|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
hej Wszystkim
Cytat:
![]() <<on się boi, że zemdleje>>a mi się wydaje, że mdlenie nie jest takie proste, i zapewne wcale mi nie padnie na tej porodówce ![]() Cytat:
Wiadomo dyskrecja i intymność jest ważna, więc ja mam zamiar posługiwać się chustą podczas karmienia, albo jakoś delikatnie zakrywać pieluszką ![]() Cytat:
hmmm ciekawe czy większość z nas także zacznie rozpakowywać się przed terminem byle żeby nie za wcześnie
|
|||
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
A planujecie mieć oddzielny kosz na brudne ubranka dzieciece? tzn oddzielny od tego z waszymi ubraniami??
|
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, nawet nie mam miejsca na 2 kosze
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy z TŻ producentami brudnych ubrań i bardzo dużo pierzemy - zbankrutowałabym na proszku jak bym chciała prać w tych dziecięcych, więc pasowałoby mieć dwa kosze, żeby nie przebierać, ale jak to wyjdzie to się okaże. Póki co nie kupujemy.
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba kupię taki kosz: http://www.google.pl/imgres?q=rattan...w=1173&bih=556 i postawie na ten: http://www.google.pl/imgres?q=rattan...w=1173&bih=556
bo jak pomierzyłam łazienkę to mi się dwa kosze też nie zmieszczą ![]() tzn by się może same kosze zmieściły, ale już nei mam gdzie śmietnika wcisnąć.. a dodatkowo przydałoby się postawić gdzieś śmietnik na pieluchy, a potem jeszcze wiaderko na wielorazowe pieluchy.. BTW strasznie lubię tą serie curvera.. mam jeszcze taki kosz:http://www.google.pl/imgres?q=rattan...w=1173&bih=556
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-10 o 15:11 |
|
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mam ten kosz curvera- super jest ![]() ja się zmywam, bo do kościoła się szykuję miłego popołudnia i wieczorka paaa
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-10 o 15:18 |
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa
widzicie mnie gnębi jeszcze jedno pytanie... Dostałam dwie wielorazowe pieluchy, aleeee dwie to hmm takie jakby majtki ceratowe na napy, a drugie dwie to takie grube majciochy też na napy, czym to się różni?! Oby dwie się zakłąda na raz czy co?! W ogóle ktoś z mam planujących pieluchy wielorazowe zrozumiała o co mi chodzi?! Szukałam, szukałam i chyba prosiłam Boga by nie znaleźć
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylismy u znajomych i kolezanka opowiadała, jak to jej młodsza siostra urodzila się 2 miesiace przed terminem i biegali z ojcem po mieście kupować wózek..
Dzisiaj TZcik wpadł w małe przerażenie i stwierdził, zę musimy koniecznie i jak najszybciej wózek kupic.. Już chcial zamawiać, aby tylko był.. Jakoś go powstrzymałam i mamy jechać we wtorek zobaczyć (bo on jeszcze nawet nie widzial co wybralam) i potem zamawiamy ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() I chyba na pierwszej stronie coś jest wrzucone, ale nie wiem czy tam znajdziesz odpowiedź. |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po obiedzie.
Co do osobnego kosza - kosza to na pewno nie będę mieć, bo chyba bym go musiała nosić na głowie, ale pewnie do wora będę wrzucać albo po prostu odkładać na bok i prać na bierząco. Idę odpocząć.
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wozek-tutek-2w1-i3066876833.html
bardzo atrakcyjna cena
|
#2203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Kubuś nawet po słodyczach nie zawsze raczy zafikać... Tylko się wierci i wystawia pupkę do głaskania ![]() Cytat:
W ogóle za 3 pary butów zapłaciłyśmy z siostrą 59,90 Bo generalnie ostatnio strasznie niszczę buty, bo chodzę "piętowo", więc szkoda mi kasy na jakieś lepsze cichobiegi, zwłaszcza, że musiałam kupić rozmiar większe... Nawet nie będzie mi ich żal jak się rozlecą.Cytat:
---- Wróciłam objedzona pysznym spaghetti A teraz dupka pod kocyk i leżakowanko przy FoxLife
|
|
#2204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wózek za 3 zł ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Mój to na usg leżał bokiem, a potem już pykał mnie w drugi bok, więc chyba się obrócił
|
|
#2205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Same "majtki na napy" to otulacze,m do nich wkłądasz wkład a grubsze to nie wiem co rozumiesz przez grubsze - z polarkiem? Czy z polarkiem i wkładami? Bo to może być albo kieszonka albo all in one![]() Cytat:
no i w zasadzie po co? Przecież przed praniem i tak się segreguje rzeczy.Co do karmienia piersią w miejscu pulblicznym, ba nawet w restauracji, nie mam żadnych zastrzeżeń, kwestia tylko okrycia piersi pieluszką i jest git. A jak ktoś ma z tym problem to właśnie jest to jego problem Jeszcze dojrzałam, ze boicie się braku miejsca na porodówce - jak przyjedziecie do szpitala ze skurczami i nie będzie miejsca, dzwonią do innego szpitala i pytają o miejsce, zaklepują i wiozą Was tam karetką no i nic się nie dzieje ja tam się nie martwię o to, bo mam dwa alternatywne szpitale.A jeszcze tak zapytam, bo mi się rzuciło w oczy, że ktoś (chyba Sharp) napisał, że na nasz termin będzie dużo rodzących - skąd takie dane? ![]() Aha, witamy się w 32 tc |
||
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i nasz kosz jest za mały żeby dorzucac jeszcze ciuszki małego, których pewnie będzie dużo Po 11 dniach u mamy wróciłam do domku Mama przez te dni mnie cały czas rozpieszczała ![]() Ale nie napisałam Wam że się po raz pierwszy przewróciłam Tydzień temu, na ulicy. Pewnie za nisko podniosłam noge i zahaczyłam o krawężnik. Wyrżnęłam się solidnie na kolana i dłonie Ale najgorszy był strach o synka. Na szczęście brzuszkiem nie dotknęłam ziemi. Mały sie ruszał, mi nic nie było, ale od tamtej pory patrze pod nogi cały czas ![]() Dziewczyny, naprawdę uważajcie!! Ja niby uważałam a jednak byłam bliska nieszczęścia. Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-03-10 o 16:13 |
||
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam coś o prasowaniu - ja nie zamierzam prasować, na SR położna mówiła,ze to niekonieczne. Po żelazko sięgnę tylko jeśli coś miałoby być ekstremalnie pomięte. Zabijanie bakterii żelazkiem to bujda.
Torba do szpitala - na sale poodową osobna i na położniczy osobna z ciuchami moimi i maluszka. W domu przygotuję ciuchy na wyjście ze szpitala i mąz mi dowiezie. No i to y było n a tyle, jesli chodzi o moje nadrabianie |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Wizażanki mam prośbę do wszystkich korzystających obecnie lub kiedykolwiek z mediów o dzieciach/parentingowych (prasa, Internet), by wypełniły mi ankietę do pracy magisterskiej
http:// www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html Link należy skopiować i z nazwy serwisu usunąć spacje. Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zakłócanie Waszych wątków
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ej ten wózek dalej 2,75 ![]() Ooo foto już zrobione
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-10 o 17:02 |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Prasuje sterte zaległych ubrań, na siedząco..
Nienawidze prasować i nic się nie zmieniło w tej materii od ostatniego prasowania.. |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam.. zjadłam pyyyyszny obiadek, ciacha z cukierni(co było błeędem bo mama też zrobiła swoje ciacho tysiąc razy lepsze a już nie dałam rady
)dostałam idealnie śmieszny wiosenny obrus,jak bedzie lepsze swiatlo to sie pochwalę.. ![]() teraz tak do 20 słodkie lenistwo a potem z psem, zrobić kolację tż i się ogarnąć troche.. a pies jak go wyjęłam z klatki i wyprowadzilam usiadła i sie gapi. nie robi nic-nie chodzi,nie wącha,nie idzie się napić czy spać, nawet zabawki ma w doopie,nie rusza się tylko się wgapia byle do jutra, choć ja wiem co jutro usłyszę "mam 3dni wolnego,to niech zostanie,co? będę przecież na miejscu,odwioze ją w środę" ![]() na 100%
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-10 o 17:09 |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 32 tcCytat:
Cytat:
tez nie lubie ale prasuje hehe
|
|
#2215 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i zaczynamy 33 tc |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem, na bank bedzie kombinował.. ![]() co do prasowanka-ja nie prasuję ![]() spodnie:rurki ze streczem, nie trzeba prasować. bielizna:nigdy nie prasowałam i nie mam zamiaru bluzki: wszystkie obcisłe i elastyczne, z serii "bez prasowania" to samo tyczy się koszul ![]() obkupiłąm się tylko w takie ciuszki jak pierwszy raz poszłam na swoje i musiałam zrobić taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaką górę prasowania ![]() i od tamtego czasu kupuję tylko rzeczy nie-do-prasowania ![]() obrusy/narzuty/posciel itd to tylko wtedy jak zmieniam
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam pojęcia czemu nie włącza na głos
|
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na pewno będzie wszystko w porządku z maluszkiem Cytat:
tak....Ja wszystko piorę i prasuje..kocyki rożki... Cytat:
jak już będziesz karmic to zmienisz zdanie..nic... po za Twoim maleństem,które będzie chciało jeśc... nie będzie Cię interesowało...nawet w sklepie ..czy na spacerze ..przysiądziesz i podasz maleństwu pierś...mniej czy bardziej dyskretnie..to w danej chwili będzie najmniej ważne miałam podobne zdanie przed karmieniem tu czy ówdzie..ale kiedy już karmiłam to na prawdę nie ma czasu czasami szukac dyskretnych kątów do na karmienia głodnego dziecka.. robi się to delikatnie i dyskretnie samo w sobie bo dzieciątko zasłania pierś ..no i pieluszką można też przysłonic... druga sprawa jest taka ... tak jak pisałyście wcześniej ..że przy gościach np. czy obcych gdzieś ludziach nie będziecie karmic... zapewniam Was że jest to tak na prawdę zbędny stres dla dziecka i samej mamy.. nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam..taka mała rada...to są niepotrzebne nerwy..wstyd jest tu nieuzasadniony ..karmicie dziecko a nie pokazujecie piersi.. czy ten czyn jest obrzydliwy..hmmmmm...może dla niektórych tak...ale z jakich powodów..nie mając czystych myśli..przecież tak stworzyła nas natura .. oczywiście co innego jeśli jest to tak jak pisałyście publiczne zbliżania intymne..to rozumiem ..też mnie to drażni ..a raczej śmieszy..że młodzi ludzie (bo kiedyś też taka byłam) afiszują się z całowaniem i macaniem przed innymi bo to jest szpan..(patrzcie jestesmy już dorośli i robimy to )...ale karmiąc dziecko wszystko w głowie inaczej się układa..i dojrzale podchodzicie do tej sytuacji..tak jak zresztą byście karmiły butelką..nie zwracacie uwagi na osoby trzecie..bo to one powinny poczuc obowiązek odwrócenia się czy wyjścia z pomieszczenie gdzie akurat przyszło Wam karmic...żeby uszanowac naturalny spokój karmiącej matce i karmionemu dziecku.. myśle że większośc z mam zmienia podejście do tego "rytuału" w trakcie przyjścia dziecka na świat ![]() taka mała refleksja ![]() osobiście nie brzydzi mnie to u innych a nawet jest to dla mnie uroczy widok..i kocham wszystkie mamy za to że karmią piersią bo wiem jak bardzo ważne jest to dla dzieciątka... co do torby do szpitala...też jestem za dwiema mniejszymi... zawsze tż może dowieśc rzeczy które są później potrzebne.. do mnie to tż codziennie coś przywoził bo nawet jak już myślałam że wszystko mam spakowane to okazało się że kubeczka swojego do picia nie wzięłam coś miałam jeszce napisac.......hmmmm.. |
|||
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Bo generalnie ostatnio strasznie niszczę buty, bo chodzę "piętowo", więc szkoda mi kasy na jakieś lepsze cichobiegi, zwłaszcza, że musiałam kupić rozmiar większe... Nawet nie będzie mi ich żal jak się rozlecą.
A teraz dupka pod kocyk i leżakowanko przy FoxLife 

Tydzień temu, na ulicy. Pewnie za nisko podniosłam noge i zahaczyłam o krawężnik. Wyrżnęłam się solidnie na kolana i dłonie

za 32 tc