|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
nawet jak zaśnie to w przebudzeniu bedzie buczeć.. |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno jak "zobaczą (dzidziusia) to uwierzą" ![]() przynajmniej w to trzeba wierzyć
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
wiara..to pozastaje..
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedys mu też mówię ze on się w ogóle nie poczuwa do rodzicielstwa itp..A on do mnie, że przecież był ze mna na USG, że mnie zawiózl i w ogole.. A ja "Spróbowałbyś nie pojechać.. jakbyś tego jeszcze nie zrobil to byś mógł już do domu nie wracać"..
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Doustnie, najlepiej 3xdziennie po 2 tabletki i zacząć od 37 tc
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-07 o 20:13 |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też tak gadała i ponoć po badaniu na IP od razu widzą czy dana kobieta stosowała wiesiołka czy nie
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a teraz jeszcze żałuje że nie kupiłam wieszaka z sowami, przydałby się na ręcznik czy szlafroczek, no ale 50 km po niego nie pojadę. Cytat:
przecież każda rasa ma inny temperament, a na necie można o nich poczytać i już po tym wiadomo,że szczeniak beagla nie jest dobrym pomysłem przed porodem, do mnie pasowałby w tym momencie chyba jedynie buldog
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na usg jeżdzi.ale na wizyty bez usg już nie.. no cóż.. on nawet nie wie co trzeba miec dla Z.. powiedziałam mu,że jakbym umarła to by nie wiedział gdzie góra gdzie dół..
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Po nadrobieniu 30 stron daje znak życia ![]() za tygodnie i udane wizyty i zdrowe maluszki![]() Ja dzisiaj miałam glukoze 75g.. wypiłam jednym duszkiem.. ok.. ale po pół godzinie zaczęłam odjeżdżać. Przez pierwsze 1,5 godziny siedzenia byłam pewna,że lada chwila i padnę tam... Piłam już to badziewie 2 razy i zapomniałam jaka to przyjemność eheh.Jutro wyniki koło 12stej... Jenny wpisz mi wizytę na 11 marca na poniedziałek( bo 10ty to niedziela ) i na 25 marca USG w 30 tygodniuCiekawa jestem ile Tymek będzie ważył ![]() U mnie po staremu.. mieszkania dalej nie ma, dzieciaki zdrowe , mnie puściło na szczęście.. więc nie piszę więcej. Postaram się być na bierząco z Wami i wrócić na dobre na forum. Buziale
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Ważna info!
Myślę, że to będzie oczywiste ale warto wspomnieć ![]() Jak którejś wyjdzie dodatki wynik na GBS albo trafi się jakaś infekcja to masaż krocza absolutnie odpada! |
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze z innej beczki..
Na ostatniej wizycie miałam prawie 13 kg na plusie.. Z przerażeniem (bo wcześniej mialam +10 kg i tak z wizyty na wizytę dochodziło mi 1 kg a nie 3... zaczęlam ważyć sie w domu częściej .. No i w domu nie dało się ukryć ale też 13 kg na plusie.. Po czym wczoraj non stop piłam (strasznie mi się chciało).. a potem non stop sikałam no co godzine tak pożądnie.. Dzisiaj sie waże i 11,5 kg na plusie.. Chyba wysikałam wczoraj z 1,5 kg.. I trochę mi opuchlizna z palców u rąk zeszła.. |
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mama będę gadać dziś..z tatą nie wiem..ma racje ale mi przykro.. z psem nie wiem co.. jak powiem wprost,że nie chcę jej to będzie największy foch ever.. ![]() idę odprowadzić sis... nidługo bedę i musze skońcyć smęcic.. :< |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gary zostaw tż
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-07 o 20:26 |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze coś zejdzie
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie tylko w mebelki się zaangażował, od razu złożył i poukładał, nawet wózek go nie interesuje, chociaż twierdzi, że dlatego, że i tak musi być tak i to co ja chcę, ale nie moja wina, że wózki które wybiera są beznadziejne już się z tym pogodziłam jest zmuszony tylko do chodzenia na szkołę rodzenia bo chce żeby miał info od zorientowanych ludzi, a nie tylko od mamy która dzieci miała 30 lat temu
|
|
|
#1193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o zaangażowanie chłopa, a raczej jego brak... ja byłam zaskoczona, jak małż mi ostatnio powiedział coś w stylu "jak ja się cieszę, że ty się tematem wyprawki interesujesz - bo ja bym nie ogarnął" no helooooł? on cały dzień w robocie i potem na budowie, w weekendy budowa. presja ogromna, bo musi ze wszystkim zdążyć.może spróbuj w ten sposób: powiedz, że chcesz też usłyszeć jego zdanie, ale rozumiesz, że brak czasu itp... dlatego ty ten ogrom informacji przefiltrujesz, wybierzesz np. 3 modele czegoś tam, które cię by interesowały, i pokażesz mu. przedstawisz "za" i "przeciw" i posłuchasz, co on ma na ten temat do powiedzenia. tylko zrób to tak, żeby on sobie myślał: o, ona jest w kropce i potrzebuje drobnej pomocy z mojej strony, żeby zdecydować. może to go trochę połechta ![]() Cytat:
![]() niech się dzieciak obraża, ty POSTAW NA SWOIM!!! albo głupek zmięknie, albo pożałuje. przecież psa w tym mieszkaniu i tak trzymać nie możesz, więc ja nie widzę w ogóle powodów dyskusji - pies musi wrócić do mamuśki tżta, basta! tż się obrazi? ok, niech spada razem z psem
|
|
#1195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dasz radę, trzymam kciuki żeby nie bolało nic
![]() Cytat:
więc nawet jeśli nie przysługuje wtedy to w sumie i tak się opłaca. ale gdybyś mi o tym nie wspomniała to nie pomyślałabym nawet o tym ![]() Cytat:
od pół h siedzę i kombinuje czy wzięłam tabletkę ... nie pamiętam
|
||
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może na to samo wychodzi
![]() Cytat:
Cytat:
Coś mi się wydaje, że wszystko się sypie przez twojego tżta, ja się nie dziwię, że twój tata ma dość takiego niedoszłego zięcia, tylko może tobie boi się to powiedzieć wprost bo jesteś zbyt wybuchowa. A to dziecko to był wasz wspólny plan czy twój, bo ja tego chłopa nie rozumiem. Doustnie.
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Wczesniej bylo o mnie, wiec teraz wiecej o Nelce, hehe.
28t i 5d = 1336 gramow moja waga od poczatku + 11kg, ale to pewnie ten dzisiejszy mac! dostalam skierowanie na glukoze pobral tez posiew na GBS, to juz chyba te paciorkowce. dostalam "fiolke", mam przechowac w lodowce wypytalismy o wszystko, byl temat cesarki, karmienia, wplywu raka na plod. ogolnie na razie wrzucamy na luz. mam sobie zrobic WAKACJE jeszcze mamy troche czasu. aaa i pan doktor potwierdzil, Nela na pewno jest dziewczynka
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli super brawo za wizyte i za wage mlodej superr
|
#1199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze lepiej uniknąć rozczarowania :P jak to co, musi kupić coś Julce i żonce
|
|
#1200 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem, że facet może się tak głupio odezwać do swojej żony... I co mu powiedziałaś?? Mam nadzieję, że zrobiłaś wykład ![]() Cytat:
i jak to przyjął? Wykręcał się czy postrał zrehabilitować? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to fajnie, że działa ![]() Cytat:
no i co, ze będzie foch?? Dlaczego Ty go chronisz przed jego własną głupotą?? Pozwalasz mu działać irracjonalnie, jakby był dzieckiem. A on już jedną mamusię ma....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no proszę! Nelcia w 29tc waży tyle co Ty w 31 super dziewuszka z niej I słusznie prawi lekarz - zróbcie sobie wakacje! Należy Wam się!
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

przecież każda rasa ma inny temperament, a na necie można o nich poczytać i już po tym wiadomo,że szczeniak beagla nie jest dobrym pomysłem przed porodem, do mnie pasowałby w tym momencie chyba jedynie buldog 
za tygodnie i udane wizyty i zdrowe maluszki

Ja nie rozumiem, że facet może się tak głupio odezwać do swojej żony... I co mu powiedziałaś?? Mam nadzieję, że zrobiłaś wykład