Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 12:19   #1411
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

no to kiedy w końcu jest ten dzień faceta, żebym nafaszerowała synka pysznościami? bo dziś wszytsko idzie dla mnie

dlatego unikam czytania takich rzeczy-wiadomo że w nadmiarze wszytsko szkodzi, ale jak nie ma przeciwskazań od lekarza to ja nie odpuszczam. tym bardziej że taka kawa zmielona wydaje mi się zdrowsza niż rozpuszczalne badziewie a zbożówkę lubię bardziej niż zwykłą kawę więc akurat ona częściej gości w moim menu

wybierz opcję, że jest za 2 dni... 10 marca

ja jednak czytam, bo lubię wiedzieć... wiem, że nic specjalnego by się nie stało, jakbym piła, ale jednak... najbardziej przekonał mnie fakt, że kawa wypłukuje mikroelementy, takie jak wapń, magnez, żelazo, które są dla nas teraz bardzo potrzebne. Ale każdy wybierze, co uważa, ja jednak jestem taka, że "dmucham na zimne" może nawet przesadnie w niektórych tematach mam nadzieję, że nie będę przez to nadopiekuńczą mamuśką...

marchewka mój mąż ostatnio do mnie mówi tak- to Twoje najlepsze przyjaciółki: pralka, zmywarka i lodówka

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-03-08 o 12:21
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:21   #1412
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
wiecie co, nigdy na tża nie narzekałam, bo ogólnie nie ma na co... ale dzisiaj przegiął. Wczoraj jeszcze pisałam, że sie śmiał, że on w tym roku Dnia Kobiet nie obchodzi, bo ja zapominam o dniu chłopaka. Oczywiście myślałam, że to tylko takie żarty i droczenie się. A dzisiaj jak ubierałam Blankę to mówię, że tatuś na pewno nas dzisiaj gdzieś zabierze z okazji dnia kobiet, a on to usłyszał i powiedział, że on nie obchodzi w tym roku.... i nie wiadomo, czy żartem to powiedział, czy nie... ale wyszli do przedszkola i życzeń mi nie złożył, dzwonił teraz do mnie, bo zawsze dzwoni po tym jak zostawi Blankę i mu powiedziałam, że jest mi bardzo przykro. A on mówi, że i tak miał kupić nam kwiaty po pracy i w ogóle ale teraz rano chciał, żebym poczuła się tak jak on, kiedy zapominam mu złożyć życzenia. Wiecie co, w dooopie mam taki dzień kobiet. I jego też. Jak przyniesie mi te kwiaty to nawet ich nie wsadzę do wody, niech więdną. Mam ochtę nim potrząsnąć mocno. jak tak można???
Ech, trochę szkoda, że się tak zezłościłaś. Tzn. rozumiem, że Ci przykro, bo jednak to nasze święto, ale tak sobie myślę, że skoro już mu dziś dałaś raz nauczkę to może kolejny raz już mu odpuść. Z tego co napisałaś to już mu chyba i tak przykro i głupio

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak wy robicie naleśniki z bananami?? bo wiem, że jakos robicie. Chłopy mają na obiad zupę grzybową a ja nie cierpię i myślę o naleśnikach.
To ja podsyłam mój przepis. Cholernie słodki
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=1095

Axella
, więc podsumowując masz przerąbane i szczęście, że nie wiemy gdzie mieszkasz. Bo coś mi się widzi czytając wypowiedzi,że chyba jakbyśmy wiedziały to nieważne który kraniec polski i który miesiąc byśmy tam hurtem pojechały i same Twojego TŻ'ta pobiły

Podejrzewam, że wszędzie za oknem śnieg, nie tylko w Poznaniu- wprost cudownie- kto wie od kiedy ma się znów ocieplić?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:22   #1413
vil84
Wtajemniczenie

https://www.facebook.com/events/220227104783998/

25 marca w Katowicach spotkanie "Diagnostyka dla Twojej ciąży"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:23   #1414
metropolitan
Zadomowienie

idę się w końcu położyć, bo latam od rana jak szalona...
dzięki za rady dziewczynki.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:27   #1415
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W pytaniu na śniadanie było o surogatkach.. Jakoś mnie przeraża takie coś.. troche jak sprzedawanie nerki.. może gorsze nawet..
temat trudny, ale wazny. ja tak sobie mysle, ze jesli para bardzo chce miec dziecko, a nie sa w stanie, bo matka ciazy nie donosi to legalnie powinni moc skorzystac z opcji surogatki. tylko te kobiety powinny byc wczesniej wybierane, badane - oczywiscie pod wzgledem medycznym na wszystkie strony, ale i psych.-psychiatrycznie. powinni wybrac takie kandydatki, ktore beda rozumialy, ze sa tylko inkubatorkiem i od poczatku do konca maja swiadomosc, ze dziecko nalezy do biologicznych rodzicow, ktorzy daja swoj material. wiem, ze to trudne, bo wszystko w tym kraju kreci sie wokol kasy i czarnego rynku...ale marzyc mozna uwazam, ze kazdy ma prawo do szczescia i jesli chce dziecko to panstwo powinno mu w tym pomoc.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:28   #1416
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kupiłam dziś świeży koperek- będzie do ziemniaczków na obiadek
nie mogę się doczekać młodych ziemniaczków z koperkiem
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

kurde, normalnie musiałabym się przeprowadzić do Katowic

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:34   #1417
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Idziemy dzisiaj na basen zaraz zacznę się szykować
fajnie
my dziś wieczorem też jedziemy na basen
namówiłam Tż, może mój kręgosłup troszkę odpocznie w wodzie

Cytat:
Przyszły staniki..
Troche się zdziwiłam bo to takie malenstwa trochę. Założyłam i poczułam ulgę nic mnie na razie nie ciśnie, nie wbija się w żebra..tylko tak średnio są dopasowane do moich cycow, królową sexu też w nich nie jestem, ale i tak znacznie lepiej niż siedzieć w top od bikini..
no widzisz, doczekałaś się

a co do bikini.. właśnie przymierzyłam swoje, bo dziś wieczorem idziemy na basen..
wyglądam w nim komicznie
cholercia, nie chce mi się kupować teraz nowego stroju
ale w tym bikini wyglądam naprawdę groteskowo

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
[/COLOR]lonely - witaj w klubie ja kilka miesięcy temu też miałam kanałowe bez znieczulenia dobrze zatruł mi się ząb i nic nie bolało, ale mimo to nie chciałabym powtórki
no tak, pamiętam jak jeszcze niedawno Ci współczułam, a teraz mnie to spotkało
jeszcze nie koniec leczenia, ale najgorsze za mną

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
idę się w końcu położyć, bo latam od rana jak szalona...
dzięki za rady dziewczynki.
przyjemnego odpoczywania

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja teeeeż
uwielbiam młode ziemniaczki z koperkiem, ale lubię też takie pieczone z przyprawami

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:35   #1418
maarchewka
Zakorzenienie

A ja niecierpię koperku, fuuu..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:36   #1419
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
wybierz opcję, że jest za 2 dni... 10 marca

ja jednak czytam, bo lubię wiedzieć... wiem, że nic specjalnego by się nie stało, jakbym piła, ale jednak... najbardziej przekonał mnie fakt, że kawa wypłukuje mikroelementy, takie jak wapń, magnez, żelazo, które są dla nas teraz bardzo potrzebne. Ale każdy wybierze, co uważa, ja jednak jestem taka, że "dmucham na zimne" może nawet przesadnie w niektórych tematach mam nadzieję, że nie będę przez to nadopiekuńczą mamuśką...
o ta opcja mi się podoba upiekę jakieś ciacho synkowi, to i mąż skorzysta
no a to że kawa wypłukuje magnez to fakt, ja po kawie zawsze łykam dodatkową tabletkę, zwłaszcza że jeszcze przed ciążą łapały mnie skurcze z powodu braku magnezu

Cytat:
i z masełkiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:37   #1420
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze mam schiza ze mi się Wojtuś przekręcił.. Byl glową w dół, a teraz czuje takie większe coś - jakby głowa mocno po lewej stronie, ale na poziomie pępka..

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
no widzisz, doczekałaś się

a co do bikini.. właśnie przymierzyłam swoje, bo dziś wieczorem idziemy na basen..
wyglądam w nim komicznie
cholercia, nie chce mi się kupować teraz nowego stroju
ale w tym bikini wyglądam naprawdę groteskowo
ja na basen w ciąży chodziłam w całościowym, ale to tak w 5 miesiacu byłam ostatnio.. Teraz to nie wiem czy bym się wbiła w ten strój..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:38   #1421
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mam schiza ze mi się Wojtuś przekręcił.. Byl glową w dół, a teraz czuje takie większe coś - jakby głowa mocno po lewej stronie, ale na poziomie pępka..
doopka to jest

Dzień Dobry.

Ja nie rozumiem metropolitan o co ten cały szum z Dniem Kobiet-święto komunistyczne i raczej nie ma się czym podniecać

Chciałam pozmywać ale płyn do mycia naczyń mi się skończył a nie chce mi się iść do sklepu-pada śnieg

Moja mała chora bidulka

Zostało mi równe 9 tyg do porodu ;-P
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:40   #1422
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe i jakie szczere, konkrety (ogarnij chalupe) przede wszystkim ale zrobil to tak SUBTELNIE, ze jestem pod wielkim wrazeniem

u nas z tym zmywaniem to jest tak, ze robimy to na zmiane - jeden dzien ejst moj, jeden tz. i ja sobie ewidetnie tez swoj dzien przedluzylam chyba do 3 wiec teraz naprawde nie ma na czym jesc, hehe. za duzo sie ostatnio dzialo...
Dokładnie! Ta subtelność urzeka najbardziej
Kochana, ja jak wczoraj stanęłam do mycia, to stałam prawie godzinę. Wszystkie talerze i szklanki... I cała masa sztućców, plus gary i patelnia Na szczęście nie musiałam nawet Męża gonić wieczorem do ich rozłożenia z suszarki, sam się zorientował, że wypadałoby pomóc

Cytat:
Przyszły staniki..
Troche się zdziwiłam bo to takie malenstwa trochę. Założyłam i poczułam ulgę nic mnie na razie nie ciśnie, nie wbija się w żebra..tylko tak średnio są dopasowane do moich cycow, królową sexu też w nich nie jestem, ale i tak znacznie lepiej niż siedzieć w top od bikini..
A u mnie paczki dalej nie ma...

Cytat:

ja kroję banana i dodaję nutellę, lubię to połączenie
ale ostatnio bardzo zasmakowało mi nadzienie z białego sera i brzoskwiń.
Twaróg rozgniatam widelcem z cukrem i śmietaną i do tego dodaję pokrojone na kawałeczki brzoskwinie z puszki
wczoraj tak jedliśmy
Już wiem, co zjem jutro na podwieczorek

Cytat:
kupiłam dziś świeży koperek- będzie do ziemniaczków na obiadek
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam... Zaraz napisze do Męża żeby przywiózł, choć znając życie, powie, że zapomniał...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że wszędzie za oknem śnieg, nie tylko w Poznaniu- wprost cudownie- kto wie od kiedy ma się znów ocieplić?
U mnie śniegu brak, ale wieje, że hoho...

-----

Poszłam do Biedry po śliwki o których pisałyście i po truskawki, a wyszłam z jabłkami i bananami Ale za to podreptałam kawał po pyszną roladę z jabłkami. Po obiadku zamierzam poczęstować siebie, Kubusia i Mężula (o ile chociaż życzenia mi złoży ).
Niestety wszystkie stresy wychodzą, bo mimo, że szłam na prawdę w żółwim tempie, to brzuchol spięty i zaczęła kłuć szyjka. Zatem, robię obiad, a później słodkie lenistwo z nogami w górze!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:41   #1423
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Teściowa nas molestuje, żebyśmy w końcu wybrali wózek i od razu z fotelikiem
Tęsknię za prawdziwą kawą odbije sobie po karmieniu (o ile będę karmić).
Mnie o wózek molestuje babcia, ale jej wytłumaczyłam, że ja muszę WSZYSTKIE zobaczyć i wybrać dla jej prawnuczki najlepszy a nie pierwszy z brzegu. Chyba takie tłumaczenie jej wystarczyło, przynajmniej na ostatnią wizytę w domu.
A mama molestuje mnie o fotelik, a tutaj jestem w kropce.
Cytat:

Chyba się zapiszę, a co

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:44   #1424
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja teeeeż
uwielbiam młode ziemniaczki z koperkiem, ale lubię też takie pieczone z przyprawami
też lubię

Cytat:
A ja niecierpię koperku, fuuu..
pokochasz jak będziesz karmiła piersią koleżanka moja do wszystkiego dodawała mimo, że nie przepadała
Cytat:

i z masełkiem
tak, tak, tak

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Moja mała chora bidulka

zdrówka dla małej

już chciałam wołać, że olaboga ileee? a mi w sumie niewiele więcej zostało

Ja chyba zaraz się ubiorę i pójdę do biedrony po śliwki i kiwi przy okazji dotlenię Bartosza trzeba korzystać póki u nas śnieg nie pada jeszcze

Stary 2013-03-08, 12:44   #1425
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wróci na dobre miejsce. Ja mam wrażenie, że moja sobie dopiero zwiedza i próbuje. Raz ją czułam na górze, a po paru godzinach po bokach, chyba się jej nie spodobało, albo za wcześnie.

Stary 2013-03-08, 12:45   #1426
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mnie o wózek molestuje babcia, ale jej wytłumaczyłam, że ja muszę WSZYSTKIE zobaczyć i wybrać dla jej prawnuczki najlepszy a nie pierwszy z brzegu. Chyba takie tłumaczenie jej wystarczyło, przynajmniej na ostatnią wizytę w domu.
A mama molestuje mnie o fotelik, a tutaj jestem w kropce.

Chyba się zapiszę, a co
Dobrze, że mi dali spokój babcia tylko czeka aż jej powiem, że jedziemy po odbiór bo chce się dorzucić Miło z jej strony

Na te chyba nie ma zapisów

Stary 2013-03-08, 12:46   #1427
diabli
Zakorzenienie

Kinga - dla tz. lubie takie meskie decyzje! niech mu Bozia w dzieciach wynagrodzi

Cytat:
w plastikowym/zgrzewanym z lodówki
ok dzieki, czyli te ktore polecala Salviae

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak wy robicie naleśniki z bananami?? bo wiem, że jakos robicie. Chłopy mają na obiad zupę grzybową a ja nie cierpię i myślę o naleśnikach.
smaze nalesniki, smaruje je nutella, ukladam na nich pokrojone banany i gotowe hehe. wczesniej podsmazalam troche banany, ale juz mi sie nie chce tak bawic mozna je wtedy podlac rumem albo amaretto, skarmelizowac na nich cukier...ale zwykle tez smakuja dobrze

Cytat:
jak dla mnie wynajęcie surogatki to duża strata dla kobiety. i na pewno dużo trudniej wytworzyć więź z dzieckiem.
jasne, jesli kobieta robi to po to, zeby nie stracic figury to mysle jak Ty! wczesniej pisalam o podejsciu kobiety, ktora ciazy donosic nie moze.
Stary 2013-03-08, 12:46   #1428
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wróci na dobre miejsce. Ja mam wrażenie, że moja sobie dopiero zwiedza i próbuje. Raz ją czułam na górze, a po paru godzinach po bokach, chyba się jej nie spodobało, albo za wcześnie.
a mnie się wydaje, że mój mały sobie bokiem leży mam nadzieję, że nie będzie sobie jaj robił i odwróci się główką w dół

Stary 2013-03-08, 12:49   #1429
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam pozmywać ale płyn do mycia naczyń mi się skończył a nie chce mi się iść do sklepu-pada śnieg
mam nadzieję że u nas nie bedzie padać. nie chcę tu żadnego śniegu!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:49   #1430
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja od początku smaruje się oliwką z babydream i nie mam żadnego rozstępu, nawet skóra mnie nie swędzi, a w brzuszku ponad 30 cm więcej
ja też od początku 2 x dziennie i 3 dni temu znalazłam 2 na cycku pod spodem nab brzuchu odpukać spokój a obwód 98
Stary 2013-03-08, 12:50   #1431
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Na te chyba nie ma zapisów
Też mi się tak wydaje.
Cytat:
a mnie się wydaje, że mój mały sobie bokiem leży mam nadzieję, że nie będzie sobie jaj robił i odwróci się główką w dół
Moja też raczej bokiem, albo dupcią w pachwinie ... czasami tylko mam wrażenie, że coś nad pepkiem się przesuwa i nie wiem czy to łapka czy dupka ... no ale jeszcze czas więc niech leży jak jej wygodnie

Stary 2013-03-08, 12:51   #1432
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego unikam czytania takich rzeczy-wiadomo że w nadmiarze wszytsko szkodzi, ale jak nie ma przeciwskazań od lekarza to ja nie odpuszczam. tym bardziej że taka kawa zmielona wydaje mi się zdrowsza niż rozpuszczalne badziewie a zbożówkę lubię bardziej niż zwykłą kawę więc akurat ona częściej gości w moim menu
wczoraj na SR połozna mówiła, ze 1-2 kawki dziennie spokojnie, byle nie mega mocne i za często
Stary 2013-03-08, 12:52   #1433
diabli
Zakorzenienie

[QUOTE=cloche;39649112]
też mnie właśnie reklama skusiła, żeby spojrzeć na skład. i nieźle to sobie wymyślili. nie podali składu w tradycyjny sposób, po którym widać, którego składnika jest najwięcej... zrobili to z takim podziałem. najpierw składniki aktywne: oleje/olejki i ekstrakty, które to mają działać przeciw rozstępom. potem coś tam jeszcze, dodatki witamin i co to one za cuda robią, potem baza: parafina. ale drążyłam temat i wyszukałam, ile czego jest mniej więcej, znaczy się znalazłam skład podany po ludzku. i wyglądał on jak każde inne g..wno za przeproszeniem parafina, coś tam, dodatki, dopiero potem te wartościowe składniki.
dlaczego bazą nie może być od razu jakiś wartościowy olej??? ano dlatego, że z parafiną jest łatwiej i jest najtańsza ze wszystkich "smarów". tylko ja się pytam: to po cholerę te g..wna takie drogie???

dziekuje! po raz kolejny ratujesz mnie przed zakupem "byle czego"

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a najlepiej to bez tego dresu, tylko otulona kocem...
fakt!
Stary 2013-03-08, 12:53   #1434
xal
Zakorzenienie

whatIthink na SR położna mówiła, że można sobie wypić kawę w ciąży, byle nie mocną i nie na noc, nie mocną to wiadomo, a nie na noc, bo zanim dotrze do dziecka to my padniemy ze zmęczenia a dziecko się własnie rozbawi i będzie po spaniu

Stary 2013-03-08, 12:53   #1435
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
w Krakowie nie ma śniegu :P
Stary 2013-03-08, 12:54   #1436
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
wierzę na słowo, ale nie chcę się o tym przekonać
kup sobie appenzeller
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie, to są baśnie. Bajka to krótka wierszowana opowiastka z morałem Lekcje polskiego były zdecydowanie zbyt dawno
o cholera, przypadkiem mi się udało to poprawnie określić no, ale widać coś we łbie zostało z polskiego, chociaż szkoła niemiecka i studia matematyczne

a tak w ogóle Ash, możliwe, że za tydzień będę towarzyszką w niedoli... chociaż wierzę, że to jakiś skrzywiony wynik. ale glukozę muszę powtórzyć na czczo w czwartek
Cytat:
chyba się będę musiała przejść do lekarza ;/ dziś nad ranem zaczęła mi drętwieć lewa strona ciała, od palców u rąk po szczękę. mogłam ruszać się, ale nie czułam nic, nawet zęby miałam takie jak po znieczuleniu u dentysty. dodając do tego te moje zawroty głowy to przestaje mi się to podobać, tego już chyba pod ciążę nie podciągnę ... oczywiście naczytałam się głupot o udarach, zakrzepach, guzach mózgu
jeszcze nadrabiam, ale mam nadzieję, że poleciałaś do tego lekarza na skrzydłach!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:56   #1437
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja też od początku 2 x dziennie i 3 dni temu znalazłam 2 na cycku pod spodem nab brzuchu odpukać spokój a obwód 98
ja mam obwód brzucha 106 cm moje 2 pary spodni ciążowych mnie już ostro cisną, więc ostatnie miesiące ciąży mam zamiar przebimbać w legginsach, dresach etc. mam nadzieję, że się uda

Cytat:
whatIthink na SR położna mówiła, że można sobie wypić kawę w ciąży, byle nie mocną i nie na noc, nie mocną to wiadomo, a nie na noc, bo zanim dotrze do dziecka to my padniemy ze zmęczenia a dziecko się własnie rozbawi i będzie po spaniu
wiem kochane, dziękuję za info

btw. zmieniam temat... na co idzie Wasz 1% podatku? i kiedy się macie zamiar rozliczyć? bądź może już to zrobiłyście?

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:57   #1438
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
zainspirowalas mnie i moze u nas tez pani sowa bedzie opowiadala bajki?
A jak Adaś będzie niegrzeczny to zamiast sówki bajkę na dobranoc opowie... Zdjęcie w załączniku

Cytat:
Cynamonek - sliczna poduszka. ja choruje na taka http://www.dressyouup.pl/index.php?a...oziom=3&kat=20 i chyba zazyczymy sobie kiedys w prezencie
Może na chrzciny od dziadków?

Cytat:
zaś bezsenność ... zdałam sobie sprawę że dziś kończymy 33 tc, zostało 49 dni, a za trzy tyg ciąża będzie donoszona i mogę legalnie już rodzić
To trzymamy kciuki za te 3 tygodnie a potem niech się dzieje wola nieba

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ale będą kołysanki i w połowie Był sobie król też zaczyna wiać grozą, ale ja przeżyłam, tak samo jak przynoszenie przez leśniczego sarniego serca zamiast serca Śnieżki złej królowej i nie stałam się psychopatycznym mordercą chociaż ta wersje Śnieżki małemu daruje
Te kołysanki są super- przy ich słuchaniu same oczy mi się zaczynają zamykać

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Przegapiłam swoją 100-dniówkę, niemniej witamy się z Kubusiem w 27 tc!
Za 27 tc

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tc i z tej okazji moja dziewczynka obróciła się z powrotem główką do góry...........

Cynamonku piękna ta żaba Gdzie ją zakupiłaś
Za 31tc
Żaba znalezion na Amazonie- nie wiem czy w Polsce mamy odpowiednik czegoś takiego :klik:

[QUOTE=szczesliwa25;396472 62
A historia cudna bo życie pisze najlepsze scenariusze. I ja zawsze uważam, że jeśli spotyka nas coś złego to tylko po to, żeby później było już lepiej - równowaga w przyrodzie musi być ))[/QUOTE]

Świetna historia- jak z filmu
Ja też wychodzę z założenia, że czasem musimy mieć po gókę żeby później było łatwiej

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja zapomniałam, że w ogóle to już 32tc u nas
Za 32tc

Cytat:
zamówiłam te staniki bezszwowe.. Długo jakoś idą.. W poniedziałek sprzedawca dostal wpłatę.. dzisiaj może kurier przyniesie..
Może sprzedawca chciał Ci zrobić prezent na Dzień Kobiet

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

AAAA i o wózku ani widu ani słychu...
Kiepska ta sytuacja z wózkiem...

Cytat:
Teraz czekam na kuriera bo zamówiłam sobie makarony na okno do sypialni i ponoć wczoraj wysłali
Też będziesz miała prezent na Dzień Kobiet
U jednej staniki, u drugiej firanki- chyba Wam zazdroszczę

Cytat:
bry dopiero wstalam. buzia mi sie smieje od ucha do ucha. na stole stoi wazon z dwoma tulipankami...obok lezy wielkie pudelko tikitakow kasztankowych na nim karta: wszystkiego najlepszego! ps. nela powiedz mamie zeby umyla naczynia i zrobila jakis dobry obiadek. kocham Was, TATA. bede niedlugo. mamoooo i jak tu go nie kochac? (fakt do kuchni nie da sie wejsc :P)
Ale słodko
Przeczytałam, że dostałaś pudełko Tik-taków kasztankowych i sobie myślę- "Jej ale mnie dawno w PL nie było a tam już teraz takie cuda sprzedają"

Cytat:
f
Mnie się marzy kapusta młoda z koperkiem

Cytat:
Za 9 tygodni do porodu w takim razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klappar-cirkus-glove-puppet__0130048_PE284268_S4.jpg (43,5 KB, 5 załadowań)

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:57   #1439
lonely_lady
Zakorzenienie

Can - zdrówka dla małej Z.

Szprotka- ja właśnie rano byłam w biedronce i wyszłam z dwiema siatkami.. kupiłam jabłka, pomidory, makrele, dorsza,brzoskwinie, twaróg, ciasto francuskie koperek, kiełki brokuła i rzodkiewki (już zjadłam kanapeczkę z serem, pomidorkiem i tymi kiełkami- mmm... uwielbiam )
dorzuciłam jeszcze parę pierdół i wyszłam z dwiema reklamówkami

A wiecie jakie jaja
mieliśmy dostać łóżeczko od bratowej- bardzo ładne. Cieszyłam się, że chociaż jedna rzecz nam odpadnie z wyprawki..
No ale oczywiście nie mogło być tak kolorowo, bratowa się na nas obraziła, powiedziała że jak nas zobaczy, jak przyjdziemy do dziewczynek to nas z domu wyrzuci
co za kretynka !!!!!
ale to właśnie tak jest.. człowiek chce pomóc, angażuje się i później jest najgorszy,
Tż tak się wpienił, że dzisiaj tam nawet nie pojechał, a zawsze kwiatka bratowej na dzień kobiet dawał

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:58   #1440
cynamon_owa
Zadomowienie

A dla Wszystkich małych i tych trochę większych Kobiet po goździku od Adasia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwony-go%C5%BAdzik_2311789.jpg (33,4 KB, 2 załadowań)

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości