|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Ja idę dopiero na 18. Dzień dobry! U nas śnieg znowu Wczoraj po południu mieliśmy gości, więc od rana ogarniałam chałupę. Zajrzałam do Was jednym okiem ok. 23 jak już leżałam w łóżku i oczy mi się same zamykały ale widzę, że zwolniłyśmy tempo wpisów szkoda ![]() Miłego dnia! ![]() a, i zjadłam ser brie, bo był na mleku pasteryzowanym - mniam mniam, tęskniłam za tymi smakami... Jeszcze tęsknię za winkiem, mocną kawą, wędzonym łososiem, poczekam sobie jeszcze trochę dzidzia ważniejsza.
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
szprotka, ależ cudne te trampki - chyba się skuszę
na szczęście męża nigdy nie ma kiedy listonosz do nas puka ![]() Sharp - ja po ostatniej wizycie mojej przyjaciółki z córką już się boję - mamy schody takie jakby na nierdzewnym stelażu wiszące stopnie - między stopniami oczywiście jest pusta przestrzeń - więc małą ciągnęło i tam, bałam się żeby przez te szpary nie spadła - a że stopnie duże i kwadratowe to i łatwo się o nie uderzyć.. mam nadzieję że nauczę małego, że 'nie można' bo schodów boję się najbardziej ![]() I mała prywata w przerwie w pracy, mówiłam Wam o tym konkursie gdzie dostaliśmy nominację, jeśli któraś byłaby tak miła i zagłosowała na produkt mojego męża - kindziuk podlaski - zaznaczam, że można wygrać całkiem fajne nagrody: http://www.podlaskamarka.pl/index.ph...nautow-PMR2012 będę zobowiązana
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jako to moja mam robi to nie wiem, ja się słuchałam, mój kuzyn wszystkie szafki w domu otwierał u babci, u mojej mamy nigdy nawet nie pomyślał, córka koleżanki raz się dobierała do szafki i moja mam powiedziała, że nie wolno i dziecko posłuchało ... to chyba trzeba mieć wykształcenie pedagogiczne bo groźnie to ona nie wygląda.
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
który kandydat to Twój tż? chętnie zagłosuje przepraszam już doczytałam ...
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-03-11 o 09:15 |
|
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
xal ; widac, ze mama ma talent do takich urwisów,
moja przyjaciółka w odwrotną stronę - tak nastraszyła córkę, że jak podejdzie do oczka wodnego to połamie nóżki, oczka jej powypadają, i jakieś inne straszliwości na które ja bym nawet nie wpadła, że mała w odległości kilku metrów od oczka staje na baczność i ani kroku do przodu ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ada, na stronie głosowania zaznaczasz jeśli mogę zasugerować: kindziuk podlaski łukasz ancypo - i już na dole klikasz wyślij
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magiusia ja bym nie kupowała mebli. Trochę przesada. I co przyjdą kolejni lokatorzy i wymyślą to samo? pierwsze słyszę że ktoś takie coś wymyśla szczęśliwa zagłosowałam
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaszalałam wczoraj na smyku jak zobaczyłam bonifacego to musiałam kupić więc dorzuciłam jeszcze przewijak nr 2 i fasolkę :P ai skarpetki przewijak ma takie gwiazdki jak meble więc będzie idealnydzisiaj mam urlop więc jadę do przyjaciółki potem na szkołę rodzenia a po południu będę się targować ze sklepem bo zamawiam meble i materac dla młodego za prawie 3k więc chce rabat :P zwlekałam z tymi meblami bo jeszcze pokój nie pomalowany ale pewnie będzie trzeba ze 3 tygodnie czekać to zamówię http://www.smyk.com/axiom-filemon-i-...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/klups-przewijak-...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p
|
|
|
#2379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobione ![]() e-mailem potwierdzone |
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
szczesliwa- zagłosowane
![]() sharp- miło, że wróciłaś! Halo, halo Aaś- co tam słychać u Ciebie i Twoich małych księżniczek
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przewijak i tak kupiłam prześcieradełko na gumce więc w sumie obrazek mi bez różnicy, ale też wybrałam taki co mi się najbardziej podobał. Na fasolkę kupiłam sobie poszewkę
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się wierciłam i nie mogłam spać aż do 6 rano, kiedy to mąż mnie jeszcze na szybko utulił... potem jakoś spać mogłam a teraz trza się zmywać do pracy!Cytat:
teraz już po wszystkim, więc odetchnąć możesz mnie czeka ta przyjemność wątpliwa w czwartek... no, to spadam, bom zaspana i spóźniona!
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Ash jeszcze się na nic nie zdecydowałam - dopiero zaczęłam brać pod uwagę
|
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
Ślicznie dziękuję.
Lecę na pocztę wysłać paczkę, potem trochę ogarnę w domu. Gdzieś mi zginęła przesyłka z asos i nikt nie wie gdzie jest
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smyk.com/axiom-filemon-i-...y-dla-dzieci-p
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
od rana Was podczytuję więc w końcu się witam ![]() dzisiaj mam areszt domowy, Tż przyniósł mi o 8 rano zakupy i teraz jeszcze dzwoni czy wszystko mam czy aby na pewno nic mi nie brakuje.. mam się zastanowić on dokupi, żeby mi nie przyszło do głowy wychodzenie z domu dzisiaj ![]() Także znowu nie mam wymówki do latania po mieście.. ale pogoda dziś nie zachęca wrrrr... niech ta zima już sobie idzie ![]() Kamciatka Ada- współczuję Wam kiepskiej nocy ja się budziłam, bo bolał mnie kręgosłup, kręciłam się z boku na bok, aż w końcu ułożyłam stos poduszek i zasnęłam na półsiedząco Cytat:
za pokonanie glukozy i za wynikija nieee zamawiałam słoneczko i +15 ale nie wysłuchano mnie ![]() Cytat:
co do streszczenia to może być ciężko tutaj jeden dzień ciężko streścić, a co dopiero prawie tydziń ![]() Banka trzymam ![]() za resztę oczywiście też ![]() Colorr, whatIthink, klauda88, joooasia
|
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na razie maskotek nie kupujemy może młoda dostanie coś fajnego. Zawsze może być mój różowy duży królik, gorzej jak jej się najbardziej spodoba, bo na spacery to się razem w wózku nie zmieszczą
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
bramka na schodach przede wszystkim !!!
Ja też mam na górze ..a mały już kombinuje jak ją się otwiera.... z doświadczenia też już wiem że zaraz jak drugie małe zacznie pęłzac to i na dole zrobimy wchodząc na góre..bo Wiktor tylko czeka aż się go spuści z oka i wbiega dosłownie po schodach na góre!!.. i to już tak szybko że wystarczy że pójde do kuchni np..wrzucic marchewkę do zupki a on już w połowie piętra a Ja lecę z językiem na wierzchu ile sił..w stresie niepotrzebnym ...jeśli chodzi o wchodzenie robi to na szczęście bardzo dobrze..ale nie daj boże zacznie schodzic nagle to na pewno zleci..bo nie potrafi jeszcze w tą drugą strone za bardzo....kwestia czasu wiem...ale i tak się boje ![]() więc moim zdaniem schody z jednej i drugiej strony zabezpieczone powinny byc..dla świętego spokoju... |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co oglądałam wczoraj w prognozie długoterminowej to wysłuchali, ale z 14 dniowym przesunięciem w czasie
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
U mnie pochmurno i deszczowo. Mam nadzieję,że week minął spokojnie.
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł,
u nas dziś stolarz w końcu przyszedł i jest mega głośno bo wyważają stare drzwi, no i oczywiście pełno kurzu już jest, ale za to nowe są piękne no i mebee do lazienki też są, normalnie ma gościu talent do robienia w drzewie ![]() mały mi się wierci od tych hałasów, pewnie go obudzili a dziś na obiad domowe hamburgery z wołowiny, ahh chyba mam jakieś braki żelaza, bo cały czas mam ochotę na wołowinę i wątróbkę, której za często jeść nie można, jutro idę do laboratorium i już mi się nie chce na samą myśl tych kolejek, a dam sobie głowę uciąć że nikomu do głowy nie przyjdzie by puścić ciężarną ;P tż myje mi okna, chce widzieć efekt końcowy i te smugi
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to widziałam, może pomyśleli sobie że zamawiam pogodę na wyjazd do moich rodziców ![]() następnym razem będę przykładała większą uwagę do takich zleceń
|
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ..wspomnienia z dzieciństwa.. ![]() Cytat:
Ja też świruje z poduszkami już..to co chwile między nogi wpycham jakąś wielką.. pod głową nigdy nie miałam bo nie umiem spac na poduszkach ale ta ciąża sama nie wie czego chce.. i wszędzie praktycznie mam "jaśki" po wkładane pod głową ..pod ramionami..pod i między nogami..i tak kilka razy w nocy wyrzucam na podłogę w złości i z powrotem szukam po omacku i układam...masakra normalnie...jestem zła na brak wygody!!
|
||
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
A żeby nie było za kolorowo, bo jakże by inaczej, właśnie miałam telefon z banku i dostałam maila od pier.dolniętej analityczki. I ubieram się i śmigam do ZUSu po kolejne zaświadczenie... A że tam wszyscy tacy mili, że szok, to podejrzewam, że ten tydzień zacznie się tak samo uroczo jak poprzedni...
Niby ciąża to nie choroba, ale czuję się jakbym była gorszym sortem dla tych analityków... Mam już dosyć! Przysięgam, że jak już się to skończy, to się upiję bezalkoholowym piwem i Mąż będzie mnie z podłogi zdzierał!
|
#2397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez zawsze mówię mężowi że to Eliza ma ochotę na coś a nie ja czuję sie usprawiedliwiona![]() Cytat:
![]() Ogólnie to dostanę dużo rzeczy od siostry z jej córeczki. Tylko dopiero w czerwcu bo wtedy przyleci do kraju. Mam nadzieję że zdąży przed urodzeniem się małej Szczęśliwa zagłosowane, chociaż nie mam pojęcia co to takiego kindziuk
|
||
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam kindziuk! A gdzie można dostać ten robiony przez Twojego męża? Zagłosowałam oczywiście Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Ja idę dopiero na 18.
ale widzę, że zwolniłyśmy tempo wpisów 

Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal

za pokonanie glukozy i