Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 12:59   #1441
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Marchewka- jak na wysokości pępka,to na pewno jest dupcia wypina żebyś pogłaskała

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:59   #1442
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jasne, jesli kobieta robi to po to, zeby nie stracic figury to mysle jak Ty! wczesniej pisalam o podejsciu kobiety, ktora ciazy donosic nie moze.
a to w takiej sytuacji zupełnie inaczej to dal mnie wygląda.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:02   #1443
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Też będziesz miała prezent na Dzień Kobiet
U jednej staniki, u drugiej firanki- chyba Wam zazdroszczę
przyszedł i już wisi

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

A wiecie jakie jaja
mieliśmy dostać łóżeczko od bratowej- bardzo ładne. Cieszyłam się, że chociaż jedna rzecz nam odpadnie z wyprawki..
No ale oczywiście nie mogło być tak kolorowo, bratowa się na nas obraziła, powiedziała że jak nas zobaczy, jak przyjdziemy do dziewczynek to nas z domu wyrzuci
co za kretynka !!!!!
ale to właśnie tak jest.. człowiek chce pomóc, angażuje się i później jest najgorszy,
Tż tak się wpienił, że dzisiaj tam nawet nie pojechał, a zawsze kwiatka bratowej na dzień kobiet dawał
o co ta obraza majestatu?

Cytat:
A dla Wszystkich małych i tych trochę większych Kobiet po goździku od Adasia

dziękuujemyy

lecę do tej biedrony

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:02   #1444
diabli
Zakorzenienie

mamusie syneczkowe - tak bedzie za rok!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 421787_425292334225507_1514448518_n.jpg (12,1 KB, 11 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:03   #1445
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie jakie jaja
mieliśmy dostać łóżeczko od bratowej- bardzo ładne. Cieszyłam się, że chociaż jedna rzecz nam odpadnie z wyprawki..
No ale oczywiście nie mogło być tak kolorowo, bratowa się na nas obraziła, powiedziała że jak nas zobaczy, jak przyjdziemy do dziewczynek to nas z domu wyrzuci
co za kretynka !!!!!
ale to właśnie tak jest.. człowiek chce pomóc, angażuje się i później jest najgorszy,
Tż tak się wpienił, że dzisiaj tam nawet nie pojechał, a zawsze kwiatka bratowej na dzień kobiet dawał
Eee....a na co się aż tak obraziła? Że z domu chce aż Was wywalać jak ich odwiedzicie?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:04   #1446
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

jeszcze nadrabiam, ale mam nadzieję, że poleciałaś do tego lekarza na skrzydłach!!!
polecę za tydzień, jak odbiorę wyniki badań od ginekologa

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:04   #1447
diabli
Zakorzenienie

mamusie dziewczynkowe - oswajajcie sie z takim dnia kobiet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 735036_441524505918494_1461570471_n.jpg (22,4 KB, 14 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:05   #1448
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wczoraj na SR połozna mówiła, ze 1-2 kawki dziennie spokojnie, byle nie mega mocne i za często
mi w pon na sr mówiła że nawet podczas porodu pozwalają napić się kawy bo to dodaje sił

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
btw. zmieniam temat... na co idzie Wasz 1% podatku? i kiedy się macie zamiar rozliczyć? bądź może już to zrobiłyście?
ja planuje rozliczyć się w weekend, i 1% przekazujemy na jakąś fundancję na rzecz niepełnosprawnych dzieci z dopiskiem żeby pieniądze trafiły do niepełnosprawnej kuzynki męża

Cytat:
co za kretynka !!!!!
ale za co ona się obraziła?

Cytat:
A dla Wszystkich małych i tych trochę większych Kobiet po goździku od Adasia

buziaki dla Adasia
Stary 2013-03-08, 13:07   #1449
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
teściówka będzie w sobotę....
Axella śniła dziś mi się twoja teściowa. Tzn jakieś stare babsko i ją opierniczałam jak można z syna taka ofiarę losu robić, że powinna Ci pomagać, uświadamiać swojego synusia, że źle Cie traktuje a ona tak stała i słuchała tylko Miałam ochotę jej wpier...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaś bezsenność ... zdałam sobie sprawę że dziś kończymy 33 tc, zostało 49 dni, a za trzy tyg ciąża będzie donoszona i mogę legalnie już rodzić
naprawdę nie wierzyłam że to kiedyś minie i przestałam się już bać, w końcu, po tylu miesiącach co nie zmienia faktu że chciałabym pocekać jeszcze te 3 tyg
Bardzo się cieszę, że dotrwałaś do tego momentu. Trzymałam i trzymam ciągle kciuki za Ciebie, bo wiem, że nie miałaś lekkiej tej ciąży. Powodzonka

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Drogie kobitki, wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla Kobitek w brzuszku tez

Gratuluję skończonych tygodni

U nas dziś skończyłyśmy 25 tydzień tak więc witamy w 26 tygodniu
za 26TC

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyszły staniki..
Troche się zdziwiłam bo to takie malenstwa trochę. Założyłam i poczułam ulgę nic mnie na razie nie ciśnie, nie wbija się w żebra..tylko tak średnio są dopasowane do moich cycow, królową sexu też w nich nie jestem, ale i tak znacznie lepiej niż siedzieć w top od bikini..
Hej, a podtrzymują trochę te staniki? Da radę w nich wyjść do ludzi, czy to bardziej takie po domu? Ja mam 2 sportowe, ale noo ale one to tylko po domu. Niezbyt sexy w nich wyglądam

-----
Czołem dziewczynki. Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta, również dla małych panienek w naszych brzuszkach.
Moja panienka jest jakoś dziwacznie ułożona, że co róż smyra mi przy szyjce macicy a kopniaki kieruje do środka, albo właśnie w Bożenkę . Co zrobić, żeby ona się wywróciła? Nie będę ukrywać, że to niezbyt przyjemne. Puki co nie boli ale czuje taki dyskomfort. Nawet słodycze na nią nie działają. Najchętniej ustałabym na rękach, żeby grawitacja ją przesunęła do góry ale podejrzewam, że tak nie można
Stary 2013-03-08, 13:14   #1450
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mamusie syneczkowe - tak bedzie za rok!
ale słodziak

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Moja panienka jest jakoś dziwacznie ułożona, że co róż smyra mi przy szyjce macicy a kopniaki kieruje do środka, albo właśnie w Bożenkę . Co zrobić, żeby ona się wywróciła? Nie będę ukrywać, że to niezbyt przyjemne. Puki co nie boli ale czuje taki dyskomfort. Nawet słodycze na nią nie działają. Najchętniej ustałabym na rękach, żeby grawitacja ją przesunęła do góry ale podejrzewam, że tak nie można
raczej średni mamy wpływ na ułożenie dziecka - ale na sr położna mówiła że pozycja pochylona do przodu pomaga skierować główkę dziecka w stronę kanału rodnego, albo polecała pozycję na czworakach bo wtedy dziecko ma wygodnie jak w hamaku
Stary 2013-03-08, 13:19   #1451
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
gratuluję 32 tcmy zaczynamy jutrołóżeczko też już mamy złożoneprzyłożyłam sobie literki ochraniacz do niego i wygląda cudnieaż dostałam motywacji do zrobienia zwierzaczków

Super, że mąż się zdecydował, mój od początku chciał, ale widzę że po zajęciach SR ma jeszcze większy zapał i jest bardziej świadomy i tego co nas czeka na sali porodowej i tego czego potrzebuje dzidziuś
Jeszcze tylko kilka tygodni do spotkania z naszą córeczką cyk

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

O jaa, zazdroszczę już złożonego i przybranego łóżeczka cyknij fotkę a gdzie kupowałaś pościel?
Stary 2013-03-08, 13:20   #1452
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale słodziak

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

raczej średni mamy wpływ na ułożenie dziecka - ale na sr położna mówiła że pozycja pochylona do przodu pomaga skierować główkę dziecka w stronę kanału rodnego, albo polecała pozycję na czworakach bo wtedy dziecko ma wygodnie jak w hamaku
Hmm, może troszkę na czworaka pochodzę Pokarze Julce jak się raczkuje
Stary 2013-03-08, 13:20   #1453
cynamon_owa
Zadomowienie

Rozczuliło mnie to

:klik:

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:25   #1454
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a mnie się wydaje, że mój mały sobie bokiem leży mam nadzieję, że nie będzie sobie jaj robił i odwróci się główką w dół
Do 35 tc ma czas sie obrocic

Cytat:
btw. zmieniam temat... na co idzie Wasz 1% podatku? i kiedy się macie zamiar rozliczyć? bądź może już to zrobiłyście?
Mam w rodzinie potrzebujaca osobe i zawsze na nia idzie 1% juz sie rozliczylismy, no mielismy spory zwrot

