Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 10:27   #301
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja byłąm zdecydowana na Białego jelenia płyn do prania i płukania- cena nie zwala z nóg a jest hypoalergiczny
Ale ma w składzie płatki mydlane i musze poczytać czy do pieluszek wielorazowych się będzie nadawał, czy te płatki mydlane go na wstępie dyskwalifikują
mi polecano do prania proszek dla niemowlą JELP, słyszeliście o tym?
ponoć super)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:28   #302
surka
Zakorzenienie

za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku i melduje ze dolecialam do polski
jutro postaram sie zmienic termin na usg bo moja mama ma ochote na male szalenstwa zakupowe ale nie wiem na ile to w ultramedice mozliwe
Witamy w ojczyźnie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja w 22 tygodniu))
.

A teraz idę się powoli zbierać, spotykam się dziiaj z koleżankami ze studiów na ploty. Okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, ale ma termin bodajże na wrzesień
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:28   #303
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj miałam pisać po pracy, ale jakoś sił nie miałam podczytywałam i podglądałam tylko))

a dziś mam wolne, miałam plany iść na miasto, pochodzić po sklepach, ale co , wiuchura i zamieć i śnieg, bleee. co za dzień

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

mi polecono i juz kupilam sobie laktator elekrtyczny ameda.
ma regulacje sily i szybkosci ssania.

miałam pokupowac kilka ciuszków na all, po pierwszym ogladaniu byłam zdecydowana, ale po 40 minutach juz nie jestem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:29   #304
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny rozglądacie się już/kupujecie rzeczy dla maluszków w stylu: pieluszki tetrowe, cążki do paznokci, termometry, smoczki itd. ? Szukałyście może czegoś na allegro? Zastanawiam się czy możecie polecić jakiegoś konkretnego sprzedawcę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:30   #305
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
udana, choć szybko minęło, bo byliśmy tylko na jedną noc.
zaliczyliśmy spacerek na rynku (ładnie tam macie), potem siedzieliśmy w domu i gadaliśmy do 1wszej w nocy Koleżanka ma termin na majówkę, więc było o czym gadać. Mają już wszystko kupione i teraz tylko czekają
Poleciła mi parę rzeczy do kupienia, jakieś konkretne modele wyprawkowe itd.

Tak na szybko (zaraz idę do fryzjera ), z tego co oni polecali:
- butelki do karmienia są ponoć dobre firmy Dr Browns (najtaniej w Krakowie do kupienia w sklepie Myszka)
- sterylizatory dobre ma Avent
- podpaski na połóg ma dobre Bella (Mamma)
- dobrze mieć do szpitala podkłady na łóżko, parę sztuk
- do prania ciuszków dzidzi, jeśli ktoś nie chce zbankrutować na markowych proszkach czy płynach, to oni polecają proszek Biały Jeleń i do tego płyn do płukania Dzidziuś

i takie tam

miło było, jednak prawie v500 km w jedną stronę w samochodzie męczy :/
My buteleczkę z tej firmy (antykolkową) dostaliśmy za free na targach Fajnie, że udał Wam się wypad

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
Ja się napaliłam na laktator Medela harmony z butelką calma. Drogi cholernik ale zastanawiam się nad używanym

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziękujemy z Synkiem za przesympatyczne komentarze

A tak wogóle z njusów:
od zeszłej środy jestem na diecie cukrzycowej
cukier mi wyszedł wysoki przy 50g - 183
nie wiem, jak ja z Wami wytrzymam, jak Wy ciągle o słodyczach piszecie

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

idę dalej się przebijać przez zaległości
Oj przynajmniej będziesz od nas szczuplejsza

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:30   #306
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A teraz idę się powoli zbierać, spotykam się dziiaj z koleżankami ze studiów na ploty. Okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, ale ma termin bodajże na wrzesień
Będziecie miały o czym nawijać Tylko my tutaj będziemy trochę zazdrosne..taka mała zdrada z Twojej strony

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:30   #307
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozglądacie się już/kupujecie rzeczy dla maluszków w stylu: pieluszki tetrowe, cążki do paznokci, termometry, smoczki itd. ? Szukałyście może czegoś na allegro? Zastanawiam się czy możecie polecić jakiegoś konkretnego sprzedawcę.
Ja nie kupiłam jeszcze nic
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:31   #308
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ja zrobilam sobie liste co musze kupic, zagladam, rozgladam sie, patrze i czytam opinie co najlepsze.
ale na razie jeszcze niczego nie kupilam.
chyba jeszcze za wczesnie co nie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:32   #309
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Z jakiego ciasta?Wrzucisz przepis do klubu?
Do klubu? Eee...czyli gdzie?
A croissanty to zrobiłam z ciasta francuskiego takiego kupionego. Jedno opakowanie to 6 croissantów. Dziele ciasto na kwadraty, aby powstały trójkąciki i daje do środka dżem (lub co chcecie, na słodko, słono). Kłade na blache, smaruję croissanty rozmąconym jajkiem, aby góra się ładnie zarumieniła podczas pieczenia. Aha i blache ściele papierem do pieczenia, bo inaczej ciasto się przyklei do blachy. Czas pieczenia 15-20 minut na 170 stopni.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:33   #310
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Tylko ja ją znam i Ona o byle co potrafi marudzić i dla niej liczy się tylko Ona bo to Ona się wykończy nerwowo, bo to Ona jest zmęczona, przepracowana, chora itd..sporo dolegliwości sobie wmówiła dosłownie bo jak np słyszę tatę że boli go kolano bo ma z nim spory problem a do pół godzinę słyszę mamę że ją noga rozbolała to albo chwytam się za głowę al wstrzymuję od śmiechu.. Ona w ten sposob zwraca uwagę na siebie nie wiedząc jak krzywdzi innych bo takie jej gadanie ciągłe strasznie działa na psychikę domowników. Spory plus ze nim wróci z pracy jest koło 16 więc nie muszę jej aż yle "znosić"

Mimo wszystko to jest Twoja Mama.. może nie jest prosta we współżyciu, może ma swoje dziwactwa.. może nie dogadujecie się tak jakbyś chciała. Ale mimo wszystko chyba nie jest taka zła, skoro zdecydowałaś się tam ponownie zamieszkać ze swoją córeczką
Naprawdę nie odbieraj tego źle, bo mogę tylko się odnieść tak jak dziewczyny tutaj do tej sytuacji ze słów, które nam przekazujesz. Zrobisz tak czy tak jak zechcesz, natomiast myślę, że czas, by Twój Tż dojrzał i postarał się wszystkie jej wątpliwości rozwiać- że to On jest odpowiedzialny za Waszą trójkę i to On się postara, abyscie żyli na godnym poziomie. Pomyśl- może zachowania i wątpliwości Twojej mamy wynikają z tego, że nie ma tego zapewnienia ze strony Twojego Tżta? Pomijając wszystko inne jest Twoją Mamą i myślę, że przyjmując pomoc od swoich rodziców powinnaś też być z Nimi obojgiem szczera i fair. Jesteście dorosłymi ludźmi, narzekanie, krzyczenie czy inne rzeczy czas odłożyć na bok i stanąć na wysokości zadania, bo potem będzie Wam już tylko trudniej. A gwarantuję Ci, że jak się sama domyśli to będzie najgorszy scenariusz z możliwych. Wiem, że szukacie mieszkania, ale z tego co piszesz nie zanosi się na to, żebyscie się wyprowadzili w najbliższych tygodniach, a ciążę już widać jak sama piszesz.

Cytat:

W Polsce panuje przesąd, że nie wolno moczyć, ale powoli to się już zmienia, chodzi o to, żeby dobrze kikuta wysuszyć po kąpieli
No i wiadomo, że takiego Dzidziola nie kąpie się 30 minut, więc mam nadzieję, że ta chwila nam nie zaszkodzi, w Niemczech i Holandii wiaderka są bardzo popularne i tam normalnie moczą kikuty... to może polskiemu dziecku nie zaszkodzi
Nie dość, że Polskiemu to Bieżanowskiemu do tego.

Cytat:

wczoraj miałam pisać po pracy, ale jakoś sił nie miałam podczytywałam i podglądałam tylko))

a dziś mam wolne, miałam plany iść na miasto, pochodzić po sklepach, ale co , wiuchura i zamieć i śnieg, bleee. co za dzień

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

mi polecono i juz kupilam sobie laktator elekrtyczny ameda.
ma regulacje sily i szybkosci ssania.
Gratulacje za tydzień
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:34   #311
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
kompletnie nic jeszcze nie mamy - robimy wywiad wśród znajomych i kuzynów z maluchami (w ciągu ostatnich 4 lat nieźle mi rodzinę 'obrodziło'), a jeśli chodzi o grubsze sprzęty to głównie zostajemy przy sieci na razie, chodzenie i oglądanie odkładamy na 'potem'

śniadanko zjedzone - kanapeczki z rybką, będę mieć inteligentne dziecko wg Kasi Bosackiej
Stary 2013-03-11, 10:34   #312
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Domcia za 22 tc

Cytat:
za dzisiejsze wizyty

Witamy w ojczyźnie

To miłego plotkowania nie opijcie się

Stary 2013-03-11, 10:37   #313
czarownica1
Zakorzenienie

Anulka, nie pamiętam kto lub gdzie czytałam (pewnie jakiśwątek tutaj), że dobry sprzedawca na all to r_p77. Ma duży wybór. Ja sobie już spisałam co u niego kupić i sporo mi tego wyszło.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Kallisto, no o tyle dobrze, że będę wolniej tyła, a nawet mogę trochę schudnąć.
Jakoś daję radę, pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Na święta mam dyspensę na jeden kawałęk sernika
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:38   #314
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
mi polecano do prania proszek dla niemowlą JELP, słyszeliście o tym?
ponoć super)
Moja szwagierka używa tego proszku i płynu do płukania Dzidziuś i sobie chwali

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:40   #315
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobilam sobie liste co musze kupic, zagladam, rozgladam sie, patrze i czytam opinie co najlepsze.
Co miesiąc kupuję "coś". Pod koniec chcę już tylko skupić się na rzeczach dla siebie, na oddychaniu a wyprawkę chciałabym mieć skompletowaną szybciej. Pomyślałam, że takie drobne rzeczy jak pieluszki własnie, ceratki warto kupić na raz u jednego sprzedawcy i dostać wszystko w jednej paczce Ok, szukam dalej
Stary 2013-03-11, 10:42   #316
enlevee
Zakorzenienie

A ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie wstałam i zjadłam od razu płatki zbożowe z błonnikiem i z maślanką truskawkową.. a o 14:30 umówiłam się z przyjaciółką na ploty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:42   #317
mela1234
Zakorzenienie

Shestiger zgadzam się i z Oliath i z Enlevee. Skoro twoja mama domaga się uwagi to widocznie jej tego potrzeba i może spróbować w drugą stronę, a nie odwrót plecami i śmiech. Moja babcia taka jest, ale odkąd zaczęliśmy przyznawać jej racje i mówić, że przykro nam (tak przykładowo mówię, bo syt są różne) zrobiła się mniej nerwowa i mniej narzeka. Poza tym mieszkając u rodziców jesteś jakby nie patrzeć na ich garnuszku. I wypada być fair w stosunku do jednego jak i drugiego rodzica.
A tak poza tym myślę, że twoja mama mimo wszystko o ciebie się martwi, bo pracy nie masz, dziecko na utrzymaniu jest, mieszkasz z nimi i co dalej? Myślę, że nie widzi, żebyś robiła coś w kierunku poszukiwania pracy (my wiemy dlaczego), a modeling to jednak nie jest dochodowa i długoterminowa praca (przynajmniej od pewnego momentu jest dopiero).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:43   #318
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka, nie pamiętam kto lub gdzie czytałam (pewnie jakiśwątek tutaj), że dobry sprzedawca na all to r_p77. Ma duży wybór. Ja sobie już spisałam co u niego kupić i sporo mi tego wyszło.
Super. Zaraz go sprawdzę. Dziękuję
Stary 2013-03-11, 10:44   #319
rasha90
Raczkowanie

Miło się tu z Wami siedzi i zdrowieje ale muszę się pouczyć - trzymajcie kciuki po południu za dzisiejsze zaliczenie seminarium zajrzę jeszcze później i zobaczę co żeście jeszcze ciekawego naskrobały

Miłego plotkowania
Stary 2013-03-11, 10:45   #320
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
Myślę, że ile kobiet tyle opinii, tak jak z wózkami... wszystko zależy od wrażliwości piersi, produkcji mleka itp.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
She, nie obraz sie, ale moim zdaniem to jest troche swinstwo zeby wlasnej mamie jako ostatniej powiedziec o ciazy, zwlaszcza teraz, kiedy mieszkasz u niej Sorki, ale gdyby mnie tak corka potraktowala, uznalabym ze ponioslam kompletna kleske jako matka, byloby mi nieskonczenie przykro i w ogole nie wiem, jak bym z tym sobie poradzila Czulabym sie jak kompletna skonczona idiotka na jej miejscu

Kurczę, poza tym jestes dorosla, nie jestes szesnastolatka juz...
Moi rodzice dowiedzieli się dość późno, bo dopiero na Boże Narodzenie, ale to ze względu na fakt, że chciałam im powiedzieć osobiście a nie przez telefon
Ale nie zmienia to faktu, że dowiedzieli się przed znajomymi, itp. wcześniej wiedziała tylko Mama i Siostra Tż, bo z nimi widujemy się częściej i moja Siostra, bo z nią mam też super kontakt
Ale zależało mi na zachowaniu pierwszeństwa dlatego znajomi musieli czekać, aż najpierw poinformujemy rodziców- to było dla mnie ważne
Cytat:
Dziękujemy z Synkiem za przesympatyczne komentarze

A tak wogóle z njusów:
od zeszłej środy jestem na diecie cukrzycowej
cukier mi wyszedł wysoki przy 50g - 183
nie wiem, jak ja z Wami wytrzymam, jak Wy ciągle o słodyczach piszecie
A jak mniej więcej wygląda ta dieta?
Będziemy starały się pisać tylko o niesmacznych rzeczach
Cytat:
Do rodzinnego lekarza w sprawie badań krwi tak? Dobrze pamiętam? Lekarz ginekolog miał jakieś obawy/wątpliwości? Może nie warto ryzykować i czekać? Lepiej pojawić się z wynikami u lekarza jak najszybciej? Co tam było nie tak z tymi wynikami??
Ja mam się udać do internisty kontrolnie
Żeby osłuchał, sprawdził serduszko i podpisał się w książeczce, chociaż dentysta tez miał mi się podpisać, a książeczki ze sobą nie wzięłam
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Margo, ja przy najstarszej uzywalam tylko tetrowych pieluch i tylko w platkach mydlanych pralam tos mnie zszokowala teraz
A bo tetra ma inne wymagania niż te polarki, bambusy i inne wkładki pieluchowe
Podobno jak się zatłuszczą to tracą chłonność, a mydło jednak tłuści Ale jeszcze poczytam na ten temat to można nie będzie tak źle
Wiem, że zawsze można odtłuścić w płynie do mycia naczyń, ale nie chcę za często tego robić bo po co dokładać roboty?
Cytat:
GR-AN <-ja kupowałam u tego użytkownika, ale bardziej rzeczy dla siebie (bo mi się u niego podobały koszule nocne) więc w jednej paczce wzięłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne i takie pierdółki... jak zamawiałam w poniedziałek to we wtorek paczka była u mnie i dostaliśmy skarpetki gratis
Wyczytałam na majowo-czerwcowych, że tam niektóre dziewczyny jak dużo zamawiały od sprzedawcy to pisały mejla i dostały albo jakiś gratis albo przesyłkę za darmo- więc warto zawsze zapytać
Cytat:
Mamy majowe zaczynają pakować torby do szpitala więc ja już też kupuje wyprawki sobie i Glutkowi

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:45   #321
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak na razie ogladam, ale na nic konkretnego nie jestem zdecydowana, poki co jak na razie mamy kilka par ciuszków i jeden kocyk ale mysle, ze po swietach troche z tym ruszymy, nie chciałabym zostawiac tego na ostatnia chwile.

Franuś
Stary 2013-03-11, 10:45   #322
czarownica1
Zakorzenienie

My wczoraj poszaleliśmy na ponad 400 zł w mothercare
bodziaki, skarpetunie, czapunie, śpioszki, kaftanik, sporo kasy i teraz będę się rozglądała za tańszymi Wszystko niebieskie. Jak ogarnę wątki to wstawię zdjęcia.
Stary 2013-03-11, 10:46   #323
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
To tak jak ja, specjalny kajecik sobie założyłam i spisuję tam różne info na temat bobasa (kosmetyki, wprowadzanie pokarmów, akcesoria, wózki, itp, co mi wpadnie w oko) a mamy na razie 5 par bodziaków, smoczek+ zawieszka i butelka antykolkowa, którą dostaliśmy gratisowo

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Do klubu? Eee...czyli gdzie?
A croissanty to zrobiłam z ciasta francuskiego takiego kupionego. Jedno opakowanie to 6 croissantów. Dziele ciasto na kwadraty, aby powstały trójkąciki i daje do środka dżem (lub co chcecie, na słodko, słono). Kłade na blache, smaruję croissanty rozmąconym jajkiem, aby góra się ładnie zarumieniła podczas pieczenia. Aha i blache ściele papierem do pieczenia, bo inaczej ciasto się przyklei do blachy. Czas pieczenia 15-20 minut na 170 stopni.
Ja robię takie z nutellą A nasze najulubieńsze to z szynką, mozzarellą, sosem pomidorowym i oregano przypomniałaś mi o nich, jutro na kolację będą

Cytat:

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Kallisto, no o tyle dobrze, że będę wolniej tyła, a nawet mogę trochę schudnąć.
Jakoś daję radę, pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Na święta mam dyspensę na jeden kawałęk sernika
A widzisz, zawsze jest jakieś światełko w tunelu

Załączam nasz pięęęękny smoczek bo się jeszcze nie chwaliłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smocz_mama_classic-copy.jpg (32,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawieszka_papaclassic-copy.jpg (17,5 KB, 11 załadowań)

Stary 2013-03-11, 10:47   #324
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Zaraz go sprawdzę. Dziękuję
wiesz, szukam na all takich sprzedawców co by jedną przesyłką przyszło sporo rzeczy
Tylko w kwestii ubranek nie wiem co zrobić, który będzie miał dobre jakościowo za przystępną cenę. Zeby szybko szmatki się nie zrobiły.
Stary 2013-03-11, 10:47   #325
mela1234
Zakorzenienie

Margosia ale nie porównuj swojej sytuacji do Shestiger. To dwie zupełnie inne rzeczywistości.

I PROSZĘ NIE BIĆ ZA MOJĄ SZCZEROŚĆ! ZA STARA JUŻ JESTEM PO PROSTU I NIEKTÓRE RZECZY MNIE DRAŻNIĄ.
Stary 2013-03-11, 10:48   #326
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Miło się tu z Wami siedzi i zdrowieje ale muszę się pouczyć - trzymajcie kciuki po południu za dzisiejsze zaliczenie seminarium zajrzę jeszcze później i zobaczę co żeście jeszcze ciekawego naskrobały

Miłego plotkowania
Trzymamy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-11, 10:48   #327
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że ile kobiet tyle opinii, tak jak z wózkami... wszystko zależy od wrażliwości piersi, produkcji mleka itp.

Moi rodzice dowiedzieli się dość późno, bo dopiero na Boże Narodzenie, ale to ze względu na fakt, że chciałam im powiedzieć osobiście a nie przez telefon
Ale nie zmienia to faktu, że dowiedzieli się przed znajomymi, itp. wcześniej wiedziała tylko Mama i Siostra Tż, bo z nimi widujemy się częściej i moja Siostra, bo z nią mam też super kontakt
Ale zależało mi na zachowaniu pierwszeństwa dlatego znajomi musieli czekać, aż najpierw poinformujemy rodziców- to było dla mnie ważne

A jak mniej więcej wygląda ta dieta?
Będziemy starały się pisać tylko o niesmacznych rzeczach

Ja mam się udać do internisty kontrolnie
Żeby osłuchał, sprawdził serduszko i podpisał się w książeczce, chociaż dentysta tez miał mi się podpisać, a książeczki ze sobą nie wzięłam

A bo tetra ma inne wymagania niż te polarki, bambusy i inne wkładki pieluchowe
Podobno jak się zatłuszczą to tracą chłonność, a mydło jednak tłuści Ale jeszcze poczytam na ten temat to można nie będzie tak źle
Wiem, że zawsze można odtłuścić w płynie do mycia naczyń, ale nie chcę za często tego robić bo po co dokładać roboty?

GR-AN <-ja kupowałam u tego użytkownika, ale bardziej rzeczy dla siebie (bo mi się u niego podobały koszule nocne) więc w jednej paczce wzięłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne i takie pierdółki... jak zamawiałam w poniedziałek to we wtorek paczka była u mnie i dostaliśmy skarpetki gratis
Wyczytałam na majowo-czerwcowych, że tam niektóre dziewczyny jak dużo zamawiały od sprzedawcy to pisały mejla i dostały albo jakiś gratis albo przesyłkę za darmo- więc warto zawsze zapytać

Mamy majowe zaczynają pakować torby do szpitala więc ja już też kupuje wyprawki sobie i Glutkowi
Tez to było dla mnie bardzo istotne, mimo, ze w pracy domyslały sie o co chodzi, bo kiepsko sie czułam, meczyły mnie mdłosci, i probowały podpytac to jednak konkret usłyszały dopiero po tym jak dowiedzili sie rodzice

Franuś
Stary 2013-03-11, 10:49   #328
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
To już w ogóle fajnie
O macie pamiętam W ikei są fajne w kształcie krokodylka, ale to jeszcze trochę czasu

No właśnie dziecko będzie zameldowane ze mną, a Tż jest gdzie indziej (mimo, że tez Krk ale mamy dwa oddzielne urzędy miasta) I ja się nie kwalifikuje do becikowego samorządowego- krakowskiego, a on owszem- więc chyba by wypadało, żeby złożył w swoim?
hmm a to się nie składa tam gdzie się urodziło???

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
też się nad nim zastanawiamy - czytałam, że po pół roku już jest za małe dla dzieciaczka. Mnie bardziej zastanawia odwieczna trauma powtarzana przez wszystkie babcie i ciocie przy każdym dziecku - 'TYLKO PĘPKA NIE ZAMOCZ!!!' jak tego w tym wiaderku uniknąć? jedyna opcja to ten pierwszy moment kąpać jakoś inaczej, albo kupić jakieś z tych nowych zabezpieczeń na pępek (ktoś mi o czymś takim mówił)
Albo moczyć i nie słuchać ja moczyłam normalnie i nic się nie działo

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dołączam do wątku
Nie wiem czy uda mi sie za wami nadążyć z gadulstwem bo mieszkam w USA i wlasnie zaraz zamykam spać bo u mnie jest juz 3rano i az mi słabo, ze tak długo siedzę. Będę sie starać
Jestem w 20tyg., a termin mam na 28lipca. We środę mamy wizytę na usg i mam nadzieje, ze sie dowiem kogo mam w brzuszku. To bedzie moje pierwsze usg więc nie moge sie doczekać

Pozdrawiam i miłego dnia
I dobranoc
Witam i pocieszam ja nie nadążam zupełnie

Cytat:
Dzień Dobry

Czy u was też jest śnieg

Zazdroszczę
Niestety też napadało

Cytat:
Ale u mnie sypie! No koszmar. Ciekawe czy moje tulipanki to wytrzymają. choć kołderka ze śniegu lepsza niż sam mróz.

Wiecie, że dziś obudziłam się tylko na 5 min i zasnęłam zaraz dalej! Nawet na siku nie wstałam bo mimo, że mi się chciało to lenistwo wygrało. Normalnie się wyspałam!!!
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u nas wczoraj zapadła ostateczna decyzja dotyczące wózka. byliśmy w sklepie i utwierdziliśmy się, że dla nas najlepszym wyborem jest Jedo Bartatina Alu Plus. Tak się cieszę, że mam już te dylematy wózkowe z głowy
jeszcze tylko trzeba zdecydować się na kolor
Jedo podobno bardzo fajne, moje znajome sobie chwalą

Cytat:

W Polsce panuje przesąd, że nie wolno moczyć, ale powoli to się już zmienia, chodzi o to, żeby dobrze kikuta wysuszyć po kąpieli
No i wiadomo, że takiego Dzidziola nie kąpie się 30 minut, więc mam nadzieję, że ta chwila nam nie zaszkodzi, w Niemczech i Holandii wiaderka są bardzo popularne i tam normalnie moczą kikuty... to może polskiemu dziecku nie zaszkodzi

No chyba że polskie dzieci mają pępol z innej gliny

Fajnie, że weekend się udał

Dzięki Wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć
To jak pójdzie po akt urodzenia i od razu Dzidziola zamelduje to weźmie też zaświadczenie a otem pójdzie do swojego urzędu...
My musimy złożyć wniosek o becikowe samorządowe jeszcze w czerwcu zaraz po urodzeniu Malucha bo oni biorą pod uwagę dochód z 3 miesięcy przed złożeniem wniosku- a jak zacznę dostawać macieżyński to przekroczymy dochód

My wszystko rozumiemy

Ja byłąm zdecydowana na Białego jelenia płyn do prania i płukania- cena nie zwala z nóg a jest hypoalergiczny
Ale ma w składzie płatki mydlane i musze poczytać czy do pieluszek wielorazowych się będzie nadawał, czy te płatki mydlane go na wstępie dyskwalifikują
A do jakich wielorazówek?? Tetrze płyn nie szkodzi raczej ale jak chcesz używać wielorazówek tych nowoczesnych to do nich się płynu nie daje bo chłonność tracą i otulacze i wkłady.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:49   #329
mela1234
Zakorzenienie

Zajadam się chrupkami Curly. Nie wiem ile lat ich nie jadłam ale 5 to na 100% bo mi nie smakowały, a teraz... Mniam
Stary 2013-03-11, 10:50   #330
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
My wczoraj poszaleliśmy na ponad 400 zł w mothercare
bodziaki, skarpetunie, czapunie, śpioszki, kaftanik, sporo kasy i teraz będę się rozglądała za tańszymi Wszystko niebieskie. Jak ogarnę wątki to wstawię zdjęcia.
O to ładne zakupy czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Załączam nasz pięęęękny smoczek bo się jeszcze nie chwaliłam
Ale superaśny, gdzie kupiliście?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości