|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
A poza zaburzaniem metabolizmu wszelkie glukozy są naprawdę bez sensu.. Proszę chociażby pierwszy z brzegu link: http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...a,157_958.html albo z wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264369 Mamusie uważajcie też na fatalny produkt Hippa pt HIPP Herbatka rumiankowa 200g (od 1tyg.) Skład: cukier, cukier gronowy, wyciąg z rumianku Wszelkie herbatki hippa tak niestety wyglądają... ! dramat ! haha odważna, widzę że planujesz poród a la nestelle z rozwarciem w samochodzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A zapomniałam się pochwalić... właśnie puściłam pierwszą pralkę z rzeczami synka zaczynam pranie !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-03-09 o 11:26 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() A ja dzisiaj w okropnym nastroju TŻ spi po nocce a ja miotam się po domu i białej gorączki dostaję. Wszędzie taki bałagan, że można kurz i śmieci łopatą wyrzucać. Już nie mogę na to patrzeć. Do tego wszystko mnie boli i co chwilę muszę robić przerwę w sprzątaniu, a TEN SOBIE ŚPI ale jak dzisiaj nie dojdzie do jakiejś awantury, to będzie święto.
|
|
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak prasowałam uprane ciuszki, gdzie jakichś 8 rzeczy prasowałam 45 minut, myślałam, że oszaleję. Już wiem, że to nie będzie moje ulubione zajęcie![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
oc
za pranie ... Ja mam 3za soba jeszcze jakies 2 ale czekam na wene hahah. nyaa hehe staralam sie dosc dokladnie opisac cala sytuacje. No wiesz w szkole to ja zawsze mialam same 5-6 za pisanie wypadcowan i opowiadan. Raz nawet zaczelam pisac "ksiazke" ale utknelam na 8rozdziale i jakies 65stronie kwiatuszek Na twoim miejscu bym jechala ..!! Wstalam po raz kolejny - tym razem cos mi sie snilo. Nie wiem co dzis jest ze sny pamietam :-/ Bylam u babci w mieszkaniu kilka lat przed remontem ... W ciazy z siostra w kuchni ... Nagle skurcz i czuje jak cieknie mi cos po nogach. Od razu w ryk .. Siostra kaze isc do wc na wannie usiasc i ze zaraz przyjdzie .. Ide siadam sciagan majty a tam CZOP ( ale taki skrzepowaty ) ehh To mam rozumiec ze to przepowiednia na najblizsz dni dla mnie . ..!!!! No nic wstaje ide robic jedzenie ... Bo mlody chyba glodny bo niewiarygodne ale 1wszy raz od dluzszego czasu Burczy mi w brzuszku haha |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na poprawę nastroju wcinam budyń śmietankowy ![]() Jak na razie zostało mi tylko jedno pranie dzieciowe
|
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
hihi - moze keidys uda sie dokoczyc ciagle na usb jest haha.no ja szybko Platki wcinam wchodze na NK i pacze list od mamy -
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-pracować -móc zarobić na swoją rodzinę Już raz Ci pisałam - ALE NIE CZYTASZ- jak się dostanie do policji ( o ile się dostanie-bo teraz nawet układy trzeba mieć)- to i tak przez pół roku będzie w domu tylko w weekendy ( o ile będzie)- bo musi być na szkółce- więc tu nie wybrzydzaj z wymyślaniem jak ma pracować, ile dni.... Dla mnie to jakieś nieporozumienie- jakby mi przyszły pracownik przyszedł, i od razu negocjował, ze on chce pracować dwa dni a nie np. trzy po mniej godzin to bym mu podzekowała- jeszcze nie pracuje a już warunki stawia I PO RAZ KOLEJNY- pytam o to za☠☠☠iste krzesełko- odpowiesz w końcu- co takiego ma że jest niezbędne? Cytat:
OC- jak rodziłam Oliwkę to w szpitalu kazali nam dopajać dzieci glukozą, więc podejrzewam, ze jak jakaś położna przez X czasu pracowala w takim szpitalu to te "reguły" z niego wyniosła Cytat:
Cytat:
Cytat:
w razie czego żeby wiedziec po co podbić do apteki Cytat:
myślę że spokojnie bedzie to okoliczność łagodząca Cytat:
Nie zmieniłaś zdania- nie prasujesz? Bo ja się nadal trzymam tego
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i malpka wszystkiego naj naj!
