Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 12:51   #2461
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
razem na pewno znajdziecie jakiś fajny kącik, może na łóżku, na kanapie..
a jak nie to właśnie tło można jakoś fajnie rozmazać..

2. czystą pieluszką, można suchą lub lekko zwilżoną czystą wodą

Tż mi przyniósł całą siatkę pomarańczy mogę wcinać

ja dzisiaj nic nie muszę robić, jak to zwykle w poniedziałki
mamy obiad od teściowej

bardzo fajne to pocieszenie
może też się zastanowię nad dietą cukrzycową, tylko nie wiem czy już nie za późno

ale fajne próbki podostawałaś, u nas nic takiego nie dają
trzymam żeby hemoglobina szybko skoczyła

o następna bez obowiązku gotowania...
eh...zazdraszczam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:51   #2462
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cześć

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:54   #2463
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
a z czym go jesz??
z jajkiem czy białą kiełbaską..czy z grzankami??
z pokrojoną kiełbasą i jajkiem

Cytat:
Napisane przez ada32
Ja to robię taką zupę al'a gulaszowa na żołądkach jest ona taka troszkę na ostro a żołądki pokrojone w małe kawałeczki
dasz przepis mój mąż nie lubi podrobów, ale jak się je ładnie skroi to zjada bez gadania. a ja lubię bardzo i serduszka i żołądki

Kamciatka - nie masz się czym podłamywać. Kwestia wagi jest sprawą indywidualną, i zależy od tego jaki miałaś stan wyjściowy. poza tym porównania będą wiarygodne po porodzie - teraz każda z nas przybiera na wadze inaczej i inaczej rosną nam brzuszki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:54   #2464
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
I ja sie melduje po wizycie, oczywiscie byla moja ulubiona lekarz hehehhe ale dzisij byla chyba w wysmielitym humorze , usmiechala sie ze hoho hehe
i dzieki za kciuki bo wyniki dobre wszystkie , oprocz cisnienia((
i dostalam leki Dopegyt na cisnienienie, bo mam za duze skoki i jest przy gornej grsnicy i czasami je przekracza.... moje obrzeki - widocznie taka moja uroda ciazy kazdej!!! i ze dlatego mi ciezko i to cisnienie bo duze obrzeki uciskaja na na naczynia ..... a i musialam isc do labolatorium kwas moczowy jeszcze zrobic... a i wizyta za 2 tyg. i tak juz o konca lece ponadrabiac i wogole jakos slabo mi , podejrzewam ze dlatego ze niedawno sniadanie zjadlam dopieroo ....

Color skad on wzial takie dziwne normy , norma jest do 140
to wizyta w miarę udana chyba co??
dobrze że wyniki w porzo..a cisnienie to trochę nie fajnie jak za wysokie co nie??
przeważnie trzeba bardziej kontrolowac i ewentualnie kiedy będzie bardzo za wysokie to wywołują poród prawda??

W

G
Stary 2013-03-11, 13:02   #2465
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Jak tak Was czytam, to się podłamujęWygląda na to, że sporo przytyłam - jestem 30tc i mam już 12kg do przodu, z czego najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze, potem 1kg - 1,5kg na miesiąc
Kurka, oby to tylko zrzucić.

Co do wypinania naszych Pociech - uwielbiam, jak Synek to robiI też go kocham już bardzo, pewnie sfisiuje, jak go zobaczę

A na obiadek u mnie zupa krem z pomidorów and placki ziemniaczane z białym serem Wojtuś lubi takie męskie żarcie
nie jest tak zle ja juz mam 15 na plusie na szczescie u mnie sporo wody mysle ze nawet 1/2 :P
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć
helo
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
to wizyta w miarę udana chyba co??
dobrze że wyniki w porzo..a cisnienie to trochę nie fajnie jak za wysokie co nie??
przeważnie trzeba bardziej kontrolowac i ewentualnie kiedy będzie bardzo za wysokie to wywołują poród prawda??
a nom ja mierze codziennie cisnienie i co miesiac wizyta u kardiologa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:04   #2466
Kamciatka
Rozeznanie

becik 4zazdros zczę
humpback Brzuch mam spory, niby tych kg nie widać (wg opinii innych), no ale ja czuje dużą różnicę w miejscach tzw. strategicznych (uda i pupa). Wcześniej dużo na te miejsca ćwiczyłam, a ciążowe spacery to dla mnie stanowczo za mało. Dzieciate koleżanki pocieszają, że przy małym dziecku jest taki za.pieprz, że raz dwa to zleci
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:05   #2467
pawie_oczko
Wtajemniczenie

[QUOTE=sharpnowaja;3969565 9]halo halo
tęskniłyście?
nawet nie wiem kiedy tu ostatni raz zawitałam, chyba we wtorek za mną męczący psychicznie i fizycznie tydzień. Nie miałam czasu nawet się po tyłku podrapać. No ale jestem
Na weekendzie jeszcze mieliśmy gości. Przyjechał mój braciszek z rodzinką. Eh dopiero teraz widzę ile jest pokus w naszym mieszkaniu na wyciągnięcie ręki maluszków.

/QUOTE]

ja właśnie się zastanawiałam gdzie Ty się tyle podziewałaś
co do streszczeń to nie jestem w tym najlepsza
sharp, ile masz cm w brzunio i kg na plusie?
Stary 2013-03-11, 13:05   #2468
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy z Wojtkiem kciuki
A jeśli chodzi o zwolnienie - mi nie musisz tego tłumaczyć, ale są ludzie, którzy uważają ciężarówki na zwolnieniu za niezłe kombinatorki. W poprzedniej pracy (w sporej firmie) szef był zdania, że jak kobieta rodzi dziecko to powinna już zostać w domu, bo jak po macierzyńskim wraca do pracy, to tylko z nią same problemy (chorobowe, szczepienia - trza się wcześniej zwolnić)....Więc generalnie powinna wrócić do pracy, jak odchowa I takich pracodawców wcale mało nie jest...
No rozumiem to doskonale. U mnie szefowe niby ok, ale widzę, że np. jak dziewczyny po macierzyńskim chcą wrócić na niepełny etat to wielki foch, jak idą na L4 bo dziecko chore to samo. A przecież nie każdy ma babcie w pobliżu czy stać go na zaufane opiekunki

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Miłego dnia!
a, i zjadłam ser brie, bo był na mleku pasteryzowanym - mniam mniam, tęskniłam za tymi smakami...
Jeszcze tęsknię za winkiem, mocną kawą, wędzonym łososiem, poczekam sobie jeszcze trochę dzidzia ważniejsza.
Jej, ja ostatnio zatęskniłam za piwkiem. Kupiłam TŻ'towi 5 piwek smakowych w takim sklepie z piwami tylko. Było śliwkowe, wiśniowe, midowe, czekoladowe i coś tam jeszcze. No i jak otwierał to ja sobie w każdym maczałam język.....jeju, pycha....po ciąży koniecznie wypiję

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
w ciąży nie wolno się odchudzać

ja zmykam pakować torbę i trzeba coś wymyślić na obiadek
A to skoro jesteśmy w temacie ciąży i odchudzania to też Wam wrzucę króciutki artykuł. Skanowałam go dla mojej koleżanki w ciąży bo trochę podejrzewam, że może mieć.
Bo i kiedyś się zmagała z anoreksją i widzę, że bardzo liczy wszystkie kg., jak idziemy razem do kawiarni to ja zamawiam herbatkę + to na co mam ochotę, ona tylko herbatę.
Pregnoreksja.jpg

Generalnie ja zrobiłam sobie podsumowanie ostatnio na czym mi najbardziej zależy po ciąży względem mojego ciała i wyszło na to, że nie są to kg.
Uznałam, że tyjąc do 20 kg nie mam się czym przejmować, bo z 10-13 mi zejdzie przy porodzie, reszta pewno sama się zgubi a jak nie to 5 kg do zgubienia to nie dużo.Dałam radę kiedyś 20 kg to dam i 5 kg.
Włosy też nie, bo odrosną. Z resztą podobno mitem jest, że podcięcie włosów po ciąży pomaga. Nie pomaga, tylko po prostu mniej to widać. A jak hormony przestaną szaleć to i włosy wrócą do normy.
I oto zostały mi zęby, które są najważniejsze. Bo te jak stracę to dooopa. Dlatego z mega strachem w końcu zapisałam się do dentysty licząc, że okaże się, że wszystko jest ok

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:06   #2469
szczesliwa25
Rozeznanie

oglądam trinny&susane jak ubierają polskę na tvn style i przypomniałam sobie jak bardzo lubię styl trinny ;-) z wyjątkiem tej torebki w panterkę
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:08   #2470
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
nie jest tak zle ja juz mam 15 na plusie na szczescie u mnie sporo wody mysle ze nawet 1/2 :P

helo

a nom ja mierze codziennie cisnienie i co miesiac wizyta u kardiologa
Banka, a badałaś czy masz białko w moczu. żeby wykluczyć ew.zatrucie?
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:12   #2471
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaaa
widzicie mnie gnębi jeszcze jedno pytanie...
Dostałam dwie wielorazowe pieluchy, aleeee
dwie to hmm takie jakby majtki ceratowe na napy, a drugie dwie to takie grube majciochy też na napy, czym to się różni?! Oby dwie się zakłąda na raz czy co?!
W ogóle ktoś z mam planujących pieluchy wielorazowe zrozumiała o co mi chodzi?!
Szukałam, szukałam i chyba prosiłam Boga by nie znaleźć
Motylu ta pierwsza pieluszka ze zdjęcia to pieluszka, do której wkłada się do środka wkład (podobno bardzo dobry jest przeszyty ręczniczek z Ikei lub specjalny, wymiarowy sprzedawany na sztuki), np na noc niektóre dziewczyny wkładają po dwie sztuki, żeby pieluszka nie przeciekła. Drugi gadżet to wg mnie otulacz. Najpierw zakładasz maluchowi tetrę a na to tę pieluszkę. Otulacze nie przeciekają (a przynajmniej nie powinny), wymienia się tylko pieluszkę. Porzucam linka do składania pieluszek:
http://pieluszkarnia.pl/pol_m_Jak-sk...rowe-1091.html
Ja jestem bardzo na tak, jeśli chodzi o pieluchy wielo i dużo się naczytałam. Mam nadzieję, że dam radę.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Ale nie napisałam Wam że się po raz pierwszy przewróciłam Tydzień temu, na ulicy. Pewnie za nisko podniosłam noge i zahaczyłam o krawężnik. Wyrżnęłam się solidnie na kolana i dłonie Ale najgorszy był strach o synka. Na szczęście brzuszkiem nie dotknęłam ziemi. Mały sie ruszał, mi nic nie było, ale od tamtej pory patrze pod nogi cały czas
Dziewczyny, naprawdę uważajcie!! Ja niby uważałam a jednak byłam bliska nieszczęścia.
Ja w sobotę strzeliłam prawie szpagat na lodzie przykrytym śniegiem. Masakra, tak mi się wagina rozciągnęła, że już pewnie nie muszę mięśni kegla ćwiczyć na szczęście mężu złapał mnie w ostatniej chwili.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oby urosly i takie zostały
po 20 latach zycia mieć w końcu biust...
Axella też wznoszę modły to tej bozi od cycków. Na razie urosły mi tylko ciut i mam B, ale mam nadzieję, że dobiję chociaż do C. Bardzo na to liczę I zazdroszczę Wam wszystkim z dużymi bimbałkami miseczka A to tragedia, zawsze się tego wstydziłam.

Ja jestem po weekendzie wyjazdowym. Strasznie ciężko dochodzę do siebie. Siedzenie z imprezującym towarzystwem, to już nie dla mnie. Dzisiaj pęka mi głowa i czuję się strasznie wymięta. NA bank nie pojadę już nigdzie na taką imprezę. Ludziom strasznie ciężko zrozumieć, żę ciężarna potrzebuje spokoju i snu.
No i ubawiłam się. Mam znajomą, która stara się o dziecko już jakiś czas, ale nic z tego nie wychodzi. I nie przyszła na tę imprezę dlatego, że ja tam byłam, ja czyli zaciążona (ta, której się udało). Jakiś czas temu zrobiła brzydki numer innej koleżance w ciąży. Ogólnie rzecz ujmując - rozumiem ją, nie mam za złe, ale nie zamierzam nikogo przepraszać za to, że jestem w ciąży I jak usłyszałam, czemu nie przyszła, to...no cóż

Pisałyście o karmieniu w miejscach publicznych. Ja nie zamierzam paradować z cyckiem na wierzchu. Na pewno się zakryję, ale też nie zamierzam włóczyć się po centrach handlowych (siedliskach bakterii). Znajoma, która karmi jeszcze swoją roczną córeczkę potrafi to robić wszędzie i to bardzo ostentacyjnie. Jak byliśmy w pizzerii, to wyjęła cyca przy stoliku i karmiła małą, a obok siedzieli inni ludzie i to było dziwne. Mówi, że teraz nie ma piersi, tylko wymiona do karmienia. No hmm....jak dla mnie to takie niekobiece. Będziemy matkami, ale też kobietami i ja nie chcę, żeby ktoś obcy mój biust oglądał i przyglądał się tej całej fizjologii. W ogóle jakoś przeraża mnie karmienie, ale mam nadzieję, że po porodzie oswoję się z małym ssakiem przy piersi.

A poza tym za oknem śniegu kupa i mam dosyć tej zimy!
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:12   #2472
ankaaa206
Wtajemniczenie

zaraz mnie coś strzeli, stolarz zrobił nam drzwi z taką szybką po środku, i chyba mu się porąbały strony przy wkładaniu jej, tzn od nas z mieszkania nic nie widać, trzeba naprawdę blisko podejść zeby zobaczyć np kto przyszedł, ale za to od strony klatki kurde całe nasze mieszkanie widać normalnie grr co za dekiel z niego.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:17   #2473
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
z pokrojoną kiełbasą i jajkiem

dasz przepis mój mąż nie lubi podrobów, ale jak się je ładnie skroi to zjada bez gadania. a ja lubię bardzo i serduszka i żołądki

Kamciatka - nie masz się czym podłamywać. Kwestia wagi jest sprawą indywidualną, i zależy od tego jaki miałaś stan wyjściowy. poza tym porównania będą wiarygodne po porodzie - teraz każda z nas przybiera na wadze inaczej i inaczej rosną nam brzuszki

oczywiście że mogę dac przepis..ale to jest przepis z serca i lat gotowania dla rodziny ..żadne tam specjalny z książek kucharskich..

........

bawienia jest trochę..
jak się dużo jej robi..dla większych głodomorów....
na oko 1kg żołądków musi byc..wiadomo oczyścić żołądeczki i pokrajać na cząsteczki..paseczki czy kosteczki..kto jak woli...
Ja wycinam zbędne zgrubienia coby w ząbkach nie zgrzytało
siup do garnka.. zalewam wodą też na oko..
ale taki większy garnek...liśc laurowy..ziele angielskie..łyżka przyprawy(kucharek..veget a..czy tam co w domu akurat jest)..no i ten proces gotowania to wiadomo długi musi byc..bo to żołądki..z reguły minimum dwie bite godziny..do miękkości...między czasie marcheweczka w krążki pokrojona ..pietruszka w korzeniu.. też mogą byc kółeczka ..
seler (u nas w jednej lub dwóch częściach bo chłopy nie lubią)..jeśli chodzi o mnie starłabym na tarce... ziemniaczki pokrojone w kosteczkę..ilościowo raczej sama musisz wyczuc..jak lubicie...wiadomo trochę pieprzu ...ostrej papryki..lubczyku.. również dodaje natkę pietruszki(mam pomrożoną) no i jest taka przyprawa jak "zupa ogonowa"..zawsze trzy łyżki wsypuje..nadaje takie specyficznego aromatu tej zupce...troszkę magii.....(przyprawa do zup)
zupa z reguły jest gęsta i mięsista...ale z zasady jak nie śmietaną(bo nie do każdej zupy pasuje) robię zaklepkę z mąki i wody...(czy jak to tam się zwie)na koniec łyżeczka koncentratu pomidorowego..dla ładniejszego kolorku i apetyczniejszego smaku....sama widzisz żadna rewelacja ale jak ktoś lubi żołądeczki to na prawdę polecam bo jest przepyszna...
no i kochana ja to gotuje z głowy ..i rytualnie...
mogłam oczywiście czegoś nie napisac ..a tylko dlatego że nie stoję z łyżką ..nie mieszam i nie próbuje teraz tej zupki ..tylko piszę z pamięci..bez transu he he...każdy może po swojemu ją doprawiac ..wzbogacac warzywkami..czasami dodaje czerwonej papryki bez skórki w paseczkach na sam koniec gotowania...ale ten posmak trzeba lubić
no i tyle

i tak jak piszesz...moi do dzisiaj nie wiedzą że to są żołądki zawsze myślą że mięseczko..że gulaszowa..i ją uwielbiają

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-03-11 o 13:19
Stary 2013-03-11, 13:24   #2474
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch mam spory, niby tych kg nie widać (wg opinii innych), no ale ja czuje dużą różnicę w miejscach tzw. strategicznych (uda i pupa). Wcześniej dużo na te miejsca ćwiczyłam, a ciążowe spacery to dla mnie stanowczo za mało. Dzieciate koleżanki pocieszają, że przy małym dziecku jest taki za.pieprz, że raz dwa to zleci
ja właśnie liczę że te kilogramy zlecą w przeważającej części podczas porodu, a i z resztą sobie poradzimy

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
No i ubawiłam się. Mam znajomą, która stara się o dziecko już jakiś czas, ale nic z tego nie wychodzi. I nie przyszła na tę imprezę dlatego, że ja tam byłam, ja czyli zaciążona (ta, której się udało). Jakiś czas temu zrobiła brzydki numer innej koleżance w ciąży. Ogólnie rzecz ujmując - rozumiem ją, nie mam za złe, ale nie zamierzam nikogo przepraszać za to, że jestem w ciąży I jak usłyszałam, czemu nie przyszła, to...no cóż
współczuję koleżance, i nawet rozumiem jej motyw, tylko szkoda że nie zachowała tego dla siebie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
oczywiście że mogę dac przepis..ale to jest przepis z serca i lat gotowania dla rodziny ..żadne tam specjalny z książek kucharskich..
dzięki trochę jest z tym zabawy, ale jakoś to ogarnę
Stary 2013-03-11, 13:26   #2475
ankaaa206
Wtajemniczenie

o kurczaki wygrałam licytację, jakiś ktoś co chwilę przebijał, ale udało się fotelik maxi cosi za 210 zł czyli ponad stówka zaoszczędzona

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:32   #2476
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
o kurczaki wygrałam licytację, jakiś ktoś co chwilę przebijał, ale udało się fotelik maxi cosi za 210 zł czyli ponad stówka zaoszczędzona

citi kupiłaś?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:33   #2477
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje

W

G
Stary 2013-03-11, 13:35   #2478
antoinettee
Zadomowienie

Ufff, nareszcie Was nadrobiłam Całą sobotę przechodziłam po galerii bo nam otworzyli w mieście. O matko ile ludzi, okazało się, że tylu się ich zeszło, bo Jula koncert grała. Dzieciarni tyle, że ojej.
Nie wiem skąd w niektórych ludziach brak kultury, ale naoglądałam się tego i jestem zniesmaczona. W Tesco ustało kilka dziewczyn przy żelkach na wagę i zamiast do torebki to do buzi i memłają. W sklepie odzieżowym oglądam bluzki a jakieś babko wlazło przede mnie i mało mnie nie stretowała mimo tego, że widziała, że mam brzuch. Mój TŻ tylko się hamował, żeby jej czegoś nie powiedzieć. Jak zobaczyłam ile tego bydła (nie obrażając normalnych ludzi, ale niewielu ich tam było) się naszło to poszliśmy do teściów. Od otwarcia minęło kilka dni więc myślałam, że będzie spokojniej a tu ZONK.

Co do karmienia piersią, jeśli będę miała pokarm a dzieciątko będzie się domagało jedzenia w miejscu publicznym to jasne, że nakarmię, ale na pewno się czymś zasłonię. Nie będę moimi wielkimi buforami świeciła. Wam też brodawki zrobiły się takie ogromne i ciemne? Wydaje mi się, że moje kiedyś były mniejsze

TŻ o dniu kobiet pamiętał . Z samego rana życzonka a wieczorem ja dostałam Raffaello a Julcia Toffifee Właśnie pałaszuję je do kawki

Jutro wizyta u lekarza. Zaczynam się trochę stresować żeby wszystko było dobrze a Julcia pozostała Julcią .
Załączam mój brzuszek w 25 TC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04155.jpg (121,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-11 o 13:37
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:42   #2479
nuna2
Zakorzenienie

antoniette piękny brzuś

ja nie jadłam nigdy serduszek drobiowych...
Stary 2013-03-11, 13:43   #2480
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje, ja chyba nigdy licytacji nie wygrałam Zawsze mnie ktoś przebijał a ja się wkurzałam . Na razie nie mam potrzeby żeby coś kupować, ale czas się nauczyć jak tak widzę ile to radości
Stary 2013-03-11, 13:43   #2481
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u lekarza. Zaczynam się trochę stresować żeby wszystko było dobrze a Julcia pozostała Julcią .
za brzuszek
co do galerii - ja dlatego średnio przepadam za takimi miejscami. za dużo ludzi
Stary 2013-03-11, 13:44   #2482
nuna2
Zakorzenienie

gratuluję udanych wizyt
banka uwazaj słońce z tym ciśnieniem

Dziewczyny znacie fajny krem do suchej skóry, który pomoże??
Stary 2013-03-11, 13:46   #2483
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Banka, a badałaś czy masz białko w moczu. żeby wykluczyć ew.zatrucie?
no wlasnie za to kciuki trzymalyscie i naszczescie brak
Cytat:
Ufff, nareszcie Was nadrobiłam Całą sobotę przechodziłam po galerii bo nam otworzyli w mieście. O matko ile ludzi, okazało się, że tylu się ich zeszło, bo Jula koncert grała. Dzieciarni tyle, że ojej.
Nie wiem skąd w niektórych ludziach brak kultury, ale naoglądałam się tego i jestem zniesmaczona. W Tesco ustało kilka dziewczyn przy żelkach na wagę i zamiast do torebki to do buzi i memłają. W sklepie odzieżowym oglądam bluzki a jakieś babko wlazło przede mnie i mało mnie nie stretowała mimo tego, że widziała, że mam brzuch. Mój TŻ tylko się hamował, żeby jej czegoś nie powiedzieć. Jak zobaczyłam ile tego bydła (nie obrażając normalnych ludzi, ale niewielu ich tam było) się naszło to poszliśmy do teściów. Od otwarcia minęło kilka dni więc myślałam, że będzie spokojniej a tu ZONK.

Co do karmienia piersią, jeśli będę miała pokarm a dzieciątko będzie się domagało jedzenia w miejscu publicznym to jasne, że nakarmię, ale na pewno się czymś zasłonię. Nie będę moimi wielkimi buforami świeciła. Wam też brodawki zrobiły się takie ogromne i ciemne? Wydaje mi się, że moje kiedyś były mniejsze

TŻ o dniu kobiet pamiętał . Z samego rana życzonka a wieczorem ja dostałam Raffaello a Julcia Toffifee Właśnie pałaszuję je do kawki

pieknyy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:47   #2484
szczesliwa25
Rozeznanie

antoniette - ależ cudny brzuszek! Taka piłeczka - mój jest znacznie bardziej 'rozlany'

wyciągnęłam z szafy suknię ślubną, jakaś dziewczyna chce przyjechać i przymierzyć - i się zastanawiam jak ja w nią wlazłam jeszcze nie tak dawno temu, a przede wszystkim jak mi się w ten gorset cycki zmieściły
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:48   #2485
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
antoniette piękny brzuś

ja nie jadłam nigdy serduszek drobiowych...
Dziękuje Z dnia na dzień coraz większy a mi coraz bardziej chce się jeść
Od którego tygodnia macica naciska na żołądek? Chyba dobrze piszę, że żołądek (??) bo jakoś czego ostatnio nie zjem to mam zgagę. To może być od tego czy jeszcze za wcześnie żeby zapuściła się w te rejony?
Stary 2013-03-11, 13:49   #2486
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Śliczny brzuszek

Co do pogrubionego to mam tak samo Pół cyca to brodawki
Stary 2013-03-11, 13:52   #2487
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee
Chyba dobrze piszę, że żołądek (??) bo jakoś czego ostatnio nie zjem to mam zgagę. To może być od tego czy jeszcze za wcześnie żeby zapuściła się w te rejony?
nie wiem od czego to, ale ja jestem w 25t i zgagę mam regularnie
Stary 2013-03-11, 13:54   #2488
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale mam dziś beznadziejny dzień...Jakiś taki śpiący i humoru brak ale nic dziwnego jak za oknem szaro buro i zaczyna padać śnieg...

Kto mi streści weekend??

A my dziś zaczynamy 28tc czyli 7 miesiąc tak??

Oczywiście o wózku brak jakichkolwiek informacji... Już wydrukowałam wszytsko na policje i w piątek się wybieramy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:55   #2489
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratulacje

za brzuszek
co do galerii - ja dlatego średnio przepadam za takimi miejscami. za dużo ludzi :brzydal
:
dzięki
Mnie w tej galerii najbardziej skusiło KFC , ale jakoś szału nie było. Przy okazji pochodziliśmy trochę bo TŻ kurtki wiosennej potrzebował. Weszliśmy było w miarę spokojnie, a po 2 godzinach dziki tłum i szybka ewakuacja

Cytat:
no wlasnie za to kciuki trzymalyscie i naszczescie brak

pieknyy
dziękuję i cieszę się, że wyniki oki
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
antoniette - ależ cudny brzuszek! Taka piłeczka - mój jest znacznie bardziej 'rozlany'

wyciągnęłam z szafy suknię ślubną, jakaś dziewczyna chce przyjechać i przymierzyć - i się zastanawiam jak ja w nią wlazłam jeszcze nie tak dawno temu, a przede wszystkim jak mi się w ten gorset cycki zmieściły
ty też na pewno masz śliczny brzuszek. Wszystkie mamy piękne bo w środku są nasze skarby

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek

Co do pogrubionego to mam tak samo Pół cyca to brodawki
No ja też na pół Jak zakładam biały sportowy stanik to wszystko prześwituje
Stary 2013-03-11, 13:56   #2490
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj cały dzień bez kompa
Dzisiaj wchodzę na pocztę - o wygrałam licytację Mury Ale niespodzianka

Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem domowe kino - oglądaliśmy "Mój przyjaciel Hachiko"... pół filmu przebeczałam
ooo, kolejna mura
gratki, fajna cena
a film jest świetny, tylko strasznie wzruszający i smutny

Cytat:
Jak tak Was czytam, to się podłamujęWygląda na to, że sporo przytyłam - jestem 30tc i mam już 12kg do przodu, z czego najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze, potem 1kg - 1,5kg na miesiąc
Kurka, oby to tylko zrzucić.
eeee.. kilogramami się nie przejmuj.. ja tam mam już 13 kg na plusie
z tyciem w ciąży nie ma reguły, najważniejsze żeby po ciąży w miarę szybko wrócić do swojej figury

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Generalnie ja zrobiłam sobie podsumowanie ostatnio na czym mi najbardziej zależy po ciąży względem mojego ciała i wyszło na to, że nie są to kg.
Uznałam, że tyjąc do 20 kg nie mam się czym przejmować, bo z 10-13 mi zejdzie przy porodzie, reszta pewno sama się zgubi a jak nie to 5 kg do zgubienia to nie dużo.Dałam radę kiedyś 20 kg to dam i 5 kg.
Włosy też nie, bo odrosną. Z resztą podobno mitem jest, że podcięcie włosów po ciąży pomaga. Nie pomaga, tylko po prostu mniej to widać. A jak hormony przestaną szaleć to i włosy wrócą do normy.
I oto zostały mi zęby, które są najważniejsze. Bo te jak stracę to dooopa. Dlatego z mega strachem w końcu zapisałam się do dentysty licząc, że okaże się, że wszystko jest ok
bardzo dobre podejście

Cytat:

Cytat:
nie stresuj się wizytą, na pewno wszystko jest ok
za brzuszek, śliczna piłeczka

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości