Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 10:01   #4951
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Oliath Twoje słowa potwierdziły tylko moje zdanie. Jesteś niesamowita.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:03   #4952
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oczywiscie, ze bedzie dobrze

Teraz jestem taka madra, bo jestem w stosunkowo najlepszej w moim dotychczasowym zyciu sytuacji, ale mowie Wam na podstawie wczesniejszych sytuacji i lat.

Najpierw bylam sama z najstarsza przez ponad 8 lat, marne alimenty, utrzymywalam sie ze stypendiow (naukowe i socjalne) i tych groszy od "tatusia". Kiedy miala 5 latek, dostalam pierwsza prace za 900 brutto, dorabialam sprzataniem popoludniami. Ogolnie finansowo masakra, ale dziecko dalo mi takiego niewiarygodnego kopa i tyle sily, ze moglam gory przestawiac... co dwie glowy, to nie jedna

Potem wpadka z druga, moj wtedy-jeszcze-nie-maz posikany, my w Anglii, w miare ustawieni, a w Polsce od polowy ciazy nagla ciezka choroba i smierc mojej Mamy, w koncu nie dalam rady psychicznie i niemal wyrzucilam go z domu na zasadzie - stary, jesli masz mi dokladac problemow to spadaj, nie takie rzeczy przetrwalam, nie potrzebuje Cie takiego... na szczescie sie opamietal po tym prysznicu lodowatym i basniowa przemiana w Mezczyzne Mojego Zycia . Wrocilismy do Polski - ja na wczesniejszym macierzynskim, on szukal pracy. Mielismy szczescie, znalazl miesiac po narodzinach mlodszej; ja musialam przerwac macierzynski i pracowalam odkad Lala skonczyla 3 miesiace. W miedzyczasie moj Tato w ciezkiej depresji, alkohol... Postawil nas w sytuacji, ze musielismy albo sie wyprowadzic, albo rozstac, bo zatruwal TZtowi zycie i traktowal go jak psa. Cudem dostalismy kredyt na wlasne mieszkanie, maz pracowal po 20 h dziennie, a i tak w okresie wplacania zaliczki odzywialismy sie glownie chlebem z marmolada tesco. Ale byly dzieci, rosly zdrowo i szczesliwie, to najwazniejsze przeciez - kazdy usmiech dziewczynek - bezcenny

Potem juz bylo coraz lepiej, z gorki - awansowalismy, konta powoli wyszly z kilkutysiecznych debetow. Jest ok, choc wlasny maly domek i wakacje co roku - nadal w sferze marzen

Sie rozpisalam... po prostu nie smutkujcie tak, nie martwcie sie na zapas. Jesli jestescie we dwoje, silni swoja miloscia, kasa nie jest niczym takim, co powinno klasc sie cieniem na przyszlosci. A kazda z Was ma pod sercem niewyczerpany akumulator szczescia, radosci, sily i energii. Dziecko tak cudownie dodaje mocy, ze dla mnie samo to jest najwiekszym cudem wszechswiata. Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co

Nie zebym sie madrzyla, oczywiscie
nie no...Oliath.... szacunek....
Jesteś naszym GURU jak to Idzia napisała...jesteś przykładem, że jak się chce to się da... takie wpisy mega motywaują....
Cholera to Ty swoje też przeszłaś....I w takich przypadkach wierzę w słowa...."Co nas nie zabije to nas wzmocni"....bez dwóch zdań....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:04   #4953
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

jesteś mega zorganizowana, zazdroszczę aż
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dla mnie Oliath jest guru domowego ogniska. Mam nadzieję, ze ja kiedyś też będę tak zorganizowana. Serio, podziwiam Cię dziewczyno
Jeżuuuuuuuuu, przestancie Kochane, bo mi az glupio i mam wrazenie, ze sie z tym obnosze czy cos.........
taki lans tylko

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mnie prace domowe też wołają, ale ja mam taką cudowną zdolność, potrafię to wyłączyć i nic nie słyszę
Moja choroba psychiczna widac mocniej zaawansowana, mi sie to nawet sni i nawet to lubie ... Przypadek beznadziejny
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:12   #4954
magdalennne
Wtajemniczenie

Oliath twoje słowa są dowodem na to, że można wiele przetrwać Jesteś wielka Aż z tego wszystkiego poskładam w końcu ubrania, które czekają na to od tygodnia
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:13   #4955
fiazo
Zakorzenienie

zaczęłam jeść herbatniki bo boje się coś normalnego zjeść i co ?? mój kochany zamiast mnie wspierać zaczął wyjadać mi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:14   #4956
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Dylematów i dołków ciąg dalszy

Też mam takie myśli, właściwie rozmowy. Mąż jest w mega dołku jakoś nie widzi światełka w tunelu. Ja też nie widzę, ale bardzo się staram i wiem, że dojrzę.
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaleglosci nadrobilam, bylam przekonana ze jaj wyjdę to będzie nowy wątek a tu jeszcze stary
Tż jeszcze śpi a ja juz spać nie mogę to nadrabialam kilka stron od piatku
Gratuluję Dotka i Enlevee udanych wizyt sliczne fotki

My wczoraj tez mieliśmy wyprawę wozkowa, nic sie nie zmieniło w kwestii naszej decyzji o wyborze wozka i mamy juz upatrzony Mutsy Evo w kolorze niebieskim, wozek jest naprawdę swietny w porownaniu z innymi i znaleźliśmy w stacjonarnym sklepie taniej niz w internetowych fotelik wybraliśmy maxi cosi cabrio fix wiec jeden wybor mamy z glowy
Kupiliśmy tez ubranko wyjściowe dla Tymusia, śliczne błękitne ofrodniczki z mięciutkiego sztruksu w komplecie z body z kolorowymi rekawkami.

Mkoncze moj e krotkie sprawozdanie bo z telefonu piszę i jest ciężko, milego dnia Mamusie i do usłyszenia w nowym wątku
za wyprawę, fajnie, że jesteście zdecydowani- to polowa sukcesu
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jak to po co chłop Margosi? To pytanie retoryczne
Wykorzystany
Pozytywnie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39680268]No właśnie. Jutro pójdzie i znowu go cały dzień nie będzie, a w dni, które możemy spędzić razem jakoś miło - kłócimy się [/QUOTE]
To jak my
Cytat:
DZIEŃ DOBRY

Ale u mnie pochmurno i brzydko, jeszcze ten śnieg

Mnie prace domowe też wołają, ale ja mam taką cudowną zdolność, potrafię to wyłączyć i nic nie słyszę

Aż za serducho ściska

Super, że decyzje powozowe już podjęte

Jest dokładnie tak jak mówisz, my teraz świadomie zdecydowaliśmy się na dziecko, mimo, że wcześniej mieliśmy lepsze warunki finansowe niż obecnie. Ja pracuję obecnie na pół etatu, przed nami generalny remont łazienki, tż w październiku zmienia pracę na gorzej opłacalną, ale dla niego bardziej satysfakcjonującą, jeśli nie będzie miał możliwości dorobienia to może być krucho, ale jak nie zdecydowalibyśmy się teraz to nie wiem, czy w moim przypadku posiadanie kiedyś dzieci byłyby realne. A jak wszystkie wiemy dziecka też nie utzrymamy za free, to kolejny porządne obciążenie finansowe, ale jakie kochane

A teraz dalej będę nadrabiać wasze wczorajsze wypociny
Damy radę
Cytat:
Dziewczyny, oczywiscie, ze bedzie dobrze

Teraz jestem taka madra, bo jestem w stosunkowo najlepszej w moim dotychczasowym zyciu sytuacji, ale mowie Wam na podstawie wczesniejszych sytuacji i lat.

Najpierw bylam sama z najstarsza przez ponad 8 lat, marne alimenty, utrzymywalam sie ze stypendiow (naukowe i socjalne) i tych groszy od "tatusia". Kiedy miala 5 latek, dostalam pierwsza prace za 900 brutto, dorabialam sprzataniem popoludniami. Ogolnie finansowo masakra, ale dziecko dalo mi takiego niewiarygodnego kopa i tyle sily, ze moglam gory przestawiac... co dwie glowy, to nie jedna

Potem wpadka z druga, moj wtedy-jeszcze-nie-maz posikany, my w Anglii, w miare ustawieni, a w Polsce od polowy ciazy nagla ciezka choroba i smierc mojej Mamy, w koncu nie dalam rady psychicznie i niemal wyrzucilam go z domu na zasadzie - stary, jesli masz mi dokladac problemow to spadaj, nie takie rzeczy przetrwalam, nie potrzebuje Cie takiego... na szczescie sie opamietal po tym prysznicu lodowatym i basniowa przemiana w Mezczyzne Mojego Zycia . Wrocilismy do Polski - ja na wczesniejszym macierzynskim, on szukal pracy. Mielismy szczescie, znalazl miesiac po narodzinach mlodszej; ja musialam przerwac macierzynski i pracowalam odkad Lala skonczyla 3 miesiace. W miedzyczasie moj Tato w ciezkiej depresji, alkohol... Postawil nas w sytuacji, ze musielismy albo sie wyprowadzic, albo rozstac, bo zatruwal TZtowi zycie i traktowal go jak psa. Cudem dostalismy kredyt na wlasne mieszkanie, maz pracowal po 20 h dziennie, a i tak w okresie wplacania zaliczki odzywialismy sie glownie chlebem z marmolada tesco. Ale byly dzieci, rosly zdrowo i szczesliwie, to najwazniejsze przeciez - kazdy usmiech dziewczynek - bezcenny

Potem juz bylo coraz lepiej, z gorki - awansowalismy, konta powoli wyszly z kilkutysiecznych debetow. Jest ok, choc wlasny maly domek i wakacje co roku - nadal w sferze marzen

Sie rozpisalam... po prostu nie smutkujcie tak, nie martwcie sie na zapas. Jesli jestescie we dwoje, silni swoja miloscia, kasa nie jest niczym takim, co powinno klasc sie cieniem na przyszlosci. A kazda z Was ma pod sercem niewyczerpany akumulator szczescia, radosci, sily i energii. Dziecko tak cudownie dodaje mocy, ze dla mnie samo to jest najwiekszym cudem wszechswiata. Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co

Nie zebym sie madrzyla, oczywiscie
Tak się wzruszyłam, że mi łezka pociekła...
Dziękujemy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:15   #4957
Oliath
Zakorzenienie

Jak mnie tak lubicie to mam PROSBE OGROMNA:

Poszukuje wanienki TEGA BABY na wanne, polski producent, jeszcze rok temu mozna bylo kupic bez problemu, ale uszkodzila im sie matryca i wstrzymali produkcje jak na zlosc nigdzie nie mozna dostac, przekopalam CALY internet, no jak kamien w wode.
Bym chetnie odkupila chocby uzywana, dla mnie i kregoslupa mego to jest strzal w 10 - lekka, z tworzywa, bez zbednych stelazy, nakladana na wanne, z odplywem...

ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TEGA.jpg (9,4 KB, 8 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:15   #4958
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zaczęłam jeść herbatniki bo boje się coś normalnego zjeść i co ?? mój kochany zamiast mnie wspierać zaczął wyjadać mi
Ach te chłopy

Mój był rano grzeczny to może nawet dostanie śniadanie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:15   #4959
enlevee
Zakorzenienie

jestem ! zakładać nowy wątek i Was nadrabiać, czy na odwrót?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:19   #4960
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
mozesz powoli pieścic...w sumei nei ma co nadrabiac

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 10:20   #4961
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Zdazysz nadrobic na luziku
Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:22   #4962
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Czytam sobie o tyciu w ciąży i PAN napisał, że w ciąży przytył 10 kg, ale od porodu nic nie zrzucił (żonie zgubienie kg poszło szybciej)

Cytat:
nooo.. jutro zaczynam 22 tydzień.. to pogratulujcie mi jutro z samego rana

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Czy wasi mezowie tez doprowadzaja was do szalu? Moj caly czas kaze mi jesc,nie mam juz sily tlumacze mu 3kg na + to idealnie w tam tygodniu a on dalej swoje
Mój mnie nie namawia, bo wie, że musiał by się wtedy przejść do kuchni

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Aaaa... nie powiedziałam Wam, dobra nowina - teściowa w poniedziałek wyjeżdża

Oliath

Jesteś niesamowita A takiej pomysłowej wanienki to ja nie widziałam, ale polować nie będę, bo jeśli przetrwamy remont łazienki, to wanny tam już nie będzie

Cytat:
A co wolisz??

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Włączyłam dzień dobry tvn, a tam w kuchni truskawki, jagody, malinki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:26   #4963
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak myślicie ma sens kupować używane łóżeczko? Nawet mój TŻ nie patrzy na mnie krzywo za ten pomysł. A dziecko będzie w nim spało max 2-3 lata i nie wiem czy ma sens wydawać mnóstwo kasy na nowe... A można kupić używane za śmieszne pieniądze. Materac tylko nowy zakupić.
Stary 2013-03-10, 10:29   #4964
Oliath
Zakorzenienie

OCZYWISCIE ze TAK, magdalenne
W naszym, jak sadze z racji jego wiekowosci, spalo kilka/-nascie pokolen bobasow
Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:29   #4965
enlevee
Zakorzenienie

No.. przeczytałam rzeczywiście coś niemrawe jesteśmy ostatnio.

Ja się z synem witamy w 22 tygodniu, za tydzień będziemy zaczynać 6 msc.. jak to zleciało !!!

Odnośnie nadrabiania- roxi.. też mam takie myśli i choć teraz jest w miarę ok boję się, że się zawali, ja mam pracę zagwarantowaną do końca tego roku.. Tż ma głównie pracę prowizyjną, choć dobrą. Boję się tego wszystkiego

Oliath- Podziwiam Cię rownież.. tak jak dziewczyny napisały nie dość, że jesteś piękna, uzdolniona, to jeszcze potrafisz cały dom ogarnąć tak, że zasługujesz na medal :kwiatek-dziekuje: a Twoja historia utwierdza w przekonaniu, że jak się chce to się da

Mnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię się monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Nie zrozumcie mnie źle.. ale po prostu czasami mam już dosyć bycia ciężarną i przyspieszyłabym trochę czas. Nie wiem czy to takie chwilowe, czy co ale wzięłam i wczoraj się rozryczałam z tego wszystkiego przed spaniem. Jestem okropna?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-10, 10:30   #4966
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
OCZYWISCIE ze TAK, magdalenne
W naszym, jak sadze z racji jego wiekowosci, spalo kilka/-nascie pokolen bobasow
Muszę to przemyśleć może dokonam zakupu jak się trafi fajna okazja
A gdzie udało wam się owo wiekowe łóżeczko trafić?
Stary 2013-03-10, 10:31   #4967
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

No i to samo mówię mężowi. Jesteśmy razem damy radę. Są rzeczy gorsze. Niech się cieszy, że jesteśmy zdrowi i modli oby tak dalej, a resztę zawsze można zmienić.

Krowa nam się ocieliła. Nie wiem czy jałówka czy byczek bo nie chcemy krowy denerwować, ale jest tfu tfu tfu cudne
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:32   #4968
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie ma sens kupować używane łóżeczko? Nawet mój TŻ nie patrzy na mnie krzywo za ten pomysł. A dziecko będzie w nim spało max 2-3 lata i nie wiem czy ma sens wydawać mnóstwo kasy na nowe... A można kupić używane za śmieszne pieniądze. Materac tylko nowy zakupić.
to wcale nie jest jakiś dziwny pomysł....przecież materacyk będzie nowy więc spoko....jestem za

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 10:33   #4969
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
No i to samo mówię mężowi. Jesteśmy razem damy radę. Są rzeczy gorsze. Niech się cieszy, że jesteśmy zdrowi i modli oby tak dalej, a resztę zawsze można zmienić.

Krowa nam się ocieliła. Nie wiem czy jałówka czy byczek bo nie chcemy krowy denerwować, ale jest tfu tfu tfu cudne

Przeczytałam "krowa nam się ociepliła" i sobie myślę- ale ja głupia, nie wiem co to znaczy a przecież nie będę się pytać.. ale na szczęście doczytałam raz jeszcze

brawo dla krowy takie maleństwo to nic tylko przytulać, coo?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-10, 10:34   #4970
yevele
Zadomowienie

Cytat:
ja nie widzę nic złego w używanych, no pod warunkiem oczywiście że się nie rozpada
Stary 2013-03-10, 10:35   #4971
magdalennne
Wtajemniczenie

Enlevee nie jesteś okropna Po prostu tak to odczuwasz. Mi też zaczyna się robić ciężko, ale w nadziei trzyma mnie fakt, że ciągle ważę mniej niż kiedyś... Może dlatego jest mi łatwiej, ale wiem ile wysiłku kosztowało mnie zrzucenie i boje się tego
Pewnie wiele dziewczyn w ciąży tak to odczuwa Na pewno nie jesteś sama.
Stary 2013-03-10, 10:35   #4972
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Może w środę dowiem sie kto mieszka w brzuszku to zacznę poznawać świat ubranek dziecięcych ja nie lubię różu takiego perfidnego rażącego, ale pudrowy pastelowy róż dla dziecka jest cuuudny
Ja też może w środę poznam płeć

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam, że ta okropna krecha robi się coraz wyraźniejsza, doszła już do pępka
Ja na razie nic nie mam

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ja jeszcze raz dzis wybralam sie na zakupy, bo u nas zaczely sie przeceny po zimowe.
patrzcie jakie dwie zreczy upolowałam dla małej.
obiecałam sobie, że więcej nie kupię!!!
Ale słodkości, a ceny faktycznie też fajne

misiaczka555 nie wyświetla mi się twoje babyastrology NIe wiem czy tylko mi czy masz jakiś błąd.
Stary 2013-03-10, 10:35   #4973
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukuje wanienki TEGA BABY na wanne, polski producent, jeszcze rok temu mozna bylo kupic bez problemu, ale uszkodzila im sie matryca i wstrzymali produkcje jak na zlosc nigdzie nie mozna dostac, przekopalam CALY internet, no jak kamien w wode.
Bym chetnie odkupila chocby uzywana, dla mnie i kregoslupa mego to jest strzal w 10 - lekka, z tworzywa, bez zbednych stelazy, nakladana na wanne, z odplywem...

http://www.gumtree.pl/cp-bezpieczens...dana-462856620
znalazłam coś takiego tylko
Kobieto, podziwiam!

A tak w ogóle, to dzień dobry

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:37   #4974
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:

Ha! mamy ten sam problem, ja takiej wanienki szukam odkąd jestem w ciąży i zero rezulatów. Uparłam się na nią bo parę osób mi ją poleca...nie ma w internecie, ani w największym sklepie z artykułami dziecięcymi

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:39   #4975
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
No.. przeczytałam rzeczywiście coś niemrawe jesteśmy ostatnio.

Ja się z synem witamy w 22 tygodniu, za tydzień będziemy zaczynać 6 msc.. jak to zleciało !!!

Odnośnie nadrabiania- roxi.. też mam takie myśli i choć teraz jest w miarę ok boję się, że się zawali, ja mam pracę zagwarantowaną do końca tego roku.. Tż ma głównie pracę prowizyjną, choć dobrą. Boję się tego wszystkiego

Oliath- Podziwiam Cię rownież.. tak jak dziewczyny napisały nie dość, że jesteś piękna, uzdolniona, to jeszcze potrafisz cały dom ogarnąć tak, że zasługujesz na medal :kwiatek-dziekuje: a Twoja historia utwierdza w przekonaniu, że jak się chce to się da

Mnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię się monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Nie zrozumcie mnie źle.. ale po prostu czasami mam już dosyć bycia ciężarną i przyspieszyłabym trochę czas. Nie wiem czy to takie chwilowe, czy co ale wzięłam i wczoraj się rozryczałam z tego wszystkiego przed spaniem. Jestem okropna?
Ennn...to chyba jest takie normalne...bo w sumie to co się dzieje w naszych organizmach to jakaś rewolucja...ja na razie jeszcze az tak nie przeżywam...bo oczekuję kopniaków dzidzi i to mnei jakos stresuje....a to że przytyję bardziej nż jestem...no trudno...będzie ciężko ale jakoś to zrzucę...może....a jak nie to ja potem bede płąkać

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
ja nie widzę nic złego w używanych, no pod warunkiem oczywiście że się nie rozpada
Yevele...kiedy dodasz zdjęcie do Klubu?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 10:44   #4976
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, czy to Cie pocieszy, ale za pol roku bedziesz MARZYC o tym, zeby dziecie wrocilo Ci do brzuszka chocby na jedna noc .
Nie jestes okropna, bo jesli bys byla, to ja tez jestem okropna, bo wolalabym, zeby ciaza trwala tak ze dwa lata zamiast marnych 9 miesiecy
Cytat:
Muszę to przemyśleć może dokonam zakupu jak się trafi fajna okazja
A gdzie udało wam się owo wiekowe łóżeczko trafić?
Ahaha - na All oczywiscie, Ludwik XV - mowie Ci, jest tak niepraktyczne, ze to przechodzi ludzkie pojecie zadnej regulacji, niewysokie, plus niestandardowe wymiary materaca (bedziemy zamawiac ) i do tego nie wyjmuja sie szczebelki no ale to, jak wyglada, wynagradza mi wszystkie dyskomforta
Cytat:
Cieląteczko zazdroszcze Ci tego wszystkiego Mela, ja moglabym miec krowke, umiem doic Twoje dzieciaki beda miec raj na ziemi z ta gospodarka - choc zdaje sobie sprawe, ile ciezkiej pracy z tym sie wiaze!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://www.gumtree.pl/cp-bezpieczens...dana-462856620
znalazłam coś takiego tylko
Kobieto, podziwiam!

A tak w ogóle, to dzień dobry
Odpada widzialam, nasza wanna jest za krotka na rozsuniecie stelaza kurcze, na All bylo toto nawet w obnizonej cenie 55 za NOWE, z powodu brakujacego wezyka... ale nie kupilam z racji szerokosci... genialne jest tez
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Ha! mamy ten sam problem, ja takiej wanienki szukam odkąd jestem w ciąży i zero rezulatów. Uparłam się na nią bo parę osób mi ją poleca...nie ma w internecie, ani w największym sklepie z artykułami dziecięcymi
No to jak mi odpisze (jesli odpisze) producent, moge zamowic dla Ciebie tez ale jakos watpie, czy zdaza wznowic produkcje wiec pozostaje polowac na uzywane jakby co
Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:45   #4977
surka
Zakorzenienie

Cytat:
NoMnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię się monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Ja mam teraz trochę lepsze samopoczucie, ale jak w I trymestzre i na początku II nie odchodziłam od wc, to mówiłam nigdy więcej ciąży, ja chcę już urodzić i zapomnieć o tym koszmarze.
Obecnie nie przejmują się tym czy przytyje, ile przytyje, tylko żeby był lipiec i przytulić zdrowe maleństwo. Ja strasznie obawiam się czy wszystko jest w porządku, nie czuję tych kopniaków Czasmi wydaje mi się, że jakieś bąbelki czuję, ale szczerze mówiąc nie sądze, żeby to było to. Teraz w środę idę do gina i już strasznie to przeżywam. Po nocy nawet śni mi się, że gin przykłada stetoskop do brzucha i robi przerażoną minę, co dzień budzi mnie ten sen

Cytat:

Cytat:
Ja chciałam wykorzystać łóżeczko po tż, zetrzeć, pomalować od nowa, ale okazało się, że nie posiada regulacji wysokości, więc kupujemy nowe
Stary 2013-03-10, 10:46   #4978
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Yevele...kiedy dodasz zdjęcie do Klubu?
za chwilkę jak w końcu się najem
Stary 2013-03-10, 10:47   #4979
Oliath
Zakorzenienie

COFFEE TIME!

Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:48   #4980
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz trochę lepsze samopoczucie, ale jak w I trymestzre i na początku II nie odchodziłam od wc, to mówiłam nigdy więcej ciąży, ja chcę już urodzić i zapomnieć o tym koszmarze.
Obecnie nie przejmują się tym czy przytyje, ile przytyje, tylko żeby był lipiec i przytulić zdrowe maleństwo. Ja strasznie obawiam się czy wszystko jest w porządku, nie czuję tych kopniaków Czasmi wydaje mi się, że jakieś bąbelki czuję, ale szczerze mówiąc nie sądze, żeby to było to. Teraz w środę idę do gina i już strasznie to przeżywam. Po nocy nawet śni mi się, że gin przykłada stetoskop do brzucha i robi przerażoną minę, co dzień budzi mnie ten sen

Ja chciałam wykorzystać łóżeczko po tż, zetrzeć, pomalować od nowa, ale okazało się, że nie posiada regulacji wysokości, więc kupujemy nowe
Chociaż jedna przeżywa to co ja...ja też czuję czasem tylko jakies rybki...poza tym nic:/ i też mam w środę wizytkę...surka damy radę?? DAMY!!!

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości