Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 08:43   #3601
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
83monia ja to Ciebie podziwiam w ogóle, że na 3 się zdecydowaliście. Ja się zastanawiam, jak dam radę z dwójką

Jem gyros
jakbym sie zastanawiala to bym 1 nie dala rady i nie miała. poza tym nigdy nie bedzie wlasciwy moment, jak bede starsza to bede wygodnicka wiec by mi sie nie chcialo (juz chce sie coraz mniej ) poza tym - jest motywacja by dac sobie radę

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:43   #3602
ewacia85
Wtajemniczenie

a ja dostałam kwiatka od taty i szwagra Tż póki co się nie odzywa bo jest w pracy;/ ale mam nadzieje że będzie pamiętał!!! Ja właśnie wcinam galaretke z mięsem od mamusi Wiem PIATEK ale cóz chęć na galaretke mocniejsza
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:44   #3603
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

zjedz, najlepiej coś wysokoenergetycznego! czekolada, cola, banan... ? miałam ostatnio tak bardzo często! uważaj na siebie!
Zjadłam syto i wszystko przeszło, dziękuję

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mnie ten ostatnio wózek kręci
http://allegro.pl/wozek-bizniaczy-fr...069816878.html
I kolor taki pół dla chłopca, pół dziewczynki, zależy co sie drugie urodzi.Jak nie to ten z czerwonymi kwiatkami
To dla bliźniaków, a ja tam patrze na te zdjęcia i myśle sobie co to za fotoszop, zapomnieli do drugiego wózka kółek dorobić .
Stary 2013-03-08, 08:46   #3604
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jakbym sie zastanawiala to bym 1 nie dala rady i nie miała. poza tym nigdy nie bedzie wlasciwy moment, jak bede starsza to bede wygodnicka wiec by mi sie nie chcialo (juz chce sie coraz mniej ) poza tym - jest motywacja by dac sobie radę
dobre podejście Tez jakby się samo nie zaplanowało to świadomie byśmy się nie zdecydowali na 2. Pewnie na 2 pozostanie,ale w głębi ducha to chyba jednak mi się ta trójka marzy
Stary 2013-03-08, 08:50   #3605
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi mąż na razie życzenia złożył, a prezent ma byc później i daje mi rękę na brzuch i mówi "może tam druga kobieta siedzi"
mąż ma racje, róbmy dziewuchy! po przewertowaniu poprzednich wątków widzę znaczną przewagę testosteronu
Stary 2013-03-08, 08:52   #3606
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mąż ma racje, róbmy dziewuchy! po przewertowaniu poprzednich wątków widzę znaczną przewagę testosteronu
dokładnie same chłopaki się rodzą chociaż ja myślę, że u nas będzie Mikołaj

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:53   #3607
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
w pracy ubezpieczony jest dodatkowo w PZU to moze liczyć na drugi tysiak słyszałyście coś o tym?
Tak, ale kwota uzależniona jest od tego na jakiej stawce jesteś. My z meżem jesteśmy dodatkowo ubezpieczeni w PZU na najwyższej 3 stawce i tam za urodzenie dziecka wychodzi, że jedna osoba dostanie około 2 tysięcy na głowe.
Stary 2013-03-08, 08:53   #3608
matallewar
Zakorzenienie

Trochę się wepchnelam w kolejke
Ale było mi tak słabo, ze 10 min siedziałam na kozetce po pobraniu krwi.

Mój tz przelozyl dzień kobiet. Dziś idzie na piwo z kumplami.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:55   #3609
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja również podziwiam. powiem Ci, że w mojej rodzinie w tym tzw. młodym pokoleniu (począwszy od mojej ciotki, która ma 46l., ale jej ciąże już pamiętam) to jest tylko jedna ciotka, która ma dwoje dzieci. cała reszta, ciotki, wujki, kuzyni - same jedynaki. w dzisiejszych czasach trójka dzieci to spory wyczyn.
Stary 2013-03-08, 08:57   #3610
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Kobietki!
Wszystkiego najlepszego w DNIU NASZEGO ŚWIĘTA!
Mój mąż pewnie zapomni... tak jak w zeszłym roku, dostalam kwiaty dzień później ale nie zamierzam się przypominać:P może akurat w tym roku zaskoczy swoją żonkę:P

Ściskam Dziewczyny, które mają problemy ze swoimi rodzinami, nie mają wsparcia itp.. ale pamiętajcie, że tutaj zawsze ze wszystkim można się wygadac, coś poradzimy, przytulimy wirtualnie

Tak piszecie, że Monia bedzie miała 3 dzieciaczków. Ja uważam, że to super! Może będzie ciężko na początku, ale jak już się odchowa, jak już będą samodzielne to jest ekstra! Ja mam 3 rodzeństwa, każdy już ma swój świat i fajnie jak się wszyscy spotkamy i jest nas tak dużo Sama marzę o 3, ale zobaczymy czy nie zmienię zdania po pierwszym porodzie:P

zmykam do pracy.. Piękna pogoda (tzn słońce świeci, a zimno jak w psiarni:P) więc mam podwójnego powera
Milego dzionka
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:59   #3611
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Tak, ale kwota uzależniona jest od tego na jakiej stawce jesteś. My z meżem jesteśmy dodatkowo ubezpieczeni w PZU na najwyższej 3 stawce i tam za urodzenie dziecka wychodzi, że jedna osoba dostanie około 2 tysięcy na głowe.
to raczej zależy od tego jakie firma wynegocjowała warunki. ja mogłam dopisać się do ojca, do PZU, płaciłabym miesiecznie 35zł, a za urodzenie dawali 600zł (tylko mnie). ale to znacznie mniejsza firma, wiec tez moze dlatego gorsze warunki. i inny ubezpieczyciel.
wzięłam od siebie tańszy pakiet, bo w przypadku urodzenia dziecka nie bylo różnicy i to był 1000zł. mąż nie dostanie nic. raz, że nawet nie wiem czy u niego jest jakies dodatkowe ubezp. grupowe,on sie nei zapisał. a dwa, toon nie rodzi :P u nas faceci też nie dostają ubezp. za urodzenie dziecka. a ubezpiecza w firmie Generali.
Stary 2013-03-08, 09:01   #3612
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tz przelozyl dzień kobiet. Dziś idzie na piwo z kumplami.
dobrze, że się wepchnełaś, skoro Ci słabo..

ale jak to na piwo z kumplami? wie, że dzisiaj Dzien Kobiet i z kumplami sie umawia?
Cytat:
Mikołaj super imię! Niestety my nie nazwiemy tak synka, bo niedawno urodzil sie znajomym chłopak i własnie nazwali Go Mikołaj Wiec nie chcemy dublowac
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:06   #3613
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja na początku też miałam takie przeczucie, ale teraz już sama nie wiem. mąż zapytał na USG tej sztywnej pani doktor, ale odburknęła tylko, że za wcześnie.

ja już parę lat temu wymyśliłam Witold (będzie pasować do nazwiska, podoba mi się też Wojtek, ale zajęte). poza tym Witek, Wituś fajnie brzmi, a oficjalnej formy i tak nikt w życiu nie używa tylko do papierów potrzebna. no i nie jest tak popularne imię, a zarazem nie jest dziwne. sama mam dziwne imię. a teraz jeszcze dziwne nazwisko doszło. pielęgniarka w szpitalu za każdym razem źle czytała je
ale kto wie, może mi się jeszcze zmieni
najlepsza moja matka Witek -Wiesiek. dla niej to samo. i wpadla na ekstra pomysl..."Marika! a moze Elvis!"

ps. spojrzałam w okno a tam sodomia i gomoria. zima na całego...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:08
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:10   #3614
ewacia85
Wtajemniczenie

Kto ma słońce niech się podzieli!!!! U mnie taka szarówka ż enajlepiej to z łóżka nie wychodzić .
Matallewar j
ak to na piwko???? Nieładnie Mój wczoraj mi mówi o 18:30 że już idzie do domu i tak czekałam na niego do prawie 21. I sie okazało że znowu w garażu mój tato mający jakiegos chyba dołka postawił flaszke i we trzech wypili: pala: Ale jaki zadowolony przyszedł że niby nic po nim nie widać , a akurat na skype rozmawiałam z teściowa i się mu od niej dostało
Stary 2013-03-08, 09:15   #3615
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
eh rozumiem ciebie, tez mam tak z mama swoja jak i TŻ, a TŻ bez pracy, nie bede całej sytuacji opisywac ale zamiast miec wsparcie mam tlyko gadanie, ze trzeba bylo myslec itd na swoje mieszkanie nie stac nas nawet na wynejm bedzie ciezko, szkoda gadac
Cytat:
nas musi być stać choć na wynajem inaczej nie mielibysmy gdzie mieszkać. choć w tym mieszkaniu są stare graty. ja się pralka zepsuła właściciel wpadł na nieziemski pomysł żeby się na nową złożyć. super, ja mam mu mieszkanie meblować. szczęście, że mój ojciec znalazł tę część, która się zepsuła i mąż wymienił, bo pralki byśmy nie mieli nawet.
mieszkając z moją matką mąż dawno by mnie zostawił, a ja bym skoczyła z tego 4 piętra. przykro mi to mówić, ale moja matka jest okropna. nikt w życiu mnie tak nie zranił jak ona.
teściowa jest ok, ale oni mieszkają 300km od nas. poza tym w 3 pokojowym mieszkaniu jest ich 5 osób a czasami i 6 osób. wliczając w to 102letnią babcie, która sama jest jak dziecko. nie byłoby miejsca dla 9 osób w jednym mieszkaniu. że o braku pracy w tamtej okolicy nie wspomnę.
Cytat:
mam podobnie, tylko, że moja mama nie akceptuje nikogo. wg niej wszyscy, którzy nie są z nią są przeciwko niej. a ona jedna jest idealna. uwielbia rządzić. a teraz czuje się jak ryba w wodzie, bo widzi, że od niej coś zależy. mój mąż jest zły,bo wg niej jest leniem, jego rodzice też są źli, bo za mało pieniędzy chcą dać (ona twierdzi, że nie chcą, choc ja wiem,ze wiecej nie mają), ja też jestem do dupy. tylko niestety nie spojrzy na siebie. kilka dni temu stwierdziła, że jak nie wyniesiemy do piwnicy krzesełek z kuchni to nie pożyczy nam pieniędzy (bo je się nasze krzesełka nie podobają), dziś znów gada do mnie, że najpierw ja musze się zmienić, mam spojrzeć w lustro, przejrzeć się i zmienić się - nie odpowiada jej to , że mam prysze, jestem - cytuję "syfiarą"

a ja po latach mieszkania tam juz sama nie wiem co jest normalne, a co nie...

tak w ogóle to czym więcej czasu mija tym bardzie żałuję, że przeprowadziliśm się do tej Łodzi. ale tego już niestety nie cofnę...
bardzo mi przukro, że macie taką sytuację, finanse jakoś się pewnie w końcu poprawią ale relacje rodzinne szok

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie było mnie chyba dwa dni, naskrobałyście strasznie dużo, niestety nie jestem w stanie nadrobić, zatoki mi dają mocno w kość, nie jestem w stanie wytrzymać.
Po dzisiejszej wizycie jestem spokojniejsza, moja dzidzia rozwija się bardzo ładnie, serduszko pięknie bije, z USG wyszło że jestem w 7 tyg i 5 dniu, dzieć ma 13 mm ( dwa tygodnie temu pęcherzyk miał 4,5 ) TP mam papiesko na 16.10 wyliczony
Trzymajcie się wszystkie a ja uciekam bo mi oczy za chwilę z orbit wyskoczą ;(

Cytat:
Jeszcze dodam, że jakbym miała się tak wszystkim zamartwiać, to chociażby stan mojego konta by sprawił, że bym się powiesiła Ale wierzę, że będzie lepiej, idzie wiosna i wszystko się zmieni na lepsze
ja wczoraj w dzień i przedworaczj w nocy miałam takiego doła ale stwierdziłam, że szkoda moich nerwów, w końcu nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja rozumiem. Dlatego pisałam właśnie o różnych sytuacjach o których człowiek na początku nie myśli i których nie jest w stanie przewidzieć.
Dodatkowo jak ja pomyślę że znowu trzeba bujaczek czy matę kupić... Niby nie jest to konieczność, ale duże odciążenie dla rodzica. I znowu te butelki, smoczki do wymiany co jakiś czas... Dobrze, że zabawek i krzesełka nie zdążyłam sprzedać
ja patrzę na używki na all

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
No i w przyszłym roku niektóre z nas będą po raz pierwszy oficjalnie obchodzić Dzień Matki (te, u których to 1-szs ciąża, czyli np.ja)
dziwne

Cytat:
mi mąż na razie życzenia złożył, a prezent ma byc później i daje mi rękę na brzuch i mówi "może tam druga kobieta siedzi"
Stary 2013-03-08, 09:16   #3616
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

U mnie tyle, że kupiłam sobie pierwsze ciążowe zakupy: 2 pary spodni z pasem oraz oliwkę do smarowania brzuchala i innych kompromitujących części ciała
Mojego męża wczoraj kolega z pracy zagadał (jego żona kilka miesięcy temu urodziła) czy szukam już dla siebie jakis ciuchów ciążowych. Mąż odpowiedział, że tak a kolega, że jego ZNAJOMA niedawno urodziła i ma ciążowe ciuchy do sprzedania i czy bym nie chciała przejrzeć, przymierzyć itp. Oczywiście, że przeglądne, ale na stówę jestem pewna, że to będą ciuchy jego żony a nie rzekomej znajomej tylko jemu zależy teraz na kasie (szuka jej gdzie popadnie, jest jedynym żywicielem rodziny -żona i 2 synów,żone po macierzyńskim zwolnili z pracy) i łatwiej mu będzie wziąć kase niż gdyby powiedział, że żony-wtedy jak to on było by mu głupio, że nie oddaje ciuchów za pół darmo czy cos w tym stylu-zwłaszcza, że to bliski znajomy mojego męża. No tak go z mężem rozkminialiśmy wczoraj.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu zamierzam powiedzieć szefowi o ciąży. Chcę, żeby wiedział jako pierwszy w pracy, potem już z czystym sumieniem będę mogła plotkować z koleżankami
Ja powiedziałam już w 8/9 tygodniu, kiedy gin potwierdził żywą ciąże/dał zaświadczenie. Chciałam/musiałam poinformować o tym kierowniczkę, bo dostałam zwolnienie lekarskie z kategorią B i chciałam sprawę postawić jasno, żeby nie musiała ode mnie wyciągać żadnych informacji.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:17
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:16   #3617
87czarna
Zakorzenienie

matallewar jak to przełożył???? niedobry jeden! :[

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:19   #3618
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
i dobrze

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Tak piszecie, że Monia bedzie miała 3 dzieciaczków. Ja uważam, że to super! Może będzie ciężko na początku, ale jak już się odchowa, jak już będą samodzielne to jest ekstra! Ja mam 3 rodzeństwa, każdy już ma swój świat i fajnie jak się wszyscy spotkamy i jest nas tak dużo Sama marzę o 3, ale zobaczymy czy nie zmienię zdania po pierwszym porodzie:P
3 to dla mnie abstrakcja

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ale jak to na piwo z kumplami? wie, że dzisiaj Dzien Kobiet i z kumplami sie umawia?
będą razem świętować
Stary 2013-03-08, 09:25   #3619
passion80
Zakorzenienie

Najlepszego kobitki!
żeby ten dzień upłynął w miłej atmosferze i żebyście zostały obsypane kwiatami dobra, czekoladki są lepsza sprawą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czekoladki_230.jpg (18,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany5vj.jpg (21,3 KB, 2 załadowań)
Stary 2013-03-08, 09:26   #3620
kaska87
Zakorzenienie

mój mąż by chciał 3 dzieci

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:26   #3621
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś dzień kobiet i urodziny mojego taty a jutro syn kończy 13 lat Muszę posprzątać mieszkanie na błysk, a tak mi się nie chce. Jutro imprezka, więc jeszcze muszę torta zrobić. No nic zabieram się do roboty, bo mi czasu nie starczy. Miłego dnia!
Stary 2013-03-08, 09:29   #3622
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja bym chciała zarabiac na tyle godnie, żeby nei oglądać się na becikowe
Ja bym chciała tyle zarabiać, aby przy dwóch kredytach, ogólnych opłatach, stałych lekach moich i męża móc spać spokojnie, że mi do końca miesiąca nie zabraknie i jeszcze coś nie coś odłożyć.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ja biore chyba od konca sierpnia, zaczynalam z 25, a teraz jestem na 37,5 i jest poki co idealnie. no ale w poniedzialek robie wyniki to zobaczymy czy na tej dawce sie wszystko ladnie trzyma.
Ja zaszłam na 66,5 teraz jestem na 100 ale dawka była zwiększana stopniowo.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie dzisiaj była głównie wizyta, analiza moich wyników, samopoczucia itp ale lekarz i tak machnął mi szybkie usg moja dzidziunia przez ostatnie 2 tygodnie podwoiła swoją wielkość i ma już szalone 34,5 mm wymiar z usg zgadza się dokładnie z terminem z OM moja klusia kochana już taaaaaka duża jest że aż jestem z niej dumna nóżki jej urosły długaśne, serduszko mi lekarz włączył- aaaale cudeńko ufffffffffffffffff za 2 tygodnie mam genetyczne więc wtedy lekarz kazał zaprosić męża i sobie popatrzymy na dzidzię dłuuuużej
Super, gratuluje. Ja już tęsknie za widokiem mojego maleństwa.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
teraz znowu będę kolejne 2 tygodnie jajko znosić do usg genetycznego co my mamuśki się omartwimy w tej ciąży to chyba tylko my wiemy może jak bobaski zaczną kopać to odetchniemy troszkę
Ciągle myśle o tym jakie to musi byc piękne uczucie, kiedy czuje sie kopnięcia swojego dziecka. To musi byc coś wspaniałego.
Stary 2013-03-08, 09:33   #3623
t_89
Zakorzenienie

hej ja od taty tulipany dostalam , a z tz sie jeszcze nie widzialam bo w pracy
Siostra ciagnie mnie do kina ale obawiam sie, ze sie nie dopchamy bo za darmo troche mi sie nie chce isc. Nie wiem czy tz idzie czy nie ? nie idzie sie dogadac
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:33   #3624
ladanseuse14
Zakorzenienie

matallewar dalas rade jak to przelozyl?! dawaj go tu

witam sie w naszym dniu
moj D. zafundowal mi na razie przytulanko z rana i wybiegl jak torpeda z domu caly czas mowiac, ze jest spozniony (chodzi na fizjoterapie) hihi ]:-> ale zyczen jeszcze nie zlozyl.. poza tym wczoraj dzwonila tesciowa, ze dzis wieczor robi lososia i zebysmy przyszli na fajna kolacje. w dzien kobiet :/ myslalam, ze inaczej spedzimy wieczor...

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:36
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:40   #3625
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
matallewar dalas rade jak to przelozyl?! dawaj go tu

witam sie w naszym dniu
moj D. zafundowal mi na razie przytulanko z rana i wybiegl jak torpeda z domu caly czas mowiac, ze jest spozniony (chodzi na fizjoterapie) hihi ]:-> ale zyczen jeszcze nie zlozyl.. poza tym wczoraj dzwonila tesciowa, ze dzis wieczor robi lososia i zebysmy przyszli na fajna kolacje. w dzien kobiet :/ myslalam, ze inaczej spedzimy wieczor...

jak dla teściowej to możesz się źle poczuć masz do tego prawo (zresztą i tak strasznie znosisz ciążowe nastroje) i wieczór spędzisz z Tż Wiem wredna jestem,ale skorpiony tak maja
Stary 2013-03-08, 09:42   #3626
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
heja!!
nie noooo, wszystkiego to na pewno nie nadrobię
wiecie co, pisałam, że oddam ból brzucha w zamian za mdłości i co? i żadna nie chciała, więc dziś mam mdłości oprócz bólu brzucha!

ja cały czas jestem przerażona. mimo tego, że wczoraj na usg biło serduszko i ulżyło mi bardzo (bo niby ryzyko poronienia się zmniejsza do 3%, ale nie wiem ile w tym prawdy jest ) ale teraz ja jak to ja znalazłam sobie nowy temat do zamartwiania się, bo jak wiecie biorę duphaston, ale w ten piątek kończę i potem jeszcze 8 dni luteina dopochwowo i koniec suplementacji progesteronu i zadręczam sama siebie, czy to nie za wcześnie na odstawienie? czy któraś z Was przyjmuje lub brała dupka albo luteinę?
tak już bym chciała 14 tydz... a ciekawe co wtedy wymyślę
Ja biorę jedno i drugie cały czas i jak na razie nie było nic o odstawianiu. W poniedziałek mam wizytę...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:45   #3627
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
my z kolei mieszkaliśmy we Wrocławiu. wprawdzie mieszkaliśmy w wynajętym pokoju z 2 współlokatorami. już miałam serdecznie dość tej sytuacji, bo wieczny syf w mieszkaniu i zero prywatności. na studiach to jeszcze było ok, ale po studiach, potem po ślubie... no zmieniła nam się optyka. zarobki mieliśmy większe, ale niepewne. moja umowa była fajna, ale dział nam się sypał, ludzi zwalniali, sprzedaż spadała, a ja byłam w tym kiepska. mąż miał pracę fajniejszą, ale umowę na zastępstwo. no i we Wrocku nie mieliśmy w ogóle rodziny.
stwierdzilismy,że się przeniesiemy. z Łodzi co Sieradza skąd pochodzę bliżej. mam tu rodzinę,którą teraz prxeklinam. sądziłam, że będzie nam tu raźniej, a nie dość, że rodzina jak potrzeba to nas zlewa (a jedyne czego od nich oczekuję to psychicznego wsparcia i żeby od czasu do czasu spotkać się,bo nie mamy w Łodzi żadnych znajomych...ale na to nie możemy liczyc,siedzymy ciągle sami w 4 ścianach). a jak nie potrzeba to się wpierdzielają,rządzą i traktują nas jak przygłupów.
zarabiam kuuupe mniej. jedyne na plus to, to, że częściej widuję się z ojcem i mieszkamy sami. choć tak na dobrą sprawę gdybysmy mieli w miarę spokojną sytuację w pracy to i tam moglibysmy sobie na to pozwolić, a kasy w kieszeni zostałoby więcej po opłacie mieszkania i mediów.
no i ludzie, może tam nie miałam dzikich tłumów znajomych. kilkoro, z czego jedna czy dwie osoby bardziej zaufane. tu nie mamy nikogo. nawet takich zwykłych żeby spotkac sie w weekend przy piwie i filmie.
najgorsze co można zrobić to tak ułożyć zycie sobie by być zależnym od rodziny swojej albo zbyt blisko.... niestety ja tez tak ułożyłam sobie życie na razie, pora to zmienic!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Nie denerwuję się, tylko mi się robi przykro, jak ktoś mi pisze, że jak wydawałam na dziecko 1000 zł/m-c to znaczy, że sobie mogłam pozwolić. Szczerze, to momentami było bardzo ciężko, ja bez pracy i prawa do zasiłku, tż po 14 h w pracy, żebyśmy dali radę. Prawie skończyło się rozwodem. Serio nikomu tego nie życzę

Ale z drugiej strony, Edzik to najlepsze, co mnie w życiu spotkało Pracę znalazłam, dobrą i całkiem dobrze płatną, teraz jeszcze udało się z umową o pracę. Tż też na pewno znajdzie pracę i wierzę, że sobie jakoś poradzimy. Przecież musimy dać radę!
najważniejsze, że daliście radę

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
po 1 brawo za postawę, optymizm!

kochana z pewnością nie było ciężko ale tak jak piszesz, jest lepiej, macie wspaniałego, szczęśliwego synka, znalazłaś pracę, rozwodem się nie skończyło, a teraz nosisz w sobie nowe życie!

naprawdę nikt (przynajmniej nie ja) nie chciał Cię oceniać! ja bardzo cenię sobie rady oraz doświadczenia mam, należę do osób, które wolą usłyszeć prawdę, nawet najgorszą. nienawidze mydlenia oczu..

eh, jak już się żalimy.. nam też nie jest łatwo. nawet nie jesteśmy małżeństwem.. D. chciał mi sie oświadczyć a tu ciąża, zakup mieszkania, kredyt.. nikt nam nie pomoże finansowo.. musimy zrobić cały remont... i to najpóźniej do sierpnia (a to wiąże się z GRUBYMI tysiącami - a skąd?).. bank nad rzuca kłody pod nogi.. ja na L4 dostaję marne grosze.. D. planuje zmienić prace, bo ta to.. eh szkoda gadać.. ale teraz nie może zmienić, bo nie wiadomo jak będzie w nowej a tu płynność finansowa jest ważna, nawet taka marna płynność.. też się martwimy jak to będzie... ślub oczywiście planujemy po porodzie, jak dojdę do "formy" i uzbieramy pieniądze...
eh ślub, my juz odkładamy 2 lata...
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:45   #3628
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,

Z weselszych tematów - jutro Dzień Kobiet
No i w przyszłym roku niektóre z nas będą po raz pierwszy oficjalnie obchodzić Dzień Matki (te, u których to 1-szs ciąża, czyli np.ja)
Wszystkim kobietom (w tym sobie ) życzę abyśmy pomyślnie doniosły swoje ciąże! Aby z naszych ust nigdy nie znikał uśmiech a nasi partnerzy zawsze widzieli w nas (zwłaszcza po porodzie ) piękne, seksowne kobiety dla których byliby w stanie zrobić dosłownie wszystko
Stary 2013-03-08, 09:46   #3629
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
mój mąż by chciał 3 dzieci
to niech rodzi! milion dolców (czy nawet juz wiecej) dalej do zgarnięcia dla pierwszego faceta!
Stary 2013-03-08, 09:46   #3630
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
co do ślubu nie potrzeba na to mnustwo kasy. znajomi zrobili ślub gdzie gośćmi byli tylko rodzice i rodzeństwo. sukienkę kupiła zwykłą, ładną, delikatną, nie bezę , na allegro, dała coś koło 150zł.
my sami mieliśmy dość skromny ślub, bez wesela. było przyjęcie, na które uparła się moja matka. od strony męża byli tylko rodzice, bracia i jego chrzestna. za to ode mnie matka musiała nastraszać ciotki, nie dało się jej przekonać, że to nasze święto i my decydujemy. bo my najchętniej wzięlibyśmy cichy ślub jedynie ze świadkami, bo prawo tego wymaga, najlepiej gdzieś w wiejskim kościółku z dala od wscibskich gapiów.

tak swoją drogą to mieliśmy w mieście księdza w kościele garnizonowym, który był człowiekiem "dusza". udzielał ślubów za grosze, a nawet i za darmo jak kogoś stać nie było, każdemu. to się ciolki z pozostałych parafii wkurzyli i tak drążyli, że księdza przenieśli w drugi koniec Polski. bo za dobry dla ludzi był.
też chce mieć skromny slub -przyjecie, myślałam, że nawet na taki nas nie stac na razie, teraz żałuje troche bo w tym momencie tym badziej na razie nei bedziemy mogli sobei pzowolic;P
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości