Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 12:25   #391
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces! Pierwszy raz w ciąży zabrałam się za jakiekolwiek ćwiczenia w domu i mimo, że to jakieś 8 minut, to jestem z siebie dumna Tż mi wczoraj je znalazł, bo kupił mi kiedyś piłkę
http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE

Aaaa no i nie wiem czy mówilam, ale planuję dzisiaj 5 km pokonać na bieżni siłownianej ! nie biegając ani nic, tylko chodząc to tak optymalnie w ciąży, żebym się nie przemęczyła.

Jesteście ze mnie dumne?
Jestem dumna i ja

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
aaaaaa, ale mam super pecha
miałam dziś zaplanowaną wizytę u fryzjera, następnie lekarz, potem kosmetyczka i na koniec wizyta u koleżanek na pogaduchy. tak się cieszyłam! i co?!!? wsiadam do tego zakichanego samochodu i dupa, akumulator padł ale to nie koniec syfu
akumulator mi padł podczas włączania silniczka, w tym momencie zaciął się zamek elektryczny w aucie i nie mogłam wyjść ze środka!! auto było zamknięte ze mną w środku myślałam, że padnę z nerwów i bezsilności. akumulator był całkowicie martwy, więc nawet nie chciał mi odblokować tego zamkniętego zamka, szyby też elektryczne, więc byłam w czarnej .
nie pozostało mi nic innego jak krzyczeć zimno jak cholera, wizja umówionych spotkań, a ja zamknięta w aucie nikt na dodatek nie przyszedł mi na pomoc
po 10 minutach akumulator zlitował się nader mną i wykrzesał siły na otwarcie zamka i mogłam w popłochu opuścić auto

odwołałam wszystkie spotkania, cieszę w domu i dochodzę do siebie. normalnie moje auto chciało mnie zabić
teraz już nawet mi nie żal tej świni- i dobrze, że ją sprzedajemy za parę miesięcy
Masakra! wybacz, bo ja tez się uśmiechałam jak to czytałam ale chyba bym tam szybciej na zawał zeszła niż z wychłodzenia
Dobrze, że się autko zlitowało nad Tobą

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:28   #392
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Shestiger tak pomyślałam, bo mam koleżankę z podobną mamą to zaczęło jej się poprawiać jak dostała leki na menopauzę i depresję. Takie rzeczy się leczy.
Właśnie.. Mela w sumie dobrze myśli- Twoja mama bierze hormony? Siostra mojego ojca ma takie różne jazdy, a hormonów nie bierze.. w pewnym wieku ma to ogromny wpływ na zachowanie i samopoczucie takiej osoby

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
brawo za ćwiczenia, jestem z Ciebie dumna

byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo w zeszłym tygodniu codziennie mnie żołądek bolał i mój lekarz się przejął i dostałam skierowanie na usg jamy brzusznej i badania morfologię, mocz, próby wątrobowe i coś tam jeszcze. Tylko do laboratorium do którego nie cierpię chodzić bo kolejki są strasznie długie i idzie wszystko ślimaczym tempem ale to nic, ważne, że za free.
Dzień dobry
Dobrze, że poszłaś do lekarza i brawa dla niego, że się tym przejął. Lepiej sprawdzić milion razy daną rzecz i mieć pewność niż olać temat. A że za free to dodatkowy plus

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Jestem ale na chwilke.Tż ma wolne wiec spedzam z nim czas......Zajrze wieczorkiem pospamowac
Taki fajny weekend miałam a dzis od rana deprecha mnie dopadła.Musze sie pozbierac bo nie chce Laury smutac

Jutro wracam z moim spamem,Tż idzie do pracy więc bede juz ,,normalnie"

Lece.Paaaaaaaaaaa

Miłego dzionka żabcie
No to miłego dnia kochana i wracaj już od jutra na bieżąco !

I nie smuć się, bo Laura ma być wesołą księżniczką!

http://off.sport.pl/off/1,111379,135...#BoxSlotII3img

Tak sobie pomyślałam- coś musi ich tam ciągnąć w te góry ... oby kolejny w poszukiwaniu ciała brata nie pozostał w górach.. Ojciec Berbeki zginął w górach jak miał 34 lata, ostatnio On, a teraz Jego brat idzie tam choć w szczytnym celu i pięknej idei ale jednak zmysł szaleńczy muszą mieć.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem dumna i ja
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:28   #393
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

a mnie dopadlo przeziebienie gardlo boli i glowa .
wczoraj kupilam niezle botki za 19,99 i 29,99 . jestem zadowolona

i wstawiam Wam moj brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-11 11.41.12.jpg (69,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-11 11.41.28.jpg (54,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-10 19.34.17.jpg (97,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-10 19.34.42.jpg (103,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-10 19.35.04.jpg (100,3 KB, 21 załadowań)

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:28   #394
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wytrwałam.Dawaj chwasta

Jestem ale na chwilke.Tż ma wolne wiec spedzam z nim czas......Zajrze wieczorkiem pospamowac
Taki fajny weekend miałam a dzis od rana deprecha mnie dopadła.Musze sie pozbierac bo nie chce Laury smutac

Jutro wracam z moim spamem,Tż idzie do pracy więc bede juz ,,normalnie"

Lece.Paaaaaaaaaaa

Miłego dzionka żabcie
Naciesz sobą Tż-ta, bo już jutro nie ma zmiłuj..przechwycamy Cię

Miłego wspólnego dzionka

Stary 2013-03-11, 12:29   #395
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
My wczoraj poszaleliśmy na ponad 400 zł w mothercare
bodziaki, skarpetunie, czapunie, śpioszki, kaftanik, sporo kasy i teraz będę się rozglądała za tańszymi Wszystko niebieskie. Jak ogarnę wątki to wstawię zdjęcia.
wow, szał zakupów ogłaszam za rozpoczęty!!!!
super.

ale musiecie przyznać, że takie zakupy dla maszych maluszków to takie wspaniałe są, takie przyjemne)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:29   #396
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja w 22 tygodniu))

wczoraj miałam pisać po pracy, ale jakoś sił nie miałam podczytywałam i podglądałam tylko))
brawo za 22 tydzień
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
My w szkole mieliśmy Sergiusza i każdy latał i mu dokuczał wołając na niego Serek

A zapomniałam się przywitać w 25 tygodniu!!!
brawo
Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że zakończyłam 20 tc..połowa ciąży za nami
ja też dzisiaj, jesteśmy wg suwaczka w tym samym tygodniu i dniu

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dołączam do wątku
Nie wiem czy uda mi sie za wami nadążyć z gadulstwem bo mieszkam w USA i wlasnie zaraz zamykam spać bo u mnie jest juz 3rano i az mi słabo, ze tak długo siedzę. Będę sie starać
Jestem w 20tyg., a termin mam na 28lipca. We środę mamy wizytę na usg i mam nadzieje, ze sie dowiem kogo mam w brzuszku. To bedzie moje pierwsze usg więc nie moge sie doczekać

Pozdrawiam i miłego dnia
I dobranoc
hej witaj z nami

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ajlooo

Gratuluje płciów i zakupów, witam malabp , kayka wielkie za posta i podejscie.

Ja juz bylam z psem (zamarzlam ), zdjelam sobie dwa prania ze strychu (zamarzniete ), poskladalam do szaf, zjadlam sniadanko

Zaraz ide do lazienki na spa przed-wizytowe.

W planach mam prasowanie, cd szycia, wyszorowac przed poludniem wozek i wyprac mu pokrycie.

Maz go wczoraj przytachal z piwnicy, zebym mogla ostatecznie zdecydowac, czy dla mnie jest wygodny - i oto potwierdzam, ze ESPIRO ATLANTIC jest mega wygodny w prowadzeniu, plus do tego ma:

- skretne przednie kola z mozliwoscia blokady - kola wszystkie duze, pompowane, idealne na wertepy, normalnie terenowka - nie jest bardzo ciezki - gondola zakladana na klik - stelaz sklada sie jednym ruchem - ma okienko w budce odwijane do gory - wyscielenie gondolki mozna zdjac i uprac w pralce - mnostwo miejsca na zakupy pod wozkiem
moja przyjaciółka go miała i był super, super się prowadził, wygodny a w spacerówce mały jeździ dalej chociaż ma 2,5 roku (już rzadko bo większość na nogach ale dalsze trasy)
Widziałaś linka do wanienki której szukałaś? Podawałam kilka stron wcześniej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:32   #397
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

lachryma ja bym tam padla albo cos zepsula z nerwow

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

domciatko brawo za 22 tydzien

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-03-11, 12:33   #398
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny napisała do mnie Seona- moderatorka z informacją jak dodać post jeden pod drugim, więc następny wątek już będzie perfekcyjny Również otrzymałam informację, że lecimy jak szalone z wątkami więc jest to już zauważalne jakie z nas gaduły hahah
Chciałam oficjalnie podziękować i pozdrowić Panią Moderator

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bierz to za dobra monete, ale badz czujna ja trzymam mocno kciuki za Was . Kiedy TZ jezdza do Ciebie na dobre?[COLOR="Silver"]
Ciekawe te inicjaly jak sie zdrabnia Sergiusza?
W moich stronach Sergiusz zdrabnia się Sieroża, Sierożka, Siergiej. Mój tato miał tak na imię

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Hmm, nam tesciowa proponuje łozeczko po mezu, czyli jakies 27 letnie tylko własnie nie wiem jak bedzie z materacykiem, bo wtedy te łozeczka jednak były szersze i miały 80 cm a nie 60 cm jak teraz. Do tego jeszcze musimy sprawdzic czy zmiesci sie do naszej malej sypialenki
hmmm nawet nie wiedziałam, że stare szersze, ciekawe jakie oni mają, jak nie to brat jeszcze mi proponował po córkach, a ma dwa turystyczne i drewniane

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Dołączam do wątku
Nie wiem czy uda mi sie za wami nadążyć z gadulstwem bo mieszkam w USA i wlasnie zaraz zamykam spać bo u mnie jest juz 3rano i az mi słabo, ze tak długo siedzę. Będę sie starać
Jestem w 20tyg., a termin mam na 28lipca. We środę mamy wizytę na usg i mam nadzieje, ze sie dowiem kogo mam w brzuszku. To bedzie moje pierwsze usg więc nie moge sie doczekać
Pozdrawiam i miłego dnia
I dobranoc
witamy i zapraszamy częściej

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie kojarzę czy któraś z was ma coś wspólnego z księgowością?
Bo ogólnie jestem wściekła a z mojej firmy to się niczego nie dowiem, bo mam taką wredną księgową..
Chodzi o to, że od połowy stycznia jestem na l4. Rozumiem, że przez 33 dni podlegam pod pracodawcę a potem pod ZUS. W zeszłym tygodniu dostałam psie pieniądze z pracy i nie wiem co z resztą. W Zusie twierdzą, że żadne moje L4 nie zostało zarejestrowane u nich, księgowa mówi, że wysłali dokumenty. Ile jest czasu na rejestrację tego i wypłatę- słyszałam, że 30 dni. I co?Będę ciągle o miesiąc w plecy? drugie moje l4 dostarczałam 18 lutego ....
a to nie jest 7 dni na dostarczenie, my mamy 7 dni, lekarze mają 7 dni hmm u mnie fajna księgowa jest, ale ja teraz na l4 to nie mam jak zapytać

byłam rano w laboratorium, kolejka straszna, 2 ciężarne piły cukier, potem u rodzinnego przedłużyłam l4, pani dr powiedziała, zeby się nie przejmować że mi szybko nie przechodzi bo bez leków to normalne. Powiedziała, że na żołądkówkę Smecte można pić i jeszcze Dicoflor 60.

Zadzwoniłam do pracy zgłosiłam fakt, jutro mam koniec szkolenia na które chodziłam i trzeba było na nie prezentacje przygotować, więc teraz będę klepać i wyśle mailem dla trenera i on za mnie przedstawi bo ja nie dam rady leźć do pracy.

Trzymam kciuki za wizyty

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:34   #399
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

katarzynkajg , dzoan

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-03-11, 12:34   #400
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
lachryma ja bym tam padla albo cos zepsula z nerwow
ja myślałam, że wyrwę stacyjkę tak szarpałam tym kluczykiem, silnik charczał, ale ja nie odpuszczałam
Stary 2013-03-11, 12:36   #401
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
miałam dziś zaplanowaną wizytę u fryzjera, następnie lekarz, potem kosmetyczka i na koniec wizyta u koleżanek na pogaduchy. tak się cieszyłam! i co?!!? wsiadam do tego zakichanego samochodu i dupa, akumulator padł ale to nie koniec syfu
akumulator mi padł podczas włączania silniczka, w tym momencie zaciął się zamek elektryczny w aucie i nie mogłam wyjść ze środka!! auto było zamknięte ze mną w środku myślałam, że padnę z nerwów i bezsilności. akumulator był całkowicie martwy, więc nawet nie chciał mi odblokować tego zamkniętego zamka, szyby też elektryczne, więc byłam w czarnej .
nie pozostało mi nic innego jak krzyczeć zimno jak cholera, wizja umówionych spotkań, a ja zamknięta w aucie nikt na dodatek nie przyszedł mi na pomoc
po 10 minutach akumulator zlitował się nader mną i wykrzesał siły na otwarcie zamka i mogłam w popłochu opuścić auto

odwołałam wszystkie spotkania, cieszę w domu i dochodzę do siebie. normalnie moje auto chciało mnie zabić
teraz już nawet mi nie żal tej świni- i dobrze, że ją sprzedajemy za parę miesięcy

O nie, ale Cię samochód załatwił, to się nazywa złośliwośc rzeczy martwych. A takie były fajnie plany...

...wiecie co ja chyba oszaleje, na początku ciązy mówiłam że od kwietnia idę na zwolnienie i co?? Dzisiaj do mnie szef mówi jak gdyby nigdy nic że od następnego miesiaca to mamy przetestować oddelegowanie moich zadań. Od następnego miesiaca to ja miałam siedziec w domu i tak mi głupio było, że nie potrafiłam wspomnieć ze planowałam iśc na zwolnienie. I tylko powiedziałam, że ja nie wiem ile jeszcze będę pracować bo już się coraz gorzej czuje i poszedł... I co ja mam teraz mu powiedzieć ze za 3 tygodnie ide na zwolnienie, czy poczekac do wizyty, wziąć zwolnienie i dopiero powiedzieć, że lekarz kazał odpoczywać... Boje się że oni mnie nie zrozumieją w tej pracy, bo u nas kobiety są ogólnie źle traktowane. byłam w takim szoku, że nie umiałam mu powiedzieć od razu.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:38   #402
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Brzusio śliczny..piłeczka A botki te pierwsze mi się podobają bardzo.. z kokardką w groszki

Cytat:
ja też dzisiaj, jesteśmy wg suwaczka w tym samym tygodniu i dniu
hihi Więc i ja Tobie gratuluję!

Stary 2013-03-11, 12:40   #403
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wow, szał zakupów ogłaszam za rozpoczęty!!!!
super.

ale musiecie przyznać, że takie zakupy dla maszych maluszków to takie wspaniałe są, takie przyjemne)
Super, zakupy dla Maleństwa baardzo cieszą. Ja narazie mam tylko kilka ciuszków, ale juz się nie mogę doczekać, aż zrobimy malowanie i będę mogła kupować całą wyprawkę

Stary 2013-03-11, 12:40   #404
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny brzuszek, a butki z kokardką sama bym sobie kupiła

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

byłam rano w laboratorium, kolejka straszna, 2 ciężarne piły cukier, potem u rodzinnego przedłużyłam l4, pani dr powiedziała, zeby się nie przejmować że mi szybko nie przechodzi bo bez leków to normalne. Powiedziała, że na żołądkówkę Smecte można pić i jeszcze Dicoflor 60.

Zadzwoniłam do pracy zgłosiłam fakt, jutro mam koniec szkolenia na które chodziłam i trzeba było na nie prezentacje przygotować, więc teraz będę klepać i wyśle mailem dla trenera i on za mnie przedstawi bo ja nie dam rady leźć do pracy.

Trzymam kciuki za wizyty
No i dobrze, że jeszcze posiedzisz i poodpoczywasz, bo ewidentnie do pracy się nie nadajesz wykuruj się najpierw !

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
O nie, ale Cię samochód załatwił, to się nazywa złośliwośc rzeczy martwych. A takie były fajnie plany...

...wiecie co ja chyba oszaleje, na początku ciązy mówiłam że od kwietnia idę na zwolnienie i co?? Dzisiaj do mnie szef mówi jak gdyby nigdy nic że od następnego miesiaca to mamy przetestować oddelegowanie moich zadań. Od następnego miesiaca to ja miałam siedziec w domu i tak mi głupio było, że nie potrafiłam wspomnieć ze planowałam iśc na zwolnienie. I tylko powiedziałam, że ja nie wiem ile jeszcze będę pracować bo już się coraz gorzej czuje i poszedł... I co ja mam teraz mu powiedzieć ze za 3 tygodnie ide na zwolnienie, czy poczekac do wizyty, wziąć zwolnienie i dopiero powiedzieć, że lekarz kazał odpoczywać... Boje się że oni mnie nie zrozumieją w tej pracy, bo u nas kobiety są ogólnie źle traktowane. byłam w takim szoku, że nie umiałam mu powiedzieć od razu.
Hmm.. Ewusia a nie myślałaś o tym, żeby po prostu wziąć zwolnienie od lekarza i z dnia na dzien poinformować pracodawcę? Możesz zawsze dorzucić coś, że z dnia na dzień gorzej się poczułaś i lekarz zarządził już L4 bez dyskusji. Co się będziesz z chłopem przegadywać, bez sensu. A odpocząć też musisz zacząć, bo to nie przelewki. Sama wiem jak ciąża wykancza, a siedzę w domu i jestem leniem w porównaniu do Ciebie!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 12:44   #405
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
mam już wytyczne od dietetyczki, obczytałam już chyba cały net, no i mam fachowca w domu od tych spraw Tż miał bardzo bliski przypadek cukrzycy w rodzinie więc obeznany z tematem.
to spoko, jak cos w razie W sie zglosze do ciebie, bo nie wiem jak w tej ciazy mi wyjda badania

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ok, jak przysiądę z powrotem bo na razie to się wkurzyłam i rzuciłam centymetrem o podłogę i nie mogę patrzeć na te ciuchy
ha ha ha ja jeszcze nie siadlam

Cytat:

o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zlosliwosc rzeczy martwych - chyba bym padla w tym aucie na zawal.

Cytat:

jaki ladny brzusio, taki fajniusi ksztaltny. A zakupowe szalenstwo

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:44   #406
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
http://off.sport.pl/off/1,111379,135...#BoxSlotII3img

Tak sobie pomyślałam- coś musi ich tam ciągnąć w te góry ... oby kolejny w poszukiwaniu ciała brata nie pozostał w górach.. Ojciec Berbeki zginął w górach jak miał 34 lata, ostatnio On, a teraz Jego brat idzie tam choć w szczytnym celu i pięknej idei ale jednak zmysł szaleńczy muszą mieć.
O widzisz tego nie słyszałam, że zamierzają po ciała iść.. Słyszałam tylko, że na ciała najwcześniej może się natknąć letnia ekspedycja, która w lipcu rusza na szczyt.. ale jej celem jest zdobycie szczytu, a nie poszukiwanie naszych himalaistów. W sumie to nie dziwne, że rodziny chciałyby pochować ciała swoich bliskich, zwłaszcza jeśli z dużym prawdopodobieństwem wiadomo gdzie się znajdują.. niektórzy himalaiści zostają na wieki w górach

Stary 2013-03-11, 12:45   #407
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Hmm.. Ewusia a nie myślałaś o tym, żeby po prostu wziąć zwolnienie od lekarza i z dnia na dzien poinformować pracodawcę? Możesz zawsze dorzucić coś, że z dnia na dzień gorzej się poczułaś i lekarz zarządził już L4 bez dyskusji. Co się będziesz z chłopem przegadywać, bez sensu. A odpocząć też musisz zacząć, bo to nie przelewki. Sama wiem jak ciąża wykancza, a siedzę w domu i jestem leniem w porównaniu do Ciebie!

No właśnie chciałam być fair i mówiłam od razu, że od III trymestru ide na zwolnienie. I teraz chciałam powiedziec wcześniej z 2 tygodnie, ze gorzej się czuje i że chciałabym oddać swoje zadania bo chce iśc na zwolnienie, chciałam polubownie to załatwić. Ale wychodzi na to że będę musiała wziąć zwolnienie i postawić ich przed faktem dokonanym... Chciałam być w porządku...

Stary 2013-03-11, 12:47   #408
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Brzusio śliczny, okrąglutki
Butki do pozazdroszczenia
Cytat:
Nie wiem co poradzić
Czasami dobrze jest być bezrobotnym
Cytat:
Super, zakupy dla Maleństwa baardzo cieszą. Ja narazie mam tylko kilka ciuszków, ale juz się nie mogę doczekać, aż zrobimy malowanie i będę mogła kupować całą wyprawkę
Dziecięcy pokoik od dziś nabiera kolorów
Pan po gładzeniu, szlifowaniu i równaniu ścian w końcu pomalował pierwszą warstwę
Tak się zrobiło zielono i wiosennie

Miało być pod kolor wózka, a nam się coraz bardziej podoba wózek niebieski

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:51   #409
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz tego nie słyszałam, że zamierzają po ciała iść.. Słyszałam tylko, że na ciała najwcześniej może się natknąć letnia ekspedycja, która w lipcu rusza na szczyt.. ale jej celem jest zdobycie szczytu, a nie poszukiwanie naszych himalaistów. W sumie to nie dziwne, że rodziny chciałyby pochować ciała swoich bliskich, zwłaszcza jeśli z dużym prawdopodobieństwem wiadomo gdzie się znajdują.. niektórzy himalaiści zostają na wieki w górach
Dla mnie też jest to zrozumiałe, aczkolwiek.. no nie wiem, mam mieszane uczucia wobec tego wszystkiego po prostu. Szkoda by było, żeby i trzeci Berbeka został w górach na zawsze- głównie ze względu na rodzinę.

Cytat:
No właśnie chciałam być fair i mówiłam od razu, że od III trymestru ide na zwolnienie. I teraz chciałam powiedziec wcześniej z 2 tygodnie, ze gorzej się czuje i że chciałabym oddać swoje zadania bo chce iśc na zwolnienie, chciałam polubownie to załatwić. Ale wychodzi na to że będę musiała wziąć zwolnienie i postawić ich przed faktem dokonanym... Chciałam być w porządku...
nie cackaj się, bo to nawet nie warto. Z tego co mówisz nie najlepiej się traktuje u Was ciężarne.. chciałaś być w porządku- ale on też powinien.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 12:51   #410
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

dziekuje Wam

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-03-11, 12:51   #411
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A może idź do niego i powiedz, że zamierzałaś iść od kwietnia na L4, bo lekarz już przy ostatniej wizycie chciał Cię na nie wysłać..przymusowo!..ale chciałaś być w porządku w pracy i powiedziałaś lekarzowi, że do konca marca jeszcze przetrzymasz..Ale teraz już Cię wyśle bez gadania, bo to na nim ciąży odpowiedzialność za swoją pacjentkę. No i chciałaś własnie uprzedzić jego, szefa, zamiast po prostu rzucić zwolnieniem z dnia na dzień.

Stary 2013-03-11, 12:52   #412
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziecięcy pokoik od dziś nabiera kolorów
Pan po gładzeniu, szlifowaniu i równaniu ścian w końcu pomalował pierwszą warstwę
Tak się zrobiło zielono i wiosennie

Miało być pod kolor wózka, a nam się coraz bardziej podoba wózek niebieski
Fajnie, my planujemy malowanie po świętach na początku kwietnia, pokoik będzie niebieski i wózek też niebieski

Stary 2013-03-11, 12:55   #413
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też jest to zrozumiałe, aczkolwiek.. no nie wiem, mam mieszane uczucia wobec tego wszystkiego po prostu. Szkoda by było, żeby i trzeci Berbeka został w górach na zawsze- głównie ze względu na rodzinę.
Wiesz, ja myślę, że on by sobie nie wybaczył, gdyby nie poszedł tam i nie próbował znieść ciała brata z tej góry.. I myślę, że to wszystko będzie na tyle przemyślane, żeby nikt sobie krzywdy nie zrobił.. Zwłaszcza, że latem będzie tam bezpieczniej niż zimą. Także nic tylko trzymać mocno kciuki.

Stary 2013-03-11, 12:55   #414
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Przepraszam w takim razie i czarownicę i Irmith- cóż za wpadka
wybaczam, bo mój Synek do 6 marca na 100% nie był potwierdzony a ja miałam jakieś przeczucia, że mam dziewczynkę w brzuchu
a jednak Syn
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:56   #415
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
masz prawo się gorzej poczuć i to Twoja dobra wola jeżeli poinformujesz wcześniej, ja w pracy nie mówie kiedy chcę iść na ostateczne zwolnienie tylko mówię, że chciałabym pracować jak najdłużej... a potem postawie ich przed faktem dokonanym, ale u mnie źle mnie traktują dlatego tak zrobię

jeśli masz w porządku szefa to może przeczekaj parę dni i pogadaj z nim, że nie wiesz ile dasz jeszcze rady i chciałabyś wcześniej przekazać swoje obowiązki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:58   #416
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, my planujemy malowanie po świętach na początku kwietnia, pokoik będzie niebieski i wózek też niebieski
U nas jeszcze nic straconego- może na żywo zielony wózek bardziej nam się spodoba- a jak nie to zawsze mogę przemalować na niebiesko

Fajna by była mina Tż, gdyby wrócił kiedyś z pracy, wszedł do pokoju a ten niebieski a nie zielony

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:58   #417
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja myślę, że on by sobie nie wybaczył, gdyby nie poszedł tam i nie próbował znieść ciała brata z tej góry.. I myślę, że to wszystko będzie na tyle przemyślane, żeby nikt sobie krzywdy nie zrobił.. Zwłaszcza, że latem będzie tam bezpieczniej niż zimą. Także nic tylko trzymać mocno kciuki.
Przecież jest napisane, że wyprawa ma być w czerwcu.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:58   #418
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, miło mi że Ktoś za mną tęsknił
Zeszły tydzień miałam taki zalatany, że teraz powinnam tydzień odpoczywać, ale się nie da. Tż wyjechał dzisiaj i wraca w sobotę. Ja na ten czas zaplanowałam trochę spraw domowych do ogarnięcia więc do góry Synkiem nie poleże
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:58   #419
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Widziałaś linka do wanienki[/COLOR][/COLOR] której szukałaś? Podawałam kilka stron wcześniej
Kochana, zapomnialam Ci podziekowac !!
Zobaczymy, co odpowie, ogloszenie jakby na zamiane? I odbior osobisty
Cytat:
Cytat:
Nie mow, ze planujesz, tylko powiedz, ze nie jest idealnie i lekarz nalega na L4. Niech jeszcze przed swietami pozwola Ci wdrozyc kogos w Twoje obowiazki, a po Swietach bedziesz juz na zwolnieniu, ewentualnie przez kolejny tydzien-dwa pod telefonem. W ten sposob nie musisz zmieniac planow i pozostajesz fair .
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:59   #420
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się kochana, mój tak samo jak Twój. mają depresję z powodu nawrotu zimy i dlatego

Haha.. albo ja Was będę furą wozić jak zdam prawko na kąpiele na Ruczaj hahahahahaha

Nooo Mela to w tym roku więcej niż jednego się spodziewała, a nam nic nie powiedziała !

Dziewczyny sukces! Pierwszy raz w ciąży zabrałam się za jakiekolwiek ćwiczenia w domu i mimo, że to jakieś 8 minut, to jestem z siebie dumna Tż mi wczoraj je znalazł, bo kupił mi kiedyś piłkę
http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE

Aaaa no i nie wiem czy mówilam, ale planuję dzisiaj 5 km pokonać na bieżni siłownianej ! nie biegając ani nic, tylko chodząc to tak optymalnie w ciąży, żebym się nie przemęczyła.

Jesteście ze mnie dumne?
Tylko Ty się za bardzo tam nam nie wysil tak na 1 raz....żebyś sobei nei narobiłą problemów.... no jestesmy dumne

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Margosia ale nie porównuj swojej sytuacji do Shestiger. To dwie zupełnie inne rzeczywistości.

I PROSZĘ NIE BIĆ ZA MOJĄ SZCZEROŚĆ! ZA STARA JUŻ JESTEM PO PROSTU I NIEKTÓRE RZECZY MNIE DRAŻNIĄ.
Moim zdaniem takie szczere wypowiedzi motywują.
Głupio by było jakbyśmy tylko każdą chwaliły... jak trzeba gonimy do lekarza (patrz.NENI i endo...) radzimy, słuchały i wypowiadamy się.

Tak, że Mela, Oliath...zreszta ja tez juz jestem wiekowa ale pierworódka więc doświadczenia nie mam, ale zdanie takie jak Wy...ws. mamy

Więc bić nie będziemy:P

Cytat:
Dobrze, że się umówiłaś już dzisiaj na wizytę skoro nie przeszło do końca.. Będziesz spokojniejsza, chociaż jestem pewna, że z dzidziolem wszystko ok. zaciśnięte oczywiście, pewnie już w drodze kochana jesteś!

(
tak z maluszkiem wszystko ok! UFFF to jest naprawdę wielka ulga....tak bym miała stres do środy... dziękuję za kciuki

Cytat:

To nie ja pisałam o Serku
to mi się kojarzył ten Serekwybacz...

Cytat:
Witaj łojoj, to rzeczywiście ciężko będzie nadążyć za nami..będziemy się mijać czasowo Kiedy my gderamy, Ty musisz spać. Ale zostań z nami..jest fajowo

cudne

No właśnie znajomi mają rocznego synka Karolka i tak trochę głupio w bliskim gronie powtarzać.. A przed weekendem szukałam czy jest takie imię Lolek albo Lolisław i znalazłam, że na Karola Wojtyłę Lolek wołali

...
nie patrzcie na znajomych....
KArolek-Lolek dlatego pasuje Wam to imię

Cytat:
dzień dobry !!!

U nas jeszcze trochę śniegu od wczoraj zostało, ale ogólnie jest 0 stopni i ma być w dzień +5 więc liczę, że zima już nas nie odwiedzi na dobre, ale jest mega szaro i buro.

Wiecie co, mam taki problem, że mam atak dusznosci i jest mi jakos tak słabo i juz tak miałam 3 razy, zawsze rano w pracy, nie wiem czy to normalne. Objawy są takie, ze jest mi jakby słabo, trochę mnie muli, jakby na wymioty, ciężko się oddycha i ogólnie mam ochotę się położyć bo taka jestem osłabiona. I mam tak przez ok 30 minut, po czym przechodzi samo i nie wiem co co jest

Witamy
wiesz co...ja po ciezkim weeku doszłam do wniosku że jak coś nas martwi to jeżdzmy do lekarza to sprawdzić...całą noc sie stresowałam, brzuch bolał...a dzis z ranca czym prędzej do lekarza...i mnei uspokoił, bo wsio ok

Synek dalej jest synkiem a te bóle....no nic się nie dzieje, brac 2 nospy co 8h albo nospę forte..a w środe jak pójde do mojego gina to zobaczymy co powie...grunt, że mój mały ma się dobrze)

Tak, że Ewusia, żebyś nie miałą początków jakiegoś choróbska sprawdz to u lekarza...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości