Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 08:57   #2371
xal
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
3) xal ja piorę wszystko. Nowe rzeczy są przecież pryskane jakimiś tam chemikaliami co by cały czas ładnie wyglądały.
Ciuszki wszystkie piorę, swoje nowe też zawsze piorę bo te chemikalia mnie przerażają. Zastanawiałam się tylko nad becikiem i kocykiem, bo tym się niby tylko przykrywa i nie dotyka aż tak ciałka, ale faktycznie, jak się da to lepiej wszystko. Przynajmniej uzbieram całą pralkę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:58   #2372
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja sie tez stresuje dzisiejsza wizytacja a i dziaisj ze mna wizytuje Colorr, whatIthink, klauda88, joooasia kochane kciukasyy trzymam
[COLOR="Silver"]
dzięki za kciuki i też trzymam! Ja idę dopiero na 18.

Dzień dobry! U nas śnieg znowu
Wczoraj po południu mieliśmy gości, więc od rana ogarniałam chałupę. Zajrzałam do Was jednym okiem ok. 23 jak już leżałam w łóżku i oczy mi się same zamykały ale widzę, że zwolniłyśmy tempo wpisów szkoda
Miłego dnia!
a, i zjadłam ser brie, bo był na mleku pasteryzowanym - mniam mniam, tęskniłam za tymi smakami...
Jeszcze tęsknię za winkiem, mocną kawą, wędzonym łososiem, poczekam sobie jeszcze trochę dzidzia ważniejsza.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:59   #2373
szczesliwa25
Rozeznanie

szprotka, ależ cudne te trampki - chyba się skuszę na szczęście męża nigdy nie ma kiedy listonosz do nas puka

Sharp - ja po ostatniej wizycie mojej przyjaciółki z córką już się boję - mamy schody takie jakby na nierdzewnym stelażu wiszące stopnie - między stopniami oczywiście jest pusta przestrzeń - więc małą ciągnęło i tam, bałam się żeby przez te szpary nie spadła - a że stopnie duże i kwadratowe to i łatwo się o nie uderzyć..

mam nadzieję że nauczę małego, że 'nie można' bo schodów boję się najbardziej

I mała prywata w przerwie w pracy, mówiłam Wam o tym konkursie gdzie dostaliśmy nominację, jeśli któraś byłaby tak miła i zagłosowała na produkt mojego męża - kindziuk podlaski - zaznaczam, że można wygrać całkiem fajne nagrody:
http://www.podlaskamarka.pl/index.ph...nautow-PMR2012

będę zobowiązana
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:04   #2374
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Są takie blokady na schody dla dzieci. Ja miałam w rodzinnym domu i podobno podchodziłam, potrząsałam i szłam dalej. Było powiedziane, że nie wolno, ale rodzice się bali bo na dole babcia z dziadkiem to nigdy nie wiadomo co dziecku do głowy spadnie. Okazało się, że mnie bardziej denerwowowało, że jest blokada jakakolwiek a schody nie kusiły, bo jak zapomnieli zamknąć czy ściągnęli to podobno podeszłam, popatrzyłam i poszłam dalej
Ale jako to moja mam robi to nie wiem, ja się słuchałam, mój kuzyn wszystkie szafki w domu otwierał u babci, u mojej mamy nigdy nawet nie pomyślał, córka koleżanki raz się dobierała do szafki i moja mam powiedziała, że nie wolno i dziecko posłuchało ... to chyba trzeba mieć wykształcenie pedagogiczne bo groźnie to ona nie wygląda.

Stary 2013-03-11, 09:12   #2375
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
szprotka, ależ cudne te trampki - chyba się skuszę na szczęście męża nigdy nie ma kiedy listonosz do nas puka

Sharp - ja po ostatniej wizycie mojej przyjaciółki z córką już się boję - mamy schody takie jakby na nierdzewnym stelażu wiszące stopnie - między stopniami oczywiście jest pusta przestrzeń - więc małą ciągnęło i tam, bałam się żeby przez te szpary nie spadła - a że stopnie duże i kwadratowe to i łatwo się o nie uderzyć..

I mała prywata w przerwie w pracy, mówiłam Wam o tym konkursie gdzie dostaliśmy nominację, jeśli któraś byłaby tak miła i zagłosowała na produkt mojego męża - kindziuk podlaski - zaznaczam, że można wygrać całkiem fajne nagrody:

będę zobowiązana
a jak się głosuje...
który kandydat to Twój tż?
chętnie zagłosuje

przepraszam już doczytałam ...

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-03-11 o 09:15
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:14   #2376
szczesliwa25
Rozeznanie

xal ; widac, ze mama ma talent do takich urwisów,
moja przyjaciółka w odwrotną stronę - tak nastraszyła córkę, że jak podejdzie do oczka wodnego to połamie nóżki, oczka jej powypadają, i jakieś inne straszliwości na które ja bym nawet nie wpadła, że mała w odległości kilku metrów od oczka staje na baczność i ani kroku do przodu

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

ada, na stronie głosowania zaznaczasz jeśli mogę zasugerować: kindziuk podlaski łukasz ancypo - i już na dole klikasz wyślij
Stary 2013-03-11, 09:14   #2377
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakie kosmetyki zdecydowalyscie sie dla dzieciaczko ? Bo ja wlasnie dzisiaj przegladalam rozne opinie i sama nie wiem skusze sie chyba na hipp ale zastanawiam sie czy na poczatek uzywac do kapieli emolientow czy raczej nie przyzwyczajac skory dziecka
ja kupiłam wszystko z babydream. Emolienty pójdą w ruch w ostateczności. I najlepiej kupować wszystko z jednej firmy żeby się później nie zastanawiać który kosmetyk uczulił.

Magiusia ja bym nie kupowała mebli. Trochę przesada. I co przyjdą kolejni lokatorzy i wymyślą to samo? pierwsze słyszę że ktoś takie coś wymyśla

szczęśliwa zagłosowałam
Stary 2013-03-11, 09:17   #2378
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Są takie blokady na schody dla dzieci. Ja miałam w rodzinnym domu i podobno podchodziłam, potrząsałam i szłam dalej. Było powiedziane, że nie wolno, ale rodzice się bali bo na dole babcia z dziadkiem to nigdy nie wiadomo co dziecku do głowy spadnie. Okazało się, że mnie bardziej denerwowowało, że jest blokada jakakolwiek a schody nie kusiły, bo jak zapomnieli zamknąć czy ściągnęli to podobno podeszłam, popatrzyłam i poszłam dalej
Ale jako to moja mam robi to nie wiem, ja się słuchałam, mój kuzyn wszystkie szafki w domu otwierał u babci, u mojej mamy nigdy nawet nie pomyślał, córka koleżanki raz się dobierała do szafki i moja mam powiedziała, że nie wolno i dziecko posłuchało ... to chyba trzeba mieć wykształcenie pedagogiczne bo groźnie to ona nie wygląda.
my właśnie takie zamontujemy, do piwnciy i między pietrami - w sumie 3 bramki

zaszalałam wczoraj na smyku jak zobaczyłam bonifacego to musiałam kupić więc dorzuciłam jeszcze przewijak nr 2 i fasolkę :P ai skarpetki przewijak ma takie gwiazdki jak meble więc będzie idealny

dzisiaj mam urlop więc jadę do przyjaciółki potem na szkołę rodzenia a po południu będę się targować ze sklepem bo zamawiam meble i materac dla młodego za prawie 3k więc chce rabat :P zwlekałam z tymi meblami bo jeszcze pokój nie pomalowany ale pewnie będzie trzeba ze 3 tygodnie czekać to zamówię

http://www.smyk.com/axiom-filemon-i-...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/klups-przewijak-...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p
Stary 2013-03-11, 09:19   #2379
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
xal ; widac, ze mama ma talent do takich urwisów,
moja przyjaciółka w odwrotną stronę - tak nastraszyła córkę, że jak podejdzie do oczka wodnego to połamie nóżki, oczka jej powypadają, i jakieś inne straszliwości na które ja bym nawet nie wpadła, że mała w odległości kilku metrów od oczka staje na baczność i ani kroku do przodu

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

ada, na stronie głosowania zaznaczasz jeśli mogę zasugerować: kindziuk podlaski łukasz ancypo - i już na dole klikasz wyślij

zrobione
e-mailem potwierdzone

W

G
Stary 2013-03-11, 09:19   #2380
szprotka_mada
Wtajemniczenie

szczesliwa- zagłosowane

sharp- miło, że wróciłaś!

Halo, halo Aaś- co tam słychać u Ciebie i Twoich małych księżniczek

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:21   #2381
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zaszalałam wczoraj na smyku jak zobaczyłam bonifacego to musiałam kupić więc dorzuciłam jeszcze przewijak nr 2 i fasolkę :P ai skarpetki przewijak ma takie gwiazdki jak meble więc będzie idealny
Bonifacy?
Na przewijak i tak kupiłam prześcieradełko na gumce więc w sumie obrazek mi bez różnicy, ale też wybrałam taki co mi się najbardziej podobał.
Na fasolkę kupiłam sobie poszewkę

Stary 2013-03-11, 09:22   #2382
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej ...i Ja dziś bezsennośc zaliczyłam...koszmar nie noc...z boku na bok..i to nie tylko Ja tylko z Wiktorkiem po całym łózku się kulaliśmy...

dziwne
oo, nie byłam sama też się wierciłam i nie mogłam spać aż do 6 rano, kiedy to mąż mnie jeszcze na szybko utulił... potem jakoś spać mogłam a teraz trza się zmywać do pracy!
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam z rana i zycze Wam milego poniedzialku

U mnie zaczal sie na slodko... w koncu jestem po randce z glukoza W smaku nie byla taka zla, tylko mi strasznie proszkiem smierdzialo Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal Najlepiej, zebym miala tez swoj kubek , no i za pobranie policzyli mi 2 razy (jedna oplata za pobranie morfo, druga za glukoze...). Wyniki bede miec popoludniu albo jutro zalezy kiedy odbierzemy. Byle do 9 i w koncu se cos zjem...
gratuluję!!! teraz już po wszystkim, więc odetchnąć możesz mnie czeka ta przyjemność wątpliwa w czwartek... chyba zostawię sobie opcje, żeby po badaniu nie jechać już samochodem 50km do roboty - zarezerwuję sobie urlop, bo to chyba niezbyt bezpieczne...

no, to spadam, bom zaspana i spóźniona!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:23   #2383
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash jeszcze się na nic nie zdecydowałam - dopiero zaczęłam brać pod uwagę

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:24   #2384
szczesliwa25
Rozeznanie

Ślicznie dziękuję.
Lecę na pocztę wysłać paczkę, potem trochę ogarnę w domu.
Gdzieś mi zginęła przesyłka z asos i nikt nie wie gdzie jest
Stary 2013-03-11, 09:24   #2385
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Bonifacy?
Na przewijak i tak kupiłam prześcieradełko na gumce więc w sumie obrazek mi bez różnicy, ale też wybrałam taki co mi się najbardziej podobał.
Na fasolkę kupiłam sobie poszewkę
taaaak
Stary 2013-03-11, 09:26   #2386
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry
od rana Was podczytuję więc w końcu się witam
dzisiaj mam areszt domowy, Tż przyniósł mi o 8 rano zakupy i teraz jeszcze dzwoni czy wszystko mam czy aby na pewno nic mi nie brakuje..
mam się zastanowić on dokupi, żeby mi nie przyszło do głowy wychodzenie z domu dzisiaj
Także znowu nie mam wymówki do latania po mieście.. ale pogoda dziś nie zachęca
wrrrr... niech ta zima już sobie idzie

Kamciatka Ada- współczuję Wam kiepskiej nocy
ja się budziłam, bo bolał mnie kręgosłup, kręciłam się z boku na bok, aż w końcu ułożyłam stos poduszek i zasnęłam na półsiedząco

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

U mnie zaczal sie na slodko... w koncu jestem po randce z glukoza W smaku nie byla taka zla, tylko mi strasznie proszkiem smierdzialo Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal Najlepiej, zebym miala tez swoj kubek , no i za pobranie policzyli mi 2 razy (jedna oplata za pobranie morfo, druga za glukoze...). Wyniki bede miec popoludniu albo jutro zalezy kiedy odbierzemy. Byle do 9 i w koncu se cos zjem...
za pokonanie glukozy i za wyniki

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Przyznać się, która zamawiała śnieg
ja nieee
zamawiałam słoneczko i +15 ale nie wysłuchano mnie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo halo
tęskniłyście?
nawet nie wiem kiedy tu ostatni raz zawitałam, chyba we wtorek za mną męczący psychicznie i fizycznie tydzień. Nie miałam czasu nawet się po tyłku podrapać. No ale jestem
streści mi ktoś co się działo? bo nie mam sił nadrabiać tego wszytskiego
już się zastanawiałam co z Tobą..
co do streszczenia to może być ciężko
tutaj jeden dzień ciężko streścić, a co dopiero prawie tydziń

Banka trzymam

za resztę oczywiście też
Colorr, whatIthink, klauda88, joooasia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:26   #2387
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna kicia.
My na razie maskotek nie kupujemy może młoda dostanie coś fajnego. Zawsze może być mój różowy duży królik, gorzej jak jej się najbardziej spodoba, bo na spacery to się razem w wózku nie zmieszczą

Stary 2013-03-11, 09:27   #2388
ada32
Wtajemniczenie

bramka na schodach przede wszystkim !!!
Ja też mam na górze ..a mały już kombinuje jak ją się otwiera....
z doświadczenia też już wiem że zaraz jak drugie małe zacznie pęłzac to i na dole zrobimy wchodząc na góre..bo Wiktor tylko czeka aż się go spuści z oka i wbiega dosłownie po schodach na góre!!..
i to już tak szybko że wystarczy że pójde do kuchni np..wrzucic marchewkę do zupki a on już w połowie piętra a Ja lecę z językiem na wierzchu ile sił..w stresie niepotrzebnym ...
jeśli chodzi o wchodzenie robi to na szczęście bardzo dobrze..ale nie daj boże zacznie schodzic nagle to na pewno zleci..bo nie potrafi jeszcze w tą drugą strone za bardzo....kwestia czasu wiem...ale i tak się boje
więc moim zdaniem schody z jednej i drugiej strony zabezpieczone powinny byc..dla świętego spokoju...

W

G
Stary 2013-03-11, 09:28   #2389
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Z tego co oglądałam wczoraj w prognozie długoterminowej to wysłuchali, ale z 14 dniowym przesunięciem w czasie byłaś mało precyzyjna

Stary 2013-03-11, 09:32   #2390
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

będę zobowiązana
zagłosowane

Cytat:
świetny

Stary 2013-03-11, 09:32   #2391
nuna2
Zakorzenienie

Witam się U mnie pochmurno i deszczowo. Mam nadzieję,że week minął spokojnie.
Stary 2013-03-11, 09:34   #2392
ankaaa206
Wtajemniczenie

heloł,
u nas dziś stolarz w końcu przyszedł i jest mega głośno bo wyważają stare drzwi, no i oczywiście pełno kurzu już jest, ale za to nowe są piękne no i mebee do lazienki też są, normalnie ma gościu talent do robienia w drzewie
mały mi się wierci od tych hałasów, pewnie go obudzili
a dziś na obiad domowe hamburgery z wołowiny, ahh chyba mam jakieś braki żelaza, bo cały czas mam ochotę na wołowinę i wątróbkę, której za często jeść nie można, jutro idę do laboratorium i już mi się nie chce na samą myśl tych kolejek, a dam sobie głowę uciąć że nikomu do głowy nie przyjdzie by puścić ciężarną ;P
tż myje mi okna, chce widzieć efekt końcowy i te smugi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:34   #2393
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co oglądałam wczoraj w prognozie długoterminowej to wysłuchali, ale z 14 dniowym przesunięciem w czasie byłaś mało precyzyjna
no, dokładnie
też to widziałam, może pomyśleli sobie że zamawiam pogodę na wyjazd do moich rodziców
następnym razem będę przykładała większą uwagę do takich zleceń

Stary 2013-03-11, 09:35   #2394
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
jejku jaki fajowy!!
super ..wspomnienia z dzieciństwa..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzień dobry
od rana Was podczytuję więc w końcu się witam
dzisiaj mam areszt domowy, Tż przyniósł mi o 8 rano zakupy i teraz jeszcze dzwoni czy wszystko mam czy aby na pewno nic mi nie brakuje..
mam się zastanowić on dokupi, żeby mi nie przyszło do głowy wychodzenie z domu dzisiaj
Także znowu nie mam wymówki do latania po mieście.. ale pogoda dziś nie zachęca
wrrrr... niech ta zima już sobie idzie

Kamciatka Ada- współczuję Wam kiepskiej nocy
ja się budziłam, bo bolał mnie kręgosłup, kręciłam się z boku na bok, aż w końcu ułożyłam stos poduszek i zasnęłam na półsiedząco

za pokonanie glukozy i za wyniki

ja nieee

już się zastanawiałam co z Tobą..
co do streszczenia to może być ciężko
tutaj jeden dzień ciężko streścić, a co dopiero prawie tydziń

Banka trzymam

za resztę oczywiście też
Colorr, whatIthink, klauda88, joooasia
dzięki

Ja też świruje z poduszkami już..to co chwile między nogi wpycham jakąś wielką..
pod głową nigdy nie miałam
bo nie umiem spac na poduszkach
ale ta ciąża sama nie wie czego chce..
i wszędzie praktycznie mam "jaśki" po wkładane pod głową ..pod ramionami..pod i między nogami..i tak kilka razy w nocy wyrzucam na podłogę w złości i z powrotem szukam po omacku i układam...
masakra normalnie...jestem zła na brak wygody!!

W

G
Stary 2013-03-11, 09:36   #2395
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

będę zobowiązana
uwielbiam kindziuk, no i zagłosowane oczywiście

Julka
Stary 2013-03-11, 09:44   #2396
szprotka_mada
Wtajemniczenie

A żeby nie było za kolorowo, bo jakże by inaczej, właśnie miałam telefon z banku i dostałam maila od pier.dolniętej analityczki. I ubieram się i śmigam do ZUSu po kolejne zaświadczenie... A że tam wszyscy tacy mili, że szok, to podejrzewam, że ten tydzień zacznie się tak samo uroczo jak poprzedni...
Niby ciąża to nie choroba, ale czuję się jakbym była gorszym sortem dla tych analityków...

Mam już dosyć!
Przysięgam, że jak już się to skończy, to się upiję bezalkoholowym piwem i Mąż będzie mnie z podłogi zdzierał!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:51   #2397
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mamusia mi upiekla takie pyszne ciasto drozdzowe ze sliwkami, nie moge sie od niego odkleic...i do obiadu miala pyyycha marchewke z jablkiem i czyms tam jeszcze, dostalam cala miche siedze, czytam forum i jem na zmiane hehe

edit - ja czytam, Nela pochlania kalorie
mniam mniam uwielbiam ciasto drożdżowe
Ja tez zawsze mówię mężowi że to Eliza ma ochotę na coś a nie ja czuję sie usprawiedliwiona

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
HeheWidzę, że masz takie bezstresowe podejście jak jaJa mam tylko wózek wybranywczoraj kupiłam 2 czapeczki i 2 pary skarpetek Wojtusiowi i to by było na tyle
Ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyle czasu
mi tez się cały czas wydaje że jeszcze wcześnie kupować i jakoś nie mogę się przemóc żeby coś kupić. Także mam na razie jedne spodnie i jednego pajacyka ale to tylko temu że mam kupiła dla córeczki siostry w lumpku ale na nią są za małe
Ogólnie to dostanę dużo rzeczy od siostry z jej córeczki. Tylko dopiero w czerwcu bo wtedy przyleci do kraju. Mam nadzieję że zdąży przed urodzeniem się małej

Szczęśliwa zagłosowane, chociaż nie mam pojęcia co to takiego kindziuk
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:52   #2398
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja też świruje z poduszkami już..to co chwile między nogi wpycham jakąś wielką..
pod głową nigdy nie miałam
bo nie umiem spac na poduszkach
ale ta ciąża sama nie wie czego chce..
i wszędzie praktycznie mam "jaśki" po wkładane pod głową ..pod ramionami..pod i między nogami..i tak kilka razy w nocy wyrzucam na podłogę w złości i z powrotem szukam po omacku i układam...
masakra normalnie...jestem zła na brak wygody!!
Hehe jak dobrze, że mnie to jeszcze nie dopadło

Stary 2013-03-11, 09:53   #2399
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
A żeby nie było za kolorowo, bo jakże by inaczej, właśnie miałam telefon z banku i dostałam maila od pier.dolniętej analityczki. I ubieram się i śmigam do ZUSu po kolejne zaświadczenie... A że tam wszyscy tacy mili, że szok, to podejrzewam, że ten tydzień zacznie się tak samo uroczo jak poprzedni...
Niby ciąża to nie choroba, ale czuję się jakbym była gorszym sortem dla tych analityków...

Mam już dosyć!
Przysięgam, że jak już się to skończy, to się upiję bezalkoholowym piwem i Mąż będzie mnie z podłogi zdzierał!
będzie ok

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Szczęśliwa zagłosowane, chociaż nie mam pojęcia co to takiego kindziuk
to jedna z najlepszych kiełbas jakie jadłam

Julka
Stary 2013-03-11, 10:01   #2400
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

będę zobowiązana
uwielbiam kindziuk! A gdzie można dostać ten robiony przez Twojego męża? Zagłosowałam oczywiście

Cytat:
my właśnie takie zamontujemy, do piwnciy i między pietrami - w sumie 3 bramki

dzisiaj mam urlop więc jadę do przyjaciółki potem na szkołę rodzenia a po południu będę się targować ze sklepem bo zamawiam meble i materac dla młodego za prawie 3k więc chce rabat :P zwlekałam z tymi meblami bo jeszcze pokój nie pomalowany ale pewnie będzie trzeba ze 3 tygodnie czekać to zamówię

http://www.smyk.com/klups-przewijak-...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p
Super zakupy Szczególnie Bonifacy

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ash jeszcze się na nic nie zdecydowałam - dopiero zaczęłam brać pod uwagę
Aaa, to źle zrozumiałam. Ale jak już dojdziesz do tego czym się różnią te wózki to pisz, chętnie się dowiem, a nie chcę mi się samej temastu ogarniać, bo i tak u nas już klamka zapadła

Cytat:

Mam już dosyć!
Szprotka, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak po maśle! A piwko i tak sobie strzel, a co!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości