Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 09:41   #2041
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Dzień dobry
Ja po śniadanku. małe się właśnie obudziło z pierwszej drzemki i gadać do ochraniacza w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
BBYliśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. I lekarz mówi że wszystko super, że mam dziecko nosić na biodrze i jak najwięcej kłaść na brzuchu. To mu powiedziałam że moje dziecko nie leży juz na brzuchu. Teraz całymi dniami raczkuje albo stoi na nóżkach i próbuje się przesuwać. Powiedział że też dobrze i że jeśli robi to sama to mamy jej nie pomagać ani nie przeszkadzać.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A ja dziś dałam pierwszy raz małej coś przeciwbólowego... Ostatniej nocy budziła się mnóstwo razy (nie wiem ile, około 20 ) A przecież nic jej nie jest, tzn. jest zdrowa, na pewno... Zobaczymy jak będzie dziś.
O matulu WYdaje mi się, że ząbki. Mam nadzieję, że szybko wyjdą

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Moja kolezanka urodzila dzis coreczke wlasnie do mnie dzwonila boziu jak sie ciesze
super! Wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fajnie masz, mój dziś przez cały dzień (od 7 do 21) spał całe 1,5 godziny
No fajnie. Ale Kuba to chyba meteopata. Bo na zmianę pogody dzień wcześniej strasznie śpiący jest. Tak było w ziemie - jak miał padać śnieg to dzień wcześniej cały czas spał. No i teraz na deszcz... a ja nie bardzo wierzyłam w ten wpływ pogody bo mnie się nigdy nic takiego nie przytrafiało

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!

Maly zobil mi niespodzianke i przespal jednym ciagiem 6h co za cud i swieto!!! Wyspalam sie dzis
super!

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
KarolinaPW mojemu też mało brakowało do zabrania prawka:p nie dali jeszcze 2 punktów za pasy bo ja w ciąży byłam, ale nie widocznej, to darowali tylko dlatego że jakoś okres świąteczny był:p
miał równo 24 punkty:p ale musiał jeździc od razu zbijac, bo jego praca uzależniona jest od prawka:p

Najlepszego Kobietki!!!

Dalej walcze z katarem, nie moge w żaden sposób jej włożyc fridy, a krople to jest długa walka....
W ciąży też zawsze jeździłam z zapiętym pasem. W razie wypadku to dużo bezpieczniejsze dla matki i dziecka niż nie zapięty pas. Trzeba tylko pamiętać żeby przechodził pod brzuchem. Można specjalne adaptery dla kobiet w ciąży kupić, które go przytrzymują we właściwym położeniu.

Na wyciąganie wydzieliny z nosa polecam katarek. Dużo lepszy i skuteczniejszy.

Również wszystkiego dobvrego dla wszystkich kobietek

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kobietki!

Mandi. Ja? no ja bez słodyczy już ok. 66 dni

Nas dalej katar męczy, trzeba ją trzymać w dwie osoby żeby gluty wyjąć:/
podziwiam! 66 dni

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Pamietam, ze miałam napisać, ze zazdroszczę Wvictorii ze z Kubusia taki spioch, tez bym tak chciała
Śpioch po ojcu

Cytat:
Linka u nas te nocki juz byly super i sie spierniczylo w grudniu :/ ale nie tak jak u was do tej pory, ale jest gorzej niz bylo. Zakupy z endo

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...iemowlaka.html

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=99676

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=88250

Wklejam linki bo klikam z jajfona
fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ile Wasze dzieci w nocy wytrzymują bez jedzenia?
Kolację jada ok. 19-19.30 i pierwsza pobudka jest między 6 a 7 rano. Czyli jakieś 11 h daje radę. Z tym, że na kolację zjada kaszkę zrobioną na 180ml wody+ mm+ kaszka. A pierwszy posiłek to mm zrobione na 180ml wody czyli porcja ma ok. 210 ml.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:42   #2042
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ten Mam jednego brata. Kto wie... może tak!!!
Grunt, że coś pomogło. Dla mnie to potwierdzenie, że chodzi o ząbki.
Czasem o rodzeństwie ciotecznym mówi sie "brat", "siostra"
Ale tak myślałam, ze o niego chodzi

No właśnie, potrzebowałam jakiegoś potwierdzenia, bo z początku to nie wiedziałam czy nie chodzi o jedzenie, chociaż ostatnimi czasy to już byłam pewna, ze jedzenie nie ma tu nic do rzeczy i że nie budzi się na cyca Jeszcze była myśl, ze po prostu "tak ma'' ale nieee bo po pierwsze, była młodsza a spała ładnie, a po drugie podczas tych pobudek sprawała wrazenie jakby chciała spać a coś jej nie pozwalało.... no i w dzień też maruda....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:43   #2043
Mandragorrka
Zakorzenienie

Młoda się budzi, ale mam nadzieję, że jeszcze da mamusi chwilę na wizaż

Cytat:
A zapomniałam napisać, ze w koncu chciałam sie zmontować i trochę pocwiczyc nad moim brzuchem. Więc wczoraj, korzystając z drzemki młodego zaczęłam sie rozciągać i robić brzuszki.... W efekcie po tej chwili ćwiczeń wieczorem bolaly mnie plecy ale nie poddaje sie i dzisiaj spróbuje tez troszkę pocwiczyc
Super Najgorzej zacząć, potem jest już lepiej. A jakie rewelacyjne uczucie kiedy zauważa się efekty

phdwao spodenki w kratę cudne

Cytat:
Już? Obiad gotujesz?
No, ba A w zasadzie obiad zaczęłam gotować wczoraj, robię zupę meksykańską. Na dzisiaj zostało mi ugotowanie białej fasolki (kiedyś kupowałam w puszcze, ale raz trafił mi się w puszkowej jakiś syf i się zniechęciłam). Poza tym od niedawna wygodniej mi gotować obiad wieczorem, albo przynajmniej coś tam sobie przygotować. W dzień często nie mam czasu bo mała buszuje, a wieczorem małż ją pilnuje A jeśli w ciągu dnia ona śpi to ja mogę sobie spokojnie pomyć podłogi i powizażować a nie zajmować się obiadem, skoro mam inne bardzo bardzo ważne rzeczy (wizaż)

Cytat:
To super! Moj idzie w odwrotna strone chce wydac sporo kasy bo uwaza ze duzo rowna sie duze bezpieczenstwo, ale noe wiem czy kupimy tulem montowany bo co hak mly podrosnie i mu za bardzo nogi beda wystawac beda zgiete i bedzie mu niewygodnie, to za dlugo tylem nie posluzy i pojdzie przodem, a foteliki tylko przodem sa tansze mysle o romer duo ma 4 gwiazki w tym z komfort 5
Duży problem z wyborem fotelika. Jest niesamowicie dużo modeli i dalej jestem w kropce. Ale cieszę się, że małż się w to zaangażuje. Może razem coś wymyślimy.

Cytat:
Nie wiem Moja czasami budzi się w nocy, biorę ją do cyca i nie zawsze je. Czasami się tylko przytula, więc nie budzi ją potrzeba jedzenia.
Ale ostatnio ma dwie pobudki (gdzie te czasy co spała całą noc???), zasypia ok 22,30 potem pobudka ok 1 i 4.

Cytat:
Ten co Wanilka pokazywala tylem montowany jest super.
Jest super

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:46   #2044
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja 5 godzin (rekord to był 8 i była to jednorazowa sprawa).
nie wiem od czego to zależy....na pewno nadejdzie moment kiedy prześpi całą noc

a dlaczego tylko przodem??w małych autach tyłem się nie da??

phdwao wydaje mi się, że skoro BeSafe jest do 18 kg czyli ok 4 lat, to spokojnie jeszcze długo Nasze dzieci mogą tyłem pojeździć....
Stary 2013-03-08, 09:49   #2045
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że tylko jedna. Tylko szkoda, że po leku. A przeciwbólowych leków też nie można podawać ciągle.
Bardzo możliwe, że to od zębów i niestety to może długo trwać. Gdzieś czytałam, że już może boleć nawet jak jeszcze nie widać zmian na dziąsełkach.
ciekawe ile jeszcze się wspólnie z Emką pomęczymy a przeciwólowy dostała pierwszy raz, a ma prawie 8 miesięcy teraz nie będę jej podawać.
Stary 2013-03-08, 09:54   #2046
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
nie wiem od czego to zależy....na pewno nadejdzie moment kiedy prześpi całą noc

a dlaczego tylko przodem??w małych autach tyłem się nie da??
Do naszego trzydrzwiowego Golfa GTI taki fotelik by się nie zmieścił. Na szczęście specjalnie dla Małej kupiliśmy większe auto i nie ma takiego problemu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:03   #2047
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
No to super! Dla mnie 18 tc był wyjątkowy, bo wtedy poczułam pierwsze (takie konkretne) ruchy mojego maleństwa
Zazdroszczę, u mnie ruchy do samego końca ciąży były ledwo ledwo wyczuwalne... Może raz albo dwa poczułam porządnego kopniaka. A tak to tylko takie delikatne falowanie i przemieszczanie. Ruchów w ciąży też nie bardzo mogłam liczyć bo nie było co. Często z tego powodu panikowała, ale na szczęście wszystko dobrze było. A teraz mam żywe sreberko
Niemniej liczę, że w następnej ciąży będzie mi dane czuć ruchy

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No fajnie. Ale Kuba to chyba meteopata. Bo na zmianę pogody dzień wcześniej strasznie śpiący jest. Tak było w ziemie - jak miał padać śnieg to dzień wcześniej cały czas spał. No i teraz na deszcz... a ja nie bardzo wierzyłam w ten wpływ pogody bo mnie się nigdy nic takiego nie przytrafiało .
Będziecie nam pogodę przepowiadać

Cytat:
ciekawe ile jeszcze się wspólnie z Emką pomęczymy a przeciwólowy dostała pierwszy raz, a ma prawie 8 miesięcy teraz nie będę jej podawać.
Oby jak najkrócej Uważam, że od czasu do czasu lek przeciwbólowy nie zaszkodzi. My już podawaliśmy kilkakrotnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 10:15   #2048
phdwao
Zakorzenienie

Aaa wlasnie zostalam wycslowana przez 30stu chlopow!! dostalam upominek kawiatek czekoladki, milo tylko poliki mam podrapane hehe mam dla nicj ciacha zaraz zaniose.
Co do fotelika jak nie zdzizeje to bedzie dobrze, tylem bezieczniej no ale przeciez adac nie rozroznia podczas testow czy przodem czy tylem zatwm 4 gwiazdki btu i tu powinny chronic tak samo, romer na ktory sie czaje ma system blokujacy wychylania sie szyi podczas uderzenia

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:17
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:19   #2049
wanilllka82
Wtajemniczenie

Hej
ja z pytaniem jak Wasze dzieci stają przy meblach staje na całych stópkach?? bo mój często staje na palcach albo jakoś wykoślawia te stopy, muszę go poprawiać bo boje się że się przewróci
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My zmagamy się z ząbkami, mały bardzo cierpi w desperacji zamówiłam mu ten mocny Orajel na ebayu (specjalnie po to założyłam konto tam i na paypalu) i w końcu coś pomaga, bo Dentinox i Dentibaby i kant du.py rozbić, kompletnie nie działają, no i codziennie leci panadol
W poniedziałęk byliśmy u alergologa i dalej wiem tyle co nic. Nie wiadomo na co jest uczulony, mimo, że zmiany są mocne, na całym ciele i niektóre sączące. Nie można zrobić testów bo są mało wiarygodne. Dostał sterydy do smarowania i zobaczymy W aptece zamówiłam tą maść nagietkową co Nel_a polecila.
matko jak on się musi męczyć a Ty Karolina jesteś moją bohaterką, podziwiam Cie jak Ty sobie z tym wszystkim radzisz sama, jesteś wielka!
Cytat:
Wszystkiego najlepszego kobietki!

a u mnie hmmm 12 h bez słodyczy podziwiam!
zdrówka dla Igusi

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Niewiem jak wy to robicie, praca i dom, ale ja znów mam takie przemęczenie organizmu że ledwie na nogach się trzymam. W nocy milion pobudek, w dzień mega maruda a ja mogę coś zrobić jak śpi (30 min 3 razy dziennie).sama niczym się nie zajmie, a ja staję na głowie żeby ją czymś zabawić. Do tego usypiam ją na rękach plus jakieś tam noszenie tych 10kg i ja mam ręce przy ziemi. Nie wyobrażam sobie jakbym miała iść do pracy jeszcze. 24 godz z moim dzieckiem to ciężka pracaMój tż sam się przyznaje że woli iśc do pracy niż z nią siedzieć.
współczuje też ostatnio mam przemęczenie materiału

Cytat:
A ja dziś dałam pierwszy raz małej coś przeciwbólowego... Ostatniej nocy budziła się mnóstwo razy (nie wiem ile, około 20 ) A przecież nic jej nie jest, tzn. jest zdrowa, na pewno... Zobaczymy jak będzie dziś.
o matko! współczuje
sposób z przeciwbólowym u mnie też działał i myślę że to były zęby, teraz wprawdzie dalej się budzi ale tych pobudek jest 3-4 bo niestety jak sie wybudzi to nie umie zasnąć sam, smoczka nie chce, musi mieć cyca, czasem wystarczy 3 sek z cycem i śpi dalej
Cytat:
co do fotelika to ja wolę wydać więcej, ale kupię tyłem montowany-bezpieczeństwo dziecka najważniejsze, muszę wybrać jednak taki z przedziału 9-18kg, bo moja pewnie już waży ponad 9kg, na razie jeszcze spokojnie w MC wchodzi, ale już się pogubiłam jaki polecany był w tej kategorii.....wiem, że ten BeSafe IzI i recaroPolaric, coś jeszcze??
możesz spokojnie rozważać również kategorę 0 -18 kg

- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),
- Britax max way
- britax first class plus

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego),

Cytat:
Ten co Wanilka pokazywala tylem montowany jest super.

Cytat:
w tej chwili najczęściej 2 - 3, max 4 h

Cytat:
To super! Moj idzie w odwrotna strone chce wydac sporo kasy bo uwaza ze duzo rowna sie duze bezpieczenstwo, ale noe wiem czy kupimy tulem montowany bo co hak mly podrosnie i mu za bardzo nogi beda wystawac beda zgiete i bedzie mu niewygodnie, to za dlugo tylem nie posluzy i pojdzie przodem, a foteliki tylko przodem sa tansze mysle o romer duo ma 4 gwiazki w tym z komfort 5
więc powinnaś kupić taki co montuje się i tyłem i przodem i najlepiej odsunięty od kanapy, przeciez stać Cie na dorzucenie do bezpieczniejszego fotelika, nie sugeruj się tylko gwiazdkami dziecko to nie manekin na którym ten fotelik testowano

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:22
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:21   #2050
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zmykamy na spacer, dzisiaj krótko bo pogoda taka sobie. A szkoda, już było tak pięknie

Stary 2013-03-08, 10:23   #2051
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
Aaa wlasnie zostalam wycslowana przez 30stu chlopow!! dostalam upominek kawiatek czekoladki, milo tylko poliki mam podrapane hehe mam dla nicj ciacha zaraz zaniose.
Co do fotelika jak nie zdzizeje to bedzie dobrze, tylem bezieczniej no ale przeciez adac nie rozroznia podczas testow czy przodem czy tylem zatwm 4 gwiazdki btu i tu powinny chronic tak samo, romer na ktory sie czaje ma system blokujacy wychylania sie szyi podczas uderzenia
Phdwao a widzialas Romer Trifix? Ja sie na niego czaje
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 10:25   #2052
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
romer na ktory sie czaje ma system blokujacy wychylania sie szyi podczas uderzenia
który, który??
Stary 2013-03-08, 10:26   #2053
phdwao
Zakorzenienie

A czy ktos kupil fotdlik mntowany przodem?
Wanilka ktorys fotelik bul testowany na ludziach? Kazdy jest na manekinie te tylem tez wiec jak tu sie nie sygerowac? Wiem ze prawa fizyki mowia same za siebie ale nie znaczy ze montowany przodem porzadny nie uchroni dziecka, ba nie dozna ono zadnych obrazen, tak samos nie powiedziane ze ten tylem uchroni zawsze
Stary 2013-03-08, 10:28   #2054
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
możesz spokojnie rozważać również kategorę 0 -18 kg

- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),
- Britax max way
- britax first class plus

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego),
ale te Graco widzę, że są do 25 kg-nie za wielki ten rozstrzał wagowy??i widzę, że Belogic dostępny już w PL
Dzięki za listę
muszę coś raczej bez Isofixa szukać, bo nasza fura go nie ma....
no ichyba te Graco to tylko tyłem się montuje??nie ma opcji odwrócenia??

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:30
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:29   #2055
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny! Njalepszego na dzień kobitek!!!

Byłam dzis u neurologa i rzeczywiscie mam migreny. Dostałam leki mam brac je 3 miesiące .
Moje dziekco od wczoraj raczkuje a dzis juz tak szybko i ładnie jakby robiła to juz długo kazdy kat jest jej! I w lozeczku juz siedziec nie chce

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:30   #2056
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
na początku życzę wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
Kochane, dziś jest mnóstwo okazji do świętowania, mianowicie:
1. Dzień Kobiet
2. Gosia kończy dziś 7 miesięcy!
3. Zaczynam dziś 18 tc, czyli wchodzimy w 5 miesiąc!
4. Moje imieniny (Beata).

Także stawiam dziś pyszności owocowe .

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ząbek częściowo wyszedł (wieczorem powoliła mi sprawdzić), ale pierwsza jedynka wychodziła kilka dni, więc ciąg dalszy marudzenia nawet mnie nie dziwił. Na szczęście w przerwach się bawiła, a niedawno (niestety po Pedicetamolu) wypiła mleczko i zasnęła.

Trochę dzisiaj zmarzłam i teraz mam dreszcze! Jeszcze nie jestem chora, ale jutro pewnie zostaniemy w domu, albo przed wyjściem założę jedną warstwę więcej.
za ząbek!
I zdrówka życzę .
Cytat:
A Bebe Ty się chwaliłaś, że u Was już 16tc? Ogromne gratulacje Jak będziesz miała to wrzuć zdjęcie z usg, z chęcią obejrzę maluszka
18 tydzień . Dziękuję . Na usg idę 19 marca, może będzie widać płeć . Jak dostanę ładną fotkę, to napewno się pochwalę .
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Wczoraj o 18 kurier przyniósł spacerówkę, cały dzień na niego czekałam! Wizualnie bardzo mi się podoba, składa się jedną ręką, w porównaniu do mojej z 3w1 (13kg) ten waży 7,5kg i mogę powienieć że czuć że jest mniej. Mała zachwycona tym wózkiem. Ciekawa jestem jak się sprawdzi na dworze bo po domu super się jeździ.
Czekamy na relację ze spacerku i zdjęcia .
Cytat:

66 dni - ogromny szacun!
Zdrówka życzę .
Cytat:
Bebe za kolejne tygodnie ciąży

Cytat:
Linka u nas te nocki juz byly super i sie spierniczylo w grudniu :/ ale nie tak jak u was do tej pory, ale jest gorzej niz bylo. Zakupy z endo

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...iemowlaka.html

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=99676

http://endo.pl/produkty/kategoria/4-...a.html?v=88250

Wklejam linki bo klikam z jajfona
Piękne ubranka .
Cytat:
Normalnie śpi bez jedzenia ok. 10-11 godzin. Ale teraz jak idą kolejne ząbki, to czasem budzi się po 6-7 godzinach na mleczko albo posmarowanie dziąsełek i śpi dalej do 8 rano.
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
No to super! Dla mnie 18 tc był wyjątkowy, bo wtedy poczułam pierwsze (takie konkretne) ruchy mojego maleństwa

Już wtedy wiedziałam, że taka cholera to musi być facet :P
. Ciekawe co ja będę miała . Mam już dziewczynkę, więc fajnie by było mieć chłopczyka .

Aaa, zapomniałam Wam napisać. Dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży!!! Termin porodu ma na 15 października .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 288515-tort-owocowy.jpg (107,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bardzo-smaczny-tort-owocowy.gif.jpg (29,1 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:31
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:31   #2057
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Phdwao a widzialas Romer Trifix? Ja sie na niego czaje
Niee ale obczaje mnie ten duo sie podoba, reszta romery uchodza za jedne z najlepszych na swiecie takze tego
Stary 2013-03-08, 10:31   #2058
chce_byc_mama
Zakorzenienie

A my sprzedalismy samochod i nie mam problemu z wyborem fotelika ile stresu mnie ominelo

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:33   #2059
phdwao
Zakorzenienie

Bebe ale swiat w jeden dzwn gratulacje dla dzidziusiow i wszyatkiego najlepszegodla Ciebie!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 10:34   #2060
allebazi
Rozeznanie

Moje dziecko śpi już ponad 2h, przy pierwszej drzemce to się jeszcze nigdy nie zdarzyło. Latam co chwila sprawdzać, a on się nawet nie poruszył. Leży tak jak go odłożyłam chyba ma mocny sen.
wstał. Jak weszłam do pokoju to leżał na brzuszku, obrócony o 90 stopni i gmyrał pod przewijakiem

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:58
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:37   #2061
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanilka ktorys fotelik bul testowany na ludziach? Kazdy jest na manekinie te tylem tez wiec jak tu sie nie sygerowac?
ja Ci poprostu che dobrze doradzić a wiadomo że zrobisz jak zechcesz

Przeczytaj to:

Dzięki profesorowi Aldmanowi odwrócone foteliki dla dzieci weszły do powszechnego użytku w Szwecji dużo wcześniej niż w innych krajach. Rezultaty widoczne są w statystykach wypadków. Badania przeprowadzane przez firmę ubezpieczeniową Folksam pokazują, że ryzyko śmierci lub poważnych obrażeń jest 5 razy większe w fotelikach ustawionych przodem do kierunku jazdy. Jeśli porównasz szwedzkie statystyki wypadków ze statystykami pochodzącymi z krajów, gdzie większość dzieci podróżuje siedząc przodem, różnice są uderzające!!! Przykładem może być Francja. Ryzyko śmierci dziecka w wypadku samochodowym (w przeliczeniu na 100 tys. mieszkańców) jest dwa razy większe niż w Szwecji. Niemieckie statystyki ujawniają podobną zależność. Szczególne, znaczące różnice zauważyć można u dzieci powyżej 1 roku życia. Większość niemieckich dzieci właśnie w tym wieku zaczyna używać fotelików mocowanych przodem, kiedy zaś większość szwedzkich dzieci używa fotelików odwróconych tyłem co najmniej do swoich 3. urodzin.

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:38
Stary 2013-03-08, 10:38   #2062
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
No ładnie .
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Byłam dzis u neurologa i rzeczywiscie mam migreny. Dostałam leki mam brac je 3 miesiące .
Moje dziekco od wczoraj raczkuje a dzis juz tak szybko i ładnie jakby robiła to juz długo kazdy kat jest jej! I w lozeczku juz siedziec nie chce
Współczuję migreny...
Gratulacje dla R. za raczkowanie!
Cytat:
Bebe ale swiat w jeden dzwn gratulacje dla dzidziusiow i wszyatkiego najlepszegodla Ciebie!!
Dziękujemy .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:40   #2063
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja Ci poprostu che dobrze doradzić a wiadomo że zrobisz jak zechcesz

Przeczytaj to:

Dzięki profesorowi Aldmanowi odwrócone foteliki dla dzieci weszły do powszechnego użytku w Szwecji dużo wcześniej niż w innych krajach. Rezultaty widoczne są w statystykach wypadków. Badania przeprowadzane przez firmę ubezpieczeniową Folksam pokazują, że ryzyko śmierci lub poważnych obrażeń jest 5 razy większe w fotelikach ustawionych przodem do kierunku jazdy. Jeśli porównasz szwedzkie statystyki wypadków ze statystykami pochodzącymi z krajów, gdzie większość dzieci podróżuje siedząc przodem, różnice są uderzające!!! Przykładem może być Francja. Ryzyko śmierci dziecka w wypadku samochodowym (w przeliczeniu na 100 tys. mieszkańców) jest dwa razy większe niż w Szwecji. Niemieckie statystyki ujawniają podobną zależność. Szczególne, znaczące różnice zauważyć można u dzieci powyżej 1 roku życia. Większość niemieckich dzieci właśnie w tym wieku zaczyna używać fotelików mocowanych przodem, kiedy zaś większość szwedzkich dzieci używa fotelików odwróconych tyłem co najmniej do swoich 3. urodzin.
A zrodlo informacji?

Wanilka dzieki za rady oczywiscie biore je pod uwage natomiast pisalam montowany tylem i przodem jest fajny ale jak montaz tylem ma mi posluzyc np na 4 jazdy to czy jest sens kupowac taki o to sie rochodzi
Stary 2013-03-08, 10:41   #2064
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ale te Graco widzę, że są do 25 kg-nie za wielki ten rozstrzał wagowy??i widzę, że Belogic dostępny już w PL
Dzięki za listę
muszę coś raczej bez Isofixa szukać, bo nasza fura go nie ma....
no ichyba te Graco to tylko tyłem się montuje??nie ma opcji odwrócenia??
uważem że duży bo potem i trzeba kupić trzeci fotelik, te trzecie foteliki są tańsze
z graco nie wiem, musisz poczytać
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

2. Gosia kończy dziś 7 miesięcy!
3. Zaczynam dziś 18 tc, czyli wchodzimy w 5 miesiąc!
4. Moje imieniny (Beata).

Także stawiam dziś pyszności owocowe .
.
Stary 2013-03-08, 10:42   #2065
ewka5891
Zakorzenienie

Wanillka mój synek tez stoi na paluszkach i zastanawiam sie czy to dobrze na tym etapie...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:44   #2066
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A zrodlo informacji?

Wanilka dzieki za rady oczywiscie biore je pod uwage natomiast pisalam montowany tylem i przodem jest fajny ale jak montaz tylem ma mi posluzyc np na 4 jazdy to czy jest sens kupowac taki o to sie rochodzi
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html

ja uważam że warto :P

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Wanillka mój synek tez stoi na paluszkach i zastanawiam sie czy to dobrze na tym etapie...
no właśnie :/ może Agunia nam cos napisze jak skończy prace
Stary 2013-03-08, 10:47   #2067
phdwao
Zakorzenienie

Wanilka Ty uparciuszku musze to przemyslec chyba zadecyduje jak przymierze malego do tych najlepsych typow i tyle moze jutro nawet pojade?

Co do stania na paluszkach nie wiem :/ napewno chodzenie na mich jest nieprawidlowe ale czy stanie na tym etpoe nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 10:48   #2068
nel_a
Zakorzenienie

fałszywy alarmy ciocia przyjechała

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:50   #2069
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
A zrodlo informacji?

ale dlaczego miałby posłużyć tylko na 4 jazdy?
w Szwecji dzieci jeżdżą tyłem nawet w wieku 3 lat, tak?
Stary 2013-03-08, 10:55   #2070
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego miałby posłużyć tylko na 4 jazdy?
w Szwecji dzieci jeżdżą tyłem nawet w wieku 3 lat, tak?
Pisalam wyraznie, bo moj synek jest dlugi i ma dlugie nogi jakby mial do 3 lat jezdzic tylem to nogi na zaglowku by mial
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości