|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Szyjka tak czy siak zmięknąć musi, krocze uelastycznić się nie
no ale skoro i Tobie i Jenny położne mówiły, że działa na krocze to pewnie macie rację. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
kretyn
|
||
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym wymazem na GBS-a to nie za prędko To się powinno robić pomiędzy 35-37tc, tak mam w notatkach z SR.
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mówil, że jest zawalony i że nie daje już rady, że ja sobie dobrze radze.. Pooglądał na razie kolory wózków i ma ze mną pojechać obejrzeć na żywo..
A w ogole pokazuje mu kolory wozków jest 6 - czarny, granatowy, siwy jasny, siwy ciemny, fioletowy.. Pytam jakie się mu podobają: On - czarny, granatowy i fioletowy.. Mi - tylko brązowy.. Ja - a brązowy Ci się nie podoba?? On- nie, z gównem mi się kojarzy.. Ja - a jak to fioletowy?? Wojtka chcesz w fioletowym wózku wozić?? Przecież to taki bardziej dla dziewczynki?? On - może kiedyś będziemy mieć dziewczynkę to będzie jak znalazł Ja - No ale najpierw mamy chlopca i mu zepsujemy dziecinstwo... On - i tak nie będzie pamiętał to jaka róznica.. |
|
|
|
#1205 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja ciągle mówię,że bez sensu zakazu psów w umowę nie wpisał Cytat:
Cytat:
bo mi w chooy żal tego kundla.. mimo,że go nienawidzę (właśnie na sacerze zjadła dwa soczyste gówna ale też jej nie chcę. ![]() Cytat:
wszystko posypało się w trakcie. przed byłam w niebie.. teraz to iebo widzę raz na rok.. Cytat:
ale dziękuję, pamiętam,powtarzam..niewi em co jeszcze. kolacja w podzięce?myślę o tym ale pies... |
||||||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno w metodach ułatwiających poród i ma uelastycznić krocze, a potem obok liści malin wpisany, więc może żeby zmiękczyć też szyjkę Jedno jest pewne - stosowanie go powinno pomóc |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz o okazaniu wdzięczności i tutaj kolejną rzeczą mi Twój TŻ podpada, bo nie masz gdzie ich zaprosić z powodu "psa"???!!! Pewnie nie odwiedzasz ich za często też z powodu TŻ ( bo obiad, zakupy etc). Pamiętaj, że rodzice na pewno wbrew nie wtrącaniu się przeżywają Twój związek i jeśli opowiadasz im czasami co się dzieje to może nie chcą się wtrącać, ale na pewno się przejmują. Mój tato mi dopiero niedawno powiedział, że mu ulżyło, że mój poprzedni związek się zakończył. Odnośnie "obrażenia się TŻ'ta" o psa. Niech się obrazi. Robisz dokładnie to co ja robiłam, usprawiedliwiasz go i ustępujesz we wszystkim. A gębę możesz do nas otworzyć, do siostry, rodziców i na pewno znajomych ( których pewnie Ci ubyło też przez TŻ'ta). A jeszcze, przeglądając mojego bloga ( nieco dziecinnego miejscami bo najstarsze wpisy aż z 2006 w dodatku wkurzam się jak czytam jak cholernie często usprawiedliwiałam byłego i brałam na siebie winę) znalazłam fajny cytat. Dla Ciebie " Za miesiąc w sercu zagoją się rany. A za rok - to śmieszne rok- wytrzymamy. Znajdziemy sposób, aby zły czas zabijać. Nie będzie znów tak bardzo źle. Lecz o jedno tylko proszę. Gdyby jakaś słabość nie dała mi przeczekać. I gdybym choć z daleka wołała wróć. Nie wracaj już" Odnośnie wyprawki, interesowania się mężczyzn etc...To u nas jest tak, że głównie ja wszystko kompletuje- ciuszki, kocyki, ja wskazuję, który wózek TŻ ma kupić czy łóżeczko, ale mnie to nie przeszkadza, bo po pierwsze to ja mam naturę bardziej organizatorską ( TŻ by pewno tydzień przed porodem zaczął kupować) a po drugie ja mam więcej czasu. Nie narzekam, bo jak coś trzeba to TŻ kupuje. A z trzymaniem ręki na brzuchu to u nas jest tak, że jak tylko TŻ przyłoży rękę to się robi spokój totalny Synek ma respekt
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-03-07 o 21:16 |
|
|
|
|
#1208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. właściciel mieszkania nie pozwala na trzymanie zwierząt 2. pies niszczy pewne rzeczy a nie masz pieniędzy na odkupienie/naprawę 3. pies wymaga czasu i uwagi, a ty masz całe mnóstwo innych spraw na głowie, gdy TŻta nie ma w domu 4. lada moment pojawi się dziecko, i już w ogóle nie będziesz miała czasu i sił na zajmowanie się psem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on zrobił swoje :P spytałaś to odpowiedział. a to że odpowiedź była zła już mu wisi. odpowiedział by mieć spokój,by nie było,że nie odpowiada.. i tak do usranej smierci.. |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się fioletowy podoba i może być dla obu płci
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to Wam wrzucę te kolory bo mi sie żaden nie odpowiada.. Najbardziej to bym chciała zielony, ale nie ma, albo turkusowy..
Ten fiolet to nawet mógłby być, ale jakoś mi dla chlopca nie pasuje.. http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/Trans...iofix-2013/108 |
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ashy takie wieszaczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/ Vil dostałaś po założeniu krążka globulki na infekcje ? Jestem ciekawa bo mój lekarz mówi, że konieczne, a z tego co słyszę tylko ja je mam i ich używanie nie jest fajne
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Mam nadzieję, że i mi we wtorek gin dziewuszkę potwierdzi bo mam juz dla Julci mnóóóóstwo słodkich ciuszków
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Nelci, a Ty marsz na wakacje
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo zaproś rodziców na sobotę/niedzielę i wcześniej wyślij TŻta na mega-długi spacer żeby pies się wyszalał i nie miał siły wariować przy twoich rodzicach. a jak zacznie szczekać to niech TŻ wyjdzie z nim, albo zwróci mu uwagę jako właściciel
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra idę spać, bo jakaś wymęczona jestem. dobranoc mamuśki i ciepłych, słonecznych snów
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Marchewka między fioletem i brązem bardziej podoba mi się brąz, a z wszystkich najbardziej granat
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze pytanie co do ZUS i wypłacania kasy..
Po 30 dniach zwolnienia w danym roku zaczyna wynagrodzenie wypłacać. ZUS.. W tym roku jestem na zwolnieniu ponad 30 dni.. 12 dni w styczniu i cały luty.. Za końcówkę lutego dostanę przelew od ZUSU czy od pracodawcy jak mu ZUS wpłaci?? Czy to już jest w pensji?? Fima duża ok. 180 pracowników.. Pytam, bo pensja za luty mi się trochę nie zgadza.. Tzn jest mniejsza o jakieś 300 zł.. Nie wiem tylko czy tak już bezie czy nie.. Bo nie wiem jaka mi średnia z 12 miesięcy powinna wyjść bo mialam w trakcie podwyżke.. A i w różnych miesiącach rózne wynagrodzenie bo to zwolnienie to jakieś sodexo podatek a nie mam historii wszystkich wypłat.. |
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przynajmniej wózek wybrałaś, mój temat omija, bo powiedział, że kolejny raz nie będzie omawiać, ja częściej będę chodzić na spacery i to mi ma pasować. On jest za nowym i lekkim, ale jak zechcę używany to ok, ale ma być nie zniszczony. Tak w sumie to z wyborem wózka to tylko jeszcze rodzice ze mną wytrzymują bo biorę ich na zmianę do sklepów, nikt normalny mojej zmiany zdania nie przetrwa
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia o co chodzi bo wobec mnie jest ok.. cholera:< byliśmy na zakupach itd a tu dowiaduję się że po tym miłym jakby nie było dniu jest mega wściekły,że tylko narzekam i moge ich nie odwiedzać ale nawet jak się żegnalismy było ok.. muszę spokojnie przeanalizować cały dzień.choleraCytat:
ale tż powie,że woli odpocząć niż gdzieś iść.. a sama jak pojde do mega lipa.no cóż chyba mu uświadomię,że czas dorosnąć i pokazać jaką kolwiek wdziecznosc |
||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba szary, granat i czarny. Też szukam uniwersalnego.
Wiesz, jak chcesz ciemny to czy granat czy czarny to różnicy w grzaniu nie będzie i tak budkę ściągniesz i dasz parasolkę.
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
diabli- za wizytę- niech Młoda rośnie
marchewka- mnie się każdy kolor w zasadzie podoba Mąż dostał zrypę i ma tydzień na znalezienie 5 modeli wózków i zaprezentowanie mi ich skoro taki cwany jest salviae- spojrzałam na Twoje wieszaczki z Ikei i dotarłam przez nie do pacynki
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybór wygladał tak. Pytam się koleżanki, która niedawno urodzila jaki ma wozek.. Mowi, że Mutsy Urban Rider.. Pytam się czy jest ok, czy nie ma problemów.. Mówi, ze za☠☠☠iaszczy, super, i w ogole git.. No to ograniczyłam swój wybór do Mutsy.. Pojechałam z rodzicami do sklepu zobaczyłam wszystkie rodzaje Mutsy.. Wybrałam ten który miesci mi się do samochodu i ma zwrotne kółka.. No i koniec.. Teraz pozostaje mi wybór koloru i kupno... A i jeszcze sprawdziłam czy jest w miarę lekki - no jest
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
bez dwóch zdań
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

no ale skoro i Tobie i Jenny położne mówiły, że działa na krocze to pewnie macie rację.
dostalam skierowanie na glukoze
jeszcze mamy troche czasu. aaa i pan doktor potwierdzil, Nela na pewno jest dziewczynka 
kretyn 

Jedno jest pewne - stosowanie go powinno pomóc
07.07.2012