|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Tak samo jak dziecko
A co robicie z chrztem? Chrzcicie, czekacie? Bo nam nie chce ksiądz ochrzcić, bo też mamy tylko cywilny ![]() Podobno tak ![]() Ja dziś jadłam na obiad przycieraki (siwe kluski), które uwielbiam. Zjadłam więcej niż wcześniej i nadal jestem głodna ![]() Cytat:
![]() Chyba będę musiała odstawić nabiał, bo mała od kilku dni robi zielone kupy Ostawiłam już banany i sok jabłkowy, ale nic to nie dało.---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- my tylko wykorzystaliśmy tę metodę- tak robił mój tata mojej mamie, teść teściowej, znajomy swojej żonie zresztą nieważna metoda- najważniejsze, że skuteczna
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupując kombinezon specjalnie kupiłam biały właśnie z myślą żeby było co na chrzest ubrać, o taki http://allegro.pl/promocja-kombinezo...915134511.html a pod to ubiore z zwykłe białe body i białe półśpiochy na to chyba jeszcze kamizelkę http://allegro.pl/kamizelka-chlopiec...html?source=oo
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-09 o 16:47 |
|
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie wiemy czy chrzcić.... Nie jesteśmy za bardzo wierzący, nie chodzimy do kościoła w ogóle, nie chce nam się cudować przed księdzem, się prosić.... |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
porobiłam fotki ciuszków więc się chwalę
wróciliśmy ze spacerku ale krótko bo jakos tak wilgotno-zimno.... No i zamotana Hania na zdjęciu ostatnim, tylko że jakoś mało ciasno i się dziwnie ułożyła cała poskręcana w S.... ja chyba jakaś lewa jestem do tego wiązania
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Mamy chustujace gdzie nauczylyscie sie ogarnąć ten kawał materiału? Wypożyczalni sobie dzisiaj chuste, za chwile wrzucam ja do pralki i mulysle,ze jutro bede próbować tylko nie wiem jak sie za to zabrać
![]() Może polecicie jakieś filmiki na youtubie? Czytam wasze wpisy o teściowych i mi sie włos na głowie jezy, moja mieszka na szczęście daleko i póki co widziała małego przez chwilke jeszcze w szpitalu,ale codziennie w rozmowach z synem podaje mu garść "najlepszych" rad, mnie poki co oszczędza...ale jedziemy do teściów na całe święta wielkanocne,sama jestem ciekawa jak to bedzie, obawiam sie,ze tez bedzie gadanie,ze małemu za zimno,bo teściowa straszny zmarzlak,a w domu maja okolo 27 stopni! |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Blanka od 8 rano nie spi
meczy sie Bidulka okropnie,a ja razem z nia. ![]() Dziewczyny w jakim "wieku" zaczelyscie wkładać dzieci do b bujaczkow?? Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-03-09 o 18:20 |
|
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciliśmy od teściów, młody już taki zmęczony był że mi padł jak zmięte dwieście. Oczywiście u babci gorąco jak w piecu, w samym body z krótkim rękawem a i tak był cieplutki. Boję się, że jak z takiego gorąca na zimne powietrze wyszedł żeby mu nic nie było ![]() Oczywiście u teściowej mogłam zjeść tylko sernik
|
||||
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ciuszki super a szczególnie ten malusi płaszczyk jest przeuroczy. Też ostatnio obkupiłam się na ciuchach bo Igorek rośnie jak szalony Też się pochwalę jutro.
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem juz po wizycie u ortopedy,moj kregoslup jest w rozsypce i jak sie za niego nie wezme to za pare lat moze byc kiepsko poki co biore leki a od poniedziałku rehabilitacja no i z tego wszystkiego,ze leki juz działają- dołączam do klubu chustomaniaczek tz sie wsciekł jak do niego zadzwoniłam (siedzi w delegacji) ale serio- nie obciaza tak kregosłupa jak noszenie na rękach dopiero się ucze wiązać,dziś trenowałam "kieszonkę" może ktoś polecić wiązanie w którym można swobodnie karmic? co do wtrącania się i krytykę przez matki/teściowe, współczuje, na szczęście u mnie przy drugim już nikt nie radzi, tylko ze dwie znajome zaczęły pieprzyć jak płakał,że bidulek jak strasznie się męczy pewnie kolke ma
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-09 o 19:11 |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ale z Ciebie piekna kobieta jest!!!
Jak na Ciebie patrze to zachciewa mi sie blondu na nowo ![]() Dobrze, ze Ci z kregoslupem pomogli, ja musze najpierw rtg zrobic, a moja ortopeda powiedziala, ze poki karmie to ona nie da mi skierowania, ze mam sie zglosic jak przestane karmic, na szczescie az tak zle u mnie nie jest, chociaz jak ostatnio malego podnosilam to sie malo mie przewrocilam tak zabolalo Bokeh, Elllmi, pieknie chustujecie, musze tez w koncu kupic chusteeeee!!! Nancy, zabilabym dzsiaj bylismy u tesciow z Malym, tez bylo, trza go przykryc, bo nozie i rasie lodowate ale na szczescie okres najwiekszego natezenia dobrych rad juz minal ja to sie nie chrz.anilam, nie, tak nie wolno go trzymac, nie, nie trzeba go przykrywac, krotko i dosadnie. Ewulka, sliczna Aneczka Te meble sa czarne? No i brawa za laktacje! ![]() My dzisiaj intensywny dzien, baaardzo, kupilam sobie znowu dwie pary dzinsow jeeeee
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-03-09 o 19:35 |
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania dziś bardzo marudna płacze niewiadomo o co... eh teraz tż z nią śpi udało mu się ją ululać jakoś bo nawet na spacerze nie spała---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pizzy, zjadlam wczoraj pol
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Bokeh, w Butiku, w Agorze maja outlet chyba? I wiecznie fajne promocje, 89zl za dwie pary Przejrzalas cennik? Drogo maja co :/
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera nancy, współczuje Ci. U mnie spokoj z radami już. U Amelci była pani dr. wszystko jest ok, tzn lekko przeziębiona jest mała, dostała syropek. Jak nic się nie polepszy to przyjść za pare dni. )))))) tak więc jestem hepi, bo się martwilam juz strasznie. Lepiej dmuchać na zimne. Kij z tymi pieniędzmi. Ważne żeby dzidzia była zdrowa![]() oho! qpa! ![]() Lady zazdroszcze CI tej pizzy, ja zjadłąm wczoraj mały plasterek salami i miałam przeboje z niunią. Ale jest juz ok.
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
no 40 zł za lekcje... 30 min:P troche dużo a w innych co patrzałaś było taniej ???
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za komplementy
![]() no Leo już łepek trzyma mocno Lady- a co ma rtg do karmienia? bo ja nie kumam ![]() a tak wogóle to jaki radiolog byl ![]() młody, z tatuażami ech.... kazał mi się do gołych cyców rozebrać a jak leżałam to powiedział żebym spódnicę opusciła, dobrze że pończochy dzis ubrałam |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak mnie córka załatwiła? Tak jak pisałam,cały dzień nie chciała spać, marudziła,wściekała się przy piersi. Więc mąż już Ją wziął i zaczął nosić. Usnęła Mu na rękach, ale jak Ją odłożył do łóżeczka to płacz. Więc mówię, nie ma rady. Kąpiemy, nakarmię i może padnie w końcu ze zmęczenia. Wracam z łazienki z naszykowaną kąpielą, ciuszkami itp,a moje dziecko co?? Śpi w najlepsze
Więc ja Ją na przewijak, może się obudzi. Co Wy! Ani drgnęła. Więc odłożyłam do łóżeczka i po kąpieli...
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Lady zazdroszę zakupu spodni, ja muszę przejrzeć moje z przed ciąży i te ze małe wyrzucić, ciągle chodzę w dzinsach ciążowych albo w leginsach.
Od 3 w nocy Bartuś zjadł tylko 40 ml mm ale jestem tak wypompowana że w nocy chyba się nie obejdzie bez.
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo! Czyli to znak ze laktacja jednak sie rozkreca
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
No moj zareagowal zle do tej pory tylko na marchewke z jablkiem (ale zjadlam pol michy
) i tego nieszczesnego gofra dawno temu :P i kurka niedobrze, bo jak zaczne jesc tak normalnie to nie chce przytyyyyyc Bokeh, np w Paniowkach maja za 20zl :P Gliwice 24zl, w tym swimmerze w granicach 25zl to sie zakrecic idzie tylko przy karnetach :/ my sobie chyba pojdziemy na jedna taka probna lekcje, jak nam sie spodoba to karnet wykupimy ![]() Marsi, no mi powiedziala, ze w ciazy i podczas karmienia lepiej nie ryzykowac z rtg, to samo mi powiedzieli jak chcialam szczeke przeswietlic, ze poki jest w miare ok i daje rade funkcjonowac to zebym sie zglosila po tym jak skoncze karmic
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest? ![]() Cytat:
Wlascie zaliczylismy 3,5-godzinna wizyte tesciowej TZ w pracy, wiec wpadla do mnie pogadac. Pozalila sie na tescia, pomogla wykapac Kubusia i nawet czas szybko zlecial. Obylo sie bez dobrych rad, choc kocyk pod sama szyje zostal kilka razy naciagniety
|
||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam pytanko odnosnie pitu moge na watku czy w klubie ?? Cytat:
|
|
#414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewulka brawo za laktacje
![]() Cytat:
Bartusiowi tez juz z buziuni zeszło wszystko, wiec za pare dni bede cos wprowadzac- na razie dolewam troche smietany do kawy rozpuszczalnej Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, zmowily sie chyba nasze dzieciaki, moj tak samo
padl i spi na brzusku 3godz juz
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie jedzie brokułu !!!!! Ja wczoraj się najadłam gotowanego a dzisiaj mam noc nie przespaną.
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz jadlam 3x i na szczescie nic nie bylo... |
|
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej tak mnie uczono, także myślę, że ktoś jest bez sensu nadgorliwy ![]() Iffonka ja jem zupy brokułowe i jest ok czyli biedulko masz pecha
|
|
|
|
|
#420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- choleraaaaaaaaaaaaaa zapomniałam o aukcji i mnie przebili
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

i koniec końców swoje mleko ściągam i podaję mm i to ściągnięte z piersi 
Ostawiłam już banany i sok jabłkowy, ale nic to nie dało.

dzsiaj bylismy u tesciow z Malym, tez bylo, trza go przykryc, bo nozie i rasie lodowate 

zapomniałam o aukcji i mnie przebili