|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Było to bardzo trudne ale musialaś.. Nie daj sobie wmówić, że jesteś bez serca, nawet sama przed soba. Teraz tylko się tego trzymaj i nie zmieniaj zdania.. To jest radykalny krok w dobrą stronę!!! |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
zaraz kończę pracę no i mamy weekend
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byś mieszkała w pobliżu wpadłabym na pierożka z ciekawości.
Ja kiedyś kupiłam ruskie z serem żółtym, też ciekawe połączenie.
|
#1535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dla NelkiMy idziemy na wizytę w 28t2d, ciekawe ile W. będzie ważył ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Gdybyś nie zdążyła zrobić wyniku (albo zapomniała wziąć) to w szpitalu potraktowaliby Cię jako osobę mającą dodatni GBS. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Kolejny marcowy maluszek jest już na świecie => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2549
|
||||
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no.. aż tak nie jest ![]() on z moimi w ogóle nie rozmawia.. moja mama za jakieś 20min będzie bo wraca z miasta.. miło
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz na ciuchach upolowalam dwa stroje ciazowe (nie chcialo mi sie przymierzac, wiec wzielam dwa rozmiary) i jestem zadowolona. jednoczesciowe z miejscem na brzuch, za grosze i wkladka zabezpiecz. na kazdym.
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
mam tylko w tym wyniku po 2 godzinach mam zapisane bodajże do 5.6mmol/l a znalazłam że 1mmol/l=18 mg/dl więc mój wynik 6.7 pomnozone przez 18 to wychodzi 120.6 mg/dl a cukrzyca jest powyzej 140 mg/dl
Wychodziło by więc że nie mam cukrzycy to może panie w laboratorium pomyliły normy?? Zastanawiam się czy jest to możliwe |
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I mowiła, że tak będzie że nie wiadomo co zrobić i pewnie będzie bolało i będzie nawał i żeby przyjąć, że tak może się zdarzyć.. Ja się nastawiam na poradnie laktacyjną. U mnie jest i na pewno się wybiorę, bo z tym karmieniem to dla mnie abstrakcja jakaś
|
||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle mi teraz.. bo wiem,że pies jest ważny dla tż.. że ten pies w gruncie rzeczy jest biedny.. ale Zuzia jest najważniejsza i nie bardzo moge pozwolić sobie na rozczuanie.. nade mną nikt się nie lituje,też nie będę... boję się tylko,że faktycznie ją odwiezie i będzie jeździł do niej zamiast do mnie.. ku rwa... co się porobilo bym musiala byc zazdrosna o psa
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
i jak staniki?
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zaproponuje Ci rozwiazanie mojej mamy. powiedzialam jej, ze troche juz ta gumka chyba za ciasna, wiec wyciagnela ja na zewnatrz, rozprula w miejscu przeszycia i dosztukowala inna gumke - dolozyla mi tak z 10 cm, ale zrobila tymczasowa zakladke w polowie, wiec za jakis czas tylko spruje to tymczasowe i bedzie znow kolejne kilka cm wiecej. od razu lzej proste, szybkie, wiec POLECAM (mama mi to zrobila w 5 min jak bylam u niej na obiedzie).---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
ale nie mam jeszcze pita...podobno wyslali ostatniego. taaaa.
|
||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz szczęście do konkurów to może Ci się uda => https://www.facebook.com/swiadomamama
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
W takim przypadku zobaczysz kto dla niego jest naprawdę ważny a kto nie. Jeśli wygra pies, to dla mnie sprawa z chłopem jest prosta, szkoda na niego czasu, bo teraz ważniejszy jest pies, a później ważniejsze będą inne sprawy.
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki już hmm... dorosły |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Pożyczyłam fotkę od koleżanki z fb tylko , ale chyba bym nie chciała żeby mój syn tak wyglądał w przyszłości ![]()
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba jednak musisz kupić większe.
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale paluszkiem moze pogrozic! ![]() tz wlasnie wrocil z pracy...z prezentem dla Neli. posikam sie jezyk jest ekstra! https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...FQDrzY8-W6-op3 pomyslowy tata...biedne dziecko, jeszcze sie nie urodzilo, a juz powinno czuc respekt :P realna fotke moge zrobic pozniej, teraz obiad i trzeba sie powoli do tego kina zbierac. |
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie..jak będzie wyglądać ![]() moi rodzice ciemne włosy, ja rude, u tż same blond. obstawiam blond i modle sie o ciemna karnację a nie buraczana jak ja
|
||
|
|
|
#1554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla męża za podjęcie decyzji Cytat:
Cytat:
![]() ![]() --- Pora coś zjeść ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
ja mam piwne, mąż brązowe, teściowa zielone, a tak to w rodzinie też piwne/niebieskie oraz czy będzie miał jak podrośnie loczki ![]() |
||||
|
|
|
#1555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I poproś go żeby napisał ile kosztuje- niech podejdzie do komputera i napisze cenę na biało żeby Nelcia nie wiedziała- bo to tak głupio jak się wie ile kosztuje prezent, no nie?
|
||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli od karniaków zaczynacie?
![]() Zamówiłam pizze, mężuś odbierze po drodze. Jak ja lubię takie święta bez gotowania Mała chyba tez, bo jak zamawiałam to się rozszalała.
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() loooczki Z to nie grozi bo prócz mojego taty to same proste druty ![]() jakie to słodkie i urocze..że nie ma się pojęcia jakie bedzie nasze dziecko.. jaki wygląd,charakter,głos... nigdy się go nie widziało,czuło tylko tyle co przez skórę.. a darzy się je tak totalnie bezgraniczną miłością ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() a teraz jak patrzę na moje "naturalne"(a raczej splukane po kilku latach farb,henn itd)to ani to rudy,ani blond,ani brąz..
|
||
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Axella - brawo, sorki - nie znam Cię, ale zainteresowałą mnie Twoja historia i bardzo Ci dopinguję. Jak Tż chce mieć psa i Was, to niech wybuduje dom i kupi kawał działki, żeby pies się wylatał - nie będzie problemu
Dobra z Ciebie dusza, że tak się przejmujesz psiną, ale spokój teraz chyba najważniejszy. Powodzenia w starciu z teściówką ![]() Ja na Dzień Kobiet nic nie dostanę, bo skoro ze mnie taka feministka, to święta też nie powinnam obchodzić. Tylko jakoś tego feminizmu nie widzę, niedawno stałam przy garach, pozmywałam, a zaraz idę prasować ![]() Wczoraj byliśmy na filmie - Uwolnić poród - spodziewałam się czegoś innego, to historia o pewnej położnej, która odbierała porody domowe na Węgrzech i za to trafiła do więzienia, bo tam prawo na to nie zezwala. Ale za to wygrałam zestaw butelek i smoczków - U mnie środek zimy - kurka wodna! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

za wizytę 

zaraz kończę pracę
no i mamy weekend
dla Nelki

pokazałam drzwi do drugiego pokoju i powiedziałam żeby się nie pogrążał bardziej
Można by się było rozerwać- w przenośni i dosłownie