Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 09:49   #271
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Czy u was też jest śnieg

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jak Joan nizej pisala - Serek
Albo Serio
A jak malutki, to Sysuś albo Uszek, Uszynek
To nie ja pisałam o Serku

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:49   #272
lachryma
Zakorzenienie

u nas wczoraj zapadła ostateczna decyzja dotyczące wózka. byliśmy w sklepie i utwierdziliśmy się, że dla nas najlepszym wyborem jest Jedo Bartatina Alu Plus. Tak się cieszę, że mam już te dylematy wózkowe z głowy
jeszcze tylko trzeba zdecydować się na kolor
Stary 2013-03-11, 09:49   #273
czarownica1
Zakorzenienie

Dziewczynki jestem
nie wiem kiedy wszystko nadrobię, na razie mam 156 stronę starego wątku

W klubie zdjęcie mojego Synka
idę nadrabiać!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:50   #274
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u nas wczoraj zapadła ostateczna decyzja dotyczące wózka. byliśmy w sklepie i utwierdziliśmy się, że dla nas najlepszym wyborem jest Jedo Bartatina Alu Plus. Tak się cieszę, że mam już te dylematy wózkowe z głowy
Lachryma, my wczoraj oglądaliśmy Bartatinę i jednak prawie jesteśmy zdecydowani na Jedo FYNa
Stary 2013-03-11, 09:51   #275
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....

Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała...
Dobrze, że się umówiłaś już dzisiaj na wizytę skoro nie przeszło do końca.. Będziesz spokojniejsza, chociaż jestem pewna, że z dzidziolem wszystko ok. zaciśnięte oczywiście, pewnie już w drodze kochana jesteś!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku
Heeej, wpadaj częściej kocurku do nas bo coś mało Cię ostatnio!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki po weekendzie i w nowej części wątku
Weekend przeleciał na spotkaniach rodzinnych. W sobotę na imieninach mamy, a wczoraj świętowaliśmy w gronie moich rodziców, teściów brata i naszych rodzeństw obronę bratowej i imieniny naszych mam. Pojechaliśmy do restauracji, w której kiedyś mieszkał jakiś generał...wszystko urządzone w starym stylu..siedzieliśmy w odgrodzonym pomieszczeniu przy okrągłym stole.. na dwóch ścianach okna..bardzo jasno było..takie typowo jadalniane pomieszczenie Atmosfera trochę sztywniacka, jak to na ekskluzywne warunki przystało, wolę troszkę swobodniejsze miejsca..ale dzięki temu można się było odchamić trochę Raz na jakiś czas nie zaszkodzi Wróciliśmy do domu popołudniu i resztę dna przelezałam przed tv w wygodnym dresiku (tak mnie poobciskały w brzuchol moje eleganckie materiałowe spodnio-getry ).

Enlevee tulam Cię mocno i mam nadzieję, że dzisiaj już dobrze się czujesz i wszelkie czarne myśli uciekły sobie hen hen Powiem Ci, że ja miałam jakieś powątpiewania w 1 trymestrze ciąży.. ciąża mnie cieszyła, ale były dni kiedy myślałam, że do końca nie jestem przekonana czy dam radę i czy to jednak właściwy moment na dziecko.. takie myśli przychodziły głównie ze zmęczenia dolegliwościami.. ale skoro wszystkie doświadczone mamuśki mówią, że dziecko po narodzinach dodaje energii, to ja w to wierzę.. choć na razie sobie tego wyobrazić nie mogę
Już trochę lepiej, chociaż przyznam się szczerze, że też nie umiem sobie póki co wyobrazić jak to będzie i w ogóle.. no nic, czas wziąć się do kupy bo ileż można się mazgaić!

Fajnie, że imprezka udana, mimo, że trochę sztywniacka..zawsze człowiek się lepiej czuje jak wyjdzie do ludzi

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Umyłam podłogi w korytarzu i kuchnię
Jaki pracuś z rana ja wczoraj uwaga uwaga o 22:30 chwyciłam się za łazienkę i całą wyszorowałam hahaha

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie, pierwszy z Tż po tej "akcji" i tak czytając Olaliah to co pisała o swoim chyba na mojego też taki prysznic zadziałał bo był idealny, mówi że w końcu jest sobą i robi to co by chciał. Bardzo się mną i małą opiekował, akurat było tak że 2 wieczory czułam się słabiej dosyć i brał mnie pod rękę i prowadził do toalety, przytulał się i głaskał. Zaczął mówić do brzusia co było bardzo urocze. maluch nie skąpił mu kopniaków i wiercenia się tak że doskonale wszystko czuł a nawet momentami widział ^^
Póki co wszystko idzie w genialnym kierunku, kwestia tego czy mu to nie minie. Pierwszy raz mi się przyznał że jak Wiedźma robiła te akcje to On tylko udawał że ją zlewa a tak na prawdę wszystko mocno przeżywał od środka tylko nie chciał mnie martwić bo widział że jest mi ciężko. Po weekendzie tu jest bardzo zadowolony, nawet nie miał ochoty jechać do Krk bo tak mu tu dobrze było

Mi za to utrzymują się mdłości i tak się zastanawiam czy tosty z serem na śniadanie to byłby dobry pomysł?
Dobrze, że z Tżtem lepiej, naprawdę się cieszę,chociaż pamiętaj tak jak Oliath napisała co Ci wywinął i miej na oku. Powiedz mi jeszcze dwie rzeczy- czy przepisałaś się do tej lepszej lekarki na 15marca, czy pozostałaś jednak przy tym do którego chętnych nie ma, ale nie zważa na możliwość konfliktu serologicznego?

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się ZIMOWO
U mnie tyle śniegu że szok. a ja buty zimowe mam już pochowane na strych ...
No cóż małż będzie skakał po strychu i znosił znów

Oczywiście za 8 już część naszego wątku

A teraz mogę iść nadrabiać
Hej kochana! Cieszę się, że dałaś znak życia i wpadaj częściej oczywiście !

Cytat:
APEL MAM

DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA PLEC, a nie ma plci na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee
DZIEWCZYNY, KTORE WYBRALY IMIE, a nie ma imionka na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee
DZIEWCZYNY, KTORE ZNAJA TERMIN WIZYTY, a nie ma daty na 1szej str. - piszcie priva do Enlevee

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na Ciebie to zawsze można liczyć z pomocą!

Kochana a tak w ogóle to zazdroszczę wózka.. jeszcze za darmo, olaboga ! No i oczywiście zrobiłaś już do tej godziny tyle rzeczy ile ja nie zrobię przez cały dzien hahaha

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że zakończyłam 20 tc..połowa ciąży za nami
Brawo!

Cytat:
To ja jeszcze się czymś pochwalę.. ja chwalipiętka W sobotę jak po imprezie u mamy położyliśmy się z mężem spać Mały bardzo szalał w brzuchu, chyba się rozbrykał tyle podniesionych głosów naraz słyszał. Co chwilę czułam jakieś mocniejsze uderzenie w ścianę brzucha..wydawało mi się, że poczułam na zewnątrz na dłoni..Wzięłam rękę męża i przyłożyłam do brzusia iiii.....poczuł kopniaczka!! Specjalnie mu nie mówiłam 'o teraz kopnął'..'o czułeś teraz?', sam mówił kiedy, a ja potwierdzałam, że akurat w tym momencie i ja czułam uderzonko w brzuch..więc nie mógł sobie zmyślić. Ale co..poczuł jedno silne, drugie słabsze i maluch miał go w nosie.. przestał brykać Chyba woli ciepło z dłoni mamusi.. tatuś ma za dużą łapę i za gorąco mu pewnie się zrobiło
A strasznie miło mi się zrobiło, gdy rano taka oparta o blat stałam, czekając na zagotowanie się wody do śniadankowej kawki, a mąż pierwszy raz klęknął przede mną, rozwinął mi szlafrok i przystawił ucho do brzucha mówiąc: 'Halo Lol..Looluś..Looolek..... .Lolu śpisz?', wstał i do mnie 'Lol śpi' Cóż mogłam tylko potwierdzić, że też go nie czuję
Maluch wczoraj już tak mocno nie kopał, żeby dało się wyczuć..ale to i tak dobry znak, że pomału się zaczyna

Oj się rozpisałam.. jak któraś dotrwała do końca to daję kwiatka
Brawo dla Męża, nic tylko zazdrościć takiego podejścia!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dołączam do wątku
Nie wiem czy uda mi sie za wami nadążyć z gadulstwem bo mieszkam w USA i wlasnie zaraz zamykam spać bo u mnie jest juz 3rano i az mi słabo, ze tak długo siedzę. Będę sie starać
Jestem w 20tyg., a termin mam na 28lipca. We środę mamy wizytę na usg i mam nadzieje, ze sie dowiem kogo mam w brzuszku. To bedzie moje pierwsze usg więc nie moge sie doczekać

Pozdrawiam i miłego dnia
I dobranoc
Zapraszamy, zapraszamy ! Na pewno uda nam się porozmawiać mimo, że inna strefa czasowa. Najlepiej scala wątek co dzisiaj jadłaś hahah

Lachryma- jak wizyta w Krakowie? Mimo pogody udana mam nadzieję?

Dzień dobry dziewuszki

A gdzie Rockyyy? Gdzie się też podziała Ghia ostatnio?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:53   #276
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Lachryma, my wczoraj oglądaliśmy Bartatinę i jednak prawie jesteśmy zdecydowani na Jedo FYNa
fajnie
mi się podobają wózki Jedo, są funkcjonalne, dobre i tanie. Bartatina kosztuje 1206 zł, więc uważam, że cena jest super.
Stary 2013-03-11, 09:54   #277
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

dzoan haha karteczka może się przyjąć

eveewe fajnie, ja właśnie przeglądam też słyszałam, że w bella mama drogo, szkoda mi wydać kupę kasy na kieckę, w której długo nie pochodzę a ceny na all kuszą

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:56   #278
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie moje dziecko kopie, ale ile razy Małgosia przyłoży rękę to małe przestaje. A Małgosia mówi często do brzuszka, dziś powiedziała "dzień dobry dzidziusiu, to ja starsza siostra" i małe nie kopało. Zabrała rączkę i za chwile znowu kopniaki. Chyba małe się jej boi.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:57   #279
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiecie moje dziecko kopie, ale ile razy Małgosia przyłoży rękę to małe przestaje. A Małgosia mówi często do brzuszka, dziś powiedziała "dzień dobry dzidziusiu, to ja starsza siostra" i małe nie kopało. Zabrała rączkę i za chwile znowu kopniaki. Chyba małe się jej boi.
To witaj w klubie, chociaż moje to często się własnej matki boi albo jest takie wredne haha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 10:00   #280
shestiger
Rozeznanie

Lenia mam bo ciężka noc...żołądek dał mi popalić i dalej daje nawet herbatka miętowa dużo nie zdziałała.. do tego ta szarość za oknem totalnie mnie zniechęca a muszę skoczyć się zapisać do dentysty , przepisać do pani doktor jeśli sie da, zapisać się do gastro i rodzinnego jak kazał tamten gin i małą zapisać na termin do ortopedy, także masa latania ale dziś sobię odpuszczę bo nie czuję się na siłach żeby latać i ciągnąć małą ze sobą..która po wizytach u tamtych dziadków totalnie się rozwydrzyła:/
No brzusio nie łatwo ukryć ale staram się ile idzie, na szczęście tyję tylko na brzuszku a reszta nadal w normie Z Tż musimy mi kupić nowe spodnie bo mam jedne z 1 ciąży ale są za duże..
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:01   #281
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
A taki atak zaczyna się zaraz po wejściu do pracy?? Bo wiesz wejdziesz taka zdyszana do budynku.. na dworze zimno, w środku ciepło..pozapinanym się jest po zęby.. i może przez tę różnicę łapie Cię coś takiego..duszno się zrobi i słabo...
No właśnie dziwne bo później, spokojnie się rozbieram, zrobię herbatę, siadam, włączam wszystko przygotowuje do pracy i tak w okolicach 9tej mnie zaczyna łapać jakaś dusznosc i słabość, serce szybciej bije, jakby nudnosci i ogólnie to mam ochotę się położyć. Oczywiscie nie mam w pracy żadnych stresów, siedzę sobie spokojnie i niewiem z czego to się bierze, ale normalnie usiedzieć nie moge tak mi słabo, a po jakimś czasie przechodzi i czuje się normalnie.

Cytat:
Super, my też podjelismy decyzję po weekendowych oględzinach w sklepach więc jesteśmy zadowoleni, że jedna decyzja z głowy

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem
nie wiem kiedy wszystko nadrobię, na razie mam 156 stronę starego wątku

W klubie zdjęcie mojego Synka
idę nadrabiać!

Miłego nadrabiania, Lecę zobaczyć fotkę

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Już trochę lepiej, chociaż przyznam się szczerze, że też nie umiem sobie póki co wyobrazić jak to będzie i w ogóle.. no nic, czas wziąć się do kupy bo ileż można się mazgaić!

Jaki pracuś z rana ja wczoraj uwaga uwaga o 22:30 chwyciłam się za łazienkę i całą wyszorowałam hahaha

Dzień dobry dziewuszki

A gdzie Rockyyy? Gdzie się też podziała Ghia ostatnio?
Dzień dobry
Oj to pracowitość Ci się udzieliła za szorowanie łazienki
Jak bedzie ciezko to wszystkie będziemy się razem mazgalić i pocieszać w odchowalni

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:03   #282
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, ze macie to z głowy, ja jak jestem zdecydowana, to znajduje nowy i mowie do meza, ze trzeba jechac go obejrzec chyba ma mnie dosc, jednak jak na razie przoduje jedo fyn mimo, ze zastanawiam sie nad innymi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:04   #283
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Lachryma- jak wizyta w Krakowie? Mimo pogody udana mam nadzieję?
udana, choć szybko minęło, bo byliśmy tylko na jedną noc.
zaliczyliśmy spacerek na rynku (ładnie tam macie), potem siedzieliśmy w domu i gadaliśmy do 1wszej w nocy Koleżanka ma termin na majówkę, więc było o czym gadać. Mają już wszystko kupione i teraz tylko czekają
Poleciła mi parę rzeczy do kupienia, jakieś konkretne modele wyprawkowe itd.

Tak na szybko (zaraz idę do fryzjera ), z tego co oni polecali:
- butelki do karmienia są ponoć dobre firmy Dr Browns (najtaniej w Krakowie do kupienia w sklepie Myszka)
- sterylizatory dobre ma Avent
- podpaski na połóg ma dobre Bella (Mamma)
- dobrze mieć do szpitala podkłady na łóżko, parę sztuk
- do prania ciuszków dzidzi, jeśli ktoś nie chce zbankrutować na markowych proszkach czy płynach, to oni polecają proszek Biały Jeleń i do tego płyn do płukania Dzidziuś

i takie tam

miło było, jednak prawie v500 km w jedną stronę w samochodzie męczy :/
Stary 2013-03-11, 10:04   #284
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Lenia mam bo ciężka noc...żołądek dał mi popalić i dalej daje nawet herbatka miętowa dużo nie zdziałała.. do tego ta szarość za oknem totalnie mnie zniechęca a muszę skoczyć się zapisać do dentysty , przepisać do pani doktor jeśli sie da, zapisać się do gastro i rodzinnego jak kazał tamten gin i małą zapisać na termin do ortopedy, także masa latania ale dziś sobię odpuszczę bo nie czuję się na siłach żeby latać i ciągnąć małą ze sobą..która po wizytach u tamtych dziadków totalnie się rozwydrzyła:/
No brzusio nie łatwo ukryć ale staram się ile idzie, na szczęście tyję tylko na brzuszku a reszta nadal w normie Z Tż musimy mi kupić nowe spodnie bo mam jedne z 1 ciąży ale są za duże..
Ja jeszcze nie powiedziałam mojej babci o ciązy, chociaż to prościej bo razem nie mieszkamy i rzadziej u niej bywam. W tym tygodniu już natomiast muszę powiedzieć, bo później po prostu już będzie za późno. She u mnie brzuch wywaliło nagle w tydzień czasu.. Ja robię to ze względu na to, że Babcia bedzie się zamartwiała i nie chcę żeby jej się coś stało. Mimo wszystko postanowiłam, że skoro sama sobie "piwa nawarzyłam" (dzidziusia zrobiłam ) to sama to piwo muszę wypić. Chcę to załatwić jak najbardziej profesjonalnie się da Jak natomiast mamie powiedziałam w 10 tygodniu, a wiedziałam od 6 to miała do mnie żal, że jej wcześniej nie mówiłam.. mimo, że też ciąża to nie była najbardziej wyczekiwana przez nią wiadomość

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 10:05   #285
mela1234
Zakorzenienie

Co do wózka to jak znajdę używany Mutsy Urban Rider w dobrej cenie (na nowy mnie nie stać) to kupuję.
Stary 2013-03-11, 10:05   #286
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Może maluch nasłuchiwał kto do niego się odzywa i się tak 'zwiesza' wtedy w tym dumaniu

Stary 2013-03-11, 10:07   #287
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzięki za kwiatka
Mój TŻ też zaczął mówić do brzuszka i z nim rozmawiać, jak mowię, że kopie to przybiega od razu, przedstawia się brzuszkowi że -Halo tu Tatuś, to moja ręka, przybij piątkę I czasem się udaje, Tymuś odpowiada

Mój tylko mówi do brzuszka dobranoc, albo jak za bardzo marudzę, to mówi nie słuchaj jej ona kłamie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Właśnie to jest jedyny problematyczny temat, może ja mało kreatywna jestem, jedynie oczywisty Sergiuszek przychodzi do głowy, ale mam cichą nadzieję, że coś wyjdzie 'w praniu' siostrzenica Męża (17 lat), która jest napalona na chłopca, już nawet stwierdziła, że lepiej żeby była dziewczynka (Wiktoria), jeśli już chcemy tak dziecko skrzywdzić..... Ale po prostu nic innego na S nam nie odpowiada macie może jakieś pomysły na skrócenie??
Mi od razu skojarzyło się sergio, serguś

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że zakończyłam 20 tc..połowa ciąży za nami

Cytat:
Znacie coś dobrego na apetyt dla 3 latka?Bo mojej ostatnio odbija i wszystko czego nauczyliśmy ją w górach przepadło po 3 wizytach u dziadków byłego :/ więc zdecydowałam że tam już jej nie puszczę skoro moje prośby o nie rozpieszczanie nie pomagają :/ Bo już nawet głupiej parówki mi nie chciała wczoraj zjeść
Ja strasznie boję się dziecka nie jadka, przez pół roku opiekowałam się chrześniakiem tż mieszkał z nami, to ja dostawałam białej gorączki, bałam się, że dziecko mi z głodu umrze. Potrafił ćwiartkę rogalika z masłem jeść przez godzinę, a jak np. pytałam się ile chce pierogów na obiad? Odpowiedź była "jednego"

Cytat:
To ja jeszcze się czymś pochwalę.. ja chwalipiętka W sobotę jak po imprezie u mamy położyliśmy się z mężem spać Mały bardzo szalał w brzuchu, chyba się rozbrykał tyle podniesionych głosów naraz słyszał Co chwilę czułam jakieś mocniejsze uderzenie w ścianę brzucha..wydawało mi się, że poczułam na zewnątrz na dłoni..Wzięłam rękę męża i przyłożyłam do brzusia iiii.....poczuł kopniaczka!! Specjalnie mu nie mówiłam 'o teraz kopnął'..'o czułeś teraz?', sam mówił kiedy, a ja potwierdzałam, że akurat w tym momencie i ja czułam uderzonko w brzuch..więc nie mógł sobie zmyślić Ale co..poczuł jedno silne, drugie słabsze i maluch miał go w nosie.. przestał brykać Chyba woli ciepło z dłoni mamusi.. tatuś ma za dużą łapę i za gorąco mu pewnie się zrobiło
A strasznie miło mi się zrobiło, gdy rano taka oparta o blat stałam, czekając na zagotowanie się wody do śniadankowej kawki, a mąż pierwszy raz klęknął przede mną, rozwinął mi szlafrok i przystawił ucho do brzucha mówiąc: 'Halo Lol..Looluś..Looolek..... .Lolu śpisz?', wstał i do mnie 'Lol śpi' Cóż mogłam tylko potwierdzić, że też go nie czuję
Maluch wczoraj już tak mocno nie kopał, żeby dało się wyczuć..ale to i tak dobry znak, że pomału się zaczyna

Oj się rozpisałam.. jak któraś dotrwała do końca to daję kwiatka

Super, że już podkopuje tż, moje nawet mnie nie chce podkopać, a co dopiero tż

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dołączam do wątku
Nie wiem czy uda mi sie za wami nadążyć z gadulstwem bo mieszkam w USA i wlasnie zaraz zamykam spać bo u mnie jest juz 3rano i az mi słabo, ze tak długo siedzę. Będę sie starać
Jestem w 20tyg., a termin mam na 28lipca. We środę mamy wizytę na usg i mam nadzieje, ze sie dowiem kogo mam w brzuszku. To bedzie moje pierwsze usg więc nie moge sie doczekać

Pozdrawiam i miłego dnia
I dobranoc
Witam , to długo czekałaś na 1 usg

Cytat:
Czuje respekt do starszej siostry
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:08   #288
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dziwne bo później, spokojnie się rozbieram, zrobię herbatę, siadam, włączam wszystko przygotowuje do pracy i tak w okolicach 9tej mnie zaczyna łapać jakaś dusznosc i słabość, serce szybciej bije, jakby nudnosci i ogólnie to mam ochotę się położyć. Oczywiscie nie mam w pracy żadnych stresów, siedzę sobie spokojnie i niewiem z czego to się bierze, ale normalnie usiedzieć nie moge tak mi słabo, a po jakimś czasie przechodzi i czuje się normalnie.
a może sobie okno ciut uchylaj..żeby świeże powietrze wpadało..? i koniecznie przy następnej wizycie powiedz o tym swojemu ginowi....

Stary 2013-03-11, 10:09   #289
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry
Oj to pracowitość Ci się udzieliła za szorowanie łazienki
Jak bedzie ciezko to wszystkie będziemy się razem mazgalić i pocieszać w odchowalni
Mam identycznie Ewusia- nawet dziewczynom pisałam, ale tak samo mam jeżeli chodzi o odczucie "napełnienia" i chęci wymiotów.. Tak samo jeżeli chodzi o kołatanie serca-też pisałam pare dni temu o tym.. ale to jest czasowe i potem przechodzi.. identycznie O problemach z dusznościami nie wspomnę, bo myślałam, że to astma, ale widzę, że te same objawy u Ciebie występujĄ..Nie wiem, może to dlatego, że jednak ta przestrzen w naszym ciele się zmniejsza?

Ojjj ja myślę, że będziemy i to nie raz się mazgaić

Cytat:
udana, choć szybko minęło, bo byliśmy tylko na jedną noc.
zaliczyliśmy spacerek na rynku (ładnie tam macie), potem siedzieliśmy w domu i gadaliśmy do 1wszej w nocy Koleżanka ma termin na majówkę, więc było o czym gadać. Mają już wszystko kupione i teraz tylko czekają
Poleciła mi parę rzeczy do kupienia, jakieś konkretne modele wyprawkowe itd.

- butelki do karmienia są ponoć dobre firmy Dr Browns (najtaniej w Krakowie do kupienia w sklepie Myszka)
- do prania ciuszków dzidzi, jeśli ktoś nie chce zbankrutować na markowych proszkach czy płynach, to oni polecają proszek Biały Jeleń i do tego płyn do płukania Dzidziuś

i takie tam

miło było, jednak prawie v500 km w jedną stronę w samochodzie męczy :/
To się cieszę fajne informacje zebrałaś od koleżanki z tego co widzę Na pewno nam się tu przydadzą..

No a 500km męczy strasznie, więc odpocznij

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:11
Stary 2013-03-11, 10:09   #290
mela1234
Zakorzenienie

Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
Stary 2013-03-11, 10:10   #291
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
She, nie obraz sie, ale moim zdaniem to jest troche swinstwo zeby wlasnej mamie jako ostatniej powiedziec o ciazy, zwlaszcza teraz, kiedy mieszkasz u niej Sorki, ale gdyby mnie tak corka potraktowala, uznalabym ze ponioslam kompletna kleske jako matka, byloby mi nieskonczenie przykro i w ogole nie wiem, jak bym z tym sobie poradzila Czulabym sie jak kompletna skonczona idiotka na jej miejscu

Kurczę, poza tym jestes dorosla, nie jestes szesnastolatka juz...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:13   #292
czarownica1
Zakorzenienie

Dziękujemy z Synkiem za przesympatyczne komentarze

A tak wogóle z njusów:
od zeszłej środy jestem na diecie cukrzycowej
cukier mi wyszedł wysoki przy 50g - 183
nie wiem, jak ja z Wami wytrzymam, jak Wy ciągle o słodyczach piszecie

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

idę dalej się przebijać przez zaległości
Stary 2013-03-11, 10:15   #293
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Do rodzinnego lekarza w sprawie badań krwi tak? Dobrze pamiętam? Lekarz ginekolog miał jakieś obawy/wątpliwości? Może nie warto ryzykować i czekać? Lepiej pojawić się z wynikami u lekarza jak najszybciej? Co tam było nie tak z tymi wynikami??
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:15   #294
mela1234
Zakorzenienie

No mi cukierki ostatnio znowu bokiem wychodzą (nie mylić z boczkami )

A na niejadka mojego ja mam sposób: nie chcesz jeść to nie jedz. Idź do siebie i tam się baw tylko nie przychodź do mnie po nic.
Dwa razy wystarczyło i jest spokój.
Stary 2013-03-11, 10:15   #295
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
She, nie obraz sie, ale moim zdaniem to jest troche swinstwo zeby wlasnej mamie jako ostatniej powiedziec o ciazy, zwlaszcza teraz, kiedy mieszkasz u niej Sorki, ale gdyby mnie tak corka potraktowala, uznalabym ze ponioslam kompletna kleske jako matka, byloby mi nieskonczenie przykro i w ogole nie wiem, jak bym z tym sobie poradzila Czulabym sie jak kompletna skonczona idiotka na jej miejscu

Kurczę, poza tym jestes dorosla, nie jestes szesnastolatka juz...
Nieśmiało, ale podpinam się pod wypowiedź Oliath. Nie zrozum mnie źle She, ale zarowno Ty jak i Tż jesteście dorośli, masz już jedną córkę więc na pewno nie będzie to większym szokiem dla Niej niż za pierwszym razem. W dodatku mieszkacie u Twoich rodziców i jakby nie było dużo kosztów Wam odchodzi, co myślę jest ogromną pomocą. Twój Tata wie, a Twoja mama później może mieć również do Niego pretensje o to, że nie jest wobec niej lojalny jako Mąż. Rób jak uważasz, jednak to już jest połowa ciąży. Sama mam sytuację, w której muszę powiedzieć Babci, ale ze względów czysto troski dowie się dopiero w tym tygodniu. U Was mam wrażenie, że to jest względ czysto egoistyczny, bo boicie się gadania. Musimy wziąć odpowiedzialność za swoje czyny, choćby one się nie podobały naszym bliskim, żeby później móc udowodnić, że jesteśmy dorośli i damy sobie radę. Przemyśl to. Myślę, że Twój Tż w tym względzie trochę chowa głowę w piasek, a mimo wszystko powinniscie razem o tym powiedzieć i powinien Cię wspierać.

Cytat:
No mi cukierki ostatnio znowu bokiem wychodzą (nie mylić z boczkami )

A na niejadka mojego ja mam sposób: nie chcesz jeść to nie jedz. Idź do siebie i tam się baw tylko nie przychodź do mnie po nic.
Dwa razy wystarczyło i jest spokój.
mela ! Moja mama robiła tak samo, bo kiedyś usłyszała od lekarza rodzinnego, że medycyna nigdy nie zarejestrowała przypadku, kiedy dziecko zagłodziłoby się z własnej nieprzymuszonej woli, więc w końcu zjem na pewno. I tak samo u mnie będzie

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:17
Stary 2013-03-11, 10:16   #296
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze nie powiedziałam mojej babci o ciązy, chociaż to prościej bo razem nie mieszkamy i rzadziej u niej bywam. W tym tygodniu już natomiast muszę powiedzieć, bo później po prostu już będzie za późno. She u mnie brzuch wywaliło nagle w tydzień czasu.. Ja robię to ze względu na to, że Babcia bedzie się zamartwiała i nie chcę żeby jej się coś stało. Mimo wszystko postanowiłam, że skoro sama sobie "piwa nawarzyłam" (dzidziusia zrobiłam ) to sama to piwo muszę wypić. Chcę to załatwić jak najbardziej profesjonalnie się da Jak natomiast mamie powiedziałam w 10 tygodniu, a wiedziałam od 6 to miała do mnie żal, że jej wcześniej nie mówiłam.. mimo, że też ciąża to nie była najbardziej wyczekiwana przez nią wiadomość
Tylko ja ją znam i Ona o byle co potrafi marudzić i dla niej liczy się tylko Ona bo to Ona się wykończy nerwowo, bo to Ona jest zmęczona, przepracowana, chora itd..sporo dolegliwości sobie wmówiła dosłownie bo jak np słyszę tatę że boli go kolano bo ma z nim spory problem a do pół godzinę słyszę mamę że ją noga rozbolała to albo chwytam się za głowę al wstrzymuję od śmiechu.. Ona w ten sposob zwraca uwagę na siebie nie wiedząc jak krzywdzi innych bo takie jej gadanie ciągłe strasznie działa na psychikę domowników. Spory plus ze nim wróci z pracy jest koło 16 więc nie muszę jej aż yle "znosić"

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja strasznie boję się dziecka nie jadka, przez pół roku opiekowałam się chrześniakiem tż mieszkał z nami, to ja dostawałam białej gorączki, bałam się, że dziecko mi z głodu umrze. Potrafił ćwiartkę rogalika z masłem jeść przez godzinę, a jak np. pytałam się ile chce pierogów na obiad? Odpowiedź była "jednego"
Z tym, że moja mała jadła już wszystko bo razem z Tż ciężko na to w górach pracowaliśmy, a popsuło się po jej wizytach u tych dziadków i jej jedzenie i jej zachwanie. Jak tylko dodzwonię się do byłego bo jest na ćwiczeniach z Narodowych Sił Rezerwowych to go o tym powiadomie, nie będę mu blokować spotkań z małą bo po co ale tam do nich nie pozwolę jej brać, bo nie będzie tak ze my małą uczymy tu wszystkiego a Ona idzie tam i pozwalają jej na wszystko i broić i pluć nawet bo znowu jej to wróciło :/
Z 2 klapsznit" czyli zamkniętych kromek zjadła jedną połówkę otwartej teraz..zawsze coś ;/
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:17   #297
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu! .

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Margosia za zkup wiaderka, ale jak to jest właśnie z moczeniem kikuta? Zawsze się mówiło by nie moczyć przy kąpieli a tu się jednak nie da go nie zamoczyć w wiaderku. Ja już sama nie wiem Niech mnie ktoś oświeci
W Polsce panuje przesąd, że nie wolno moczyć, ale powoli to się już zmienia, chodzi o to, żeby dobrze kikuta wysuszyć po kąpieli
No i wiadomo, że takiego Dzidziola nie kąpie się 30 minut, więc mam nadzieję, że ta chwila nam nie zaszkodzi, w Niemczech i Holandii wiaderka są bardzo popularne i tam normalnie moczą kikuty... to może polskiemu dziecku nie zaszkodzi
Cytat:
A zapomniałam się przywitać w 25 tygodniu!!!

Cytat:
Witam
nie ma jak to być weekend poza domem i kompem, przyjeżdżam a tutaj nowa część
Fajnie, że weekend się udał
Cytat:
Składasz tam gdzie ci wygodnie. Ja tak miałam i składałam w miejscu zameldowania męża, ale ze swojegi Urzędy Gminy musiałam donieść zaświadczenie, że od nich becikowego nie dostałam. Żeby nie powielać wypłat. I to jest na 100% potwierdzona informacja.
Dzięki Wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć
To jak pójdzie po akt urodzenia i od razu Dzidziola zamelduje to weźmie też zaświadczenie a otem pójdzie do swojego urzędu...
My musimy złożyć wniosek o becikowe samorządowe jeszcze w czerwcu zaraz po urodzeniu Malucha bo oni biorą pod uwagę dochód z 3 miesięcy przed złożeniem wniosku- a jak zacznę dostawać macieżyński to przekroczymy dochód
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ależ mi się Michaś wierci

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
O podmyciu się nie ma mowy, nigdy nie mogę zdążyć, u mnie to jest kwestia sekund
A właśnie morfologia... a ja napisałam, że miałam iść na badanie hemoglobiny... boszsz jak ja dzisiaj niedospana jestem
My wszystko rozumiemy
Cytat:
Ja byłąm zdecydowana na Białego jelenia płyn do prania i płukania- cena nie zwala z nóg a jest hypoalergiczny
Ale ma w składzie płatki mydlane i musze poczytać czy do pieluszek wielorazowych się będzie nadawał, czy te płatki mydlane go na wstępie dyskwalifikują

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:22   #298
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam się i ja w 22 tygodniu))

wczoraj miałam pisać po pracy, ale jakoś sił nie miałam podczytywałam i podglądałam tylko))

a dziś mam wolne, miałam plany iść na miasto, pochodzić po sklepach, ale co , wiuchura i zamieć i śnieg, bleee. co za dzień

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
mi polecono i juz kupilam sobie laktator elekrtyczny ameda.
ma regulacje sily i szybkosci ssania.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:23   #299
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam się przywitać w 25 tygodniu!!!
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja w 22 tygodniu))
brawo Dziewczyny

Stary 2013-03-11, 10:26   #300
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja byłąm zdecydowana na Białego jelenia płyn do prania i płukania- cena nie zwala z nóg a jest hypoalergiczny
Ale ma w składzie płatki mydlane i musze poczytać czy do pieluszek wielorazowych się będzie nadawał, czy te płatki mydlane go na wstępie dyskwalifikują
Margo, ja przy najstarszej uzywalam tylko tetrowych pieluch i tylko w platkach mydlanych pralam tos mnie zszokowala teraz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości