|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Tak,zrobie jutro progesteron.
Bety nie robie,bo wydaje mi się że jutro będzie dopiero 7 dzień fazy lutealnej więc za wcześnie. Test zrobie w przyszłą niedziele,będzie to 13 dzień fazy lutealnej więc jeżeli się udało powinno coś wyjść
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Macie jakieś wieści od Pani jak się czują
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
FIO mamy więsci od PANI: Torresik jest w inkubatorze bo przytyc musi wazy 2650. a Pani zle sie czuje - boli ją krocze i kilka razy zemdlała.
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Michałku trzymaj się
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za Michałka i jego mamę
|
||
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Pani trzymam kciuki za Ciebie i Michałka
|
#699 | ||
|
Konto usunięte
|
Pani trzymaj się tam
![]() Cytat:
dwie kreski ![]() Cytat:
Ale nie z łaskawości swej, tylko z chęci zakupów :PNo i kupiłam, sweterek, dwie bluzki (nie mam już w czym chodzić powoli), w Inglocie parę drobiazgów I byłam na pysznej bezkofeinowej kawie w Starbucksie
|
||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686061]
No i kupiłam, sweterek, dwie bluzki (nie mam już w czym chodzić powoli), w Inglocie parę drobiazgów I byłam na pysznej bezkofeinowej kawie w Starbucksie [/QUOTE]Pokaż
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja znowu na szybcika...
Znajomi wczoraj dość późno poszli, ale jeszcze dałam radę jednym nieśpiącym okiem zerknąć na forum i zobaczyć, że mamy pierwsze marcowe Dzieciątka na forum! Paniczko, Klementyna! Serdeczne, wielgachne gratulacje! ![]() Życzę Wam, a by macierzyństwo przyniosło Wam jak najmniej zmartwień i jak najwięcej radości! Pani, trzymam cały czas kciuki za Ciebie i Michałka! Mam nadzieję, że szybciutko dojdziecie do siebie... ![]() A teraz lecę na mężusiowy obiadek
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez chwilę zastanawiałam się czy Twoja Córeczka będzie miała na imię Roszpunka ![]() Masz jakieś przeciwwskazania do porodu sn czy sama chcesz cc? Tak pytam, bo ja raczej nie będę mogła rodzić sn (wada wzroku, mięśniak, przebyta operacja), ale mój małżonek ciągle się boi, że gdy trafimy na jakiegoś pseudolekarza to może się uprzeć przy porodzie sn. No i nie wiem jak to jest z cc, czy muszą być jakieś bardzo poważne powody?Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie podobno po 3 # lekarze na wszelki wypadek zapisują Acard.Nasze dziewczyny Lunka i Kocurek biorą.
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam przy trzeciej i czwartej ciąży...u mnie niestety nie pomogło - tzn. ja brałam aspirynę, żeby nie robiły się mikro zakrzepy i żeby krew dopływała do zarodka. Powinno się brać przy stwierdzonym zespole antyfosfolipidowym, ale lekarze zalecają częściej - tak w razie czego.
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-10 o 17:13 |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Wika, acard bierze sie w sumie profilaktycznie po #, a takze przy ciązach w których mogą występowac mikro zakrzepy. Ja przy pierwszej ciązy brałam acard - niestety nie pomoglo, przy drugiej acard + heparyne - to jest kombinacja skuteczniejsza, ale tez niestety nie pomoglo
![]() Jednak wiem, ze wielu dziewczynom pomaga i na kombinacji acard i heparyna rodzi sie wiele zdrowych dzieciaków ![]() Pani - za Ciebie i Michałka, obyście jak najszybciej wyszlo ze szpitala
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-03-10 o 17:30 |
|
|
|
#706 |
|
Konto usunięte
|
TŻ zrobił focię sweterka, bo te bluzki to takie zwyklaczki, pod sweter raczej. |
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() nie rodze, po wczorajszym maratonie dałam sobie spokoj. Niech sobie siedzi w tym brzuchu jak nie chce wyjsc, phi. Cytat:
![]() i tez od poczatku mnie bolaly nogi, jakby byly ciezkie a po acardzie bylo lepiej takze profilaktycznie polecam ![]() Pani trzymam kciuki!! I fajnie że Torres jest w końcu Michałkiem Waga nie taka zła, napewno szybciutko przybierze |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39687886]TŻ zrobił focię sweterka, bo te bluzki to takie zwyklaczki, pod sweter raczej.[/QUOTE]
Bardzo ładny
|
|
|
#709 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
Pani gratulację, Michałku, witamy na świecie
mam nadzieję, że szybko wrócicie do domkuAgatkaa, czy Ty prowadzisz ciążę u któregoś z lekarzy w Provicie?
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Paniczko gratulacje i buziaki dla Was Agatko gratuluję i trzymam kciuki nic się nie martw, wszystko będzie dobrze Tyle czasu mnie nie było, a tu takie cudne wieści Pozdrawiam
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#712 |
|
Konto usunięte
|
Dasti a co u Ciebie? Poślij czasami fotkę Olka
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39688765]Dasti a co u Ciebie? Poślij czasami fotkę Olka
[/QUOTE]U mnie jakoś leci, Olek poszedł do żłobka i strasznie choruje 2 tygodnie temu skończył antybiotyk, a przedwczoraj znowu się rozłożył jutro idziemy do lekarza. Obiecuję że będę odwiedzać Was częściej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
luna a możesz coś więcej pow o tym bólu nóg?
koocurek możesz mi di cczegoś porównać ten ból nóg? powiem wam ze wzięłam ten acard i trochę mi lepiej... jana tak prowadzę ciążę w provicie...jednak wiem ze będę musiała poszukać jakiegoś innego gina... dasti koper lat! ucaluj Olka!
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
Agatko,
podpisik
|
|
|
|
#716 |
|
MBZ♥
|
Wika
Roszpunka to tak "roboczo" bo mam straszną zgagę cokolwiek nie zjem i nie wypije, a wg jednego z przesądów wtedy dziecku rosną wlosy więc się śmiejemy, że nasza urodzi się z warkoczem![]() Do cc mam wskazania ortopedyczne przede wszystkim-jako nastolatka przeszłam operację na skoliozę. Kręgosłup mam usztywniony takim metalowymi prętami i w tym przypadku wyklucza to całkowice poród sn. DO tego dochodzą wcześniejsze # i to, że mam prawie 33 lata. Mój lekarz woli dmuchać na zimne Ale względy orto, konsultacje są na pierwszym miejscu
|
|
|
|
#717 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kurcze fatalny był dla mnie ten wczorajszy dzień. I dlatego dzisiaj mam humor i myśli pt. "Chcę skąd uciec jak najdalllllej!!!! Podczas wizyty u rodziców tż oczywiście była kłótnia, bo oni nie potrafią ze sobą rozmawiać jak normalni ludzie i dlatego dzisiaj mam bardzo zły nastrój.. szczerze ja zawsze chciałam wyjechać z Pl ale mój tż wierzył w cuda.. a teraz uważa że już za późno na zmiany i tak mi jest smutno jakoś dzisiaj.. Ja nie wiem czemu tak jest.. jak jesteśmy w domu, to też sobie ponarzeka czasami, ale zawsze powtarza że mamy siebie i to jest najważniejsze. A jak jest u rodziców to mu się włącza jakiś "agresor".. ma do swoich rodziców żal i pretensje.. i ciągle wypomina rodzicom że zaniedbali jego wychowanie, że zawsze były sprawy ważniejsze od tych jego.. i że nigdy nie mieli dla niego czasu i wypomina ojcu to że pił.. Powiedział wczoraj że nie nie ma żadnych dobrych wspomnień z domu.. Trudne to wszystko. Cytat:
![]() z całych sił zaciskam, aby wyniki były w porządku i aby w przyszłą niedziele pojawiły się II Cytat:
Cytat:
![]() A acard i heparyna pomagają tylko wtedy gdy mają na co pomóc.. czyli jeśli problem nie jest w krwi to nic nie da ich zażywanie. Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-03-11 o 08:26 |
||||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi w sprawie acardu - nie miałam pojęcia, na ile to rzeczy trzeba zwrócić uwagę, dopóki nie trafiłam na ten wątek
![]() Elizko, nie wiedziałam, ze 2 razy przezywałaś # życie bywa jednak okrutne...BYou, to faktycznie może się księżniczka z warkoczem urodzić A wybraliście już imię? anita, nasi Panowie mogą sobie ręce podać Ja też słyszę ciągle jak to inni mają dobrze, ile zarabiają, na jakie wakacje jeżdżą i mój małżonek zaczyna "poprawiać" nasz byt, ale zawsze kończy się to tragicznie Albo niezbyt dobre inwestycje, albo nerwy i kilka nocy po kolei bezsennych, albo jeszcze inne atrakcje. Staram się olewać - czasem tylko dodaję coś w rodzaju: "o tak, nie mamy pracy, nie mamy mieszkania", albo: "rzeczywiście, X czy Y ma lepiej, bo nie pracuje, na zasiłku sobie siedzi". No ale czasem też mi nerwy puszczają ![]() A ja mam radosną (i podszytą lękiem) informację - mam koleżankę po 2 #, mają już jedno dziecko i problemy z zajściem w ciążę. Po drugim # M. posprzedawała wózki i wszystkie rzeczy, które trzymała i odpuścili starania, zaczęła mi kibicować. No i jak się łatwo domyśleć, zobaczyła 2 kreseczki na teście
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to dobrze że ktoś mnie rozumie. Ja nie znoszę tego że mój tż ciągle narzeka a jak już się wkurzę i mu coś powiem w stylu "to zrób coś,zmień coś" to zaraz są wymówki że przecież i tak się nic nie da zrobić Kciuki za koleżankę! Aa... i na wątku mam marcowo-kwietnowych jest mały Michaś Pani - Przystojniak |
|
|
|
|
#720 | |
|
Konto usunięte
|
Hej. Wstałam już... Od pewnego czasu, jak już nie jest tak strasznie zimno, nie chce mi się spać rano.
Zaraz się zbieram, idę do sklepu. Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

za Michałka i jego mamę

dwie kreski 
poza tym wszystko oki więc powinnyśmy dotrzymać do terminu cc
No i nie wiem jak to jest z cc, czy muszą być jakieś bardzo poważne powody?

podpisik