|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
ja odstawiłam po # bo nie chciałam kolejnej ciąży, nie brałam do pierwszej kontrolnej wizyty u gina, czyli jakieś 2 tyg. uświadomił mi, że powinnam brać, nawet jeśli teraz nie planuję ciąży, bo może się zdarzyć, że za jakiś czas zajdę w ciążę i mogę sobie wyrzucać że nie brałam. generalnie powiedział dużo więcej, ale że byłam na etapie jakiegoś poczucia winy z powodu tego co się stało to tylko to zapamiętałam. brałam folik. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639473]Dziewczyny ile najkrócej po Euthyroxie jecie śniadanie?[/QUOTE] generalnie min pół godziny, ale jak byłam na prawdę mega głodna to zdarzało się, że po ok 20 min. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639670]No tak też myślałam :/ Tak jem codziennie, ale jutro muszę jechać na badania (do innego miasta), więc na śniadanie będę czekać min. 3 godziny od pobudki, mam nadzieję, że tam nie umrę z głodu :P[/QUOTE] badania robiłam zawsze u siebie w mieście, brałam euthyrox ze sobą żeby łyknąć od razu po wyjściu z gabinetu i po powrocie do domu rzucałam się na jedzenie. jeśli musiałam czekać w lab ok 1,5 godz to byłam tak głodna, że jak tylko wróciłam do domu to nie patrzyłam czy minęło pół godz. w ciąży głód mnie zabijał. _________ Młody strasznie mi dziś szaleje, non stop kopie, rozpycha się, ominęła mnie poobiednia drzemka bo nie da się z nim leżeć. mogło mu się coś stać? eeeh... |
|
|
|
|
#512 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
dla dziewczyn, które starają się o in vitro - fundacja chce dofinansować zabiegi - wnioski składa się do 31 kwietnia 2013: http://cudinvitro.pl/projekty
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639065]Myślę, że kwas foliowy nie zaszkodzi. Ja brałam bodajże na miesiąc - dwa przed staraniami. W niektórych krajach kwas foliowy jest dodawany do chleba, żeby kobiety go miały na co dzień, więc nie sądzę, żeby był szkodliwy.[/QUOTE]
HEhe dobre-nie wiedziałam, ale mają patent ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki, jutro znów KTG i wizyta...Ale w eterze cisza...skurcze 2-3 dzienniem zobaczymy, co jutro KTG powie. |
|
|
|
#515 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!!!
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39625082]Z faktu, że nie ma mojego ulubionego piłkarza, to też oglądam....[/QUOTE] Wczoraj jak oglądałam "Na dobre" to od razu o Tobie pomyśłałam i z takim uffff ze mecz oglądasz.... Cytat:
Cytat:
AGATKO!!! SPOKÓJ!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie u nas nie ma takich sklepów. Chciałabym taki ładny z wklejanymi zdjęciami, czarnymi stronami, skórzaną okładką
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639473]Dziewczyny ile najkrócej po Euthyroxie jecie śniadanie?[/QUOTE]
30 minut!
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie specjalnie dla Ciebie
![]() u nas dobrze jak narazie, dziewczynki się rozkręcają z mówieniem i bystrzachy mi rosną.Czasem nadziwić się nie mogę Agatko trzymam za Ciebie bo doczytałam.Nie znam nowych dziewczyn ale bardzo mi przykro,ze tu trafiłyście .A żeby Wam smutno nie było zostawiam pozytywne fluidy
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Hej
miałam dzisiaj wizytę i usg 4D dowiedzieliśmy się, że będzie córeczka Laura Przepraszam, że tak ciągle o sobie ale nie jestem na bieżąco przez brak neta, teraz TŻ przyjechał na 4 dni i chcę się nim nacieszyć |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
podkuszona
![]() ewel- ciesz się Tz-etem- jak pojedzie będziesz nadrabiać;0 cudne wieści po USG ![]() rena- kwas foliowy przyjmujemy cały czas- aż do okresu przekwitania! (i kto to mówi, mnie się skończył i nie ma czasu kupić)
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie tabletki bierzesz? Sam kwas foliowy, czy mozna jakis zestaw wit z kwasem, np matruelle? |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z Was pytała o zdjęcia...
wywoływałam przez allegro u tego sprzedawcy, o którym pisała BERBIE i maksi- jestem zadowolona, przydałoby się ponownie zdjęcia wywołać ale ostatnia selekcja zabrała mi tyle czasu, że nie wiem na kiedy jestem w stanie kolejną - większą -przygotować ![]() jedyne co odradzam to wysyłanie zdjęć przez program bo jak go ściągnęłam na kompa to mi zaczął komp szwankować, lepiej zgrać na CD i wysłać ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- kwas foliowy przyjmowałam jako FOLIK
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.
|
|
|
|
|
#527 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kochane dzisiaj jest nasze święto, trochę je traktuję z przymrożeniem oka, aczkolwiek jest to bardzo miły dzień - od rana kwiaty, czekoladki ![]() więc dla każdej Mój tż już wczoraj zadbał o mnie i wręczył mi śliczny bukiet z żółtych i pomarańczowych róż Agatka jak dzisiaj samopoczucie? Pani ?? Lunka?? Cytat:
Co u Ciebie? Mam wrażenie że ostatnio mało piszesz.. i jesteś trochę przygaszona Jak Twój cykl? nadal masz plamienia?Rena kwas foliowy każda kobieta powinna przyjmować aż do menopauzy! tak jak pisały dziewczyny! Jest on niesamowicie ważny!!! I nie można go przedawkować!!! Jednak tabletka dziennie to podstawa gdy staramy się o dziecko lub gdy nawet się nie staramy ale jesteśmy aktywne seksualnie! Gdzieś nawet wczoraj czytałam, tylko nie pamiętam strony, że były badania że brak odpowiedniej ilości kw. foliowego w organizmie kobiety może przyczynić się do #. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny !
Wszystkiego najlepszego z okazji 8 marca Troche komunistyczne to swieto, ale ja je bardzo lubie
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze śniadaniem...
Iza fajna torebka.... Maxi czekam na Twój zakup swoją drogą też musze kupić....Ewel bardzo się cieszę że wizyta udana a Laura śliczne imię Anitko dziękuję że pytasz....moje samopoczucie jest całkiem ok.....tylko już bym chociaz wtorek chciała!!! Bella one sa cudowne!! WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wszystkiego najlepszego z okazji naszego świętq;cmok:EWEL gratulacje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#531 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!!
Cytat:
Anitko, kupiłam sobie jabłko, jak mam je teraz zrobić, żeby wyszedł ten mus, o którym mi pisałaś? Wszystkiego Najpiękniejszego dla Wszystkich |
|
|
|
|
#532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewel kiedy miałaś zakładany szew? co się działo?(przepraszam ale nie pamiętam Cytat:
a jak atmosfera w pracy? Bella śliczne córeczki, podobne do tych z "I kto to mówi" ale to musi być radość z takiego podwójnego szczęściaAgatkaa zaraz będzie wtorek a pracujesz? odpoczywaj teraz dużo Eliza ja też łykam ten najtańszy FOLIK cały czas...pamiętam jak nas kiedyś uświadamiała o tym położna w liceum na biologii(mieliśmy takie spotkanie)żeby łykać od kiedy zaczniemy współżycie, bo to ważne ale mamy pogodę co? ![]() Pani???
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana jakie pannice mas zjuż duże
Cytat:
![]() kl aski:![]() Witam sie z inka ![]() U nas z lata znowu zrobiła sie zima
|
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
to chociąż jeden problem z głowy
(jak powiedzieć szefowia ja zachodzę w głowę, że z jaką Inką...przecież miał być Marcel... ot baba w ciąży...
|
|
#537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39648521] Anitko, kupiłam sobie jabłko, jak mam je teraz zrobić, żeby wyszedł ten mus, o którym mi pisałaś? [/QUOTE] Perse ja po prostu obieram i kroję na mniejsze kawałki. Potem wrzucam do jakiegoś rondelka, garnuszka i lekko podlewam wodą i duszę do miękkości. I już ![]() Nadal Cię męczy??? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, już nie mam biegunki, ale jeszcze mnie tam od czasu do czasu poboli i wolę jeszcze trzymać dietę i oblepić te jelita tak jak pisałaś
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki a miętę można pić??
Anusia co u Ciebie?? Przyjmij życzenia Babo kochana Od drugiej baby z samego rana Niechaj dzień cały będzie radosny Bądź zdrowa babo i czekaj wiosny! Szczęścia życzę Tobie, sobie I kobietom w całym globie! By marzenia się spełniły, I nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki Nasz ŚWIĘTO dziś babeczki!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-03-08 o 11:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

za Ciebie bo doczytałam.

Jak Twój cykl? nadal masz plamienia?
kl aski:
ot baba w ciąży...