|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Teraz jak chcę Ci pokazać, to nie mogę znaleźć w necie.
A oprócz ulotki ostatnio mi to przemknęło na jakimś lokalnym portalu.Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
ej laski ja nie wiem o co chodzi.. mój tata baaaaaaaaaaaaaardzo nam pomógł.. przy przeprowadzce, z kredytem, ze wszystkim.. z uśmiechem na ustach pomaga we wszystkim.. a sis mi przyszła(też się zdziwiłam czemu) powiedzieć,że aż ryczała jak mój tata mnie jechał.. a wobec mnie jest wszystko ok.. nie wiem o co chodzi.. podobno moge już nie wracać,bo tylko narzekam.. ja niewiem o co chodzi.. po prostu nie wiem jak nie urok to sraczka.. |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja słyszałam, że działa zmiękczająco na szyjkę
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-07 o 18:48 |
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Justi, proszę!
http://www.drivefood.pl/kontakt
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Tylko z tego co widzę, to są kwoty minimalnego zamówienia. W centrum to jest 20zł, ale poza już 50zł. Co nie zmienia faktu, że jak jest imprezka, to szybko taką kwotę się zbiera.
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wiem gdzie będę jadła lody z lionem i karmelem w poniedziałek |
|
|
|
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ufff, nadrobiłam choć na szybciora... Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że na jakimś kiermaszu książek, który mijaliśmy w M1 TŻ wypatrzył takę książeczkę: http://www.swiatksiazki.pl/przytulan...p90088287.html Zakupiliśmy i mam nadzieję, że będzie dla mnie inspiracją
|
|||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nam babka na gimnastyce dała wycisk. Mi się słabo w połowie zrobiło i wyszłam odpocząć. Potem wróciłam, ale juz tylko leżałam na macie.. A jedna dziewczyna o mało nie zemdlało.. potem leżała na macie a druga jej trzymała nogi.. Normalnie pogrom
![]() Najlepsze, że prowadząca też w ciąży.. na moje oko jakiś 7 miesiąc.. |
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Axella co do Twojego chłopa..
Jeżeli chcesz go wychować i on ma się zmienic to musisz być stanowcza.. Zacząć od małych rzeczy i od jakiejś pojedyńczej która Cie wkurza i nie odpuścić. I dotąd drążyć czepiać się aż się poprawi.. Potem następna rzecz i następna.. Bo u Was jest dobrze póki wszystko tolerujesz aż w końcu czara goryczy się przepełnia, nie wytrzymujesz i wygarniasz mu wszystko i jest masakra (przynajmniej tak to wygląda z tego co opisujesz).. U mnie też jest podobnie może w innych sprawach.. Ale od kiedy zaczynam nie odpuszczać i dotąd biadolić aż się naprawi jest lepiej.. U mnie to rozchodzi się o pomoc w obowiazkach domowych.. Najpierw wprowadziłam wynoszenie śmieci.. Dotąd biadoliłam podstawiałam pod nogi, aż w koncu zacząl sam wynosić.. Jak się nauczył śmieci wynosić to nauczyłam wkladać rzeczy do zmywarki i potem ją oprożniać.. Wyciągałam połowę rzeczy i drugą mówilam, że on ma wyciągnąć.. No i do skutku.. Jak normalnie z małym pieskiem.. Z tym jego psem jeżeli on Cię tak denerwuje to postaw sprawę na ostrzu noża, że on albo nie może tu być, albo ty się nim nie zajmujesz.. I trzymać sie tego choćby mówil nie wiadomo co.. że jesteś bez serca i robił w Tobie wyrzuty sumienia.. Musisz być silna i nie dać się złamać.. Przyjąć jedną strategię i się jej trzymać.. On na pewno bedzie mówił, że jesteś zła, niedobra, bez serca, że to jego ukochany piesek i że wszystko to Twoja wina.. Przyjąć że taka będzie jego strategi i wytrzymać.. On był tak przez mamusie wychowany, że nie wie, że można inaczej.. Że świat się w około niego kręci a Ty bedziesz mu uslugiwać i robić co on tylko powie.. I nie ma co liczyć, że on się zmieni.. Ty się musisz zmienić! Musisz nie odpuszczać. Trzymać sie tego co zamierzyłać i koniec. Inaczej będzie w koło macieju jak jest. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-07 o 19:25 |
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
axella, a tak jeszcze odnośnie psiaka. Gdzie on był do tej pory? Kurcze, przecież on ma dopiero 2 i pół roku, to jeszcze z 10 lat przynajmniej pożyje. Co zamierzacie z nim zrobić w dalszej perspektywie? Właściciel mieszkania nie godzi się nie zwierzęta, tak? Kiepska sprawa.
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Propo dnia kobiet..
Ja swojemu już kilka dni temu subtelnie przypomnialam.. Mówię mu: dzisiaj jest 2 marca.. za 6 dni czyli 8 marca jest dzień kobiet.. To niedlugo.. Masz mi coś kupić.. U nas już nie ma romantyzmu tylko szara rzeczywistosć ![]() W tamtym roku było lepiej juz od 1 marca codziennie mu przypominalam ile dni zostało i że chce kwiatka albo czekoladę.. i powiedziałam dokładnie jaką lubię i gdzie można kupic.. Dostałam i kwiatka i czekoladę.. Ale byłam zdziwiona . A wszystko po tym jak któregoś dnia kobiet nie dostałam od niego nic.. A dostałam od współlokatora... stwierdziłam, że to musi się zmienić
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do 8 marca to ja wczoraj dostalam prezent płyte Markowskiej i jestem bardzo zadowolona :P
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się używa to epino?? Wkłada ten balonik do środka i zaciska??
|
|
|
|
#1160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że diagnoza nie jest jednoznaczna. 3mam kciuki żeby po porodzie wyszło, że to tylko głupie zapalenie a nie żadne raczysko .Córcia pewnie Cię wspierała bo czuła Twoje nerwy. Ja jak u dentysty czekałam na swoją kolej to Julka też mnie tak wspierała ![]() Cytat:
)Cytat:
Po porodzie doszedł kolejny problem. Suczka potrzebowała spacerów. Mąż w pracy, ona z maleńkim dzieckiem a moja teściowa zasuwała do nich codziennie przed pracą i ją wyprowadzała bo inaczej siusiała gdzie popadnie a przede wszystkim na panele. Szwagierka nie mogła z nią wychodzić bo była nie nauczona i strasznie ciągnęła smycz i ona nie mogła spokojnie wózka prowadzić i jej utrzymywać więc po kilku miesiącach oddali ją za darmo. Zainwestowali w nią trochę kasy, bo po przywiezieniu do domu okazało się, że ma jakieś poważne zapalenie ucha no i zapłacili za nią koło 500 zł.
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładasz do środka i pompujesz
Położna na SR mówiła, że regularnie ćwicząc można dobrze przygotować krocze => http://epino.net.pl/produkty.php--- Witam ponownie po popołudniowej drzemce
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
--- A i wczoraj opie..p..rzy..lam tzta ze jego zaangażowanie w tą ciążę i nasze dziecko zakonczylo się na jego zrobieniu.. Czekam do konca marca jak skonczy te 3 roboty i nie odpuszcze już mu.. Wiem ze ja mam teraz sporo czasu i nic lepszego do roboty nie mam jak kupowanie wyprawki dla dzieciaka.. A on musi chodzić do 2 prac, a 3 robi z domu w weekend.. Ale sory ja nie chce brać odpowiedzialności za to jaki wózek kupimy i czy będzie dobry, czy fotelik ma być bezpieczny czy nie.. czy z isofixem czy bez.. czy kupujemy położna czy nie i czy on będzie przy porodzie czy ma na to wy..je..bane.. Ja tego dziecka sama nie zrobiłam.. Ja codziennie go karmię, troszczę się o badania, przyjmuje leki, dbam o dietę, chodzę na ćwiczenia... kupuje wyprawkę, czytam fora, artykuły, książki.. on nie robi nic i to się musi zmienić.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-07 o 19:54 |
||
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Bał by się potem swojego tam wsadzać zebym mu nie rozsadziła ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- A kupiłam sobie płytę Mozarta.. Wcześniej puszczałam z youtuba ale mi się znudziła składanka top mozart
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-07 o 20:00 |
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
pies,tż, moi rodzice..
wszystko się posypało.. i mnie przerosło.. oni mają żal,że nie jestem wdzięczna, a ja nie mam jak im okazać wdzięczności choć chcę,bardzo chce.. a nawet nie moga przyjść bo pies szczeka.. a pies musi być bo tż obrazi się na cały świat. a jak tz się obrazi to juz do nikogo ryja nie otworzę.. ja nie wiem już co robić.. ja się poddaje.. mam stertę naczyń, siorę do odprowadzenia,psa do wysrania (zjadła mi torbę na zakupy taka fajowa, tż powiedział "oj tam,przywioze ci inną").. a ja chcę spać..nie musieć wstać i obudzić się a za oknem naście stopni i ani jednego zmartwienia.. |
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja np większość rzeczy i tak kupiłam sama, bez zgody i wiedzy TŻ-ta , bo on i tak w większości powie: " kup co chcesz" ![]() nie oszukujmy się , to w większości kobiety decydują, wiedzą co jest potrzebne itp mi to pasuje, ale wiadomo , że fajnie by było jakby facet chciał się chociaż trochę zaangażować w te wszystkie przygotowania ![]() ten balonik jest super, fajnie przygotowanie do porodu - ale za drogi jak dla mnie co do muszli to podaję link: http://www.nuk.pl/products/breastfee...67<y=m&lid=6 <<coś mi się spodobało słówko "większość" :P >> no trudno- już tak zostanie Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-07 o 20:04 |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Axella - Pies będzie tak szczekał do usranej śmierci? Chyba po chwili by przestał jak przyjdą
![]() Jak na siorkę zareagował? Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-07 o 20:07 |
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też ma gdzieś to dziecko.dzis chcałam by popatrzyl jak brzunio skacze..po 10sekundach stwierdzil ze malo ciekawe i czytal dalej stronki w necie..
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie będe czekać aż mu się nastawienie zmieni.. On to głownie dlatego, że jest zarobiony widzi, że ja mam czas to zrzuca wszystko na mnie.. Ale jak mu odpuszczę to on na pewno sam z siebie się nie zmieni.. Będzie robić jak mu będzie wygodnie.. Więc do konca marca ma czas na pozamykanie spraw w pracy a potem sory banitu ale to też Twoje dziecko i musisz się zaangażować..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

A oprócz ulotki ostatnio mi to przemknęło na jakimś lokalnym portalu.

w nocy jednak tak mi dał popalić że Tż zawiózł mnie do dentysty. Zdziwił się bardzo, bo ząb z zewnątrz wyglądał idealnie, bez żadnych przebarwień, dopytywał czy to na pewno ten boli a nie ten obok.. bez znieczulenia by się nie obyło, miałam zapalenie nerwu IIIstopnia bolało jak choleraaaa....
sliczny wiosenny kolor!
reszta nadrabiania musi poczekac
Ślub 27. X. 2012