|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Niech się uczy młody od małego że w życiu bywa i szorstko :P Cytat:
![]() No to czekamy na wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wreszcie jakaś co na prawdę rodzi...aaaaa będzie dobrze ...musi być... biedna ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
A swoją drogą ciekawe czemu wywołują u paniki... czy nie może sobie posiedzieć.. jakoś mam wrażenie, że te wywoływane są 100 x gorsze od tych kiedy dzieciak chce..
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Pięknie jeszcze troszkę i będzie z Wami w domku i oczywiście za zmianę pierwszej pieluszki i odpadnięcie pępka |
|
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Rozeznanie
|
a ja siedze u teściów. komp chodzi jak by miał procesor z atari, nie dam rady wszyskich zacytować
![]() byłam dziś u fryzjera, jeszcze kosmetyczka w tygodniu i mogę rodzić ![]() fryzjer mi mowi ze nie bedzie mi masował głowy bo na szkoleniu twierdzili ze na glowie sa jakies punkty ktorych masowanie moze rozluźniac tam na dole w późnej ciązy i powodować szybszy poród, a ja mu "masuj pan" bo ja chce już rodzić! Cytat:
piszesz ze wcześniej robiła kupy co chwila, a nie pojadłas czegoś "pędnego"? moderna co do butów na obcasie to do wózka to spoko. gorzej jak się zacznie bieganie za bąkami, albo piaskownice...... co do dopajania rumiankiem (moze uczulić), herbatkami, glukozą (!!! jak jest tylko na cycu to jest niepotrzebne, to tylko hamowanie laktacji, jak masz ochote dac dziecku herbatke to lepiej sama sobie wypij (to opinia mojej poloznej z 1 porodu). Pediatra polecała mi tylko przy wielkich upalach gdy dziecko się spoci, dac mu ewentualnie odrobinke wody takinna wielkie gratulacje , dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domkuCytat:
LunaO no całkiem przyjemny dzień panika, kwiatuszku ciśnijcie dziewuchy! dragusia może się załapiesz na ten weekend ![]() ptaszysko wszytsko idzie ku dobremu, bardzo się cieszę
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Nyaa spokojnie
ObserwujeCie za pierwsze pranie dla synusia ja planuję na po świętach I jak czytam Twoje posty to mam jedną myśl i mam nadzieję że mi wybaczysz, ale chyba będę po porodzie miała z Tobą gorącą linie Ja czuję się jak jakiś ciemnogród mimo iż staram się czytać fakt mało bo brakoczas ale czuję się całkowicie zielona aaa wiedziałam tylko żę przy karmieniu piersią ale i nawet mm nie podaje się glukozy bo to średniowiecze i lepiej samą wodę aniżeli herbatki. A jak już herbatkę chcemy to w porze letniej podczas upałów ale to przy modyfikowanym a nie przy cycku. Jezusiu boję się strasznie się boję czy sobie poradzę. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Moderna bardzo ładne buciki gdzie kupiłaś ??Ewkaaa8891 jak tam u Was jakieś zmiany Trzymam kciuki i szybkiego powrotu do domku OtTakaJa ja mam KTG robione od skończonego 25 tygodnia co wizytę, nigdy małej nie budzili bo zawsze podczas ktg prędzej lub później sama się uaktywniała i takiego cela ma że zawsze trafia w te krążki tak jakby chciała je zwalić bo je wkurzają ![]() Leonikowa za 1 tydzień i poznawanie się ![]() Bmma za Wasze 2 tygodnie Ja mam takie wrażenie że jak przyjdzie czas na mnie to Wy będziecie już pisać , że co tam poród itp i nie będziecie pamiętać. Choć jak podkreśla zawsze Nestelle pamięć jest nie zawodna i na samą myśl o tym bólu słabo się robi. Ale wy duże dzieciaczki będziecie mieć a ja będę dopiero się męczyć |
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby poszło szybko, żeby biedna za dużo nie cierpiałaPtaszysko aż się wzruszyłąm, jak sobie wyobraziłam, jakie to musi być uczucie móc pierwszy raz samodzielnie pielęgnować swoją kruszynkę Oliwka za zakupy - superU mnie na razie zakupowy przestój - czekam na kasę ![]() Cytat:
My chrzciny będziemy robić właśnie w wakacje, jak mój brat przyjedzie(mieszka w Anglii ). Gdybyśmy chcieli wcześniej,to nie byłoby pewnie problemu, ale tak jakoś od początku się dogadaliśmy z mężem, że w lato. No i mama już pewnie dojdzie do siebie po przeszczepie. Cytat:
mieszkanie posprzątane, awantura też była. Ale mąż jakoś lajtowo traktuje te awantury. Chyba się chłopina przyzwyczaiłCo do ktg - ja nie miałam jeszcze ani razu robionego. Małpka 100 lat!!!
|
|||
|
|
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nestelle - wymiatasz! Wielkie gratulacje! Strippi - super, że Michałek już całą noc przesypia, marzę, żeby i u mnie tak było. Takinna - gratulacje i trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie - Ty i Jaś. Ptaszysko - super, że mogłaś zmienić pieluszkę. Cieszę się, że idzie u Was ku lepszemu. Choco - Ksawery cudny, piękne ma włoski! Małpka - Szczęścia! Pani, klementyna, kwiatuszek - trzymam za Was kciuki! Ciśnijcie!! Maya - myślę, że z Twoich poprzednich postów zdążyłyśmy już co nie co wywnioskować. Despa sporo o tym napisała. W Waszej sytuacji macie 2 wyjścia: 1. Mąż idzie do pracy i zarabia. 2. Mąż nie idzie do pracy i narzekasz, że nie pracuje i spada mu morale. A pracować tak, żeby zarobić, a się nie narobić to każdy by chciał. A ubranek nie mam zamiaru prasować, wg mnie to syzyfowa praca. Znów mamy weekendowy wysyp dzieciaczków ![]() Miłego wieczoru Wam życzę i uciekam!
|
|
#2857 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za rozwój akcji!Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupyA wózek chyba jest lekki?? Cytat:
![]() Cytat:
Ale wierzę, że dziewczyny będą nas dopingować a później służyć dobrą radą ------------------- Pani, kwiatuszek i klementyna ![]() ![]() ![]() Czekamy na dobre nowiny i zdjęcia
|
||||||||
|
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga uwaga !!!!
![]() Mam już wieści od Klementynki ![]() 09,03,2013 Kacper waga 3300kg 53 cm pozdrawia wszystkie ciocie wizażowe Jutro wyśle mi foto to wstawię
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Takinna gratulacje to zatrucie ciążowe to złooo.. mnie ostatnio też puchną nogi i ręce ale mam nadzieję, że to nic poważnego.. ciśnienie trochę wyższe niż zazwyczaj.. a położna we wtorek mi mówiła że mam białko w moczu ;/ w czwartek wizyta to się wypytam lekarza czy wszystko ok.. kwiatuszek, klementyna, panika trzymam kciuki mocno i czekam na radosne nowiny!Malpka wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń megi-megi sto lat dla synka, dużo zdrówka! Dragusia za pomyślność akcji i tak mi się jakoś przypomniało o Tobie bom zakupiła colę bezkofeinową dziś ![]() Coco Ksawery słodki i jakie włoski oliwka__ super zakupy! ![]() niby na samym końcu jesteśmy do porodu ale to już tak niedługo:strach: ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
gratulacje!! następny dzieciaczek na świecie |
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wszystkiego dobrego dla niej i Kacperka!
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Klementynka wielkie brawa ![]() i gratulacje dla Ciebie i Kacperka
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czad!!!!!super Ptaszysko- bardzo się cieszę że z każdym dniem sytuacja Wasza się poprawia, ze już Natalka więcej je i juz ją możesz sama przebrać. Trzymam dalej kciuki. Takinna u Was też bedzie dobrze, ważne że byłas czujna i pewne objawy zaobserwowałaś u siebie- Jasio podrośnie, nabierze sił tak jak Natalka....
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Hej staram się zaś czytać ale na telefonie to masakra. U nas dziś kryzys. Jak wczoraj skurcze znikły i ucichlo krwawienie tak dziś że zdwojona siłą. Bardzo mocno krwawie od rana i skurcze były bolesne. Wynik na gbs jeszcze nie doszedł ale mówią że napewno jest dodatni. Cały dzień leżałam skurcze ucichły ale krwawie nadal dostałam jakieś dodatkowe leki ale cały czas powtarzaja że jest bardzo duże zagrożenie porodem przedwczesnym gdyby było jakieś zagrożenie życia mojego bądź małego to cesarka.
|
|
|
|
|
#2864 | ||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby sie przyspieszylo i wszystko bylo okCytat:
![]() ![]() klask i: Widac, ze jestes zmotywowana, jak sobie tylko o tym maratonie pomysle, to od razu sie mecze Ale za powodzenie akcji ![]() Cytat:
Dlatego zadnych baldachimow, firanek i takich tam + jak nie wszystko bedzie odprasowane to tylko bedzie mu bardziej do twarzy Moj maly mezczyzna Cytat:
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2013-03-09 o 20:42 |
||||||
|
|
|
|
#2865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nyaa, jak się czuje mama? ? Cytat:
![]() Cytat:
MAMY KACPERKA!!! GRATULUJĘ KLEMENTYNKO!!! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
A czemu mówią, że GBS na pewno dodatni ?
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za was..
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze hahaja uprasowalam 1 pralke ... chcialam zobaczyc jak mi pojdzie .. ee nijak szlo .. dobrze ze mamcia napisala eska ze ona poprasuje Cytat:
nooo az zazdroszcze .. jeszcze chwilka jeszcze troszke i ode mnie bedzie wiadomosc hahaa tak BTW mam Pytanie - od wczoraj mam strasznie TWARDY brzuch no normalnie wam mowie skala ... i co dziwne jak sie masuje oliwka badz balsamem .. to w okolicy pepka jakies 2-3 cm w ogole nic nie czuje jak dotykam ... tez tak macie ... czy tylko ja musze znowu schizowac .. w sumie nie wiem moze to normalne ze tak sie robi pod koniec ciazy
|
||
|
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
gbs dodatni ponieważ długo czekają na wynik co oznacza że coś się tam sieje i z innego badania wynika że jest stan zapalny. tym się bardzo nie martwię martwię tym że mówią że przyczyną krwawienia jest zagrożenie porodem i tyle a nie potrafia go zatrzymać.
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super!!! ![]() ![]() klask i: GRATULACJE!Ewkaa- trzymam kciuk! Pewnie juz dostajesz jakis antybiotyk co? Co do prasowanie, to ja nie prasuje absolutnie nic swoich rzeczy tez nie prasuje, no chyba, ze jakies koszule czy odswietne ciuchy. W zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby bodziaki prasowac
|
|
|
|
|
|
#2870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szybko poszło ![]() Cytat:
![]() __________ panika dostała zzo i czeka... |
||||
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to przy takim ciągłym krwawieniu nie ma zagrożenia życia matki bądź dziecka? Cytat:
jak smaruję to mam wrażenie, że pęknie zaraz!
|
||
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wiadomo ile wazy maluszek? My jesteśmy z podobnego terminu, to już 33 tydzień się chyba u Ciebie też się kończy ? Jak będziesz miała cesarkę to maluszek na pewno da sobie już radę |
||
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo mam takie ciuszki, ze zanim ubiorę trzeba wyprasować- ale wyprasuję jak bedzie potrzeba. a i Strippi dzięki za polecenie szafy na fb- jakie czadowe ubranka odkupiłam od jednej babki, to szok- za dosłownie grosze- a jak otwarłam przesylke to mojemu chłopu nawet kopara opadła.
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy kolejnego chlopaka
a w zasadzie pani22ka ma torres na swiecie
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewkaaa8891 trzymam mocno i nie puszczam oby powstrzymali te krwawienie a Maluszek niech siedzi ładnie w brzuszku i czeka na swoją kolej Będzie dobrze Kochana ![]() Nyaa no my z tż od wczoraj to poszliśmy ostro po lini dobrze że w poniedziałek wypłata ![]() Demeter wózek wydaje się być lekki stelaż bez problemu wniosłam w jednej ręce na strych siedzisko spacerowe w drugiej więc jest dobrze. Fajnie że lekko się prowadzi te duże koła ma dmuchane przednie to chyba pianka lub kauczuk ogólnie przejchałam się po podwórku po kostce i przeszedł mój test powinno być ok ![]() Ja wierzę że mamusie wątkowe będą naszą jedną wielką dobrą radą ![]() jolanT strach strach coraz większy dlatego mówię by mnie się nikt o poród nie pytał bo na zawał schodzę pomału ![]() Klementynka ![]() ![]() klask i: Gratuluję Kochana Sorceresss ja nie wątpię w to że będziecie czekać na każde szkraba na naszym wątku, bardziej chodziło mi o to że ja będę mieć pełne majtki przed porodem ze strachu a wy już dawno po i pamiętać nie będziecie Wy tak o tych pralkach prania piszecie a ja sobie zdałam sprawę że tak właściwie to co mam to zmieszczę na jedno pranie Chyba musiała bym coś dokupić z ubranek
|
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszkowy Karolek też od 16:40 wita się z mamusią!
3600g i 59cm!!!!!!!!!!!!!! Jutro uzupełnię listę!
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie mogę!
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejqq dzieje się dzieje u nas aż sama nie mogę się doczekać ale niech mała siedzie w brzuszku aż przyjdzie jej pora
|
|
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Mamusie trzymajcie się z maluszkami!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

takze dzis dzien pelen wrazen 

wreszcie jakaś co na prawdę rodzi...aaaaa będzie dobrze ...musi być... biedna 

Trzymam kciuki i szybkiego powrotu do domku 

klask i: Widac, ze jestes zmotywowana, jak sobie tylko o tym maratonie pomysle, to od razu sie mecze
Nie chcę czekać, czy dopasowywać się do kogoś. Chrzciny i tak są w niedzielę więc mogą wziąć spokojnie 3-4 dni wolnego i nic się nie stanie.