|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Hej
![]() Motylek, widziałam, że już wiadomo co i jak z tymi pieluszkami, to się nie cofam a Ty jesteś zdecydowana na wielorazówki?Ash na pewno damy radę z wielorazówkami, w końcu chyba pranie nas nie przerosnie a Ty jak sie przeprowadzisz do UK to pewnie będziesz miała suszarkę w mieszkanku, bo tam to must have to już w ogóle będziesz żyła jak królowa![]() Ja też robię pranie, powoli, bo powoli, ale robię, bo czas leci ![]() Co do fotelików, wrzucam link z info jak zdjąć pokrowiec z Maxi Cosi http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...abrio.html?v=2 polecam tez robić zdjęcia ze zdejmowania, bo później przydają się przy ubieraniu fotelika dodam, ze pokrowiec superszybko schnie
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
trzeba by mieć pecha pewnie, ale szkoda, że u nas nie przecinają pasów po wypadkach, wtedy było łatwiej mieć pewność
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#2523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tną tam kobiet, których nie trzeba, po prostu jak ktoś ma wskazania najczęściej wybiera ten szpital i rodzą tam kobiety z całej małopolski i podkarpackiego nawet. Także luz z resztą jak tam leżałam to przewinęło się przez moją salę kilka babek ze wskazaniami do cc i to takimi konkretnymi a nie tak, że na życzenie.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę dziwnie, że ordynator robi wzmiankę o ilości cesarek na Kopernika, przecież logiczne, że tam trafiają skomplikowane przypadki, często w ostatniej chwili.... za negocjacjektóry krem Ci tak spaskudził skórę?
|
|
#2525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia w negocjacjach ![]() Cytat:
ta perspektywa mnie niezwykle cieszy Właśnie dziś nawet patrzyłam na mieszkania do wynajęcia i wszędzie na wyposażeniu jest suszarka, albo pralko-suszarka
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-11 o 15:49 |
||||
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie jak nie będę prała chyba, a pałąk w elei jest skórzany czy skóropodobny to nie ma nawet jak wyprać
|
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zwierzątka ?
|
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AA, Mama i ja, krem na rozstępy, poza tym cuchnie:/ ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szacunek kobieto, ile to Ci zajęło? bo mi by zajęło tydzień ![]() co do prasowania, to jeśli dane mi będzie powstać z kanapy przed porodem, to chciałabym po pierwszym praniu wyprasować, ale to tylko do zdjęcia ![]() potem nie zamierzam, swoich nie prasuję. żelazko jest w ruchu raz w roku, średnia z kilku lat ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() nie wiem, co by mogło pomóc na uczulenie, chyba trzeba poczekać aż samo zniknie
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
STRESZCZENIE (takie na szybko): to tak z grubsza bo z ciensza nie zapamiętałam ![]() 1. Axella walczy z tztem o pozbycie się psa.. W mieszkaniu jest beagle i jest strasznie głupi, je wszystko co się podwinie i na wszystkich szczeka.. a właściciel nie wyraził zgody na przebywanie zwięrzaka.. 2. BYło czy będziecie mieli kosz na oddzielne pranie dla malego 3. Doszły nowe mamusie - witamy!! 4. Było o prasowaniu - czy prasujemy czy nie ciuszki no i czy pierzemy wszystko az po rożek.. 5. Aas walczy z dieta cukrzycową, cukrzycy się już pozbyła diety jeszcze nie.. 6. Było o piciu soku buraczanego, że w burakach malo się żelazo wchłania.. 7. Było o sesjach brzuszkowych - co nam sie podoba co nie.. 8. Pawie wrzuciła piękny sensorek, który zrobiła.. 9. A Axella też wrzucała swoje zdjęcie, ale nikt nie wierzył ze to ona:p 10. Dziewczyny dalej walczą z remontami, inne z analitykami by dostać kredyt.. A i zapomniałam o gorącym temacie 11..Karmienie w miejscach publicznych.. 12. O dniu Kobiet- czy składali zyczenia i co dali TŻci.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-11 o 16:04 |
||
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E to olej pranie wózka jeszcze się napierzeszsię robią
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, do jazdy tyłem to i wypadkowy będzie dobry bo te pasy nie przenoszą ciężaru. Te późniejsze to już co innego.
Nowy to na balkon wywietrzyć ze smrodu farby.
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze ktoś lubi się obnażac:p
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie. Tak mi się wydaje z mechanicznego punktu widzenia, że nawet jak coś było to przecież te pasy tylko małe obciążenie dostały więc nic się nie powinno stać. Nie wiem co jeszcze może być "nadszarpnięte" po wypadku.
W takim do jazdy przodem to te pasy są bardzo ważne, bo one utrzymują dziecko, w tym do jazdy tyłem tylko przytrzymują, bo ono i tak leży.
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://pinterest.com/fannyg/diy/ szkoda, że się nie robią ale filc przychodzi na dniach! ja koniecznie muszę zrobić girlandę z trójkątów, bo od miesięcy za mną chodzi, ale jednak nie z materiałów, bo nie mam skrawków, a z papieru ciekawe czy się zrobi
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może kiedyś ![]() Cytat:
marchewka ![]() no zawodowo to robisz..wszystko w jednym ![]() właśnie potańczyłam sobie w kuchni..obiad na szybko.. makaron z sosem carbonara z dużą ilością świeżego kopru i natki pietruszki..no i dużą ilością smażonego boczku!!! zalane nie słodką ale gęstą tłustą śmietaną!do tego wyciągłam z zamrażalnika różyczki brokuł i kalafiora ..ugotuje i poleje bułką z masełkiem...w pół godzinki się obróciłam...czekam tylko aż makaronik dojdzie (dla odmiany świderki) ![]() lubięęę toooo!!
|
||
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak kupować auto zespawane z dwóch różnych sztuk. Już lepiej kupić nowy fotelik troszkej gorszej marki niż markowy niewiadomego pochodzenia, tak moim zdaniem... |
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo jaa ale się objadłam
![]() buraczki, suróweczka, ziemniaczki z koperkiem i kotleciki... a teraz cała masa garów do mycia... nienawidzę myć naczyń ! mogłabym w zamian prasować cały dzień (zawsze prasuję na stojąco, nie lubię na siedząco)
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Finansowo nas nie urządzają, ale w jakieś jeszcze się zaopatrzymy i będą na zmianę, albo na wszelki wypadek o ile się sprawdzą i ja się przy nich sprawdzę
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Lublana- mam to samo zdanie co Ty odnośnie fotelików. Jeśli brał udział w wypadku- to absolutnie nie jest już do użycia! nawet jeśli wygląda na niezniszczony.
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to Ci sie spodoba http://www.cottonballlights.pl/ rozważałam przez chwilę, ale uznałam, że będzie za dużo nasyfione koło tego łóżeczka i straci wszystko urok
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oprócz buraczków miałam mizerie (no śmietana mnie z dominowała) i sałatkę z sałaty pomidora rzodkiewki ogórka z oliwą z oliwek i przyprawami ziołowymi..z dodatkiem sera białego w kostce....mniam... też nie lubię myc tego stosu.... czasami wydaje mi się że nic innego nie robie tylko gary myje... no ale..od tygodnia.. za zakupiony telefon synkowi mojemu..mam labę na mycie naczyń niech wie że w tym świecie i tych czasach nic za darmo nie ma
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja lubię zmywać naczynia, nawet bardzo, no ale mam zmywarkę, więc ta przyjemność mnie omija |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
a propo fotelików polecam strone i filmy na niej
http://fotelik.info/pl/news/crashtes...elikow,51.html 1:30 wypadek i dziecko w gondolce:/
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pyszna sałateczka ![]() ale masz super, że syn myje gary ![]() szkoda, tylko , że nie bezinteresownie, ale i tak świetnie, że "odpracowuje" to co dostał klask i:
|
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co powiedzą na środowym seminarium o fotelikach.
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne te kule i piękne kolooooory co chwilę można zmienić dekorację, tak że jest czas na girlandę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

a Ty jesteś zdecydowana na wielorazówki?
a Ty jak sie przeprowadzisz do UK to pewnie będziesz miała suszarkę w mieszkanku, bo tam to must have to już w ogóle będziesz żyła jak królowa

nie tną tam kobiet, których nie trzeba, po prostu jak ktoś ma wskazania najczęściej wybiera ten szpital i rodzą tam kobiety z całej małopolski i podkarpackiego nawet. Także luz
za negocjacje

zalane nie słodką ale gęstą tłustą śmietaną!
klask i: