|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
taką Little Tikes, co wkleiłaś, Heluta ma w żłobku - bardzo fajna, udało mi się nawet trochę pogotować na niej
mi się te drewniane podobają, ta z Ikea współgra z tymi ich sprzętami wszystkimi, tylko te ceny
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
O, dzięki za opinie
Taka używke mogę kupić za 100 zł, a ta drewniana nowa kosztuje 193. Więc jak na drewniane to mało. Gdyby nie cena, to zaraz bym te z Ikei kupiła ![]() Audrey, a to gadanie tej kuchenki po angielsku nie jest wkurzające?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-11 o 00:42 |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Tu są real foto tej drewnianej z dwóch forów, ktoś powklejał swoje.
Fajna no
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateuszek właśnie parę razy zrobił taką ciągnącą(ale nie jakoś strasznie), ale nie pod rząd-są też normalne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj spokój z tym podziwianiem Karaoke Hej. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ,,kupkowe" Wczoraj spędziliśmy dzień u teściów, a wieczór u moich rodziców, Julcia usnęła w drodze powrotnej. W nocy jedna pobudka+ o 6.30 na mleko( powinnam liczyć chyba jako dwie) A dzisiaj chyba siedzimy w domu- zimno, śniegowo
|
||||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() My po bardzo fajnym weekendzie, byliśmy u mojego chrześniaka, zrobiłam prawie 800 km za kierownicą ![]() Adaś szczęśliwy, bo do "dzidzi" pojechał, jak mały do niego doszedł (próbuje już sam chodzić), to aż onieśmielony był, ale przytulał się z nim słodko, a jak tamten spał, to stał i patrzył tylko z zachwytem w oczach Nawet mu nie przyszło do głowy żeby przeszkadzać, zaczepiać czy cokolwiek, oby mu tak zostało.A sama impreza super, tyle że u tamtej rodzinki zawsze czuję się świetnie Z małą atrakcją - chrzestny wyszedł zapalić, to tak się poślizgnął (przymrozek był) że złamał duży palec u nogi . Trzeba mieć pecha, nie?Co do zjeżdżalni to ja też rozważam zakup, bo moja mama kiedyś zrobiła mu zjeżdżalnię chałupniczą metodą - duża półka wyjęta z szafy, stabilnie oparta o wersalkę (patent z mojej "młodości"), i Adaś szalał jak najęty ![]() mamad1, bardzo miłe odwiedziny mieliście ![]() Kolina, jak po wizycie?? Brumku, to Tymek miał wesoło z koleżanką ![]() marzena_s, TŻ żyje? Odkładałam dziś małego nad ranem do łóżka, wstawałam z fotela, tak mnie coś szarpnęło w pachwinie że musiałam usiąść z powrotem... teraz już na szczęście mniej boli.Wiecie co z kurierem? W środę mi babka ściemniała, że paczka się znalazła, list przewozowy się odkleił, ale natychmiast wysyła maila i zostanie nadana błyskawicznie. W czwartek nie było, inna babka na infolinii zgłosiła to ponownie, w piątek dzwonię, a facet mi mówi że on ma w systemie informację tylko z czwartku, ze środy żadnej. Czyli pani sobie pracę olała. W końcu zadzwonił sprzedawca, mniej miło z nimi rozmawiał i wreszcie ktoś przyznał, że po prostu paczkę zgubili
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym tylko miała miejsce w kuchni, lub u Julci w pokoju ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że weekend udany, a Adaś widać będzie troskliwym braciszkiem |
||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ twierdził że on może jechać, ale nie ma mowy
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iustyna tez dorbze pisze, mozna zrobic za pol ceny samemu (my tak lawke i stol na dzialke robilismy) tyle ze akurat u nas ta cena z castoramy prawie rowlana sie cenie materialu (sama zjezdzalnia zwykle 200-300 jest) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-11 o 08:46 |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey super, że Helutka się wybawiła
![]() Brumku nie no ta drewniana kuchenka superowa! my żadnych światełek nie mamy, jedynie syczący palnik. najważniejsze dla dziewczyn to te szafeczki, półeczki - chowają tam kubeczki, talerzyki, garnuszki, wyciągają mieszają i gotują ![]() światełka to pewnie są fajne, ale obstawiam, że szybko się znudzą ![]() Aania tyle za kierownicą w ciąży dałaś radę jechać? no to szacun ![]() fajnie, że weekend udany ![]() ale ze złamanym palcem u nogi to pech niezły :/ nieźle z tym kurierem :/ dobrze, że Sprzedający stanął na wysokości zadania ![]() Monia a jak Twoje samopoczucie?
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
To gadanie można wyłączyć i się przyjemnie gotuje
![]() Te same dźwięki słuchane w kółko moyą być uciążliwe, ale w sumie to norma w zabawkach
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Telik, najpierw muszę znaleźć guru, który mnie nauczy tajemnej sztuki dziergania. (muszę pogadać z babciami tż, jak pojedziemy rodziców odwiedzić) Zazdroszczę karaoke w babskim gronie. Ja ostatnio miałam okazję wyjść w grudniu, a i tak moje balowanie trwało jakieś 1,5 godziny i tż zgarnął mnie do domu.![]() AA Ty kochana Nam zdjęcia Jaśka obiecywałaś, i co? ![]() Aniu, przecież wszędzie trąbią, że palenie szkodzi zdrowiu. Pamiętam, że pod koniec ciąży też takie "szarpnięcia" odczuwałam, to raczej normalne. ![]() Tż żyje i nawet trochę ozdrowiał jak Hania zaczęła gorączkować. ![]() Brumku, ja też myślałam, że plastik-fantastik lepszy ze względu na grające pierdołki, ale one już jej nie interesują. Gotuje w garnkach, sztućce wkłada do piekarnika lub naszych szuflad itd. Fajna zabawka, ale myślę że drewno na pewno będzie bardziej stabilne niż plastik. Sama się zastanawiałam jeszcze nad taką http://allegro.pl/drewniana-kuchnia-...088408227.html i gdybym miała drugi raz podjąć decyzję to wybrałabym drewno. ![]() Świetne te place zabaw- Hania jak tylko zobaczyła zdjęcie zaczęła krzyczeć "babaf, babaf". Mój tata obiecał wnukom zbudować na działce coś podobnego. Monia super okazje udało Ci się wyhaczyć. ![]() Iwa, i jak tam dzisiaj oczka Ali? Iwa, AgaG, a Was ktoś uczył szydełkowania, czy jesteście samoukami? Jeśli tak to z jakich pomocy korzystałyście? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-03-11 o 09:31 |
|
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Ta drewniana bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko dziękuję
no oczka póki co w miarę nawet nie było rano dużo ropki -ot troszeczkę, ale kataru się trochę pokazało więc pewnie jakieś przeziębienie... zobaczymy co będzie dalej co do szydełkowanie ja się uczyłam sama z internetu strony ze zdjęciami i opisami, filmiki w tamtym roku na wiosnę zaczęłam - zrobiłam 2 czapki i serwetkę do koszyka wielkanocnego + 1 maskotkę a później szydełko leżało i się kurzyło ![]() na początku to nawet szydełka nie umiałam trzymać ![]() no i teraz wzięło mnie na nowo
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
iwa - dzieki ale szczerze mwoiac do bani. ciagle mam mdlosci, ciagle bym spała... czekam na jakis przypływ sił... i sie doczekac nie moge! ale w sobote jakos na swiezym powietrzu byo mi lepiej niz kisic sie w domu. chce wiosny, lata
|
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z krainy królowej śniegu... zasypało nas totalnie niestety
mam prośbę kochane - mamy jutro kontrolną wizytę z Hanią w Poznaniu w klinice. proszę Was o magiczne kciuki i wracam do pracy |
|
|
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumciu ta drewniana jest urocza ale faktycznie nasze gusta mogą się róznić od tych dzieciowych w przedszkolu ok choć zobaczymy czy się dostaniemy, ale dyrektorka dała do zrozumienia że nie powinno być problemu tak to te montesorri a w piątek poszalałam oczywiście mikrofon był mój ![]() pieleszko kciuki moooooocno zaciskam
|
|
#4157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A złamany palec pana domu - cóż, nie na darmo sie mówi, ze papierosy szkodzą - Współczuję tego kłucia w pachwinie. Ale to chyba znak, że jesteśmy już coraz bliżej finiszu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli większość z Wam mówi to samo... Tymuś, jak widzi gdzieś zjeżdżalnię, prawdziwą czy narysowaną, to krzyczy "ziuuuuu" ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() Noc super - spanie od 21 do 8.30 Teraz dzieć śpi a ja chciałam popracować ze 40 minut, ale mnie złe kobiety zagadały i nic z tego ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() U nas tez zimą pełną gębą
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-11 o 21:33 |
|||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam moje bliźniaczki pokażę
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko
![]() ![]() ![]() U nas zimno i deszcz, śniegu nie ma ani grama. Ja po pierwszej wizycie u ortodonty ![]() Wzięła odcisk, założyła takie kółeczka rozpychające i dała skierowanie na rtg. Jutro z rana jadę. W piątek prawdopodobnie założy mi już aparat ![]() Radek już którąś noc z rzędu ma przesikanego pampersa. Nie wiem o co chodzi Zakładam tak jak zawsze, w pieluszce niewiele a śpiochy całe mokre. wkurza mnie to. |
|
|
|
#4160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja przez tą pogodę czuję się identycznie - oprócz tych mdłości ![]() a serio to oby dolegliwości szybko minęły! Cytat:
Cytat:
super, że Tymuś tak pospał ładnie ![]() pierwsze co mi do głowy przychodzi to może rozmiar trzeba by zmienić już na większy?
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za duże to raczej nie są, bo 4 go obgniatały. Odzwyczaiłam się od nocnego przebierania i szlag mnie trafia jak o 3,30 muszę Radzia przebierać ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Radek od wczoraj mówi dzisy (jeansy)
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A procent już przekazany urocze ![]() Patik-gdzie Ty?Znowu nas tylko podczytujesz? |
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA KOLINKA MA JUŻ DAMIANKA PO DRUGIEJ STRONIE BRZUSZKA 3180 i 55 cm Oliweczka jestem, znowu "tylko" podczytuje Lili u nas też są mokre body czasami, a pielucha nie jest jakoś mocno napompowana. Może za bardzo do przodu / do tyłu bierzesz pampersa? Pieleszka kciuki !! Ja też oglądałam te place zabaw, mój tata chyba zrobi jak będzie miał cza, tylko drzewo kupimy... jeszcze przemyślę sprawę. Ceny nowych zwalają z nóg.
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolina, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolinko gratulację ogromna,
wracaj szybko do nas zdrowa Jasiu upodobał sobie ikonke i chodzi z wywalonym językiem
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli tak to moze jednak sa za duze , moje dziecko najciezsze na watku a u nas nic ciekawego sie nie dzieje siedzimy w domu bo pogoda ohydna Pieleszko
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-03-11 o 19:31 |
|
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Weszłam a tu takie wieści!!!!!!!! Kolinko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! klask i:![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Nawet nie wiem kiedy minął cały tydzień ![]() Cały czas walczymy z katarem...juz chyba z 10 dni ![]() PieleszkaOczywiscie trzymamy kciuki! TelikEwka tez latała kilka dni pokazujac wszytskim jezyk na szczescie juz zapomniała![]() I zaczynamy rezygnowac z mm na rzecz mleka krowiego-Ewka piła do tej pory 3 razy mm, teraz na sniadanko mleko krowie poki co nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
kolina gratulacje!!!
Kinga to chyba nudystka. Nie dosc ze skarpet nie chce, zabunkrowala gdzies kapcie to jeszcze ciagle spodnie sciaga i bodziaka odpina
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jakby chodziła nago. Właśnie 30min temu położyłam ją spać, przyszłam za 15min, bo mówiła że chce wyjść z łóżeczka, a ona goła stoi pampersa nawet ściągnęła ![]() KOLINAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Gratuluję
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
Kolina gratulacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

zapraszam

. Trzeba mieć pecha, nie?
teraz już na szczęście mniej boli.

A drewniane od tysiąca w górę. nawet używane
A marzył mi się taki drewniany plac zabaw, coś jak te:

klask i: