Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 15:36   #3511
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dużo/mało to jest względne pojęcie, więc nie ma co dyskupować o tym. znajomi nie dostali po urodzeniu dziecka zasiłku, bo wg urzędu zarabiali za dużo. a oboje zatrudnieni są na minimalną krajową. to się nazywa polityka prorodzinna. dzięki tej polityce teraz ja mam na umowie 2200zł brutto, a na rękę dostaję 1185zł.
pozostawię to bez komentarza,

przy ogoszeniach z używanymi nie wszystkie dają z fotelikiem, ale widziałam, że można dokupic osobno właśnie za ok. 50zł. poza tym takiego malucha i tak często się w fotelik nie wkłada, bo nie można raczej, więc też szkoda kasy na jakis niebotycznie drogi. jak będzie trzeba kupić juz docelowy fotelik siedzący to co innego.

ten wydaje się ładny
http://www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-d...r-gt-438383612
ale wątpie żebym chciała inwestować w podróż do Łowicza, z Łodzi trochę jest..

i ten wygląda sensownie na moje laickie oko
http://www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-d...-sam-462160165
to prędzej tatę bym wysłała, ma bliżej z mojego miasta rodzinnego no ale to jeszcze za wcześnie na zakupy
bo w naszym kraju wspiera się ludzi którym nie chce się pracować i którzy otrzymane pieniądze przepijają

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No mi bardziej chodziło o ogólny brak polityki prorodzinnej i o to, że państwo zamiast dokłada to ucina... Jedyny przykład pozytywny to ten roczny macierzyński Nie wiem, czy ktoś robi sobie dziecko dla 1000 zł... a jesli nawet to pewnie i tak jest na tak niskim poziomie, że i tak już sobie zrobił kilkoro i pewnie kolejne będą i tak bez względu na wszystko
dokładnie

a jak ktoś zarabia 50tys zł na miesiąc to sobie nie zawraca głowy lataniem po urzędach po to żeby dostać tys
a nasze państwo jakoś na to co chce to ma pieniądze, za to nie ma na becikowe, na szpitale, na leczenie ludzi itd itp

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

ale o czym my piszemy
do becikowego jeszcze trochę przed nami

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:37   #3512
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
bo w naszym kraju wspiera się ludzi którym nie chce się pracować i którzy otrzymane pieniądze przepijają

dokładnie

a jak ktoś zarabia 50tys zł na miesiąc to sobie nie zawraca głowy lataniem po urzędach po to żeby dostać tys
a nasze państwo jakoś na to co chce to ma pieniądze, za to nie ma na becikowe, na szpitale, na leczenie ludzi itd itp

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

ale o czym my piszemy
No właśnie, jak to któraś z Was napisała, najpierw trzeba urodzić

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:44   #3513
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

dokładnie

ale o czym my piszemy
ij zdziwiłabyś się. nigdy nie zapomnę biegania po mieście podczas praktyk studenckich w MOPSie. chodziłyśmy z decyzjami o zasiłkach do ludzi, bo przecież nogi studenta tańsze niż znaczek. w życiu nie zapomnę tych wilejek z 3 autami na podjeździe, szłam tam jak do muzemalbo pałacu z tą karteluszą o przyznanym zasiłku...
Stary 2013-03-07, 15:44   #3514
passion80
Zakorzenienie

ja bym chciała zarabiac na tyle godnie, żeby nei oglądać się na becikowe
Stary 2013-03-07, 15:44   #3515
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kurcze nie chce się spierać, ale wierz mi, że 1000zł miesięcznie na dziecko wydają Ci co mają sporo kasy, ja wiem, że napewno nie będę mogła sobie na to pozwolić. cała moja pensja idzie na mieszkanie i rachunki.
Wiesz, może nie 1000, ale niewiele mniej. Pieluchy, chusteczki, mleko, ubrania... To kosztuje.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:46   #3516
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

a nasze państwo jakoś na to co chce to ma pieniądze, za to nie ma na becikowe, na szpitale, na leczenie ludzi itd itp [COLOR="Silver"]
oj zdziwilabys sie - syn nie dostal sie do miejskiego przedszkola. bo za bogaci jestesmy. za bogaci tez na mops, złobek i tym bardziej rodzinne. ale wiekszosc dzieci prawnikow i lekarzy jakims cudem ma przedszkole miejskie (jest jedno dla elyty) i tam nawet skladka na np. cukierki na dzien dziecka to problem bo "mojemu dziecku sie nalezy!"

jakbym 1000 zl wydawala na kazde dziecko to bym z torbami poszla i jeszcze doliczajac opieke, tak?
podliczmy:
koszt pampersow 50zl a koszt "pampersow" np. biedronkowych 25 zl
poszalejmy i kupmy 4 paczki w tygodniu = 100 lub 200 zl
koszt bebiko 12 zl (16 zl?) za 1 paczke na 12 karmien z tego co pamietam (takich 230 ml), wiec na tydzien powiedzmy ida dwie = 80 zl (drozsze mleka zwykle są wieksze i dlatego jednorazowo wiecej sie wydaje)
chusteczki 3-10 zl za paczke, 30 szt, wiec schodzi przy podcieraniu rpzy kazdym pampersie (czy kazdy tak robi?) 2-3 paczki = max 120 zł

czyli podstawowe przy karmieniu MM: 400 zl przy full wypasie 9drogie pampki, drogie chusteczki, samo MM)

ubrania - tu dowolnosc bo mozna kupowac "nowa kolekcje w zarze " jak i uzywane w lumpie lub dostac w spadku po kims z rodziny znajomych. wiec mozna i 0 zl i mozna 1000 wydać

opieka - tu juz gorzej ale liczymy ze dopiero jak pojdziemy do rpacy (wiec juz mleka tyle nie pije, zupki je domowe, ew kaszke trzeba kupic ale też nie mus): od 500 zl opiekunka (zalezy jakie miasto) pewnie i do 2000 zl, zlobek panstwowy 400 zl (no bywaja tansze), prywatny u mnie od 600 zl...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-07 o 15:54
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:50   #3517
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oj zdziwilabys sie - syn nie dostal sie do miejskiego przedszkola. bo za bogaci jestesmy. za bogaci tez na mops, złobek i tym bardziej rodzinne. ale wiekszosc dzieci prawnikow i lekarzy jakims cudem ma przedszkole miejskie (jest jedno dla elyty) i tam nawet skladka na np. cukierki na dzien dziecka to problem bo "mojemu dziecku sie nalezy!"
oj wiadomo że przypadki są różne
pracowałam w przedszkolu więc wiem jak to mniej więcej wygląda

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:57   #3518
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
oj wiadomo że przypadki są różne
pracowałam w przedszkolu więc wiem jak to mniej więcej wygląda
ja tez wiem: albo znajomosci albo "samotne matki" albo mopsiarze (czesto niestety pracujacy za granica lub na czarno). i takie zuczki jak ja wtedy bula prywatnie

ale teraz bede miec 3 dziecko co niebotycznie zwiekszy mi szanse na zlobek/przedszkole bo rodzina wielodzietna bede
przykladowo: u nas punktacja jest taka
5 pkt za kazde dziecko
20 za bycie samotnym rodziciem
30 za bycie mopsiarzem
10 za prace kazdego rodzica
10 za zameldowanie w moim miescie...

wiec wygrywa! fanfary! samotny pracujacy mopsiarz (25 na 27 dzieci w rpzedszkolu obok mojego bloku, dane dyrektorki)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:58   #3519
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz, może nie 1000, ale niewiele mniej. Pieluchy, chusteczki, mleko, ubrania... To kosztuje.
wiesz co, nie chce sie spierać, ale chyba nigdy nie wydałam na dziecko 1000 zł miesięcznie nie licze oczywiście takich jednorazowych akcji jak zakup nowego łóżka, tylko bieżące potrzeby.
i raczej zgadzam się z Inwersją, ze generalnie wydajesz tyle ile chcesz/możesz wydać. Oczywiście od pewnych ksoztów sie nie ucieknie, ale pieluchy mozna kupić tańsze/droższe, to samo np mleko (o ile się nie kp, bo to w ogóle za free). Ubranka mogą być nowe ale i równie dobrze z lumpeksu a koszt nieporównywalny. Zamiast chusteczek można używac wody z jakimś mydełkiem/płynem a chusteczki np poza domem. Możliwości jest sporo

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:00   #3520
__Paulinka__
Zakorzenienie

hejka! troche nadrobilam, jeszcze 3 strony mi zostaly;P:P

Bylam dzisiaj się zapisać do lekarza.. z nadzieją, że na przyszły tydzien (wtedy zacznie mi sie 12tc i nie powinni mnie wywalić ze za szybko), a ta babka się pyta czy chcę wizytę przed czy po świetach Mowię jej, że oczywiście jak najszybciej, a ona po chwili mowi, że zapisuje mnie na 22.03... bo nie ma już miejsc.. Matko boska.. jakbym to wiedziala, to już dawno poszlabym się zapisac.. Nienawidze tutaj tego czekania...:/ no ale cóż. Tyle wyczekalam to i 2 tygodnie mnie nie zbawią

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Jestem tu nowa, więc witam wszystkie razem i z każdą z osobna
Chciałabym dołączyć do Waszego grona, więc wypada napisać kilka słów o sobie.
Moje maleństwo urodzi się 10.09.2013, dziś zaczynamy 13 tc . Początki były trochę ciężkie, bo dokuczały mi mdłości ale już wszystko wraca do normy . Mam za sobą usg genetyczne, maluch cały i zdrowy, piękne nóżki, rączki, bijące serduszko, widzieliśmy nawet usteczka, nosek,oczęta i prawdopodobnie w 70% siusiaka .

Pozdrawiam
Zdrówka dla Was i Waszych Maleństw
witaj

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam się z rana po nieprzespanej nocy, gdyż Adi mi wojował i piernik punkt 6 już wyspany a ja padnięta;/ Miałam jechac zrobić toxo i morf ale po prostu nie dam rady;/ Dorzucam fotki maleństwa Zdięcia troszke kiepskie bo robione kom ale co ma być widać to widać Ja jestem zakochana:lov e:
jakie cudne zdjęcia jakie wyraźne! tez juz takie chcę.. ale prędzej chyba jajko zniosę:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:03   #3521
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
pieluchy nie muszą być pampers, ale z rossmana czy biedronki, chusteczki to samo, ubrania z lumpków albo po rodzinie. z mlekiem różnie bywa, znajoma miała szczęście bo od czerwca do teraz młody jest na cycu. ale wiem, że z tym nie ma reguły.
Stary 2013-03-07, 16:08   #3522
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Ech nie bylo mnie pare dni... Ale poprostu nie mialam sily. Smutno mi strasznie bo TŻ miał wrócić wczoraj z Niemiec a okazuje się że musi zostać do czerwca! Cieżko nam strasznie, bo wcale sie nie widujemy, wszystko na mojej głowie, wspiera mnie bardzo, ale wiadomo jak to jest... Rozmowy przez tel, listy. Ajajaj Nagorsza jest tęsknota. No ale trzeba przeżyć
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:17   #3523
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Ech nie bylo mnie pare dni... Ale poprostu nie mialam sily. Smutno mi strasznie bo TŻ miał wrócić wczoraj z Niemiec a okazuje się że musi zostać do czerwca! Cieżko nam strasznie, bo wcale sie nie widujemy, wszystko na mojej głowie, wspiera mnie bardzo, ale wiadomo jak to jest... Rozmowy przez tel, listy. Ajajaj Nagorsza jest tęsknota. No ale trzeba przeżyć
oj ale do czerwca nie przyjedzie w ogole?? a ty nie mozesz jechac do niego choc na troche?? wiem jak to jest bo my tez zylismy na odleglosc przez 8 miesiecy... ale ja co drugi weekend lecialam do niego na weekend, bylo to bardzo meczace bo po calym tyg pracy musialam wstac w sobote o 3 rano by spedzic z nim poltora dnia a w poniedzialek z powrotem szlam do pracy... no ale wolalam to niz w ogole go nie widziec... nie ma gdzies niedaleko lotniska?? ja latalam na trasie katowice-dortmund...bilety nie byly strasznie drogie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:22   #3524
ewacia85
Wtajemniczenie

[QUOTE=__Paulinka__;396368 92]...... a ona po chwili mowi, że zapisuje mnie na 22.03... bo nie ma już miejsc.. Matko boska.. jakbym to wiedziala, to już dawno poszlabym się zapisac.. Nienawidze tutaj tego czekania...:/ no ale cóż. Tyle wyczekalam to i 2 tygodnie mnie nie zbawią

/QUOTE]

Zdradze sekret jak się szybko dostać do lekarza. Trzeba zadzwonić spanikowanej że coś ci się dzieje a jesteś w ciąży i nie wiesz co robić Złe samopoczucie lekkie plamienie że niby miałaś lub gorączke. Wypróbowane osobiście i przez moją siostre Nie ma mocnych i na pewno cię przyjmą szybko a przynajmniej powinni!!!

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-03-07 o 16:23
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:25   #3525
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Uff, nadrobiłam jakieś z trzy strony ze stu, jakie zdążyłyście napisać w ciągu niecałych trzech dni, kiedy mnie nie było

Poczytałam o becikowym i się załamałam, bo wygląda na to, że nasza rodzinka raczej się nie załapie na "tego marnego tysiaka od państwa"
W pracy też przegapiłam to dodatkowe ubezpieczenie, które gwarantuje kasę po urodzeniu dziecka. Teraz już i tak jest za późno, by się zapisać. I kolejne

U mnie tyle, że kupiłam sobie pierwsze ciążowe zakupy: 2 pary spodni z pasem oraz oliwkę do smarowania brzuchala i innych kompromitujących części ciała

W przyszłym tygodniu zamierzam powiedzieć szefowi o ciąży. Chcę, żeby wiedział jako pierwszy w pracy, potem już z czystym sumieniem będę mogła plotkować z koleżankami

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:32   #3526
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wiesz co, nie chce sie spierać, ale chyba nigdy nie wydałam na dziecko 1000 zł miesięcznie nie licze oczywiście takich jednorazowych akcji jak zakup nowego łóżka, tylko bieżące potrzeby.
i raczej zgadzam się z Inwersją, ze generalnie wydajesz tyle ile chcesz/możesz wydać. Oczywiście od pewnych ksoztów sie nie ucieknie, ale pieluchy mozna kupić tańsze/droższe, to samo np mleko (o ile się nie kp, bo to w ogóle za free). Ubranka mogą być nowe ale i równie dobrze z lumpeksu a koszt nieporównywalny. Zamiast chusteczek można używac wody z jakimś mydełkiem/płynem a chusteczki np poza domem. Możliwości jest sporo
A jak dziecko uczulą inne pampersy niż oryginały? Lub będą mocno przeciekać powodując częstsze prania, zmiany i nerwy?
Tak samo nie zawsze dziecku podejdzie to tanie mleko a już te droższe podawane bez cyca ładnie trzepie kieszeń.

Może faktycznie 1000 nie ale jak by podliczyć to serio sporo schodzi.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:43   #3527
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jak dziecko uczulą inne pampersy niż oryginały? Lub będą mocno przeciekać powodując częstsze prania, zmiany i nerwy?
Tak samo nie zawsze dziecku podejdzie to tanie mleko a już te droższe podawane bez cyca ładnie trzepie kieszeń.

fakt różnie to bywa Mi mały jak miał założonego oryginalnego pampersa to zawsze wstawał z mokrą pupą a dada z biedronki nigdy nie przeciekła.Jeśli chodzi o mleko to mój jadł tak sobie i bardzo szybko przestał jeść mleko a siostry bobas ma 3,5 miesiąca i jedno opakowanie bebiko ma na 1-2 dni bo taki żarłok.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:43   #3528
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

do czerwca?! ehh, to życie.. dasz radę oboje dacie

Cytat:
Zdradze sekret jak się szybko dostać do lekarza. Trzeba zadzwonić spanikowanej że coś ci się dzieje a jesteś w ciąży i nie wiesz co robić Złe samopoczucie lekkie plamienie że niby miałaś lub gorączke. Wypróbowane osobiście i przez moją siostre Nie ma mocnych i na pewno cię przyjmą szybko a przynajmniej powinni!!!

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
(...) i innych kompromitujących części ciała

W przyszłym tygodniu zamierzam powiedzieć szefowi o ciąży. Chcę, żeby wiedział jako pierwszy w pracy, potem już z czystym sumieniem będę mogła plotkować z koleżankami

też tak zrobiłam, najpierw szefowa! wcześniej nikomu ani pary z ust!
Stary 2013-03-07, 16:44   #3529
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana po nieprzespanej nocy, gdyż Adi mi wojował i piernik punkt 6 już wyspany a ja padnięta;/ Miałam jechac zrobić toxo i morf ale po prostu nie dam rady;/ Dorzucam fotki maleństwa Zdięcia troszke kiepskie bo robione kom ale co ma być widać to widać Ja jestem zakochana:lov e:
sliczne zdjecia, mega wyrazne

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
hej...mam pytanie do dziewczyn, które chorują na niedoczynność tarczycy...czy Wy też szybko tyjecie? Ja mam już na plusie 3 kg, z dnia na dzień ta waga wzrasta a diety tak bardzo nie zmieniłam. Poza tym zawsze rano mam bardzo opuchnięte powieki i całą twarz..jak jest u Was?
ja tylam bez zarcia za nim leki zaczelam brac. jutro zaczynam 14 tc i poki co mam 0,5 kg na plusie. ale spuchnieta sie czuje.

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

od kilku dni was podczytuje i tak mysle w ktorym momecie sie dolaczyc. obecnie jestem w 11tyg i we wtorek mam miec usg genetyczne konczace 12 tydzien. niepisalam wczesniej, poniewaz rowniez mam przezycia jak wadera, ja swoja pierwsza fasolke stracilam wlasnie w 9 tyg. to bylo 2 lata temu....tez wszystko odbylo sie pocichu. zadych plamien, zadnych dziwnych objawow...wszystko normalnie...usg z 7tyg, piekny zarodek serduszko bije....a 2tyg pozniej juz nieeeee, plakalam strasznie...nawet deszcz zaczol padac jak tylko wyszlam z przychodni, a tak ladnie slonce wczesniej swiecilo....mieszakm w NL i tu do 12tyg sie nielyzeczkuje, dostalam tabletki CYTO....dowcipne i ponich dostalam skurczy i moj aniolek sam sie oczyscil....Mam dobra wiadomosc 3 miesiace po poronieniu zaszlam w ciaze, dostalam kilka lekow poniewaz okazalo sie ze mam bialko C i S za niskie (Clexane zastrzki) i niedoczynnosc tarczycy (Eutyrox)....druga ciaze przeszlam rewelacyjnie, im gorzej sie czulam: mdlosci, bol glowy, itd tym bardziej uswiadamialam sobie ze z dzieciatkiem wszystko OK.. urodzilam 2 sierpnia slicznego chlopca (Koray Kamil) i jest moim najwiekszym szczesciem.
planowalam z tz zajsc w kolejna ciaze jaknajszybciej aby miec dzieci blisko siebie wiec 3 miesiace po pordzie znowu zawasolkowalam. boje sie starsznie, ale podczytywanie waszych rozmow pomaga rozluznic moje stresy i obawy.
jesli wadera czyta: prosze porozmawiaj z ginekologioem aby dal ci lek na wywolanie skurczy (lek tak naprawde daje sie na bole brzucha) on naprawde mi pomogl i w domu blisko tz przezylismy oczyszczanie sie organizmu aby nikt nie uszkodzil mi nic lyzeczkowaniem, zwlaszcza ze chcielsmy zajsc w ciaze odrazu, organizm bardzo szybko sie wyleczyl
moja corka tez z 2 sierpnia witamy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ja biorę od listopada, więc może mi jeszcze podniesie na 75 bo to trzeba stopniowo niby
ja biore chyba od konca sierpnia, zaczynalam z 25, a teraz jestem na 37,5 i jest poki co idealnie. no ale w poniedzialek robie wyniki to zobaczymy czy na tej dawce sie wszystko ladnie trzyma.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
widziałam go na żywo i mimo, że był nowy to miałam wrażenie, że zaraz się rozsypie
tak, ja tez uwazam ze graco bardzo chybotliwe jest, w ogole nie kupilabym zadnego wozka graco, jakos nie mam przekonania do tej firmy no i w ogole, maly jest ten wozek.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Socha jest chyba 4 miesiącu i już mam calkiem spory brzuszek! http://www.pudelek.pl/artykul/53248/...ladna_zdjecia/
hehe to ja tez mam taki beben w 14 tc chociaz jak dzisiaj nic nie jadlam, z kibelka skorzystalam to bylam plaska jak decha

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

i ja
ja z mloda drzemke odbebnilam 2,5 h

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A to mój dzisiejszy brzuch.
13t5d
no super, mam bardzo podobny

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Tylko stwierdzam fakt
Ja po swoich przebojach wózkowych już tyle się nauczyłam,że tym razem będę kupywała z głową
Ja jestem drobną osobą i dla mnie waga wózka-szczególnie spacerówki gra pierwsze skrzypce
Ale wiadomo- co człowiek ,to inne upodobania
tak, wozek musi byc lekki jak dla mnie, zupelnie inny komfort jazdy wtedy jest, sama mialam lekkie wozki, wiec jak np musialam popchac wozek kolezanki ktora ma xlandera i parasolke z baby design to sie najnormalniej w swiecie meczylam bo nie jestem przyzwyczajona do ciezkich wozkow

Cytat:
nie zapominajmy jeszcze o lekach. nie daj boze dzieciak bedzie mial AZS to wtedy masakra, kupa kasy leci na emolienty. no i tez wlasnie nie kazdemu dziecku przypasuja tansze odpowiedniki mleka, pieluch itp.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:44   #3530
beatryszja4
Raczkowanie

Witam Dziewczynki Ja od dziś juz zaczynam II trymestr A tu na samym początku przywitał mnie<pawik> A co do kasy to mój szwagier pow mojemu tż ze jeśli w pracy ubezpieczony jest dodatkowo w PZU to moze liczyć na drugi tysiak słyszałyście coś o tym?
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:49   #3531
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny przeraziłyście mnie tym 1000 zł/m-c ...

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki Ja od dziś juz zaczynam II trymestr A tu na samym początku przywitał mnie<pawik> A co do kasy to mój szwagier pow mojemu tż ze jeśli w pracy ubezpieczony jest dodatkowo w PZU to moze liczyć na drugi tysiak słyszałyście coś o tym?
chciałabym... bo też jestem w pracy ubezpieczona w PZU..

za drugi trymestr
Stary 2013-03-07, 16:51   #3532
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli ma ubezpieczenie grupowe i w polisie ma wyszczególnione za urodzenie dziecka. Choć w pzu większość polis powinna to mieć. Musisz sprawdzić
Stary 2013-03-07, 16:51   #3533
tancerka212
Zakorzenienie

jestem po wizycie dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm wymiar z usg zgadza się dokładnie z terminem z OM moja klusia kochana już taaaaaka duża jest że aż jestem z niej dumna nóżki jej urosły długaśne, serduszko mi lekarz włączył- aaaale cudeńko ufffffffffffffffff za 2 tygodnie mam genetyczne więc wtedy lekarz kazał zaprosić męża i sobie popatrzymy na dzidzię dłuuuużej
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:52   #3534
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też coś takiego słyszałam... Że oboje rodzice mogą liczyć na kasę, ale pewności nie mam.

Stary 2013-03-07, 16:52   #3535
passion80
Zakorzenienie

mój mąż ma chyba 1500zł
zależy jaka polisa, TRZEBA sprawdzić
Stary 2013-03-07, 16:52   #3536
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm wymiar z usg zgadza się dokładnie z terminem z OM moja klusia kochana już taaaaaka duża jest że aż jestem z niej dumna nóżki jej urosły długaśne, serduszko mi lekarz włączył- aaaale cudeńko ufffffffffffffffff za 2 tygodnie mam genetyczne więc wtedy lekarz kazał zaprosić męża i sobie popatrzymy na dzidzię dłuuuużej
Stary 2013-03-07, 16:54   #3537
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Supcio Ja już nie mogę się doczekać soboty. To będzie początek 13 tygodnia, więc liczę, że na usg ujrzę człowieczka, a nie tylko 2,5-centymetrową fasolkę, jak ostatnio Chociaż i ta fasolina była cudowna

Kurcze! Ja z tą polisą to skrewiłam na maksa! I figę dostanę, a nie kasę z PZU

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-03-07 o 16:55
Stary 2013-03-07, 16:54   #3538
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

znam przypadki że oryginały uczulily. a wybór jest spory lidl, biedronka, rossmann. wystarczy pochodzić po forach, blogach.. nawet tu na wizażu. często są oceniane na równi z tymi oryginałami.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Uff, nadrobiłam jakieś z trzy strony ze stu, jakie zdążyłyście napisać w ciągu niecałych trzech dni, kiedy mnie nie było

Poczytałam o becikowym i się załamałam, bo wygląda na to, że nasza rodzinka raczej się nie załapie na "tego marnego tysiaka od państwa"
W pracy też przegapiłam to dodatkowe ubezpieczenie, które gwarantuje kasę po urodzeniu dziecka. Teraz już i tak jest za późno, by się zapisać. I kolejne

U mnie tyle, że kupiłam sobie pierwsze ciążowe zakupy: 2 pary spodni z pasem oraz oliwkę do smarowania brzuchala i innych kompromitujących części ciała

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny przeraziłyście mnie tym 1000 zł/m-c ...

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

chciałabym... bo też jestem w pracy ubezpieczona w PZU..

za drugi trymestr
si, si.. u mnie w tyrze są 2 pakiety ubezpieczeń za 22,50 i 45,50zł, ale akurat za urodzenie dziecka jest takie samo świadczenie, czyli 1000zł. ja mam tańszy pakiet. i akurat w lutym zrobili promocję, jesli przystąpiło sie do ubezp. w określonym terminie to było bez okresu karencji, normalnie przy ciąży jest karencja 9msc. a ubezp. jest z Generali.
ale co ciekawe za urodzenie martwego dziecka przy pierwszym pakiecie dają 10 000zł , przy drugim chyba 30 000zł. fakt, urodzenie martwego dziecka to tragedia, ale raczej większe pieniądze przydadzą się przy żywym...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-07 o 17:06
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:54   #3539
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ale cudowne wieści!
Stary 2013-03-07, 16:57   #3540
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
fakt różnie to bywa Mi mały jak miał założonego oryginalnego pampersa to zawsze wstawał z mokrą pupą a dada z biedronki nigdy nie przeciekła.Jeśli chodzi o mleko to mój jadł tak sobie i bardzo szybko przestał jeść mleko a siostry bobas ma 3,5 miesiąca i jedno opakowanie bebiko ma na 1-2 dni bo taki żarłok.
Ja długo karmilam, piersią więc nie wiem jak to z kosztami mleka. Teraz jak Filip już duży i przerzuciliśmy się na bebiko, które kosztuje ok 15 zł ( czyli znośnie) to on pijąc dwa razy dziennie do snu przepija to mleko w tempie błyskawicy. Takie małe pije mniej, ale jednak tych karmień jest więcej. Jestem pewna, że nawet na takim tanim mleku wychodzi to całkiem sporo...
My próbowalismy wielu marek pampersów, ale i tam wracalam do oryginałów. Czasami braliśmy dady, ale teraz znowu nas zaparzały i przepraszamy pampy

Dodatkowo te pampy na początku zmienia się b.często. Mi się wydaje że 500 na pewno - bez szaleństw. A u pierworódek to chyba z tym ciężko hyhy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości