Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 16:25   #391
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ewik - jak Ci się mąż przyssał do cycka??
Tak samo jak dziecko

Cytat:
My tez nie mielismy kasy dlatego wzięlismy cywilny
A co robicie z chrztem? Chrzcicie, czekacie? Bo nam nie chce ksiądz ochrzcić, bo też mamy tylko cywilny

Cytat:
A to możemy pizze jak karmimy????????
Podobno tak

Ja dziś jadłam na obiad przycieraki (siwe kluski), które uwielbiam. Zjadłam więcej niż wcześniej i nadal jestem głodna

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie jest tak samo, jak tylko próbuję go dostawić to Mały spazmuje, wije się jak wąż,pręży i płacze właściwie to nie płacze tylko ryczy, odsuwa się od piersi i macha główką, mówię Wam dziewczyny masakra, już mi jest go szkoda, poza tym boję się, że mu się coś stanie i koniec końców swoje mleko ściągam i podaję mm i to ściągnięte z piersi

u mnie bardzo często rączki lądują w buzi, nieważne czy po jedzeniu czy przed...

a tak poza tym, to mam doła i to takiego mega od środy jak tylko moja wspaniała teściowa przyjechała a przyjechać musiała bo nie mieliśmy z kim Małego zostawić. Jak przyjechała to Mały właśnie zasypiał to oczywiście musiała się z nim przywitać więc się obudził i znów od nowa usypianie. Ale to nic... Jak tylko wstał to co trochę do niego, a to, że mu za zimno, że mu mokro, że źle daję butelkę, że za zimno w pokoju, że dlaczego nie pieluchujemy (przecież to dobrze robi na bioderka :/), w ogóle to dlaczego uzywamy pampersów a nie tetrowych pieluch, przecież to od pampersów dziecko potem sika w pieluchy do 5 roku życia, że mamy złe ubranka i że za mało ( no tak wszyscy mówili, żeby nie kupować dużo ubranek na 56 bo Mały zaraz wyrośnie ale to i tak moja wina, że 56 są na niego za duże), w ogóle to dlaczego my (znaczy się ja) pod pajacyka nic nie zakładam, powinnam nakupować batystowych koszuleczek i Małego w nie pod spód ubierać, bo przecież mu zimno, bo ma zimne rączki, co z tego, że na karku gorąco). Jak go zabrała na trochę, żebyśmy się z mężem przespali to oburdała go tak, że tylko nos było widać (w użyciu był gruby koc, cienki koc i ze dwie kołderki), wiecznie tylko że u nas za zimno, jak kichnie to znaczy, że mu zimno, jak przy zmianie pieluchy się zsika to też z zimna przecież, no k...rwa jak ją w nocy zobaczyłam w koszuli z długim rękawem i grubych skarpetach to zwątpiłam. Więc pierwszy temat to było zimno a drugi to karmienie piersią, teksty do Małego typu "mama Ci nie da cycusia", "Ty byś tak bardzo chciał cycusia ale mama nie umie Ci go tam wsadzić" i wiele wiele innych w tym stylu po prostu mnie dobiły. Mało tego, że w szpitalu jak nie miałam w ogóle pokarmu to byłam ta najgorsza matka świata, gorsza nawet od laski, która miała mleko a nie chciała karmić piersią tylko mm to jeszcze w domu tak samo. Siedzę tylko i ryczę, mój mąż nic nawet mamusi nie powiedział,kiedyś zgadzał się ze mną co do wielu tematów dzieciowych a teraz mam wrażenie że tylko zdanie jego mamusi się liczy, ja jestem przecież wyrodna matka co nie umie swojego dziecka nakarmić i uspokoić, przecież wszystko robię źle to po co liczyć się z moim zdaniem
O w mordę, przecież to jest nie do wytrzymania. Współczuję

Chyba będę musiała odstawić nabiał, bo mała od kilku dni robi zielone kupy Ostawiłam już banany i sok jabłkowy, ale nic to nie dało.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
heh no to na niezly wpadliscie patent
my tylko wykorzystaliśmy tę metodę- tak robił mój tata mojej mamie, teść teściowej, znajomy swojej żonie zresztą nieważna metoda- najważniejsze, że skuteczna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:32   #392
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
oj, agresor się włączył weź im wszystkim natłucz po równo, to ci się lepiej zrobi

dziewczyny, w co ubieracie dzieci do chrztu, chodzi mi o chłopców? bo ja nie chce jakichś białych becików i pelerynek szukam na all fajnych spodenek i body takie eleganckie kupię, ale nie wiem co na górę, bo przecież w misiowy niebieski kombinezon z uszkami go nie zapakuję

Ja kupując kombinezon specjalnie kupiłam biały właśnie z myślą żeby było co na chrzest ubrać, o taki http://allegro.pl/promocja-kombinezo...915134511.html a pod to ubiore z zwykłe białe body i białe półśpiochy na to chyba jeszcze kamizelkę http://allegro.pl/kamizelka-chlopiec...html?source=oo

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-03-09 o 16:47
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:42   #393
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Tak samo jak dziecko

A co robicie z chrztem? Chrzcicie, czekacie? Bo nam nie chce ksiądz ochrzcić, bo też mamy tylko cywilny

Podobno tak

Ja dziś jadłam na obiad przycieraki (siwe kluski), które uwielbiam. Zjadłam więcej niż wcześniej i nadal jestem głodna

O w mordę, przecież to jest nie do wytrzymania. Współczuję

Chyba będę musiała odstawić nabiał, bo mała od kilku dni robi zielone kupy Ostawiłam już banany i sok jabłkowy, ale nic to nie dało.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

my tylko wykorzystaliśmy tę metodę- tak robił mój tata mojej mamie, teść teściowej, znajomy swojej żonie zresztą nieważna metoda- najważniejsze, że skuteczna
O matulu nie jadłam jakieśś 4 lata tego
My nie wiemy czy chrzcić.... Nie jesteśmy za bardzo wierzący, nie chodzimy do kościoła w ogóle, nie chce nam się cudować przed księdzem, się prosić....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 16:44   #394
bokeh
Zakorzenienie

porobiłam fotki ciuszków więc się chwalę

wróciliśmy ze spacerku ale krótko bo jakos tak wilgotno-zimno....

No i zamotana Hania na zdjęciu ostatnim, tylko że jakoś mało ciasno i się dziwnie ułożyła cała poskręcana w S.... ja chyba jakaś lewa jestem do tego wiązania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (131,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (156,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (141,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (124,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-1.jpg (131,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-2.jpg (165,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-3.jpg (132,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4691.jpg (56,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (147,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-03-09, 16:47   #395
ezzo
Zadomowienie

Mamy chustujace gdzie nauczylyscie sie ogarnąć ten kawał materiału? Wypożyczalni sobie dzisiaj chuste, za chwile wrzucam ja do pralki i mulysle,ze jutro bede próbować tylko nie wiem jak sie za to zabrać
Może polecicie jakieś filmiki na youtubie?

Czytam wasze wpisy o teściowych i mi sie włos na głowie jezy, moja mieszka na szczęście daleko i póki co widziała małego przez chwilke jeszcze w szpitalu,ale codziennie w rozmowach z synem podaje mu garść "najlepszych" rad, mnie poki co oszczędza...ale jedziemy do teściów na całe święta wielkanocne,sama jestem ciekawa jak to bedzie, obawiam sie,ze tez bedzie gadanie,ze małemu za zimno,bo teściowa straszny zmarzlak,a w domu maja okolo 27 stopni!
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:42   #396
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Moja Blanka od 8 rano nie spi meczy sie Bidulka okropnie,a ja razem z nia.

Dziewczyny w jakim "wieku" zaczelyscie wkładać dzieci do b bujaczkow??

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-03-09 o 18:20
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 18:41   #397
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
cześć ojoj odchowlania, jak to poważnie brzmi

na razie z TŻ na rozmowach się kończy..
Ale mnie wkurzył!!! Miał zawieźć ok 14 młodego do mojej mamy bo teściowa z nim siedziała do 13 a u niej w domu jest ta pieprzona łajza szwagierka i ch*j mnie strzela jak pomyślę że mogła się zbliżać do Młodego !!!! uwierzcie mi w życiu nikogo tak nie nienawidziłam jak jej, jak bym mogła to bym ją w łyżce wody utopiła, tak mi za skórę zalazła!
wracając do tej mafleji TZta.. mama do mnie teraz pisze, kiedy go przywiezie bo nie wie czy do babci może sobie podjechać czy nie. No krew mnie zalała!!! on jadł, w piecu mamuni rozpalał itp noż ku*wa!!! zjechałam go równo, kazałam do mamy zadzwonić i przeprosić! i mam ochotę wrócić na mieszkanie i jutro by z nim sam został a nie ze wspaniała babunią! non stop jego matka jego matka. Na prawdę się do niej zraziłam nawet przestaje czuć do niej sympatię. Wiecznie by coś pasowało żeby Grzesiek przyjechał bo to by zrobił, bo babka na dole dowodzi, no masakra!!! a z tego co wiem to jak mnie nie ma to mi go kur*a nosi, od nowa na rękach przyzwyczja itp. A! no i Nancy- grabulka: zimne rączki to mu za zimno, owija mi go w rożki koce, a dziecko mam mokrutkie później!!! czkawkę dostaje to lata że daj mu pić bo się męczy, brzuch go będzie bolał! normalnie ....YHHH!!! a synuś jej nic nie powie bo się mamusia obrazi. Ja to w końcu zrobię. Przestanie się wtrącać. Dlaczego moja mama rożka nie chce, ojciec odkrywa, bo wie że kark się sprawdza, a nie ręce!!!!
Współczuję, ja chyba też bym się wk....iła.

Cytat:
oj włączył się!! Jeszcze się dowiedziałam teraz że mały płakałi się prężył a na samym bebilonie jedzie. A o co chodzi? Nie dostał picia, tylko jak dzioba otwierał to butelke ładowały!!!!

ja bym najchętniej ubrała mu koszulę i dżinsy
Ja chyba tak zrobię. I na pewno nie będę cudować z kupowaniem kombinezonu białego. Zresztą my chcemy chrzcić gdzieś w maju więc pewnie już w kurteczce.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

No i zamotana Hania na zdjęciu ostatnim, tylko że jakoś mało ciasno i się dziwnie ułożyła cała poskręcana w S.... ja chyba jakaś lewa jestem do tego wiązania
Śliczne ciuszki, może ja też porobię fotki tego co kupiłam.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Mój miał ok 5 tygodni.

Wróciliśmy od teściów, młody już taki zmęczony był że mi padł jak zmięte dwieście. Oczywiście u babci gorąco jak w piecu, w samym body z krótkim rękawem a i tak był cieplutki. Boję się, że jak z takiego gorąca na zimne powietrze wyszedł żeby mu nic nie było

Oczywiście u teściowej mogłam zjeść tylko sernik właśnie czekam aż mąż z bułkami wróci z biedronki
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:08   #398
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Cudnie wyglądacie
I ciuszki super a szczególnie ten malusi płaszczyk jest przeuroczy. Też ostatnio obkupiłam się na ciuchach bo Igorek rośnie jak szalony Też się pochwalę jutro.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:10   #399
marsi11
Zakorzenienie

hej
jestem juz po wizycie u ortopedy,moj kregoslup jest w rozsypce i jak sie za niego nie wezme to za pare lat moze byc kiepsko
poki co biore leki a od poniedziałku rehabilitacja

no i z tego wszystkiego,ze leki juz działają- dołączam do klubu chustomaniaczek kupiłam w promocji
tz sie wsciekł jak do niego zadzwoniłam (siedzi w delegacji) ale serio- nie obciaza tak kregosłupa jak noszenie na rękach

dopiero się ucze wiązać,dziś trenowałam "kieszonkę"
może ktoś polecić wiązanie w którym można swobodnie karmic?

co do wtrącania się i krytykę przez matki/teściowe, współczuje, na szczęście u mnie przy drugim już nikt nie radzi, tylko ze dwie znajome zaczęły pieprzyć jak płakał,że bidulek jak strasznie się męczy pewnie kolke ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-09-205.jpg (50,4 KB, 119 załadowań)

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-03-09 o 19:11
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:27   #400
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej
jestem juz po wizycie u ortopedy,moj kregoslup jest w rozsypce i jak sie za niego nie wezme to za pare lat moze byc kiepsko

no i z tego wszystkiego,ze leki juz działają- dołączam do klubu chustomaniaczek kupiłam w promocji
tz sie wsciekł jak do niego zadzwoniłam (siedzi w delegacji) ale serio- nie obciaza tak kregosłupa jak noszenie na rękach

co do wtrącania się i krytykę przez matki/teściowe, współczuje, na szczęście u mnie przy drugim już nikt nie radzi, tylko ze dwie znajome zaczęły pieprzyć jak płakał,że bidulek jak strasznie się męczy pewnie kolke ma
Ale piękny mały kawaler i oczywiście mama tez
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:31   #401
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, ale z Ciebie piekna kobieta jest!!!
Jak na Ciebie patrze to zachciewa mi sie blondu na nowo
Dobrze, ze Ci z kregoslupem pomogli, ja musze najpierw rtg zrobic, a moja ortopeda powiedziala, ze poki karmie to ona nie da mi skierowania, ze mam sie zglosic jak przestane karmic, na szczescie az tak zle u mnie nie jest, chociaz jak ostatnio malego podnosilam to sie malo mie przewrocilam tak zabolalo

Bokeh, Elllmi, pieknie chustujecie, musze tez w koncu kupic chusteeeee!!!

Nancy, zabilabym dzsiaj bylismy u tesciow z Malym, tez bylo, trza go przykryc, bo nozie i rasie lodowate ale na szczescie okres najwiekszego natezenia dobrych rad juz minal ja to sie nie chrz.anilam, nie, tak nie wolno go trzymac, nie, nie trzeba go przykrywac, krotko i dosadnie.

Ewulka, sliczna Aneczka
Te meble sa czarne?
No i brawa za laktacje!

My dzisiaj intensywny dzien, baaardzo, kupilam sobie znowu dwie pary dzinsow jeeeee

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-03-09 o 19:35
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:33   #402
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Marsi ! piekna kobieta z Ciebie synuś zamawiam dla mojej Hani bo się zakochałam on już Ci tak główke trzyma?!jejku nie moge się napatrzeć jest przeuroczy

Hania dziś bardzo marudna płacze niewiadomo o co... eh teraz tż z nią śpi udało mu się ją ululać jakoś bo nawet na spacerze nie spała

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, ale z Ciebie piekna kobieta jest!!!
Jak na Ciebie patrze to zachciewa mi sie blondu na nowo

Bokeh, Elllmi, pieknie chustujecie, musze tez w koncu kupic chusteeeee!!!

Nancy, zabilabym dzsiaj bylismy u tesciow z Malym, tez bylo, trza go przykryc, bo nozie i rasie lodowate ale na szczescie okres najwiekszego natezenia dobrych rad juz minal ja to sie nie chrz.anilam, nie, tak nie wolno go trzymac, nie, nie trzeba go przykrywac, krotko i dosadnie.

Ewulka, sliczna Aneczka
Te meble sa czarne?
No i brawa za laktacje!

My dzisiaj intensywny dzien, baaardzo, kupilam sobie znowu dwie pary dzinsow jeeeee
jakie gdzie?
Stary 2013-03-09, 19:39   #403
LadyWhisper
Zakorzenienie

Co do pizzy, zjadlam wczoraj pol

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Bokeh, w Butiku, w Agorze maja outlet chyba? I wiecznie fajne promocje, 89zl za dwie pary

Przejrzalas cennik? Drogo maja co :/

Stary 2013-03-09, 19:44   #404
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ale lasencja z Ciebie;D

cholera nancy, współczuje Ci. U mnie spokoj z radami już.

U Amelci była pani dr. wszystko jest ok, tzn lekko przeziębiona jest mała, dostała syropek. Jak nic się nie polepszy to przyjść za pare dni.

)))))) tak więc jestem hepi, bo się martwilam juz strasznie. Lepiej dmuchać na zimne. Kij z tymi pieniędzmi. Ważne żeby dzidzia była zdrowa

oho! qpa!

Lady zazdroszcze CI tej pizzy, ja zjadłąm wczoraj mały plasterek salami i miałam przeboje z niunią. Ale jest juz ok.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:53   #405
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Bokeh, w Butiku, w Agorze maja outlet chyba? I wiecznie fajne promocje, 89zl za dwie pary

Przejrzalas cennik? Drogo maja co :/
no 40 zł za lekcje... 30 min:P troche dużo a w innych co patrzałaś było taniej ???
Stary 2013-03-09, 19:56   #406
marsi11
Zakorzenienie

dzięki za komplementy
no Leo już łepek trzyma mocno

Lady- a co ma rtg do karmienia? bo ja nie kumam
a tak wogóle to jaki radiolog byl
młody, z tatuażami ech....
kazał mi się do gołych cyców rozebrać a jak leżałam to powiedział żebym spódnicę opusciła, dobrze że pończochy dzis ubrałam i ladne majtki hehe
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:04   #407
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Wiecie jak mnie córka załatwiła? Tak jak pisałam,cały dzień nie chciała spać, marudziła,wściekała się przy piersi. Więc mąż już Ją wziął i zaczął nosić. Usnęła Mu na rękach, ale jak Ją odłożył do łóżeczka to płacz. Więc mówię, nie ma rady. Kąpiemy, nakarmię i może padnie w końcu ze zmęczenia. Wracam z łazienki z naszykowaną kąpielą, ciuszkami itp,a moje dziecko co?? Śpi w najlepsze Więc ja Ją na przewijak, może się obudzi. Co Wy! Ani drgnęła. Więc odłożyłam do łóżeczka i po kąpieli...
Stary 2013-03-09, 20:12   #408
iffonka7
Zadomowienie

Lady zazdroszę zakupu spodni, ja muszę przejrzeć moje z przed ciąży i te ze małe wyrzucić, ciągle chodzę w dzinsach ciążowych albo w leginsach.

Od 3 w nocy Bartuś zjadł tylko 40 ml mm i nie wygląda na głodnego ale jestem tak wypompowana że w nocy chyba się nie obejdzie bez.
Stary 2013-03-09, 20:18   #409
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Brawo! Czyli to znak ze laktacja jednak sie rozkreca
Stary 2013-03-09, 20:20   #410
LadyWhisper
Zakorzenienie

No moj zareagowal zle do tej pory tylko na marchewke z jablkiem (ale zjadlam pol michy ) i tego nieszczesnego gofra dawno temu :P i kurka niedobrze, bo jak zaczne jesc tak normalnie to nie chce przytyyyyyc

Bokeh, np w Paniowkach maja za 20zl :P Gliwice 24zl, w tym swimmerze w granicach 25zl to sie zakrecic idzie tylko przy karnetach :/ my sobie chyba pojdziemy na jedna taka probna lekcje, jak nam sie spodoba to karnet wykupimy

Marsi, no mi powiedziala, ze w ciazy i podczas karmienia lepiej nie ryzykowac z rtg, to samo mi powiedzieli jak chcialam szczeke przeswietlic, ze poki jest w miare ok i daje rade funkcjonowac to zebym sie zglosila po tym jak skoncze karmic

Stary 2013-03-09, 20:30   #411
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Moze sprobujcie w innym kosciele?

Co to jest?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O matulu nie jadłam jakieśś 4 lata tego
My nie wiemy czy chrzcić.... Nie jesteśmy za bardzo wierzący, nie chodzimy do kościoła w ogóle, nie chce nam się cudować przed księdzem, się prosić....
Ja bym z checia nie chrzcila. Tak jak Wy, nie jestem zbyt wierzaca, ale TZ sie uparl, choc sam nie chodzi do kosciola.

Wlascie zaliczylismy 3,5-godzinna wizyte tesciowej TZ w pracy, wiec wpadla do mnie pogadac. Pozalila sie na tescia, pomogla wykapac Kubusia i nawet czas szybko zlecial. Obylo sie bez dobrych rad, choc kocyk pod sama szyje zostal kilka razy naciagniety

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:48   #412
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

-
a z jakimi składnikami jadlas ta pizze???

Mała brzuszek boli, bo mama cipka zjadła kurczaka w przyprawie gyros
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:54   #413
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
nawet bym nie wiedziała jak się za niego zabrać, bo ja wiecznie tylko kurze cycki

ja też mam tkaną nati i tylko 80 zł za nią dałam, bo używka
Własnie szukam czegos uzywanego podobno lepsza jest taka bo juz złamana a ty na allegro kupiłaś ??

Cytat:

Fajne zakupy ja tez do lumpka musze skoczyc

Cytat:

ok 6 tygodnia
Mam pytanko odnosnie pitu moge na watku czy w klubie ??

Cytat:
hej

Ale fajny duży juz i jak głowe trzyma
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 21:02   #414
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ewulka brawo za laktacje

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja nie szaja ale tez mam skazowca Ja zrobiłam tak że jak łądnie zeszło wszystko to zaczęłam próbować, jadłam już jogurt, serek homogenizowany, czekoladę i żadnej reakcji alergicznej na skórze a i kupy ładne. Dziś dodałam mleka do kawy i co 15 minut oglądam małego czy mu nic nie wyskakuje

Dziewczyny poradźcie mi coś...dzisiaj umarła mojego męża babcia (nie ta co imię wczoraj krytykowała tylko druga). I co ja mam robić teraz? Mam jechac z małym na ten pogrzeb czy nie? Zaznaczam że nie mogę go z nikim zostawić bo on nie chce jeść z butelki tylko cyca uznaje. No i to jest 50 km od domu.
na pogrzeb bym sie nie pchała pogoda paskudna sie zapowiada na ten tydzien a poza tym to jednak czasowo zejdzie
Bartusiowi tez juz z buziuni zeszło wszystko, wiec za pare dni bede cos wprowadzac- na razie dolewam troche smietany do kawy rozpuszczalnej

Cytat:
cześć ojoj odchowlania, jak to poważnie brzmi

na razie z TŻ na rozmowach się kończy..
Ale mnie wkurzył!!! Miał zawieźć ok 14 młodego do mojej mamy bo teściowa z nim siedziała do 13 a u niej w domu jest ta pieprzona łajza szwagierka i ch*j mnie strzela jak pomyślę że mogła się zbliżać do Młodego !!!! uwierzcie mi w życiu nikogo tak nie nienawidziłam jak jej, jak bym mogła to bym ją w łyżce wody utopiła, tak mi za skórę zalazła!
wracając do tej mafleji TZta.. mama do mnie teraz pisze, kiedy go przywiezie bo nie wie czy do babci może sobie podjechać czy nie. No krew mnie zalała!!! on jadł, w piecu mamuni rozpalał itp noż ku*wa!!! zjechałam go równo, kazałam do mamy zadzwonić i przeprosić! i mam ochotę wrócić na mieszkanie i jutro by z nim sam został a nie ze wspaniała babunią! non stop jego matka jego matka. Na prawdę się do niej zraziłam nawet przestaje czuć do niej sympatię. Wiecznie by coś pasowało żeby Grzesiek przyjechał bo to by zrobił, bo babka na dole dowodzi, no masakra!!! a z tego co wiem to jak mnie nie ma to mi go kur*a nosi, od nowa na rękach przyzwyczja itp. A! no i Nancy- grabulka: zimne rączki to mu za zimno, owija mi go w rożki koce, a dziecko mam mokrutkie później!!! czkawkę dostaje to lata że daj mu pić bo się męczy, brzuch go będzie bolał! normalnie ....YHHH!!! a synuś jej nic nie powie bo się mamusia obrazi. Ja to w końcu zrobię. Przestanie się wtrącać. Dlaczego moja mama rożka nie chce, ojciec odkrywa, bo wie że kark się sprawdza, a nie ręce!!!!
łoł. kochanie powiedz jej, ze miała swoje dzieci to mogła sobie nimi rzadzic a od twojego wara
Cytat:
dziewczyny, w co ubieracie dzieci do chrztu, chodzi mi o chłopców? bo ja nie chce jakichś białych becików i pelerynek szukam na all fajnych spodenek i body takie eleganckie kupię, ale nie wiem co na górę, bo przecież w misiowy niebieski kombinezon z uszkami go nie zapakuję
ja chce chrzcic pod koniec kwietnia, wypatrzyłam juz bawełniany garniturek bezowy w biale paseczki: spodnie, kamizela, cos a'la koszula z krawacikiem betom i koronkom mówie stanowcze nie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 21:22   #415
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jak mnie córka załatwiła? Tak jak pisałam,cały dzień nie chciała spać, marudziła,wściekała się przy piersi. Więc mąż już Ją wziął i zaczął nosić. Usnęła Mu na rękach, ale jak Ją odłożył do łóżeczka to płacz. Więc mówię, nie ma rady. Kąpiemy, nakarmię i może padnie w końcu ze zmęczenia. Wracam z łazienki z naszykowaną kąpielą, ciuszkami itp,a moje dziecko co?? Śpi w najlepsze Więc ja Ją na przewijak, może się obudzi. Co Wy! Ani drgnęła. Więc odłożyłam do łóżeczka i po kąpieli...
kurde. moja cały dzień nie spała jak padła jakieś 3h temu to dziecka nie ma... i jak tu teraz ja kapać?
Stary 2013-03-09, 21:39   #416
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, zmowily sie chyba nasze dzieciaki, moj tak samo padl i spi na brzusku 3godz juz

Stary 2013-03-09, 22:12   #417
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczyny nie jedzie brokułu !!!!! Ja wczoraj się najadłam gotowanego a dzisiaj mam noc nie przespaną.
Stary 2013-03-09, 22:17   #418
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jedzie brokułu !!!!! Ja wczoraj się najadłam gotowanego a dzisiaj mam noc nie przespaną.
Biedactwo

Ja juz jadlam 3x i na szczescie nic nie bylo...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 22:28   #419
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Marsi, no mi powiedziala, ze w ciazy i podczas karmienia lepiej nie ryzykowac z rtg, to samo mi powiedzieli jak chcialam szczeke przeswietlic, ze poki jest w miare ok i daje rade funkcjonowac to zebym sie zglosila po tym jak skoncze karmic
Karmienie nie ma nic do rzeczy przynajmniej tak mnie uczono, także myślę, że ktoś jest bez sensu nadgorliwy

Iffonka ja jem zupy brokułowe i jest ok czyli biedulko masz pecha
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 22:38   #420
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

jakie fajne kolorowe gatki i ten płaszczyk szary a chusta chyba rzeczywiście za luźna

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mamy chustujace gdzie nauczylyscie sie ogarnąć ten kawał materiału? Wypożyczalni sobie dzisiaj chuste, za chwile wrzucam ja do pralki i mulysle,ze jutro bede próbować tylko nie wiem jak sie za to zabrać
Może polecicie jakieś filmiki na youtubie?
ja razem z chustą dostałam instrukcję obsługi i jakoś poszło

Cytat:

jak super mały główkę trzyma; i chusta w fajnym kolorze

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U Amelci była pani dr. wszystko jest ok, tzn lekko przeziębiona jest mała, dostała syropek. Jak nic się nie polepszy to przyjść za pare dni.
super

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Własnie szukam czegos uzywanego podobno lepsza jest taka bo juz złamana a ty na allegro kupiłaś ??
tak na allegro, akurat na fajną aukcję trafiłam i chusta nic nie zniszczona; jakbym kupowała nową to inny kolor bym wzięła, ale za taką kasę nie było co wybrzydzać

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

choleraaaaaaaaaaaaaa zapomniałam o aukcji i mnie przebili a takie fajne gatki dla młodego wypatrzyłam i za 10 zł poszły

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości