|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wczoraj zapadła ostateczna decyzja dotyczące wózka. byliśmy w sklepie i utwierdziliśmy się, że dla nas najlepszym wyborem jest Jedo Bartatina Alu Plus. Tak się cieszę, że mam już te dylematy wózkowe z głowy
![]() jeszcze tylko trzeba zdecydować się na kolor
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jestem
![]() nie wiem kiedy wszystko nadrobię, na razie mam 156 stronę starego wątku W klubie zdjęcie mojego Synka idę nadrabiać! |
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte oczywiście, pewnie już w drodze kochana jesteś!Heeej, wpadaj częściej kocurku do nas bo coś mało Cię ostatnio! ![]() Cytat:
Fajnie, że imprezka udana, mimo, że trochę sztywniacka..zawsze człowiek się lepiej czuje jak wyjdzie do ludzi Jaki pracuś z rana ja wczoraj uwaga uwaga o 22:30 chwyciłam się za łazienkę i całą wyszorowałam hahahaCytat:
Cytat:
Cytat:
na Ciebie to zawsze można liczyć z pomocą!Kochana a tak w ogóle to zazdroszczę wózka.. jeszcze za darmo, olaboga ! No i oczywiście zrobiłaś już do tej godziny tyle rzeczy ile ja nie zrobię przez cały dzien hahaha Brawo! Cytat:
Cytat:
Lachryma- jak wizyta w Krakowie? Mimo pogody udana mam nadzieję? Dzień dobry dziewuszki A gdzie Rockyyy? Gdzie się też podziała Ghia ostatnio?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podobają wózki Jedo, są funkcjonalne, dobre i tanie. Bartatina kosztuje 1206 zł, więc uważam, że cena jest super.
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
dzoan haha karteczka może się przyjąć
![]() eveewe fajnie, ja właśnie przeglądam też słyszałam, że w bella mama drogo, szkoda mi wydać kupę kasy na kieckę, w której długo nie pochodzę a ceny na all kuszą
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie moje dziecko kopie, ale ile razy Małgosia przyłoży rękę to małe przestaje. A Małgosia mówi często do brzuszka, dziś powiedziała "dzień dobry dzidziusiu, to ja starsza siostra" i małe nie kopało. Zabrała rączkę i za chwile znowu kopniaki. Chyba małe się jej boi.
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Lenia mam bo ciężka noc...żołądek dał mi popalić i dalej daje nawet herbatka miętowa dużo nie zdziałała.. do tego ta szarość za oknem totalnie mnie zniechęca a muszę skoczyć się zapisać do dentysty , przepisać do pani doktor jeśli sie da, zapisać się do gastro i rodzinnego jak kazał tamten gin i małą zapisać na termin do ortopedy, także masa latania ale dziś sobię odpuszczę bo nie czuję się na siłach żeby latać i ciągnąć małą ze sobą..która po wizytach u tamtych dziadków totalnie się rozwydrzyła:/
No brzusio nie łatwo ukryć ale staram się ile idzie, na szczęście tyję tylko na brzuszku a reszta nadal w normie Z Tż musimy mi kupić nowe spodnie bo mam jedne z 1 ciąży ale są za duże..
|
|
|
|
#281 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego nadrabiania, Lecę zobaczyć fotkę Cytat:
![]() Oj to pracowitość Ci się udzieliła za szorowanie łazienki ![]() Jak bedzie ciezko to wszystkie będziemy się razem mazgalić i pocieszać w odchowalni
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze macie to z głowy, ja jak jestem zdecydowana, to znajduje nowy i mowie do meza, ze trzeba jechac go obejrzec chyba ma mnie dosc, jednak jak na razie przoduje jedo fyn mimo, ze zastanawiam sie nad innymi
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
udana, choć szybko minęło, bo byliśmy tylko na jedną noc.
zaliczyliśmy spacerek na rynku (ładnie tam macie Koleżanka ma termin na majówkę, więc było o czym gadać. Mają już wszystko kupione i teraz tylko czekają ![]() Poleciła mi parę rzeczy do kupienia, jakieś konkretne modele wyprawkowe itd. Tak na szybko (zaraz idę do fryzjera ), z tego co oni polecali:- butelki do karmienia są ponoć dobre firmy Dr Browns (najtaniej w Krakowie do kupienia w sklepie Myszka) - sterylizatory dobre ma Avent - podpaski na połóg ma dobre Bella (Mamma) - dobrze mieć do szpitala podkłady na łóżko, parę sztuk - do prania ciuszków dzidzi, jeśli ktoś nie chce zbankrutować na markowych proszkach czy płynach, to oni polecają proszek Biały Jeleń i do tego płyn do płukania Dzidziuś i takie tam ![]() miło było, jednak prawie v500 km w jedną stronę w samochodzie męczy :/
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to sama to piwo muszę wypić. Chcę to załatwić jak najbardziej profesjonalnie się da Jak natomiast mamie powiedziałam w 10 tygodniu, a wiedziałam od 6 to miała do mnie żal, że jej wcześniej nie mówiłam.. mimo, że też ciąża to nie była najbardziej wyczekiwana przez nią wiadomość
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózka to jak znajdę używany Mutsy Urban Rider w dobrej cenie (na nowy mnie nie stać) to kupuję.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się tak 'zwiesza' wtedy w tym dumaniu
|
|
|
|
|
#287 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tylko mówi do brzuszka dobranoc, albo jak za bardzo marudzę, to mówi nie słuchaj jej ona kłamie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że już podkopuje tż, moje nawet mnie nie chce podkopać, a co dopiero tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O problemach z dusznościami nie wspomnę, bo myślałam, że to astma, ale widzę, że te same objawy u Ciebie występujĄ..Nie wiem, może to dlatego, że jednak ta przestrzen w naszym ciele się zmniejsza? Ojjj ja myślę, że będziemy i to nie raz się mazgaić Cytat:
fajne informacje zebrałaś od koleżanki z tego co widzę No a 500km męczy strasznie, więc odpocznij
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-11 o 10:11 |
||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, poza tym jestes dorosla, nie jestes szesnastolatka juz...
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z Synkiem za przesympatyczne komentarze
![]() A tak wogóle z njusów: od zeszłej środy jestem na diecie cukrzycowej cukier mi wyszedł wysoki przy 50g - 183 nie wiem, jak ja z Wami wytrzymam, jak Wy ciągle o słodyczach piszecie ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- idę dalej się przebijać przez zaległości
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
No mi cukierki ostatnio znowu bokiem wychodzą (nie mylić z boczkami
A na niejadka mojego ja mam sposób: nie chcesz jeść to nie jedz. Idź do siebie i tam się baw tylko nie przychodź do mnie po nic. Dwa razy wystarczyło i jest spokój.
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mela ! Moja mama robiła tak samo, bo kiedyś usłyszała od lekarza rodzinnego, że medycyna nigdy nie zarejestrowała przypadku, kiedy dziecko zagłodziłoby się z własnej nieprzymuszonej woli, więc w końcu zjem na pewno. I tak samo u mnie będzie
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-11 o 10:17 |
||
|
|
|
#296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z 2 klapsznit" czyli zamkniętych kromek zjadła jedną połówkę otwartej teraz..zawsze coś ;/ |
||
|
|
|
#297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() No i wiadomo, że takiego Dzidziola nie kąpie się 30 minut, więc mam nadzieję, że ta chwila nam nie zaszkodzi, w Niemczech i Holandii wiaderka są bardzo popularne i tam normalnie moczą kikuty... to może polskiemu dziecku nie zaszkodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jak pójdzie po akt urodzenia i od razu Dzidziola zamelduje to weźmie też zaświadczenie a otem pójdzie do swojego urzędu... My musimy złożyć wniosek o becikowe samorządowe jeszcze w czerwcu zaraz po urodzeniu Malucha bo oni biorą pod uwagę dochód z 3 miesięcy przed złożeniem wniosku- a jak zacznę dostawać macieżyński to przekroczymy dochód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ma w składzie płatki mydlane i musze poczytać czy do pieluszek wielorazowych się będzie nadawał, czy te płatki mydlane go na wstępie dyskwalifikują
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja w 22 tygodniu
))wczoraj miałam pisać po pracy, ale jakoś sił nie miałam podczytywałam i podglądałam tylko ))a dziś mam wolne, miałam plany iść na miasto, pochodzić po sklepach, ale co , wiuchura i zamieć i śnieg, bleee. co za dzień ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ma regulacje sily i szybkosci ssania. |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

zaciśnięte oczywiście, pewnie już w drodze kochana jesteś!
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi
za 8 już część naszego wątku
na Ciebie to zawsze można liczyć z pomocą!

Niech mnie ktoś oświeci