Cytat:
Marchewka- jak na wysokości pępka,to na pewno jest dupcia wypina żebyś pogłaskała
A wlasnie ze niekoniecznie, bo glowka tez moze byc ja tak moja czulam jak miala glowke na gorze

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Moja tak kopala, myslalam, ze raczkami a na usg wyszlo, ze dupka naciska, ale na szczescie po paru dniach meczarni sie obrocila

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
O jaa, zazdroszczę już złożonego i przybranego łóżeczka cyknij fotkę a gdzie kupowałaś pościel?
Ale ja jeszcze nie ubralam lozeczka, tak sobie w opakowaniu przylozylam ochraniacz i literki na barierce za wczesnie na ubieranie jeszcze
Posciel kupilam na all u sprzedawcy swiat maluszka czy jakos tak, ma same posciele i przescieradla w ofercie.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:26   #1455
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
o co ta obraza majestatu?
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Eee....a na co się aż tak obraziła? Że z domu chce aż Was wywalać jak ich odwiedzicie?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale za co ona się obraziła?
w sumie t bardzo długa historia..
ogólnie już Wam kiedyś opowiadałam co to za kobieta..
ciągle chodzi niezadowolona, nic jej nie pasuje.. wielka dama, prace (gabinet dentystyczny) ma pod nosem, idzie tam kiedy chce.. kasę mają kupę, piękny dom, śliczne zdrowe dzieci, sprzątaczka przychodzi, pani do prasowania itp. itd.
a ta bratowa wiecznie narzeka i wiecznie niezadowolona z życia. Ja uważam, że ona ma depresję.. Zaczęliśmy często zabierać dziwczynki na weekendy i widzieliśmy, że w tym domu źle się dzieje. Jak zabieraliśmy małą (2 latka) to mama nawet się nią nie interesowała, nie dzwoniła żeby zapytać czy wszystko ok.. nic..
Próbowaliśmy z nią porozmawiać, ale nic to nie pomogło..
załatwiliśmy im terapeutę, poszli całą rodziną i bratowa tak się wnerwiła, że powiedziała, że na kolejne spotkanie już nie pójdzie.
Ostatnio na obiad przyjechał sam brat Tż z dziećmi, strasznie wpieniony.. i opowiadał co ta znowu odwaliła..
Razem z Tż i z teściami powiedzieliśmy swoje zdanie..
była przy tym też ich starsza córeczka (11lat) i powiedziała mamie w złości, że my powiedzieliśmy, że jest nienormalna, ma depresję i powinna się leczyć..

Ogólnie historia jest o wiele dłuższa i ciekawsza, ale tak Wam ją tylko nakreśliłam w skrócie..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:30   #1456
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, a podtrzymują trochę te staniki? Da radę w nich wyjść do ludzi, czy to bardziej takie po domu? Ja mam 2 sportowe, ale noo ale one to tylko po domu. Niezbyt sexy w nich wyglądam
nawet podtrzymują, tylko ja teraz jestem w T-shirt-cie. Nie wiem jak to wygląda w normalnej bluzce.. Jak sie przebiorę to dam znać.
Tylko ja mialam alternatywe albo chodzić bez, albo w bikini, albo umierać w fiszbinach.. Mnie strasznie dusiły w żebra.. no niemiłośierni i potrafilam max 1 godzine wysiedzieć.. Wiec to takie mniejsze zlo jest

Cytat:
Rozczuliło mnie to

BTW nieźle wytrzymale jest to lóżeczko..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:34   #1457
xal
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku wpisywałam dla syna kolegi z pracy bo miał raka, niestety chłopczyk zmarł ... w tym roku coś mąż mówił, że u niego w pracy też jest taki ktoś że odpisują co roku 1% więc tą osobę wpiszemy.
Właśnie mu napisałam na GG żeby wydrukował, bo myślałam, że już wszystko wypełnione bo miesiąc się z tym bawi, a on, że jeszcze nie skończył. Ileż można wpisywać KRS fundacji na 1% bo resztę już ma wypełnioną

Dzisiaj na obiad z okazji Dnia Kobiet mamy pizzę, taką zamówioną z telepizzy w końcu mam święto

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Rozczuliło mnie to

Koleżanka mi kiedyś podesłała ten filmik, ja stwierdziłam, że mój mąż zamknąłby drzwi i włożył zatyczki do uszu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:36   #1458
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
lonely- ciężki temat. Ja bym się na Twoim miejscu w to nie mieszała Teściowie, Twój mąż ok ale ja bym się trzymała od tej sprawy z daleka.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
BTW nieźle wytrzymale jest to lóżeczko..
Widać, że łóżeczko "z wyższej półki cenowej"

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:38   #1459
angie83
Raczkowanie

Hej dziewczynki!
Wszytskiego najlepszego z okazji naszego babiego święta. Wczoraj wkroczyliśmy z Bartusiem w 31 tydzień

Od początku tygodnia jakoś tak dziwnie stwardniał mi bebzonik. Myslałam, że to może dlatego, że Bartula się wierci niemiłosiernie i przewraca się z boku na bok, ale brzuszek nie odpuszczał. Od rana do wieczora był tawrdy jak kamień. Co prawda nic mnie nie bolało, żadnych plamień, odczuwalnych skurczy - nic. Ale niepokój był, więc pojechałam do gina. Sprawdził szyjkę, na szczęście trzyma, długość bez zmian, po prostu mam wrażliwą macicę. Opierdzielił mnie po przyjacielsku, że za mocno mnie roznosi i że mam jeszcze bardziej zwolnić. Zapisał mi mocniejsze leki, czyli isoptin i fetonerol i tak mam brać 3x dziennie przez tydzień i na kontrolę. muszę leżeć plackiem, a jestem raczej żywiołową osobą. Powiem wam, że ciężko jest, jak się widzi tyle roboty w koło, a nic nie można zrobić Ale wytrzymam, dzidzia jest najważniejsza.
Stary 2013-03-08, 13:42   #1460
maarchewka
Zakorzenienie

Jutro idę z kolegą się ukulturalniać do galerii (nie handlowej)

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:44   #1461
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Wszytskiego najlepszego z okazji naszego babiego święta. Wczoraj wkroczyliśmy z Bartusiem w 31 tydzień

Od początku tygodnia jakoś tak dziwnie stwardniał mi bebzonik. Myslałam, że to może dlatego, że Bartula się wierci niemiłosiernie i przewraca się z boku na bok, ale brzuszek nie odpuszczał. Od rana do wieczora był tawrdy jak kamień. Co prawda nic mnie nie bolało, żadnych plamień, odczuwalnych skurczy - nic. Ale niepokój był, więc pojechałam do gina. Sprawdził szyjkę, na szczęście trzyma, długość bez zmian, po prostu mam wrażliwą macicę. Opierdzielił mnie po przyjacielsku, że za mocno mnie roznosi i że mam jeszcze bardziej zwolnić. Zapisał mi mocniejsze leki, czyli isoptin i fetonerol i tak mam brać 3x dziennie przez tydzień i na kontrolę. muszę leżeć plackiem, a jestem raczej żywiołową osobą. Powiem wam, że ciężko jest, jak się widzi tyle roboty w koło, a nic nie można zrobić Ale wytrzymam, dzidzia jest najważniejsza.
A magnez tez bierzesz? Mocno Ci sie napina skoro na caly dzien, mi max 2-4 razy dziennie na kilkadziesiat sekund i zaczelam od magnezu, pozniej doszedl fenoterol.
Stary 2013-03-08, 13:46   #1462
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle chodzi niezadowolona, nic jej nie pasuje.. wielka dama, prace (gabinet dentystyczny) ma pod nosem, idzie tam kiedy chce.. kasę mają kupę, piękny dom, śliczne zdrowe dzieci, sprzątaczka przychodzi, pani do prasowania itp. itd.
a ta bratowa wiecznie narzeka i wiecznie niezadowolona z życia. Ja uważam, że ona ma depresję.. Zaczęliśmy często zabierać dziwczynki na weekendy i widzieliśmy, że w tym domu źle się dzieje. Jak zabieraliśmy małą (2 latka) to mama nawet się nią nie interesowała, nie dzwoniła żeby zapytać czy wszystko ok.. nic..
załatwiliśmy im terapeutę, poszli całą rodziną i bratowa tak się wnerwiła, że powiedziała, że na kolejne spotkanie już nie pójdzie.
Ostatnio na obiad przyjechał sam brat Tż z dziećmi, strasznie wpieniony.. i opowiadał co ta znowu odwaliła..
była przy tym też ich starsza córeczka (11lat) i powiedziała mamie w złości, że my powiedzieliśmy, że jest nienormalna, ma depresję i powinna się leczyć..

Ogólnie historia jest o wiele dłuższa i ciekawsza, ale tak Wam ją tylko nakreśliłam w skrócie..
Faktycznie, kojarzę jak o niej opowiadałaś.
Ale też bym chyba się nie mieszała i rozmowy na temat jej zachowania zostawiała tylko w gronie ja- mąż.
No chyba, że dzieciom się krzywda dzieje to wtedy należy interweniować, ale tutaj też jej mąż powinien się nieco wykazać.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:48   #1463
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...)TŻ próbuje rozbudzić we mnie ambicję i opowiada o żonach swoich znajomych z pracy, którą pracują i robią karierę i sobie dobrze radzą. Ja nie wykluczam, że nam się też uda, ale może być ciężko... Zobaczymy. Raczej jestem optymistką, choć miewam czarne myśli.
(...)
I muszę przyznać, że nie lubię ani jedzenia z Maca (za wyjątkiem kawy i lodów) - odrzuca mnie... Sam zapach mnie odrzuca, (...)
powycinałam cię trochę... chciałam napisać, że:
- też mam zamiar robić dalej karierę, i wierzę, że mi się uda... w pracy mam wiele przykładów na to, że się da! i wiem, że szef chce mnie wcisnąć do programu szefowania... może być ciekawie - nie będzie łatwo, ale lubimy wyzwania!!!
- i co do maca to mam takie same odczucia aż się nie wtrącałam, bo znów bałam się, że będę sama (a przynajmniej w poważnej mniejszości - tak jak z rzadkim myciem okien, łażeniem do pracy w ciąży, ...). w macu jadłam chyba jakieś 3 razy w życiu. pierwszy raz jako dziecko podczas wycieczki - nie najadłam się... drugi raz o 5tej rano po oktoberfeście - pijana byłam i głodna, więc się nie liczy... a poza tym to i tak mi nie smakowało (nawet po pijaku mam francuski nosek ), a trzeci - byłam umierająca z głodu, do domu jeszcze kawał, i to była jedyna otwarta jadłodajnia... no, niedobrze mi potem było. ale cóż, czasem jak widać mac jest ostatnią deską ratunku

---

a tak w ogóle to właśnie się poryczałam............... ...........
moja przyjaciółka, taka z piaskownicy (nasze mamy razem w ciąży chodziły, w sumie to znamy się od życia płodowego), wysłała mi paczkę na moje urodziny... i ręcznie pisany list... i achhh się wzruszyłam... ogólnie tak się wzruszyłam, ale też dlatego, że Piaskownica napisała coś, co mi długo po głowie chodziło, ale nie chciałam się wtryniać. otóż moja kochana Piaskownica opisała piękną historię, jak pozbywała się rzeczy, z których jej mała wyrosła, i trafiła na dom opieki - w zabitej dechami wiosce, z maluchem (=tym samochodem!) na podwórku... i były tam dzieciaczki, mniejsze i większe. kobitka stworzyła im DOM. te dzieciaki takie kochane... no i Piaskownica zobaczyła światełko w tunelu... adopcja. nie będę się rozwodzić, dlaczego w ogóle, ale ogólnie chodzi o to, że ona chciałaby bardzo jeszcze mieć dzieci, a z mężem nie mogą. mnie się nasuwała ta myśl, żeby może nad adopcją myśleli, ale to jest coś, do czego ktoś sam musi dojść. jest tyyyyle dzieciaczków, kochanych maleństw, tych mniejszych i większych maleństw które czekają na dom... na miłość i przytulaski. to jest czasem przerażające, jak ciężka droga czeka rodziców, zanim do adopcji dojdzie. ale się da!
kurde, nie mogę znieść myśli, że tyle dzieci na świecie nie może doświadczyć matczynej miłości... ach te hormony
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:50   #1464
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Wszystkiego NAJ kobiety z okazji naszego święta

Ja dziś dostawa śniadania do łóżka, co nie jest na porządku dziennym bo Tż zrywa się o świcie

Miałam dziś wizytę położnej w domu.. Posłuchałyśmy serduszka małej i właściwie to nic nowego, lub czegoś co nie wiedziałam się nie dowiedziałam kobieta generalnie miła i przyjemna, ale jakaś taka nie wiem, chyba mało ogarnięta.. Mówiła takie oczywiste oczywistości co mogę zabrać sobie do szpitala, że ręce mi opadły, np. żebym nie brała piżamy ze spodniami tylko taką rozpinaną na piersiach no kurde - odkrywcze bardzo, takie info to ona może se wsadzić liczyłam na jakieś fachowsze rady poza tym jestem na nią zła bo po jej pierwszej wizycie tak spanikowałam przez nią przez to moje wyniki z toxo....
Wskaźnik igm był ujemny, czyli, że nie choruje, a ona zasiała we mnie tyle wątpliwości, że przeryczałam ze 2 dni przez nią! i jeszcze mówi do mnie dziś, że dobrze, że wszystko w porządku bo ostatnio to nie chciała mnie straszyć bo takie rzeczy to się poronieniem kończą wygnałam ją po 5ciu minutach i nie chce się z nią spotykać

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
mamusie dziewczynkowe - oswajajcie sie z takim dnia kobiet
ale słodkie
Stary 2013-03-08, 13:52   #1465
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

31 tygodnia, dobrze ze szyjka trzyma, do leżenia można się przyzwyczaić tyle ze ja na początku jak widziałam bajzel w domu to płakałam w kryzysowych momentach. Teraz TZ wykończył kominek i maluje po 2,5 roku mieszkania, a ja leżę jak klocek w tym syfie i jak chcę trochę pomóc bo lepiej się czuję to doprowadzam do skurczów i twardnienia a fenoterol to pewnie już do końca, ale na szczęście nie dużo zotało
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:53   #1466
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hej.
miłego dnia kobiet laseczki..

wczoraj tż wrócił z dobrym,aż za dobrym humorem.. ale teraz wiem,że to cisza przed burzą była..
spytał jak Zu, jak się czuję i że może pomyślimy u kupne tego mieszkania.. takie tam.. było miło..

dziś za to przeżyłąm piekło.. dopiero ochłonęłąm..

w końcu powiedziałam tż wprost,że psa nie chcę, nie dam rady,nie cierpię jej i ma ją oddać..
i nie,nie możemy PROZMAWIAĆ jak ludzie trzeba drzeć ryja,wyć, płakać i ganiać się po mieszkaniu..

to on będzie mnie odwiedzał 2-3razy na tydzień bo z psem trzeba wyjść..

wiec pytam czemu kłamał,że może oddać go mamie skoro teraz nie może nagle.. "bo może ale jak urodzi się Z".
no i spytał co nie pasuje. powiedziałąm że wszystko.
zadzwonił do swojej mamuni płacząć w słuchwkę,że musi psa dac do schroniska bo ja jej nie lubię bo mnie denerwuje nawet jak pies chodzi. czyli przy tesciowej jestem czlowiekiem bez serca

potem spytalam,czy naprawde kundel jest wazniejszy niz ja i dziecko-stwierdzil,że rownie wazny,że to on pomogl mu po smierci taty
powiedzialam,ze niech da go do tej mamy:nie bo ONA MUSI ODPOCZAC
ja na to,ze to JA jestem w ciazy i JA chce odpoczac a nie wyje bywac sie o psa i wkur wiac..
no to jestem zła i niedobra,bez serca. potem oczywiscie tysiac jego glupich argumentow.
powiedzialam,że ma do matki dzwonic i powiedziec PRAWDĘ bo mnie oczernil.
cały czas wyłam,ale jak powiedział,że ja WSZYSTKO ROBIĘ POD SIEBIE,że jest tylko jak JA CHCĘ to otworzyłam drzwi i powiedziałam,że może iść..

poszedł.
ale wrócił. choć nadal nie rozumie,że ja nie chce źle dla tego psa. ja chce dobrze dla dziecka.

pojechał do pracy.jutro psa odwozi. teściówka mnie nienawidzi całym sercem już pewnie ale mam to gdześ chyba..
aa,jak powiedzialam,że ja zalatwiam wszystko dla dziecka to stwierdzil ze chyba kpie bo nie mam pracy i to ze popytam rodzinke to zaden wyczyn. i wtedy mu cisnęłam przez nascie minut non stop.

mam czas by ochlonac oki jest w pracy..

to w dużym skrócie.. Miłego Dnia Kobiet, nie gniewajcie się,że zapomnieli o kwiatku czy coś.. ważne że są i jesteście dla NICH najważniejsze

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:54   #1467
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

Ale ja jeszcze nie ubralam lozeczka, tak sobie w opakowaniu przylozylam ochraniacz i literki na barierce za wczesnie na ubieranie jeszcze
Posciel kupilam na all u sprzedawcy swiat maluszka czy jakos tak, ma same posciele i przescieradla w ofercie.
myślałam, że już masz ubrane
zazdroszczę, że już masz tak przygotowane i czekam na efekt końcowy w takim razie
Stary 2013-03-08, 13:56   #1468
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

Jak dla mnie to jej mąż powinien zalatwic temat bez mieszania osob trzecich...
Stary 2013-03-08, 14:02   #1469
axella
Zakorzenienie

GG do axella

aaaaaaa! brzuch mi się obniżył!
jest teraz taka łezka patrząc z boku.. i cholerka nie wiem-jechać do gina czy co?
bo to obniżenie zdaża się i w 7mcu,a czasem przed porodem lub wcale, nie mam pojęcia o co chodzi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 14:05   #1470
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej.
miłego dnia kobiet laseczki..

wczoraj tż wrócił z dobrym,aż za dobrym humorem.. ale teraz wiem,że to cisza przed burzą była..
spytał jak Zu, jak się czuję i że może pomyślimy u kupne tego mieszkania.. takie tam.. było miło..

dziś za to przeżyłąm piekło.. dopiero ochłonęłąm..

w końcu powiedziałam tż wprost,że psa nie chcę, nie dam rady,nie cierpię jej i ma ją oddać..
i nie,nie możemy PROZMAWIAĆ jak ludzie trzeba drzeć ryja,wyć, płakać i ganiać się po mieszkaniu..

to on będzie mnie odwiedzał 2-3razy na tydzień bo z psem trzeba wyjść..

wiec pytam czemu kłamał,że może oddać go mamie skoro teraz nie może nagle.. "bo może ale jak urodzi się Z".
no i spytał co nie pasuje. powiedziałąm że wszystko.
zadzwonił do swojej mamuni płacząć w słuchwkę,że musi psa dac do schroniska bo ja jej nie lubię bo mnie denerwuje nawet jak pies chodzi. czyli przy tesciowej jestem czlowiekiem bez serca

potem spytalam,czy naprawde kundel jest wazniejszy niz ja i dziecko-stwierdzil,że rownie wazny,że to on pomogl mu po smierci taty
powiedzialam,ze niech da go do tej mamy:nie bo ONA MUSI ODPOCZAC
ja na to,ze to JA jestem w ciazy i JA chce odpoczac a nie wyje bywac sie o psa i wkur wiac..
no to jestem zła i niedobra,bez serca. potem oczywiscie tysiac jego glupich argumentow.
powiedzialam,że ma do matki dzwonic i powiedziec PRAWDĘ bo mnie oczernil.
cały czas wyłam,ale jak powiedział,że ja WSZYSTKO ROBIĘ POD SIEBIE,że jest tylko jak JA CHCĘ to otworzyłam drzwi i powiedziałam,że może iść..

poszedł.
ale wrócił. choć nadal nie rozumie,że ja nie chce źle dla tego psa. ja chce dobrze dla dziecka.

pojechał do pracy.jutro psa odwozi. teściówka mnie nienawidzi całym sercem już pewnie ale mam to gdześ chyba..
aa,jak powiedzialam,że ja zalatwiam wszystko dla dziecka to stwierdzil ze chyba kpie bo nie mam pracy i to ze popytam rodzinke to zaden wyczyn. i wtedy mu cisnęłam przez nascie minut non stop.

mam czas by ochlonac oki jest w pracy..

to w dużym skrócie.. Miłego Dnia Kobiet, nie gniewajcie się,że zapomnieli o kwiatku czy coś.. ważne że są i jesteście dla NICH najważniejsze
Dobrze zrobiłaś, że mu wygarnęłaś. Olej teściową bo z tego co piszesz to i tak Ciebie nie lubi i jest za synusiem biednym. Niech zabiera psa i spier... na drzewo. Trzymaj się tylko swojej decyzji, psa ma jutro nie być i tyle.
Co do Twojego TŻ się nie wypowiadam, dziewczyny napisały Ci już naprawdę wiele mądrych słów i dają dobre rady.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-08 o 14:07
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości