|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
o następna bez obowiązku gotowania... ![]() eh...zazdraszczam
|
|
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż nie lubi podrobów, ale jak się je ładnie skroi to zjada bez gadania. a ja lubię bardzo i serduszka i żołądki ![]() Kamciatka - nie masz się czym podłamywać. Kwestia wagi jest sprawą indywidualną, i zależy od tego jaki miałaś stan wyjściowy. poza tym porównania będą wiarygodne po porodzie - teraz każda z nas przybiera na wadze inaczej i inaczej rosną nam brzuszki
|
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze że wyniki w porzo..a cisnienie to trochę nie fajnie jak za wysokie co nie?? przeważnie trzeba bardziej kontrolowac i ewentualnie kiedy będzie bardzo za wysokie to wywołują poród prawda?? |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
helo ![]() a nom ja mierze codziennie cisnienie i co miesiac wizyta u kardiologa
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
becik 4
![]() zazdros zczę![]() humpback Brzuch mam spory, niby tych kg nie widać (wg opinii innych), no ale ja czuje dużą różnicę w miejscach tzw. strategicznych (uda i pupa). Wcześniej dużo na te miejsca ćwiczyłam, a ciążowe spacery to dla mnie stanowczo za mało. Dzieciate koleżanki pocieszają, że przy małym dziecku jest taki za.pieprz, że raz dwa to zleci
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sharpnowaja;3969565 9]halo halo
tęskniłyście? nawet nie wiem kiedy tu ostatni raz zawitałam, chyba we wtorek ![]() Na weekendzie jeszcze mieliśmy gości. Przyjechał mój braciszek z rodzinką. Eh dopiero teraz widzę ile jest pokus w naszym mieszkaniu na wyciągnięcie ręki maluszków. /QUOTE] ja właśnie się zastanawiałam gdzie Ty się tyle podziewałaś ![]() co do streszczeń to nie jestem w tym najlepsza sharp, ile masz cm w brzunio i kg na plusie?
|
#2468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo i kiedyś się zmagała z anoreksją i widzę, że bardzo liczy wszystkie kg., jak idziemy razem do kawiarni to ja zamawiam herbatkę + to na co mam ochotę, ona tylko herbatę. Pregnoreksja.jpg Generalnie ja zrobiłam sobie podsumowanie ostatnio na czym mi najbardziej zależy po ciąży względem mojego ciała i wyszło na to, że nie są to kg. Uznałam, że tyjąc do 20 kg nie mam się czym przejmować, bo z 10-13 mi zejdzie przy porodzie, reszta pewno sama się zgubi a jak nie to 5 kg do zgubienia to nie dużo.Dałam radę kiedyś 20 kg to dam i 5 kg. Włosy też nie, bo odrosną. Z resztą podobno mitem jest, że podcięcie włosów po ciąży pomaga. Nie pomaga, tylko po prostu mniej to widać. A jak hormony przestaną szaleć to i włosy wrócą do normy. I oto zostały mi zęby, które są najważniejsze. Bo te jak stracę to dooopa. Dlatego z mega strachem w końcu zapisałam się do dentysty licząc, że okaże się, że wszystko jest ok
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
oglądam trinny&susane jak ubierają polskę na tvn style i przypomniałam sobie jak bardzo lubię styl trinny ;-) z wyjątkiem tej torebki w panterkę
|
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta pierwsza pieluszka ze zdjęcia to pieluszka, do której wkłada się do środka wkład (podobno bardzo dobry jest przeszyty ręczniczek z Ikei lub specjalny, wymiarowy sprzedawany na sztuki), np na noc niektóre dziewczyny wkładają po dwie sztuki, żeby pieluszka nie przeciekła. Drugi gadżet to wg mnie otulacz. Najpierw zakładasz maluchowi tetrę a na to tę pieluszkę. Otulacze nie przeciekają (a przynajmniej nie powinny), wymienia się tylko pieluszkę. Porzucam linka do składania pieluszek:http://pieluszkarnia.pl/pol_m_Jak-sk...rowe-1091.html Ja jestem bardzo na tak, jeśli chodzi o pieluchy wielo i dużo się naczytałam. Mam nadzieję, że dam radę. Cytat:
Axella też wznoszę modły to tej bozi od cycków. Na razie urosły mi tylko ciut i mam B, ale mam nadzieję, że dobiję chociaż do C. Bardzo na to liczę I zazdroszczę Wam wszystkim z dużymi bimbałkami miseczka A to tragedia, zawsze się tego wstydziłam.Ja jestem po weekendzie wyjazdowym. Strasznie ciężko dochodzę do siebie. Siedzenie z imprezującym towarzystwem, to już nie dla mnie. Dzisiaj pęka mi głowa i czuję się strasznie wymięta. NA bank nie pojadę już nigdzie na taką imprezę. Ludziom strasznie ciężko zrozumieć, żę ciężarna potrzebuje spokoju i snu. No i ubawiłam się. Mam znajomą, która stara się o dziecko już jakiś czas, ale nic z tego nie wychodzi. I nie przyszła na tę imprezę dlatego, że ja tam byłam, ja czyli zaciążona (ta, której się udało). Jakiś czas temu zrobiła brzydki numer innej koleżance w ciąży. Ogólnie rzecz ujmując - rozumiem ją, nie mam za złe, ale nie zamierzam nikogo przepraszać za to, że jestem w ciąży I jak usłyszałam, czemu nie przyszła, to...no cóż Pisałyście o karmieniu w miejscach publicznych. Ja nie zamierzam paradować z cyckiem na wierzchu. Na pewno się zakryję, ale też nie zamierzam włóczyć się po centrach handlowych (siedliskach bakterii). Znajoma, która karmi jeszcze swoją roczną córeczkę potrafi to robić wszędzie i to bardzo ostentacyjnie. Jak byliśmy w pizzerii, to wyjęła cyca przy stoliku i karmiła małą, a obok siedzieli inni ludzie i to było dziwne. Mówi, że teraz nie ma piersi, tylko wymiona do karmienia. No hmm....jak dla mnie to takie niekobiece. Będziemy matkami, ale też kobietami i ja nie chcę, żeby ktoś obcy mój biust oglądał i przyglądał się tej całej fizjologii. W ogóle jakoś przeraża mnie karmienie, ale mam nadzieję, że po porodzie oswoję się z małym ssakiem przy piersi. A poza tym za oknem śniegu kupa i mam dosyć tej zimy! |
||
|
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz mnie coś strzeli, stolarz zrobił nam drzwi z taką szybką po środku, i chyba mu się porąbały strony przy wkładaniu jej, tzn od nas z mieszkania nic nie widać, trzeba naprawdę blisko podejść zeby zobaczyć np kto przyszedł, ale za to od strony klatki kurde całe nasze mieszkanie widać normalnie grr co za dekiel z niego.
|
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście że mogę dac przepis..ale to jest przepis z serca i lat gotowania dla rodziny ..żadne tam specjalny z książek kucharskich.. ........ bawienia jest trochę.. jak się dużo jej robi..dla większych głodomorów.. ..na oko 1kg żołądków musi byc..wiadomo oczyścić żołądeczki i pokrajać na cząsteczki..paseczki czy kosteczki..kto jak woli... Ja wycinam zbędne zgrubienia coby w ząbkach nie zgrzytało ![]() siup do garnka.. zalewam wodą też na oko.. ale taki większy garnek...liśc laurowy..ziele angielskie..łyżka przyprawy(kucharek..veget a..czy tam co w domu akurat jest)..no i ten proces gotowania to wiadomo długi musi byc..bo to żołądki..z reguły minimum dwie bite godziny..do miękkości...między czasie marcheweczka w krążki pokrojona ..pietruszka w korzeniu.. też mogą byc kółeczka .. seler (u nas w jednej lub dwóch częściach bo chłopy nie lubią)..jeśli chodzi o mnie starłabym na tarce... ziemniaczki pokrojone w kosteczkę..ilościowo raczej sama musisz wyczuc..jak lubicie...wiadomo trochę pieprzu ...ostrej papryki..lubczyku.. również dodaje natkę pietruszki(mam pomrożoną) no i jest taka przyprawa jak "zupa ogonowa"..zawsze trzy łyżki wsypuje..nadaje takie specyficznego aromatu tej zupce...troszkę magii... ..(przyprawa do zup)zupa z reguły jest gęsta i mięsista...ale z zasady jak nie śmietaną(bo nie do każdej zupy pasuje) robię zaklepkę z mąki i wody...(czy jak to tam się zwie) na koniec łyżeczka koncentratu pomidorowego..dla ładniejszego kolorku i apetyczniejszego smaku....sama widzisz żadna rewelacja ale jak ktoś lubi żołądeczki to na prawdę polecam bo jest przepyszna...no i kochana ja to gotuje z głowy ..i rytualnie... mogłam oczywiście czegoś nie napisac ..a tylko dlatego że nie stoję z łyżką ..nie mieszam i nie próbuje teraz tej zupki ..tylko piszę z pamięci..bez transu he he...każdy może po swojemu ją doprawiac ..wzbogacac warzywkami..czasami dodaje czerwonej papryki bez skórki w paseczkach na sam koniec gotowania...ale ten posmak trzeba lubić ![]() no i tyle ![]() i tak jak piszesz...moi do dzisiaj nie wiedzą że to są żołądki zawsze myślą że mięseczko..że gulaszowa..i ją uwielbiają
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-03-11 o 13:19 |
|
|
|
|
#2474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Cytat:
trochę jest z tym zabawy, ale jakoś to ogarnę
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurczaki wygrałam licytację, jakiś ktoś co chwilę przebijał, ale udało się fotelik maxi cosi za 210 zł czyli ponad stówka zaoszczędzona
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, nareszcie Was nadrobiłam
Nie wiem skąd w niektórych ludziach brak kultury, ale naoglądałam się tego i jestem zniesmaczona. W Tesco ustało kilka dziewczyn przy żelkach na wagę i zamiast do torebki to do buzi i memłają. W sklepie odzieżowym oglądam bluzki a jakieś babko wlazło przede mnie i mało mnie nie stretowała mimo tego, że widziała, że mam brzuch. Mój TŻ tylko się hamował, żeby jej czegoś nie powiedzieć. Jak zobaczyłam ile tego bydła (nie obrażając normalnych ludzi, ale niewielu ich tam było) się naszło to poszliśmy do teściów. Od otwarcia minęło kilka dni więc myślałam, że będzie spokojniej a tu ZONK. Co do karmienia piersią, jeśli będę miała pokarm a dzieciątko będzie się domagało jedzenia w miejscu publicznym to jasne, że nakarmię, ale na pewno się czymś zasłonię. Nie będę moimi wielkimi buforami ![]() ![]() TŻ o dniu kobiet pamiętał Właśnie pałaszuję je do kawki ![]() Jutro wizyta u lekarza. Zaczynam się trochę stresować żeby wszystko było dobrze a Julcia pozostała Julcią . Załączam mój brzuszek w 25 TC
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-11 o 13:37 |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
antoniette piękny brzuś
![]() ja nie jadłam nigdy serduszek drobiowych...
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze mnie ktoś przebijał a ja się wkurzałam . Na razie nie mam potrzeby żeby coś kupować, ale czas się nauczyć jak tak widzę ile to radości
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do galerii - ja dlatego średnio przepadam za takimi miejscami. za dużo ludzi
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję udanych wizyt
![]() banka uwazaj słońce z tym ciśnieniem ![]() Dziewczyny znacie fajny krem do suchej skóry, który pomoże??
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
antoniette - ależ cudny brzuszek! Taka piłeczka - mój jest znacznie bardziej 'rozlany'
![]() wyciągnęłam z szafy suknię ślubną, jakaś dziewczyna chce przyjechać i przymierzyć - i się zastanawiam jak ja w nią wlazłam jeszcze nie tak dawno temu, a przede wszystkim jak mi się w ten gorset cycki zmieściły
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje
Z dnia na dzień coraz większy a mi coraz bardziej chce się jeść ![]() Od którego tygodnia macica naciska na żołądek? Chyba dobrze piszę, że żołądek (??) bo jakoś czego ostatnio nie zjem to mam zgagę. To może być od tego czy jeszcze za wcześnie żeby zapuściła się w te rejony?
|
#2486 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to mam tak samo Pół cyca to brodawki
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś beznadziejny dzień...Jakiś taki śpiący i humoru brak ale nic dziwnego jak za oknem szaro buro i zaczyna padać śnieg... Kto mi streści weekend?? ![]() A my dziś zaczynamy 28tc czyli 7 miesiąc tak?? Oczywiście o wózku brak jakichkolwiek informacji... Już wydrukowałam wszytsko na policje i w piątek się wybieramy.
|
#2489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie w tej galerii najbardziej skusiło KFC , ale jakoś szału nie było. Przy okazji pochodziliśmy trochę bo TŻ kurtki wiosennej potrzebował. Weszliśmy było w miarę spokojnie, a po 2 godzinach dziki tłum i szybka ewakuacja ![]() Cytat:
Cytat:
Jak zakładam biały sportowy stanik to wszystko prześwituje
|
|
#2490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratki, fajna cena ![]() a film jest świetny, tylko strasznie wzruszający i smutny ![]() Cytat:
z tyciem w ciąży nie ma reguły, najważniejsze żeby po ciąży w miarę szybko wrócić do swojej figury ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za brzuszek, śliczna piłeczka
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

żeby hemoglobina szybko skoczyła

mój mąż nie lubi podrobów, ale jak się je ładnie skroi to zjada bez gadania. a ja lubię bardzo i serduszka i żołądki
((

Wojtuś lubi takie męskie żarcie

07.07.2012 

. Na razie nie mam potrzeby żeby coś kupować, ale czas się nauczyć jak tak widzę ile to radości
Z dnia na dzień coraz większy a mi coraz bardziej chce się jeść
Pół cyca to brodawki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)