|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Czyli ok, nalesnik na sniadanie to rozumiem, ale co jeszcze np jeszcze mozna podac? Facet nie tak daleko aktualnie, bo 20km od nas ![]() ![]()
![]() |
#4622 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Moje dziecko przed chwila polknelo plaseterk banana bez pogryzienia... widac, ze byla z deczka zaskoczona gabarytem polykanego przedmiotu, ale dala rade.. troszke tylko dziwna mine zrobila :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-08 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zadomowienie
|
Może któraś mama jest w stanie polecić porządny termometr dla dziecka? Obydwie z małą mamy grypę i od wczoraj szlag mnie trafia bo żaden z 3 termometrów bezdotykowych które mamy nie jest wiarygodny i nie ma co liczyć, że 3x pod rząd pokażę tą samą temp. Rozbieżności są ogromne. Mąż kupił już nawet termometr alkoholowy, który wygląda jak rtęciowy ale mam nadzieję na znalezienie czegoś szybszego w obsłudze. Może coś do ucha?
#4624 | ||
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego Kobietki!!!!!
![]() Cytat:
![]() Owoce daję zazwyczaj rano, ale czasami też wieczorem. Cytat:
_agata, jak robisz jajecznicę Maćkowi, to z całego jajka? Hani zrobiłam z całego jajka, zajadała z apetytem, ale później bolał Ją brzuszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Tak, z całego.
Jeśli Hani nie służy, to poczekaj jeszcze ![]()
![]() |
#4626 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się zajmuje .. hmm.. uwaga, uwaga .. buduję napięcie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesteśmy po drugim dniu z opiekunką. Wczoraj było super, była 3 godziny, ale siedziałam razem z nimi. NIe bawiłam sie cały czas, coś tam sobie pracowałam, ale bylismy wszyscy w tym samym pomieszczeniu. Dziś postanowiłam się usunąć po 30 minutach z pola widzenia. I to był bład, po godzinie Borys się rozkwęczał, bo uslyszał mnie rozmawiającą przez telefon. Potem musiałam mu przygotować jedzenie ( kończyło się gotować) i jak wyszłam to już był amen. BYł rozdrażniony i mimo, że wróciłam do pokoju dziennego z robotą , on chciał cały czas do mnie na ręce i nie odstępował mnie na krok. Następnym razem spróbuję znów popracować przy nich, zobaczę .... Nie chce , żeby sobie kojarzył, że jak przychodzi opiekunka, to mama znika. Będę znikać stopniowo ![]() ![]() Wczoraj też uśpiłam go na noc poraz pierwszy bez zapalonej lampki. Mam wrażenie, że lepiej spał. Budził sie, ale to przez brzuszek chyba , albo kupę, albo głód ( bo nie dostał wczoraj mleka mm na noc, a zawsze dostawał, więc moje cyce nie wyrobiły). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Oj millena, ale to chodzi o to, że robi dużo kup? Że po każdym posiłku?
Maciej też robi dużo. 3-4 to minimum. Czasami i 5 się trafi. Wszystkie śmierdzące, odpowiadające wyglądem i konsystencją temu co zjadł. Wiem kiedy jadł jabłko, a kiedy zupę z marchewką. ![]() Jeśli nie płyną, nie palą dupska, nie ma mega zatwardzeń czy śladów krwi to ja się nie przejmuję. ![]() Już kiedyś przy śluzowatych trochę soę ograniczyłam, a one same przeszły. Teraz luzik ![]() Uważam, że nawet takie wyjściowe powinny być mięciutkie. Te Gucie co Agatka pokazała fajne, ale chyba tylko przez net można, ja bym nie kupiła bez mierzenia.
![]() |
#4628 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet !!
![]() Dziś rano prawie dostałam zawału... o 5 Krystianek obudził się na jedzonko, mąż wstał do pracy to ja synka wzięłam do łóżka - no co zastępstwo musi być :P sama się boję spać... zresztą jak jadł o 5 to pomyślałam, że pośpimy do 9... synek śpi od ściany, od strony nóg podsunęłam łóżeczko - żeby nie zszedł - bo śmiga na wstecznym... przełożyłam poduchę z góry łóżka żeby zabezpieczyć lukę między łóżeczkiem a mną i sobie śpimy... no nic że od góry łóżko od ściany jest jakieś trochę dostawione, no malutko nie pomyślałam co mi dzieć za niespodziankę rano zrobi... przebudziłam się raz, widzę że patrzy na mnie... ale trze oczka i myślę zaśnie dalej... o 8 słyszę płacz... ale dziecka nie widzę.. rozglądam się a on stoi w tej szczelinie na górze między ścianą i łóżeczkiem, gdyby nie rączki to by pewnie cały tam wlazł.. ja na ratunek wyciągam, przytulam już spokojny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do niedawna usypiałam go w dzień na łóżku i tak zostawiałam, ale od tego tygodnia przestałam, za duże ryzyko... teraz kładę go do łóżeczka póki co tam nie wstaje/nie siada... hm... czy ktoś jeszcze nie opuszczał łóżeczka z tego najwyższego poziomu? czy tylko my ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-03-08 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Spróbuję za jakiś czas, bo Hani bardzo smakowało.
Cytat:
![]() My opuściliśmy łóżeczko jakieś 2 tygodnie temu, jak Hania zaczęła siadać i podciągać się na klęczka. Wcześniej nie widziałam potrzeby obniżania. Teraz jest katorga dla mojego kręgosłupa, ale co zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maciek do tej pory spał do 7.30. Teraz budzi się po 5 ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Agata, tak- Gucie mozna tylko przez neta kupic
![]() a nie sa tanie takze gorzej jak sie nie trafi w rozmiar. Podbicie maja wysokie, mysle ze stopa nawet pulchna sie zmiesci, ale jesli nie to?! ... ;/ No i wiadomo- warto mierzyc.... U nas od wczoraj pada ![]()
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego nie jadacie świni??
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
millena, zatrudnij mnie, chciałabym pracowac w architekturze
![]()
#4637 |
Wtajemniczenie
|
a nie jest tak, że jest bezpłątna wymiana, zwrot? przeważnie przy zakupie butów tak jest... w końcu to normalne, że trzeba przymierzyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Pola my robimy chrzciny tutaj, do Polski za dużo by bylo fatygi, chociaż tutaj tez nie mało roboty bedziemy mieć
![]() czy ktoś słyszał o wózkach euro cart? lira4 i solo? bardzo mi zależy na opinii! |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
ja gucie widziałam w realu u mnie na pasażu. sklepik z butami dla dzieci
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko ja nie kupuje spacerowki- parasolki :P ?
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jadam świnię ![]() wygrzebię się tylko z obsranych pieluch i masz posadę kochana! ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- ja tez nie kupuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie kupuje parasolki
![]() i też jadam świnie ![]() millena, jestem chetna za 2 lata hehe ![]()
![]() |
#4644 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysoką temperaturę potwierdzam ZAWSZE 5 min pod pachą (mniej to jednak męczy dzieciaka niż w pupie, łatwiej go przytulić i zagadać). Poza rtęciowym ufam tylko jednemu termometrowi - Microlife MT 16c2. Niedawno kupiłam bezdotykowy NC100, na razie największa temperatura przy jakiej go używałam to 37,5 (dobrze pokazywał), więc jeszcze nie polecam go z pełnym przekonaniem, w każdym razie ja na niego się zdecydowałam, bo miał w necie najlepszy stosunek pozytywnych opinii do negatywnych (pomijam sprzęty za 300 zł, bo na taki mnie nie stać). stokroteczko, tak mi się przypomniało... A Ty reklamowałaś ten Twój Microlife? Co z nim? Miło Cię czytać znowu z cytowaniem, choć bez niego też sobie radziłaś i byłaś super na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dużo zdrówka kobitki! reszta sama się ułoży ![]() dostałyśmy dziś z Martusią kwiaty i czekoladki ![]() ![]() ![]() u nas też kilka kup dziennie - nawet 4 lub 5 i też się tym nie martwię. dopóki nie przypominają biegunki to moim zdaniem jest ok. lepsze to niż zaparcia... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Kism dzięki
![]() ja bym nie kupowała, gdybym miała samochód, niestety czasami nie mieścimy się do autobusu, a czekanie 20 minut z dzieckiem na przystanku w deszczu to nie jest zbyt sympatyczny moment, więc wolę z dwojga złego kupić tanią spacerówkę, na krotkie wypady do miasta, na spacery będę używać nadal swojego Tako, uwielbiam go, moje dziecko ma w nim wygodę, jest świetna amortyzacja, tylko niestety jak się podróżuje tylko i wyłącznie autobusem to już nie jest tak kolorowo, wózek jest duży i tam gdzie wejdzie spacerówka parasolka, tam już niestety nie wejdzie Tako. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie kupuję ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Owoce podaję rano i wieczorem do kaszki, ale już wspominałam, że moje dziecko za dużo niczego nie je, więc licząc oba posiłki wychodzi tylko pół słoiczka, więc mogę sobie na to pozwolić ![]() Cytat:
![]() Dziecię mi się zaczęło budzić już teraz codziennie w nocy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Alez ja jestem głupia, że do Was nie zaglądam. Jesteście całą skarbnicą wiedzy!!! Koniecznie muszę poczytać co tu piszecie i w końcu konsekwentnie dołączyć do Was!!! U mnie wszystko wporządku. Po 9 miesiącach nauczyłam Małą przesypiać całą noc i w końcu zaczęłam się wysypiać!!! Przypominam, że my wstawałyśmy o np.2ej czy 4ej i bawiłyśmy się przez 2 godziny ![]() Mała rośnie pięknie, jest zabawna, mądrA i juz próbuje stać bez trzymania ![]() ![]() Może któraś napisze mi w skrócie co słychać u starych forumiczek??? Czy któraś zaszła już w drugą ciążę??? Jak Perse??? Muszę sprawdzic kto tu się stale udziela! Odpiszcie mi koniecznie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też lubię mój wózek i na razie nie kupuję innego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.