|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Ash bo ja NIE MAM cukrzycy
pół tabliczki czekolady, obiad i jabłko i po godzinie cukier 86 Zobaczę ile o 22 wyjdzie bo mężuś zamiast kwiatkow kupił mi truskaweki Axella i znowu jakas akcja? dobrze zrobilas że postawilas na swoim. szkoda tylko że znowu wyszła z tego awantura. nie daj się. trzymam kciuki |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Przejadłam się ... a wszystko z pazerności ciążowej
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
poszłam pomóc chłopu na budowie przy drobiazgach, jejku jak mi tego chłopa żal... ma tyle na głowie. potem szybkie zakupy (sprawiłam sobie na jutro bezalkoholowego szampana
bo mam okrągłe urodziny, cholera... ale cicho, wmawiam sobie, że te "okrągłe" oznaczają 25 ) i teraz nadrabianie. oj ciężko być na bieżąco z wami ![]() Cytat:
tak poza tym to wielce zmian nie będzie. może moje poranne musli będę musiała trochę dostosować... ale nie będę się martwiła na zapas. ani też obżerała na zapas
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymam aby to był fałszywy alarm |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Justi to że nie mam cukrzycy to moja prywatna diagnoz;-) lekarze opieraja się na wynikach obciążenia sprzed 3 tyg i oni mi diagnozy nie zmienią. Tylko pozwalają mierzyć cukry 5 razy dziennie co drugi dzień a nie codziennie... No ale sorry jak ja po mega wyzerce mam cukry nawet poniżej normy to gdzie tu cukrzyca? Nawet raz na obchodzie to powiedziałam ale nie zadzialalo
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy z kina, polecam film mama i ja http://www.filmweb.pl/film/Mama+i+ja-2012-613601 lekka i przyjemna komedia
przed wejsciem na sale "kin-meni" (hehe fajnie to brzmi) rozdawali kobitkom tulipanki...i znow dostalam dwa chlopak zapytal "czy w brzuchu mieszka kobieta?" Katate - zazdroszcze kwiatuszkow od malego mezczyzny! ![]() Xal - suuuuper "wiezien" - ciekawe czy to rysunek czy faktycznie mozna sobie kupic taka naklejke ![]() Cytat:
![]() Ty sie nie daj szantazowac i wciagac w jakies glupie gierki i poczucie winy. pies NIE JEST TWOJ, wiec problem rowniez. dezyzje GDZIE I JAK trzymac psa podejmuje wlasciciel. Niech robi co chce...wredny chlop!!! |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ignasia, i męża
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla tego pana ![]() To super, że tak przyjemnie spędziliście wieczór. Oblukam co to za film. |
|||||
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jakie sa , wiem ze tej firmy i ze jest na baterie i na prad i kosztowal ponad 400 zł..
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
A wezcie ja już nie mam do nich siły. Zasugerowalam żeby mi powtórzyli ale nie. Bo nie. Bo tamten wyszedł zły :mu
|
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Witaj! Napisz coś więcej o Was
[/QUOTE] Mój Synek będzie prawdopodobnie Wojtusiem Ciekawa jestem, do jakiej wagi dojdziemy - ja i On![]() Ja, jak na pierwsze dziecko, najmłodsza podobno nie jestem (wkrótce stuknie mi 30- dziecha), no więc może dlatego, a może z innych powodów, boję się porodu Będę tak w ogóle rodzić w Niemczech (mieszkam w Polsce, a tam pracuję), bo tam etyka zawodowa inna. W szpitalu, w którym będę rodzić, jest kilku Polaków, byście nie uwierzyły, jak miłym lekarzem można być za Nysą... Moja gin to Polka, za nic nie płacę, nawet za żelazo mi kasa chorych zwraca. opieka jest SUPER. Są i minusy - no zawsze to obcy kraj, wolałabym mówić podczas porodu po polsku....Do Tżeta będę mogła tylko no i wiadomo, wśród swoich zawsze lepiej ![]() Wy się też boicie? |
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też wraca wykończony a zasypia w pół słowa, jedząc przy stole, ale jesteśmy dumne z naszego bohatera nie przejmuj się okrągłymi urodzinami Kobiecie po 18. r.ż przybywa tylko doświadczenia a nie lat
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze mówi, polać jej
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie wróciliśmy z basenu
![]() było super ![]() mój kręgosłup odżył, Wiktorkowi chyba też bardzo się podobało, bo czułam jak się wypina przez brzuszek ![]() Najpierw poszliśmy na sportowy basen, bo tam jest chłodniejsza woda. Pływaliśmy prawie pół godziny, bez przerwy ![]() rozbawił mnie jeden facet, pływał jakiś czas koło mnie.. i jak skończyłam to spojrzał na mnie i z taką miną ---> mówi:-ooo kurczę... to dwóch pływaków jest ?? czy może trzech ?? |
|
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos nieprzepłacania, tutaj komentarze do oliwek:http://podwojona-sroka.blogspot.de/2...la-dzieci.html Cytat:
kupiłam, bo cenowo fajne, nawilżenie idealne i naprawdę sensowny skład. do pupy malucha pewnie na początku będę używać wody, ale zobaczymy... chusteczki jednak wygodna rzecz.Cytat:
na tej ulicy, gdzie się budujemy, są same nowe domy. większość w takim właśnie stylu: cała masa okien, ba, wręcz przeszklone ściany, i minimum murów. i co? widać wszystko niektórzy sąsiedzi się już opamiętali, że trochę tak głupio, i obwieszają te szyby wszystkim co możliwe.my od strony ulicy i z boku mamy okien mało, bo to też niezbyt ciekawa strona jeśli chodzi o słońce. a od tarasu, gdzie nikt nie łazi i nie ma wglądu, walnęliśmy sobie duże, dwuskrzydłowe drzwi. dwie pary
|
|
#1703 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Koleżanka kupiła nowy czy używany ?
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i się nie boję czuję się podekscytowana raczej...z niemieckim problemu u mnie nie będzie, bo chłop też gada, ale moja mama mówiła, że może ona by mi przy porodzie pomogła, to ją wyśmiałam, no bo bidna by słowa z siebie nie wydusiła, a ja zamiast skupiać się na oddechu to za tłumacza bym robiła Cytat:
fajna robota na budowie ogólnie, jak się robi swoje - troszkę mi żal dupcię ściska, że nie mogę się poudzielać więcej ![]() a z tym doświadczeniem to racja wypijmy za to!!!
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
aa, idę spać - nadrobiłam i już 90% zapomniałam
dobranoc
|
#1707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie w 100%Cytat:
hehe ja tez...myslalam, ze to jakis mis ![]() Hump - dla Twoich mezczyzn! dla duzego za sernik i pomyslowosc! no i zdrowka ze tak fajnie rosnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
jestem zolza...tylko na łizażu udaje fajna hehe, a myslisz, ze po kim to ma? po mamusi? Cytat:
sluchaj, moze to Toba potrzasnie. znajoma cala ciaze walczyla z mezem. mieli dwojke dzieci, niewielka roznica, mlodsza skonczyla 3 lata, wiec mialo byc przedszkole i powrot do pracy po wychowawczym. i co? wpadka kolejne dziecko. maz sie na nia obrazil, strzelil focha, ze nie umie liczyc i takie tam...ogolnie niewesolo. wialo rozwodem...szkoda gadac. chlop sie tak zaparl, ze ona biedna non stop zdenerwowana, placzaca. nie dawal jej kasy, sama kombinowala skad wziac na jedzenie, zalatwiala jakies zasilki, mozliwosc fikcyjnego powrotu do pracy zeby moc byc na l4 i ogarnac sytuacje. trwalo to w nieskonczonosc, wlasciwie do porodu maz sie do niej nie odzywal, ciagle wojny, pretensje, teksty w stylu "moze jak nie bedziecie mieli co zrec to ktos padnie i bedzie miejsce dla nowego" ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() aaa i obsesja mandarynkowo-pomaranczowa nadal mi nie przeszla. pochlaniam non stop...i nie umiem powstrzymac sie dopoki nie znikna wszystkie. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
W końcu nadrobilam.gratulacje z okazji wszystkich zaczetych tygodni. Fajna strona z testami chusteczek.ostatnio też spakowalam sobie torbę do szpitala i biorę walizkę na kółkach (chyba nie głupio tak,co?) 60x40 i zmiescilam podpachy,kapcie,pokłady,k oszule 3 szt.,wkład.laktacyjne,szl afrok cienki,gatki poporodowe i zajęło mi to 3/4 miejsca-i jak tu zmieścić resztę. I pytanko-z jakich materiałów szylyscie swoje sensorki?
|
|
|
|
#1709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cloche, Ty powinnas taka stronke prowadzic!!! ![]() Justi, fuuuj tylko nie buraczkowy ) aaa gin znow przepisal tardyferon fol, tym razem 3x1. koncze ascofer i wracamy do pierwszego zelaza.---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
marchewkowy tez lubie... a buraki lubie do obiadu, lubie barszcz, ale ten sok to jest nie do przyjecia ![]() Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-09 o 00:36 |
|||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nawracam do tematu, ale te z Was, które polecały hennę normalnie kocham Chyba mi się szykuje jutro pół soboty samej Jak pisałam malujemy mieszkanko TŻ-ta. Malowaliśmy sami kuchnie w zeszły weekend, dziś z tym znajomym były sufity, a ja sobie w międzyczasie obklejałam co się dało, bo jutro ściany do malowania. I TŻ mi powiedział, że jutro mnie nie zabiera, bo ja zamiast siedzieć na miejscu, ciągle łażę i coś robię i wdycham farby, a mam odpoczywać. Wiem, że chce dobrze, ale jakoś mi smutno, bo cały tydzień do 17.00-18.00 jestem sama i mi się tęskni w weekendy i wolałabym być z nim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

dla iGNASIA i zaden z niego knypek
dobrze zrobilas że postawilas na swoim. szkoda tylko że znowu wyszła z tego awantura. nie daj się. trzymam kciuki 
tak poza tym to wielce zmian nie będzie. może moje poranne musli będę musiała trochę dostosować... ale nie będę się martwiła na zapas. ani też obżerała na zapas
aby to był fałszywy alarm 

mówi:
wypijmy za to!!!
no nie przejdzie mi przez gardło bo od razu mnie cofa ;/ dostarczam żelazo w innych produktach
07.07.2012