|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Dorotkę położyłam na brzuchu i spi 3,5h już!
|
|
|
|
#693 |
|
Lurker ;)
|
NinaSzaja dzieki za rady, troche panikuje, bo caly czas mam w glowie slowa poloznej ze szpitala, ze jesli nie bede wybudzac to pozniej mala moze w ogole sie nie obudzic...
Co do odchudzania poprosilam wczoraj TZ o jogurty z mala zawartoscia cukru. I co kupil? Deser czekoladowy ze smietana, ryz z czekolada i serki z dzemami wisienka ja nie zamowilam jeszcze pasa bo wlasnie nie ma zadnego na moje aktualne wymiary napisz pod koniec dnia jak sie Twoj sprawuje!Nie wiem czy ktoras sie na tym zna, poszukuje orbitreka do 500 zl, na allegro sa takie tanie ale czytalam ze same shity
|
#694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jednaak moj pracuje ciągle tzn jest tylko na weekendy, to tez inaczej. Jakby był codziennie to bym od niego więcej na pewno wymagałą a tak widze jaki jest styrany. W każdym razie, nie jest źle. Miał byc wczoraj seksik to bida usnął ![]() Cytat:
tez polecam krem oilatum super jest. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396] Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was ![]() http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE] Cytat:
tylko strasznie mnie po tych cwiczeniach bolały plecy i kark. Ale na pewno wróce do tego cwiczenia bo efekty NIESAMOWITE. No i bieganko. na skakance nigdy nie skakałam tzn jak małolatka byłam. Hula hopem nie umiem kręcic ![]() ![]() kurna ale zimno. Moja mała nadal ma kaszel, dostaje syrop, ale doszedł katar a raczej sapka no nie wiem nie leci jej z nosa, ale jak odciągam to sporo glutków itd. Psikam wodą morską i odciągam. Jak spi to jej na szczescie nie przeszkadza no jak nie kima to męczy się. Zaraz zadzwonie do lekarza zapytam sie co robic, jak zyc;p Na dodatek mnie coś bierze. Miałam byc dzis na uczelni do 16to poszłam tylko na poranne zajęcia bo póxnie nie miałam małej z kim zostawić. Ale jestem głodna a jaki mam sajgon w pokoju jeju cza isc posprzątać ![]() Dziewczyny i mam pytanie odnośnie kwiatków w doniczce! dostałam STORCZYKA. Jak się nim zająć? Może któraś wie, bo ja nie mam pojęcia jak się kwiotkami zajmować. Mam jednego w pokoju to musze go tylko podlewać raz na 3 dni;p a tym kwiotkiem to nie wiem ;p tzt powiedzial, że mnie udusi jak kwiatek nie przetrwa ;p ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dziwne to ale z piersi mi leci sto razy szybciej niż z butelki (z piersi 4 stumyczki pod ciśnieniem-je około 4 minut a w butli jest jedna maciupka dziurka i je dłuuugo). Cytat:
![]() Sarah Czasem oliwką BD-robię masaż, czasem mleczko Johnsons a jak jest już poirytowana to odpuszczam, tylko bardzo dokładnie osuszam po kąpieli, żeby się odparzenia gdzieś nie porobiły. Fifania Witaj ![]() Hehe ja też tak mam, że nie pamiętam co w nocy się działo...Albo jeszcze mam taką fazę, że myślę sobie: muszę przewinąć małą i zasypiam, śni mi się, że ją przewinęłam, budze się a ona ciągle nieprzewinięta a ja zasypiam i tak w kółko
|
||
|
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Od skakanki też się zarąbiście łydki wyrabiają, nóżki wyglądają jak u sarenki. Też powoli chcę wrócić do skakania, tylko muszę się odblokować. Boję się, że jak będę skakać, to mi wszystko wyleci przez pipkę.
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#698 |
|
BAN stały
|
ja to bym chetnie sobie poskakała na skaknce, ale u mnie dopiero 4 tydzien pologu sie zaczął więc nie wiem czy już mogę.
dziewczyny a jak Wy sobie radzicie organizacyjnie? bo ja mam wrażenie że nie ogarniam. ciągle nie mam na coś czasu..a to nie mogę zjeść..a to nie mam czasu się wykąpać rano bo ciągle coś...jak coś zaplanuje to zazwyczaj robię to 3 dni później bo po prostu nie mam kiedy ja coś źle robię czy taki już urok macierzyństwa?
|
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o Pameli nie ma juz mowy ![]() Juz mam @.. Mysłałam ze to tylko plamienie po tabletkach, ale jednak nie ![]() najlepsze jest to że nie mam żadnych bóli brzucha, pleców i innych dolegliwości, widocznie mam dobrze dobrane tabsy ![]() Marsi a jakie polecasz ćwiczenia, przy rozstepie mięsni brzucha? Wcześnie tak pobieżnie czytałam ze np brzuszki są wykluczone, bo jeszcze pogarszają problem. Dziewczyny, też to macie ?
|
|
|
#700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) No nareszcie. Żeby więcej tam nie wracali![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396]Bijkora, niepoważna ta lekarka ![]() Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was ![]() http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39701103]Dorotkę położyłam na brzuchu i spi 3,5h już![/QUOTE]
|
||
|
|
|
#701 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, skutki uboczne tabletek wychodzą po czasie, ja też nie miałam z początku żadnych bóli, plamień, ani innych gówien, a wszystkie 4 rodzaje, jakie stosowałam, dawały później beznadziejne efekty: od jednych puchłam, od drugich wściekałam się na wszystko i wszystkich, chodziłam wiecznie zła, od trzecich miałam zerowe libido, a od czwartych migreny, także wiesz...
Wszystko się pojawiało dopiero po kilku tygodniach. Ale życzę Ci oczywiście, żeby Twoje były idealnie dobrane, ja mam nadzieję, że uda mi się takie kiedyś znaleźć.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-11 o 14:29 |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, moj ostatnio spal 5godz na brzuszku, dalej by spal, ale musielismy przeniesc do lozeczka i sie obudzil
a na kanapie w salonie nie bedzie przeca spal ![]() Marsi, o, wlasnie licytuje tej firmy
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
nie, z ostrołęki ale chodziłam do lekarza z wyszkowa
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziolszki, Pietraszko robi takiego samolocika jak jest na brzuszku, dzwiga i glowke i nozki, tak mega, mega wysoko, to dobrze? :P
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja matka chyba by się skichała jakby wiedziała że tyle dzieci mogą. Mi mówi tak:możesz kłaść na brzuszku ale tylko nie za długo te jej mądrości-eh
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sobie nie radzę, najgorzej że jak mała uśnie koło mnie lub na rękach to ja nie mogę się ruszyć... ona zaraz się wybudza i dupa:/.... więc mój dzień wygląda tak że przykrywam sobie łóżko kocem na kolenach laptop obok Hania jak śpi to czasem na szybko wrzuce/rozwiesze pranie odkurze czy obiad jakiś zmontuje w 30 min ale żeby tak coś od początku do końca to..... naczynia ostatnio myłam a nogą husiałam Hanie w bujaczku i i tak ich do końca nie umyłam.... dobija mnie to Cytat:
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam tak samo! Moja niunia się zazwyczaj budzi, gdy nie ma mnie obok, nic nie mogę zrobić, teraz chodzę z tłustymi włosami, upiętymi w wysokiego kucyka, żeby nie było widać smalcu. Masakra!
|
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strach sie bać! ![]() Cytat:
a co do ekarki to bez komentarza ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396] Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was ![]() http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE] Padłam, wstałam i jeszcze raz padłam REWELACJA!!!! |
||
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
I co do strczyków to najlepiej jak stoją na wschodnią stronę, lub w półcieniu
Do dziewczyn któe maja hula hop jakie je macie? bo niektore na allegro powalaja ceną....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-11 o 15:23 |
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda,ze u mnie czegoś takiego nie dawali bo by mi sie przydało zwłaszcza w nocy,bo tez karmie na polspiocha i nigdy nie pamietam który cyc był ostatnio eksploatowany. Byliśmy u lekarza mały rośnie jak na drożdżach,mamy wagę 4695 rozmawiałam z pediatra o tym denerwowaniu sie przy piersi, ja do tej pory karmiłam schematam pierś- potem butów z mm,poradziła mi żeby dawać po piersi butle jak są nerwy,ale nie duzo a potem znowu pierś jak już maluch bedzie spokojniejszy.Ach od wczoraj motamy sie moja wypożyczona chusta,mi sie bardzo podoba,za to moj syn nie do końca zadowolony,ale będziemy jeszcze próbować. swoją droga fajna opcja z ta wypożyczalnia,na tydzień czasu kosztuje mnie to 20 zł a przez ten czas na pewno bede już wiedzieć czy kupić własna. |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po szczepieniu, Ola przy 5 in 1 nawet nie zapłakała, jedynie przy pneumokokach (one ponoć bolą jak po mięśniu się rozchodzi). A po rota na razie jest ok małą je inie ma zadnych sensacji zoladkowych |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi troszkę czasu dla siebie daje huśtawka, Mały uwielbia być bujany więc zawsze te 15 minut spokojnie posiedzi, a mogę coś wokół siebie zrobić.
jedyny minus to, to, że coraz mniej miejsca w salonie. Na środku stoi leżaczek-bujaczek, obok huśtawka i wózek. I tak ratuję się czym mogę jak Niunio nie chce spać
|
|
|
|
#715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm, w warzywach też są weglowodany ![]() bardziej słyszałam o tym,żeby proporcje wyglądały 70% do 30% czyli przewaga białka a reszta węgle Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
idz na siłownie w swoim mieście, na każdej siłce jest trener wykwalifikowany z odpowiednimi uprawnieniami, on Ci powie jakie ćwiczenia można i będzie czuwać nad poprawnością potem sama się nauczysz w domu ale pierwszy raz musisz zrobić to pod okiem wprawionej osoby im szybciej zaczniesz ćwiczyć tym szybciej mięśnie wrócą do formy jak chcesz to jutro będę u fizykoterpeuty bo mam rehabilitacje to zapytam od czego zacząć na pewno możesz robić ćwiczenia pilates i tym sobie nie zaszkodzisz nie znam człowieka wrzuciłam w google jeden jadłospis,wyglądał całkiem całkiem tylko ten pan wyklucza chyba węglowodanyhm tylko wiesz jak to z tymi dietami cud, każdy na co innego reaguje,trzeba działać intuicyjnie polecam 10 przykazań żywieniowych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694http:// a po ile??? bo w moim mieście jest promocja za 149 jak bardzo chcesz mogę Ci kupić i wysłać Onella nie zdążylam jeszcze zdjęć porobić ale wrzuciłam kilka dodatków z mojej kuchni na forum https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=354 a tu są pokoje dzieci, kawałek łazienki, sypialni i salonu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=320 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=321 tylko to są stare zdjęcia chyba z początku stycznia, troszkę ruszyło już do przodu i np w sypialni mam już stoliki nocne itp
|
||||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi ale super się zapowiada
![]() ![]() ![]() a komody białe mamy takie same
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie odnośnie czyszczenia noska. Najpierw psikam wodą a potem wyciągam fridą, i teraz pytanie czy jak wkładam końcówkę fridy do jednej dziurki by wyciągnąć glutki to drugą dziurkę muszę zatkać palcem ??? bo jeśłi tak tzn. że ciągle robimy źle
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-11 o 16:13 |
||
|
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Śliczna! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396] Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was ![]() http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE] Padłam Michaś wreszcie zasnął Jutro idziemy na 10 szczepić. Boję się jak cholera.Myślicie że te chusty są ok? Bardzo mi się ta w rąby podoba ![]() http://allegro.pl/womar-chusta-n17-z...076189006.html |
|||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taka sama tapete w salonie tylk w jasnym kolorze co Ty w sypialni ![]() u mnie też w kuchni stoi deska do prasowania leżaczek bujaczek w pokoju fotelik samochodowy wózek.... a to dobiero początki.... ![]() ha ! połozyłam małą do łóżeczka bo w miare spokojna była i zrobiłam sobie henne na brwi
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396]
Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was ![]() http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE] Dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

poprosilam wczoraj TZ o jogurty z mala zawartoscia cukru. I co kupil? Deser czekoladowy ze smietana, ryz z czekolada i serki z dzemami
napisz pod koniec dnia jak sie Twoj sprawuje!
Ochrzczą nam córcię tylko wtedy, gdy sami weźmiemy ślub - może być za jednym zamachem, nawet za darmo to zrobią 

to super podejście

6 5 4 3 2 1
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)