MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 16:18   #3151
Zaciazona
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

ej no JAJA se robia co nie ...?? wiadomo ze lepiej jak sie sama akcja rozwinie ALE jest juz 12dni po ...

mi kumpela opowiadala jak tutaj w Norge na szczescie nie w Bergen tylko w miescie obok ... pojechala 12dni po terminie ... ZERO USG nic ... na nast dzien dali jej OKsy i 4 dni jej wywolywali
laske prawie rozerwalo ... od srodka bo okazlo sie ze mlody na 4,700 i 62 cm ... urodzil sie ''prawie'' martwy 45 min go reanimowali
wiec sorry za duzo sie slyszy przypadkow - ja bym na jej miejscu zadzwonila do innego szpitala i spytala sie jak oni sie na taka sytuacje zapatruja ... zapyatc zawsze mozna

[/B]

hihi - wez to z drugiejs trony ze Jeszcze z domu nie wyszlas do tego fryzerja ... bo pewnie MAZ by sie troche zdziwil na ''obiad''

Dobra wstalam .... a jaka wyspana jestem ohohoh - pelna energi szkoda ze nic sie robic nie chce
odgrzalam se obiad ... i zalegam przed Lapkiem

.
Tez bym poszla do innego szpitala. To juz jest za dlugo, 2 tyg temu mogli chociaz oxy sprobowac a nie teraz nie urodzi naturalnie, trzeba cesarke robic. Masakra. Nie widze ani jednego powodu dla ktorego lepiej czekac na acje porodowa.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A do tego mam fajną książkę (przynajmniej tak się zapowiada) więc przyjmuję kierunek łóżka!
A jaka? Szukam inspiracji.

Scarlett- a ty kiedy idziesz pod noz?
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:21   #3152
Mi6ka
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziewczyny, a tak a propos diety - to w mojej szkole rodzenia mowili,z e teraz juz nie ma diety dla karmiacych jako takiej - tylko dobrze jest dodawac nowe rzeczy do diety co 3 dni np, zeby jakby co wiedziec, co uczulilo. U Was tez tak mowili? Mysle, zeby zaczac faktycznie od gotowanych lub grilowanych ryb i drobiu i po tygodniu wprowadzac inne miesa itd, na szczescie kwiecien to jeszcze nie miesiac truskawek
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:25   #3153
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Czytam teraz co można jeść karmiąc piersią itp artykuły i jedna rzecz mnie zaciekawiła, bo piszę, że można czekoladę białą hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada...
Bo ja już tak się nie mogę doczekać nn kawałeczek czekolady, czegoś słodkiego, serniczka jej na prawdę coś mnie dzisiaj dopadło
http://parenting.pl/portal/dieta-matki-karmiacej
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Bo biala czekolada to nie czekolada - tylko tluszcz z cukrem
chyba chodzi o kakao, może uczulać, ja miałam zakaz jedzenie czekolady jak byłam mała bo mi wychodziło uczulenie na nadgarstkach i chyba buzi; co było najgorsze? moja babcia była pielgniarką w szpitalu i w tych ciezkich czasach mieliśmy magiczny barek który pachniał czekoladą i kawą, tyle tego miała
a biała czekolada to może i dobra ale to sam syf, właśnie tłuszcz z cukrem, po co to jeść?chyba ze jako dodatek to powiedzmy rozumiem

włączając się do dyskusji na temat prania; tak mam uczulenie na niektóre proszki, i tak jadę w sprawdzonym Vizirze który mnie nie uczula wszystko łącznie z firankami i wszystkim innym do czego jest potrzebny detergent, a podłogi myje wodą z Ludwikiem ze względu na dziecko i kota zeby sie nie nawdychali jakiegoś pronto itp wynalazków bo czytałam ze zwierzęta mogą źle znosić środki do podłogi
i nie będę używać wód toaletowych po urodzeniu dziecka, tylko antyperspirantu żeby dziecko czuło mój zapach etc.
wiec nie rozumiem skąd te ataki na OC bo ja rozumiem jej komentarze, które często wytykają wprost czyjąś niekonsekwencje w postępowaniu lub rozumowaniu
może ja jakaś nieczuła jestem ale nie za bardzo wiem laski o co wam chodzi? po małej ilości waszych postów widzę, że chyba nie rozumiecie klimatu tego wątku
Stary 2013-03-11, 16:27   #3154
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
"Jak rozumiem, wszystkie Twoje i chłopa rzeczy, koce, kanapy też prałaś w płatach ?"

Szkoda, że nie nadmieniłaś tu jeszcze dywanów, zasłon, i obić mebli.

Powiem Ci, że jeśli to jest zwykłe, normalne pytanie bez nutki sarkazmu - to ja chyba naprawdę niepotrzebnie na to forum wchodziłam. Ja mam trochę inna definicję co do normalnych zapytań.

Ja tylko prosiłam o poradę ile płatków dać. Doskonale wiem jakie rzeczy w czym mam prać.
Oczywiście że z sarkazmem, bo dla mnie to idiotyzm, ale zamiast się obruszać wystarczy napisać " a ja uważam, że nie ma potrzeby bo.. ble ble".
Ja niemowlaka nie planuję kłaść na firankach ( chociaż je też piorę w takim samym proszku jak wszystko inne) dywanów nie mam ( drewniane podłogi, poza tym Mąż alergik więc źle znosi takie hodowle roztoczy w domu ) a obicie kanapy prałam ( scarlett ) też w tym samym bo mam zdejmowane

Sorry, to internet i musisz się nauczyć, że nie wszystkie opinie jakie przeczytasz muszą być po Twojej myśli I jakoś trzeba z tym żyć

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wiesz, tu nie chodzi o to czy sie przejmiesz, czy nie. Poprostu jesteś strasznie czepialska, śledziłam wiele mamusiowych wątków i nie spotkałam takiej wredoty jak Ty ;p troche dystansu i przemyśl to co napisałam po prostu. Jak ktos tylko zwróci Ci uwagę że się czepiasz to zaraz się rzucasz że to tylko twoje zdanie i nie wiedziałaś ze oczekiwała ta osoba poklepania po plecach. No sorry ale można milej napisać swoje zdanie. Może czerpiesz jakąś dziką satysfakcję z tego że kogoś podkurzysz? Jak scarlett? A co do brawo to preferuję ciekawszą prasę, za to widzę że Ty czytasz skoro wiesz że mogą się tym zainteresować
No cóż, więc jako swoją zasługę mogę sobie wpisać do pamiętniczka, że "zmusiłam" Cię do napisania czegoś po wielu miesiącach czytania, szkoda tylko że nie napisałaś nic ciekawego, wnoszącego do dyskusji na jakikolwiek temat, a zajęłaś się mną Swoją drogą jaka bieda, czytać wiele wątków mamusiowych i nie udzielać się w dyskusji, musisz być naprawdę ciekawą osobą z ciekawym życie i wieloma rzeczami do powiedzenia ( taaaak sarkazm) Jak się komuś nie podoba, zawsze można dać ignor i po temacie

Cytat:
Czytam teraz co można jeść karmiąc piersią itp artykuły i jedna rzecz mnie zaciekawiła, bo piszę, że można czekoladę białą hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada...
Bo ja już tak się nie mogę doczekać nn kawałeczek czekolady, czegoś słodkiego, serniczka jej na prawdę coś mnie dzisiaj dopadło
Ja się nie wgłębiałam w temat, ale coś jest na rzeczy, bo moja jedna przyjaciółka nic nie schudła podczas karmienia córki - bo odkryła że może jeść białą czekoladę i biszkopty
Stary 2013-03-11, 16:27   #3155
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

Scarlett- a ty kiedy idziesz pod noz?
Mam wizyty co tydzień i jeszcze nie mam wyznaczonego terminu cc, ale prawdopodobnie za 10-14 dni.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:29   #3156
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaka? Szukam inspiracji.
LABIRYNT Kate Mosse
Ot czytadło, ale (wstyd się przyznać) w ciąży mój poziom literatury spadł poniżej przeciętnej Jeśli w ogóle mogę się na czymś skupić...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:29   #3157
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Oczywiście że z sarkazmem, bo dla mnie to idiotyzm, ale zamiast się obruszać wystarczy napisać " a ja uważam, że nie ma potrzeby bo.. ble ble".
Ja niemowlaka nie planuję kłaść na firankach ( chociaż je też piorę w takim samym proszku jak wszystko inne) dywanów nie mam ( drewniane podłogi, poza tym Mąż alergik więc źle znosi takie hodowle roztoczy w domu ) a obicie kanapy prałam ( scarlett ) też w tym samym bo mam zdejmowane

Sorry, to internet i musisz się nauczyć, że nie wszystkie opinie jakie przeczytasz muszą być po Twojej myśli I jakoś trzeba z tym żyć

No cóż, więc jako swoją zasługę mogę sobie wpisać do pamiętniczka, że "zmusiłam" Cię do napisania czegoś po wielu miesiącach czytania, szkoda tylko że nie napisałaś nic ciekawego, wnoszącego do dyskusji na jakikolwiek temat, a zajęłaś się mną Swoją drogą jaka bieda, czytać wiele wątków mamusiowych i nie udzielać się w dyskusji, musisz być naprawdę ciekawą osobą z ciekawym życie i wieloma rzeczami do powiedzenia ( taaaak sarkazm) Jak się komuś nie podoba, zawsze można dać ignor i po temacie

Ja się nie wgłębiałam w temat, ale coś jest na rzeczy, bo moja jedna przyjaciółka nic nie schudła podczas karmienia córki - bo odkryła że może jeść białą czekoladę i biszkopty
jakoś wcześniej nie pisałaś o obiciu tylko o kanapie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:36   #3158
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Śliczne maluszki, gratuluję świeżo upieczonym mamusiom

Odebrałam dziś wyniki badań i okazało się, że mam białko w moczu (21 mg/dl). Oczywiście pierwsze co to się przeraziłam, że zatrucie ciążowe, ale ciśnienie mam takie jak zawsze 120/80, nic nie spuchłam, nawet obrączka jakaś taka luźniejsza mi się wydaje. Jutro na szczęście mam wizytę, więc się dowiem co i jak, ale obawiam się, że dostanę skierowanie do szpitala.

Czytam Was na bieżąco, jednak nie udzielam się, bo nie mam jak :/

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:37   #3159
Zaciazona
Raczkowanie

he he fajnie nikt nie rodzi, a dla urozmaicenia mamy dzis maly cat fight
iiiii haaaaa
Stary 2013-03-11, 16:37   #3160
Mi6ka
Rozeznanie

Heheh, jak juz weszlam na parenting z ta dieta, to od razu o 37 TC poczytalam i :"Trzydziesty siódmy tydzień to najwyższy czas, by zacząć przygotowywać się do porodu na poważnie. Powinnaś mieć już dawno gotową torbę do szpitala, a właściwie dwie – jedną dla siebie, a drugą dla dziecka. " hrhrhr wiem wiem, nie musicie znowu o tym marudzic Kurcze osiagam dzis szczyt swojego lenistwa - co prawda rozliczylam PITa i uregulowalam jedna formalna rzecz jeszcze (tutaj prosze o aplauz ), ale tak poza tym od paru godzin nie robie absolutnie nic - choc grafik juz naprawde napiety i do tego mezu dzownil, ze bedzie dlugo w pracy siedzial - to akurat moglaby porobic wszystko zalegle- lae kompletnie, kompletnie nie moge sie zmusic do niczego Marazm kompletny - ktos ma tak jeszcze dzis?
Stary 2013-03-11, 16:38   #3161
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
chyba chodzi o kakao, może uczulać, ja miałam zakaz jedzenie czekolady jak byłam mała bo mi wychodziło uczulenie na nadgarstkach i chyba buzi; co było najgorsze? moja babcia była pielgniarką w szpitalu i w tych ciezkich czasach mieliśmy magiczny barek który pachniał czekoladą i kawą, tyle tego miała
a biała czekolada to może i dobra ale to sam syf, właśnie tłuszcz z cukrem, po co to jeść?chyba ze jako dodatek to powiedzmy rozumiem
Wiesz od grudnia nie miałam w ustach słodyczy dlatego marze o paseczku czekolady a że syf to w tej chwili mnie najmniej obchodzi, po prostu już tak mi brakuję słodkiego, że szok i dlatego się tym zainteresowałam więc skoro biała ma mniejsze ryzyko uczulenia to na kosteczkę, dwie się skuszę po porodzie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:39   #3162
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Odebrałam dziś wyniki badań i okazało się, że mam białko w moczu (21 mg/dl). Oczywiście pierwsze co to się przeraziłam, że zatrucie ciążowe, ale ciśnienie mam takie jak zawsze 120/80, nic nie spuchłam, nawet obrączka jakaś taka luźniejsza mi się wydaje. Jutro na szczęście mam wizytę, więc się dowiem co i jak, ale obawiam się, że dostanę skierowanie do szpitala.

O to moze dla wzbogacenia moich aktywnosci jednak cos zrobie - zmierze cisnienie i sprawdze, czy dam rade zalozyc obraczke
Stary 2013-03-11, 16:39   #3163
bzinka
Zadomowienie

Dragusia, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. ja też bym chyba wolala od razu iść pod nóż, niż czekać, ale lekarze na pewno mają powody.

Nestelle, powtórzę raz jeszcze - wielki szacun dla Ciebie, jestem pełna podziwu

OC, jeśli chodzi o ser np żółty, to na Kopernika np szkolili, żeby na wieczór sobie kajzerkę z żółtym serkiem zjeść

Ja zarzucam sobie insulinę w małych dawkach - śniadanie 3- obiad 3- kolacja 2 i jakoś przędę.
Ciśnienie mam cały czas takie samo 130 parę na 90 parę.
Dzisiaj bylam w diagnostyce dorobić białko całkowite i albuminy we krwi, nie puchnę juz tak spektakularnie, ale puchnę.
No i czekam na listonosza, bo pozamawiałam kilka rzeczy
Zastanawiam się nad piżamą do karmienia... do domu raczej, ale w szpitalu po cc można mieć piżamę, czy raczej koszule tylko, bo łatwiej ja podnieść i sprawdzać wszystko?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:42   #3164
karolka280888
Przyczajenie

Witam Ciężarówki i Mamuśki
Dziś mam 34t3d leci... Byłam na GBS i położna wraz z ginką obdarły mnie z wszelkich złudzeń wcześniejszego porodu... nie wiem już sama czy dotrwam do tego 20 kwietnia ( tak wychodzi z pierwszego USG robionego w 8tc) ledwo chodzę ledwo żyję ledwo funkcjonuję...brzuch mam ogromny jak na swoja posturę położna aż oczy wywaliła że dawno takiego nie widziała ja przy wzroście 160 ważąca 72kg z brzuchem na 117 cm w obwodzie niczym sunąca buka z muminków... do tego opuchnięte ręce i stopy jedyne obuwie jakie mogę założyć to eleganckie emu zakupione za 30 zeta w biedronce....(najlepszy zakup ostatnich miesięcy chodzę w nich już od paźdźiernika non stop praktycznie). Ostatnio jak na USG w 32tc wyszło że mały ma już 2,5kg po cichu myślałam że jeszcze tak z miesiąc i może się wykluje ale dziś jak zapytałam o ten termin to ginka stwierdziła że raczej dziecko będzie duże a nie że wcześniej urodze... nie wyobrażam sobie brzucha za miesiąc chyba mi skóra całkiem popęka...
karolka280888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:43   #3165
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz co, sorki za stwierdzenie , ale śmieszna jesteś. Nikogo nie pytałam o zdanie w czym co prac, a skoro chciałaś się podzielić swoim zdaniem i zapewne ogromną wiedzą na ten temat to trzeba było napisać to Twoje " Ja UWAŻAM "
Zaprzeczasz sama sobie, najpierw piszesz, że zwykłe zapytanie a teraz, że oczywiście że z sarkazmem bo dla Ciebie to idiotyzm. Nikt Cie nie prosił o wyjawianie co dla Ciebie jest idiotyzmem a co nie. Zastanów się czasami, czy swoimi wypowiedziami nie obrażasz czasem ludzi.
Czasem trzeba pomyśleć zanim się coś napisze.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:45   #3166
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
zagłosowane .
co do ciuszków to ja ubieram po 1 warstwie ... tzn 1 rękawek , na to spioch bez rękawów i skarpetki .
:
dzieki tez tak bieram i sie zastanawiałam czy nie za cienko ubieram

Cytat:
Ale u Ciebie Małpko, to był jednak inny przypadek, bo chyba z tego co pamiętam coś nie tak z łożyskiem było na końcówce i chcieli uniknąc pewnie powtórki z rozrywki
.
no właśnie nie wiem jak to ze mną było ale była dziewczyna ze mną cc ze względu na siatkówke druga na astmę i wszystkim lekarz mówił ze jak ma być cc to lepiej zrobić zanim sie akcja zacznie
bo w sumie po co Dragusie trzymają skoro i tak jej cc mają robić po co ma cierpieć ból skurczy no nie wiem takie moje rozumowanie

Cytat:
A ja dziewczyny wróciłam od lekarza... i jakby to ująć... olał mnie! Powiedział, że jak nic mi się dziać nie będzie to mam już nie przychodzić do niego Tylko zadzwonić albo smsa napisać jak urodzę
Spytał kiedy mi brzuch opadł... na co ja wielkie gały: OPADŁ? A OPADŁ??? szkoda, że tego nie czułam... i nie widzę...
Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!
Powiedział, że zachęca do naturalnych metod, aby akcja nabrała tempa (bo przy moim AFI to już wskazane) - a najbardziej naturalne jest co? Mąż

Wstawiłam pieluchy do prania, na obiad krem z brokuła bo nie mam siły nic gotować... zrobiłam dzisiaj setki milionów km za kółkiem i padam z nóg! A do tego mam fajną książkę (przynajmniej tak się zapowiada) więc przyjmuję kierunek łóżka!
no to bierz męża i wywołujcie ten poród

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!

yy tak więc witam w klubie.. co prawda nie spaliłam niczego ale wczoraj na ten przykład serwowałam kawę mrożoną i podałam ją- bez kawy mrożonej tzn. do mleka nie wsypałam i podałam samo mleko z bitą śmietaną na górze! dobrze, że tylko dla mnie i męża bo jakbym taki numer wycięła przy gościach to bym się spaliła hahha
:

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

ja zakładam body z długim rękawem i pół śpiochy
:
dzieki za odpowiedz

Cytat:

za wizyte oby to nic powaznego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:47   #3167
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Torresa
jurcze, ale ładniutki chłopaczek Normalnie taki trochę latynoski wygląd ma Ojjj... będzie łamaczem kobiecych serc
Cytat:
nie mam od czego odpoczywać w sumie .... tż zrobił mi dziś obiad , posprzątał , ja pojechałam po zakupy ... wszystko zie si ...
Ale na razie mały w domku będzie .tż odwiezie dzieci,ja przywiozę, będziemy się wymieniać ...
wiecie co Kuba mi powiedział dzisiaj ... " dziękuję mamuś,że nam urodziłaś Roszka". Jest bardzo kochany .
No nic idziemy się położyć
kochany
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupowałyście poduszkę fasolkę do karmienia?
przyda się??
ja nie kupuję ale koleżanka ma mi pożyczyć
Cytat:
dobra ... póki mam czas to serwuję opis porodu :

a więc jak pisałam wcześniej w czwartek ok 12 w nocy spakowałam torbę i poszłam spac . ok 4 rano obudziła mnie "CHĘĆ " skorzystania z toalety .... i poszłam spac dalej ,po 6 zaczął mnie pobolewaćc brzuch więc juz wiedziałam i wstałam ... zrobiłam psom jedzenie, przygotowałam dzieciakom śniadanie ,zapakowałm kubie do plecaka kanapkę ,właczyłam zmyware ,pralkę i suszarke , o 6 .30 obudziłam tżta aby "lepiej zjadł sniadanie już " , o 7 obudziłam dzieci , a tż zadzwonił po moich rodziców aby przyjechali do naszych dzieci w razie czego , ja w tym czasie ubrałam dzieci , one zjadły sniadanie a ja się "podmalowałam " .dostałam skurczy co 5 min. regularnie więc zawieżliśmy kubę do szkoły- ale tż musiał odprowadzić bo ja nie mogłam już wysiąść jak przyszedł miałam co 3 min.
I teraz właściwa część -po drodze zadzwoniliśmy do mojej położnej ,że jadę , w szpitalu byliśmy o 8 .40 a skurcze miałam non- stop, weszłam od razu na izbę przyjęć i mówię ,że do porodu i skurcze mam już cały czas - babka na to -dowód poproszę i proszę usiąść - ja patrzę a tam peeełno już czekających ... mówię ,że nie usiądę bo nie dam rady -będę stała ... i nagle tel .na szczęście moja położna kazała mnie od razu zbadać ... nie mogłam się wdrapac na samolot - jak w końcu mnie lekarka zbadała to szybko tel. na izbe ,że papiery mają same wypełnic i szybko łózko przywieżć bo mam 9 cm , zrobiła usg , w tym czasie dostałam pełne rozwarcie , przeniesli mnie na łóżko ,nogi skrzyżowli i na siłę trzymali biegnąć po korytarzu ... na sali czekała już moja położna , założyła ktg i rodziłam,podczas nacięli mnie bezboleśnie (omówiłam dokładnie z moją położną tą moją traume po poprzednim nacięciu i makrycznym szyciu, więc dopilnowała aby wszystko było ok) ... Roszek urodził się o 9 .34 (wcześniej żle wam podałam ), położyli go na mnie i Tż płacząc przeciął pępowinę ,po jakimś czasie dostałam 2 silne -bolące skurcze i urodziłąm łożysko.Dopiero wtedy zrozumiałam co znaczu "urodzić łożysko " bo wcześniej po prostu wyślizgnęło się ze mnie ... a teraz musiałam je urodzić podobnie jak dziecko ,na szczeście mniej boleśnie i tlko w 2 skurczach . po wszystkim zapytali mnie czy zgadzam się na stażystę aby pooglądał zszyscie - zgodziałm się i lekarka zszyła mnie dając mi wreszcie zaszczyk znieczulający w pipkę . Było ok .Położna śmiała sie ze mnie ,że jestem jej ulubioną klientką - "żadnego trucia dupy -poprostu wchodzę i rodzę ."
Potem przewiężli mnie i Roszka na sale porodową . Tam zaczęłam mocno krwawić - praktycznie chlustało ze mnie - położna sie troszke wystraszyła - dostałam jakąś kropluwkę aby macica szybciej się zwijała , zalałam wszystko parę razy krwią - siebie , łóżko ,podłogę ale potem wszystko się unormowało . Przewieżli mnie na salę właściwą i wszystko było ok . Nacięli mnie w taki sposób ,że nic nie czułam - normalnie sie poruszałam . Niestety w dzeń wypisu wyleciały mi szwy - lekarze jednak stwierdzili ,że ponowne szwy nie będą potrzebne bo tkanki do siebie już przylegają i najwyżej zrobi się troszkę większa blizna .
Podsumowując - to był mój najlepszy poród , bardzo bolesny - bez znieczulenia ale świadomy ,szybki bez traumy i innych takich .Cały personel na sali był mody (przed 30 )- no moja położna tylko ma ok 38 , no i ja 30 .... i wszyscy byli super - tu cha- cha tam hi-hi i tak minął czas....
Jednak jest jeden duży minus (nie licząc wypadnięcia szwów,ale chyba jest ok ), gdybym nie miała swojej położnej która nie zadzwoniła by aby mnie przepuszczono ile bym musiała czekać w kolejce????? urodziłabym na izbie pewnie ..... dopiero jak mnie zbadali to się wystraszyli ....

No i pochwalę moją położną - bardzo jestem jej wdzięczna -to dzięki niej tak szybko i łatwiej mi poszło ,umie bardzo zmotywować .
nestelle, jeszcze raz gratuluję w miarę udanego porodu Co do kolejek na IP... no to fakt - trochę trzeba się naczekać Ale powiem Ci, że Tobie tez sie lanie należy, że tyle czekałaś mimo tego że to 3ci poród... Ja już się spodziewam, że jak przede mną na IP będą tylko 2 osoby to i tak się naczekam minimum godzinę na przyjęcie... Bo jak szłam do szpitala i we wrzesniu i teraz to jakoś nie wyróżniali rodzących
Stary 2013-03-11, 16:56   #3168
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

PORAZKA!!!!!!!! jak mogą tak zwlekac!!!!
Kciuki za dragusie, żeby się szybko coś zaczęło. Ja też na jej miejscu myślał bym nad zmianą szpitala no bo ile można czekać
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:59   #3169
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no to bierz męża i wywołujcie ten poród
mąż mi się zgubił Właśnie dzwonił, że wsiadł nie z tym kolegą co miał wracać i jest w sąsiednim mieście i nie wie jak wrócić... i szuka busów bo MUSZĄ jakieś do Krakowa być
A poza tym czekam na mamę - 16.03 kończy roczne sprawozdania i dopiero wtedy może przyjechać Chociaż teraz sobie myślę... po co ona właściwi ma przyjeżdżać...
A, no i jeszcze ten 18.03 mnie korci....
I na dokładkę, nauczona niektórymi JUŻ RODZĄCYMI u nas na wątku podchodzę z dystansem do słów "14 dni Pani raczej nie wytrzyma"

Terry Pratchett
Stary 2013-03-11, 17:02   #3170
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Heheh, jak juz weszlam na parenting z ta dieta, to od razu o 37 TC poczytalam i :"Trzydziesty siódmy tydzień to najwyższy czas, by zacząć przygotowywać się do porodu na poważnie. Powinnaś mieć już dawno gotową torbę do szpitala, a właściwie dwie – jedną dla siebie, a drugą dla dziecka. " hrhrhr wiem wiem, nie musicie znowu o tym marudzic Kurcze osiagam dzis szczyt swojego lenistwa - co prawda rozliczylam PITa i uregulowalam jedna formalna rzecz jeszcze (tutaj prosze o aplauz ), ale tak poza tym od paru godzin nie robie absolutnie nic - choc grafik juz naprawde napiety i do tego mezu dzownil, ze bedzie dlugo w pracy siedzial - to akurat moglaby porobic wszystko zalegle- lae kompletnie, kompletnie nie moge sie zmusic do niczego Marazm kompletny - ktos ma tak jeszcze dzis?

ja osiagam dzis szczyt lenistwa, ale po nieprzespanej nocce czuje sie masarycznie.

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Dziś mam 34t3d leci... Byłam na GBS i położna wraz z ginką obdarły mnie z wszelkich złudzeń wcześniejszego porodu... nie wiem już sama czy dotrwam do tego 20 kwietnia ( tak wychodzi z pierwszego USG robionego w 8tc) ledwo chodzę ledwo żyję ledwo funkcjonuję...brzuch mam ogromny jak na swoja posturę położna aż oczy wywaliła że dawno takiego nie widziała ja przy wzroście 160 ważąca 72kg z brzuchem na 117 cm w obwodzie niczym sunąca buka z muminków... do tego opuchnięte ręce i stopy jedyne obuwie jakie mogę założyć to eleganckie emu zakupione za 30 zeta w biedronce....(najlepszy zakup ostatnich miesięcy chodzę w nich już od paźdźiernika non stop praktycznie). Ostatnio jak na USG w 32tc wyszło że mały ma już 2,5kg po cichu myślałam że jeszcze tak z miesiąc i może się wykluje ale dziś jak zapytałam o ten termin to ginka stwierdziła że raczej dziecko będzie duże a nie że wcześniej urodze... nie wyobrażam sobie brzucha za miesiąc chyba mi skóra całkiem popęka...
Karolka- trzymaj sie, moze maly przystomujez waga, moja miala 2.300g w 33tyg a to przeciez dziewczyna. Moja na termin ma wazyc 3.700. Wiec moze nie bedzie tak zle.

Cytat:
dzieki tez tak bieram i sie zastanawiałam czy nie za cienko ubieram
Z tym ubieraniem to ja sie tez zastanawiam, niby mowia, ze jedna warstwe wiecej niz my. Tylko, ze ja jestem takim zmarzlakiem, ze po domu zawsze w 2 warstwach, chyba bede raczej do stroju tz dopasowywac
Stary 2013-03-11, 17:03   #3171
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym ubieraniem to ja sie tez zastanawiam, niby mowia, ze jedna warstwe wiecej niz my. Tylko, ze ja jestem takim zmarzlakiem, ze po domu zawsze w 2 warstwach, chyba bede raczej do stroju tz dopasowywac
O, a nam na SR mówiły babeczki, żeby ubierać malucha tak, jak sami się ubieramy...

Terry Pratchett
Stary 2013-03-11, 17:05   #3172
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Ojej, az malo sie nie poplakalam, jak to przeczytalam Wspolczuje Ci. Ja tez mam takie chwile , ze chcialabym sie cala doslownie rozdrapac...
Stary 2013-03-11, 17:21   #3173
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

moje nastawienie jest uzależnione od sytuacji ..mam już 3 dzieci ,podczas porodu muszę wszystko jakoś zorganizować aby miało ręce i nogi ... co mam powiedzieć ? boli mnie więc idzcie sami do szkoły ,przedszkola ,zróbcie sobie sniadanie ....
a zresztą część czynności potrafi odwrócic uwagę ....
Rozumiem że od takich obowiązków nie da się uciec a dzieci wiadomo są za małe by sobie same ze wszystkim poradziły...
Ale mnie chodzi o to że podziwiam Cię że tyle rzeczy byłaś w stanie zrobić zanim pojedziesz do szpitala, bo nie jedna z nas sobie tego nie wyobraża...

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

nie no brak słów, tyle po terminie i jeszcze każą czekać

za Dragusię i Florka

Cytat:

A ja dziewczyny wróciłam od lekarza... i jakby to ująć... olał mnie! Powiedział, że jak nic mi się dziać nie będzie to mam już nie przychodzić do niego Tylko zadzwonić albo smsa napisać jak urodzę
Spytał kiedy mi brzuch opadł... na co ja wielkie gały: OPADŁ? A OPADŁ??? szkoda, że tego nie czułam... i nie widzę...
Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!
Powiedział, że zachęca do naturalnych metod, aby akcja nabrała tempa (bo przy moim AFI to już wskazane) - a najbardziej naturalne jest co? Mąż
za wizytę

Cytat:
Kurcze osiagam dzis szczyt swojego lenistwa - co prawda rozliczylam PITa i uregulowalam jedna formalna rzecz jeszcze (tutaj prosze o aplauz ), ale tak poza tym od paru godzin nie robie absolutnie nic - choc grafik juz naprawde napiety i do tego mezu dzownil, ze bedzie dlugo w pracy siedzial - to akurat moglaby porobic wszystko zalegle- lae kompletnie, kompletnie nie moge sie zmusic do niczego Marazm kompletny - ktos ma tak jeszcze dzis?
Mam ja
Stary 2013-03-11, 17:25   #3174
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a tak a propos diety - to w mojej szkole rodzenia mowili,z e teraz juz nie ma diety dla karmiacych jako takiej - tylko dobrze jest dodawac nowe rzeczy do diety co 3 dni np, zeby jakby co wiedziec, co uczulilo. U Was tez tak mowili? Mysle, zeby zaczac faktycznie od gotowanych lub grilowanych ryb i drobiu i po tygodniu wprowadzac inne miesa itd, na szczescie kwiecien to jeszcze nie miesiac truskawek
No tak piszą, że nie ma, zresztą niby to taki polski wymysł, jest właśnie jakaś lista składników potencjalnie uczulająca i ich trzeba unikać, no a poza tym zdrowo się odżywiać... Mam to gdzieś w książce, ale czytałam dawno i nawet nie pamiętam co tam jest... ale kakao chyba było, min ze względu na kofeinę którą zawiera.

Cytat:

i dobrze, że jutra wizyta

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

OC, jeśli chodzi o ser np żółty, to na Kopernika np szkolili, żeby na wieczór sobie kajzerkę z żółtym serkiem zjeść
hehe wiem, wiem byłam na tym cud szkolonku...

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Nikt Cie nie prosił o wyjawianie co dla Ciebie jest idiotyzmem a co nie. Zastanów się czasami, czy swoimi wypowiedziami nie obrażasz czasem ludzi.
Czasem trzeba pomyśleć zanim się coś napisze.
Kończąc dyskusje, bo średnio wciągająca, nawet dla mnie... Nie planuje się zastanawiać nad tym czy sarkastycznym pytaniem o płatki, obrażam jakąś nadwrażliwą użytkowniczkę internetu, bo szczerze mówiąc, nie startuje w konkursie na " najmilszą userkę wizażu" żeby mnie to obchodziło. Raczej Ty się zastanów nad swoją samooceną, że jakaś laska ( ja), której nie znasz, która o coś zapytała Cię uraża...bo chyba tu widzę problem. Widzisz, mnie nikt nie jest w stanie jakoś szczególnie urazić, a zwłaszcza przez internet - obcy ludzie.

Cytat:

no właśnie nie wiem jak to ze mną było ale była dziewczyna ze mną cc ze względu na siatkówke druga na astmę i wszystkim lekarz mówił ze jak ma być cc to lepiej zrobić zanim sie akcja zacznie
bo w sumie po co Dragusie trzymają skoro i tak jej cc mają robić po co ma cierpieć ból skurczy no nie wiem takie moje rozumowanie
Mi ordynator mówił ostatnio na konsultacjach i na szkole rodzenia, że chodzi o układ nerwowy i nie tylko maluszka - że przyśpieszanie o ile nie konieczne z przyczyn medycznych jest po prostu szkodliwe, no i o Mamę, że po takiej cesarce w czasie porodu sn łatwiej się dochodzi do siebie, łatwiej o laktacje etc. Nawet gdzieś miałam jakieś badania w linkach o tym, poszukam potem to dla zainteresowanych mogę wkleić / chociaż sensu to większego chyba nie ma, bo i tak nie mamy wyboru jak to jest robione, musimy się zdać na to co proponują nam w danym szpitalu !

Cytat:
O rany, rzeczywiście jakoś strasznie znosisz ciążę. Współczuję ! Głowa do góry -
Stary 2013-03-11, 17:34   #3175
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Nestelle Witamy w domku to już po bólu teraz troszkę odpocznij i zrelaksuj się mamusiu

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
dzień dobry

Oliwka mamy ten sam wózek odrazu zmieniliśmy przednie koło na podwójne-faktycznie miałam problem z wkliknięciem tej części co Ty ale po wciśnięciu takiej czarnej części udało się

Byliśmy wczoraj na wizycie i mamy dziś 39tc i 1d
Roszpunka waży już prawie 3200ma prześliczne usteczkawody ok-afi 11. przepływy dobre, ktg pokazało minimalne skurcze,szyjka się minimalnie skróciła ale zamknięta i trzyma-powinnyśmy wytrzymać do planowanego terminu cc
Mnie energia rozpiera
BYou my nie mogliśmy włożyć tych gupich kółek jak się okazało właśnie tam gdzie się wciska ten czarny guziczek źle skręcili i dopiero jak tż rozkręcił i złożył jak powinno być to było faktycznie na kliknięcie a ile się namęczyliśmy brak słów

za wizytę duży maluszek

trolla2405 ja podłogę myję raz w tygodniu wrzątkiem i tylko wrzątkiem, meble wycieram wodą z płynem do naczyń a raz na jakiś czas jak mi się przypomni to użyję pronto poza tym co drugi dzień puszczam scoobe i wtedy jest mycie samą wodą albo wodą z odrobiną płynu nakrętka na litr wody ma może max 5ml. jedynie kibelek myję domestosem, a umywalki białym cifem w sprayu. Ogólnie staram się utrzymywać czystość przy minimalnym użyciu środków chemicznych. Po tym jak odkryłam że zbyt dużej różnicy nie ma w długości utrzymywania czystości a i tak co drugi dzień odkurzam itp.
A pranie jaki proszek się nawinie w takim piorę ale teraz mam dylemat w czym wyprać dla Małej ubranka

nie wiem za bardzo o co z tym praniem i sprzątaniem chodzi bo ja mam jakąś manię czytania od tyłu i odnoszę się to twojego postu

OtTakaJa trzymam kciuki by to nic groźnego i powtórz jutro z rana badanie na to białko w moczu

Mi6ka pakowaniem torby się nie przejmuj mamy czas zobacz jak sprawnie to poszło Nestelle jak się spakowała to urodziła to chyba nie ma sensu wcześniej

karolka280888 nie przejmuj się damy radę takie uroki ciąży ja się pocieszam że do 24 kwietnia wcale tak dużo nie zostało bo jak mi zaczną tak dni uciekać jak te od początku marca to już się boję czy na wszytsko starczy mi czasu

Sorceresss to w takim razie czekamy na rozwój akcji jak się brzuszek obniżył A lekarzem się nie przejmuj jak tak powiedział to chyba wszystko u Ciebie dobrze tylko czekać

Pani22ka słodziak z Torresa

Nestelle Kuba jest boski normalnie łzy w oczach ależ te twoje dzieciaki to słodziaki i jakie mądre pogratulować tylko rodzicom
Poza tym podziwiam ledwo ze szpitala wyszła a już wszystko ogarnia i jeszcze na necie buszuje Wielki szacun dla Ciebie Kobietko

idę dalej nadrabiać
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 17:34   #3176
Boombilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy sama wsadzasz kanapę do pralki jak proponowałaś kmagg81

Zresztą to Twój stały schemat - sarkastyczny komentarz, a potem texty, że ktoś się niepotrzebnie unosi, bo Ty przecież wiesz WSZYSTKO!
dokladnie, zgadzam sie z dziewczynami. jak sie robi skis na forum to to wina OC. ta dziewczyna ma jakies kompleksy
Boombilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 17:37   #3177
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kurde czy u Was też się tak kurzy w mieszkaniu mogłabym codziennie ścierać ten pieprzony kurz!!! a że działa na mnie to jak płachta na byka - to biorę za ścierę...
uhmmm... U mnie strasznie Zazwyczaj półki i rzeczy w witrynie za szybką (typu kieliszki, itp) wystarczało żebym odkurzała raz na 3 m-ce... A teraz zauwazyłam, że po 2 tyg siwa warstwa na półkach Ale to podobno od grzejników - bo powietrze suche i wszystko się unosi... A że okres grzewczy się powoli kończy, to może będzie lepiej
Cytat:
pomęcze was z tym konkursem jeszcze bo przejrzałam liste i na razie nie łapię się nawet na ostatnie miejsce więc zachecam do głosowania skąd możecie
zagłosowane
Cytat:
wiadomość od Dragusi:

kurcze... nie strasz bo ja tez tam planuję rodzić Ja jednak podeszłabym póki co to tego troszkę na chlodno - w końcu dopiero wczoraj ją tam przyjęli i na pewno chcą trochę poobserwować i mieć pewność jakie rozwiązanie będzie najlepsze... Bo z terminami porodu to róznie bywa. Tym bardziej, że Dragusia miała dwa terminy... A do tego jeszcze cos ostatnio wspominała, że w innym szpiatlu jej wyliczyli jeszcze jakies trzeci termin A w tym szpitalu w którym teraz jest ja byłam w zeszłym tygodniu te pięć dni... I byly dwa przypadki dziewczyn, co do których okazało się, że terminy zostały im źle przez ginów wyliczone (o 2 tygodnie!) i wcale nie były w skończonym 40 tyg jak się zgłaszały, tylko w 38... a to jednak różnica No bo po co wyciągac malucha przed czasem?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Taaak? A ja rzuciłam okiem na Twój post i myślę: papieża już wybrali? Chyba powinnam się zdrzemnąć...

Cytat:

Wstawiłam pieluchy do prania, na obiad krem z brokuła bo nie mam siły nic gotować... zrobiłam dzisiaj setki milionów km za kółkiem i padam z nóg! A do tego mam fajną książkę (przynajmniej tak się zapowiada) więc przyjmuję kierunek łóżka!
współczuję wizyty... Wkurzyć się można jak tak gin zostawia samej sobie
Cytat:
dziewczyny juz napisały Niby biała czekolada to nie czekolada... no bo kakao w ogóle w niej nie ma... A to własnie kakao powoduje zaparcia, itp
Cytat:
Dzień dobry

no to dobrze, że wizytę masz jutro. Bo jednak z tym białkiem to nie ma żartów
Cytat:
no właśnie ja słyszałam albo, że jedna warstę więcej niz my albo nawet tak samo jak my... A my chodzimy po domu w krótkim rękawku również w zimie. 23stopnie minimum mamy Ale jakoś tak myslę, że dziecka zimą w krótkim rękawku kłaść nie będę... więc pewnie jeden rękawek będe ubierać na początku
Stary 2013-03-11, 17:50   #3178
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
14 dni powiadasz to masz do wyboru ten weekend albo następny. Bo jak na razie to panuje trend na weekendowe rozpakowywanie
też bym była pzrestraszona, jakbym takie coś usłyszała

Co do męża - mój by się cieszył na taką diagnozę, na mnie to raczej ciąża anty-seksowo wpłynęła

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
h
słyszałyście o firmie Play Gro? może któraś z Was ma zabawki z tej firmy?
mój mąż zamówił taką krowę: http://www.playgro.com/shop/item/cli...tle/stage-2-3m
i jest super!
nie słyszałam, ale krowa naprawdę super

W sumie to ja nie mam w ogóle żadnych zabawek kupionych. Wiadomo, ze ma początku maluszkowi nie będą potrzebne, liczę też na kreatywność rodziny i znajomych

karolka już niedługo

miałam jeszcze coś napisać, ale strasznie mi komp zamula i muszę reset zrobić, a jak nie pomoże, to

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 18:10   #3179
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

Kończąc dyskusje, bo średnio wciągająca, nawet dla mnie... Nie planuje się zastanawiać nad tym czy sarkastycznym pytaniem o płatki, obrażam jakąś nadwrażliwą użytkowniczkę internetu, bo szczerze mówiąc, nie startuje w konkursie na " najmilszą userkę wizażu" żeby mnie to obchodziło. Raczej Ty się zastanów nad swoją samooceną, że jakaś laska ( ja), której nie znasz, która o coś zapytała Cię uraża...bo chyba tu widzę problem. Widzisz, mnie nikt nie jest w stanie jakoś szczególnie urazić, a zwłaszcza przez internet - obcy ludzie.
Jak to mówią: PRAWDA W OCZY KOLE !!!
Zakolało - więc dyskusję cza zakończyć, bo niewygodna dla Ciebie, bo pokazuje prawdę.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-11 o 18:11
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 18:21   #3180
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

To nie tylko o te pranie chodzi. Znalazłabym conajmniej 5 Twoich czepialskich postów do różnych dziewczyn, tylko właśnie nie mam czasu bo musze się zająć moim "nieciekawym i nudnym" życiem. Mogłabym to rozwinąć ale jesteś w ciąży i nie chce Cie denerwować bo mi szkoda dzidziusia Twojego. Mogłaś dać ignor na mój post równie dobrze i poprostu przemyślec moją uwagę. Nie pisałam żeby Cie obrazić tylko żeby zwrócić Twoją uwagę jak to wygląda, ale widze po wypowiedziach że to celowe z Twojej strony. Odpowiadając na Twoją zaczepkę-musisz być bardzo zadowolona z życia skoro swoją frustracje wyładowujesz na forum z mojej strony to tyle.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości