|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cloche wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Justi, mała poprawka już się nie boisz i jeszcze się nie boisz ![]() Cytat:
O, dobry pomysł. W kwietniu będziemy u rodziców, może już coś się zazieleni to zrobimy pierwszą turę ![]() Cytat:
|
|
#1742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Dzień dobry ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Eeej, może nie będę się już bała Cloche wszystkiego najlepszego |
|||
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche wszystkiego najpiękniejszego w dniu Urodzin, spełniania marzeń i zdrowego Maleństwa
Cytat:
nie zdążył opróżnić i tyle ![]() zaś zdrętwiałam wieczorem, tyle że po drugiej stronie, i zaś jakąś godzinę przed tym miałam problemy z widzeniem, wzrok mi się zamazywał. cholera, nie podoba mi się to. w pon polecę do lekarza. a teraz zjemy śniadanko i jedziemy do Gliwic, zostaje u mamy do jutra a mąż wybywa do dziadków. niby 45 min jazdy a panikuje jakby to był koniec świata
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leć do lekarza |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do lekarza idź bo to dziwne.. aa,śniło mi się,że odeszly mi wody ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- nie lubię tej piosenki ale ten facet jest najlepszy http://www.youtube.com/watch?v=A16VcQdTL80 |
|
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
omg faceci ... mamy elektryczną szczoteczkę do zębów, ale kupiłam kilka zwykłych żeby były na wyjazdy itp. dwa dni temu mówię mężowi że jak będzie pakował się do dziadków ma wziąć sobie zwykłą szczoteczkę i pokazałam gdzie są. teraz zbieramy graty, a mąż nagle olśnienie "Kochanie, a mamy jakieś zwykłe szczoteczki??"
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
pisze sms do mojego,że w techo są tanie proszki bo 2opakowania 3,3kg w cenie 1go.
co odpisał? "to weź" ![]() spytalam,czy naprawdę mam wziąc 6,5kg proszku i dotachać do domu to stwierrdził,że faktycznie on to zrobi ![]() ja wiem,że może to i nie duzo no ale bez jaj.. słucham sobie comy i powli ogarniam mieszkanko.. małej się podoba najwyraźniej bo testuje kopniaczki na żeberkach mamy
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-09 o 10:41 |
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i mam focha na TZ. Przypominałam mu wcześniej o Dniu Kobiet, ale widocznie za mało.. Wczoraj siedzimy sobie, oglądamy film, a ja w koncu do niego- gdzie mój kwiatek i czekolada?? A on- ?? Ja - no na dzień kobiet!! On - a to dzisiaj dzień kobiet? Nawet mi życzeń nie złożył.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-09 o 10:50 |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczyłam że wieczornie na zgodę faktycznie wleci z jakąs roślinka.. no niestety,przeliczyłam się.. wg niego nie było atmosfery na kwiaty. a wg mnie była-jako przepraszam,na dzień kobiet, z okazji bezokazji. nie pojme tego-faceci wiedzą,że lubimy te durne głupie kwiaty, i te durne głupie kwiaty sa tanie i dostępne wszedzie,ale mało który baran kupi cos bez okazji,mimo iz wie,że jego połówka z radości by eksplodowała ![]() ehhh |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam was dziewczyny jak piszecie o tych Waszych facetach to zastanawiam że ja chyba mam limitowana edycja hehe też bywa że mnie denerwuje ma jakis swoje głupie przyzwyczajenia ale ogólnie to ja nie mam na co narzekać. Nawwt to glowy by mu nie przyszlo zebym dzwigala nawet 2 kg
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-03-09 o 12:37 |
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Diabli ekstra ten bodziak, ale trochę drogi i szkoda że dla facetów nie ma ![]() Dostałam na dzień kobiet tulipana co jest wielkim postępem bo TZ nauczony od babci i mamy, że kwiatki to zło strata pieniędzy i i tak zwiędną, ale od 2 lat zmierzamy w dobrym kierunku i może doczekam się kiedyś bukietu Cytat:
ale o dziwno nie puchnę, obrączka dalej luźna więc na razie się nie przejmuję. Mąż mi ostatnio zaproponował, że będzie kupował te 5l butle tyle, że nie pomyślał że będę musiała go podnieść żeby sobie nalać i wole pić prosto z flachy więc pomysł nie przeszedł, no jeszcze chciał dziurkę zrobić z dołu tej butli ale jakoś sobie tego nie wyobrażam Ile macie koszul do szpitala ? bo ja kupiłam 3 i szlafrok i nigdy więcej w życiu się mi to nie przyda więc mam nadzieje, że wystarczy. Jedną ze szlafrokiem wzięłam od tego sprzedawcy który się tu przewijał http://allegro.pl/komplet-szlafrok-k...015816587.html i jest spoko jakby ktoś się zastanawiał, za duża na mnie ale może jeszcze mi cyc urośnie, ta z biedronki też za duża będę wyglądała jak lump
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-03-09 o 11:07 |
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Ja mam 3 koszule i szlafrok, w ostateczności wezmę jeszcze 1 taka już starszą, moze na poród.. W jednej z tych 3 śpię bo mi w niej mega wygodnie ![]() Także myśle ze 3 Ci wystarczą, w koncu 3 dni ma się być w szpitalu.. tak przeciętnie.. |
||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co mam jedną koszulę, raczej do porodu i planuję jeszcze kupić 3 na pobyt. Mam nadzieję, że wystarczy
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mój tata i kran naprawi,piec od zera postawi,autko zrobi i wytapetuje a tż średnio.nawet jak malowaliśmy poprzednie mieszkanie to ja to robiłam bo miałabym łaty.. ostatnio wziął się za podłogi,pytam-czym myje bo schowałam płyn do podłóg.. powiedział że wodą,bo się kurzy.. i starczy.. ![]() zakupów ode mnie nie bierze,jedyne co to mnie przepuszcza w drzwiach.. w drzwiach,busach, urzędach,sklepach wszędzie-chyba jako rozpoznanie terenu :P |
|
|
|
|
#1755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę, że u Ciebie też będzie wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Clothe- wszystkiego co najlepsze
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-03-09 o 11:14 |
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
vvgh to Jurek już duży chłopak
i nereczki też na pewno będą zdrowe humb no to ładnie się wyrażasz o swoim potomku Najważniejsze, że zdrowy a urosnąć to zdąży jeszcze.Aaś z tą cukrzycą to cię nieźle załatwili. Ale możesz się pocieszyć, że jedzenie szpitalne to i tak jest do dupy, a przynajmniej możesz sama się dożywiać jak chcesz. U nas największe hity żywieniowe dla ciężarnych: - pół serka topionego, masło, 2 kromki chleba - kawałek kiełbasy (dla psa lepszą kupuję) na zimno, masło, 2 kromki chleba - łyżeczka twarożku, masło, 2 kromki chleba I tak od lat niezmiennie plus do tego przepyszna herbata posłodzona lub kakao z wodą i odrobiną mleka. O matki po porodzie to lepiej dbają, bo jeszcze tak koło 20.00 dają ciepłe mleko z kromką chleba Właśnie syncia uśpiłam i mam zamiar nie robić nic. Nie wiem kiedy się wezmę za pranie ubranek. W szpitalu obiecywałam sobie, że jak wyjdę to się zacznę szykować na poważnie, ale oczywiście nic nie ruszyłam. |
|
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mogłaby być mniejsza, ale cycem nie świece, do tego jest dość krótka tak do połowy uda na moje 163 , to ten szlafrok już widać, że jest duży no ale tutaj to akurat można się sznurem opasać.
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć obiecywałam że nigdy więcej ale w techo są -30% i tak myslę,że może być ładnie ![]() skręciłam stolik ![]() zrobię podlogi i smigam na zakupy
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-09 o 11:23 |
|
|
|
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To było wystarczająco, a leżałam 6 dni w szpitalu, tylko mąż mi brał do prania.CLOCHE |
|
|
|
|
#1761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olałam sprawę, bo wolę na raz wyciągać i włożyć niż 6 razy się schylać. Cytat:
![]() Z koszulami mam problem, bo koszula do szpitala po porodzie lepsza, a ja nie lubię, bardzo nie lubię spać w koszulach. Mam tylko jedną z biedronki co mi mama kupiła. Dziewczyny, głupie pytanie, ale jak się kupuje w H&M przez neta? Ile czasu idzie paczka i jak znaleźć sklep/koszty dostawy? Spodobało mi się coś dla Małej od kuzynki ale obawiam się, że kolekcji letniej w sklepach jeszcze nie będzie a boję się czy dojdzie do piątku.
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja lubię tylko barszcz, reszta dla mnie jest nie do przyjęcia. Jakbym musiała pić dla Nelki to bym pewnie piła, choć pewnie na początku to bym dalej niż patrzyła
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, że się spierze nie kupuj nowego, mam nadzieje, że nie będzie nam lecieć po nogach, w końcu mamy majtki z siatki i mega podpachy ja też nienawidzę spać w koszulach zawsze się tak omotam, że jestem jak w kokonie później, dlatego biorę te najtańsze z pomijaniem tych w żyrafy, słonie i miśki.W Polsce H&M nie ma sklepu internetowego, jedynie na allegro możesz polować, czasem zdarzają się nowe rzeczy z tych najnowszych kolekcji
|
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc swoje naprawdę "wypracowałam", ostatnio nawet zamiatałam i sprzątałam w granicach rozsądku teraz za bardzo nie mam co pomagać, bo to raczej robota fachowców... Twój mężu kładzie płytki, podłogi itd. ? My się raczej tego nie podejmujemy, wolimy żeby ktoś kto się w tym specjalizuje zrobił, ew. mój może pomagać ale sam by też się nie podjął.. no i my planujemy wprowadzić się na jesień lub jakoś pod koniec roku więc pewnie swoje się jeszcze napomagam w ogóle dla mnie stresujące jest to dobieranie płytek, podłóg, rozmieszczenie kuchni, łazienek, wszystkiego tak więc 3mam kciuki żeby wszystko szło po Waszej myśli, bo presja czasu spora ale Ty już w maju będziesz mieszkała w nowym domku
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ash- bawcie się dobrze ![]() Diabli - masz rację w dwupaku pływa się rewelacyjnie ![]() też mam postanowienie, żeby chodzić raz w tygodniu na basen.. dpbrze to robi mojemu kręgosłupowi i łydkom ![]() Tyle, że w naszym mieście jest jeden sportowy basen, zawsze przeludniony i przechlorowany.. aż w oczy szczypie ![]() i jeździmy do aquaparku 30km dalej... więc kawałek jest.. Tż powiedział, że będziemy jeździli, no ale zobaczymy vvgh Duży chłopak już z Jureczka a z nereczkami to na pewno fałszywy alarm ![]() szczesliwa25- masz rację, nie ma co ruszać g.. bo śmierdzi nie zawracaj sobie głowy, szkoda Twoich nerwówvil84- kurcze mi też często jeden bok, ręka, noga itp. drętwieje po nocy, ale jak wstanę i pochodzę to zaraz przechodzi.. u Ciebie to chyba coś jest nie tak.. lepiej skonsultować to z lekarzem Cloche - dzisiaj Twoje Święto ![]() ----- Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-03-09 o 11:39 |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie mam z kim i ciężko mi się zebrać... I ciekawe czy wejdę w górę od stroju kąpielowego
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Axella bo tak mi się trochę z Tobą kojarzy.... Moja przyjaciółka prawie 3 lata tkwiła w związku, który z boku każdemu wydawał się delikatanie mówiąć nie fajny. Były zaręczyny, data slubu, dom weselny, kamerzysta, fotograf itp. Ona bardzo chciała tego ślubu, bo już marzy o dzieciach i rodzinie (jest od Ciebie 10 lat starsza) i przymykała oko na wieeeleee. I finał jest taki, że ślub odowłany, rozstanie praktycznie przez sms i mail
I żeby się uwolnić wyjechała do innego miasta teraz. I najbardziej żałuje, że zainwestowała te 3 lata w związek licząc cały czas, że on się zmieni, bo przecież czasem jest taki dobry i po ślubie to na pewno będzie już tylko dobry. Dobrze, że w końcu podjęła męską decyzję i zakończyła ten pseudo związek, w sumie on zakończył, ale ona nie uległa po tygodniu i nie dała się kolejny raz ubłagać. |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam że nie ma i zadzwoniłam do sklepu i mają już letnie kolekcje. Na allegro są droższe o 10 zł ... a zakochałam się w tej http://www.hm.com/pl/product/07897?a...rticle=07897-A i co na nią patrzę czy mówię, to moja mała tak fika, że jej chyba też kupię
|
|
#1769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Np. jak urodziłam małego i nie wziełam do szpitala niedrapek, a miał długie paznokcie i się drapał, wytłumaczyłam mężowi dokładnie gdzie są niedrapki i jakie ma wziąść (a było chyba z 5 par) to przywiózł oczywiście jedyne, które gdzieś schowałam bo były w kwiatki i dla chłopaka się nie nadawały. Nie wiem, skąd je wygrzebał. I syn ma teraz nagranie w różowym kaftaniku (położna tak go ubrała) i do tego niedrapki w kwiatki
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
vvgh No to trzymamy kciuki za Jurka - ja i Wojtuś. Jestem przekonana, ze będzie lepiej, niż ten lekarz powiedział, oni czasem trochę przeginają pałkę i przed ostatecznym badaniem ferują wyroki, strasząc biedne matki...
Mnie straszyli, że mam prawą żyłę za cienką i Mały może nie rosnąć dobrze, tymczasem.... pro wadzę z Nim rozmowy, żeby łaskawie nie przekroczył 4 kg, bo moja biedna doopka![]() humb nieźle ![]() Ale pogoda Tylko se strzelić baranka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

leć do lekarza 

co jest wielkim postępem bo TZ nauczony od babci i mamy, że kwiatki to zło strata pieniędzy i i tak zwiędną, ale od 2 lat zmierzamy w dobrym kierunku i może doczekam się kiedyś bukietu 
07.07.2012
i mogłaby być mniejsza, ale cycem nie świece, do tego jest dość krótka tak do połowy uda na moje 163 , to ten szlafrok już widać, że jest duży no ale tutaj to akurat można się sznurem opasać.

niż patrzyła 
wypijmy za to!!!