|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
ponoć super )
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz idę się powoli zbierać, spotykam się dziiaj z koleżankami ze studiów na ploty. Okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, ale ma termin bodajże na wrzesień
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam pokupowac kilka ciuszków na all, po pierwszym ogladaniu byłam zdecydowana, ale po 40 minutach juz nie jestem
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozglądacie się już/kupujecie rzeczy dla maluszków w stylu: pieluszki tetrowe, cążki do paznokci, termometry, smoczki itd. ? Szukałyście może czegoś na allegro? Zastanawiam się czy możecie polecić jakiegoś konkretnego sprzedawcę.
|
|
|
|
#305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że udał Wam się wypad![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko my tutaj będziemy trochę zazdrosne..taka mała zdrada z Twojej strony
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na razie jeszcze niczego nie kupilam. chyba jeszcze za wczesnie co nie? |
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
Do klubu? Eee...czyli gdzie?
A croissanty to zrobiłam z ciasta francuskiego takiego kupionego. Jedno opakowanie to 6 croissantów. Dziele ciasto na kwadraty, aby powstały trójkąciki i daje do środka dżem (lub co chcecie, na słodko, słono). Kłade na blache, smaruję croissanty rozmąconym jajkiem, aby góra się ładnie zarumieniła podczas pieczenia. Aha i blache ściele papierem do pieczenia, bo inaczej ciasto się przyklei do blachy. Czas pieczenia 15-20 minut na 170 stopni.
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie odbieraj tego źle, bo mogę tylko się odnieść tak jak dziewczyny tutaj do tej sytuacji ze słów, które nam przekazujesz. Zrobisz tak czy tak jak zechcesz, natomiast myślę, że czas, by Twój Tż dojrzał i postarał się wszystkie jej wątpliwości rozwiać- że to On jest odpowiedzialny za Waszą trójkę i to On się postara, abyscie żyli na godnym poziomie. Pomyśl- może zachowania i wątpliwości Twojej mamy wynikają z tego, że nie ma tego zapewnienia ze strony Twojego Tżta? Pomijając wszystko inne jest Twoją Mamą i myślę, że przyjmując pomoc od swoich rodziców powinnaś też być z Nimi obojgiem szczera i fair. Jesteście dorosłymi ludźmi, narzekanie, krzyczenie czy inne rzeczy czas odłożyć na bok i stanąć na wysokości zadania, bo potem będzie Wam już tylko trudniej. A gwarantuję Ci, że jak się sama domyśli to będzie najgorszy scenariusz z możliwych. Wiem, że szukacie mieszkania, ale z tego co piszesz nie zanosi się na to, żebyscie się wyprowadzili w najbliższych tygodniach, a ciążę już widać jak sama piszesz. Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śniadanko zjedzone - kanapeczki z rybką, będę mieć inteligentne dziecko wg Kasi Bosackiej
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Domcia
za 22 tc ![]() Cytat:
nie opijcie się |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, nie pamiętam kto lub gdzie czytałam (pewnie jakiśwątek tutaj), że dobry sprzedawca na all to r_p77. Ma duży wybór. Ja sobie już spisałam co u niego kupić i sporo mi tego wyszło.
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Kallisto, no o tyle dobrze, że będę wolniej tyła, a nawet mogę trochę schudnąć. Jakoś daję radę, pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Na święta mam dyspensę na jeden kawałęk sernika
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyprawkę chciałabym mieć skompletowaną szybciej. Pomyślałam, że takie drobne rzeczy jak pieluszki własnie, ceratki warto kupić na raz u jednego sprzedawcy i dostać wszystko w jednej paczce Ok, szukam dalej
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie wstałam i zjadłam od razu płatki zbożowe z błonnikiem i z maślanką truskawkową.. a o 14:30 umówiłam się z przyjaciółką na ploty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Shestiger zgadzam się i z Oliath i z Enlevee. Skoro twoja mama domaga się uwagi to widocznie jej tego potrzeba i może spróbować w drugą stronę, a nie odwrót plecami i śmiech. Moja babcia taka jest, ale odkąd zaczęliśmy przyznawać jej racje i mówić, że przykro nam (tak przykładowo mówię, bo syt są różne) zrobiła się mniej nerwowa i mniej narzeka. Poza tym mieszkając u rodziców jesteś jakby nie patrzeć na ich garnuszku. I wypada być fair w stosunku do jednego jak i drugiego rodzica.
A tak poza tym myślę, że twoja mama mimo wszystko o ciebie się martwi, bo pracy nie masz, dziecko na utrzymaniu jest, mieszkasz z nimi i co dalej? Myślę, że nie widzi, żebyś robiła coś w kierunku poszukiwania pracy (my wiemy dlaczego), a modeling to jednak nie jest dochodowa i długoterminowa praca (przynajmniej od pewnego momentu jest dopiero).
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Miło się tu z Wami siedzi i zdrowieje
ale muszę się pouczyć - trzymajcie kciuki po południu za dzisiejsze zaliczenie seminarium zajrzę jeszcze później i zobaczę co żeście jeszcze ciekawego naskrobały![]() Miłego plotkowania
|
#320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie zmienia to faktu, że dowiedzieli się przed znajomymi, itp. wcześniej wiedziała tylko Mama i Siostra Tż, bo z nimi widujemy się częściej i moja Siostra, bo z nią mam też super kontakt ![]() Ale zależało mi na zachowaniu pierwszeństwa dlatego znajomi musieli czekać, aż najpierw poinformujemy rodziców- to było dla mnie ważne Cytat:
Będziemy starały się pisać tylko o niesmacznych rzeczach ![]() Cytat:
![]() Żeby osłuchał, sprawdził serduszko i podpisał się w książeczce, chociaż dentysta tez miał mi się podpisać, a książeczki ze sobą nie wzięłam ![]() Cytat:
Podobno jak się zatłuszczą to tracą chłonność, a mydło jednak tłuści Ale jeszcze poczytam na ten temat to można nie będzie tak źle ![]() Wiem, że zawsze można odtłuścić w płynie do mycia naczyń, ale nie chcę za często tego robić bo po co dokładać roboty? ![]() Cytat:
![]() Wyczytałam na majowo-czerwcowych, że tam niektóre dziewczyny jak dużo zamawiały od sprzedawcy to pisały mejla i dostały albo jakiś gratis albo przesyłkę za darmo- więc warto zawsze zapytać ![]() Cytat:
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle, ze po swietach troche z tym ruszymy, nie chciałabym zostawiac tego na ostatnia chwile.
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj poszaleliśmy na ponad 400 zł w mothercare
bodziaki, skarpetunie, czapunie, śpioszki, kaftanik, sporo kasy i teraz będę się rozglądała za tańszymi Wszystko niebieskie. Jak ogarnę wątki to wstawię zdjęcia.
|
|
|
|
#323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nasze najulubieńsze to z szynką, mozzarellą, sosem pomidorowym i oregano przypomniałaś mi o nich, jutro na kolację będą![]() Cytat:
![]() Załączam nasz pięęęękny smoczek bo się jeszcze nie chwaliłam
|
|||
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ale nie porównuj swojej sytuacji do Shestiger. To dwie zupełnie inne rzeczywistości.
I PROSZĘ NIE BIĆ ZA MOJĄ SZCZEROŚĆ! ZA STARA JUŻ JESTEM PO PROSTU I NIEKTÓRE RZECZY MNIE DRAŻNIĄ.
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja moczyłam normalnie i nic się nie działo ![]() Cytat:
![]() Niestety też napadało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Zajadam się chrupkami Curly. Nie wiem ile lat ich nie jadłam ale 5 to na 100% bo mi nie smakowały, a teraz... Mniam
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale superaśny, gdzie kupiliście? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

)

za dzisiejsze wizyty

Ale jeszcze poczytam na ten temat to można nie będzie tak źle
przypomniałaś mi o nich, jutro na kolację będą
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)