![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
ja nawet cięte potrafie doprowadzić do ruiny :P dlatego ostatio kupiłam sobie sztuczne i są super :P ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
A u mnie dziwnie z tym mlekiem bo cycki miekkie, ale mleko jest ... wczoraj wieczorem jak chcialam dac butle to sciagnelam z 1 cycka 100 ... Pije codziennie 2-3 herbatki laktacyjne, kupilam z firmy herbapol warszawa i jej sie pije wiecej niz tej z herbapolu .... jak czytam ze wam leci to mleko, tryska, zalewa w nocy ... u mnie nigdy nie bylo takiej sytuacji ... w sumie nawet nie sa mi potrzebne wkladki laktacyjne a kupilam 10 paczek tych rosmana bo w promocji byly, karmie 5 tyg a zuzylam 1 dopiero
![]() Raz mialam nawal pokarmu to nikomu nie zycze ... po nocy cycki twarde jak kamienie, gorace, dostawianie do piersi i sciagnaie laktatorem bolalo jak cholera .. 2 dni karmilam a lzy lecialy mi jak grochy tak bolalo 1 zassanie malej i 2-3 minuty karmienia poczatkowego ... no ale co mialam zrobic dostawialam mala, co pol godziny odciagalam laktatorem, cycki nagrzewalam poducha elektryczna, masowalaam te zgrubienia ...aha i sposob Black na kapuste w staniku sie u mnie sprawdzil ... 2 dni lazilam z liscmi w staniku wymienianymi co godzine i cycki wrocily do stanu normalnego ... Cholera dziewczyny, ale mnie zab boli ... wszystkie mialam wyleczone, bo chodzilam do dentysty jesscze w 8 miesiacu ,,, a tu nawala mnie od 2 dni 7 albo 8 na dole .... chcialam isc jutro ale nie moze po poludniu, a nie mam co zrobic z mala ... przeciez jej nie wezme do dentysty ze soba ... musze do srody wytrzymac niestety ![]() A na koniec musze sie pochwalic moim zakupem z wczoraj ... bylam w takim wielkim centrum handlowym pod lodzia w rzgowie ( CH PTAK moze ktoras kojarzy ) ... mialam kupic sobie duzo rzeczy, ale przez moje cycki to w nic nie wchodze i tylko sie zdolowalam ![]() Kupilam dla malej troszke kaftanikow i bluzeczek, 3 bawelniane czapeczki ... ale najbardziej dumna jestem z mojego czarno-bialego stroju, ktory mloda bedzie zakladala jak bedziemy w gosci jechac, ewentualnie beda nas odwiedzac ![]() ![]() ![]() No i jeszcze 1 fotka ... dostala od cioci Ani ... sa minimalnie za duze ... taka gowniarka a juz ma 1 najki ![]()
#183 |
Konto usunięte
|
Śliczne te ubranka, b&w szalenie elegancki
![]() ![]() Meduzza, śliczna chusta, co to? nóżki mają być szeroko, na zabkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Bokeh http://www.swimmer.pl/ tutaj
![]() Wyslalam zapytanie o cennik i czekam ![]() Silver kciuki za srode ![]() Meduzza, ![]() Dzisiaj konczymy 2 miesiace!!!!! ![]() ![]() ![]() Marsi, dobrze wiedziec, w razie wu, ze sa takie fundacje, ktore chca pomagac
#185 |
Konto usunięte
|
WInowajca na wyspanego wygląda
![]() U nas skaza chyba jednak :/ odstawiam nabiał. Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo? |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Pietraszko wymiata
![]() Szaja- ja jem marchewke, jabłko, banana i to chyba tyle, raz wypoaiadała sie w dd tvn chyba doradczyni jedzeniowa to mówila, ze brokuł mozna ale kalafiora niet. marzą mi sie grejpfruty w ilosciach hurtowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39651469]WInowajca na wyspanego wygląda
![]() U nas skaza chyba jednak :/ odstawiam nabiał. Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo?[/QUOTE] tylko banana, jablko gotuje, innych owocow na razie nie jadłam warzywa gotowane |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten czas leci szybciej niz w ciązy.. ajc;]
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Lady jak będziesz znała cennik to daj znać bo w sumie to jest blisko mnie i może byśmy chodzili bo mała bardzo lubi się kąpać
![]()
#190 |
Zadomowienie
|
Meduzza
![]() Ciekwa kiedy przyjdzie moja chusta ... juz sie nie moge doczekac jak sie tak zamotam z Blaneczka ![]() ![]() Lady sodki ten Twoj Pietraszko .. Bedziesz matka odganiac panny od niego oj bedziesz ![]() Co do warzyw i owocow ja jem tylko banana co 2-3 dni ... Reszta gotowana tzn kompot robie z jablek i truskawkowo malinowy czasem ... warzywa jem w zupie + marchewka zasmazana i buraki ... Ja nie moge jesc surowego bo mam kamienie na woreczku zolciowym po ciazy .. niestety mialam juz 2 x atak po porodzie ... a surowe nie wskazane przy tej dolegliwosci, wiec nie tykam zanim nie zrobie laparoskopii i sie tego nie pozbede ... a mysle ze dopiero jak mala bedzie miala z 3-4 mies sie zdecyduje ... nie wyobrazam sobie zostawic jej na 3 dni ![]() A wiecie wczoraj chcielismy ten teges z TZ 1 raz ... i co nico ![]() ![]() ![]() Mloda pieknie spala w bujaku od 20 do 22 ... to ja pod prysznic, bozenka przygotowana, zalozylam sexi koszulke czarna, sciagnelam pokarm co by nie trysnal i zeby mala szybko nakarmic z butli i w kimke wyslac ... swieca zapalona ... no i mloda jak sie o tej 22 obudzila to wyslalam tz pod prysznic zeby ja w tym czasie ogranac, zjadla z butli 100 owszem, potem odbijanko, tulonko, 2 x kupa wiec przebieranie ... ok 23 juz powoli mialam dosc, wiec tz przejal do usypiania, no ale sie rzucala, mowi daj jej cycka, wiec sexi koszulka juz nie byla taka zexi z dzieckiem u cyca ... ok 23,20 zaczela przysypiac przy cycu, ale ciagle sie wybudzala, jak sie kapowala ,ze juz cycka w buzi nie ma i spi na podusi ... ok 23,30 przejal ja moj tz do usypiania ... wzial pod koldre, swiatlo zgasil ... zaczal szuszac ... ja sie na koldrze w nogach polozylam i nadrabialam wizaz ... i co ... obudzilo nas kwilenie malej ok 2 ... poleglismy ,.,,, Takze chyba mloda jest najlepsza antykoncepcja ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie jak to organizujecie zeby bara bara bylo, no chyba ze tylko moja blanka taki niedobruch nie idzie spac zeby rodzice mogli zaszalec ![]()
Chcesz wygladac jak swinia !!! - ZRYJ DALEJ ![]() Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-03-08 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39651469]WInowajca na wyspanego wygląda
![]() U nas skaza chyba jednak :/ odstawiam nabiał. Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo?[/QUOTE] Ja pochłaniam codziennie 1 do 2 jabłek, banany, co do surowych warzyw do próbowałam jedynie rzodkiewek,miałam dzisiaj chętke na pomidora takiego malutkiego,ale sobie odpuscilam,bo tam jednak duzo skórki i chyba jeszcze sie trochę wstrzymam.Ja w ciąży jadłam maniakalnie pomidory suszone i teraz tez już jem i małemu nie szkodzą,zaczęłam od jednego kawałka dziennie a teraz zjadam coraz wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas skaza chyba jednak :/ odstawiam nabiał. Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo?[/QUOTE] ja banana, jabłko może raz czy dwa surowe jadłam, zwyczajnie nie mam ochoty, co dziwne bo w ciąży mogłam kilogramami, a na początku jadłam gotowane z kompotu ![]() z warzyw to pomidor ogórek ziemniaki szpinak marchewka seler pietruszka raz jadłam brokuła może z 4 różyczki dziś zjadłąm kostkę białej czekolady areo ![]() wczoraj zauważyłam że Hani zrobiły się 4 kroteczki (jak pryszcze) jedna na jednym udzie od wewnatrz druga na drugim trzecia na wardze sromowej i potem niedaleko pupci... i tak myślę bo dady uzywam już z 3 tyg. to chyba za późno na alergie, chusteczki pampersy od poczatku no i jakiś tydzień temu kupiłam kremik z ziaji ten dla niemowlaków... i nie wiem kto może być winowajcą, własnie jej przemyłam rumiankiem zobaczymy
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-08 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Ach i zapomniałam o marchwii w dużych ilościach na surowo i gotowane,czasem odrobine brokul i zjadam gotowania pietruszke( na początku mnie odrzucalo,ale sie przyzwyczailam i w sumie mi nawet smakuje).
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia weszła wczoraj w skok rozwojowy, jest strasznie marudna w ciągu dnia (tak do 15:00, bo potem się uspokaja, a w nocy śpi elegancko), najchętniej by jadła co 2 godziny (przecież to za często... - mówię o mm, bo z piersi udało mi się dzisiaj ściągnąć 60ml) i muszę być ciągle obok niej, inaczej jest ryk niesamowity... Ehhh. Biedactwo moje.
![]() Dziewczyny, macie racje - buzia w podkówkę łamie moje serce! ![]() TŻ dzisiaj zrobił mi cudowne śniadanie z okazji dnia kobiet (kwiatów mi nigdy nie kupuje, bo ja ich zwyczajnie nie lubię ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-08 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Jaaaki fajny cudaczek
![]() sylwia, wiecznie nudzic sie nie bede ![]() Cytat:
![]() Kurcze, kusicie coraz bardziej tymi chustami... Ale ja sie caly czas boje, ze za slabo zawiaze i mi dziecko wyleci ![]() szaja, ja jem marchewke, papryke, rzodkiewke, jablko, banan. Z gotowanych: seler, pietruszka, marchewka, por, buraki, brokuly, fasolka szparagowa. + jezyny, maliny ze slolikow Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-08 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39651211]Śliczne te ubranka, b&w szalenie elegancki
![]() ![]() Meduzza, śliczna chusta, co to? nóżki mają być szeroko, na zabkę ![]() No właśnie jakaś no name od szwagierki, bardzo gruba, tkana. Ale kolory nie moje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde sąsiad chyba ma odkurzacz przemysłowy-dziecko mi budzi ciągle idiota ![]() ![]() Szaja Ja jem tylko: bułki białe, szynke z kurcząt, żółty ser, jogurty, dżemy owsiankę, płatki kuku, zupy i skrzydełka z zup, rybę gotowaną w sosie, kurczaka gotowanego w sosie, banan, wafle ryżowe, biszkopty, batony musli, kubusie pije i to wszystko. A od wczoraj jem pomidory bez skóry, |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
O rany, czemu pomidory bez skóry jecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Aska
![]() ![]() ![]() Tiaaa.. winowajca wlasnie odsypia nocke u mnie na klacie ![]() Musze sie przesiasc w koncu z telefonu i zamowic ta chusteeeee Dziekujemy z malym ![]() ![]() Silver, fajnie ![]() ![]() Cyc mi zaraz peknie
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Pomidory - bleeeeeee
![]() Bokeh, przesle jak dostane ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Ogladam wlasnie polakow awantury o remont i kuuuuuuurka, sikam ze smiechu ![]()
#201 |
Konto usunięte
|
Nawijko, można, ja do pulpetów cebulę daję, to jest ugotowane, przetworzone przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. W dniu naszego święta życzę wam jak i sobie spełnienia marzeń oraz dużo miłości od otaczających nas osób
![]() Basiu-trzymam za Krzysia kciuki żeby szybko wracał do zdrowia ![]() Co do okresu ja też dostałam 6 tygodni po porodzie. Tylko zastanawia mnie jedno. Bo zawsze miałam 7 dni a dziś jest już 8 i wcale nie wygląda jakby krwawienie miało ustać. To normalne że po porodzie trwa dłużej? Nie wiem co dzieje się z moim maluchem. Wczoraj od wieczora był marudny i płakał a dziś od samego rana. Pojęcia nie mam co mu dolega. Nie zauważam nic niepokojącego oprócz tego że pakuje palce do buźki. Może choroba go bierze ale nie wiem ![]() ![]() Nawet nie mogę mu zmierzyć temperatury bo mam taki zje...ny termometr że głowa mała. Dałam za niego stówe a mierzy jakby chciał a nie mógł. Temperatura jest tak przekłamana że brak słów. (trzy pomiary,z czego dwa na czole temp. 36,7 następna 37,3 a w uchu 38,2) gówno gówno i jeszcze raz gówno. Muszę go wymienić bo w ten sposób mogę przegapić że coś złego dzieje się z moim dzieckiem. Czoła nie ma gorącego więc podejrzewam że nie ma gorączki ale wczoraj miał ciepłe w skroniach ![]() ![]()
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy mozna napić sie coś gazowanego?? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-08 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie jem coraz wiecej. Jadlam nawet taka pizze z piekarnika z sosem pomidorowym serem i salami ![]()
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zadomowienie
|
Ładnie Ci leży Julianka w tej chuście
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pietraszko cudny ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39651469] U nas skaza chyba jednak :/ odstawiam nabiał. Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo?[/QUOTE] Współczuję z tą skazą i nabiałem ![]() Ja na surowo jem jabłka, banany, marchewkę, pietruszkę i sałatę zieloną. Z ugotowanych dorzucam wszystko z czego się robi podstawę do zupy plus buraki. No i dżemy, właściwie wszystko, choć najwięcej truskawkowych bo uwielbiam ![]() Silver będą kciuki w środę ![]() ![]() Ewik to super, że gorączka już potem przeszła ![]() Moje dziecko spało dziś prawie 4h w nocy. Obudziłam się przed 6 bo słyszę, że ktoś do mnie gada i majta mnie po plecach. Patrzę, a moja Mała zadowolona, macha na wszystkie strony rękami i nogami, normalnie musiałam, aż okulary ubrać i się upewnić, że dobrze godzinę widzę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Mała, w uchu temp. zawsze wyższa.
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Szklanka, aż mi przypomniałaś. Wrzucę wieczorem dyplom, jaki Pola dostała w szpitalu zaraz po urodzeniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Wisienko- wyższa ale nie AŻ o tyle. Przecież to co ten termometr pokazuje to są kolosalne różnice. Rzadko kiedy pokazuje tą samą temperaturę jak mierze np trzy razy pod rząd. Przecież nie będę strzelać że ma taką a może taką
![]()
#210 |
Zadomowienie
|
ja pije codziennie od 3 dni pol litra gazowanego zywca z sokien zurawinowym. odpukac nie zauwazylam zlego wplywu na mloda ...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.