Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 13:47   #481
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewuszki mam pytanie o pewnego dr Kurzawę ze Szczecina...dziś byłam u swojego gina i w sumie on już rozłożył ręce i powiedział żebym szukała jakiejś kliniki - dostałam namiar na tego lekarza od bratowej a mój gin też w sumie pozytywnie o nim mówił. Czy któraś z Was zna go, była u niego??

Nie znam osobiście i nie byłam, ale opinie ma dobre. W szpitalu go chwalili. W ogóle polecana jest klinika vitroline chociaz nie jest tania

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:34   #482
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja bym tak chciała jak Zeberka.. do staraczek
Fiol!!!
od razu na pierwszą stronę przełączyłam, żeby sprawdzić, czy mnie inutil nie przypisała do staraczek

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
nie wierzę w to co czytam, Pani Ty naprawdę za niedługo będziesz rodzić ależ zleciało 9 mies.
mnie też się ciągle zdaje, że ona na połówkowe pojechała a tu już szwu nie ma...

marcóweczki trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe porody

byłam z Kasią w rejonowej przychodni
mam skierowanie do poradni przy szpitalu dziecięcym- Poradnia Zaburzeń Rozwoju Somatycznego- dzwoniłam aby zarejestrować ale takiej poradni brak...źle wypisane skierowanie
jeżeli pediatra poleci endokrynologa termin czerwiec
nie wiem w końcu do kogo przepisze ponownie skierowanie - może np do alergologa (nie wiem czy tam jest) bo to wygląda faktycznie na skazę
no i sama od siebie poradziła (wyjmując mi to z ust) aby przejść na mleko kozie
Kasia od grudnia przybrała 800, za miesiąc 300
ma niedobór wagi 1kg

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-03-07 o 14:40
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 14:53   #483
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Czasem z all po prostu się nie opłaca. Koszt wysyłki wózka jest nie mały, a i potem w razie reklamacji trzeba się bawić w odsyłanie
nam zależało na zakupie stacjonarnym głównie ze względu na ewentualną reklamację. na szczęście jak się okazało sklep może sprzedać taniej i na all (tego wózka) nie opłacało się kupować. a szukaliśmy bo tak nam nagadano, żeby patrzeć po sklepach a zamawiać na all bo taniej będzie. jak widać nie zawsze

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Jak się wywołuje zdjęcia przez allegro??? Mam zdjęcia ślubne do wywołania i jakoś ciągle mi nie po drodze z fotografem
też jestem ciekawa jak przez all

ja kiedyś wywoływałam internetowo korzystając z jakichś kuponów/gruponów czy czegoś w tym stylu. tak wywołaliśmy zdjęcia ślubne do albumów dla rodziców i byliśmy bardzo zadowoleni. potem chcieliśmy jakieś nasze, zwykłe powywoływać, też z pomocą kuponów i tu niestety bardzo się nadzialiśmy bo po długim czasie oczekiwania okazało się, że firma już nie istnieje. na szczęście w takich sytuacjach serwis oferujący te kupony zwraca kasę, przesyłka miała być za pobraniem, więc nie straciliśmy na tym. ale zdjęć dalej nie mamy.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja zamawiam tu, wszystko jest opisane, ja zwykle wysyłam zdjęcia do niego na płytce bo nie chce mi się bawić z 1000 zdjęć w programie, wolę zapłacić 5 zł za przesyłkę płytki
http://allegro.pl/odbitki10x15-200sz...000050022.html
dzięki

[ja bym się pobawiła ze zdjęciami w programie bo zleciłabym to TŻ ]

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
potem bylam na wizycie u pana profesora i nie mam dobrych wiadomosci ...
przykro mi. ale też co lekarz to opinia i wierzę, że znajdziesz takiego, który da Ci nadzieję i uda się.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dzień dobry.....w nocy obudził mnie ból brzucha dziś rano znów smarkam z krwią boshe ja chcę już wizytę! kiedy słychać serduszko? w którym dniu fl?
krew w nosie normalna w ciąży.
ja niby na początku nie miałam, ale smarkam z krwią od połowy ciąży, od kiedy dopadło mnie przeziębienie, codziennie.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Pani, Monika,Lunka - cały czas o Was myślę i za szybkie i szczęśliwe porody i głośny i donośny płacz Waszych synków po porodzie
strasznie bym chciała móc już tulić Młodego...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie wiem cemu tak dmuchaja na zimne, bo w sumie nic sie nie dzieje....szyjka juz na 2 palce rozwarta, skurcze raz na ruski rok, plamie cały czas tylko na brązowo-ale to podobno po badaniach (bolesne były;/) i zekam, czekam, czekam... MAły ma ok. 3200, ilosc wód wyszła najpierw niska, potem w normie AFI-11. JAk tylko mnie jakis ból złapie to mysle sobie: skurcz! Zegarek w rekę, czekam i.....nic cisza....
a ja bym się zamieniła mój gin uważa, że mogę teraz czekać 2 tyg na wizytę bez żadnej kontroli w międzyczasie. chętnie bym pojeździła na IP na ktg żeby wiedzieć na czym stoję a nie tylko się domyślać. nawet mój chłop na cały marzec wziął drugie zmiany żebyśmy mogli spokojnie jeździć na ktg czy coś, żeby nie musiał kombinować, zwalniać się a tu nie ma takiej potrzeby...

u mnie bez zmian, cisza na froncie. nie rodzę. ale Młody "uczy się chodzić". wypina dupsko i przebiera mi nóżkami po drugiej stronie brzucha. bardzo się rozpycha. biedny, musi mu być ciasno.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:11   #484
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nie znam osobiście i nie byłam, ale opinie ma dobre. W szpitalu go chwalili. W ogóle polecana jest klinika vitroline chociaz nie jest tania
no właśnie widziałam :/ ale okazuje się, że przyjeżdża do Gorzowa jeden z tamtejszych lekarzy - zawsze to kasa zaoszczędzona na dojazd - czekam na info czy specjalizuje się w # nawracających. Mój gin dał mi jeszcze skierowanie na glukozę z obciążeniem czy jakoś tak - nie wiem czy to ma wpływ, ale zrobię

Agatka spokojnie - choć wiem, że o to trudno nadal zaciskam
Pani, Monika,Lunka kiedy wreszcie jakiś płacz dziecka "usłyszymy"
Elizabarbara będzie dobrze - trzeba szukać dobrych lekarzy - i mieć nadzieję :tuli:
Anitko ja bym się tej lekarki trzymała... i powiem Ci, że dziś od mojego gina też usłyszałam, że mogę nigdy się nie dowiedzieć przyczyn # i że trzeba się starać aż się uda - mówił, że miał pacjentkę która miała aż 7 # - ale wreszcie zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko.Powiedział też, że najczęstszą przyczyną tak wczesnych # są wady genetyczne zarodka, i że mogą pojawić się kolejne # aż w końcu zajdę z ciążę, która przebiegnie prawidło.I tego kochana się trzymajmy!!!
więc postanowiłam, że zaczynamy z TŻ od dziś może tym razem się uda
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:27   #485
anitaxas
Zadomowienie

Zeberko oby ta zmiana mleka przyniosła pozytywne efekty na pewno bardzo się martwisz..

Monika ostatnie chwile z Kubusiem w brzuszku delektuj się nimi

Cytat:
Anitko ja bym się tej lekarki trzymała... i powiem Ci, że dziś od mojego gina też usłyszałam, że mogę nigdy się nie dowiedzieć przyczyn # i że trzeba się starać aż się uda - mówił, że miał pacjentkę która miała aż 7 # - ale wreszcie zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko.Powiedział też, że najczęstszą przyczyną tak wczesnych # są wady genetyczne zarodka, i że mogą pojawić się kolejne # aż w końcu zajdę z ciążę, która przebiegnie prawidło.I tego kochana się trzymajmy!!!
Rena dokładanie tak jak napisałaś..
Cukier z obciążeniem badałam już kilka razy i mam ok. Polecam sprawdzić.
WOW.. trochę zazdroszczę Ci tego tempa.. ja jeszcze się wstrzymam kilka miesięcy. Powodzenia
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:38   #486
fiolusiek
Zakorzenienie

moni_ka.g wydaje mi się, że sklepy teraz już nie mają takiego utargu jak kiedyś. dużo ludzi kupuje przez neta, bo bardziej się opłaca po prostu. zresztą jest tak wygodniej ale warto zorientować się w cenach.

Możecie mi polecić jakiś fajny album na zdjęcia wklejane
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 15:52   #487
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena dokładanie tak jak napisałaś..
Cukier z obciążeniem badałam już kilka razy i mam ok. Polecam sprawdzić.
WOW.. trochę zazdroszczę Ci tego tempa.. ja jeszcze się wstrzymam kilka miesięcy. Powodzenia
Dziś stwierdziłam, że nie ma na co czekać - oczywiście boję się kolejnej straty, ale jeśli nie spróbuję, to się nie przekonam a może akurat za piątym razem mi się uda oczywiście w trakcie będę robić badania i konsultować się z nowym lekarzem, ale nie chcę tracić czasu

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-03-07 o 15:53
Stary 2013-03-07, 16:07   #488
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
moni_ka.g wydaje mi się, że sklepy teraz już nie mają takiego utargu jak kiedyś. dużo ludzi kupuje przez neta, bo bardziej się opłaca po prostu. zresztą jest tak wygodniej ale warto zorientować się w cenach.

Możecie mi polecić jakiś fajny album na zdjęcia wklejane
owszem, nie raz na prawdę przez net jest dużo taniej, ale jednak trzeba to sprawdzać i porównywać ceny i korzyści bo nie zawsze tak jest. czasem wolę zapłacić więcej i nie martwić się np o serwisowanie niż zaoszczędzić a potem martwić się co dalej w przypadku problemów.

co do albumów to ja na all zamawiałam jakieś do wklejanych zdjęć jak robiliśmy te albumy dla rodziców, ale to już dawno było. nam się podobały albumy z czarnymi kartami, ale co kto lubi w sumie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:09   #489
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Dziś stwierdziłam, że nie ma na co czekać - oczywiście boję się kolejnej straty, ale jeśli nie spróbuję, to się nie przekonam a może akurat za piątym razem mi się uda oczywiście w trakcie będę robić badania i konsultować się z nowym lekarzem, ale nie chcę tracić czasu
Renatko życzę Ci z całego serca aby tym razem się udało!!!!
Podziwiam Twoją odwagę.
Ja jestem zbyt strachliwa, zbyt ostrożna, zbyt.. sama nie wiem.. i czasami myślę że już więcej nic nie mogą zrobić.. tylko zaufać Temu Panu Na Górze i modlić się by było dobrze.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:21   #490
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Witajcie Dziewczyny
Wlasnie wrocilam z pracy i ledwo zyje Dobrze, ze jutro juz bedzie troszke spokojniej
Znowu Was nadrabialam z pol godziny, bo naskrobałyscie od wczoraj aż miło

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Oj, Elizko, przykro mi...
Ja jednak cały czas wierzę, że doczekasz się, pomimo wszelkich przeciwności, swojego małego, kochanego Cudu...

A ja byłam dzisiaj u laryngologa. I powiem Wam, że to jest trzeci lekarz (obok mojego gina oraz gina, który mnie przyjmował na IP w lipcu i robił mi zabieg) o którym mogę powiedzieć "Lekarz z powołania".
Dziekuje Kochana, może kiedys sie uda..
Fajnie, ze lekarze z powołania nadal istnieją... Tez bym chciala takowego spotkac kiedys na swojej drodze..

Cytat:

Elizka
tak mi przykro Nawet nie wiem co powiedzieć, bo nic nie mogę zrobić aby Ci poprawić nastrój.. Przytulam Cię najmocniej jak mogę
W sumie spodziewalam sie troszkę, ze usłyszę taką diagnozę.. Ale ta macica mnie zmartwila..

Cytat:

Okey dziewczyny - ostrzegam że teraz będzie mój mega długi wpis.. przeczytanie go to chyba tylko dla wytrwałych (...)
  • Powtarzamy wszystkie badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego.. bo nie wiedzieć czemu ANA1 wyszły dodatkie, ANA2 graniczne a pozostałe w normie + zleciła 2 nowe których wcześniej nie zrobiłam. Jeśli nic nie wyjdzie to nie włączy heparyny przy ciąży bo nie będzie ku temu podstaw.. będzie tylko acard. Powiedziałam że aby podać heparynę trzeba mieć stwierdzony zespół antyfosf. Inaczej lek bez refundacji to koszt kilkuset złotych miesięcznie… i to mnie najbardziej rozczarowało bo ja cały czas żyłam nadzieją że acard+heparyna mi pomogą..
  • powtarzamy regularnie badanie na toksoplazmozę bo cały czas jej nie przeszłam..
  • robimy posiewy z szyjki macicy w kierunku mykoplazmy, ureoplazmy, chlamydii
  • cały czas mam brać kw. Foliowy i zakaz diet odchudzających bo one wypłukują organizm z ważnych mikro i makro elementów, a kobieta jak zachodzi w ciążę powinna być dobrze odżywiona.
Co jeszcze.. była niesamowicie zadowolona z faktu że póki co zachodziłam w ciążę bez problemów. Dodała że obecnie praktycznie co 2 jej pacjentka nie może zajść w ciążę i część z nich to brutalne nigdy w nią nie zajdzie.. Powiedziała że rozumie, że szukamy przyczyny # ale z jej doświadczenie wynika, że jeśli kariotypy partnerów są ok., badania również i zachodzi się w ciążę – to najczęstszą przyczyną tak wczesnych # są wady genetyczne zarodka, które powstają przy poczęciu i nikt i nic nie jest w stanie temu zapobiec.. i brutalna prawda w naszym przypadku może być właśnie taka, że przyczyny nie będzie i mogą pojawić się kolejne # aż w końcu zajdę z ciążę która będzie prawidło i przebiegnie bez żadnych komplikacji.. Prawa natury są okrutne.. Powiedziała że pracując w szpitalu nie ma dnia aby kobiety nie roniły…

I tak sobie myślę że jako lekarz bardzo mi spasowała. W życiu nie miałam tak dokładnego usg! I plusem jest to że ma doktorat z ginekologii endokrynologicznej więc chodząc do niej mogłabym darować sobie wizyty u endokrynologa. Chyba..
Minusem to że nie chce mi dać heparyny L i że nie wiem jak by wyglądało prowadzenie ciąży u lekarza oddalonego o ok. 80 km..
Ech napisał się ciekawe czy któraś to przeczyta? jeśli tak to co myślcie o tej wizycie? Lekarz ok.? plan? Bo ja oczywiści mam mętlik w głowie..
Kochana, bardzo uważnie przeczytalam Twoj post
ad1 bralam clexane 04(heparyna) profilaktycznie od poczatku ciazy i miesieczna kuracja wychodzila 360zł. Aczkolwiek prof, u ktorego wczoraj bylam, stwierdzil, ze jak nie ma zespolu, to nie trzeba brac. Nie ma zadnych danych potwierdzajacych ze heparyna cos pomaga osobom bez zespolu (powiedzial ze sam acard wystarczy). Ja wiem, ze bede chciala brac heparyne w ciazy mimo braku zespolu i mimo kosztow - bede spokojniejsza
ad2 moj dr mowi, ze to dobrze ze w ciaze zachodzilam i ze na 99 % przyczyna # na tym etapie jest wada zarodka - potwierdza sie to co Twoja dr mowila. No i dokladnie tak powiedzial, ze moze byc # nawet kilkakrotne, a potem moze byc normalny zdrowy zarodek.. Natura..
ad3. Jak podejde do IVF, to bede miala lekarza oddalonego o 180km i mysle ze dam rade
A czemu masz problem z odlegloscia? Zawsze mozna zadzwonic, a jak sie umowisz na wizyte, to 80 km chyba da sie bez problemu pokonac? Mysle ze dasz rade i jak to dobry lekarz, to warto u niego zostac

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Elizanawet nie wiem co napisać, żeby podnieść Cię na duchuciężkie doświadczenie masz
a cieszysz się z wizyty eks? długo się nie widzieliście?
Dzieki Kochana, Ja wlasciwie juz bylam przygotowana na takie wiadomosci, jakos musze dac rade.. A co do wizyty ex, to niekoniecznie. Juz nic mnie z nim nie laczy i pewnie bede sie czula nieswojo w jego towarzystwie

Cytat:
Anitaxas dobrze, że trafiłaś na tą doktor
co do odległości...to często tak się kobiety decydują. Na porodówce leżałam z kobietą, która dojeżdżała do lekarza ponad 100km...czuła się po prostu bezpieczniej przy tym lekarzu

a do czego potrzebna Ci heparyna?
A który to taki popularny lekarz u nas, ze az 100km sie do niego jedzie ?

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Elizo, ale chyba jest jakaś możliwość stymulacji za małej macicy czy coś takiego. Wydaje mi się, że gdzieś o tym czytałam. Czy się mylę?
Hm, prof powiedzial ze mam baaardzo mala macice, ale mam miec przy ewentualnej ciazy podawane leki garściami, zatem macica mi sie rozrośnie za pomocą tychze lekow i mam byc dobrej mysli Eh, mam nadzieje ze cos da sie zrobic z tym

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39630771]
Elizko... Nie wiem, co Ci odpisać Twoje problemy zdrowotne trochę przewyższają moją głowę.. Ważne, żeby zajął się Tobą ktoś naprawdę doświadczony i kompetentny, zwykły ginekolog nic tu nie poradzi. Ale wierzę, że się doczekasz dzieciątka. Zresztą wg mnie - skoro niedawno zaszłaś w ciążę, to jest duża szansa na to. Ale pewnie, trzeba leczyć te niektóre niedogodności.
A co do tego porodu - mnie nikt nie pokazał dziecka. A ja wtedy zupełnie o tym nie pomyślałam, nie odwróciłabym głowy... Teraz czasami trochę żałuję, ale z drugiej strony boję się, że to nie był widok, jaki chciałabym zobaczyć... Chyba rozumiecie, o co chodzi. Wolę zapamiętać Dawidka z tych badań różnych USG i z moich wyobrażeń.
[/QUOTE]

Perse, ja mysle, ze znalazlam w LBN najlepszych lekarzy, ktorzy postawili mi diagnozy. Lepszych u nas nie ma - wszyscy wyjechali do warszawy (ci profesorowie u ktorych bylam rowniez dojezdzaja na wizyty z wawy). Wkurza mnie to ze zmarnowalam ostatnie 5 lat u lubelskich konowałów.
Nie wiem co ja bym zrobila w Twojej sytuacji, chyba tez wolalabym nie ogladac synka.. Strasznie to smutne, Mocno przytulam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie pisałąm ostatnio, bo u mnie monotonnia;p
elizabarbara- tak rodze na Krasnickich, chyba karnet sobie wykupie tam na parking, bo co 2 dni mamKTG, badanie i USg. Nie wiem cemu tak dmuchaja na zimne, bo w sumie nic sie nie dzieje....szyjka juz na 2 palce rozwarta, skurcze raz na ruski rok, plamie cały czas tylko na brązowo-ale to podobno po badaniach (bolesne były;/) i zekam, czekam, czekam... MAły ma ok. 3200, ilosc wód wyszła najpierw niska, potem w normie AFI-11. JAk tylko mnie jakis ból złapie to mysle sobie: skurcz! Zegarek w rekę, czekam i.....nic cisza....
agatka 3mam kciuki, za pomyslne wiadomosci
Klementynko, dobrze ze jestes pod dobra opieką I pod kontrolą. To bardzo ważne..
A co do parkowania, ja zawsze staje na parkingu lekarskim kolo starego wejscia na ginekologiczna IP (tam sie wchodzilo na jesieni, jak remont byl). Nigdy nie place i nigdy nikt mnie stamtad nie wyprosil Polecam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
przykro mi. ale też co lekarz to opinia i wierzę, że znajdziesz takiego, który da Ci nadzieję i uda się.
Dziekuje

Cytat:
Elizabarbara będzie dobrze - trzeba szukać dobrych lekarzy - i mieć nadzieję :tuli:
Dziekuje
Moj gin to samo mowi
Ja tez sie przyłaczam do tego kółka wzajemnej adoracji !! Musi nam sie udac !!

Wczoraj prof powiedzial mi ze jezeli chodzi o in vitro, to Białystok podupadł. Troche jest tak, ze "jedzie na dobrej opinii", a juz taki znowu najlepszy nie jest..

Sklaniam sie ku warszawie...

AAA, zapomnialam wczoraj napisac, ze od jutra mam brac kwas foliowy

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 16:42   #491
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nam się uda !!! Ja dziś bardzo pozytywnie jestem nastawiona - chyba to ta wiosna tak mnie nastraja a właśnie się zarejestrowałam do dr n. med P. Ciepiela z vitrolive - przyjmuje u nas w GW i ponoć specjalizuje się w # nawracających - wizyta we wtorek
na ich stronie napisali: "Szczególne zainteresowania: endokrynologia oraz patologia wczesnej ciąży." niezłe zainteresowania hehe
Stary 2013-03-07, 16:50   #492
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dzień dobry.....w nocy obudził mnie ból brzucha dziś rano znów smarkam z krwią boshe ja chcę już wizytę! kiedy słychać serduszko? w którym dniu fl?
Agatko czarne myśli precz,wszystko będzie dobrze
Cytat:
Byłam wczoraj u nowego lekarza.. nie chwaliłam się wcześniej bo to tylko zwykła wizyta. Pani doktor bardzo na plus. http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,naszZespol,s ub,118
W końcu lekarz który przejrzał dokładnie moje badania. Ułożyłam je sobie chronologicznie i analizowałam wszystko po kolei. Tak naprawdę to nie dowiedziałam się niczego nowego, ale już sam fakt że podeszła do sprawy poważnie i fachowo zrobił na mnie miłe wrażenie. Plan działania jest następujący:
  • Z uwagi na lekko podwyższoną prolaktynę i rozregulowane cykle dostałam Bromergon. Mam zacząć od ¼ tabletki i jak będzie ok. to po 2 tygodniach przejść do dawki ½ tabletki raz dziennie na noc – cel: normalizacja cyklu. Powiedziała że prolaktyna wiażę się z horm. Tarczycy a skoro brałam wcześniej Euthyrox to trzeba pierwsze spróbować obniżyć prolaktynę a potem zobaczymy czy dzięki temu spadnie TSH – teraz jest 2,12 – więc całkiem nieźle biorąc pod uwagę że to poziom bez leków. Ogólnie wolałaby aby TSH było poniżej 2 więc jeśli po zażyciu Bromergonu nie spadnie to włączymy na nowo Euthyrox.
  • Wyjaśniła, że przyczyną moich obwitych i skrzypowatych miesiączek jest najprawdopodobniej prolaktyna+tarczyca.
  • Powtarzamy wszystkie badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego.. bo nie wiedzieć czemu ANA1 wyszły dodatkie, ANA2 graniczne a pozostałe w normie + zleciła 2 nowe których wcześniej nie zrobiłam. Jeśli nic nie wyjdzie to nie włączy heparyny przy ciąży bo nie będzie ku temu podstaw.. będzie tylko acard. Powiedziałam że aby podać heparynę trzeba mieć stwierdzony zespół antyfosf. Inaczej lek bez refundacji to koszt kilkuset złotych miesięcznie… i to mnie najbardziej rozczarowało bo ja cały czas żyłam nadzieją że acard+heparyna mi pomogą..
  • powtarzamy regularnie badanie na toksoplazmozę bo cały czas jej nie przeszłam..
  • robimy posiewy z szyjki macicy w kierunku mykoplazmy, ureoplazmy, chlamydii – i tutaj ogromy plus dla Pani dr bo dała mi adres laboratorium i nawet pokazała jak tam trafić – mimo że mogła pobrać te wymazy na wizycie – powiedziała wprost: Tam zrobi Pani te badania dużo taniej J więc nie jest naciągaczką! Poszłam tam od razu po wizycie (za komplet badań zapłaciłam 100zł i wynik będą za ok. 2 tyg.)
  • cały czas mam brać kw. Foliowy i zakaz diet odchudzających bo one wypłukują organizm z ważnych mikro i makro elementów, a kobieta jak zachodzi w ciążę powinna być dobrze odżywiona.
Co jeszcze.. była niesamowicie zadowolona z faktu że póki co zachodziłam w ciążę bez problemów. Dodała że obecnie praktycznie co 2 jej pacjentka nie może zajść w ciążę i część z nich to brutalne nigdy w nią nie zajdzie.. Powiedziała że rozumie, że szukamy przyczyny # ale z jej doświadczenie wynika, że jeśli kariotypy partnerów są ok., badania również i zachodzi się w ciążę – to najczęstszą przyczyną tak wczesnych # są wady genetyczne zarodka, które powstają przy poczęciu i nikt i nic nie jest w stanie temu zapobiec.. i brutalna prawda w naszym przypadku może być właśnie taka, że przyczyny nie będzie i mogą pojawić się kolejne # aż w końcu zajdę z ciążę która będzie prawidło i przebiegnie bez żadnych komplikacji.. Prawa natury są okrutne.. Powiedziała że pracując w szpitalu nie ma dnia aby kobiety nie roniły…

I tak sobie myślę że jako lekarz bardzo mi spasowała. W życiu nie miałam tak dokładnego usg! I plusem jest to że ma doktorat z ginekologii endokrynologicznej więc chodząc do niej mogłabym darować sobie wizyty u endokrynologa. Chyba..
Minusem to że nie chce mi dać heparyny L i że nie wiem jak by wyglądało prowadzenie ciąży u lekarza oddalonego o ok. 80 km..
Ech napisał się ciekawe czy któraś to przeczyta? jeśli tak to co myślcie o tej wizycie? Lekarz ok.? plan? Bo ja oczywiści mam mętlik w głowie..
Moim zdsniem lekarka bardzo konretna,ma plan ja bym się jej trzymała.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39630771]Cześć Dziewczyny,

Kurcze u mnie niby biegunka już minęła, ale ciągle "czuję" te jelita, w nocy aż mnie obudził ból (ale to na pewno było coś a la wzdęcia), teraz też mam pralkę :/ Ale zjadłam normalnie 2 kromki chleba z serkiem do smarowania, bo muszę wreszcie normalnie zacząć jeść :/ Jak myślicie, iść do jakiegoś lekarza? Ale mi rodzinny nic nie pomoże.. Co mi powie, herbatka ziołowa, już kiedyś u niej byłam z podobnym problemem i nic nie pomogła...

[/QUOTE]
Biedna
Cytat:
posłałam Julka od wczoraj do żłobka...kurde jak pusto w domu i cichowczoraj nawet dzidzia zareagowała w brzuchu gwałtowniej jak brata usłyszała po powrocie

Cytat:
na pewno nam się uda !!!
za podejście.Choć ja bym porobiła badania przed staraniem się.

Eliza przykro mi,ale mam nadzieje że lekarz pomoże i będziesz mamą

Tż przyszedł dziś po mnie na przystanek i poszliśmy na obiad na miasto.Potem na zakupy i upolowałam torebke

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:04   #493
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
na pewno nam się uda !!! Ja dziś bardzo pozytywnie jestem nastawiona - chyba to ta wiosna tak mnie nastraja a właśnie się zarejestrowałam do dr n. med P. Ciepiela z vitrolive - przyjmuje u nas w GW i ponoć specjalizuje się w # nawracających - wizyta we wtorek
na ich stronie napisali: "Szczególne zainteresowania: endokrynologia oraz patologia wczesnej ciąży." niezłe zainteresowania hehe
Czasami mnie nachodzi mysl, ze fajnie miec jakies takie niszowe zainteresowania jak niektórzy
Musze wymysleć, czym ciekawym moglabym sie zainteresowac

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Agatko czarne myśli precz,wszystko będzie dobrze

Moim zdsniem lekarka bardzo konretna,ma plan ja bym się jej trzymała.

Biedna

za podejście.Choć ja bym porobiła badania przed staraniem się.

Eliza przykro mi,ale mam nadzieje że lekarz pomoże i będziesz mamą

Tż przyszedł dziś po mnie na przystanek i poszliśmy na obiad na miasto.Potem na zakupy i upolowałam torebke
Kochana, ja mam nadzieje ze moj organizm wydoli, a lekarz i Ten na Gorze pomogą ... Chce być mamą i będę ! Nie przyjmuje innej opcji !!

Prosze pokazać torebke, ale juz

WYMIANKA
Stary 2013-03-07, 17:12   #494
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami mnie nachodzi mysl, ze fajnie miec jakies takie niszowe zainteresowania jak niektórzy
Musze wymysleć, czym ciekawym moglabym sie zainteresowac

Kochana, ja mam nadzieje ze moj organizm wydoli, a lekarz i Ten na Gorze pomogą ... Chce być mamą i będę ! Nie przyjmuje innej opcji !!

Prosze pokazać torebke, ale juz
Bardzo podoba mi się podejście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06569.jpg (112,3 KB, 22 załadowań)

Stary 2013-03-07, 17:23   #495
jana
Raczkowanie

ech... nie dam rady nadrobić
ale zobaczyłam najważniejsze agatkaa g r a t u l u j ę !!!!
będzie dobrze, musi być

u mnie @ więc nie mam nastroju wpadłam jak po ogień, przepraszam.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:24   #496
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się podejście
Nie mam innego wyjscia i nie mogę sobie pozwolic na inne podejscie!!!

Bardzo fajna torebeczka

WYMIANKA
Stary 2013-03-07, 17:34   #497
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa jak przez all

ja kiedyś wywoływałam internetowo korzystając z jakichś kuponów/gruponów czy czegoś w tym stylu. tak wywołaliśmy zdjęcia ślubne do albumów dla rodziców i byliśmy bardzo zadowoleni. potem chcieliśmy jakieś nasze, zwykłe powywoływać, też z pomocą kuponów i tu niestety bardzo się nadzialiśmy bo po długim czasie oczekiwania okazało się, że firma już nie istnieje. na szczęście w takich sytuacjach serwis oferujący te kupony zwraca kasę, przesyłka miała być za pobraniem, więc nie straciliśmy na tym. ale zdjęć dalej nie mamy.

[ja bym się pobawiła ze zdjęciami w programie bo zleciłabym to TŻ ]
wywoływałam zdjęcia u tego samego allegrowicza co Berbie podała. Jestem zadowolona. Pewnie znowu zamówię. Bardziej opłaca się 500 szt za 90 zł.
Cytat:

iza fajna torebka, inna niż wszystkie! też jestem na kupnie, mam już upatrzoną.

pani jak sytuacja?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:37   #498
rena5
Zakorzenienie

Iza ale ja ma baaardzo dużo badań zrobionych już

a powiedzcie mi kochane jak to jest z tym kwasem foliowym, bo ja brałam długo, ale nie zachodziłam w ciążę więc odstawiałam i zaczynałam brać dopiero kiedy w ciążę zachodziłam...czy można brać kwas cały czas??tzn jak długo można go brać i czy on na dłuższą metę nie szkodzi (kiedy nie ma ciąży)??
Stary 2013-03-07, 17:55   #499
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Myślę, że kwas foliowy nie zaszkodzi. Ja brałam bodajże na miesiąc - dwa przed staraniami. W niektórych krajach kwas foliowy jest dodawany do chleba, żeby kobiety go miały na co dzień, więc nie sądzę, żeby był szkodliwy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 17:59   #500
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi kochane jak to jest z tym kwasem foliowym, bo ja brałam długo, ale nie zachodziłam w ciążę więc odstawiałam i zaczynałam brać dopiero kiedy w ciążę zachodziłam...czy można brać kwas cały czas??tzn jak długo można go brać i czy on na dłuższą metę nie szkodzi (kiedy nie ma ciąży)??
biorę kwas foliowy od 5 lat codziennie.....!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 18:00   #501
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
nie szkodzi, można cały czas brać.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 18:02   #502
BERBIE
Zakorzenienie

napisałam się i oczywiscie mi skasowało...
więc teraz z pamięci...

iza śliczna torebka, idealna na wiosnę
filusiek, nie ma u was sklepów z artykułami za 5 zł, u mnie mają tam ładen albumy przyklejane.
anitax cieszę się z udanej wizyty, myślę, że powinnaś zostać przy tej lekarce ale chodziłabym też do jakiegoś lekarza bliżej na nfz, będziesz miała 2 opinie.
agatko spokojnie, nie obejrzysz się i będziesz pieluszki wybierać
coś komuś jeszcze miałam....
Stary 2013-03-07, 18:05   #503
rena5
Zakorzenienie

dzięki - no to od jutra biorę - macie jakieś konkretne, bo mi kiedyś babka w aptece poleciła jakiś z dużą przyswajalnością, ale nie pamiętam jaki
Stary 2013-03-07, 18:06   #504
Konto usunięte

Cytat:
dzięki - no to od jutra biorę - macie jakieś konkretne, bo mi kiedyś babka w aptece poleciła jakiś z dużą przyswajalnością, ale nie pamiętam jaki
Najtańszy Chyba taki duży Folik, to się najbardziej opłaca.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 18:10   #505
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YSW Pokaż wiadomość
tak jesteśmy razem, mamy zaplanowany ślub na przyszly rok. Bardzo mi pomagał a przynajmniej się bardzo starał, ale sama wiesz że to nie jest łatwo się z tym pogodzić. Teraz szukam pracy... ale rewelacji nie ma w Pl :/ Był to 5 tydzień. W następną ciążę chciałabym zajeść jednak po ślubie, chociaż jestem pewna że po tej sytuacji będę myślała ciągle i bała się, że historia może się powtórzyć
cieszę się, że masz wsparcie w tż, co do strachu niestety nie mam dobrych wieści, nie minie... ale jesteśmy tu po to, żeby ci pomóc, ale też postawić do pionu jak za bardzo będziesz świrować.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziś maluja mi ściniany w łazienie, kłada fugi i zostaje podłączenie wanny, kibelka, bidetu i zlewu i w niedziele kąpie się w nowej łazience
czekam na foty
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hejo wpadłam na chwilę a tu tyle się dzieje:O)
co u was? pokaż swoje ślicznotki?
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
I Ach, jak mi tego czasem brakuje... Takiego myślenia...
u ciebie mniej czasu minęło, może jeszcze do Ciebie do przyjdzie. ja coraz więcej tracę więc doceniam każdy promień słońca, który się pojawia.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Fiol!!!
od razu na pierwszą stronę przełączyłam, żeby sprawdzić, czy mnie inutil nie przypisała do staraczek
czułabyś się zobowiązana do działania?
Cytat:
wywoływałam zdjęcia u tego samego allegrowicza co Berbie podała. Jestem zadowolona. Pewnie znowu zamówię. Bardziej opłaca się 500 szt za 90 zł.
cieszę się, że jesteś zadowolona
Stary 2013-03-07, 18:18   #506
Konto usunięte

Dziewczyny ile najkrócej po Euthyroxie jecie śniadanie?
Stary 2013-03-07, 18:25   #507
czarnula 1982
Rozeznanie

Perse- najkrócej pół godziny po tabletce
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 18:27   #508
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość

u mnie @ więc nie mam nastroju wpadłam jak po ogień, przepraszam.
Przykro mi

Cytat:
też jestem na kupnie, mam już upatrzoną.
Pokażesz jak kupisz?
Cytat:

Ja biore kwas cały czas.

Pani jak tam?????

Stary 2013-03-07, 18:27   #509
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Perse- najkrócej pół godziny po tabletce
No tak też myślałam :/ Tak jem codziennie, ale jutro muszę jechać na badania (do innego miasta), więc na śniadanie będę czekać min. 3 godziny od pobudki, mam nadzieję, że tam nie umrę z głodu :P
Stary 2013-03-07, 18:33   #510
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Renatko życzę Ci z całego serca aby tym razem się udało!!!!
Podziwiam Twoją odwagę.
Ja jestem zbyt strachliwa, zbyt ostrożna, zbyt.. sama nie wiem.. i czasami myślę że już więcej nic nie mogą zrobić.. tylko zaufać Temu Panu Na Górze i modlić się by było dobrze.
dokładnie tak jak napisałaś a myślisz, że ja nie się nie boję - strasznie się boję - nie da się opisać, ale trzeba próbować - wszystkie wyniki są ok więc trzeba próbować i koniec! ja mam nadzieję, że u mnie będzie do pięciu razy sztuka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39639251]Najtańszy Chyba taki duży Folik, to się najbardziej opłaca.[/QUOTE]
jutro cel -> apteka myślałam, że nie można go tak długo brać

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-03-07 o 18:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości