|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a w sumie tak gites fest nie jest ale nie panikuje )lepiej wiedzieć i zaradzić niż kolejne miesiące się zadręczać. ja na punkcie mojego zdrowia i strachu o zajscie w ciąże miałam fizia - torche problemów z hormonami. to było po tym jak się dowiedzieliśmy że w mojej rodzinie jedno małżeństwo nigdy nie będzie mogło mieć dzieci (jeden jedyny wyjątek w mojej mnożącej się jak króliki rodzinie). wtedy padło na mnie - panika i strach bo przecież to te same geny i może ja też nie moge. może to zabrzmi brutalnie i ostatecznie ale ogarnęłam sie dopiero po paru latach gdy wewnętrznie zaakceptowałam możliwość adopcji. nie wiem jak się będę czuła i co będe myślała gdy ten fakt stanie przed nami ale miałam już 10 lat by to w sobie trawić... jak pisałam wcześniej ja po 1cs miałam wyrwane pare dni z życia ze smutku wiec mi sie serducho kroi na myśl o Tobie. Nie martw się Kochana - leć do lekarza i porób badania - może to po prostu jakiś stan zaplny. znam mnóstwo par które starały sie 2,3 a jedna 4 lata o dziecko a teraz mają po 2 czy 3 dzieciaków ![]() a tak wogóle już do wszystkich - jestem tu nowa, nie wiem jak długo się staracie - jeśli to dłuższe problemy (2,3 lata) to polecam naprotechnologie. mega proste sprawy i bardzo logiczne podejście do organizmu kobiety. interesowałam się tym troche - ze względu na moje fobie i że moja znajoma z tego skorzystała - okazało sie że jest uczulona na większość produktów spożywczych- wyeliminowała je (schudła strasznie - no bo ile można jeśli tylko 10 produktów? ) podobierali jej indywidualnie jakieś leki i słuchajcie zaszła chyba po 6 miesiącach od rozpoczęcia terapii a mieli z mężem taką przypadłość o której mnie na studiach (uniwersytet medyczny) uczyli że nie ma praktycznie szans na ciąże.ale nie bede was zanudzać szczegółami no i znowu się rozpisałam...
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, któraś z Was piekła chyba tort o ile dobrze pamiętam?
Czy macie jakieś sprawdzone przepisy, czy może biszkopt kupujecie gotowy? Przepis na masę cukrową mam spisany, ale co z resztą ?Chcę upiec TZ na urodziny, ratujcie! |
|
|
|
#1804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2013-03-08 o 15:37 |
||||
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet
I życzę wszystkim II oraz żeby @ nie przylazły przez najbliższe 9 miesięcy ![]() Jakie to szczęście, że to międzynarodowe święto to i tutaj od facetów z grupy kwiaty dostałam I micha się cieszy ![]() Ja wciąż czekam, dziś 30dc i @ ani widu ani słychu. Stwierdziłam, że czekam do poniedziałku, jak nie będzie to testuję jeszcze raz i dzwonię do mojej ginki w PL pytać się jak tą cholerę wywołać, bo chciałabym jakoś przed świętami do niej wpaść jak przyjadę do PL no i najlepiej żeby @ wtedy nie było, a teraz to nawet nie wiem kiedy postanowi się sama pojawić ![]() Ech na mój gust ten cykl stracony, ale już myślę o następnym z bardzo pozytywnym nastawieniem ![]() Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki żeby @ nie przylazły. |
|
|
|
#1806 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą.
Ostatnio na nic nie mam czasu.. wszytsko przez pracę dopiero teraz udało mi się zajrzeć do Was. Rozruszało się nieco towarzystwo i bardzo dobrzeDziękuję to mam do nich wracać, bo mnie potrzebują, chcą i w ogóle. Tak więc w sumie jestem zadowolona. Furtka otwarta wrazie co jest.Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, żeby tym razem zaowocowały. Ja też już zaraz zacznę męczyć męża. Ale zastanawiam się czy nie lepiej wstrzymać się, aż na usg wyjdzie mi, że owulka tuż tuż... Jak myślicie, czy taka taktyka byłaby ok?Cytat:
Cytat:
A co do gin - ja też mam zawsze jakąś taką krempację ostatnio jak bywałam to były te jednorazowe sukienki, więc problem z głowy. Ale znowuż podobnie jak benetta - dziwnie się czuję z gołym tyłkiem i butami na bose nogi, zwłaszcza jak to są jakieś zimowe kozaki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty dziewczyno może też zatestuj jeszcze raz... póki nie ma @ jest nadzieja. A na wywołanie @ słyszałam, że dobre jest picie czarnej malwy przez pare dni... sama jednka nie próbowałam, więc nie wiem czy to działa
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Spełnienia najskrytszych marzeń no i każdej z Was i oczywiście sobie życzę II kresek na teście ![]() Dawno nic nie pisałam, ale cały czas Was podczytuję Coś zastój Nas się tu zrobił, trzeba wziąć się do roboty, a nie wyczekiwać wiosny ![]() Ja dziś miałam straszny dzień jestem nie do życia tylko bym spała ![]() Gegee - ostatnio pozazdrościłam Ci wyjazdów służbowych, więc w nagrodę w poniedziałek dostałam delegację na szkolenie do stolicy ![]() szkoda tylko, że taka pogoda U nas pada śnieg i znów biało , a ja tyle pięknych kolorowych ubrań mam w szafie na wiosnę, a tu |
|
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
gege, męczę męża od dziś co dwa dni! dziś 8dc
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w tym roku zmieniliśmy trochę rozkład wakacyjny i w sierpniu lecimy gdzieś na tydzień, a później w okresie jesienno-zimowym wybierzemy się do Egiptu wygrzać dupska bo ciężko mi tak długo wytrzymać bez słońca. Ja uwielbiam upały,a zima może dla mnie trwać od 23.12 do 10.01 każdego roku, a reszta powinna być lata i upałów ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Zmykaj do męża anie na forum plotkujesz Bierz się do roboty ![]() Dobranoc Stosunkowo udanej nocy Wam życzę
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
"Jeśli chcecie zwiększyć ilość i jakość spermy, dobrym pomysłem może być rezygnacja ze współżycia na jeden, dwa dni. Jednak dłuższe przerwy w kochaniu się (więcej niż 3-6 dni) mogą spowodować odwrotny skutek i pozostawić w spermie za dużo starszych, mniej ruchliwych plemników. "
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i wtedy szybciutko pojawią sie II kreski eh a ja dzis tak jak przewidzialam ta franca przyszla zaraz jak sie obudzilam Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-03-09 o 07:25 |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam w sobotę! pppatinka wiesz bo facet boi się usłyszec że z nim coś może byc nie tak, ale tak po cichu też bym chciał żeby mójtż zbadał, jak nam jeszcze jakiś czas nie wyjdzie to mu pwiem, ale aż się boję
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama się zdziwiłam, że sam zaproponował ![]() Miłego dnia życzę
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż mówi, że nie ma problemu z badaniem ale u nas w mieście nie ma tego typu badań musielibyśmy jechać do trójmiasta. No więc skarbek ma wymówkę bo musiałby wziąć dzień urlopu a najlepiej dwa bo jeszcze wyniki i co miałby powiedzieć pracodawcy? Więc biedny chce a nie może |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczęta,
po szalonym dniu kobiet ledwo żyje a dzisiaj mam wizyte u nowego gina i moze sie czegos dowiem. Musze sie tylko ogarnac co ciezko mi idzie. Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
KOBIETKI GDZIE WY JESTEŚCIE?
ZOSTAŁAM CIOCIĄ, MOJA SIOSTRA CIOTECZNA URODZIŁA CÓRECZKĘ WIDZIAŁAM ZDJĘCIE TAAKA ŚLICZNIUTKA ŻE TYLKO JĄ CAŁOWAC, TEŻ CHCĘ TAKA CIESZĘ SIĘ RAZEM Z NIMI TEŻ SIĘ RÓWNO 12 MIESIĘCY STARALI A TU TAKA CÓRA!
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem te pozornie stracone sa najlepsze..
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem... chociaż mam dzisiaj doła ogromniastego
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
wiem jak się czujesz ja byłam przeszczęśliwa jak siostra urodziła - dowiedziałam sie jak byłam na uczelni... tak się poryczałam że sie śmiali że zachowuje się jakbym to ja urodziła ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- cóż się dzieje?
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
a może się właśnie uda? kiedy masz termin @?
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
w sumie nic nadzwyczajnego... problemy z mamą, jakoś tak czasem psycha mi wysiada... choć na ogół mam raczej silny charakter i staram się być twarda to czasem coś pęka z niewiadomo jakiego powodu...
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- teoretycznie @ powinna dostać w okolicy 4 marca, ale robiłam po tym dwa testy i oba wyszły negatywnie. |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz mojej znajomej pozytywny wyszedł dopiero 1,5tyg po terminie wiec dopóki nie masz @ to sie lepiej nie uchlewaj... drobiazgi czasem potrafią dobić
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za słowa otuchy, od razu się trochę lepiej robi
benetta - trochę mnie pocieszyłaś z tą znajomą no jeszcze nie opijałam smutków dzisiaj, chociaż ochotę na jakieś winko miałam, no ale cóż trzeba zachować abstynencję.
|
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
No tak, to już wiem skąd mój wczorajszy fatalny nastrój, bo dzisiaj rano przyszła @
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

(a w sumie tak gites fest nie jest ale nie panikuje
) podobierali jej indywidualnie jakieś leki i słuchajcie zaszła chyba po 6 miesiącach od rozpoczęcia terapii a mieli z mężem taką przypadłość o której mnie na studiach (uniwersytet medyczny) uczyli że nie ma praktycznie szans na ciąże.

to mam do nich wracać, bo mnie potrzebują, chcą i w ogóle. Tak więc w sumie jestem zadowolona. Furtka otwarta wrazie co jest.
ostatnio jak bywałam to były te jednorazowe sukienki, więc problem z głowy. Ale znowuż podobnie jak benetta - dziwnie się czuję z gołym tyłkiem i butami na bose nogi, zwłaszcza jak to są jakieś zimowe kozaki 

jestem nie do życia

Więc biedny chce a nie może