|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() zawsze spałam na brzuchu na płasko, bez poduszki, ewentualnie poduszką miałam przykrytą głowę ![]() a teraz śpię wysoko na dużej poduszce i jeszcze na nią jaśka kładę, oczywiście dwa jaśki między nogami i trzeci pod ramieniem co jakiś czas je wyrzucam i szukam później.. albo przekładam jakoś inaczej, zwłaszcza jak muszę się przekręcić na drugi bok Tż się ze mnie śmieje, że barykaduję się przed nim Cytat:
trzymam żeby udało się wszystko bezproblemowo załatwić, żebyś nie musiała już się tym denerwować
|
||
|
|
|
#2402 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam a jeśli już jesteśmy przy temacie mięsnym, to ta najnowsza afera mnie przeraziła masakra.. jak tak można.. polacy polaków trują i oszukują U mnie pora na drugie śniadanko- dziś serwuję jajeczka na miękko z kiełkami brokuła i majonezem
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od miesiąca jestem na diecie cukrzycowej, już się chyba do niej przyzwyczaiłam, nawet ulubiony batonik bajeczny już tak bajkowo nie smakuje jak kiedyś Tylko najgorsze jest dopasowanie godzin jedzenia do zajęć, każdego dnia w zupełnie innych godzinach jem
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostałam wykaz produktów i glukometr i jazda wszystko notuję,z obaczymy za tydzień ![]() Cytat:
Dziewczyny a schudłyście coś? bo ja od tygodnia robię sama sobie diete i 1kg już mniej ![]() Macie odstępstwa?
|
||
|
|
|
#2407 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dopiero teraz waga zaczyna lekko wzrastać
|
|
|
|
|
#2408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wiem, że w mieszkaniu też można ale nie mam naprawdę na jakim tle tego zrobić chyba, żeby tak robiła foty, że tło byłoby zamazane, muszę z nią porozmawiać dokładnie, wczoraj to było takie między maseczką a peelingiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak mają aż takie wymagania to niech sobie kupią mieszkanie rozumiem jakby to były meble wolnostojące i zmieniliby je na własny koszt ale nie coś takiego ![]() Cytat:
Cytat:
---- Cześć, Pogoda beznadziejna, mężu fuchę robi... chyba pójdę do koleżanki
|
|||||||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę po chlebek zanim to coś co pada za oknem przerodzi się w śnieg.
I do biedrony po pomarańczki
|
#2410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to walcze i cieszę się każdym nowym przybranym!! kilogramem... ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() też mam parcie na pomarańcze! uwielbiam je wysysać
|
||
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
w ciąży nie wolno się odchudzać
![]() ja zmykam pakować torbę i trzeba coś wymyślić na obiadek
|
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha!! to przepraszam źle zrozumiałam... ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- tak siedzę i myślę co by tu dziś podziałac ![]() zaczne od prania jakiegoś bo mi jedna łazienka już się nie domyka.. ![]() a obiad hmmm... co by tu ugotowac dziś? |
|
|
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi dzis peka głowa od bólu... pewnie przez te pogode
dzis na zajecia na 15 dobrze ze tylko 2,5godziny |
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to cieszy bo już mocno mi się rozpędzała waga a teraz, mając skończone 31tc mam 9kg na plusie więc w normie. Brzuszek rośnie ładnie, a boczki są troszkę mniejsze więc się cieszę ![]() kochana, to żadne odchudzanie tylko dieta cukrzycowa. Maluszki mają dostarczane wszystko co im potrzeba ![]() Z resztą jest taka opinia, że dieta cukrzycowa to najzdrowsza dieta na świece, bo rezygnuje się z prostych węglowodanów i tłuszczów nasyconych. Po ciąży mam zamiar zachować ją z modyfikacjami typu: owoce bez ograniczeń
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za wyniki ![]() ja swoje właśnie podejrzałam w internecie - jest super bo cukrzycy nie widać, co więcej poziom cukru po glukozie jeszcze spadł
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dziś dzień lenia
dla mnie niewychodzenie z domu zawsze jest równoznaczne z wyrzutami sumienia - zawsze myślę, że jestem potrzebna w restauracji, że coś.. jestem tam 7dni w tygodniu i chyba pora zacząć się odzwyczajać bo coraz mi ciężej - nie tylko fizycznie, ale czuje się też taka rozkojarzana i niezdolna do jakichś większych przedsięwzięć Także dziś zostaję w domu i sprzątam, i umilam sobie czas rozmową z Wami ![]() taki mam plan na dziś, o! |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Hemoglobina spada tradycyjnie więc dostałam witaminki i żelazo..Cukier po obciążeniu glukozą wychodzi poza maksymalną normę. Niby nie dużo ale jednak jest podwyższony i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:/ Norma maksymalna tutaj to 106 a ja mam 112... Przytyłam przez ostatni miesiąc niecałe 2kg i tym o to sposobem w 28 tygodniu mam 9,4 kg na plusie Dostałam też reklamówkę z próbkami proszku,herbatki dla mam karmiących,żelazem właśnie w kropelkach, butelka Lovi i coś tam jeszcze było ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny dzisiaj wizytujące
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przejmuj się ja mam chyba 8kg na plusie.. |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wyszła ta babka co pobiera i na głos powiedziała że do krzywych cukrowych bez kolejki![]() Dzisiaj też byłam na badaniach morfologia+mocz+jonogram +Mg i na własną rękę zrobiłam Toxo IGm, bo miałam tylko raz robione na poczatku ciąży i dla świętego spokoju chce być pewna ze jestem zdrowa biorąc pod uwagę że mam w pobliżu koty, psy jajka i surowe mięso za wszystko zapłaciłam 75zł
|
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar po porodzie stosować dalej dietę przy karmieniu piersią i późneij też przy gubieniu ciążowych kg ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() Mnie irytują ludzie jak widzę jak po zobaczeniu mnie przyspieszają kroku,z eby szybciej być w kolejce ;/ to zenujące . |
||
|
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby to już było ostatnie wezwanie, i żebyście w końcu dostali decyzję Cytat:
zwłaszcza z pieprzem z lidla
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o te wózki Jedo to na ich stronie www.jedo.pl można sobie porównać modele ![]() Zamówiłam wczoraj kolejne 3 pary spodni ciążowych dresowe, sztruksowe i wizytowe. Są strasznie wygodne i całkiem w przystępnej cenie biorąc pod uwagę że to produkt polski. Jeśli chodzi o odchudzanie to ja się będę dopiero po ciąży odchudzać. Niech dzidziuś ma to co najlepsze Dziś u mnie 30 tydzieńi około 10 kg na plusie z czego połowa zebrana w ostatnich 1,5 miesiąca więc chyba nie jest najgorzej, jeszcze 3 kilo mogę przytyć w ramach normy przytycia w ciąży
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-03-11 o 11:42 |
|
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
Ash, na razie to jest taka mała lokalna produkcja i dostępna wyłącznie w naszej restauracji i sklepie, ale powoli szukamy sposobu na rozszerzenie sprzedaży,
szprotka: na szczęście jak my braliśmy kredyt było znacznie łatwiej, teraz to chyba wszyscy powariowali - w każdym razie mam nadzieję, że już Was nie będą ciągać, innocence: cudnie, 'brzuszku', jak mi się to spodobało, aż uśmiechnęłam się od ucha do ucha ![]() hump - cukrzycy nie ma, także spokojnie można zjeść czekoladkę
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE
I ja z kolejnym pytaniem. Tym razem poglądowym, bo w sumie my z TŻ już podjęliśmy decyzję, ale zastanawiam się nad zdaniem innych. Wyobraźcie sobie, że macie mieszkanie do wynajęcia. Kuchnia i łazienka oczywiście zagospodarowane pod wymiar, 2 pokoje:duży i mały mają po kilka szaf i tapczany. I wpadają potencjalni najemcy. I pytają się czy np. zgodzilibyście się by obecne meble ( dobre) wynieść, a w zamian kupić nowe, które sobie oni wybiorą, ale na Wasz koszt ( tzn. niby zapłacą, ale później w czynszu przez x czasu sobie odbijają). Co Wy na to?[/QUOTE] [QUOTE=Kamciatka;39694751] ![]() ja bym sie na pewno nie zgodziła nie ci to będą inni którzy zaakceptują twoje warunki a swoją drogą ale ludzie mają pomysły moja mama wystawiła kanape z fotelami na sprzedaż i dzwoni facekt który jest zainteresowany ale jak mu sie je przewiezie do innego miasta i wniesie do domu na nasz koszt a mnie sie nasuwa pytanie no i co jeszcze a moja mama jeszcze chciał zeby mu spuścić szczesliwa też zaglosowałam powodzenia
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pyszny żurek z wczoraj
nawet sobie trochę do pracy wzięłam, bo taki dobry mi wyszedł ![]() Cytat:
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
nie spałam prawie w nocy a od rana ciągle ktoś coś ode mnie chce, począwszy od telefonu kuriera o 7 rano. potem tabletki, babcia (bo mam sobie włączyć coś w tv i nie dociera do niej że ŚPIĘ), listonosz, praca ... yhhh... ale przyjechał wózek ![]() zaś kilo na plusie w ciągu kilku dni a mam wrażenie że z dnia na dzień brzuch większy, w końcu zaczynam wyglądać jak w ciąży przystało ![]() i sieeeerota jestem - miałam iść dziś do laboratorium na badania - mocz, krzepliwość krwi i crp, a wstałam koło 5, zjadłam na śniadanie 4 michałki, po czym mnie olśniło że jeszcze glukozę miałam zrobić bez obciążenia Color może nie będziesz musiała być na diecie jak takie niewielkie przekroczenie
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
i to nie jedną
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
wiecie dzisiaj dotykałam przez brzuch synuśka ale fajnie tak sie wypinał do głaskania ale nie mam pojęcia co to za część ciała
super tak pod paluszkami sie prężył |
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
becik, widzę,☠że my idziemy niemal w tym samym tępie
ale mój coś nie chce się do głaskania wypinać.A zakochane w swoich maluchach jesteśmy wszystkie bez wyjątku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

pod głową ..pod ramionami..pod i między nogami..i tak kilka razy w nocy wyrzucam na podłogę w złości i z powrotem szukam po omacku i układam...

żeby udało się wszystko bezproblemowo załatwić, żebyś nie musiała już się tym denerwować

Ja zjadłam wczoraj porcję szpinaku duszonego z cebulką i czosnkiem, do tego troszkę makaronu pełniziarnistego i po godzinie cukier miałam 136
za podjęcie wyzwania glukozowego! Już zaraz do domciu zmykasz 
uwielbiam
dopiero teraz waga zaczyna lekko wzrastać 

Oczywiscie musialam sie ciut po chamsku wcisnac, bo poczekalnia od 7 pelna ludzi, ale ponoc nikt nie komentowal, a przynajmniej maz nie slyszal

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)