|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Witam w 34 tygodniu
Gratuluję kolejnych tygodni w szczególności tych bliskich P ![]() Wczoraj zafundowałam sobie seans - była Pepsi, popcorn prawie jak w kinie Zapodałam w końcu Zmierzch - co za tragedia, nie obejrzałam nawet całego, dokończe chyba przy prasowaniu kiedyś Jednak słusznie dostał tyle Malin...Cytat:
![]() Ja w każdym razie je uwielbiam, zawsze mieliśmy w domu koty zresztą. Cytat:
![]() Co do tego jak się zachowywał kot jak córka się urodziła to dla kotów pewnie hitem będzie łóżeczko, fotelik i wózek - mogą to być ich ulubione miejsca spania. Ale będę je gonić na pewno. Moje też lubią położyć się na wyprasowanych i ciepłych ciuchach hehe. nestelle to rzeczywiście express
|
||
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() nestelle TEZ CHCE TAKI POROD no i wrocilam ... krew oddana do badan .. do piatku bd wyniki wiec rodzic nie moge haha qrde mialam kupic chleb po drodze ale u lekarza spotkalam kolezanke i mnie autem podwiozla i nie Kupilam lece sie zdrzemnac bo serio Zywy 'Trup ze mnie dzis |
|
|
|
|
|
#3093 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i sam opis porodu super aż miło się czyta że mimo bólu masz dobre wspomnienia, i każdej z nas tego życzę I tego by trafić na takich wyrozumiałych i miłych ludzi... bo to zależy od całego przebiegu akcji... Cytat:
ja też mam taką nadzieję, mamy podobny termin ciekawe czy o jednakowej porze wylądujemy na porodówce ![]() Witam się poniedziałkowo
|
|||||||
|
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
I ja witam w skończonym 35 tygodniu
![]() Wszystkim Mamusiom, które podziwiają już swoje Maleństwa ogromnie GRATULUJE !!!!!!!! Dziewczyny co do rogala - poduszki, o którym pisałyście to powiem tak, moja koleżanka co urodziła 6 miesięcy temu zakupiła go i bardzo go zachwala, zapytałam więc mojej ekspertki ok dzieciaczków, karmienia i wszystkiego z tym związanego powiedziała, że baaaaardzo przydatna rzecz. Zatem moja mama uszyła mi takiego rogala, a raczej węża. Do spania jest super, i mam nadzieję, że przy karmieniu równie bardzo będę z niego zadowolona. Dziewczyny takie zapytanie mam do Was: prałyście może ciuszki w płatkach mydlanych ?? Ile tych płatków rozpuścić do jednego prania ?? |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe jak dragusia?
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może jutro
|
||
|
|
|
|
#3098 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cholerka trzeba bedzie jeszcze przed porodem gdzies na szybko kupic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje skonczonych tygodni ![]() Udalo mi sie troche jeszcze pospac, ale znowu czuje sie jakby mi traktorem przejechali. No nic trzeba sie ruszyc i troche chalupe ogarnac. |
|||||||
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja po wizycie połoznej bardzo miła pani mówiła ze przyjdzie jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- tak was narabiam powoli od 1 marca więc czasem coś dopiszę Alliw hehe miałaś rację urodziłyśmy razem ![]() Kwiatuszku piszesz o wenflonach nic nie mów mi założyli 1 do cc w nadgarstku troche bolało no ale ok ale że dostawałąm tyle kroplówek potem i antybiotyki to ten nie wytrzymał i musiały mi znienić wiec wbiły mi w drugi nadgarstek na kolejny dzień przez ten już nie leciało wiec wbijanie po raz trzeci i tu aż 5 razy mnie kuły w różne miejsca bo żyły pękały aż się poryczałam tak mnie ręce już bolały aż w końcu w zgięciu łokcia się wkłuły eh masakrycznie wspominam przygodę z wenflonami ![]() A powiem ci ze ja miałam tak przy Julce skurcze 60-80% a ja nic nie czułam
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-03-11 o 12:57 |
|
|
|
|
#3100 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja musze sie pochwalic, w końcu zmaówiłam coś , wiec pomału wyprawka się szykuje, zamówiłam dziś pieluszki białe tetrowe 4 szt, 3 szt kolorowe i 2 szt flanelowe, gaziki jałowe, podkłądy na łóżko do szpitala, podkłądy poporodowe dla mnie, majtki poporodowe, nakłądki na kibelek , także ejstem z siebie dumnaaaa taka ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-11 o 13:08 |
|||
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam poduszkę - rogala do spania i potem do karmienia.
Cytat:
![]() jeszcze raz gratuluję |
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam z 3h wycieczki do lekarza - pozwiedzałam sobie miasto z okien autobusu Tak jak się obawiałam standardowo nic się nie dzieje, może urodzę dziś a może za tydzień. Podły nastrój mi trochę przeszedł, może dlatego że jest paskudna pogoda i w sumie to jechać w ten śnieg i ślizgawicę na porodówkę nie chcę. Teraz przeszłam w stan zobojętnienia i po prostu czekam.
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za pierwsze zakupy--------------- pytanie do mamuś jak ubieracie maluszki po domu? same śpiochy czy pod to bodziak(długi rekaw, krótki? ) czy bodziak i kaftanik?
