![]() |
#601 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
AGA podajesz sam Delicol czy +espumisan?
po jakim czasie widziałaś poprawę? też kupiłam i zastanawiam się czy pomoże, podawałam już jak mała miała 2 tyg i karmiłam piersią ale zbytnio nie widziałam poprawy ale wtedy dużo bardziej się męczyła, po mm jest lepiej więc mam nadzieję ze pomoże
#603 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ezzo;39696002]
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ładnie wygląda taki kawał chuściora barwnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym 37latkę brała, bo to ona i tak będzie musiała prezent kupować ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html łomamuniu... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-11 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
BAN stały
|
O rany...nie zapłaciłam rachunku za internet (cóż w ciąży się zdarza coś przeoczyć
![]() ![]() w końcu wracam do Was na dobre ![]() aa no i jak tylko zaraz nakarmię małą to dodam zdjęcia do klubu!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
więc w skrócie o mnie: mam 31 lat,mieszkam 60 km pod Warszawą i jak pisalam mam w domu 2 chłopców. Filipek w maju skończy 6 lat a Mikołaj urodził się 02.02- obaj przez cc.I powiem wam szczerze,że póki co to każdy dzień jest u nas inny od poprzedniego,ale od samego początku mały ma kłopoty brzuszkowe.
W miarę możliwości postaram się być z wami na bieżąco,choć to trudne bo od poniedziałku do piątku jestem sama z chłopcami- mążw delegacji ;-((( Niestety |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna Niuńka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Muszę małego zapisać na szczepienie.
Dziewczyny stosowała któraś z was plastrów jako formę antykoncepcji? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Fewcia- po jedzonku to normalne że charczy,ja to sobie tłumacze tak że podczas jedzenia w gardełku robi się taki glutek w połączeniu śliny i mleczka. I to zalega w gardełku dopóki nie odbije bądź nie odkaszlnie. Ale to moja prywatna teoria ![]() ![]()
#610 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
u mnie za każdym razem jak jest głodny to urządza histerię, a z niego to taki kochany mały żarłoczek jest także jego "gle gle" jest praktycznie za każdym przystawieniem cycka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj mój Kubulek spał całe 4 h ![]() ![]() co prawda dałam mu w nocy mm ale to było zalecenie położnej także czuję się usprawiedliwiona ![]() dziewczyny kp skąd wiecie że Wasze Maluszki są najedzone? Czy jak wyleci mu już cycek, nie płacze, nie otwiera buźki tylko sobie spokojnie patrzy to znaczy że się najadł? Dałam mu potem smoczorka, pomemlał sobie i śpi 1,5 h już. Wczoraj spał max 1 h po piersi i teraz się boję, że może np cukier mu spadł i dlatego śpi, jeju jaka ja jestem przewrażliwiona :/ a druga sprawa to kupki, od wczoraj kupki nie było, brzuszek wczoraj twardy był i trochę się prężył, nic nie pomagało. Ile taki Maluch powinien robić kupek? I co ja powinnam jeść, żeby mu trochę ulżyć? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsi, super foteczka! moj tez juz sam powoli zaczyna trzymac glowke ![]() Bokeh, eh te wtoje zdjecia mnie kiedys wykoncza ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas to samo. tez w wielkanoc i tez na kwadracie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja koniec koncow pozyczam ubranko od kolezanki. mialam niby kupic, 200 zl malo i duzo. ale po glebszym zastanowieniu sie stwierdzilam ze skoro sie zaoferowala pozyczyc to czemu nie.... a potem co ja z tym zobie? nigdzie juz tego nie zaloze raczej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skarbenieniek piekniutki! Niuńka do schrupania ![]() a co do mebli to poprosze jak juz beda wisiec albo chociaz stac bo moja wyobraxnia jak narazie ich nie ogarnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka jak się już naje to puszcza pierś sama i ma zamknięte oczka. Biorę ją do odbicia i jak nadal "ciumka"to przystawiam jeszcze na chwilkę. Co do kupek, to na kp może być jedna na dwa dni ale i 10 dziennie ![]() Jedzenie lekkostrawne. Chociaż czytałam jakieś najnowsze badania, że to co matka je nie ma zupełnie wpływu na pokarm,więc nie wiem jak to jest ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Dzisiaj skończyłyśmy dwa tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli mówisz, że kupka raz na czas jest ok, w szpitalu kupki były co trochę praktycznie co 2 h a teraz ciężko idzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39696297]
A czemu odmówiła? Ja bym 37latkę brała, bo to ona i tak będzie musiała prezent kupować ![]() [/QUOTE] ciężko powiedzieć czemu. to osiemnastoletnia dziewczyna (siostra przyrodnia tżta) któa jest na etapie "metalowy" i buntu z rodzicami ![]() ![]() a co do chrzestnych to dla mnie to nie jest związane z prezentami - zresztą co za różnica czy da ten prezent matka od siebie czy o d cóki ![]() ![]() ![]() ![]()
#615 |
Zadomowienie
|
Hej kochane! Walczę z bólami brzuszka Oleńki, więc nie mam za bardzo jak Was czytać. Wpadłam tylko na sekundę póki mała śpi i chciałam poprosić o kciuki, bo dzisiaj idziemy drugi raz na ważenie i się okaże czy mała prawidłowo przybiera na moim mleku. Pamiętacie, ostatnio przytyła w 3 tyg. tylko 160gram. Tak więc proszę o kciuki.
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dosc, ze cholerstwo drogie to juz po dniu od przyklejenia wokol plastra robi sie brzydka czarna obwolutka z kleju, co baaaardzo nieestetycznie wyglada. Poza tym ja kilka razy dziennie sprawdzalam czy plaster jest na pewno na swoim miejscu. Fewcia, przypominam o przepisie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a my wrocilismy znad morza w sobote wieczorem, malutka cala droge spala, obudzila sie na promie bo glodna byla zjadla i dalej spac a powrotna droge to cala spala, obudzila sie dopiero w domku ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a my wrocilismy znad morza w sobote wieczorem, malutka cala droge spala, obudzila sie na promie bo glodna byla zjadla i dalej spac a powrotna droge to cala spala, obudzila sie dopiero w domku ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- czym smarujecie dzidzolki po kapieli?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupki różnie,może robić po każdym karmieniu a może robić co 2-3 dni. Choć dziewczyny tu też pisały że może być 1 kupa na tydzień. Co jeść to nie wiem, ja próbowałam jabłka, ale na nią to nie działa, na mnie zresztą też. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ja niczym. Lekarz pediatra (b.dobry) powiedział, że absolutnie oliwką, a jak ma suchą skórę to kąpać w emolientach , ewentualnie po posmarować te części suche kremem. Więc smaruję nóżki kremem bambino (bez cynku) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Napisałam przepis :P Ale napiszę jeszcze raz:
1szkl mąki, 1szkl cukru, 1szkl kaszy manny, 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia, 200g masła/margaryny,około kg kwaśnych jabłek. Suche składniki wymieszać dokładnie i podzielić na trzy części. Jabłka zetrzeć na jarzynówce. Na wysmarowaną masłem i posypaną kaszą blaszkę (ja piekłam w takiej dużej keksówce) wsypać 1/3 cz. składników suchych,potem jabłka,znowu suche składniki, znowu jabłka,znowu suche składniki,przykryć wiórkami z masła tak aby nie było widać suchych składników.Piec w 180st przez około 45 min. Do jabłek można dodać cukier i cynamon, ale i bez tego ciasto jest bardzo słodkie. Właśnie zajadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bymna Twoim miejscu wzięła tą 15-latkę. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
ILLUSION
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
Mamuski powiedzcie co sądzicie o 4 godzinnej wyprawie autem z dwumiesieczniakiem? Chcielibyśmy odwiedzić rodziców męża w Wielkanoc,mi sie wydaje,ze jeśli mały bedzie zdrowy i będziemy robić częste przystanki,tak żeby kręgosłupek odpocząl od fotelika to można jechać. Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Od kilku dni staram sie Was nadrobic, ale zawsze mnie ktos odrywa
![]() Od kliku dni mamy problemy z brzuszkiem.. nocki spokojne, najgorzej rano, popoludnia ez raczej luz.. nie mam pojecia odczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Konto usunięte
|
Po kąpieli nie smaruję, jedynie buzię po umyciu smaruję diprobazą - to sama parafina i gliceryna, ale świetne przy zmianach skazowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam że mój tż w nocy nie wstaje do małej, ale jak ona zaczyna około 7 rano sobie gadać i stękać i potrzebuje wtedy zainteresowania i bliskości to mój tż tuli ją do siebie i śpią bo ja rano jestem jak dętka nic nie kontaktuje zero! podnosze głowe i zaraz mi spowrotem wpada w poduszke masakra Ehhh mja mała kruszynka jest już taka duża jak ją karmie to już nie jest takim małym kłębkiem tylko jakaś taka duża klusia ![]() Zrobiłam nawet porządek w jej półkach i dużo rzeczy już odłożyłam.... ![]() No i znów dup.iata pogoda... już było tak fajnie na spacerkach a teraz to aż nieprzyjemnie chodzić. kurcze tak czytaałam o tym przenikaniu jedzenia... i wiem mniej niż wiedziałam hah ![]()
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.