|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Nie znam osobiście i nie byłam, ale opinie ma dobre. W szpitalu go chwalili. W ogóle polecana jest klinika vitroline chociaz nie jest tania
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Fiol!!!
od razu na pierwszą stronę przełączyłam, żeby sprawdzić, czy mnie inutil nie przypisała do staraczek ![]() Cytat:
![]() marcóweczki trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe porody byłam z Kasią w rejonowej przychodni mam skierowanie do poradni przy szpitalu dziecięcym- Poradnia Zaburzeń Rozwoju Somatycznego- dzwoniłam aby zarejestrować ale takiej poradni brak...źle wypisane skierowanie jeżeli pediatra poleci endokrynologa termin czerwiec nie wiem w końcu do kogo przepisze ponownie skierowanie - może np do alergologa (nie wiem czy tam jest) bo to wygląda faktycznie na skazę no i sama od siebie poradziła (wyjmując mi to z ust) aby przejść na mleko kozie Kasia od grudnia przybrała 800, za miesiąc 300 ma niedobór wagi 1kg
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-07 o 14:40 |
|
|
|
|
#483 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja kiedyś wywoływałam internetowo korzystając z jakichś kuponów/gruponów czy czegoś w tym stylu. tak wywołaliśmy zdjęcia ślubne do albumów dla rodziców i byliśmy bardzo zadowoleni. potem chcieliśmy jakieś nasze, zwykłe powywoływać, też z pomocą kuponów i tu niestety bardzo się nadzialiśmy bo po długim czasie oczekiwania okazało się, że firma już nie istnieje. na szczęście w takich sytuacjach serwis oferujący te kupony zwraca kasę, przesyłka miała być za pobraniem, więc nie straciliśmy na tym. ale zdjęć dalej nie mamy. Cytat:
[ja bym się pobawiła ze zdjęciami w programie bo zleciłabym to TŻ ]Cytat:
Cytat:
ja niby na początku nie miałam, ale smarkam z krwią od połowy ciąży, od kiedy dopadło mnie przeziębienie, codziennie. Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
__________ u mnie bez zmian, cisza na froncie. nie rodzę. ale Młody "uczy się chodzić". wypina dupsko i przebiera mi nóżkami po drugiej stronie brzucha. bardzo się rozpycha. biedny, musi mu być ciasno. |
|||||||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatka spokojnie - choć wiem, że o to trudno nadal zaciskam ![]() Pani, Monika,Lunka kiedy wreszcie jakiś płacz dziecka "usłyszymy" ![]() Elizabarbara będzie dobrze - trzeba szukać dobrych lekarzy - i mieć nadzieję :tuli: Anitko ja bym się tej lekarki trzymała... i powiem Ci, że dziś od mojego gina też usłyszałam, że mogę nigdy się nie dowiedzieć przyczyn # i że trzeba się starać aż się uda - mówił, że miał pacjentkę która miała aż 7 # - ale wreszcie zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko.Powiedział też, że najczęstszą przyczyną tak wczesnych # są wady genetyczne zarodka, i że mogą pojawić się kolejne # aż w końcu zajdę z ciążę, która przebiegnie prawidło.I tego kochana się trzymajmy!!! więc postanowiłam, że zaczynamy z TŻ od dziś może tym razem się uda
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Zeberko oby ta zmiana mleka przyniosła pozytywne efekty
Monika ostatnie chwile z Kubusiem w brzuszku Cytat:
Cukier z obciążeniem badałam już kilka razy i mam ok. Polecam sprawdzić. WOW.. trochę zazdroszczę Ci tego tempa.. ja jeszcze się wstrzymam kilka miesięcy. Powodzenia |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
moni_ka.g wydaje mi się, że sklepy teraz już nie mają takiego utargu jak kiedyś. dużo ludzi kupuje przez neta, bo bardziej się opłaca po prostu. zresztą jest tak wygodniej
Możecie mi polecić jakiś fajny album na zdjęcia wklejane
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście w trakcie będę robić badania i konsultować się z nowym lekarzem, ale nie chcę tracić czasu
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-07 o 15:53 |
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do albumów to ja na all zamawiałam jakieś do wklejanych zdjęć jak robiliśmy te albumy dla rodziców, ale to już dawno było. nam się podobały albumy z czarnymi kartami, ale co kto lubi w sumie. |
|
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam Twoją odwagę. Ja jestem zbyt strachliwa, zbyt ostrożna, zbyt.. sama nie wiem.. i czasami myślę że już więcej nic nie mogą zrobić.. tylko zaufać Temu Panu Na Górze i modlić się by było dobrze. |
|
|
|
|
#490 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
Wlasnie wrocilam z pracy i ledwo zyje Dobrze, ze jutro juz bedzie troszke spokojniej ![]() Znowu Was nadrabialam z pol godziny, bo naskrobałyscie od wczoraj aż miło ![]() Cytat:
Fajnie, ze lekarze z powołania nadal istnieją... Tez bym chciala takowego spotkac kiedys na swojej drodze.. ![]() Cytat:
Ale ta macica mnie zmartwila.. Cytat:
ad1 bralam clexane 04(heparyna) profilaktycznie od poczatku ciazy i miesieczna kuracja wychodzila 360zł. Aczkolwiek prof, u ktorego wczoraj bylam, stwierdzil, ze jak nie ma zespolu, to nie trzeba brac. Nie ma zadnych danych potwierdzajacych ze heparyna cos pomaga osobom bez zespolu (powiedzial ze sam acard wystarczy). Ja wiem, ze bede chciala brac heparyne w ciazy mimo braku zespolu i mimo kosztow - bede spokojniejsza ad2 moj dr mowi, ze to dobrze ze w ciaze zachodzilam i ze na 99 % przyczyna # na tym etapie jest wada zarodka - potwierdza sie to co Twoja dr mowila. No i dokladnie tak powiedzial, ze moze byc # nawet kilkakrotne, a potem moze byc normalny zdrowy zarodek.. Natura.. ad3. Jak podejde do IVF, to bede miala lekarza oddalonego o 180km i mysle ze dam rade A czemu masz problem z odlegloscia? Zawsze mozna zadzwonic, a jak sie umowisz na wizyte, to 80 km chyba da sie bez problemu pokonac? Mysle ze dasz rade i jak to dobry lekarz, to warto u niego zostac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eh, mam nadzieje ze cos da sie zrobic z tym [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39630771] Elizko... Nie wiem, co Ci odpisać Twoje problemy zdrowotne trochę przewyższają moją głowę.. Ważne, żeby zajął się Tobą ktoś naprawdę doświadczony i kompetentny, zwykły ginekolog nic tu nie poradzi. Ale wierzę, że się doczekasz dzieciątka. Zresztą wg mnie - skoro niedawno zaszłaś w ciążę, to jest duża szansa na to. Ale pewnie, trzeba leczyć te niektóre niedogodności. A co do tego porodu - mnie nikt nie pokazał dziecka. A ja wtedy zupełnie o tym nie pomyślałam, nie odwróciłabym głowy... Teraz czasami trochę żałuję, ale z drugiej strony boję się, że to nie był widok, jaki chciałabym zobaczyć... Chyba rozumiecie, o co chodzi. Wolę zapamiętać Dawidka z tych badań różnych USG i z moich wyobrażeń. [/QUOTE] Perse, ja mysle, ze znalazlam w LBN najlepszych lekarzy, ktorzy postawili mi diagnozy. Lepszych u nas nie ma - wszyscy wyjechali do warszawy (ci profesorowie u ktorych bylam rowniez dojezdzaja na wizyty z wawy). Wkurza mnie to ze zmarnowalam ostatnie 5 lat u lubelskich konowałów. Nie wiem co ja bym zrobila w Twojej sytuacji, chyba tez wolalabym nie ogladac synka.. Strasznie to smutne, Mocno przytulam Cytat:
I pod kontrolą. To bardzo ważne..A co do parkowania, ja zawsze staje na parkingu lekarskim kolo starego wejscia na ginekologiczna IP (tam sie wchodzilo na jesieni, jak remont byl). Nigdy nie place i nigdy nikt mnie stamtad nie wyprosil Polecam ![]() Cytat:
Cytat:
Moj gin to samo mowi Ja tez sie przyłaczam do tego kółka wzajemnej adoracji !! Musi nam sie udac !! Wczoraj prof powiedzial mi ze jezeli chodzi o in vitro, to Białystok podupadł. Troche jest tak, ze "jedzie na dobrej opinii", a juz taki znowu najlepszy nie jest.. Sklaniam sie ku warszawie... AAA, zapomnialam wczoraj napisac, ze od jutra mam brac kwas foliowy
|
|||||||||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie się zarejestrowałam do dr n. med P. Ciepiela z vitrolive - przyjmuje u nas w GW i ponoć specjalizuje się w # nawracających - wizyta we wtorek ![]() na ich stronie napisali: "Szczególne zainteresowania: endokrynologia oraz patologia wczesnej ciąży." niezłe zainteresowania hehe
|
|
|
|
|
#492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39630771]Cześć Dziewczyny, Kurcze u mnie niby biegunka już minęła, ale ciągle "czuję" te jelita, w nocy aż mnie obudził ból (ale to na pewno było coś a la wzdęcia), teraz też mam pralkę :/ Ale zjadłam normalnie 2 kromki chleba z serkiem do smarowania, bo muszę wreszcie normalnie zacząć jeść :/ Jak myślicie, iść do jakiegoś lekarza? Ale mi rodzinny nic nie pomoże.. Co mi powie, herbatka ziołowa, już kiedyś u niej byłam z podobnym problemem i nic nie pomogła... [/QUOTE] Biedna Cytat:
![]() za podejście.Choć ja bym porobiła badania przed staraniem się.Eliza przykro mi,ale mam nadzieje że lekarz pomoże i będziesz mamą Tż przyszedł dziś po mnie na przystanek i poszliśmy na obiad na miasto.Potem na zakupy i upolowałam torebke
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze wymysleć, czym ciekawym moglabym sie zainteresowac Cytat:
Prosze pokazać torebke, ale juz
|
||
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
ech... nie dam rady nadrobić
ale zobaczyłam najważniejsze agatkaa g r a t u l u j ę !!!! będzie dobrze, musi być u mnie @ więc nie mam nastroju wpadłam jak po ogień, przepraszam.
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam innego wyjscia i nie mogę sobie pozwolic na inne podejscie!!!
Bardzo fajna torebeczka |
|
|
|
#497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() iza fajna torebka, inna niż wszystkie! też jestem na kupnie, mam już upatrzoną. pani jak sytuacja? |
||
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ale ja ma baaardzo dużo badań zrobionych już
![]() a powiedzcie mi kochane jak to jest z tym kwasem foliowym, bo ja brałam długo, ale nie zachodziłam w ciążę więc odstawiałam i zaczynałam brać dopiero kiedy w ciążę zachodziłam...czy można brać kwas cały czas??tzn jak długo można go brać i czy on na dłuższą metę nie szkodzi (kiedy nie ma ciąży)?? |
|
|
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że kwas foliowy nie zaszkodzi. Ja brałam bodajże na miesiąc - dwa przed staraniami. W niektórych krajach kwas foliowy jest dodawany do chleba, żeby kobiety go miały na co dzień, więc nie sądzę, żeby był szkodliwy.
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam się i oczywiscie mi skasowało...
więc teraz z pamięci... iza śliczna torebka, idealna na wiosnę filusiek, nie ma u was sklepów z artykułami za 5 zł, u mnie mają tam ładen albumy przyklejane. anitax cieszę się z udanej wizyty, myślę, że powinnaś zostać przy tej lekarce ale chodziłabym też do jakiegoś lekarza bliżej na nfz, będziesz miała 2 opinie. agatko spokojnie, nie obejrzysz się i będziesz pieluszki wybierać coś komuś jeszcze miałam....
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki - no to od jutra biorę - macie jakieś konkretne, bo mi kiedyś babka w aptece poleciła jakiś z dużą przyswajalnością, ale nie pamiętam jaki
|
|
|
|
#504 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co u was? pokaż swoje ślicznotki? u ciebie mniej czasu minęło, może jeszcze do Ciebie do przyjdzie. ja coraz więcej tracę więc doceniam każdy promień słońca, który się pojawia. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#506 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ile najkrócej po Euthyroxie jecie śniadanie?
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Perse- najkrócej pół godziny po tabletce
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi
Pokażesz jak kupisz? ![]() Cytat:
Pani jak tam?????
|
|
|
|
#509 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślisz, że ja nie się nie boję - strasznie się boję - nie da się opisać, ale trzeba próbować - wszystkie wyniki są ok więc trzeba próbować i koniec! ja mam nadzieję, że u mnie będzie do pięciu razy sztuka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639251]Najtańszy Chyba taki duży Folik, to się najbardziej opłaca.[/QUOTE]jutro cel -> apteka myślałam, że nie można go tak długo brać Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-07 o 18:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

ależ zleciało 9 mies.

dziś rano znów smarkam z krwią 

Dobrze, ze jutro juz bedzie troszke spokojniej 
ciekawe czy któraś to przeczyta? jeśli tak to co myślcie o tej wizycie? Lekarz ok.? plan? Bo ja oczywiści mam mętlik w głowie..
ciężkie doświadczenie masz

za podejście.Choć ja bym porobiła badania przed staraniem się.