|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cloche - no to wszystkiego naj! sto lat!
żebyś rosła pięknie w masę dla synka! a dla nas była taka radosna i tak wnikliwie sprawdzała składy kosmetyków hehehe
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
U nas na SR położna mówiła, żeby torbę do szpitala pakować z mężem, bo później one proszą przykładowo o podkład a zakręcony tatuś wyciąga wszystko po kolei z pięknie poukładanej torby bo nie wie czego szukać i gdzie. Przeważnie kończy się wyłożeniem wszystkiego co torba zawiera ...
![]() I tak dobrze, że wiedział mąż co to są niedrapki
|
#1774 |
|
siedzę i myślę
|
Clothe wszystkiego najlepszego !
![]() ![]() Kurde też bym poszła na basen, ale nie wejdę w żaden strój
|
#1775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wstałam rano wcześniej, i stwierdziłam że może pojadę sobie na glukozę. mąż choruje to i tak nie zrobimy nic fajnego bo mnie odesłał do izolatki i mam zakaz zbliżania się do niego, więc przynajmniej zrobię coś pożytecznego. jak mnie natchnęło, tak pojechałam. najlepsze że byłam taka głodna, że nawet się cieszyłam że dali mi coś do picia co przyhamuje burczenie w brzuchu. ja serdecznie współczuję wszystkim głodującym, bo moje myśli krążyły tylko wokół tego co sobie kupię dobrego do zjedzenia, i ile jeszcze do zjedzenia kanapki..a to były tylko 2h..no ale nie było najgorzej, potem jeszcze ta przepyszna kanapka, jeszcze ciepły crosiant maślany z lidla po drodze, a w domu świeże pieczywo z makrelą i zaczynam czuć że żyję ![]() poza tym zimno i szaro i nie wiem czy się zmotywuję na ten basen
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze jak patrzę na tych tatusiów w szpitalach to tacy biedni i spanikowani. Ale można spróbować
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty delektuj sie swiezym powietrzem, hehe.
|
|
|
|
|
#1779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Jureczku drogi nie wstydź się, zasikaj mamie miednicę ![]() a ty słuchaj lekarza i nie stresuj się dodatkowo (bo Jurek odczuwa stres, i może biedny dalej wstrzymywać mocz), i nie sprawdzaj jakiś głupich stron internetowych! Cytat:
taaaaaaa jasne, mamusia laska ze ślicznym brzuchem z przodu i tyle mi też
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się boję,że za x czasu powiem "zmarnowałam tyle lat, na marne" choć tak jak wiecie, wierzę w jakąś cudną zmianę.. wiem,myślicie:młoda,głupi a, daje się robić w ciula.. to prawda i ja to wiem.. ale by podjąć decyzje "odchodzę" musze być pewna,że za tydzień,miesiąc,dwa nie będę siedzieć i mysleć "a może popełniłam błąd?" potrzebuję pewności. pewności,że będzie dobrze albo pewności że to nie ma szans. tak, argument,że jak jest dobrze,to jest dobrze jest kiepski ale mimo całego mojego narzekania i takich akcji jak teraz,on JEST i to mi starcza by mniej się bać przyszłości.. wiecie jak cholernie ważne jest mieć się do kogo przytulić, przy kim zasnąć i spytać o coś..nawet jeśli nie odpowie.. nawet jak się kłóci o wielkie i małe rzeczy to po burzy jest spokój.. i tego spokoju chcę.. naprawdę nie chciałabym przechodzić rozstania,porodu i tego wszystkiego sama. akurat teraz potrzebuję najbardziej kogoś obok.. i wierzę,że opamięta się jak zobaczy Zuzię.. i wierzę też, że jeśli się nie zmieni znajdę siły by powiedzieć "żegnaj".. |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie widziałam go spanikowanego czy w sytuacji że nie wiedział co ma zrobić. Zły czy wkurzony owszem, ale bezradności czy paniki po nim nie widać. Chociaż nie powiem, chciałabym zobaczyć go takiego na porodówce
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
zeby ogarnac te ksiazeczki, ktore dla niego przygotowalas |
||
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie moj lump, bo maja pelno angielskiej odziezy i sporo plaszczy to grzybki, bombki itd. ten styl "angielskiej niani" wiec na okres ciazy mozna znalezc naprawde fajne rzeczy. mam upatrzone dwa plaszczyki i o jednym ciagle mysle na wielkanoc bylby idealny.
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
podłogi i łazieneczka zrobione
![]() idę na zakupy.. dziś na obiadek sałatka hawajska..
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie tak...wczoraj mnie siostra rozbawila, bo pytala czy jesli bede miala te cesarke to moge sobie wybrac jakas fajna date ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
hmm, moja znajoma pisala prace magisterska o pieluchomajtkach - robila mnostwo testow pomiarow, wlasnie pod katem wlokienniczo-chemicznym. do niej tez chyba napisze ktoras z Was polecala te eko-pieluszki z zielona herbata http://greenty.pl/pl/5-sklep i teraz mi siedza gdzies w glowie.
|
||
|
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój nawet sobie specjalne ciuchy naszykował na "godzinę 0", żeby dobrze wyglądać. Bo mu się nie podobało, że w szpitalu ci ojcowie to tacy nie wyjściowi ![]() I śmieje się z niego do tej pory, bo tak się zestroił, że wparował bez fartucha jak go lekarz zawołał. Myślę, że chciał się synowi zaprezentować. Oczywiście fartuch cały czas trzymał na kolanach, nie wiem co z nim zrobił w ostatniej chwili
|
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale połozna na sr mówiła że po 20t to już dziecko ma indywidualne tempo wzrostu, i jedno dobije do 2,5 kg i będzie donoszone, a inne będzie miało ponad 4 kg. 2. ja nie wiem kiedy tknę coś słodkiego po tej glukozie. no ale ochota przyjdzie najpewniej wieczorem
|
|
#1790 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
karolina ja jak się zbiorę to w stroju dwuczęściowym
![]() idę ogarnąć mieszkanie
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas 0 stopni. Na razie siedzimy w domu i się lenimy. Ja się rozczarowałam, bo się okazało, że nie można zamówić towaru z ikei przez neta - to dla mnie mega dziwne nie chce mi się tam specjalnie jechać...Od męża dostałam wczoraj tulipanka i kwiatka doniczkowego i ma mi kupić grę komputerową sobie zażyczyłam dom się znowu zasyfił, ale tak mi się nie chce sprzątać... zwłaszcza łazienek cloche najlepsze życzenia urodzinowe!
|
#1793 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Dlatego chyba zakupię to tankini
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłabym na basen, ale był jeden fajny, przejęła go jakaś firma prywatna, wyremontowała i nie dość że ceny wysokie to znajomy odradzał, bo mówi, że tyle chloru co oni dają do wody to mało kiedy się spotyka.
Jest jeszcze park wodny, ale tam pełno ludzi i jakoś się boję z brzuszkiem ...
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Salviae - body drogie, wiec poczekam na jakas wyprzedaz. moze po sezonie letnim...i kupimy sobie takie na nastepne wakacje. dla facetow sa te z krawatem http://www.thehappycowcompany.com/Boys-_c_8.html |
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale może to i lepiej... dla mojego portfela |
|
|
|
|
#1797 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrrrr i gdybym miala nery zdrowe to bym miala zakaz picia t zn, gora litr dziennie i wtedy by ze mnie zeszlo a ze moje nery nie moga takiej malej ilosci dostawac to puuchhnee wieceejjjjCytat:
jaksie duzo pije to nawet sie chudnie bo wlasnie pozbywa sie organizm nadmiaru wody :Pja mam jedna pidzame i nie mam szalfroka hehehe
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
o to ja mam tankini! nie wiedziałam, ze to się tak nawet nazywa. Teściowa mi dała bo gdzieś dostała..
|
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym czasu nie mam ![]() Cytat:
znaczy się, ja wiedziałam, że działają, ale czasem trzeba się trochę jednak nababrać i nie wszystkie dziewczyny mają do tego cierpliwość ![]() a co do samotnej soboty... ja spędzam całą sobotę sama. ba, niedziela też będzie samotna... tak już od wielu tygodni. mój małż bidny sam na budowie walczy, wpadnie na obiad tylko. a w tygodniu zaraz po pracy też leci na budowę i siedzi do późnego wieczora - tak stara się nadgonić. no niestety, nie ma lekko... strasznie mu współczuję... ale wyjścia za bardzo innego nie ma odbijemy sobie to wieczorem - bezalkoholowy szampan się chłodzi
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cloche - sto lat, sto lat, sto lat, sto lat niechaj żyje nam !! ![]() - ale dzisiaj okropna pogoda, aż nic się nie chce - dzisiaj wpraszamy się do rodziców na obiad, to nie muszę gotować co do basenu i stroju kąpielowego- to ja mieszczę w swój "przedciążowy" - czasami tylko cycki trochę "uciekają" np w jacuzzi hehe ![]() ,ale tankini to może być fajna sprawa vvgh- na pewno ta nereczka to fałszywy alarm, nie czytaj za dużo w necie i myśl pozytywnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

żebyś rosła pięknie w masę
dla synka!
a dla nas była taka radosna i tak wnikliwie sprawdzała składy kosmetyków hehehe

bo mam okrągłe urodziny, cholera... ale cicho, wmawiam sobie, że te "okrągłe" oznaczają 25 
mówi:
i zaczynam czuć że żyję

i Jureczku drogi nie wstydź się, zasikaj mamie miednicę