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w końcu dodzwoniłam się do gina i jadę do szpitala! aaaa boję się ale też cieszę i mam nadzieję że to nie fałszywy alarm, bo boli jak cholera
trzymajcie kciuki
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny w poniedzialek trafilam do szpitala z cisnieniem 180/110, wyniki potwierdzily bialkomocz, a na usg wyszly zle przeplywy.
w srode przez cesarke przyszedl na swiat nasz najcudowniejszy synek Jasiu, wazy 1700, 43 cm, lezy w inkubatorze ale ma sie dobrze, oddycha samodzielnie, ja dochodze do siebie po cieciu
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-03-09 o 14:08 |
|
|
|
|
#2802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hellloł!
Dziś szczęśliwa, bo jedziemy do Pepco wybrać dla mnie 2 prezenty: na urodziny, ktore miałam w lutym i Dzień kobiet A ostatnio mi tam kilka rzeczy z wiosennej kolekcji wpadło w oko, mają też dobre ceny.A poza tym nuuuudy, ale na pewno na wieczór nasmażę racuchów ![]() Na obiad znowu chińczyk, bo został z wczoraj. Cytat:
Cytat:
Wyjdzie w praniu, na ile Ci starczą te baterie Cytat:
za wizytę i piękną wagę maluszkaBardzo ładne. Ja też poluję na koturny, bo miałam kiedyś takie nie bardzo wysokie i były mega wygodne. Cytat:
za zakupki!Mokka widzę, że Ty jak ja lubisz sobie późną porą na wizazu buszować ![]() kwiatuszek trzymam kciuki za rozwój akcji! |
||||
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej! Zycze dużo zdrówka dla Ciebie i Jasia! I oczywiście bardzo GRATULUJĘ!!! |
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne że wszystko zakończył się dobrze
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj się witam i zmykam. Mój synek kończy dzisiaj 3 lata Poza tym zaczęłam lekko plamić i zaczyna odchodzić czop podbarwiony lekko krwią. Jakby tak Kalina się uwinęła, to bym jedne urodziny musiała tylko wyprawiać ale póki co skurcz brak, a ona cicha dzisiaj jak nigdy. Ale żywo reagująca na kuksańce mamusi.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Troszkę wcześniej, ale spory twój maluszek. Ściskam ciepło i trzymam kciuki, żebyś i Ty i Jasiu jak najszybciej w super formie wracali do domu i do nas też troszkę
|
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale sa i beda ![]() Cytat:
dla Ciebie ... buziaki ty także odpoczywaj ... i pamiętaj będzie dobrze (to ci niespodzianka och ... trza sie zaraz zbierac z salonu do pokoju .. do siostry przychodzi babka na lekcje norweskiego .... aaa tak mi sie dobrze siedzi ... no ale pozloze sie .. moze jakis film obejrze
|
||
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny! Ale paskudna pogoda dzsiiaj, nie moge sie za nic zabrać.
Umówilam sie z kolezanka na kawe, musze w koncu sie wyszykować..... Narazie takie samo cały czas, chociaz dawka leku zwiększona. ![]() kwiatuszekkk21 ja bym pojechala do szpitala myaja ja codziennie do pracy dojeżdżam (no jak nie jestem na L4 40km w jedna stronę i nie widze w tym problemu, więc jeśli jest szansa na prace, to niech lapie. Chanel, śliczny ten twój Ksawery OC za pranie! Ja niby mam poprane, ale nic nie poprasowane. Mój brzuch przyjmuje dzisiaj bardzo dziwne kształty, mala wypina go ze wszystkich stron, wczesniej raczej w tych miejscach nie gościła....dziwne. To ja się pochwalę, kupiłam sobie na dzień kobiet torebkę w Promodzie, brakowało mi dużej pojemnej jakby listonoszki na pasku żeby miec wolne ręce więc weszlam i kupiłam, a co
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszek kciuki
![]() Cytat:
za wagę synusia! Tożto prawie 3 kg, a wiadomo, że sprzęt może oszukiwać Nie martw się! A co do AFI... to spada już po 36-37 tyg. A co najważniejsze pomiary tego wskaźnika są bardzo... na pałę! Ja się tak martwiłam moim małym AFI (7 w w 32tc), ale poczytałam i się uspokoiłam. Teraz mam mierzone dokładnie co wizytę. Wczoraj w poradni mi też mierzyła babeczka (było 9). Myślę, że jakby Ci zmierzyli 10 min później to wynik wyszedł by zupełnie inny Ważne, że w normie!!! Tym się naprawdę nie martw, bo wiem z autopsji, że nie warto Cytat:
![]() o, ładne buciki
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulację dla Was i dużo zdrówka dla Jasia i mamy ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki żebyście szybko doszli do siebie._____________ przed 13 panika dała znać na inny wątek, że rodzi i że boli, więc trzymamy kciuki żeby szybko poszło |
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
nooo to żeście dały do wiwatu ...
![]() mąż chce pracować i to robi np. pomagając sprowadzać ludziom samochody, załatwiać dokumenty i tłumaczenia... na tym zarobi ok 1000zł na msc na czysto... wiec on nie siedzi dupskiem na kanapie, patrząc w sufit z piwem w reku... wysyła tony cv, był na 5ciu rozmowach kwalifikacyjnych, szuka pracy nawet poza pl ... praca którą mu zaoferowano jest jak się okazało za 1600zł brutto = 1181,38 netto, MUSI jeździć samochodem bo nie ma połączenia nawet busami z tą miejscowością wydając na paliwo +/- 500zł zostaje mu na rękę +/- 681zł... oczywiście nie liczę żadnych amortyzacji, zużycia samochodu, i tego że do miejsca pracy droga przypomina wesołe miasteczko ... żeby było mało standardowo rozliczany jest z ilości zrobionych masaży, których ma zrobić dziennie minimum 25/30 - i kto się nie orientuje ile w tym pracy błagam nie osądzajcie co to jest ok?! ... więc nie uważam to za zaje*iście atrakcyjnej oferty dla faceta przed 30tka i żoną z dzieckiem w drodze... co do policji ... tego tematu może nie poruszajmy, bo tj temat woda i baaaaardzo wiele czynników składa się ostateczne wyniki i decyzje... ok... tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi wszystkie i te osądzające również tj. forum każdy ma do tego prawo... ale tylko chcę nadmienić że baaaaardzo szybko oceniacie ludzi ... idę wieszać pranie z szlafrokiem, bo chcę wreszcie spakować torbę
|
|
|
|
|
#2813 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż dość długo nie mógł nic znaleźć i widziałam, że bardzo go to przygnębia. Ostatecznie wrócił do firmy, gdzie pracował wcześnie i zarzekał się, że nigdy tam nie wróci, bo to istny kołchoz, ale co ma zrobić - dopóki nic lepszego nie znajdzie, pracuje tam. Cytat:
trzymamy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-09 o 13:39 |
|||||
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczyiwscie ![]() megi 1000Latkow dla Igorka |
|
|
|
|
|
#2815 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja prasowałam tylko dlatego, że są później znacznie milsze w dotyku. Szczególnie szwy... Myślałam, że nowe ciuszki po wypraniu będą milutkie, a były... no dosłownie szorstkie. Stąd też można mnie było spotkać nad dechą i z żelazkiem w łapie ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za Jasia, żeby szybko rósł i żebyście szybko mogli wrócić do domu razem! Tobie również zdrówka! Cytat:
Do 23.59 jeszcze kupa czasu, może się Kalinka uwinie i będą imprezy jednego dnia ![]() Panika, trzymamy kciuki za Ciebie i Torresa!!! Ah, i zapomniałam! Chanel, ale masz ślicznego synka!!!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-09 o 14:03 |
|||||
|
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2817 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam plan taki, że potem już takie co tygodniowe, no i jak będę w szpitalu to chłop jeszcze porządnie ogarnie wszystko i gotowe ! Cytat:
![]() Dzielna jestem, nie prasuje nie znalazłam żadnego uzasadnienia, ani wiedzy o tajemnych zarazkach które akurat wyrywkowym prasowaniem miałabym ubić A które nie przejdą z innych akcesoriów Cytat:
Synek już duży więc będzie dobrze !A swoją drogą, naprawdę okazuje się że to zatrucie ciążowe to dość częsta sprawa, widzę. Cytat:
![]() Cytat:
3 leci, a myślę że w sumie koło 8-9 ale to z kocykami, rożkami, tetrowymi i innymi. Biały Jeleń w płynie
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-03-09 o 14:18 |
|||||
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieje sie , dzieje ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
No i faktycznie po wyprasowaniu tez rzeczy sa jakby gladsze/milsze. Ale oczywiscie, zeby nie bylo, ja tez nie prasuje wszystkiego - jak cos wyglada ok i w dotyku ok, to nie mam zamiaru Malo sie nie zaplakalam nad ta deska do prasowania Ale trzymam kciuki za Twoje pranie i jestem ciekawa, czy faktycznie nie poprasujesz sobie troche ![]() Aha co do tego jeszcze - teraz przy nastepnych praniach zamierzam uzyc tej funkcji prasowania w pralce - hehe tajemnicza dla mnie, nigdy nie uzywalam, ciekawe czy cos dziala - o dziwo czas prania mi sie zmniejszyl, jak ja wcisnelam ostatnio - ale zrezygnowalam, bo pralam tez spiworek i balam sie, ze cos moze sie tam w srodku zrolowac czy cos Wy uzywacie tej funkcji?---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2819 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odnośnie drugiego lepsze 681 zł niż zupełnie nic odnośnie trzeciego osąd wynika z wypowiedzi i dalej czekam na info o krzesełko- bo dość zgrabnie opuszczasz zadane po raz którys z kolei pytanie co takiego ma , że było niezbędne. Cytat:
Cytat:
ja też nie prasuję i basta
|
|
|
#2820 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cholerka i teraz tez czuje, ze potzrebuje cos takiego ![]() Cytat:
![]() No tez juz patrzylam - wszystkie maja cukier, choc wszedzie sie mowi, ze takiemu dziecku nie mozna cukru- a tak poza tym to w szkole rodzenia polecali te herbatki u mnie lol |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

A poza zaburzaniem metabolizmu wszelkie glukozy są naprawdę bez sensu..
zaczynam pranie ! 

TŻ spi po nocce a ja miotam się po domu i białej gorączki dostaję. Wszędzie taki bałagan, że można kurz i śmieci łopatą wyrzucać. Już nie mogę na to patrzeć. Do tego wszystko mnie boli i co chwilę muszę robić przerwę w sprzątaniu, a TEN SOBIE ŚPI
ale jak dzisiaj nie dojdzie do jakiejś awantury, to będzie święto.

będzie co pchać
będzie dobrze 
Trochę sie tylko zmartwiłam, że w ciągu tygodnia AFI z 11 spadło do 7... I teraz pytanie czy faktycznie tak spadło czy ktoś źle zmierzył