|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ale ja mam pralkę w piwnicy i mam kosz na czarne, białe i kolorowe więc będzie nowy kosz
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() a na kolację sałatkę z tuńczykiem zjem ![]() tylko trzeba będzie ją zrobić ![]() http://demotywatory.pl/4072455/Na-kazdy-bol |
|
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chciałabym mieć oddzielny, ale nie wiem czy mi się zmieści w łazience. Napewno rzeczy dziecka nie będę mieszała z naszymi nawet ze względu na proszek
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
Ja raczej też będę prała rzeczy małego oddzielnie - chociaż są tak małe że zajmują mi raptem 1/3 pralki więc może i nasze będę dorzucać. Wyjdzie w praniu
![]() O właśnie zaraz po pracowitym dniu trzeba iść zrobić pranie. Zazdroszczę wszystkim którzy mają dobrą pracę u kogoś i nie muszą nawet w niedzielę jeździć/denerwować się i myśleć co zrobić żeby było dobrze. |
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaki słodki buziak |
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Wróciliśmy do domu po bardzo przyjemnym pobycie w Siedlcach ![]() POdczytywałam Was i wczoraj wieczorem i dziś w pociągu, nawet pocytowałam, ale wszystko poszło, bo się przeglądarka zresetowała Z tego co pamiętam: Dziecko przestaje rosnąć po ostatnim USG Byłam dziś w odwiedzinach u koleżanki, która miała taką sytuację. W 32 tc jej córeczka na USG miała wymiary w normie, choć w dolnych granicach, a w 36tc okazało się, że nie przytyła nic od ostatniego badania zebrało się całe kolegium lekarzy (z jakiegoś powodu miała to USG w szpitalu) i coś im się co chwilę nie podobało, a to pęcherz za duży, a to wód płodowych zamało no i ten brak wzrostu. Stwierdzili, że nie ma co czekać i zrobili cesarkę. Po urodzeniu na USG brzuszka wszystko okazało się ok na szczęście, ale nie znaleźli przyczyny dlaczego mała przestała rosnąć (chyba, że nie szukali zbytnio ) Z łożyskiem i pępowiną wszystko było ok, mama też wyniki miała wszystkie dobre. Czyli tego typu sytuacje się zdarzają dość często jak widać.Sączące się wody płodowe Anka, jeśli podejrzewasz, że mogą Ci się sączyć wody to co Ci da, że Ci za 2 dni kurier przywiezie paski?? Jeśli to rzeczywiście wody to do 6h od tego jak zaczną się sączyć ,dziecku trzeba podać antybiotyk, bo jeśli masz paciorkowca to się może zarazić! Ja na Twoim miejscu jechałabym na IP po to tylko, żeby sprawdzili czy to wody. Położna na SR mówiła nam, że oni to rutynowo sprawdzają, i nie patrzą dziwnie na dziewczyny, które się zgłaszają z takimi przypadkami, nawet jeśli okaże się, że to tylko zwiększona wydzielina z pochwy. Prasowanie dziecięcych ubranek - pewnie uprasuję raz - po pierwszym praniu, żeby wszystko ładnie przygotować na przyjście Sofci - chyba dla własnej satysfakcji bardziej niż z jakichkolwiek innych przyczyn ale tak na bieżąco to nie mam takiego zamiaru Karmienie piersią publicznie. Zamierzam się delikatnie zakrywać pieluszką czy czymś i tyle. Nie widzę w tym większego problemu. Jak pierś nie będzie na wierzchu to proszę Was, już na prawdę nie będzie w tym nic gorszącego (choć nawet jakby była, to nie widzę problemu, ale już się poświęce dla ogółu i zakryję )Szprotka - gdzie takie tanie trampy kupiłaś? Bo ja generalnie nie chodzę w trampkach, ale na ten sezon by się przydały
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj wciągnełam jajka na twardo +majonezik+kukurydzka ![]() Cytat:
sam cyc na wierzchu jest ble ble, wiem,że niby to naturalne itd..z drugiej strony-seks =rozmnażanie też jest naturalny a mało kto odważa się na publiczne przytulanki ![]() załatwianie się też jest całkowicie naturalne ale się z tym nikt nie afiszuje.. dla mnie karmienie piersią jest tak samo intymne jak powyzsze czynności
|
||
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na jakie kosmetyki zdecydowalyscie sie dla dzieciaczko ? Bo ja wlasnie dzisiaj przegladalam rozne opinie i sama nie wiem skusze sie chyba na hipp ale zastanawiam sie czy na poczatek uzywac do kapieli emolientow czy raczej nie przyzwyczajac skory dziecka
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cos bede uzywac i bedzie ok-kupie duze opkowanie, jak uczuli lub nie bedzie pasowac-biore nastepne
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja lecę, bo mnie oczy szczypią od kompa becik_4-- ja kupiłam mleczko i płyn do kąpieli hippa |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no to dla mnie jak najbardziej ta czynnośc (czyt.karmienie piersią) jest zupełnie inną czynnością niż robienie kupy!:p |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale każda z tch rzeczy jest dla mnie w pewnym sensie...tabu, jesli tak można to nazwaćpo prostu będę sie przykrywać bo wiem,że moze to gorszyc jak już jest temat karmienia piersią... to mam pytanko a propos staników.. usztywniane staniki do karmienia sa ładne (na te materiałowe patrzeć nie mogę ) ale przecież to chyba niepraktyczne bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała? help..
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-10 o 19:28 |
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i pewien odruch samoukrycia (zakrycia np.pieluszką) jest oczywisty... wiadomo że z czasem rośnięcia maluszka nabieramy pewnej wprawy i bardziej zauważamy to czy to ..np.żeby tu zakryc a tu się np.odwrócic..taki instynkt komfortu psychicznego..no ale o tym raczej nie myśli się jak dziecko np.płacze z głodu a my biegamy z nim pod pachą i szukamy dyskretnego miejsca do zaspokojenia jego potrzeb..dośc ze nerwówka to jeszcze dziecko w stresie.. mi zdarzyło się ..bo mały się domagał i koniec.. przysiąść na schodkach do apteki w słoneczny ciepły dzień i szczerze powiem miałam gdzies czy ktoś na mnie patrzył czy nie innym razem w tesco..też sytuacja raczej bez wyjścia..nagle chciał jesc i już..tu mając wybór mniej czy więcej uczęszczane regały ... wybrałam w stanie już lekkiego poddenerwowania regał z poduszkami i kołdrami.. wyciągłam małego z wózka i na stojąco niby tuląc dziecko karmiłam ...i mimo że nikt nie przeszedł nawet koło mnie to mimo woli spojrzałam w górę a tam kamera nade mną ![]() i co ..i nic..pomyślałam niech sobie popatrzą..nawet sobie niech zbliżenia robią..tyle ich ![]() ![]() a Ja spokojnie mogłam dokończyc zakupy robic z najedzonym maluszkiem już śpiącym spokojnie w wózku...... ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
nivea płyn do kąpieli .... mydełko bambino.. kremik czasem ..też bambino...bo uwielbiam ten zapach..pachnie takim bobasiem
|
||
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiadomo,że pełny brzunio malucha najważniejszy ale tę pieluszkę czy coś do zakrycia trzeba mieć pod ręką ![]() z jednej strony fajnie,że nie chodzimy w ciąży latem-w upały bo byśmy były obleśnie spocone i zmęczone po stokroć ale.. ale tyle jest pięknych ciażowych ciuszków na wiosnę/lato.. sukienki..bluzki ![]() znalazłam taką typowo letnią sukienkę-taką od biustu do ziemi,pod cyckami odcinana... wygląda super z brzuszkiem |
|
|
|
|
#2237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
axella ..przyznaje nie używałam nigdy staników specjalnych do karmienia..zawsze nosze takie jakie lubie..tylko wtedy oczywiście większe.. nigdy nie miałam problemu z wyciągnięciem cysia ze stanika..tylko odpinam ramiączko i siup ..wywijam lub włożeniem ręki wyciągam z po za miseczki cyc i już ![]() też mi się nie podobają te dla karmiących mam.... ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() no ok!!!...tak pieluszka na bank przydatna..ale i chociażby do tego że dziecku się ulewa he he przy okazji narzucic na ramię i cysiu zakryty
|
||
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłoby super ![]() teraz jeszcze jedno pytanie do doświadczonej mamy: jeśli teraz całą ciąże cyc urósł mi nieznancznie, to po porodzie to się zmeni czy zostana takie ?ALE PAKA! http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ID...b32386b6;r:;s:
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wolę się upewnić jutro.
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie lepij bo w żadną bluzeczkę się nie miesciły albo cudnie ją wypychały...raczej nie poznasz swoich cysuszków..a szczególnie po tygodniu od porodu..
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam z hippa, mają najmniej konserwantów i innych paskudztw, emolientów nie kupowałam
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, ja nie czuję bym miała zmienić zdanie i jestem prawie na 100% pewna, że nie zmienię.
Mam 2 koleżanki o podobnych poglądach, obie dotrzymały słowa. Generalnie już może mniej chodzi o publiczne karmienie ( choć na pewno nie gdy znajomi są na kawie u nas i siedzimy przy stoliku!!!!) ale na pewno o zakrywanie się w takich momentach. Są kocyki, są pieluszki tetrowe i mnóstwo innych rzeczy. Natura, naturą ale naprawdę nie muszę bombardować wszystkich widokiem swoich piersi, mogę przykryć się dyskretnie. Podkreślam jednak, że każda z nas na pewno ma inne zdanie na ten temat i szanuję je. Zmieniając jednak temat- czy którejś teraz, zimą sinieją czasami paznokcie? Bo ja już 3x zauważyłam, że tak się stało. Co prawda nie było mi wtedy zbyt gorąco, ale nie pamiętam by przed ciążą się zdarzało. Napisałam już do mojej ginekolog, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń i rad w tym temacie.
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartje oczywiście ![]() rozumiem,że jak po porodzie urosną to po jakimś czasie wróca do stanu z przed ciąży? ![]() moja mama tez dopiero po porodzie zaczęla mieć biust ![]() za to jej rodzona siostra zawsze była z tych wielkobiuściastych ale po porodzie nic się nie zmieniło
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej mamie ostatnio tak się robi ale ma problemy z serduchem i podobno to od tego ![]() może miałas za długo dociśnięte czy coś?
|
|
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html głównie hipp albo babydream rossmana ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się uderzę czy coś sobie zrobię, mój mąż mówi zawsze "come here, let me kiss it better" Mam nadzieję, kochana, że to fałszywy alarm. A cały czas masz mokrą wkładkę? Czy to tylko jakaś taka jednorazowa sytuacja była? Trzymam kciuki za jutro! |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są objawy słabszego krążenia, nie ma się co martwić.Niestety u mnie dochodzi do odpływu krwi z palców czasami, trzeba w gorącą wodę wsadzić czy rozcierać albo mam nitrokard doraźnie. To jest już choroba albo zespół reno (nie wiem jak to się dokładnie pisze) a które to bez znaczenia bo i tak się nie leczy. Samo sinienie spokojnie, więcej krwi, większe obciążenie organizmu i nie wyrabia jak zimno.
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie majowo-czerwcowe
![]() Wszystkim serdecznie gratuluję ![]() Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

zebrało się całe kolegium lekarzy (z jakiegoś powodu miała to USG w szpitalu) i coś im się co chwilę nie podobało, a to pęcherz za duży, a to wód płodowych zamało no i ten brak wzrostu. Stwierdzili, że nie ma co czekać i zrobili cesarkę. Po urodzeniu na USG brzuszka wszystko okazało się ok na szczęście, ale nie znaleźli przyczyny dlaczego mała przestała rosnąć (chyba, że nie szukali zbytnio
) Z łożyskiem i pępowiną wszystko było ok, mama też wyniki miała wszystkie dobre. Czyli tego typu sytuacje się zdarzają dość często jak widać.
) ale przecież to chyba niepraktyczne
bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała?
help..
ale wolę się upewnić jutro.
07.07.2012