|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
zazdroszcze dostepu do sprawdzonych miesnych produktow. trzymam kciuki zeby z tej 20 udalo sie wywalczyc jeszcze lepsze miejsce! kup sobie moze fasolke do karmienia i ja wsadzaj miedzy nogi teraz to juz chyba bez sensu kupowac rogala. Cytat:
wystarczy dwutygodniowe szkolenie firmowe i jazda :P stad to ich podgalanie zamiast nozyczek itd. Banka - 60zl butelka na allegro! faktycznie niezla cena... Cloche - to ja juz zaczne, bo po polnocy STOOOOO LAAAAAAAAT!!! i zagraj koniecznie w kolko i krzyzyk. kolko corka, krzyzyk syn Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze mozliwosci porodu w Niemczech, ogladalam kiedys reportaz o porodach za granica i faktycznie poziom zupelnie inny. dzisiaj kupowalam zelazo i nawet z recepta nie jest refundowane 100% platnosci 44zl za 2 pudelka, ktore starcza mi na 3 tygodnie. nie boj sie wszystkie damy rade!---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Magiusa - prosze sluchac tz, ma racje! zdrowiej wyjdzie Ci obijanie sie w domu niz wdychanie farby i kurzu.o mamo, nadrobilam! ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- obiecalam, ze znajde i ufff udalo sie! swoja droga ladna mam skleroze The Happy Cow Company http://www.thehappycowcompany.com/Ha...Size_p_14.html |
|||||
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Wczoraj byliśmy na usg.
No więc wszystko jest w porządku oprócz tego, że Jurek ma powiększoną miedniczkę nerkową... Za 2 tygodnie kolejne usg, żeby sprawdzić, czy się nadal powiększa.Jeśli będzie się powiększać, to szpital w Łodzi Ale lekarz mówił, by nie myśleć o tym, bo mogło się tak stać od zalegającego moczu...
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
A poza tym, to Jurek waży 1708 g i określił mi lekarz, że to 30 tydzień i 4 dzień. I na USG ziewał Maleńki
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1716 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Też bym mojego psa za nic nie oddała, mimo że połowa ludzi go nienawidzi, bo szczeka na wszystkich i się go boją. Moja psina jak urocza dla domowników i paru innych osób,a obcych nie lubi. Zastanów się poważnie, bo strasznie czesto piszesz że coś złego jest miedzy Tobą a TŻ. Nie mówiłabym tak, gdybyś tylko kilka razy napisała coś złego na niego. Wg mnie bez sensu tak tkwić w tym. W związku nie chodzi o to że czasem jest miło, tylko "czasem jest coś nie tak"... W razie kiedyś weźmiecie ślub to co wtedy. ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
Jestem w Twoim wieku, mój mąż jest prawie w wieku Twojego, bo ma 27 lat i tylko on z naszej dwójki zarabia i po każdej wypłacie zostawia kasę w domu i odkładamy na dziecko i nie robi mi wyrzutów że "ja nie zarabiam". Żal mi Ciebie jak to wszystko czytam.
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh już starczy tych szpitali na wątku. ma być dobrze i już
angie my jak siedzialysmy z ash na IP to większość przyjmowanych dziewczyn miało walizki na kółkach |
|
|
|
#1718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Musimy dać radę z Jurkiem. Moja mama wczoraj ciągle mówiła do niego "Sikaj Jurek, sikaj, żebyś miał zdrowe nerki".
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
Moja mama szaleje za takimi włosami i chyba zje takiego aniołkowego Jurka nam ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
Ja mam brązowe włosy, mąż też ma ciemne,ale siwieje trochę. On ma szare oczy (tzn.ja twierdzę, że jedno ma szare a drugie zielone ) - w dowodzie też ma wpisane - nieokreślone. Ja za to mam brązowe, teściowa mi mówiła, że dziecko będzie mieć jasne oczy.---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Jurek bardzo przeprasza, że wczoraj nie życzył wszystkim Paniom w Dniu KObiet duuużo miłości, ale dziś już się poprawia i daje Wam mocne kopniaki
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam termin na 20.05. Tzn. wczoraj mi podali, że 13.05.,ale w karcie ciąży mam 18.05. i 20.05. I też synek.
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
vvgh: z pewnością będzie teraz dużo sikał! I na kolejnym USG już będzie problem z głowy
![]() Sikaj Jurek! Sikaj!! Kamciata, witam Cię serdecznie! Wojtuś w 28 tc prawie 1400gr, to ja widzę, że mój Staś to jednak kruszynka bo 27tydzień 4dzień a on waży 1kg.Mam nadzieję, że nie będzie knypkiem który będzie miał 170cm wzrostu w kapeluszu jak dorośnie bo to jednak chłop a nie dziewczynka Hump - ależ cudnie z tym sernikiem. Kochany! Mój za wypieki się nie zabiera, za to nam pysznie gotuję - ja mam 2 lewe ręce do gotowania Nawet zupa mi nie wychodzi lonly - ależ mi się przez Ciebie basenu zachciało ))wczoraj mój tż wrócił od tego znajomego co klub otwierał - co mi się nie chciało więc zostałam w domu. przy okazji dowiedziałam się, że znajoma za plecami obrabia mi tyłek - konkretniej wini mnie za to, że jej związek się rozpadł (bo jej były to mój b.dobrym przyjaciel - więc jej tok myślenia jest taki: gdybym go zachęcała do pozostania w związku z nią to by był - no co za dureń! toż to tak nie działa. A dwa, nie lubię faktycznie baby bo uważam, że to związek w którym chodziło tylko o pieniądze. I byłam wczoraj tak zła, że chciałam dziś do niej dzwonić z awanturą, ale uspokoiłam się i chyba odpuszczę. Też byście postąpiły w myśl zasady 'nie ruszaj gówna bo zaczyna śmierdzieć?'
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo, niech sika pikuś---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glowa do gory wszystko napewno jest dobrze
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I duży chłopak już z Jurka!!! diabli dostaniesz kopa za tą historię tej kobiety z dwójką dzieci... Ja też miałam dużo stresów i teraz będę się zastanawiać!!! :P Niedobra Ciocia!!!!
|
|
#1725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Sprawdzał, czy są torbiele - na szczęście NIE ... uf. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
O tak Jurek duży i ma duży łepek Niech już główka mu za mocno nie rośnie, bo go nie wycisnę
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
vvg trzymam kciuki, że to fałszywy alarm i poprostu się nie wysiusiał.
hump bo Julcia ma proporcje po mamusi Witam się z rana U nas pada deszcz, jest szaro, buro, mgliście. FEEEEE.Axella pisałaś wczoraj o spagetti i mnie tak naszło, że zrobię
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam Kochane!
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Jureczku siuraj tam!!!! ![]() Cytat:
![]() Witam się
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnei czytalam marcowo kwietniowe i Nestle urodzila o 9 jechala z partymi i 9 cm do szpitala a o 9,45 miala juz syna na rekach
masakra pstryk i jest heheh
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimo nie najpiękniejszej pogody życzę Paniom miłej i słonecznej soboty! Sama ogarniam się i idę z mamą na lumpy poszperać czy nie mają jakiegoś płaszczyka, bo niestety, ale żadnej mojej kurtawki "przejściowej" nie dopnę... Clo- wszystkiego co najlepsze! Dużo uśmiechu, radości, pomyślności i spełnienia marzeń! vvgh- trzymam za nerczkę Jurka! Sikaj Jurek, sikaj!
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i zmykam do jutra (może Z kom Was będę męczyć jak będzie jak
) Jedziemy w chyba ostatnie odwiedziny do znajomych i przy okazji zaaranżowałam mini spotkanko rodzinne z moją siostrą i bratem ciotecznymi i ich małżonkami bo mieszkają niedaleko, a moja siostra ma dziś urodziny, więc fajnie, że wsólnym obiadkiem będziemy świętować ![]() A propos urodzin: CLOCHE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Ty jesteś jak Benjamin Button - ciało coraz młodsze, doświadczenie coraz bogatsze Życzę Ci cudownego dnia, dużo miłości i samych przyjemności! No i niech Cię to przeziębienie puści wreszcie! Trzymamy z Sofcią mocno kciuki za Jureczka! Musi być dobrze! Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-09 o 08:39 |
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze z kontekstu wysnułam, że ona cały czas pracowała, wzięła wolne, spakowała się dzień wcześniej i po prostu urodziła w terminie ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- cloche no to wszystkiego co najlepsze, spełnienia każdego najmniejszego marzenia i dużo uśmiechu i pozytywnej energii byś mogła Nas nią zarażać
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
Jurek kupi piękny bukiet dla Sofci za to .
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cloche sto lat )
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie też tak będzie, to się chyba dosyć często zdarza.
|
|
|
|
|
#1738 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
Cytat:
Jest super - wczoraj czytałam i czytałam, nie mogłam się oderwać. Kurcze kto by pomyślał, że najlepsze są chusteczki z dyskontów, a te wielce reklamowane do doopy I tak jak pisała cloche Babydream i Hipp rządzą praktycznie w każdej kategorii. Cloche może to Twoja stronka? Przyznaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() k laski:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może faktycznie odpuść temat, bo potem Ona może nagadać głupot Twojemu przyjacielowi i jeszcze między Wami będą jakieś durne nieporozumienia...---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cloche spełnienia wszystkich marzeń!!!!
|
|
|
#1739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() henna! już wiem co dziś miałam zrobic! Cytat:
Cytat:
ja już nie mam siłwrócił wczoraj,wyszedł na 5min z psem,zjadł,umył się i położył. nie zamieiliśmy ani słowa tylko się przytulił.. rano (tzn 4ta)się obudziłam a on mnie ciągle tulił... wstałam bo wydało mi się to takie.. obrzydliwe.. powiedział,że wleci dzś z teściówką że zostawia mi kasę na jakiś obiad i że psa odwiezie w poniedzialek.ja mowie ze mial to zrobic DZIŚ. stwierdzil ze nie zdazy. mówię k,jutrospytał czy przepękam do poniedziałku bo jutro to on o 5wyjezdza do roboty a wraca po 22.. fakt-za chooya nie ma jak tego zrobic. powiedzialam,że poniedzialek to ostateczny termin i jesli przegnie chocby do wtorku to otworze drzi i pies sam trafi do siebie albo sama pojade go odwiezc.. juz widac ze sie wkurzyl i cos chcial mowic ale.. ale spasowal.. nie licze,że pojął ale w końcu odpuscil bronienie psa. i dobrze. a ja mam w doopce i idę dzis po henne do włosów, po jakies pyszne am, po tuliany.. i bede sie relaksowac.. ![]() i zakanczam temat psa bo dla mnie on juz nie istnieje.. CLOCHE!!!! WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-09 o 09:25 |
||||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie ma czasu nadrabiać bo sie zarobiłam wczoraj z tym cistaem drożdżowym i dziś ciag dalszy. Raczej już nie będę go robić bo tyle roboty z tym, że masakra. Zobacyzmy co ro z tego wyjdzie... Wczoraj Tż pamiętał o dniu kobiet. Dostałam wielką różyczkę, a Laura wielka Milkę z herbatnikami ![]() Ktoś mi ukradł słońce i przysłał deszcz...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

wystarczy dwutygodniowe szkolenie firmowe i jazda :P stad to ich podgalanie zamiast nozyczek itd. 

mówi:

k laski:

że zostawia mi kasę na jakiś obiad i że psa odwiezie w poniedzialek.
Ślub 27. X. 2012