|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koszmary ślubne nas nękają, o goleniu nóg nam przypominają ! :D PM2013 cz.43 !
Kupiłam suknię
(pół roku do ślubu) Dziewczyny uczestnicze z Wami od dłuższego czasu w tym temacie a nie mam zielonego pojęcia jak wejść do Klubu Chciałabym umieścić sukienkę i inne zdjęcia
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koszmary ślubne nas nękają, o goleniu nóg nam przypominają ! :D PM2013 cz.43 !
Cytat:
z tym że ufam swojej fryzjerce i wiem że na siłę nie będę szukać innej. Tym bardziej że fryzura która mi się podobała została wybrana z jej albumu ze zdjęciami zrobionych przez nią fryzur. Więc nie jest to coś takiego że zobaczy zdjęcie i konsternacja "o ja cie... jak oni to zrobili? ![]() Nie wiem jeszcze co z próbnym makijażem i czy taki w ogóle będzie... ale to dlatego że za dnia nie mam kiedy podjechać niestety... a wieczorem to dopiero po 19.00 a często gęsto około 20.00... więc makijażu i tak nie zobaczę przy normalnym świetle tylko wszystko już przy sztucznym... a poza tym ile będę go testować? 2-3h? Bo potem najzwyczajniej trzeba będzie go zmyć żeby móc iść spać. Niestety nasze wesele otwiera sezon ślubny w obu rodzinach, więc próbny nie wypali nawet na inną okazję ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa że temat ślubu mógł się przez te kilka miesięcy troszkę nam oklepać Ale to nie zmienia faktu że mamy doskonale rozplanowane w czasie co, gdzie jak i kiedy. I w sumie to o czym nie pamięta jedna przypomni druga, trzecia, piąta i nawet dziesiąta Więc o niczym nikt nie zapomni ![]() U mnie też nie. Dla mnie takie uszczęśliwianie ludzi na siłę. Poza tym... chyba krępowałabym się "pożyczyć" coś z takiego koszyka. Zazwyczaj jaki idę na weselę to staram się mieć ze sobą "zapasową torebkę" z rzeczami które mogą sie przydać i leży sobie ona spokojnie w samochodzie Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|||
|
|
|
#1533 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja napisałam świadkowej,że wybrałam kolory - koral, pomarańcz i zieleń ( i mogła wybrać coś w tych kolorach/odcieniach) - miała kilka do wyboru ale akurat jej koralowy przypasował. Z kwiatkami nie wiem, bo ja sobie bukiet sama zrobię ( będę próbowała) .Jeśli by mi sprawnie poszło to dla niej też bym zrobiła Dużo zależy jaki macie kontakt. Może nie mówić " macie wejść" tylko opisz jak to widzisz i "czy mogłaby wejść do kościoła z resztą gości"
|
|
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() A tymczasem pokaż sukienkę! |
||
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoje pomysły oczywiście ma prawa do wyrażenia opinii.Nie łatwo jest być świadkiem. Zawsze możesz ją porostu delikatnie nakierować jeżeli boisz się być bezpośrednia,
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
nieprawda
większość z Was ma napoje czy ciasta w cenie, my wszystko musimy sami kupić, nawet szampany. chciało się pałacyk to tak jest teraz ale wiem, że jeszcze sporo zostało, ale damy radę ![]() mell, my już mniej więcej powiedzieliśmy świadkom co mają robić, przed ślubem zorganizujemy spotkanie, żeby omówić szczegóły, będzie to dopiero piątek, bo moja świadkowa przylatuje z Włoch, a Tż brat mieszka w Warszawie. Świadkowa sama mi się pytała jaką ma mieć sukienkę, ale powiedziałam jej, że taką w której będzie się dobrze czuć i jak już wybierze to wybiorę dla niej bukiecik, taki żeby był też był podobny do mojego. Ale ogólnie oni pozytywnie do wszystkiego podchodzą
|
|
|
|
#1538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam niedawno talerzyk na obrączki, ale dopiero teraz moja mama mnie uświadomiła, że z naszym proboszczem to nawet ten talerzyk może nie przejść ![]() Cytat:
Możesz zasugerować, że fajnie by było, gdyby... I zapytać co o tym sądzi ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
C6H5-NH-C2H5 I&M 31.08.2013 ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2013-03-10 o 22:06 |
||||
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez famka89 Czas edycji: 2013-03-10 o 22:08 |
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie u mnie w okolicy utarło się że bukiet świadkowej jest miniaturą bukietu młodej, te same kwiaty i kolory. Więc co do tego nie ma zgrzytów Kolor kiecki... nic nie narzucam. Ani siostrze ani koleżance jeśli ona by świadkowała. Nie mam aż takiego hopla żeby ktoś musiał się dostosowywać pod moje "widzi mi się". Tym bardziej że mi może się podobać zieleń a ktoś koszmarnie w tym kolorze wygląda Przyjść przyjdzie ale będzie sie źle bawił czy czuł. Po co robić zamęt i niepotrzebnie stresować? Wejście do kościoła... wchodzimy razem tak jak to tradycyjnie bywa. Chciałam żeby tata mnie wprowadził i przy ołtarzu oddał rękę TŻtowi, ale jest w domu sytuacja jaka jest... nie wiadomo jak się dalej rozwinie i czy tata zaszczyci mnie swoją obecnością na ślubie czy weselu. Dlatego jakby nie było podjęliśmy decyzję ze wchodzimy razem. Natomiast gdyby było tak jak chciałam po prostu wyjaśniłabym świadkom jak to będzie wyglądało i zaproponowałabym żeby weszli razem z gośćmi i tyle
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, już widzę! Różyczka Podoba mi się Masz ją już w domu?
C6H5-NH-C2H5 I&M 31.08.2013 ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2013-03-10 o 22:09 |
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1543 |
|
potworkowa
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
kiedyś marzyła mi sie bardzo prosta ale w tej po przymierzeniu normalnie się zakochałam
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dylemat polega na tym jak to zrobić, jak rozmawiać z nią o tych sprawach, tak, żeby jej nie urazić, żeby nie poczuła się tak jakby była tam tylko od usługiwania i spełniania moich zachcianek.Ale chyba macie rację... Myślę, że najlepiej będzie zorganizować spotkanie za jakiś miesiąc, na którym będziemy my z Tż i świadkowie i porozmawiać o wszystkim. Zawsze to łatwiej w kilka osób niż w cztery oczy. I wtedy zapytać ich co o tym myślą, bo my mamy taką wizję.
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zastosuję technikę, o jakiej piszesz. Czyli będę opisywać, co i jak widzę i prosić, żeby się do tego ustosunkowała Nie będę jej nic kazać, narzucać. O rany, w sensie, że masz ją już w domu ![]() W mój gust nie trafia, ale
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Rozeznanie
|
![]() baaardzo ladna. Slicznie w niej wygladaszCo do swiadkowej to moja sie pytała jaki kolor ma miec sukienki. Ja stwierdzilam ze nie bede jej narzucac ani kloru ani nic innego, wybierze sobie taka w jakiej bedzie sie czula dobrze bo no nie wszystkim ladnie w zoltym i nie chce zeby sie zle czula... bukiecik albo bedzie miala podobny do mojego albo sie jej zapytam jaki by chciala;-) |
|
|
|
#1550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I pewnie będzie tak, że TŻ będzie stał przy krzesłach (czyli za tymi dla świadków), a świadkowie w nawie na chwilę zajmą miejsce, czyli wejdą z gośćmi, I jak TŻ mnie będzie prowadził na miejsce, to oni też sobie za nami usiądą. Taki jest plan ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają Wam się jej makijaże?
http://www.rokstylstudio.pl/o-mnie.html Bo myślę, żeby napisać z pytaniem o ślubny... |
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy to Nuria
![]() Pięknie Pas jest boski Cytat:
![]() Na początku mi mówiła, że pojedziemy razem wybierać sukienkę dla niej, że mnie też ma się podobać, wtedy jej powiedziałam, że to ona ma się w tym dobrze czuć, ale podobają mi się jasne i pastelowe sukienki dla świadkowej, fajnie by było jakby taką miała, wtedy to zaakceptowała, a teraz mi mówi o chabrowej. Co do bukietu to też twierdzi uparcie, że ja wybieram dla siebie, ona dla siebie i dopasowuje go do swojej sukienki. Ale tutaj chyba będę twarda i będziemy musiały znaleźć jakiś kompromis, bo nie wiem dlaczego, ale po prostu mi się bardzo nie podoba jak PM i świadkowa mają bukiety każdy z innej parafii.
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Tak nuria
miłość mojego życia hehe
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chleb i szampan dla PM nam zagwarantowali tak samo jak kieliszki na zbicie , więc chociaż coś obsługa też jest gratis, na wszystkie moje widzi mi się zgodzili się np pokroją nam truskawki do szampana najbardziej wkurza mnie poradnia, bo nie mamy kiedy tam iść na te 3 spotkania. albo Tż albo ja jesteśmy w pracy akurat w te dni kiedy jest :/ może w kwietniu coś się uda. Tż brat ostatnio przyjechał, to pytałam się co sądzi o moich pomysłach na jego rolę, na wszystko się zgodził, sam coś tam dopowiedział, więc jest ok kuzynka powoli zapomina naszego języka, więc tu mogą się pojawić jakieś problemy, ale myślę, że damy radę
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.rokstylstudio.pl/makijae.html ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Hmmm mnie się właśnie drogo wydaje Ty już masz? Ile płacisz?
|
||
|
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale drogo chyba aż tak nie jest... ja mam 130 albo 140, kępki w cenie i coś jeszze |
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
to już coś
my jeszcze nic nie mamy... pewnie zaczniemy kupować od czerwca. w cenie mamy winogrona, ale chciałam jeszcze jakieś inne owoce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Chciałabym umieścić sukienkę i inne zdjęcia

z tym że ufam swojej fryzjerce i wiem że na siłę nie będę szukać innej. Tym bardziej że fryzura która mi się podobała została wybrana z jej albumu ze zdjęciami zrobionych przez nią fryzur. Więc nie jest to coś takiego że zobaczy zdjęcie i konsternacja "o ja cie... jak oni to zrobili? 

większość z Was ma napoje czy ciasta w cenie, my wszystko musimy sami kupić, nawet szampany. chciało się pałacyk to tak jest teraz 

Podoba mi się