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że jak rodził się Igor to dochodziły do 50 w czasie porodu i już zdychałam - tak mi się wydawało. Przy 120 zmieniłam zdanie w ocenie cudownych 50. Teraz byłam na ktg i wychodziły mi do 100 - czułam je, ale bez szaleństw, nawet nie za bardzo bolesne. Więc ja nie wiem, jak to jest.
|
|
|
#3105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ceny to myślę ,że kazda ustalona wspólnie jest ok. ja płaciłam przy 1 i 2 porodzie 500 , teraz dałam 800 bo chciałam jej podziękować za wszystko no i to było ostatni raz .... moja położna jest zresztą zdania ,że wszystko powinno być na legalu - chcesz\ mieć kogoś tylko dla siebie to płacisza ona normalnie odprowadza podatek i jest ok,bez ukrywania się bez tej całej szopki. ale szpitale się nie zgadzają .... lekarze musieli by ujawnićcałe dochody... a to im nie na rękę..... Cytat:
mój 1 poród1,5 godz., 2 poród 2,5,no i teraz 3 .... Cytat:
![]() zcałego serca życzę Cytat:
a zresztą część czynności potrafi odwrócic uwagę .... Cytat:
co do płatków - któraś prała i była skucha ... (liwka?) no właśnie ??????? Cytat:
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miśka ma zawsze dwa długie rękawy. Zazwyczaj koszulka kaftanik spiochy, a dziś ma kaftanik, body z długim, rajstopki i leginsy.
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A prać w płatkach muszę, przynajmniej na początku, bo ja sama mam zdolności alergiczne ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Dobra zapuściłam pranie. Na pudelku pisze, że świetnie nadaje się do pralek automatycznych. Trzeba pewnie tylko opatentować jak i jaką ilość dawkować, żeby było ok. Jak popiorę rzeczy dla mojego Szkraba to Wam napiszę jaki efekt. Teraz tylko będę trzęś portkami, żeby się nie zapchała pralka ;/ Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-11 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------------- pomęcze was z tym konkursem jeszcze bo przejrzałam liste i na razie nie łapię się nawet na ostatnie miejsce więc zachecam do głosowania skąd możecie
|
|
|
#3112 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla położnej. za tygodnie. Teraz poród to może być w każdym momencie.Cytat:
za tygodnie.![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Ja byłam z Julką u lekarza i dostała antybiotyk. Ma zapalenie gardła i dużo flegmy. Ja nie wiem jak jeździła do babci to nic nie łapała a teraz jak siedzi ze mną w domu to od razu musiała coś złapać. Jeszcze wczoraj rozmawiam z moim Tż o porodzie i mówię mu, że ciekawe czy będe pamiętać skurcze a on mi na to, że on mi powie. No to się pytam że niby skąd on będzie wiedział i wiecie co mi powiedział, że jak nie będe mogła dojść sama do samochodu to będzie to
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Za tygodnie !Też jestem ciekawa, oby już akcja trwała ! No właśnie też się zastanawiam...
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomość od Dragusi:
jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich! PORAZKA!!!!!!!! jak mogą tak zwlekac!!!!
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
A zapomniałam dodać, że jeszcze dwie pralki i koniec prania - ciuchy dla młodego przyszykowane na wyjście, rożek schnie, jutro przyszykuję dokumenty medyczne i w środę planuje być gotowa na tip top :P
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Wd mnie dawanie oksy w takiej sytuacji jest bez sensu.
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawkowałam tak jak było napisane na opakowaniu. Też się zdziwiłam bardzo ze tak się stało. Starsznie się pralka zapchała. Ogromny glut się zrobił i ledwo dało radę przepchać! wyrzuciłam od razu resztę i prałam w Lovelii.
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Proszki niestety zawsze zawierają jakieś "ulepszacze" w mniejszym lub większym stopniu.
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak rozumiem, wszystkie Twoje i chłopa rzeczy, koce, kanapy też prałaś w płatach ?
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Heloł heloł pszczółki moje kochane
![]() Witam się w ten zaśnieżony dzionek.Ja sobie właśnie leżakuje z kompem pod ręką. I tak sobie wlazłam na stronę z Indeksem Glikemicznym i doznałam szoku .... OC bo do Ciebie się zwracam .... wyczytałam, że majonez i żółty ser mają zerowy indeks glikemiczny ... aż mi się wierzyć nie chce. Jesz te produkty??I w jakim proszku pierzesz rzeczy dla maluszka? ;>
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-03-11 o 14:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

w szczególności tych bliskich P 
Zapodałam w końcu Zmierzch - co za tragedia, nie obejrzałam nawet całego, dokończe chyba przy prasowaniu kiedyś 

co 2 godz w wc, poza tym od 2.00 zgaga na maxa nie pomagały migdały więc tż przyniósł kubek mleka i chyba pomogło bo po jakimś czasie usnęłam - ale jak to ma tak wyglądać do końca to...

ja też mam taką nadzieję, mamy podobny termin ciekawe czy o jednakowej porze wylądujemy na porodówce 

05.07.2008