|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() ![]() W ogole o tym nie pomyslalam ... (im blizej tym coraz wiecej wychodzi luk )---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() A kurczaka tez bede zaraz robic, tylko najpierw pierwsza tura prasowania dzidziowego - patrze sie na nie juz od godziny i jakos zebrac sie nie moge, a czas leci ... ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Sesji sie juz nie moge doczekac. Rozumiem, ze sama robisz? |
|||
|
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Mooonis- rob jak chcesz, ale po co od razu odchodzic? Ja tez sie nie wybijam i niektore moje pytania sa pomijane, ale co zrobic. Fajnie jednak dzielic sie naszymi smutkami, problemami i radosciami z dziewczynami. Bo kto Cie lepiej zrozumie niz druga ciezarowka.
Ja sie juz wlasciwie nie spotykam ze znajomymi, mam dosc, czuje sie brzydka, gruba i mam wrazenie, ze wszyscy na mnie patrza i mysle, ze zaraz wybuchne. Wedlug mojego tz tak wlasnie jest ![]() I wogole sziedze sama w chacie bo on caly czas pracuje i sie nudze jak mops. A im dluzej siedze i nic nie robie tym bardziej mi sie nic nie chce... I jeszcze przer czarny flamaster sobie uswiadomilam, ze nie mam zadnej ceratki to lozeczka. Zoszaleje normalnie. Mowilam milej pani w sklepie, ze chce wszystko do lozeczka i co?? Guano, dobra przejze dla pewnosci wszystkie siatki jeszcze raz. W tym stanie juz sobie zakupow nie wyobrazam. Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-03-07 o 19:24 |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz zostac
|
|
|
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mam sporo luk, dlatego cieszę się, że jest to forum i Wy |
||
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie najbardziej cieszylam z tego ze w szpitalu nie bylo lustra - bo np. glowe umylam po tyg :P masakra
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przekonalas mnie Choc w sumie jedno mzoe kupie, tak na wszeli wypadek jak TZta nie bedzie czy cos - a moze probki maja w aptekach Hmmm ale warto sie na pewno pochylic nad tym tematem
|
|
|
|
|
|
#2499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś Michaś jednego cyca nie mógł złapać, masakra co się namęczyliśmy. Nie wiem czy to nie od butelki, ale mam tą tomme tippe (jakoś tak się nazywa) i ona jest w kształcie sutka i pomaga przy karmieniu piersią. Położna też powiedziała, że one są świetne i mogę podawać odciągnięty pokarm z niej. Więc nie wiem. Michałek smoczka nie ciągnie, więc może po prostu denerwował się za bardzo i ja też i dlatego nam nie szło. Zaraz później złapał i było ok. Cytat:
![]() Cytat:
no i jak jesteś z tych trochę niecierpliwych to kup, bo ja mogłam siedzieć z cycem całą noc, ale wolałam dać mieszankę, w tym czasie poodciągać (nic nie leciało) i zasnęliśmy szybko. Teraz laktacja super się unormowała, że nie muszę i tylko raz podawałam. Mleko jest do 6 miesiąca więc jak coś to jeszcze będę mogła podać. No i kupiliśmy najlepsze bebilon antykolkowy z probiotykami, puszka to koszt powyżej 30zł.
|
|
|
|
#2501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i mozna roznie sex uprawiac Ale po wypadnieciu czopa w klasyke bym nie szla |
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec mam nadzieje, ze Twoja polozna ma racje
|
|
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się pewnie zaopatrzę w coś dopiero jak mąż będzie musiał na nocki chodzić, bo tak profilaktycznie to wszystkiego i tak nie jestem w stanie sobie zapewnić. |
||
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to ostatni dzwonek;pkmagg81- chyba wiekszosc tak ma od czasu do czasu,ale ja mysle, ze bede jeszcze tesknic za brzuszkiem...
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-07 o 19:38 |
|
|
|
|
|
#2506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sesję sama nie robię, tylko jedziemy do profesjonalisty )) ale swoje fotki też będę robić, mąż właśnie dzwonił, że kupił mi nową lustrzankę też sony tylko wyższy model A55 Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziołszki pytanie za 100pkt: Jak wcinacie wiesiołek i liście malin? ? ?
- wiesiołek 3x2 kapsułki - liście malin - napar 2-3 razy dziennie?
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhh a na sesje profesjonalna tez bedziemy sie umawaic - podobno najlepiej wlasnie w okolicach 2 tygodnia, zeby dziecko bylo w miare statyczne jeszcze
|
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jak stosować napar z liści malin? To, że herbatka z liści malin brzmi niewinnie, nie znaczy, że można ją pić bez umiarkowania. Jak wszystkie zioła, liście malin działają dość silnie na cały organizm. Działanie jest zbliżone do leków. Nie jest tak, że działanie ziół jest słabsze niż leków, a w związku z tym całkowicie bezpieczne. Aby uniknąć zagrożeń, trzeba pić maksymalnie filiżankę naparu z liści malin dziennie. Jeśli pojawiają się dość silne skurcze Braxtona-Hicksa (skurcze przepowiadające), trzeba zmniejszyć ilość wypijanej herbaty lub całkowicie z niej zrezygnować." z artykułu http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-03-07 o 19:45 |
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dylemat , pamiętam że już chyba któraś (chyba Strippi) wstawiała zdjęcie leżaczka.
Mam dylemat - chce kupić ale nie jestem pewna jaki,możecie coś zaproponować ![]() chodzi mi o to że chce Małą mieć przy sobie w kuchni czy salonie no a wózka to raczej w salonie trzymać nie będę
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym aaaaaa!!! panikuje. Mam wrażenie że to już tuż tuż (mam biegunkę co jest dla mnie prawie pewnym znakiem). Jakie wrażenie, ja się boję że zaraz. TŻ wypuściłam do znajomych na 2h i się stresuję. Hormony mi buzują i nerwy puszczają
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-03-07 o 19:56 |
|
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jestem ciekawa opinii o leżaczkach, bo nam pożyczono leżaczek, z którego korzystało dziecko od 2 m-ca życia do 6, więc bardzo krótko. rodzice tłumaczyli, że najpierw był za mały, a jak miał pół roku to zaczął się tak wychylać, że przeważał ten leżaczek i nie było to już bezpieczne i tak się zastanawiam, bo jeśli dziecko ma korzystać przez 3-4 m-ce to czy jest sens kupować my ten co mamy będziemy musieli oddać jak nasze dziecko będzie miało 5-6 m-cy bo już nam zapowiedziano do kiedy możemy trzymać.
|
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
W odniesieniu do wszystkich postów na mój temat-może to moje hormony,może jestem przewrażliwiona albo coś,ale nie chcę się dołować że nikt mi nie odpisuje
Wiem że jest tu baaardzo dużo postów,łatwo przeoczyć... Podczytywać będę na pewno was dalej,jesteście małą skarbnicą wiedzy (można się na przykład dowiedzieć że ma się ochotę na lody i colę )Poza tym trochę mnie zdołowały rozstępy na brzuchu który smaruję od ponad 4 miesięcy Palmersem. Buziaki
|
|
#2517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to powiem Ci, ze ja mam tak samo schodzone już jakieś dwie tuniki-czy tunikopodobne , a najlepiej to by w dresach chodzić cały czas i bez stanika - bo tak mnie piersi bolą a jak pochodzę w staniku to potem się nawet dotknąć nie mogę ![]() Jedyna mała radość to pomalowanie sobie paznokci na jakiś fantastyczny kolor ale tylko u rąk, bo u nóg to już nawet ich sama nie obetnę ;/Cóż taka żem "urocza" słonica ;/ a jak ktoś się pyta ile przytyłam to normalnie już na strzępy bym rozerwała |
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
ja smaruję się (czymkolwiek) od 2 m-ca ciąży, trochę zwykłymi balsamami, potem baby dream, potem różne inne i jestem zdania, że może trochę to zapobiega bo jednak nawilża skórę, uelastycznia, ale mimo wszystko jak coś ma wyleźć to żadne balsamy nie pomogą.
|
|
|
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
qrde mi by to nawet te prztulanki sie przydaly a tu nie widac by to ani tamto bylo dosc szybko ![]() Cytat:
i sie hahawiesiolka nie posiadam oplumkalam sie zjadlam .. teraz leze - zapuszcze film i ide spac jutro z a krwia musze isc |
||
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moni_ka.g Mi leżaczek dała mama, a sama dostała go od kogoś gdy mój brat się urodził. Uszyła mu nowe obicie i tak funkcjonuje. Jak brat był mały, to bardzo go lubił. Podstawka na stópki bardzo piszczała i to chyba najbardziej go fascynowało, bo kopał jak szalony Na pewno jak miał 4-5 mc to z niego korzystał. Mam nadzieję, że mojemu małemu też posłuży.Właśnie zobaczyłam z mężem bardzo fajny film "Pół na pół" ('50/50')....nieźle się wzruszyłam. A teraz marzy mi się zimna Mirinda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

)
potem przyszłam do domu, nastawiłam pranie, umyłam lustra i szyby od wewnątrz (Julka palce liże i maluje po oknach i lustrach

Ja nadal czuje ból po przystawieniu Miśki, ale to chyba normalne jest i zaraz przechodzi jak się rozochoci i ciągnie 

haha