|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
czyli zdecydowałaś się na Żeromskiego? Jutro rano tam mknę na KTG i z nadzieją, że może i USG mi pykną
![]() Cytat:
GRATULUJĘ ! ! ! No to kolejny worek się zaczyna rozwiązywać Idzie seria nr 4
|
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ulala super wiadomość na wieczór! GRATULACJE Chanel
|
|
|
#2554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to juz nie wiem chyba faktycznie na ta herbate do tesciowej z busa 100km w jedna strone pojde Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
buuuu
|
|
|
#2555 | |||
|
Zakorzenienie
|
mooonis17 Dziewczyny mają rację - zostań z nami. Ja na początku też miałam wrażenie, że nie jestem do końca zauważana, ale nie dałam za wygraną i udzielałam się, kiedy tylko mogłam i teraz już nie mam takiego odczucia
poza tym naprawdę warto tu być, bo można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, wymienić informacjami, a czasem poprawić sobie humor a nawet znaleźć inspirację na przekąskęCzekamy Cytat:
![]() Cytat:
Ha ha, teraz lustro to już tylko przydaje się, żeby wycinkę tu i ówdzie zrobić Cytat:
![]() Gratulacje!!! Zbliża się weekend i znowu akcja nabiera tempa ![]() A tak a propo's coli - wczoraj jak gin mi tłumaczył, że mam mało pić, pytam się go, czy te 2,5 l to ogólnie wszystkie płyny ( zupa, herbata itd). A on na to "No tak i cola też proszę pani ". Ha ha chyba dobrze zna zwyczaje ciężarnych Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-07 o 22:58 |
|||
|
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Wcale mi to nie idzie bo yyy... nie siegam...
![]() Cytat:
I to potwierdza tylko nasza regule, 2 porody sn , jedna cc Dobra znowu mi smaka na Cole zrobilyscie
|
|
|
|
|
|
#2557 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() jeszcze jedna str do nadrobienia widze że macie temat ciuchow. ja powiem tak mój staly zestaw jakis swetr, dzinsy i buty zimowe ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Cytat:
hm... umknęła mi gdzieś ta reguła. to co teraz najbliższe 2 porody to SN? czyli jutro jeden zabiera Nestelle i ciekawe czy ja sie załapie na SN czy CC.
|
|
|
#2558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, odpoczywaj - co do sexu to nie wiem ...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, długaśny Cytat:
![]() przed chwilą SPAKOWAŁAM TORBĘ !!!!!!! A więc jestem gotowa ... ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- 0 days to go czeeeeekam ....... .....idę spać ....
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój chłop kiedyś wyczytał, że dziecku po narodzinach zostaje podobny rytm aktywności jaki miało w brzuchu, a nasze rozkręca się popołudniami i na noce, więc był lekko przerażony tą teorią, ale gin twierdzi, że ma to niewiele wspólnego z prawdą i różnie może być. za dużo tych teorii żeby do wszystkiego przykładać wagę.Cytat:
działa na przyspieszenie bo zawiera to coś tam co zawiera ten żel, który czasem stosują przy porodzie. ale tu chodziło o to, że jak już wypadnie czop to jednak ta styczność może być za duża i szkodliwa. nie skupiałam się na tym za bardzo bo u nas i tak krucho w tym temacie |
||||||
|
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za spakowanie i te 0 days to go ![]() Dostalam dzis pare pudel ciuszkow po dzieciach siostry tz, normalnie rece opadaja. Brzydkie, poplamione, zuzyte na maxa, ze niektorzy ludzie naprawde nie maja za grosz wyczucia. I teraz przyjdzie mi to wszystko przechowywac pol rok bo przeciez glupio tak od razu oddac. Eh. Uderzam w kimono. Jutro wizyta. |
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzzzzzo milosci z tego Ksawerego Witam sie w 37 atygodniu -prosze o zameldowanie sie pozostalej 3 ... Celem polania Coluni ![]() Obudzilam sie 20 min temu z Mega Zgaga - cos czuje ze bedzie Tak strasznie mi zle na zoladku i ciekawe qrwa po czym ...??? ![]() Oczywiscie Kochane - zycze nam z Okazji Naszego Swieta Duzo Milosci Radosci Pomyslonsci Spelnienia Marzen oraz ze wzglegu na nasza obecna sytuacje - szybkich i bezbolesnyc Porodow : magia: No nic trzeba isc probowac spac dalej - do czasu pobudki zostalo 5-30H. Jak se czlowiek od razu innaczej sie czuje |
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chanel GRATULACJE!!!! Ptaszysko ciekawa byłam co z tym łukkiem no i super że wszystko ok ![]() Ja liście malin pije 3x1 i wiesiolek 3x2 Co do seksu to podobno po odpadnieciu czopa nie wolno. My się przytulamy od dwóch dni z finałem i jest frajda bo przez całą ciążę nic a nic ![]() Dzień dobry ![]() Nie mogłam w nocy spać bo miałam bóle jak na @ i krzyże bolały... Ale przeszło. |
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To CUDOWNA wiadomość ![]() |
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Hej! Gratuluję wszystkich wizyt, skończonych tygodni, rozwarć i skracających się szyjek!
![]() Ewka dobrze, że zareagowałaś a teraz jesteś pod stałą opieką, więc niczym się nie przejmuj Cytat:
aaa super chyba na razie największy dzieciaczek na wątku (w końcu ktoś powyżej 3,5kg bo już myślałam, że oprócz Dragusi tylko ja klocuszka urodzę )biorąc pod uwagę, że z Chanel od początku szłyśmy brzuch w brzuch czy to oznacza że ja też urodzę tydzień po terminie ![]() Uwaga! mam pytanie do mamuś, które już urodziły. Znacie może dokładną datę zajścia w ciążę? i jeśli tak to czy ta data+9 miesięcy bardziej sprawdziła się od daty z OM?
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Dla wszystkich Kobiet i każdej z osobna !!! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta !! |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Nooo nareszcie coś się dzieje
![]() Gratulacje dla Chanel! nestelle za torbę, możesz iść rodzić ![]() megi wiesz na tym wątku jak któraś mówi że niedługo zacznie to jednak długo trwa :P Zobaczymy
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-03-08 o 07:08 |
|
|
|
|
#2569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas tak ładnie wczoraj było a dziś śniegu po kostki i jeszcze pada Cytat:
za wizyte jak nie masz rozwarcia i juz jestes blisko terminu to możesz, ja miałam tez króciutką szyjkę i mi ginka pozwoliłaCytat:
![]() Cytat:
może któraś ma jakiś przepis ![]() Cytat:
![]() ![]() -------- a ja z rana zachęcam do głosowania ![]() i lece bo mój bąbelek się obudził
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-03-08 o 07:41 |
||||
|
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-03-08 o 07:51 |
|
|
|
|
|
#2571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2572 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za spakowanie torby, no to teraz jesteś gotowa rodzić. Cytat:
za jutrzejszą wizytę.Cytat:
za tygodnie.Dziękuje dziewczyny za odpowiedź Coś czuję, że to nie będzie dobry dzień. Moja córcia obudziła się w nocy z dość mocnym kaszlem i nie mogła zasnąć. Dzwoniłam rano do przychodni to muszę osobiście rozmawiać z lekarzem czy nas dzisiaj przyjmie bo już ma wszystko zajęte
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribxx95kciz.png Mateusz http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6hdge1k1rja4i.png Edytowane przez nati_85 Czas edycji: 2013-03-08 o 07:49 |
||||||
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
GRATULACJE! najdluzszy chlopak jak na razie ![]() Cytat:
).. ale smarowanie zwyklymi balsamami, oliwkami na pewno nie zaszkodzi, a kto wie, moze da sie uniknac rozstepow ja nie smaruje niczym, czasami mazne jakims balsamem, a i kapie sie w olejkach - ale to ogolnie ze wzgledu na sucha skore - mam nadzieje, ze mnie rozstepy omina - na razie cisza ![]() Cytat:
i dzieki za info, mnie wlasnie ostatnio czesto dretwieja dlonie w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa jestem czy sie sprawdzi ![]() nie obrazilabym sie za aniolka ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny maja racje, nie zawsze jest sie w stanie odpowiedziec na wszystkie posty, z braku czasu, czasami tez z braku informacji - ja czesto poimjam posty, na ktore nie znam odpowiedzi albo na tematy, ktore mnie nie dotycza (ZUS, cukrzyca, macierzynskie itp).. na forum jest tyle postow, ze drobne zapytania gina gdzies pomiedzy.. nie zrazaj sie, wystarczy pytanie zadac ponownie, moze wieksza czcionka? Na pewno nikt tu nie jest pomijany specjalnie
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkiego najlepszego! Lekkich, szybkich porodów i grzecznych dzieciaczków!
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! I kwiatuszki z okazji marca dla nas wszystkich!!!
![]() A to się może spotkamy Takie 167cm wzrostu, ewidentnie przytyte w dupsku i nogach, biegające w panice to mogę być ja ![]() Uff, myślałam, że tylko ja mam za duży brzuch/za krótkie ręce Na filmiku to tak sprawnie idzie, dostęp w 100% a u mnie dupa... więc tylko rozmazuję olejek, żeby nie było ![]() Cytat:
Melduję się w skończonym 37 tc! LAĆ MI COLĘ!!!! ![]() Nestelle... czekasz nadal? Już sobie wyobrażam jak Ty, babeczka robiąca na 300% obrotów nagle siada, obok niej torba... i czekasz! I się nie ruszasz tylko czekasz
|
|
|
|
#2578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety na rozstępy nie ma rady, jeśli mają być to będą mimo smarowania Cytat:
![]() Już mam 4 pojemniki zamrożone po 100ml hehehe
|
|
|
|
#2579 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w skończonym 37t
![]() A kiedy świętujesz? ![]() Aaa... już wiem w sobote Cytat:
Cytat:
w środę powiedział to samo bo dalej skrócona. Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
noż kurde wkurzył mnie nie doradzi załamanej ciężarnejCytat:
a mi mąż wypił Pepsi i nie mam nic![]() zagłosowane |
|||||||
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakaś taka kiepska pogoda za oknem, pochmurno i zimno... Od wczorajszego podwójnego spaceru do przychodni brzuch mnie pobolewa. Wczoraj pierwszy raz miałam skurcz, który naprawdę mogę uznać za trochę bolesny- miałam typowo jak na okres, który zaczął promieniować mi do kręgosłupa. Brzuszek częściej robi się napięty, boli jak na okres, częściej mi się chodzi... Muszę się zrelaksować... despa Kochana, teściowie mieli brać ten segment do siebie. Ciągle tak mówili i wychodziło na to, że zrobią to jeszcze przed narodzinami Sławka. Teraz im się to przeciąga... Przychodzą do nas bardzo rzadko, ale ciśnienie zostaje na tydzień. Muszę pogadać z mężem i może uda je się wywieźć do garażu. My z niego nie korzystamy teraz, to niech meble stoją. Ale to też trzeba zorganizować, bo ja niezbyt mogę pomóc...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

bo słodycze pochłaniam (ale mnie to pasuje
klask i:

Coluni

05.07.2008 

).. ale smarowanie zwyklymi balsamami, oliwkami na pewno nie zaszkodzi, a kto wie, moze da sie uniknac rozstepow