|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
Scarlett- a ty kiedy idziesz pod noz? |
||
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Dziewczyny, a tak a propos diety - to w mojej szkole rodzenia mowili,z e teraz juz nie ma diety dla karmiacych jako takiej - tylko dobrze jest dodawac nowe rzeczy do diety co 3 dni np, zeby jakby co wiedziec, co uczulilo. U Was tez tak mowili? Mysle, zeby zaczac faktycznie od gotowanych lub grilowanych ryb i drobiu i po tygodniu wprowadzac inne miesa itd, na szczescie kwiecien to jeszcze nie miesiac truskawek
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a biała czekolada to może i dobra ale to sam syf, właśnie tłuszcz z cukrem, po co to jeść?chyba ze jako dodatek to powiedzmy rozumiem włączając się do dyskusji na temat prania; tak mam uczulenie na niektóre proszki, i tak jadę w sprawdzonym Vizirze który mnie nie uczula wszystko łącznie z firankami i wszystkim innym do czego jest potrzebny detergent, a podłogi myje wodą z Ludwikiem ze względu na dziecko i kota zeby sie nie nawdychali jakiegoś pronto itp wynalazków bo czytałam ze zwierzęta mogą źle znosić środki do podłogi i nie będę używać wód toaletowych po urodzeniu dziecka, tylko antyperspirantu żeby dziecko czuło mój zapach etc. wiec nie rozumiem skąd te ataki na OC bo ja rozumiem jej komentarze, które często wytykają wprost czyjąś niekonsekwencje w postępowaniu lub rozumowaniu może ja jakaś nieczuła jestem ale nie za bardzo wiem laski o co wam chodzi? po małej ilości waszych postów widzę, że chyba nie rozumiecie klimatu tego wątku
|
|
|
#3154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niemowlaka nie planuję kłaść na firankach ( chociaż je też piorę w takim samym proszku jak wszystko inne) dywanów nie mam ( drewniane podłogi, poza tym Mąż alergik więc źle znosi takie hodowle roztoczy w domu ) a obicie kanapy prałam ( scarlett Sorry, to internet i musisz się nauczyć, że nie wszystkie opinie jakie przeczytasz muszą być po Twojej myśli I jakoś trzeba z tym żyć ![]() Cytat:
Swoją drogą jaka bieda, czytać wiele wątków mamusiowych i nie udzielać się w dyskusji, musisz być naprawdę ciekawą osobą z ciekawym życie i wieloma rzeczami do powiedzenia ( taaaak sarkazm) Jak się komuś nie podoba, zawsze można dać ignor i po temacie Cytat:
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wizyty co tydzień i jeszcze nie mam wyznaczonego terminu cc, ale prawdopodobnie za 10-14 dni.
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
LABIRYNT Kate Mosse
Ot czytadło, ale (wstyd się przyznać) w ciąży mój poziom literatury spadł poniżej przeciętnej Jeśli w ogóle mogę się na czymś skupić...
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Śliczne maluszki, gratuluję świeżo upieczonym mamusiom ![]() Odebrałam dziś wyniki badań i okazało się, że mam białko w moczu (21 mg/dl). Oczywiście pierwsze co to się przeraziłam, że zatrucie ciążowe, ale ciśnienie mam takie jak zawsze 120/80, nic nie spuchłam, nawet obrączka jakaś taka luźniejsza mi się wydaje. Jutro na szczęście mam wizytę, więc się dowiem co i jak, ale obawiam się, że dostanę skierowanie do szpitala. Czytam Was na bieżąco, jednak nie udzielam się, bo nie mam jak :/ |
|
|
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
he he fajnie nikt nie rodzi, a dla urozmaicenia mamy dzis maly cat fight
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Heheh, jak juz weszlam na parenting z ta dieta, to od razu o 37 TC poczytalam i :"Trzydziesty siódmy tydzień to najwyższy czas, by zacząć przygotowywać się do porodu na poważnie. Powinnaś mieć już dawno gotową torbę do szpitala, a właściwie dwie – jedną dla siebie, a drugą dla dziecka. " hrhrhr
wiem wiem, nie musicie znowu o tym marudzic Kurcze osiagam dzis szczyt swojego lenistwa - co prawda rozliczylam PITa i uregulowalam jedna formalna rzecz jeszcze (tutaj prosze o aplauz ), ale tak poza tym od paru godzin nie robie absolutnie nic - choc grafik juz naprawde napiety i do tego mezu dzownil, ze bedzie dlugo w pracy siedzial - to akurat moglaby porobic wszystko zalegle- lae kompletnie, kompletnie nie moge sie zmusic do niczego
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. ja też bym chyba wolala od razu iść pod nóż, niż czekać, ale lekarze na pewno mają powody.
Nestelle, powtórzę raz jeszcze - wielki szacun dla Ciebie, jestem pełna podziwu ![]() OC, jeśli chodzi o ser np żółty, to na Kopernika np szkolili, żeby na wieczór sobie kajzerkę z żółtym serkiem zjeść Ja zarzucam sobie insulinę w małych dawkach - śniadanie 3- obiad 3- kolacja 2 i jakoś przędę. Ciśnienie mam cały czas takie samo 130 parę na 90 parę. Dzisiaj bylam w diagnostyce dorobić białko całkowite i albuminy we krwi, nie puchnę juz tak spektakularnie, ale puchnę. No i czekam na listonosza, bo pozamawiałam kilka rzeczy Zastanawiam się nad piżamą do karmienia... do domu raczej, ale w szpitalu po cc można mieć piżamę, czy raczej koszule tylko, bo łatwiej ja podnieść i sprawdzać wszystko?
|
|
#3164 |
|
Przyczajenie
|
Witam Ciężarówki i Mamuśki
![]() Dziś mam 34t3d leci... Byłam na GBS i położna wraz z ginką obdarły mnie z wszelkich złudzeń wcześniejszego porodu... nie wiem już sama czy dotrwam do tego 20 kwietnia ( tak wychodzi z pierwszego USG robionego w 8tc) ledwo chodzę ledwo żyję ledwo funkcjonuję...brzuch mam ogromny jak na swoja posturę położna aż oczy wywaliła że dawno takiego nie widziała ja przy wzroście 160 ważąca 72kg z brzuchem na 117 cm w obwodzie niczym sunąca buka z muminków... do tego opuchnięte ręce i stopy jedyne obuwie jakie mogę założyć to eleganckie emu zakupione za 30 zeta w biedronce....(najlepszy zakup ostatnich miesięcy chodzę w nich już od paźdźiernika non stop praktycznie). Ostatnio jak na USG w 32tc wyszło że mały ma już 2,5kg po cichu myślałam że jeszcze tak z miesiąc i może się wykluje ale dziś jak zapytałam o ten termin to ginka stwierdziła że raczej dziecko będzie duże a nie że wcześniej urodze... nie wyobrażam sobie brzucha za miesiąc chyba mi skóra całkiem popęka...
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaprzeczasz sama sobie, najpierw piszesz, że zwykłe zapytanie a teraz, że oczywiście że z sarkazmem bo dla Ciebie to idiotyzm. Nikt Cie nie prosił o wyjawianie co dla Ciebie jest idiotyzmem a co nie. Zastanów się czasami, czy swoimi wypowiedziami nie obrażasz czasem ludzi. Czasem trzeba pomyśleć zanim się coś napisze. |
|
|
|
|
|
#3166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo w sumie po co Dragusie trzymają skoro i tak jej cc mają robić po co ma cierpieć ból skurczy no nie wiem takie moje rozumowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzieki za odpowiedz Cytat:
za wizyte oby to nic powaznego
|
|
|
#3167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jurcze, ale ładniutki chłopaczek
![]() Cytat:
ja nie kupuję ale koleżanka ma mi pożyczyć Cytat:
Ale powiem Ci, że Tobie tez sie lanie należy, że tyle czekałaś mimo tego że to 3ci poród... Ja już się spodziewam, że jak przede mną na IP będą tylko 2 osoby to i tak się naczekam minimum godzinę na przyjęcie... Bo jak szłam do szpitala i we wrzesniu i teraz to jakoś nie wyróżniali rodzących
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
mąż mi się zgubił
Właśnie dzwonił, że wsiadł nie z tym kolegą co miał wracać i jest w sąsiednim mieście i nie wie jak wrócić... i szuka busów bo MUSZĄ jakieś do Krakowa być ![]() A poza tym czekam na mamę - 16.03 kończy roczne sprawozdania i dopiero wtedy może przyjechać Chociaż teraz sobie myślę... po co ona właściwi ma przyjeżdżać... ![]() A, no i jeszcze ten 18.03 mnie korci.... I na dokładkę, nauczona niektórymi JUŻ RODZĄCYMI u nas na wątku podchodzę z dystansem do słów "14 dni Pani raczej nie wytrzyma"
|
|
|
#3170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja osiagam dzis szczyt lenistwa, ale po nieprzespanej nocce czuje sie masarycznie. Cytat:
Z tym ubieraniem to ja sie tez zastanawiam, niby mowia, ze jedna warstwe wiecej niz my. Tylko, ze ja jestem takim zmarzlakiem, ze po domu zawsze w 2 warstwach, chyba bede raczej do stroju tz dopasowywac
|
||
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
O, a nam na SR mówiły babeczki, żeby ubierać malucha tak, jak sami się ubieramy...
|
|
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci. Ja tez mam takie chwile , ze chcialabym sie cala doslownie rozdrapac...
|
|
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie chodzi o to że podziwiam Cię że tyle rzeczy byłaś w stanie zrobić zanim pojedziesz do szpitala, bo nie jedna z nas sobie tego nie wyobraża... ![]() Cytat:
nie no brak słów, tyle po terminie i jeszcze każą czekać![]() za Dragusię i FlorkaCytat:
za wizytęCytat:
|
||||
|
|
|
|
#3174 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i dobrze, że jutra wizytaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nestelle Witamy w domku to już po bólu teraz troszkę odpocznij i zrelaksuj się mamusiu Cytat:
brak słów![]() za wizytę duży maluszek trolla2405 ja podłogę myję raz w tygodniu wrzątkiem i tylko wrzątkiem, meble wycieram wodą z płynem do naczyń a raz na jakiś czas jak mi się przypomni to użyję pronto ![]() A pranie jaki proszek się nawinie w takim piorę ale teraz mam dylemat w czym wyprać dla Małej ubranka ![]() nie wiem za bardzo o co z tym praniem i sprzątaniem chodzi bo ja mam jakąś manię czytania od tyłu ![]() OtTakaJa trzymam kciuki by to nic groźnego i powtórz jutro z rana badanie na to białko w moczu ![]() Mi6ka pakowaniem torby się nie przejmuj mamy czas zobacz jak sprawnie to poszło Nestelle jak się spakowała to urodziła to chyba nie ma sensu wcześniej ![]() karolka280888 ![]() Sorceresss to w takim razie czekamy na rozwój akcji jak się brzuszek obniżył A lekarzem się nie przejmuj jak tak powiedział to chyba wszystko u Ciebie dobrze tylko czekać ![]() Pani22ka słodziak z Torresa Nestelle Kuba jest boski normalnie łzy w oczach ależ te twoje dzieciaki to słodziaki i jakie mądre pogratulować tylko rodzicom Poza tym podziwiam ledwo ze szpitala wyszła a już wszystko ogarnia i jeszcze na necie buszuje ![]() Wielki szacun dla Ciebie Kobietko idę dalej nadrabiać
|
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3177 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazwyczaj półki i rzeczy w witrynie za szybką (typu kieliszki, itp) wystarczało żebym odkurzała raz na 3 m-ce... A teraz zauwazyłam, że po 2 tyg siwa warstwa na półkach Ale to podobno od grzejników - bo powietrze suche i wszystko się unosi... A że okres grzewczy się powoli kończy, to może będzie lepiejCytat:
Cytat:
Ja jednak podeszłabym póki co to tego troszkę na chlodno - w końcu dopiero wczoraj ją tam przyjęli i na pewno chcą trochę poobserwować i mieć pewność jakie rozwiązanie będzie najlepsze... Bo z terminami porodu to róznie bywa. Tym bardziej, że Dragusia miała dwa terminy... A do tego jeszcze cos ostatnio wspominała, że w innym szpiatlu jej wyliczyli jeszcze jakies trzeci termin A w tym szpitalu w którym teraz jest ja byłam w zeszłym tygodniu te pięć dni... I byly dwa przypadki dziewczyn, co do których okazało się, że terminy zostały im źle przez ginów wyliczone (o 2 tygodnie!) i wcale nie były w skończonym 40 tyg jak się zgłaszały, tylko w 38... a to jednak różnica No bo po co wyciągac malucha przed czasem?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jakoś tak myslę, że dziecka zimą w krótkim rękawku kłaść nie będę... więc pewnie jeden rękawek będe ubierać na początku
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz do wyboru ten weekend albo następny. Bo jak na razie to panuje trend na weekendowe rozpakowywanieteż bym była pzrestraszona, jakbym takie coś usłyszała ![]() Co do męża - mój by się cieszył na taką diagnozę, na mnie to raczej ciąża anty-seksowo wpłynęła ![]() Cytat:
W sumie to ja nie mam w ogóle żadnych zabawek kupionych. Wiadomo, ze ma początku maluszkowi nie będą potrzebne, liczę też na kreatywność rodziny i znajomych karolka miałam jeszcze coś napisać, ale strasznie mi komp zamula i muszę reset zrobić, a jak nie pomoże, to
|
||
|
|
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakolało - więc dyskusję cza zakończyć, bo niewygodna dla Ciebie, bo pokazuje prawdę. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:11 |
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie tylko o te pranie chodzi. Znalazłabym conajmniej 5 Twoich czepialskich postów do różnych dziewczyn, tylko właśnie nie mam czasu bo musze się zająć moim "nieciekawym i nudnym" życiem. Mogłabym to rozwinąć ale jesteś w ciąży i nie chce Cie denerwować bo mi szkoda dzidziusia Twojego. Mogłaś dać ignor na mój post równie dobrze i poprostu przemyślec moją uwagę. Nie pisałam żeby Cie obrazić tylko żeby zwrócić Twoją uwagę jak to wygląda, ale widze po wypowiedziach że to celowe z Twojej strony. Odpowiadając na Twoją zaczepkę-musisz być bardzo zadowolona z życia skoro swoją frustracje wyładowujesz na forum z mojej strony to tyle.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

ej no JAJA se robia co nie ...?? wiadomo ze lepiej jak sie sama akcja rozwinie ALE jest juz 12dni po ...

hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada...
po małej ilości waszych postów widzę, że chyba nie rozumiecie klimatu tego wątku
A co do brawo to preferuję ciekawszą prasę, za to widzę że Ty czytasz skoro wiesz że mogą się tym zainteresować 

za wizyte oby to nic powaznego
05.07.2008
Ale powiem Ci, że Tobie tez sie lanie należy, że tyle czekałaś mimo tego że to 3ci poród...
Ja już się spodziewam, że jak przede mną na IP będą tylko 2 osoby to i tak się naczekam minimum godzinę na przyjęcie... Bo jak szłam do szpitala i we wrzesniu i teraz to jakoś nie wyróżniali rodzących
Wspolczuje Ci. Ja tez mam takie chwile , ze chcialabym sie cala doslownie rozdrapac...

Zazwyczaj półki i rzeczy w witrynie za szybką (typu kieliszki, itp) wystarczało żebym odkurzała raz na 3 m-ce... A teraz zauwazyłam, że po 2 tyg siwa warstwa na półkach