MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 21:34   #2881
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kwiatuszkowy Karolek też od 16:40 wita się z mamusią!

3600g i 59cm!!!!!!!!!!!!!!

Jutro uzupełnię listę!
Kwaituszku Gratuluję Kochana Witamy Karolka na świecie

Ale gorący sobotni wieczór zapewniły nam Maluszki Dla nich wszystkich dużo zdrówka i miłości rodziców

Ależ się cieszę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:35   #2882
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga !!!!

Mam już wieści od Klementynki

09,03,2013 Kacper waga 3300kg 53 cm pozdrawia wszystkie ciocie wizażowe

Jutro wyśle mi foto to wstawię

Super Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej staram się zaś czytać ale na telefonie to masakra. U nas dziś kryzys. Jak wczoraj skurcze znikły i ucichlo krwawienie tak dziś że zdwojona siłą. Bardzo mocno krwawie od rana i skurcze były bolesne. Wynik na gbs jeszcze nie doszedł ale mówią że napewno jest dodatni. Cały dzień leżałam skurcze ucichły ale krwawie nadal dostałam jakieś dodatkowe leki ale cały czas powtarzaja że jest bardzo duże zagrożenie porodem przedwczesnym gdyby było jakieś zagrożenie życia mojego bądź małego to cesarka.
będzie dobrze. Dobrze, że szybko trafiłaś do szpitala i teraz lekarze mają pod opieką Ciebie i maleństwo. Trzymam za Ciebie mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Nyaa
, jak się czuje mama? ?
Wczoraj miała przeszczep. Teraz jest bardzo słaba. Ogólnie źle się czuje, wymiotuje ciągle. Lekarze mówią, że najgorszy będzie ten tydzień, bo dopiero wszystkie leki zaczną działać. A dostała ich bardzo dużo - najsilniejszą chemię i dodatkowo mnóstwo innych.
Szkoda, że nie możemy jej odwiedzić - chociaż przez szybę pogadać, popatrzeć.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hehe dobra funkcja .. przydalaby mi sie ...
- od wczoraj mam strasznie TWARDY brzuch no normalnie wam mowie skala ... i co dziwne jak sie masuje oliwka badz balsamem .. to w okolicy pepka jakies 2-3 cm w ogole nic nie czuje jak dotykam ... tez tak macie ... czy tylko ja musze znowu schizowac .. w sumie nie wiem moze to normalne ze tak sie robi pod koniec ciazy
Ja też tak mam - takie uczucie, jakby brzuch zdrętwiał

Ja wszystkie ubranka poprasowałam, ale w sumie zrobiłam to dla przyjemności, bo lubię prasować. Żeby nie było - to taka jednorazowa akcja - w przyszlości nie mam zamiaru wszystkiego prasować.

Edit :
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mamy kolejnego chlopaka a w zasadzie pani22ka ma

torres na swiecie
Cytat:

Ale się dzieje

Gratulacje dla szczęśliwych mam i buziaczki dla Karolka i Torresika

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-09 o 21:41
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:42   #2883
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

torres na swiecie
Cytat:

Jutro uzupełnię listę!

GRATULACJE!!!
dużo zdrówka dla mam i dzieciaczków!
to się porobiło.. dziewczyny się zmówiły

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:42   #2884
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

No to MEGI bierz się ostro za dopisywanie bo dziś to się nas wypakowało troche )

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:44   #2885
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Oooo rany

Miałam odpisywać na coś tam innego ale co tam

Klementyna

Panika

Kwiatuszku

aż mi się rodzić zachciało
Stary 2013-03-09, 21:53   #2886
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
GRATULACJE WSZYSTKICH SKURCZY!!!
u nas po wczorajszej wizycie:
- Mała wazy - UWAGA - już 3500g
- mamy 36tc 4d (wg pierwszych wyliczeń z staniej miesiączki) LUB 37tc 4d (wg koputera i jego pomiarów...) będzie co pchać
- na tą chwilę jestem pozamykana, szyjka długa twarda i sztywna, skurczy żadnych oczywistych tylko takie minimikro małych
- lekarz powiedział że 2 tygodnie na pewno będziemy jeszcze w dwupaku

ehhhhh...a ja taaaaaak liczyłam na wiadomość że mam już z 3cm rozmawiać i po niedzieli będziemy rodzić a tu masz...
myślałam że mój rozwolniony stolec, ból piersi i nieziemski ból kręgosłupa, mocne ciągnięcie w pochwie w zwiastują właśnie na jakiś poród a tu nie ma szans...
tak się chyba przez Was nakręciłam że to już i proszę...

jutro pakuję torbę wyprawkową - jak to nie pomoże to się poddaje

aaaaaa.... doradźcie co robić...
Mąż ostał ofertę pracy na tą chwilę na zastępstwo na okres 2/3msc jako fizjo, nie wiemy nic więcej poza tym że to praca w szpitalu ok 40km od naszego obecnego miejsca zamieszkania... złożył dokumenty do policji, ale wiadomo terminy mają tam kosmiczne więc i tak bd siedział w domu... tam pracują na dwie zmiany i tak mu poradziłam, żeby pojechał się dopytać co i jak, zobaczył ile mogą mu zaoferować i czy np. poszliby mu rękę i np. mógłby pracować 2 dni całe i jednego pół wtedy mniej by dojeżdżał (reszta ekipy z miasta gdzie ta praca jest i to są jego znajomi) ... jako fizjo ma pracować 7h dziennie - przerwa...

sama nie wiem... on też mówi, że zawód fizjo był dla niego wielką porażką i największym błędem w życiu ... ale chyba i tak warto spróbować nie?
chciałam coś napisać, ale po Twojej późniejszej wypowiedzi widze, że tak naprawdę to wcale nie oczekujesz od nas odpowiedzi...
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a czolenka kupilam takie (foto), na szpileczce, na zywo cudowne
bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej kobitki u nas dzisiaj pierwszy tydzień z maluszkiem tydzień temu o tej godzinie walczyłam jeszcze na porodówce
bardzo Was przepraszam, że rzadko się odzywam ale jak narazie uczmy się małego (myślałam, że jest to dużo łatwiejsze)

niestety mały karmiony jest bebilonem bo u mnie baaardzo kiepsko z pokarmem tzn. pojawił się w 4 dobie na następny dzień pokarmu w ogóle nie było, wczoraj udało mi się wydusić 40 ml dzisiaj znów nic
Leonikowa, trzymam kciuki żeby jednak udalo się rozbudzić laktację
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A takie pytanie mamusie, które mają już przy sobie maluszki? Dostałyście coś od TZ-ów z tej okazji? Bo pamiętam jak kiedyś była tu dyskusja o tym?
no własnie... mnie też to ciekawi... Ja mojego parę razy podgadywałam Tak więc jest świadomy, że czegoś od niego oczekuję... Tak więc mam nadzieję, że (może nie od razu po porodzie) jak troche ochlonie to sobie przypomni Ja napomykałam o jakimś świecidełku
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu dodzwoniłam się do gina i jadę do szpitala! aaaa boję się ale też cieszę i mam nadzieję że to nie fałszywy alarm, bo boli jak cholera

trzymajcie kciuki
trzymamy ze wszystkich sił
Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
dziewczyny w poniedzialek trafilam do szpitala z cisnieniem 180/110, wyniki potwierdzily bialkomocz, a na usg wyszly zle przeplywy.

w srode przez cesarke przyszedl na swiat nasz najcudowniejszy synek Jasiu, wazy 1700, 43 cm,
lezy w inkubatorze ale ma sie dobrze, oddycha samodzielnie, ja dochodze do siebie po cieciu
ojej... to miałas przejścia Ale najważniejsze, że Jasiu ma się dobrze Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Mokka widzę, że Ty jak ja lubisz sobie późną porą na wizazu buszować
uhmmm... my z Tżtem typowe sowy jesteśmy Chodzimy spać około 1-2 w nocy
Cytat:
Dzień dobry
Ja dzisiaj się witam i zmykam.
Mój synek kończy dzisiaj 3 lata Wielkolud a ja w kuchni szaleję, bo na godz. 15 goście.
Poza tym zaczęłam lekko plamić i zaczyna odchodzić czop podbarwiony lekko krwią. Jakby tak Kalina się uwinęła, to bym jedne urodziny musiała tylko wyprawiać ale póki co skurcz brak, a ona cicha dzisiaj jak nigdy. Ale żywo reagująca na kuksańce mamusi.
megi... no to czekamy I sto latek dla synusia
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
przed 13 panika dała znać na inny wątek, że rodzi i że boli, więc trzymamy kciuki żeby szybko poszło
no to czekamy na Torresiątko
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
nooo to żeście dały do wiwatu ...
mąż chce pracować i to robi np. pomagając sprowadzać ludziom samochody, załatwiać dokumenty i tłumaczenia... na tym zarobi ok 1000zł na msc na czysto...

wiec on nie siedzi dupskiem na kanapie, patrząc w sufit z piwem w reku... wysyła tony cv, był na 5ciu rozmowach kwalifikacyjnych, szuka pracy nawet poza pl ... praca którą mu zaoferowano jest jak się okazało za 1600zł brutto = 1181,38 netto, MUSI jeździć samochodem bo nie ma połączenia nawet busami z tą miejscowością wydając na paliwo +/- 500zł zostaje mu na rękę +/- 681zł... oczywiście nie liczę żadnych amortyzacji, zużycia samochodu, i tego że do miejsca pracy droga przypomina wesołe miasteczko ... żeby było mało standardowo rozliczany jest z ilości zrobionych masaży, których ma zrobić dziennie minimum 25/30 - i kto się nie orientuje ile w tym pracy błagam nie osądzajcie co to jest ok?! ...

więc nie uważam to za zaje*iście atrakcyjnej oferty dla faceta przed 30tka i żoną z dzieckiem w drodze...

co do policji ... tego tematu może nie poruszajmy, bo tj temat woda i baaaaardzo wiele czynników składa się ostateczne wyniki i decyzje...

ok... tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi wszystkie i te osądzające również tj. forum każdy ma do tego prawo... ale tylko chcę nadmienić że baaaaardzo szybko oceniacie ludzi ...

idę wieszać pranie z szlafrokiem, bo chcę wreszcie spakować torbę
myaja, nie rozumiem skąd to uniesienie... Każdy odpowiedział Ci na podstawie tego na ile w swych wypowiedziach pozwoliłas poznać siebie i swojego męża... Cóż... mogę tylko dodać, że wiekszośc wypowiedzi dziewczyn była podobna...
Stary 2013-03-09, 21:56   #2887
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dziewczyny dzieciate, czy praktykujecie opcje prezentu od noworodka dla starszego dzieciaczka- bo co chwile o tym słysze z każdej strony....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:58   #2888
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja rano seks, później ciepła kąpiel z mężem, znowu seks u długi spacer na kawę mrożoną. Teraz umieram tak mnie krzyże bolą... Ostatni raz próbowałam małego wykurzyc. Ała!
Ulala Lunka to nie próżnujecie

Cytat:
Uwaga uwaga !!!!

Gratulacje dla szczęśliwej Mamy!!! I witamy Kacperka

Cytat:

torres na swiecie

Gratulacje Pani i Witaj Torresku !!!

Cytat:

Jutro uzupełnię listę!
Dla Mamusi i Karolka!!!

Ale się dzieje Wielkie gratulacje Dla wszystkich Mamuś i ich dzieciaczkówZdró wka i wypoczywajcie
Stary 2013-03-09, 22:00   #2889
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

torres na swiecie
Cytat:

Jutro uzupełnię listę!

AAAAA!!!! Wysyp!

GRATULACJE MAMUSIE!!!

No ależ się cieszę!!! Z tego wszystkiego znów się popłakałam

I ciekawe jak Panika poradzi sobie w życiu "nie płaszczki"

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Sorceresss ja nie wątpię w to że będziecie czekać na każde szkraba na naszym wątku, bardziej chodziło mi o to że ja będę mieć pełne majtki przed porodem ze strachu a wy już dawno po i pamiętać nie będziecie

a to może się okazać prawdą
Ale zwróć uwagę, że już teraz tyle mamuś już z pociechami, a my trzęsiemy gaciami Już zaczynają się dziewczyny zbliżać do mnie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Wczoraj miała przeszczep. Teraz jest bardzo słaba. Ogólnie źle się czuje, wymiotuje ciągle. Lekarze mówią, że najgorszy będzie ten tydzień, bo dopiero wszystkie leki zaczną działać. A dostała ich bardzo dużo - najsilniejszą chemię i dodatkowo mnóstwo innych.
Szkoda, że nie możemy jej odwiedzić - chociaż przez szybę pogadać, popatrzeć.
Mam nadzieję, że będzie dobrze i wróci do zdrowia. Ma dla kogo!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:02   #2890
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny pani22ka przesyla gratulacje dla klementyny i kwiatuszka a my wszystkie trzymamy kciuki za Torresa bo lezy w inkubatorze i za panike zeby szybko mogla go zobaczyc !!!!!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:08   #2891
Agnjeska
Zadomowienie

Aa chwilę człowieka nie ma a tu takie wieści!
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus !
I kciuki za Torreska !

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:19   #2892
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny pani22ka przesyla gratulacje dla klementyny i kwiatuszka a my wszystkie trzymamy kciuki za Torresa bo lezy w inkubatorze i za panike zeby szybko mogla go zobaczyc !!!!!
Stary 2013-03-09, 22:22   #2893
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Obserwujcie u siebie puchniecie, cisnienie i czesto robcie wyniki bo to zatrucie to na prawde dziadostwo, najlepiej jesli jest szybko rozpoznane to da sie leczyc, w moim przypadku najlepszym wyjsciem byla cesarka bo malutki nie byl juz odzywiany tak jak powinien. Urodzilam w 36 tyg, a Jas dlatego taki drobinek,w ciagu miesiaca przybral tylko 120 g. Szkoda ze u mnie jedynym wczesniejszym objawem bylo czasami puchniecie stop, bo gdyby doszly inne czynniki na pewno zareagowalabym wczesniej.
Jasia zabrali do szpitala w innym miescie, ja jestem w domu zbieram sily na podroz bo mam kawalek do dojechania, tz jest codziennie dowozi małemu pokarm, ja niestety widzialam Go tylko przez chwile po porodzie i na zdjeciach robionych przez tż

Ptaszysko czytalam ze Natalcia super sobie radzi i to mnie podbudowalo bardzo, dzielna dziewczynka, moj Jaś tez szybko przybierze na wadze i bedzie juz dobrze. Wszystkiego dobrego Wam życzę

Ja walcze z nadcisnieniem dalej, no i bóle dają się we znaki, ale co dzień jest troszke lepiej, musze sie zebrac zeby jak najszybciej pojechac do synusia

Dziekuje za wszystkie gratulacje i kciuki
ojej, Kochana to zbieraj szybko siły żeby móc do Maleństwa pojechać A jak daleko ten szpital do którego Jasia przewieźli? 1700 to nie az taka malizna Szybciutko przybierze i nie będzie już musiał być w inkubatorze

Cytat:
Zdjęcia cz. 2

Tak z grubsza porobiłam fotki tych drobniejszych nie wyciągałam bo mam poukładane w kartonach to co najświeższe i na wierzchu pstryknięte

Do wózka mam jeszcze wymieniane te przednie kółka i mogę przerobić z 3 na 4 kołowca
gratuluję zakupów
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Trę ziemniaki, do tego jajko, mąka, sól, pieprz, cebula drobno posiekana
Lubię placki z cukrem
ja robie podobnie - jesli planuję jeść ze śmietaną i cukrem Ale jesli np. maja być do gulaszu czy po prostu na słono - to dodaję jeszcze paprykę mieloną (słodka i ostrą) oraz kminek mielony Ja kwinek uwielbiam
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja rano seks, później ciepła kąpiel z mężem, znowu seks u długi spacer na kawę mrożoną. Teraz umieram tak mnie krzyże bolą... Ostatni raz próbowałam małego wykurzyc. Ała!
no no... widze, że nei próżnujecie
Cytat:
Malpko Kochana wszystkiego najlepszego w dniu Twoich urodzin Spełnienia marzeń szczęścia miłości i dużo cierpliwości która teraz będzie Ci niezbędna
Małpka, dołączam się do życzeń
Cytat:
Uwaga uwaga !!!!

no piękne wieści Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej staram się zaś czytać ale na telefonie to masakra. U nas dziś kryzys. Jak wczoraj skurcze znikły i ucichlo krwawienie tak dziś że zdwojona siłą. Bardzo mocno krwawie od rana i skurcze były bolesne. Wynik na gbs jeszcze nie doszedł ale mówią że napewno jest dodatni. Cały dzień leżałam skurcze ucichły ale krwawie nadal dostałam jakieś dodatkowe leki ale cały czas powtarzaja że jest bardzo duże zagrożenie porodem przedwczesnym gdyby było jakieś zagrożenie życia mojego bądź małego to cesarka.
ojej... Biedulko... Niech to Wasze Maleństwo tam jeszcze czeka, bo teraz każdy kolejny dzień jest na wagę zlota... Trzymam mocno kciuki
Cytat:

torres na swiecie
Cytat:

Jutro uzupełnię listę!
łaaaaa... Ale się dzieje w ten weekend Gratulacje Mamunie
Stary 2013-03-09, 22:23   #2894
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
kasia ja tak mam często.. w ogóle to w okół pępka nie dość, że całą skóra mega napięta to jeszcze takie jakby fioletowe "kręgi" na moje oko rozstępy jak smaruję to mam wrażenie, że pęknie zaraz!
rozstepy to ja mam MEGA duze ... ew pykne fote jak bd sie prysznicowala ... ale sama skora napieta swedzi ... i sucha NIC nie pomaga serio ...

Cytat:

torres na swiecie
Cytat:

WOW ogromiastae Gratulacje Dla Dziewczyn

coz za emocje dzis - TROJACZKI i to same chopy

Cytat:
AAAAA!!!! Wysyp!

GRATULACJE MAMUSIE!!!

No ależ się cieszę!!! Z tego wszystkiego znów się popłakałam
nie tylko tys sie poryczala ....

Cytat:
oj jejciu a po czemu .. przeciez donoszony Toressik .. no nic tak czy SIAK sa

ALEZ sie faktycznie porobilo ... co za weekend
wczoraj byl Dzien Kobiet z Roszkiem ...
Dzis jest Typowy Dzien Synka
raz jeszcze
GRATULUJE DZISIEKSZYM MAMUSIOM, Z CALEGO SERCA SLE SAME POZYTYWNE MYSLI odpoczywajcie i sil nabierajcie

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-03-09 o 22:27
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:29   #2895
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Mam nadzieję, że będzie dobrze i wróci do zdrowia. Ma dla kogo!!!
Dzięki

Cytat:
trzymam mocno!!!
A dlaczego jest w inkubatorze?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:29   #2896
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieciate, czy praktykujecie opcje prezentu od noworodka dla starszego dzieciaczka- bo co chwile o tym słysze z każdej strony....
z tego co kajarzę, to Strippi coś takiego zrobiła od Michałka dla Julki

To moja pierwsza dzidzia... ale ja będę musiała pomyslec o takim prezencie dla moich kićków, żeby Leosia lepiej przyjęły Wyczytałam to ostatnio w "Mamo to ja"
Cytat:
I ciekawe jak Panika poradzi sobie w życiu "nie płaszczki"

Oj Ty brzydalu
Cytat:
trzymamy kciuki i za mamę i za synusia
Stary 2013-03-09, 22:33   #2897
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnej nocki Mamusie
Stary 2013-03-09, 22:37   #2898
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

ALEZ sie faktycznie porobilo ... co za weekend
wczoraj byl Dzien Kobiet z Roszkiem ...
Dzis jest Typowy Dzien Synka
raz jeszcze

.
Kasia bo jutro Dzień Chłopaka to się mali mężczyźni chcieli wbic na swoje święto
Stary 2013-03-09, 22:46   #2899
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

ale duży chłopak

Cytat:
czemu w inkubatorze??
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:53   #2900
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

nie wiem dziewczyny, napisala ze jest w inkubatorze, nie mam sumienia jej meczyc. jak cos napisze wiecej to dam wam znac.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:53   #2901
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

to zostałam sama w dwupaku z tp na 19.03. Agnjeska już biega z wózkiem na spacerach, Panika właśnie urodziła a u mnie dalej cisza..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:07   #2902
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No padniecie - Nestelle urodziła!!!!!!!
Gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

własnie... Strippi jak to jest? Ty Małego nie wybudzasz w nocy, ale pokarm nocny ściągasz i dajesz go rano, tak? Pytam, bo na SR połozna mówiła, że nie ma co patrzec na to że dziecko pieknie śpi - tylko budzić je i tak co 3-4 h... Bo jednak pokarm z nocy jest najbardziej wartościowy. A poza tym taki maluszek jeszcze czasem nie potrafi się obudzić gdy jest głodny i po prostu przesypia głód... a to niby nie jest dla niego dobre
U mnie położna powiedziała, że może spać 5 godz jednym ciągiem w nocy, ważne by w dzień nie spał dłużej niż 3
Musi wiedzieć że noc to noc, a dzień to dzień
Julkę też nie wybudzałam.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to coś dużo dostaliście z tego ubezpieczenia

i brawa dla Michałka, jak ty to zrobiłaś a w dzień jak ci funkcjonuje?
no dużo dużo, ale duże mamy składki bo np za mnie 125zł miesięcznie

A Michałek w dzień śpi, je i ma opcje czuwania czyli np przez 1,5 godz siedzi sobie z otwartymi oczkami i się rozgląda
zastanawiam się czy mu nie rozłożyć maty i go kłaść już na kilka minut.
Daję go do huśtawki jak mam coś do zrobienia i jestem sama, ale średnio ją lubi

Cytat:
dziewczyny w poniedzialek trafilam do szpitala z cisnieniem 180/110, wyniki potwierdzily bialkomocz, a na usg wyszly zle przeplywy.

w srode przez cesarke przyszedl na swiat nasz najcudowniejszy synek Jasiu, wazy 1700, 43 cm,
lezy w inkubatorze ale ma sie dobrze, oddycha samodzielnie, ja dochodze do siebie po cieciu
gratulacje kochana
za Jasia by wyszedł szybko z inkubatora
i dla Ciebie, byś szybko wróciła do zdrowia

Cytat:
Uwaga uwaga !!!!

gratulacje kochana

Cytat:

a i Strippi dzięki za polecenie szafy na fb- jakie czadowe ubranka odkupiłam od jednej babki, to szok- za dosłownie grosze- a jak otwarłam przesylke to mojemu chłopu nawet kopara opadła.
Nie ma za co kochana! Właśnie też jutro będę patrzeć za ciuszkami

Cytat:

torres na swiecie
gratulacje *

Cytat:

Jutro uzupełnię listę!
aaaaaaaaaaaaaaaa co to się dzieje
gratulacje

poszalały mamuśki

Cytat:
tak
my kupiliśmy Julce koparę z Wadera od Michałka

Hej
My po sesji
powiem wam, że Michałek bosko współpracował, ale ile to zachodu by zrobić jedno zdjęcie - szok
Np pozycja myśliciela układana była z godzinę, bo Michałek rozbudzał się, bo nie lubi jak mu się ręce dotyka, a tu trzeba było podeprzeć buźkę.
Dziewczyna układająca Michałka - profesjonalistka, patrzyłam na nią jak zaczarowana jak super go usypiała, kołysała, przekładała i układała. Próbowałam sama coś się nauczyć, ale kiepsko mi to idzie hehe
Było 5 dziewczyn fotografujących, już dostałam pierwsze 4 próbne zdjęcia od jednej z nich (akurat dziewczyny co brała udział w warsztatach) - fotki obłęd, a co będzie jak mi ta koleżanka co prowadziła warsztaty wyśle.
Normalnie nie mogę się doczekać.

Wstawiam wam jedno na zachętę

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-03-11 o 12:50
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:12   #2903
Zaciazona
Raczkowanie

pani22ka, kwiatuszek- MEGA GRATULACJE!!!!!: oklaski:klaski ::ju pi:

Nyaa- trzymam kciuki za mame, zeby do twojego porodu byla juz w lepszym stanie

Moni_ka- ciiiii ja z 16/03 ale jeszcze nie chce rodzic, jeszcze chociaz do czwartku....
Z reszta mi sie wydaje, ze chyba wszystkie sie zgodzimy i puscimy Dragusie teraz co nie??

Dobra ide filma zapuscic.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Gratulacje kochana

U mnie położna powiedziała, że może spać 5 godz jednym ciągiem w nocy, ważne by w dzień nie spał dłużej niż 3
Musi wiedzieć że noc to noc, a dzień to dzień
Julkę też nie wybudzałam.

no dużo dużo, ale duże mamy składki bo np za mnie 125zł miesięcznie

A Michałek w dzień śpi, je i ma opcje czuwania czyli np przez 1,5 godz siedzi sobie z otwartymi oczkami i się rozgląda
zastanawiam się czy mu nie rozłożyć maty i go kłaść już na kilka minut.
Daję go do huśtawki jak mam coś do zrobienia i jestem sama, ale średnio ją lubi

gratulacje kochana
za Jasia by wyszedł szybko z inkubatora
i dla Ciebie, byś szybko wróciła do zdrowia

gratulacje kochana

Nie ma za co kochana! Właśnie też jutro będę patrzeć za ciuszkami

gratulacje *

aaaaaaaaaaaaaaaa co to się dzieje
gratulacje

poszalały mamuśki

tak
my kupiliśmy Julce koparę z Wadera od Michałka

Hej
My po sesji
powiem wam, że Michałek bosko współpracował, ale ile to zachodu by zrobić jedno zdjęcie - szok
Np pozycja myśliciela układana była z godzinę, bo Michałek rozbudzał się, bo nie lubi jak mu się ręce dotyka, a tu trzeba było podeprzeć buźkę.
Dziewczyna układająca Michałka - profesjonalistka, patrzyłam na nią jak zaczarowana jak super go usypiała, kołysała, przekładała i układała. Próbowałam sama coś się nauczyć, ale kiepsko mi to idzie hehe
Było 5 dziewczyn fotografujących, już dostałam pierwsze 4 próbne zdjęcia od jednej z nich (akurat dziewczyny co brała udział w warsztatach) - fotki obłęd, a co będzie jak mi ta koleżanka co prowadziła warsztaty wyśle.

Boskie to zdjecie!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:19   #2904
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

Boskie to zdjecie!
czekam na tą fotkę myśliciela, bosko wyszła

mój tż też miał zdjęcia - ojciec z synem
i mieliśmy wspólne - ja Michałek tż i Julcia
Stary 2013-03-09, 23:21   #2905
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

kolejne 2 maluszki! GRATULUJĘ DZIEWCZYNY

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
To moja pierwsza dzidzia... ale ja będę musiała pomyslec o takim prezencie dla moich kićków, żeby Leosia lepiej przyjęły Wyczytałam to ostatnio w "Mamo to ja"
Ooo napisz o co chodzi, bo może też powinnam kocurkom coś kupić
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:22   #2906
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
O jeżuniu, ale cudo

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:31   #2907
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Hej
My po sesji

Zdjęcie czadowe, zresztą Michałek wygląda na nim doroślej, w życiu patrząc na to zdjęcie nie powiedziałabym, ze się niedawno urodził.

Ja tak słysze o tych prezentach i myslę nad tym, bo małe dzieciaczki troszke inaczej na to patrzą a starsze juz więcej rozumieją. Na razie jest u mnie po równo kupuje coś Emilce to i Oliwce też, żeby jej przykro nie było...
Stary 2013-03-09, 23:35   #2908
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
O jeżuniu, ale cudo

Cytat:
Zdjęcie czadowe, zresztą Michałek wygląda na nim doroślej, w życiu patrząc na to zdjęcie nie powiedziałabym, ze się niedawno urodził.

Ja tak słysze o tych prezentach i myslę nad tym, bo małe dzieciaczki troszke inaczej na to patrzą a starsze juz więcej rozumieją. Na razie jest u mnie po równo kupuje coś Emilce to i Oliwce też, żeby jej przykro nie było...
no właśnie poważnie wyszedł na tym foto, a nie jak dzidziuś 11 dniowy ))

no z prezentem fajny pomysł, Julka chodzi i mówi, że dostała od Michała
warto też powiedzieć dla gości, że jak przynoszą prezent dla malucha to warto kupić coś drobnego dla większego dziecka, by nie poczuło się odrzucone
Stary 2013-03-09, 23:44   #2909
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kasia bo jutro Dzień Chłopaka to się mali mężczyźni chcieli wbic na swoje święto
jutro ...??? a nie jakos pod koniec wrzesnia ...

tak czy Siak raz jeszcze dla naszych nowych wspanialych MAM

Ewkaaa8891
bedzie dobrze kochana ... jestes w szpitalu wiec maja 24h pelna kontrole ... wiedza co robia bedzie dobrze

strippi
hihi Slodka ta fotka ... i te usteczka yhmm .. po kim on je ma

zaciazona
jaki jaki film zapuscilas .... qrde ja za niedlugo nie bede miala chyab co ogladac haha z issohunt sciaglam jakies 85% od jaybob'a ehh - chyba serio na seriale sie przezucic musze

no nic spac mi sie nie chce ... wiec co TAK zgadlyscie
Kolejny FILM hahahaha

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 23:47   #2910
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
jutro ...??? a nie jakos pod koniec wrzesnia ...

tak czy Siak raz jeszcze dla naszych nowych wspanialych MAM

Ewkaaa8891
bedzie dobrze kochana ... jestes w szpitalu wiec maja 24h pelna kontrole ... wiedza co robia bedzie dobrze

strippi
hihi Slodka ta fotka ... i te usteczka yhmm .. po kim on je ma

zaciazona
jaki jaki film zapuscilas .... qrde ja za niedlugo nie bede miala chyab co ogladac haha z issohunt sciaglam jakies 85% od jaybob'a ehh - chyba serio na seriale sie przezucic musze

no nic spac mi sie nie chce ... wiec co TAK zgadlyscie
Kolejny FILM hahahaha

.
własnie ja też tak myslalam i tak obchodziłam ale ostatnio pomagałąm Oli zrobic gazetkę na marzec ze świętami i jak szukałyśmy to znalazłyśmy ten 10 marzec....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości