![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
To może jednak nie te brokuły
![]() ![]()
#422 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak rycza podczas przewijania? U nas na razie fajne temperatury wiec zakladamy tylko body z krotkim lub dlugim rekawem ale juz sie zimy boje. Tylko klade na przewijaku I placz. Zreszta placze przy kazdej zmianie pozycji. Boi sie czy co?? Pytanko jeszcze jedno. Czesto chodzi my na spacery przy oceanie I wieje jak cholera ale ciezko jest. Jakies 25 stopni wieczorami. Zastanawiam sie czy za pare tyg jak bedzie chlodniej to powinnam zaczac zakladac cienkie bawelniane czapeczki? Przy jakiej temp zakladalybyscie cos na glowke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Boże, spacery przy oceanie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Black, w polsce niedlugo juz bedzie lato
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-03-09 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Rozeznanie
|
Moja się nie mieści w centylach - jest powyżej.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba już nawet w 4 tyg., ale do tej pory podkładamy jej złożony na kilka razy kocyk, żeby była wyżej i główkę miała lepiej ułożoną. ---------------------------------- Dziewczyny, współczuję Wam teściowych. Po prostu nóż się w kieszeni otwiera. ![]() ---------------------------------- Dzisiaj miałam swój pierwszy raz. ![]() ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-09 o 22:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
No właśnie chciałam napisać to samo, co Elllmi.
![]() Nareszcie pozbyłam się szwów! A już miałam iść we wtorek do lekarza - okazało się, że trzeba było je trochę pociągnąć, a ja się głupia bałam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
O, i w ogóle, to kurde. Ubrałam sobie taką sexi koszulkę nocną, prześwit, kolory czarny + róż. I powiem Wam, że wzrok tż mówił wszystko -
![]() Ale odchudzanie dalej w postanowieniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Mika pytanie o pit-dawaj
![]() Bokeh biedne te nasze Malenstwa jak nie moga spac tylko sie tak mecya ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
helloł.
ja ostatnio jakoś na nic czasu nie mam :/ Jakoś się zorganizować nie mogę :/ Co tam u Was i Waszych pociech? No i jak zasypiają? Bo Ewa zasypia ostatnio po 23-24 :/ a Wojtek budzi się po 6 - więc z wyspania nici :/ Miłej niedzieli
#432 |
Zakorzenienie
|
Hej lale
![]() Mój skarbek właśnie przysypia więc korzystając z chwili zaglądam. Jutro jadę z nim do lekarza bo już mam dość tego domyślania i niepokoju ![]() A tak na dokładkę to jeszcze ten skok... Ciągle nerwowy i ciągle by jadł.
#433 |
Rozeznanie
|
jestem i ja, nie było mnie troszkę czasu. zrobiłam błąd z ostawieniem espumisanu i się zaczęło... na szczęście nie jest tragicznie ale i tak można się zajechać. poniedziałek był najgorszy wtedy już wiedziałam że to kolka, byliśmy akurat u rodziców, mama skakała z nią i ja z nią ryczałam. we wtorek mąż pojechal w delegację a ja spakowana do rodziców.
nie dam rady was nadrobić, zostało mi 3 strony z tamtego wątku. doczytałam tylko że AGA też ma przeboje a ona też odtawiła w tym samym czasie kropelki. Próbowałam infacolu i skutek odwrotny, wczoraj przed karmieniem podałam, zdążyła zjeść pół butelki i jazda, efekt natychmiastowy ale nie w tę stronę. pocieszam się że mała ma już prawie 2 miesiące wiec bliżej końca, mam nadzieję że nie będziemy w tej nielicznej grupie co przechodzą dużo dłużej. jeśli macie jakieś sposoby to proszę, nie wiem czego się łapać żeby jej ulżyć chociaż żeby nie zapeszyć miała tylko 2 ataki w poniedziałek i wczoraj po tym infakolu, tak to łagodnie. Polecam też czopki homeopatyczne Viburcol, u nas się sprawdza na kolki ale są też na uspokojenie po szczepieniu. Będę próbowała nadrobić chociaż ten wątek i być w miarę na bieżąco ale jest ciężko bo mała przeważnie na rękach i to ze skakaniem.
#434 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
http://klubkangura.com.pl/karmienie-w-chuscie http://www.chusty.info/forum/showthr...enie-w-chuście i pamiętaj, nie chodzisz gdy karmisz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------- Pobiłam rekordy wczoraj ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej.
Kurcze moja Daria ma naprawde problemy ze snem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny współczuję Wam tych wszystkich "dobrych rad"... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do Chrztu to bylismy się pytać w kościele o termin i mówię że mamy tylko ślub cywilny. Nie robili z tego powodu problemu. Z tym że dlatego że zameldowani jestemy w innym miejscu niz mieszkamy to musimy przynieść pozwolenie na Chrzest z parafii z miasta w którym mieszkamy. No i chrzest mamy 7 kwietnia. Szkoda gadać z tymi kościołami!! jak mogą nie ochrzcić dziecka TYLKO dlatego że rodzice mają slub cywilny???? MATKO!! PIĘKNE CIUSZKI! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#436 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ten Viburcol to na receptę? Bo zastanawiam się właśnie po nastepnym szczepieniu nie podać. Wiecie co? Mój młody wczoraj spał od 13 z przerwami co 3 godziny na cyca (jadł na półśpiąco). O 22 go w końcu trochę wybudziliśmy bo chcieliśmy iść spać a nie chciałam żeby było tak że pominiemy kąpiel, pójdziemy spać a on się obudzi za pół godziny głodny i będę musiała wstawać. Wykąpaliśmy i myślałam że jak tak się wyspał to masakra będzie i nocka będzie kiepska. No ale zasnął o 23 i spał z przerwami na jedzonko do 6:30 ![]() Teraz zasnął w leżaczku jak zwykle o tej porze więc mam jakieś 2 godzinki dla siebie. Obiadu nie muszę robić bo jest jeszcze wczorajszy królik, porobię chyba zdjęcia ciuszków jakie kupiłam Igusiowi na ciuchach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Aha! Dziewczyny wszystkie wyglądacie super z tymi chustami i dzidziolkami w nich
![]() ![]() ![]() Marsi- PIĘKNA kobieta z Ciebie ![]() ![]()
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas noc w miare przespana. Maly zwykle budzi sie o 23 i harcuje do 2-3. Dzis budzil sie tylko na jedzonko, wiec wyrozumialy dla mnie byl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
hej piękne !
![]() Silver moja też w dzień prawie nie śpi zasypia koło 19 śpi do 22 (ostatnio tak ma....) i potem muszę ja kapać po 22... no bo myślę czy jak wykąpię ja o 18 np to czy potem będzie mi tak fajnie spać po tej 22...:/ a wczoraj to nawet na spacerze nie śpi a jak już to takie drzemki 10minutowe i dawaj dalej :/ W ogóle jeszcze poruszę temat histeri dzieci podczas jedzenia z piersi czy tym które dzieci tak robią to zawsze? przy każdym przystawieniu? bo moja TYLKO koło godziny 17.... naprawdę nie kumam tego w nocy i nad ranem pieknie je a potem.... to jedno karmienie (bo nastepne tez już są ok) jest tragiczne nie wiem czy ona ma wtedy jakieś apogeum zmęczenia czy co...? Jak robicie ta zupę brokułową? bo bym sobie spróbowała ![]() ![]() A dziś na obiad zrobie sobie ziemniaczki z pstrągiem z foli z piekarnika
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wstałam przed 10 ![]() ![]() ![]() wiecie, jak tak czytam o Waszych problemach z karmieniem to naprawde nie wiem komu dziękowac, ze u nas najmniejszych ekscesów nie ma ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
U nas też - z karmieniem od początku ok, w sensie, że i mleko było, i problemów ze ssaniem niet, 2 razy chyba kolka - ale to piszę chyba, bo nie wiem, czy czasem nie było to zmęczenie mateiału wielkie. Czasem upierdliwy bąk lezie to wtedy pomarudzi trochę. A, za to skaza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39680991]Moja teoria jest taka (bo Dorka też późnym popołudniem lub wieczorem tak ma), że albo jak piszesz - zmęczenie, albo po prostu wychodzi trochę to, co mama cały dzień zjadła. Rano jest ok, bo nocą matka nie je, a potem może trochę za dużo tego i nerwy są. Nie kolka, ale upierdliwość jakaś właśnie, może ciężko na żołądku, może jakiś wkurzający bączek.
hehe :d U nas też - z karmieniem od początku ok, w sensie, że i mleko było, i problemów ze ssaniem niet, 2 razy chyba kolka - ale to piszę chyba, bo nie wiem, czy czasem nie było to zmęczenie mateiału wielkie. Czasem upierdliwy bąk lezie to wtedy pomarudzi trochę. A, za to skaza ![]() bede jesc dzis malo inwazyjnie, zobaczymy..... a w klubie moj 6tygodniaczek
#443 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39680563]Marsi, tu poczytaj:
http://klubkangura.com.pl/karmienie-w-chuscie http://www.chusty.info/forum/showthr...enie-w-chuście i pamiętaj, nie chodzisz gdy karmisz Ale twoje dzieciątko chyba najmłodsze w wątku, to i najmniej dojrzałe trawienie jeszcze Jak chłodniej?Pamiętaj, że w gondoli jest kilka stopni cieplej i nie wieje ![]() Po raz kolejny napiszę magiczne słowo: chusta ![]() ----------------------- Pobiłam rekordy wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wprowadziłam zmiany w karmieniu- nie przewijam małej przed karmieniem tylko od razu na półśpiocha cyc-i łapie, je ładnie i długo. Więc wrzask wynika z irytacji i zniecierpliwienia ![]() Jeny TŻ potrafi być taki opryskliwy, czasem mam wrażenie, że opiekuje się małą dla mnie a nie dla swojej córki po prostu... Jakbym była jakąś starą babą a nie jego kobietą ukochaną ![]() U nas śniegu po pachy-nici ze spaceru chyba że załądujemy się na sanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
To chwalę się zakupami na ciuchach...wolę nie myśleć ile bym za to zapłaciła w sklepie. I love lumpeksy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coś mnie dzisiaj piersi bolą,są ciepłe bardzo, nie gorące. Małą przystawiam jak zawsze, w dzień co 2 godz,czasem częściej czasem rzadziej. Mleko leci jak ta lala. Jest możliwe żeby się jakiś zator podły zrobił?
![]() Chyba zaaplikuję sobie profilaktycznie kapustę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meduzza wklupać twojemu tż? co zrobił? ![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Illusion, super lowy
![]() Ja ostatnio lubuje sie w koszulach - kupilam Kubusiowi jeansowa ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-10 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie was zarobiła.
Co do karmienia to mała troszkę cyrkuje np w połowie karmienia i biorę ją wtedy do odbicia i potem je normalnie. Przed każdym karmieniem podaje infakol i większych problemów nie ma. Tylko ostatnie dwa dni wieczorem robi ze 3 zielone kurki a potem od rana już normalne żółte jajecznice, i wieczorkiem znowu zielone... Szaja doradz czy to z mojego jedzenia, martwić się tym???? Mogli spoko przesypia, od 10, 11, śpi w lozeczku do np 3 potem karmienie i biorę ją już do łóżka bo potem to już co 2 godziny jedzenie. Ale i tak sukces bo Oliwka zaczyna coraz więcej w lozeczku spać bo jeszcze nie dawno straszny problem z tym był. Dzisiaj na obiad pieke szynkę w rękawie i zobaczymy co będzie. Od.wczoraj pije kompot z jabłek no i te jabłka siadam, wczoraj wieczorem jeszcze lodów smietankowych jadlam i teraz.obserwuje ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.