Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 20:07   #1171
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Pies będzie tak szczekał do usranej śmierci? Chyba po chwili by przestał jak przyjdą
tak.
nawet jak zaśnie to w przebudzeniu bedzie buczeć..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:08   #1172
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że mówiła położna o uelastycznianiu, że się nie pęka.
ale to doustnie w kapsułkach czy do masażu?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:09   #1173
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
uwierz,ze wiem co czujesz...
mój też ma gdzieś to dziecko.dzis chcałam by popatrzyl jak brzunio skacze..po 10sekundach stwierdzil ze malo ciekawe i czytal dalej stronki w necie..
ooo jaa... jak oni się szybko zniechęcają minuty lub dwóch nie mogą poświęcić...
na pewno jak "zobaczą (dzidziusia) to uwierzą"
przynajmniej w to trzeba wierzyć
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:10   #1174
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ooo jaa... jak oni się szybko zniechęcają minuty lub dwóch nie mogą poświęcić...
na pewno jak "zobaczą (dzidziusia) to uwierzą"
przynajmniej w to trzeba wierzyć
wiara..to pozastaje..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-07, 20:10   #1175
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
uwierz,ze wiem co czujesz...
mój też ma gdzieś to dziecko.dzis chcałam by popatrzyl jak brzunio skacze..po 10sekundach stwierdzil ze malo ciekawe i czytal dalej stronki w necie..
A kiedys mu też mówię ze on się w ogóle nie poczuwa do rodzicielstwa itp..A on do mnie, że przecież był ze mna na USG, że mnie zawiózl i w ogole.. A ja "Spróbowałbyś nie pojechać.. jakbyś tego jeszcze nie zrobil to byś mógł już do domu nie wracać"..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:12   #1176
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Doustnie, najlepiej 3xdziennie po 2 tabletki i zacząć od 37 tc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-07 o 20:13
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:12   #1177
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
pies,tż, moi rodzice..
wszystko się posypało.. i mnie przerosło..

oni mają żal,że nie jestem wdzięczna, a ja nie mam jak im okazać wdzięczności choć chcę,bardzo chce.. a nawet nie moga przyjść bo pies szczeka..
a pies musi być bo tż obrazi się na cały świat. a jak tz się obrazi to juz do nikogo ryja nie otworzę..

ja nie wiem już co robić..
ja się poddaje..

mam stertę naczyń, siorę do odprowadzenia,psa do wysrania (zjadła mi torbę na zakupy taka fajowa, tż powiedział "oj tam,przywioze ci inną")..
a ja chcę spać..nie musieć wstać i obudzić się a za oknem naście stopni i ani jednego zmartwienia..
Ale Ci się układa to życie, nie ma co Może poproś siostrę, żeby Ci pomogła pomyc,tego psa wyprowadzić i połóż się odpocznij?? A rozmawiałaś z rodzicami?? Powiedz może to co tu: jesteś im wdzięczna, ale nie wiesz jak im to okazać, że naprawdę im dziękujesz etc?? Z psem dziewczyny już Ci radziły, ja sie z nimi zgadzam... Axelko nie możesz brać odpowiedzialności za TŻ... Padniesz w końcu a Zuzia potrzebuje spokojnej, uśmiechniętej mamy...
Stary 2013-03-07, 20:12   #1178
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja nie będe czekać aż mu się nastawienie zmieni.. On to głownie dlatego, że jest zarobiony widzi, że ja mam czas to zrzuca wszystko na mnie.. Ale jak mu odpuszczę to on na pewno sam z siebie się nie zmieni.. Będzie robić jak mu będzie wygodnie.. Więc do konca marca ma czas na pozamykanie spraw w pracy a potem sory banitu ale to też Twoje dziecko i musisz się zaangażować..
w sumie postawienie sprawy jasno może coś zmieni...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:13   #1179
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że mówiła położna o uelastycznianiu, że się nie pęka.
Nam też tak gadała i ponoć po badaniu na IP od razu widzą czy dana kobieta stosowała wiesiołka czy nie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 20:14   #1180
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy!

Wzięłam za to te 3 flanelkowe kocyki pakowane razem - zwykła flanela(tylko mocna i milusia), ale będę jej używać właśnie do okrycia dziecięcia na spacerze w upalne dni
Ja też po obmacaniu nie wzięłam muślinowych ręczników tylko te "kocyki" będą bardziej praktyczne, a tetry na odbicia, czy do wytarcia pychola nie potrzebuję jakiejś ekstra , a teraz jeszcze żałuje że nie kupiłam wieszaka z sowami, przydałby się na ręcznik czy szlafroczek, no ale 50 km po niego nie pojadę.
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym co napisałaś. Moja szwagierka (mojego TŻ brata żona) kilka miesięcy przed porodem chciała pieska. Kupili Beagla. Ten pies to jedna wielka masakra. Nawet drewniane żaluzje im w kuchni pogryzał, z listew przypodłogowych takie łączniki obgryzał, zostawili laptopa to pazurami klawisze z klawiatury wyciągała i gryzła.
Po porodzie doszedł kolejny problem. Suczka potrzebowała spacerów. Mąż w pracy, ona z maleńkim dzieckiem a moja teściowa zasuwała do nich codziennie przed pracą i ją wyprowadzała bo inaczej siusiała gdzie popadnie a przede wszystkim na panele.
Szwagierka nie mogła z nią wychodzić bo była nie nauczona i strasznie ciągnęła smycz i ona nie mogła spokojnie wózka prowadzić i jej utrzymywać więc po kilku miesiącach oddali ją za darmo. Zainwestowali w nią trochę kasy, bo po przywiezieniu do domu okazało się, że ma jakieś poważne zapalenie ucha no i zapłacili za nią koło 500 zł.
Ja nie zrozumie nigdy co kieruje ludźmi przy zakupie psów, tylko wygląd przecież każda rasa ma inny temperament, a na necie można o nich poczytać i już po tym wiadomo,że szczeniak beagla nie jest dobrym pomysłem przed porodem, do mnie pasowałby w tym momencie chyba jedynie buldog
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:15   #1181
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A kiedys mu też mówię ze on się w ogóle nie poczuwa do rodzicielstwa itp..A on do mnie, że przecież był ze mna na USG, że mnie zawiózl i w ogole.. A ja "Spróbowałbyś nie pojechać.. jakbyś tego jeszcze nie zrobil to byś mógł już do domu nie wracać"..
mój się tłumaczy brakiem czasu i zmęczeniem..
na usg jeżdzi.ale na wizyty bez usg już nie..

no cóż..
on nawet nie wie co trzeba miec dla Z.. powiedziałam mu,że jakbym umarła to by nie wiedział gdzie góra gdzie dół..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-07, 20:16   #1182
colorblue
Zakorzenienie

Hejo

Po nadrobieniu 30 stron daje znak życia

za tygodnie i udane wizyty i zdrowe maluszki

Ja dzisiaj miałam glukoze 75g.. wypiłam jednym duszkiem.. ok.. ale po pół godzinie zaczęłam odjeżdżać. Przez pierwsze 1,5 godziny siedzenia byłam pewna,że lada chwila i padnę tam...

Piłam już to badziewie 2 razy i zapomniałam jaka to przyjemność eheh.Jutro wyniki koło 12stej...

Jenny wpisz mi wizytę na 11 marca na poniedziałek( bo 10ty to niedziela ) i na 25 marca USG w 30 tygodniu

Ciekawa jestem ile Tymek będzie ważył

U mnie po staremu.. mieszkania dalej nie ma, dzieciaki zdrowe , mnie puściło na szczęście.. więc nie piszę więcej.
Postaram się być na bierząco z Wami i wrócić na dobre na forum.
Buziale

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:18   #1183
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ważna info!
Myślę, że to będzie oczywiste ale warto wspomnieć

Jak którejś wyjdzie dodatki wynik na GBS albo trafi się jakaś infekcja to masaż krocza absolutnie odpada!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 20:19   #1184
maarchewka
Zakorzenienie

A i jeszcze z innej beczki..
Na ostatniej wizycie miałam prawie 13 kg na plusie.. Z przerażeniem (bo wcześniej mialam +10 kg i tak z wizyty na wizytę dochodziło mi 1 kg a nie 3... zaczęlam ważyć sie w domu częściej .. No i w domu nie dało się ukryć ale też 13 kg na plusie..
Po czym wczoraj non stop piłam (strasznie mi się chciało).. a potem non stop sikałam no co godzine tak pożądnie.. Dzisiaj sie waże i 11,5 kg na plusie.. Chyba wysikałam wczoraj z 1,5 kg.. I trochę mi opuchlizna z palców u rąk zeszła..

Wojtek
Stary 2013-03-07, 20:20   #1185
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Na ostatniej wizycie miałam prawie 13 kg na plusie.. Z przerażeniem (bo wcześniej mialam +10 kg i tak z wizyty na wizytę dochodziło mi 1 kg a nie 3... zaczęlam ważyć sie w domu częściej .. No i w domu nie dało się ukryć ale też 13 kg na plusie..
Po czym wczoraj non stop piłam (strasznie mi się chciało).. a potem non stop sikałam no co godzine tak pożądnie.. Dzisiaj sie waże i 11,5 kg na plusie.. Chyba wysikałam wczoraj z 1,5 kg.. I trochę mi opuchlizna z palców u rąk zeszła..
Więc to była woda, nie tłuszcz pij więcej bo może Ci się zatrzymuje woda w organizmie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:21   #1186
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ale Ci się układa to życie, nie ma co Może poproś siostrę, żeby Ci pomogła pomyc,tego psa wyprowadzić i połóż się odpocznij?? A rozmawiałaś z rodzicami?? Powiedz może to co tu: jesteś im wdzięczna, ale nie wiesz jak im to okazać, że naprawdę im dziękujesz etc?? Z psem dziewczyny już Ci radziły, ja sie z nimi zgadzam... Axelko nie możesz brać odpowiedzialności za TŻ... Padniesz w końcu a Zuzia potrzebuje spokojnej, uśmiechniętej mamy...
ale ja nie będę jeszcze siory angażować w psa tż.. bez jaj..
z mama będę gadać dziś..z tatą nie wiem..ma racje ale mi przykro..

z psem nie wiem co.. jak powiem wprost,że nie chcę jej to będzie największy foch ever..

idę odprowadzić sis... nidługo bedę i musze skońcyć smęcic.. :<

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-07, 20:22   #1187
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Więc to była woda, nie tłuszcz pij więcej bo może Ci się zatrzymuje woda w organizmie
tyle dobrego, jest nadzieja

Wojtek
Stary 2013-03-07, 20:23   #1188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

z psem nie wiem co.. jak powiem wprost,że nie chcę jej to będzie największy foch ever..

Wiesz co ale jak się właściciel dowie, że macie psa mimo, że on nie pozwala to może nie być za ciekawie

a gary zostaw tż

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:25   #1189
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A TŻ wie, że właściciel mieszkania nie zgadza się na psa ? Przecież jak się dowie to możecie mieć problemy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 20:25   #1190
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Axella ale właśnie ty się nie bój tego focha.. Foch bedzie na pewno.. trudno.. Przyjmij że tak ma byc i to robisz dla większego dobra.. On Cię nie opuści bo ty nie chcesz jego pieska.. A jeżeli to zrobi, to i tak nie warto bylo.. Jak się nie postawisz tylko będziesz pobłażac to on się nie zmieni.. nie będzie widział potrzeby.. a Ty ciągle będziesz nieszczęśliwa..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-07 o 20:26
Stary 2013-03-07, 20:26   #1191
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze!
Może jeszcze coś zejdzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 20:27   #1192
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja nie będe czekać aż mu się nastawienie zmieni.. On to głownie dlatego, że jest zarobiony widzi, że ja mam czas to zrzuca wszystko na mnie.. Ale jak mu odpuszczę to on na pewno sam z siebie się nie zmieni.. Będzie robić jak mu będzie wygodnie.. Więc do konca marca ma czas na pozamykanie spraw w pracy a potem sory banitu ale to też Twoje dziecko i musisz się zaangażować..
Mój też nie interesuje się zakupami w sumie tylko w mebelki się zaangażował, od razu złożył i poukładał, nawet wózek go nie interesuje, chociaż twierdzi, że dlatego, że i tak musi być tak i to co ja chcę, ale nie moja wina, że wózki które wybiera są beznadziejne już się z tym pogodziłam jest zmuszony tylko do chodzenia na szkołę rodzenia bo chce żeby miał info od zorientowanych ludzi, a nie tylko od mamy która dzieci miała 30 lat temu
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:29   #1193
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tak,coś koło 300 chyba że zadeklarujesz/wplacisz wyzszy to wiecej.ja placilam najnizszy,teraz zrobilam myk i macierzynskiego bd miec kolo 2tys/mc
Super!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zamównienie na rzeczy do szpitala i cześć wyprawki zrobione. A co muszę sobie poprawić humor, że wózka ani widu ani słychu.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
witam się w rozpoczętym25

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mamy wózek!!
jest śliczny, mamy jeszcze prawie rok gwarancji na niego. Właśnie całą tapicerkę wrzuciłam do pralki na pranie ręczne i będzie jak nowy. Jedynym minusem są małe ryski na stelażu, pewnie od wkładania go do bagażnika. Ale i tak jest super jak za tą cenę, no i ten kolor
Wygląda super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 20:34   #1194
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Propo dnia kobiet..
Ja swojemu już kilka dni temu subtelnie przypomnialam.. Mówię mu: dzisiaj jest 2 marca.. za 6 dni czyli 8 marca jest dzień kobiet.. To niedlugo.. Masz mi coś kupić..
U nas już nie ma romantyzmu tylko szara rzeczywistosć
ja mojemu przypominam zawsze, o ile sama pamiętam, o wszelkich świętach. i od razu mówię, co chcę najwyraźniej u nas romantyzmu też nie ma... ale chyba nigdy go nie było. jakoś oboje jesteśmy raczej wygodni, spokojni... zamiast romantycznej kolacji (a bo to trzeba albo ją zrobić i sterta garów w kuchni potem, albo wyjść i problem co ubrać, i kto prowadzi...), wolimy przytulić się na kanapie popijając wino i zagryzając śmierdzący ser cholera, to w sumie jak dla mnie jest baaardzo romantyczne...
Cytat:
Wyobraźiłam sobie minę tżta jak kiedyś wejdzie do sypialni, ja z tym balonikiem w środku sobie pompuje

---
A i wczoraj opie..p..rzy..lam tzta ze jego zaangażowanie w tą ciążę i nasze dziecko zakonczylo się na jego zrobieniu.. Czekam do konca marca jak skonczy te 3 roboty i nie odpuszcze już mu.. Wiem ze ja mam teraz sporo czasu i nic lepszego do roboty nie mam jak kupowanie wyprawki dla dzieciaka.. A on musi chodzić do 2 prac, a 3 robi z domu w weekend..
Ale sory ja nie chce brać odpowiedzialności za to jaki wózek kupimy i czy będzie dobry, czy fotelik ma być bezpieczny czy nie.. czy z isofixem czy bez.. czy kupujemy położna czy nie i czy on będzie przy porodzie czy ma na to wy..je..bane.. Ja tego dziecka sama nie zrobiłam.. Ja codziennie go karmię, troszczę się o badania, przyjmuje leki, dbam o dietę, chodzę na ćwiczenia... kupuje wyprawkę, czytam fora, artykuły, książki.. on nie robi nic i to się musi zmienić..
no co, też masz swoje potrzeby

a jeśli chodzi o zaangażowanie chłopa, a raczej jego brak... ja byłam zaskoczona, jak małż mi ostatnio powiedział coś w stylu "jak ja się cieszę, że ty się tematem wyprawki interesujesz - bo ja bym nie ogarnął" no helooooł? on cały dzień w robocie i potem na budowie, w weekendy budowa. presja ogromna, bo musi ze wszystkim zdążyć.
może spróbuj w ten sposób: powiedz, że chcesz też usłyszeć jego zdanie, ale rozumiesz, że brak czasu itp... dlatego ty ten ogrom informacji przefiltrujesz, wybierzesz np. 3 modele czegoś tam, które cię by interesowały, i pokażesz mu. przedstawisz "za" i "przeciw" i posłuchasz, co on ma na ten temat do powiedzenia. tylko zrób to tak, żeby on sobie myślał: o, ona jest w kropce i potrzebuje drobnej pomocy z mojej strony, żeby zdecydować. może to go trochę połechta
Cytat:
pies,tż, moi rodzice..
wszystko się posypało.. i mnie przerosło..

oni mają żal,że nie jestem wdzięczna, a ja nie mam jak im okazać wdzięczności choć chcę,bardzo chce.. a nawet nie moga przyjść bo pies szczeka..
a pies musi być bo tż obrazi się na cały świat. a jak tz się obrazi to juz do nikogo ryja nie otworzę..

ja nie wiem już co robić..
ja się poddaje..

mam stertę naczyń, siorę do odprowadzenia,psa do wysrania (zjadła mi torbę na zakupy taka fajowa, tż powiedział "oj tam,przywioze ci inną")..
a ja chcę spać..nie musieć wstać i obudzić się a za oknem naście stopni i ani jednego zmartwienia..
no przepraszam bardzo, ale właśnie zdyskwalifikowałaś tego chłopa doszczętnie w moich oczach. a ciebie to trzeba chyba porządnie w dupkę kopnąć, co? niech się dzieciak obraża, ty POSTAW NA SWOIM!!! albo głupek zmięknie, albo pożałuje. przecież psa w tym mieszkaniu i tak trzymać nie możesz, więc ja nie widzę w ogóle powodów dyskusji - pies musi wrócić do mamuśki tżta, basta! tż się obrazi? ok, niech spada razem z psem
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:34   #1195
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzisiaj idę do dentysty
dasz radę, trzymam kciuki żeby nie bolało nic

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zanim się zgodzisz to sprawdź to z każdej strony. Czy rzeczywiście wypłacą Ci kasę, czy macierzyński w wymiarze rocznym będzie Ci przysługiwać (właśnie! Czy to będzie tylko urlop rodzicielki, czy też zasiłek rodzicielski?? Chodzi mi o to, czy osoby, które są na zasiłku macierzyńskim, a nie urlopie będą mogły również przedłużyć go o te kolejne pół roku. Trzeba to gdzieś doczytać! )
jak mi wypłacą te 6 tyś to będzie o 2 tyś więcej niż dostałabym w tym kolejnym pół roku macierzyńskiego płatnego 60% więc nawet jeśli nie przysługuje wtedy to w sumie i tak się opłaca. ale gdybyś mi o tym nie wspomniała to nie pomyślałabym nawet o tym

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ważna info!

Jak którejś wyjdzie dodatki wynik na GBS albo trafi się jakaś infekcja to masaż krocza absolutnie odpada!
ja nie wiedziałam - dzięki za info

od pół h siedzę i kombinuje czy wzięłam tabletkę ... nie pamiętam i nie wiem czy lepiej pominąć jedną dawkę czy wziąć podwójnie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:36   #1196
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja słyszałam, że działa zmiękczająco na szyjkę
Może na to samo wychodzi
Cytat:
A i wczoraj opie..p..rzy..lam tzta ze jego zaangażowanie w tą ciążę i nasze dziecko zakonczylo się na jego zrobieniu.. Czekam do konca marca jak skonczy te 3 roboty i nie odpuszcze już mu.. Wiem ze ja mam teraz sporo czasu i nic lepszego do roboty nie mam jak kupowanie wyprawki dla dzieciaka.. A on musi chodzić do 2 prac, a 3 robi z domu w weekend..
Ale sory ja nie chce brać odpowiedzialności za to jaki wózek kupimy i czy będzie dobry, czy fotelik ma być bezpieczny czy nie.. czy z isofixem czy bez.. czy kupujemy położna czy nie i czy on będzie przy porodzie czy ma na to wy..je..bane.. Ja tego dziecka sama nie zrobiłam.. Ja codziennie go karmię, troszczę się o badania, przyjmuje leki, dbam o dietę, chodzę na ćwiczenia... kupuje wyprawkę, czytam fora, artykuły, książki.. on nie robi nic i to się musi zmienić..
Ja mojego opieprzam, raz za czas coś się przedyskutuje, a jak zmienię zdanie to on focha strzela, bo już temat przerabiany. Oni są chyba tacy sami.
Cytat:
A niech się obraża, ile on ma lat 3 czy 30 ?
Coś mi się wydaje, że wszystko się sypie przez twojego tżta, ja się nie dziwię, że twój tata ma dość takiego niedoszłego zięcia, tylko może tobie boi się to powiedzieć wprost bo jesteś zbyt wybuchowa.
A to dziecko to był wasz wspólny plan czy twój, bo ja tego chłopa nie rozumiem.
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Doustnie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:42   #1197
diabli
Zakorzenienie

Wczesniej bylo o mnie, wiec teraz wiecej o Nelce, hehe.
28t i 5d = 1336 gramow wszystkie pomiary ok, szyjka zamknieta. glowka nadal na gorze i to nia i piesciami mala diablica tak mnie oklada...a nozkami fika po pecherzu
moja waga od poczatku + 11kg, ale to pewnie ten dzisiejszy mac! dostalam skierowanie na glukoze gin mowil, ze moge sobie nawet cala cytryne wycisnac...ale chyba nie bede az tak szalala. pobranie na czczo, pozniej wypic calosc w max 5 min i pobranie po 2 godz, ale poprosze tez po godz.
pobral tez posiew na GBS, to juz chyba te paciorkowce. dostalam "fiolke", mam przechowac w lodowce jutro to musze zaniesc do laboratorium. poza tym wszystko ok wypytalismy o wszystko, byl temat cesarki, karmienia, wplywu raka na plod. ogolnie na razie wrzucamy na luz. mam sobie zrobic WAKACJE jeszcze mamy troche czasu. aaa i pan doktor potwierdzil, Nela na pewno jest dziewczynka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:53   #1198
banka26
Zakorzenienie

Diabli super brawo za wizyte i za wage mlodej superr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:53   #1199
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ej laski ja nie wiem o co chodzi..
mój tata baaaaaaaaaaaaaardzo nam pomógł.. przy przeprowadzce, z kredytem, ze wszystkim.. z uśmiechem na ustach pomaga we wszystkim..
nie rozumiem, ale może twój tata czuje że nie doceniasz go za tę pomoc? że masz mnóstwo problemów, oni starają się pomóc, a TŻ który powinien być głównie wsparciem to jeszcze ci problemów dokłada? powiedz tacie że rozmawiałaś z siostrą, i że nie bardzo rozumiesz o co chodzi

Cytat:
Ale nam babka na gimnastyce dała wycisk. Mi się słabo w połowie zrobiło i wyszłam odpocząć. Potem wróciłam, ale juz tylko leżałam na macie.. A jedna dziewczyna o mało nie zemdlało.. potem leżała na macie a druga jej trzymała nogi.. Normalnie pogrom
Najlepsze, że prowadząca też w ciąży.. na moje oko jakiś 7 miesiąc..
takie coś by mi się przydało, bo ostatnio ten pilates dla opornych na sr to był bardziej relaks niż ćwiczenia

Cytat:
I nie ma co liczyć, że on się zmieni.. Ty się musisz zmienić! Musisz nie odpuszczać. Trzymać sie tego co zamierzyłać i koniec. Inaczej będzie w koło macieju jak jest.

Cytat:
Propo dnia kobiet..
Ja swojemu już kilka dni temu subtelnie przypomnialam.. Mówię mu: dzisiaj jest 2 marca.. za 6 dni czyli 8 marca jest dzień kobiet.. To niedlugo.. Masz mi coś kupić..
U nas już nie ma romantyzmu tylko szara rzeczywistosć

W tamtym roku było lepiej juz od 1 marca codziennie mu przypominalam ile dni zostało i że chce kwiatka albo czekoladę.. i powiedziałam dokładnie jaką lubię i gdzie można kupic.. Dostałam i kwiatka i czekoladę.. Ale byłam zdziwiona. A wszystko po tym jak któregoś dnia kobiet nie dostałam od niego nic.. A dostałam od współlokatora... stwierdziłam, że to musi się zmienić
ja mojemu mężowi też przypomniałam zawsze lepiej uniknąć rozczarowania :P

Cytat:
Ja mówię dziś do TŻ: jutro dzień kobiet. On na to: no i co z tego

jak to co, musi kupić coś Julce i żonce
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:56   #1200
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię dziś do TŻ: jutro dzień kobiet. On na to: no i co z tego
Ja nie rozumiem, że facet może się tak głupio odezwać do swojej żony... I co mu powiedziałaś?? Mam nadzieję, że zrobiłaś wykład

Cytat:
i jak to przyjął? Wykręcał się czy postrał zrehabilitować?

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja też po obmacaniu nie wzięłam muślinowych ręczników tylko te "kocyki" będą bardziej praktyczne, a tetry na odbicia, czy do wytarcia pychola nie potrzebuję jakiejś ekstra , a teraz jeszcze żałuje że nie kupiłam wieszaka z sowami, przydałby się na ręcznik czy szlafroczek, no ale 50 km po niego nie pojadę.
A co to za wieszak? Nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ważna info!

No w sumie oczywiste jak się zastanowić, ale dobrze, że mówisz. Jakby nie było, mamy po pół mózgu

Cytat:
Czyli zgadza się, że recepta na zatrzymanie wody jest picie wody No to fajnie, że działa

Cytat:
Z psem nie wiem co.. jak powiem wprost,że nie chcę jej to będzie największy foch ever..
ło matko no i co, ze będzie foch?? Dlaczego Ty go chronisz przed jego własną głupotą?? Pozwalasz mu działać irracjonalnie, jakby był dzieckiem. A on już jedną mamusię ma....

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wolimy przytulić się na kanapie popijając wino i zagryzając śmierdzący ser cholera, to w sumie jak dla mnie jest baaardzo romantyczne...
Jak dla mnie też najfajnieszy romantyzm pod słońcem

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak mi wypłacą te 6 tyś to będzie o 2 tyś więcej niż dostałabym w tym kolejnym pół roku macierzyńskiego płatnego 60% więc nawet jeśli nie przysługuje wtedy to w sumie i tak się opłaca. ale gdybyś mi o tym nie wspomniała to nie pomyślałabym nawet o tym
Kurcze, mi to przyszło do głowy w momencie jak przeczytałam Twój post i zaczęłam kminić co tu mogłoby pójść nie tak nie daj Boże. Ale mam nadzieję, że nie będzie tu rozróżnienia urlop vs. zasiłek macierzyński

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Wczesniej bylo o mnie, wiec teraz wiecej o Nelce, hehe.
28t i 5d = 1336 gramow wszystkie pomiary ok, szyjka zamknieta. glowka nadal na gorze i to nia i piesciami mala diablica tak mnie oklada...a nozkami fika po pecherzu
moja waga od poczatku + 11kg, ale to pewnie ten dzisiejszy mac! dostalam skierowanie na glukoze gin mowil, ze moge sobie nawet cala cytryne wycisnac...ale chyba nie bede az tak szalala. pobranie na czczo, pozniej wypic calosc w max 5 min i pobranie po 2 godz, ale poprosze tez po godz.
pobral tez posiew na GBS, to juz chyba te paciorkowce. dostalam "fiolke", mam przechowac w lodowce jutro to musze zaniesc do laboratorium. poza tym wszystko ok wypytalismy o wszystko, byl temat cesarki, karmienia, wplywu raka na plod. ogolnie na razie wrzucamy na luz. mam sobie zrobic WAKACJE jeszcze mamy troche czasu. aaa i pan doktor potwierdzil, Nela na pewno jest dziewczynka
no proszę! Nelcia w 29tc waży tyle co Ty w 31 super dziewuszka z niej I słusznie prawi lekarz - zróbcie sobie wakacje! Należy Wam się!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości