|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
kwestia tego jak tam z mama i dzidzią sytuacja sie prezedstawia. ja z moim podwyzszonym cisnieniem tez sie z nim nie przepycham. a na kiedy masz termin cc? |
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
a to ja juz teraz wszystko wiem
Nasi ginowie sie zmówili byśmy w jednym dniu byly pocięte teraz pozostaje tylko wytrwać do tej daty w dwupaku
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() dzięki kochana ![]() śliczniusi Cytat:
|
|
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Nestelle- kochany synek
Cytat:
Hmmmm t co tu robic o 4 nad ranem... |
|
|
|
|
|
#3036 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
zapraszam do głosowania ![]() Cytat:
![]() dzieki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale naskrobałyscie przez weekend mały wcina to sie biore dalej za czytanie ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- dzieki cudny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dziękuję dobrze Cytat:
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej.
Mały ciągle się wierci. Mam nadzieję, że uda mi się dowlec dziś do szpitala na to nieszczęsne USG i lekarz powie o co kaman. TŻ chciał ze mną wczoraj już na IP jechać, ale go wyśmiałam. Nie widzę sensu skoro mały się rusza, bólu strasznego nie ma, a jeszcze dziś i tak lekarza zobaczę. Musze dziś zrobić Kopiec Kreta, bo znajomi męża mają przyjść. A na dworze tak pochmurnie i pada..... Buuuu.....
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki śliczniutki
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- dziś pierwszy dzień bez pracy co ja będę robic muszę jakiś plan dnia ustalić![]() Noc miałam koszmarną co 2 godz w wc, poza tym od 2.00 zgaga na maxa
|
|
#3039 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte ![]() Cytat:
Klocuszki juz ciaza ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
niestety Twoj organizm wie, ze mozesz odespac w dzien i daje w kosc za realicje
|
|||
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
ale cudny ![]() dzieki Cytat:
![]() a wczoraj Julka mi mówi "mamo na Karolka też możesz mówić moje ty słoneczko" ![]() --- no i jeszcze z tych śmieszniejszych jak wróciłam ze szpitala to po drodze odebraliśmy Julke z przedszkola przyszliśmy do domu i zaczełam się z nią przytulać i mówie "już teraz mama nigdzie nie pojedzie będę cały czas z tobą i Karolkiem" a Julka na to " ale jak będziesz rodzić naszą dziewczynkę to będziesz musiała pojechać do szpitala"
|
|
|
#3041 | |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogole to dzien dobry dziewczynki
Weekend cos tam podczytywalam, zyczenia jeszcze raz dla dziewczyn : klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21 jeszcze raz gratulacje ![]() ![]() My witamy sie w 37 - hihi, szok, szok i szok. Dzis to juz naprawde torbe musze spakowac ![]() W weekend bylismy na zajeciach z pierwszej pomocy w wersji dzieciowej - polecam bardzo cos takiego. Choc slyszalam, ze sa tez fajne filmiki na necie - postaram sie znalezc je lub zdobyc od znajomej - to zamieszcze. No i wczoraj w teatrze - bylo super, choc biorac pod uwage, ze spektakl byl na 20 - to dla ciezarnej w 9 MC byl to wyczyn Ale, ale - wyobrazcie sobie, ze przepuscily mnie wszystkie babeczki w kilometrowej kolejce w WC heheh bylam pod wrazeniem - w sumie to podczas weekendu, az 3 razy zostalam przepuszczona w kolejce co zawyzylo znacznie moje statystyki ciazowe - do 6 razy podczas calej ciazy no nic, dobre i to ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Slodka Chyba czesto dzieciaki lepiej znosza takie rzeczy, niz myslimy.
|
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, witam się wyyyyyspana - wreszcie mały spał calutką noc ... ale z nami . przed 23 nakarmiłam i zasnął w sekundę . potem o 4 się obudziłam na siku więc go jeszcze przewinęłam (na śpiąco)i dokarmiłam i spaliśmy dalej ,o 7 budzik zadzwonił bo muszę kube do szkoły przygotować więc Roszka dokarmiłam i spał dalej , przed 8 zrobił kupke więc zapłakał , przewinęłam , i z nim na rękach zrobiłam śniadanie Kubie i Nince a potem go dokarmiłam ,położyłam i śpi .Kuba jest już w szkole a Ninka pojechała do przedszkola . JEST PLAN- JEST ZADANIE - I WSZYSTKO WYKONANE Wszystkie dzieci sa mądre - tylko trzeba z nimi rozmawiać ,rozmawiać i tłumaczyć ,tłumaczyć ... (choć nie ukrywam zdarzają się chwilę ,że trzeba liczyć nie do 10 a do 100 i to najlepiej za dzwiami .... )
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz czuję jakby mnie naciągano od środka. Tylko, że wcześniej nie czułam jego ruchów w tak dziwny sposób. W sensie, że od dołu jakby naciskał. Plamić jednak nie plamię, czop nie odszedł, mocnych skurczy nie mam więc sądzę, że chłopak nadrabia czas stracony na lenistwo. Mąż mówi, że też w nocy dziwnie oddycham czy sapię, ciężko mu to określić. Jakoś nie poczułam ulgi w oddychaniu, nadal jest mi ciężko. Chyba dopiero jak mały wyjdzie, to będzie lżej
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecieca wyobrażnia jest bez granic .... u nas Ninka mówi ,że jak Roszek podrośnie "to urodzę Antosię " .....
|
|
|
#3046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super w takim razie sobie i innym życzę tak grzecznego Dzidziunia---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
i jak kiedyś pisałam sprawia to ból - nie jakiś nie do wytrzymania ale jednak.co do oddychania to jest ohhh - może tak: nie jest mi łatwo. jak leżę to się prawie duszę , więc na półleżąco ale mam takie wrażenie jak by mi ktoś ścisnął płuca. musimy się pomęczyć jeszcze troche - nie ma rady ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Dziewczyny a kupowałyście poduszkę fasolkę do karmienia? przyda się??
|
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zwolnienieja dziś za to co 2 godziny miałam karmienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za przespaną noc mój żarłok co 2 godziny wstaje jeść jako że JUlka była idealnym noworodkiem to teraz muszę sie pomęczyć chociaż nie jest źle wstanie zje i idzie spać![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ja nie mam karmię bez poduszki
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Masz na myśli rogal do karmienia? Ja kupiłam, choć miałam tego nie robić, ale jakoś tak się kiedyś przymierzyłam jakby było bez. Wzięłam pod uwagę, że karmić to można długo w jednej pozycji i plecy napierdzielają, więc zebrałam się i kupiłam. Mam nadzieję, że niedługo sprawdzę
![]() Jadę niedługo do gina, dokończyłam te całe 40 tygodni i niech mi wreszcie powie dzisiaj, że niedługo urodzę albo coś, bo ciągle tylko słyszę że pozamykane. Zaczynam mieć wrażenie, że wszystko co mnie boli i dokucza nie ma sensu, bo nie zbliża mnie do końca. Chociaż pewnie bredzę
|
|
|
#3049 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ogromnie gratuluję mamom z 9 marca: Klementynie, Pani i Kwiatuszkowi! O Pani i Torresku myślę... Kacperek, Torres i Karolek - fajne chłopaki ![]() Dragusia, może już dziś się uda.Trzymam kciuki! Nestelle, Malpka, starsze rodzeństwo ma super teksty! No nic, tylko niedługo znów w ciążę zachodzić ![]() Ja od wczoraj niemal unieruchomiona jestem. Po domu jakoś chodzę, ale wyjść już nie dam rady (a muszę). TŻ mnie wczoraj pod rękę prowadził i jakoś dotarliśmy do domu. Chyba mi się skurcze zaczęły (nie wiem?), jakiś skręt macicy czy coś w tym stylu. I na pipkę to już napiera boleśnie. |
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle zazdroszcze spiocha
moja wstaje co dwie godziny z zegarkiem w reku wczoraj i tak sukces bo nie spala "jedynie" godzine w nocy a nie dwie
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle & malpka
Za dzieci ... Madre sa Witam sie z wami znad kanapki Po Ciezkiej Nocy Poszlam spac ok 22.15 krecilam sie ale udalo sie usnac. Az tu jakos ok 1 w nocy sie obudzialam Zgage mialam az sie - jak zawsze tylko to pomaga :-/ Do tego wedrowki do wc rowno co 30minut..!!! Moj nowy Rekord No ale zeby bylo Zabawnie ok 3.30 dostalam yhmm jakby to ujac - ni to skurcz ni to cos podobnego - czulam jakby ktos na Chama chcial mi Lewa Nerke wyjac ...!!! za cholere nie umialam znalezc miejsca na lozku - takie pozycje odchodzily ze smiechu warte No ale jakos po 5.30 udalo mi sie usnac bom tylko slyszala jak Krzys sobie herbate z rana w kuchni robi i sie o 8-30 obudzilam. Wiec jestem jak Zywy Trup biorac pod uwage ze Kocham sie Wyspac hahaha No nic koncze kanapke i ide dac te krwe do zbadania bym nie miala tych jakis tam przeciwcial inno grupowych niz moja grupa ![]() Do pozniej. |
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie :
Słyszałyście o imbirówce na pępkowe? Teść ostatnio miał 'ale' do mojego męża, że nie szykuje czegoś takiego, ale powiem szczerze- pierwszy raz o czymś takim słyszymy. Pytałam mojego tatę i mówił, że też nigdy z tym się nie spotkał i nie wie skąd taki zwyczaj wymyślili. Normalne pępkowe każdy zna, ale żeby jakąś imbirówkę szykować? Jak już mąż namieszał, to mu powiedziałam, żeby nie skończyło się tak, że zamiast odebrać mnie ze szpitala ja będę ich z dzieckiem na oddziale po zatruciu odwiedzać )
|
|
|
#3053 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie !Cytat:
![]() Jeju też to mam, a co gorsze czego już nie kumam, najbardziej mnie na pipce i krocze boli po nocy... jak wydaje się, że w nocy jest tam najmniejszy napór.. o co chodzi... nie wiem..
|
|
|
#3054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry..
![]() poszło.. ![]() Cytat:
no to nie masz wyjścia.. ![]() Cytat:
super.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też non stop słyszę to samo.. a termin w środę.. ale no kiedyś w końcu musimy urodzić.. wyjścia nie ma.. damy radę.. za dobre wiadomości od gina..
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ... póki mam czas to serwuję opis porodu :
a więc jak pisałam wcześniej w czwartek ok 12 w nocy spakowałam torbę i poszłam spac . ok 4 rano obudziła mnie "CHĘĆ " skorzystania z toalety .... i poszłam spac dalej ,po 6 zaczął mnie pobolewaćc brzuch więc juz wiedziałam i wstałam ... zrobiłam psom jedzenie, przygotowałam dzieciakom śniadanie ,zapakowałm kubie do plecaka kanapkę ,właczyłam zmyware ,pralkę i suszarke , o 6 .30 obudziłam tżta aby "lepiej zjadł sniadanie już " , o 7 obudziłam dzieci , a tż zadzwonił po moich rodziców aby przyjechali do naszych dzieci w razie czego , ja w tym czasie ubrałam dzieci , one zjadły sniadanie a ja się "podmalowałam " .dostałam skurczy co 5 min. regularnie więc zawieżliśmy kubę do szkoły- ale tż musiał odprowadzić bo ja nie mogłam już wysiąść jak przyszedł miałam co 3 min. I teraz właściwa część -po drodze zadzwoniliśmy do mojej położnej ,że jadę , w szpitalu byliśmy o 8 .40 a skurcze miałam non- stop, weszłam od razu na izbę przyjęć i mówię ,że do porodu i skurcze mam już cały czas - babka na to -dowód poproszę i proszę usiąść - ja patrzę a tam peeełno już czekających ... mówię ,że nie usiądę bo nie dam rady -będę stała ... i nagle tel .na szczęście moja położna kazała mnie od razu zbadać ... nie mogłam się wdrapac na samolot - jak w końcu mnie lekarka zbadała to szybko tel. na izbe ,że papiery mają same wypełnic i szybko łózko przywieżć bo mam 9 cm , zrobiła usg , w tym czasie dostałam pełne rozwarcie , przeniesli mnie na łóżko ,nogi skrzyżowli i na siłę trzymali biegnąć po korytarzu ... na sali czekała już moja położna , założyła ktg i rodziłam,podczas nacięli mnie bezboleśnie (omówiłam dokładnie z moją położną tą moją traume po poprzednim nacięciu i makrycznym szyciu, więc dopilnowała aby wszystko było ok) ... Roszek urodził się o 9 .34 (wcześniej żle wam podałam ), położyli go na mnie i Tż płacząc przeciął pępowinę ,po jakimś czasie dostałam 2 silne -bolące skurcze i urodziłąm łożysko.Dopiero wtedy zrozumiałam co znaczu "urodzić łożysko " bo wcześniej po prostu wyślizgnęło się ze mnie ... a teraz musiałam je urodzić podobnie jak dziecko ,na szczeście mniej boleśnie i tlko w 2 skurczach . po wszystkim zapytali mnie czy zgadzam się na stażystę aby pooglądał zszyscie - zgodziałm się i lekarka zszyła mnie dając mi wreszcie zaszczyk znieczulający w pipkę . Było ok .Położna śmiała sie ze mnie ,że jestem jej ulubioną klientką - "żadnego trucia dupy -poprostu wchodzę i rodzę ." Potem przewiężli mnie i Roszka na sale porodową . Tam zaczęłam mocno krwawić - praktycznie chlustało ze mnie - położna sie troszke wystraszyła - dostałam jakąś kropluwkę aby macica szybciej się zwijała , zalałam wszystko parę razy krwią - siebie , łóżko ,podłogę ale potem wszystko się unormowało . Przewieżli mnie na salę właściwą i wszystko było ok . Nacięli mnie w taki sposób ,że nic nie czułam - normalnie sie poruszałam . Niestety w dzeń wypisu wyleciały mi szwy - lekarze jednak stwierdzili ,że ponowne szwy nie będą potrzebne bo tkanki do siebie już przylegają i najwyżej zrobi się troszkę większa blizna . Podsumowując - to był mój najlepszy poród , bardzo bolesny - bez znieczulenia ale świadomy ,szybki bez traumy i innych takich .Cały personel na sali był mody (przed 30 )- no moja położna tylko ma ok 38 , no i ja 30 .... i wszyscy byli super - tu cha- cha tam hi-hi i tak minął czas.... Jednak jest jeden duży minus (nie licząc wypadnięcia szwów,ale chyba jest ok ), gdybym nie miała swojej położnej która nie zadzwoniła by aby mnie przepuszczono ile bym musiała czekać w kolejce????? urodziłabym na izbie pewnie ..... dopiero jak mnie zbadali to się wystraszyli .... No i pochwalę moją położną - bardzo jestem jej wdzięczna -to dzięki niej tak szybko i łatwiej mi poszło ,umie bardzo zmotywować .
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
O mamusiu ale naskrobałyście... Nie dam rady nadrobić przy Małej...
tak tylko przeleciałam i widziałam zdjęcia maluchów - są cudni! Nestelle Twój Kuba jest rozczulający (; no nic idę dom ogarniać...
|
|
#3058 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() cudny ![]() Cytat:
Cytat:
kochana córcia Cytat:
A teraz sobie synuś z tatą śpią jak susły, więc mama ma chwilę wolnego ![]() Cytat:
nie ma wytchnienia dla mamusi ![]() za tyg, za wizytyMam nadzieję że Dragusia dziś urodzi A u mnie powrót zimy, śniegu napadało tyle że hej. Mogłaby przyjść już wiosna bo na spacerki bym już chciała wychodzić
|
||||
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
nestelle hehe no nieźle, każdemu takich porodów życzyć
![]() ale na IP to rzeczywiście niezłe laski, zwłaszcza że jednak to był 3 poród.... Moją Mamę X lat temu tak potraktowali na porodówce, jak im zaczęła mówić że ona już rodzii... a babki... taaaa nam tu każda już rodzi... a potem wiadomo...i wysłali ją do wc gdzie mnie prawie urodziła
|
|
#3060 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Torres piękny! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie od 2 tygodni zaczęto przepuszczać - oczywiście tylko kobiety, bo faceci się nie ruszą. W Biedronce już mnie pani 2 razy na początek kolejki wołała Dziś rano byłam na badaniach krwi, w jedną stronę podwiózł mnie Mąż, a z powrotem autobusem. Wsiadam, oczywiście cały zapakowany, już mam prosić najbliższego mężczyznę o ustąpienie, a tu nagle mnie jakaś pani zaczepia, że zrobiła mi wolne miejsce - bardzo to miłe i naprawdę to doceniam, bo stać nie mogę...Pytałam Was o koty, bo ostatnio rozmawiałam z Mężem o tym, jak zwierzęta reagują na ciążę i czy w ogóle. Zawsze mi się wydawało, że koty na pewno wyczuwają takie zmiany w naszym ciele. Nestelle - super opis, podziwiam Twoje zorganizowanie przedporodowe Na IP porażka, jakbyś tam urodziła, to pewnie potem byłyby pretensje: "Co pani wyrabia?!" ;pWielkie oklaski dla Ciebie! A jak teraz czujesz ranę po nacięciu?
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-11 o 09:56 |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

u mojego robi się tak

i ide jesc sniadanko

Teraz mi zasnęła ale co chwilę się budzi bo kaszel jej przeszkadza.
05.07.2008 

co ja będę robic
no nic, dobre i to 

wczoraj i tak sukces bo nie spala "jedynie" godzine w nocy a nie dwie
- jak zawsze tylko to pomaga :-/