MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 14:28   #3121
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Doturlałam się do szpitala na USG, przesiedziałam godzinę, a lekarz powiedział bym przyszła jutro.... Biedny miał dwie cesarki i nie wyrabiał już czasowo. Trudno, dotoczymy się z małym jutro do niego.
Ale brzuch i krocze, to przy chodzeniu chyba mi odpadną. Zastanawiałam się w drodze powrotnej czy nie siąść na ławce i nie poczekać aż urodzę

W domu zaś czekał na mnie list z ZUSu, że gdzieś tam, kiedyś tam pracowałam na umowę zlecenie i czy jeszcze pracuję, bo inaczej będę musiała za jakiś tam okres pieniążki zwrócić. Już dzwoniłam to wyjaśnić i pani kazała mi się tym nie martwić, bo tylko stary pracodawca mnie jakby nie wypisał. Zobaczymy co to będzie. 10 dni do terminu porodu, a tu same problemu wyskakują i nerwy mam. Jeszcze nawet przychodni nie mamy zadeklarowanej dla małego ani dla mnie...

Pogadałam sobie z moim tatą przez telefon i od razu mi lepiej na sercu. Stwierdził, że musi brać już urlop, bo będzie dziadkiem i trzeba świętować Na mój ślub z rozpaczy, że traci córkę, brał 3 tygodnie, to ile dla wnuka weźmie- strach pomyśleć.
Okey, muszę sobie odpocząć. Zaczęłam robić Kopiec Kreta, bo znajomi przychodzą wieczorem. Z odkurzaniem poczekam, aż mąż wróci, ja już siły nie mam

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:33   #3122
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
I tak sobie wlazłam na stronę z Indeksem Glikemicznym i doznałam szoku .... OC bo do Ciebie się zwracam .... wyczytałam, że majonez i żółty ser mają zerowy indeks glikemiczny ... aż mi się wierzyć nie chce. Jesz te produkty??
I w jakim proszku pierzesz rzeczy dla maluszka? ;>
Ja jadam sporadycznie sery, ale Ty z tego co pisałaś miałaś dużo wyższe cukry więc bym nie polecała. Głównie chodzi o to, że diety cukrzycowej uczą w poradniach w taki powiedzmy uproszczony sposób, tam uczą, że właśnie cukier podnoszą węgle ze złym indeksem glikemicznym ale tak naprawdę znaczenie mają też WBT czyli wymienniki białkowo tłuszczowe - generalnie chodzi o to, że tłuste produkty też podnoszą cukier tylko w inny sposób, dużo by pisać - wyższa szkoła jazdy, jak coś to sobie poszukaj na mojacukrzyca info. Ale ogólnie podnoszą więc jak ktoś chce się z tym bawić to ostrożnie... bo po godzinie nie wyjdzie Ci nic podczas pomiaru i można się podjarać... ale po 2....3.....4 o jeju - może być masakra !

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Ja piorę w płynie Biały Jeleń, ale my w tym od kilku lat pierzemy wszystko. Nie używam żadnych do płukania, pachnących, vanishy czy innych
Stary 2013-03-11, 14:37   #3123
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
witam się wyyyyyspana - wreszcie
mały spał calutką noc ... ale z nami . przed 23 nakarmiłam i zasnął w sekundę . potem o 4 się obudziłam na siku więc go jeszcze przewinęłam (na śpiąco)i dokarmiłam i spaliśmy dalej ,o 7 budzik zadzwonił bo muszę kube do szkoły przygotować więc Roszka dokarmiłam i spał dalej , przed 8 zrobił kupke więc zapłakał , przewinęłam , i z nim na rękach zrobiłam śniadanie Kubie i Nince a potem go dokarmiłam ,położyłam i śpi .Kuba jest już w szkole a Ninka pojechała do przedszkola .
JEST PLAN- JEST ZADANIE - I WSZYSTKO WYKONANE

Wszystkie dzieci sa mądre - tylko trzeba z nimi rozmawiać ,rozmawiać i tłumaczyć ,tłumaczyć ... a potem kochać ,kochać ,kochać ....
(choć nie ukrywam zdarzają się chwilę ,że trzeba liczyć nie do 10 a do 100 i to najlepiej za dzwiami .... )
Nestelle pełna podziwu jestem.

Owszem nie ma niemądrych dzieciaków, ale są niemądrze wychowywane- i jak nieraz zasuną jakimś tekstem to porażka- ale co się dziwić jak takie są norma w domu.

Cytat:

dziecieca wyobrażnia jest bez granic .... u nas Ninka mówi ,że jak Roszek podrośnie "to urodzę Antosię " .....

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A zapomniałam dodać, że jeszcze dwie pralki i koniec prania - ciuchy dla młodego przyszykowane na wyjście, rożek schnie, jutro przyszykuję dokumenty medyczne i w środę planuje być gotowa na tip top :P

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

No i porażka i nie, bo ogólnie dla dziecka lepiej, żeby cesarka odbyła się jak się zacznie akcja, więc wd mnie chociaż to męczące dla Dragusi to dobra decyzja, bo już wie że cc a równocześnie w najlepszy i najnaturalniejszy sposób dla dziecka, a zarazem nic się dziecku nie stanie, bo w szpitalu i pod kontrolą.

Wd mnie dawanie oksy w takiej sytuacji jest bez sensu.
moja mówi to samo

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Heloł heloł pszczółki moje kochane

Witam się w ten zaśnieżony dzionek.

Ja sobie właśnie leżakuje z kompem pod ręką.

I tak sobie wlazłam na stronę z Indeksem Glikemicznym i doznałam szoku .... OC bo do Ciebie się zwracam .... wyczytałam, że majonez i żółty ser mają zerowy indeks glikemiczny ... aż mi się wierzyć nie chce. Jesz te produkty??
I w jakim proszku pierzesz rzeczy dla maluszka? ;>
ale mają tłuszcze a one najprościej mówiąc po czasie podniosą cukier i na dłużej

Bylam w Poradni, ale Pani doktor która dziś przyjmowala jakaś taka nieżyvciowa była, nadmiar pacjentów ją wykończył chyba, bo mi się pyta po co przyszlam- mówię ze lekarz mnie skierował, ze względu na skurcze i stawianie się macicy i do ustalenia terminu cc. Stwierdzila że skurcze teraz to jest normalka jakby się coś działo to IP, jeśli nie to 21.03 przyjść do poradni a cc prawdopodobnie 26.03- chyba ze do tego czasu cos się wydarzy. Też mi nowiny zasadziła
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:39   #3124
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Jak rozumiem, wszystkie Twoje i chłopa rzeczy, koce, kanapy też prałaś w płatach ?
No nie, wyobraź sobie, że swoje rzeczy piorę w proszku, który wiem, że mnie nie uczuli.
Ale idąc Twoim tokiem myślenia, to najlepiej swoje i dziecka rzeczy prać w normalnym proszku, persilu, wizirze, E czy jakimś tam innym.
Mi się wydaje jednak, że rzeczy dziecka, z którymi on zawsze ma największy kontakt to są najważniejsze żeby były wyprane w czymś co Mu nie będzie szkodziło.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:45   #3125
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

PORAZKA!!!!!!!! jak mogą tak zwlekac!!!!
bidulka miejmy nadzieję że szybko się rozkręci i zrobią cc

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Kobietki ja ugotowałam tż obiad wiec jak wróci z pracy to niech sobie odgrzewa bo ja zmykam na 15.30 do fryzjera i wróce Piękna

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

O BOZE!!!!! Co się ze mną dzieje!!!!!!!!
wchodzę do kuchni a tam.... siwy dym!!!!! włączyłam patelnie z olejem na gaz i przyszłam sobie do Was
pierwszy wolny dzień w domu a ja już chałupe chce spalić
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:47   #3126
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
A ja musze sie pochwalic, w końcu zmaówiłam coś , wiec pomału wyprawka się szykuje, zamówiłam dziś pieluszki białe tetrowe 4 szt, 3 szt kolorowe i 2 szt flanelowe, gaziki jałowe, podkłądy na łóżko do szpitala, podkłądy poporodowe dla mnie, majtki poporodowe, nakłądki na kibelek , także ejstem z siebie dumnaaaa taka
no to wielkie za zakupy

Cytat:
życzę Ci abys na nią natrafiła ale jak likwidują szpital to czy to możliwe?
raczej nie, no chyba, że się babka przeniesie do tego szpitala, gdzie będę rodzić chociaż rozmawiałam z kilkoma znajomymi, które tam rodziły i nie narzekały na personel, więc może nie będzie aż tak źle.

Tż za to przeżywa, że nie zdąży mnie zawieźć na czas ( ok. godziny drogi) i urodzę w samochodzie biedaczek filmów się naoglądał, jak to babki mowią "zaczęło się " i od razu mega skurcze poród w pełni

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

W domu zaś czekał na mnie list z ZUS.

Pogadałam sobie z moim tatą przez telefon i od razu mi lepiej na sercu. Stwierdził, że musi brać już urlop, bo będzie dziadkiem i trzeba świętować Na mój ślub z rozpaczy, że traci córkę, brał 3 tygodnie, to ile dla wnuka weźmie- strach pomyśleć.
He he to tatę masz z gatunku tych bardzo przeżywających

Ja za to zadzwoniłam w końcu do mojej byłej szefowej, bo jeszcze nie przysłała mi pita. Pytam się jej, czy wysyłała, a ona mówi, że do mnie nie. Do takiej jednej dziewczyny wysyłała, ale do mnie na pewno nie i właściwie to ona była zdziwiona, że nie zaszłam sobie odebrać. Nosz k**** , skąd niby miałam wiedzieć, że mi nie przyśle - mogła chociaż zadzwonić. Co za babsko

Trzymam kciuki za Dragusię, żeby poszło jak najszybciej

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-11 o 14:50
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:51   #3127
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zapraszam do głosowania
zagłosowane

Małpka, Nestelle świetne macie dzieciaki, takie teksty naprawdę miło usłyszeć

Cytat:
dobra ... póki mam czas to serwuję opis porodu :
za opis i jeszcze raz za ekspresowy poród

Cytat:
a do mnie ma zaraz położna przyjść na wizytę
Zdaj później relację

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
A ja witam się w skończonym 35 tyg.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja witam się w skończonym 39 tyg.

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
I ja witam w skończonym 35 tygodniu

Ja po wizycie w laboratorium, u diabetologa i ktg, ledwo żyję
To już nie na moje siły takie wojaże. Ponad pół dnia mi to zajęło, dobrze, że TŻ wziął sobie wolne i pojechał ze mną.
Na Ktg jeden, jedyny skurcz i cisza na pokładzie... aż dziwne bo w 29t jak byłam 3 razy to zawsze pełno skurczy a teraz gdzie już prawie końcówka zero...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:56   #3128
blackberry89
Zakorzenienie

Hej, czytam Was od prawie początku i chciałam zwrócić uwagę... ObserwujeCie aleś Ty jesteś zjadliwa jak ktoś tylko napisze coś nie po Twojej mysli to zaraz atak. Zluzuj majty troche bo wychodzisz na taką co to wszystkie rozumy zjadła. Nawet jak masz coś mądrego do napisania to można delikatniej a nie takie zaczepialskie teksty... Oby to były tylko hormony bo jak zawsze taka jesteś milusińska to mało fajnie
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:58   #3129
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za odpowiedz

--------------------

pomęcze was z tym konkursem jeszcze bo przejrzałam liste i na razie nie łapię się nawet na ostatnie miejsce więc zachecam do głosowania skąd możecie
zagłosowane .
co do ciuszków to ja ubieram po 1 warstwie ... tzn 1 rękawek , na to spioch bez rękawów i skarpetki .
Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

To fajnie, że położna miła. U mnie w przychodni jest taka wredna położna i jak teraz znowu ją zobaczę to nie wiem co zrobię

Jeszcze wczoraj rozmawiam z moim Tż o porodzie i mówię mu, że ciekawe czy będe pamiętać skurcze a on mi na to, że on mi powie. No to się pytam że niby skąd on będzie wiedział i wiecie co mi powiedział, że jak nie będe mogła dojść sama do samochodu to będzie to

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

ojejku oby wszystko szybko poszło i dobrze się skończyło
Stary 2013-03-11, 14:58   #3130
Zaciazona
Raczkowanie

Biedna Dragusia- sori, ale ja bym juz zadala cesari. Tak czeac do niesonczonosci tez nie jest dobrze. W Belgii czeka sie max 10 dno.

Nati- pewnie szybo sobie te surcze przypomnisz ponoc sie nie zapomina.

Czarny flamaster-wiem co czujesz ja juz tez ledwo chodze. Po 100m mam dosyc.

Malpa-zaglosowane.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:05   #3131
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
wchodzę do kuchni a tam.... siwy dym!!!!! włączyłam patelnie z olejem na gaz i przyszłam sobie do Was
jak to ninka mówi miałaś po prostu "mgłę " w domu
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
To mam nadzieję, że na dobre mi wyjdzie wybór Raszei a nie Polnej. Bardzo się wahałam ale na Polnej odstraszał mnie ten kołowrót no i nie mam tam ani lekarza ani położnej. Dobrze, że u Ciebie wszystko jakoś zagrało.
.
żle mnie zrozumiałaś - ja jestem bardzo zadowolona z polnej .rodziłam tam 3 raz i było ok.
takie histrie jak z tym na ip są wszędzie - po prostu nie często się zdarza ,że któraś przyjeżdża z pełnym rozwarciem .... najczęściej jeszcze kilka godzin mają przed sobą.....
Stary 2013-03-11, 15:05   #3132
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem czy Ty jesteś gorszą świnką, że to napisałaś, czy ja ze swoim błyskawicznym skojarzeniem
ja też nie wiem
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A kto Cię tam wie
Fajny kocio!

Cytat:
bo ja mam magiczne " BO JA TAK CHCĘ"
(rodzina się śmieje bo ja tak zwracam się do tżta .... )
też tak czasem mam, ale nie zawsze działa, muszę nad tym popracować

Cytat:
U nas w szpitalu, tzn. w tym, który mają likwidować w kwietniu jest taka właśnie jedna położna, którą wszyscy chwalą - że jest bardzo sympatyczna i taka z powołaniem. Swojego czasu często bywałam na IP z mamą i akurat ona często miała dyżury i dało się zauważyć, że babka naprawdę w porządku.

Też muszę jechać do labolatorium oddać krew i mocz, ale nie chce mi się może jutro
ja nie rozumiem jednego, nikt tych ludzi nie zmusza zeby tam pracowali, a jak ktoś jest miły i ma troche empatiii to wszyscy sie ciesza ze trafili na niego
raz pojechałam z dziciakami na kolonie, po tym powiedziałam nigdy więcej, to nie dla mnie, nie bede siebie meczyc i gnębić dzieciaków

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

wku..acy są w tym szpitalu, straszą ale nie pomogą, przydałby się ktoś kto zrobi tam porządną rozpierduchę

Cytat:
Ja jadam sporadycznie sery, ale Ty z tego co pisałaś miałaś dużo wyższe cukry więc bym nie polecała. Głównie chodzi o to, że diety cukrzycowej uczą w poradniach w taki powiedzmy uproszczony sposób, tam uczą, że właśnie cukier podnoszą węgle ze złym indeksem glikemicznym ale tak naprawdę znaczenie mają też WBT czyli wymienniki białkowo tłuszczowe - generalnie chodzi o to, że tłuste produkty też podnoszą cukier tylko w inny sposób, dużo by pisać - wyższa szkoła jazdy, jak coś to sobie poszukaj na mojacukrzyca info. Ale ogólnie podnoszą więc jak ktoś chce się z tym bawić to ostrożnie... bo po godzinie nie wyjdzie Ci nic podczas pomiaru i można się podjarać... ale po 2....3.....4 o jeju - może być masakra !

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Ja piorę w płynie Biały Jeleń, ale my w tym od kilku lat pierzemy wszystko. Nie używam żadnych do płukania, pachnących, vanishy czy innych
tak sobie czytam o tej waszej cukrzycy i jakaś magia dla mnie, a wlasnie sie dowiedziaalm ze moj tatuś juz ma skierownie do poradni diabetologicznej, glukometr ma miec itd babcia moja to nawet oślepła ale sie nie leczyła wiec inna bajka. zostało mi z 20 lat normalnego jedzenia? muszę poczytać kiedy mam się zacząć bardziej pilnować

Małpka
zagłosowane
Stary 2013-03-11, 15:05   #3133
achna79
Rozeznanie

OC - nie nie, ja nie będę kombinować z serami i tymi innymi. Już mi nie dużo zostało to przepękam. Tylko tak ogólnie się zdziwiłam, że maja indeks zerowy.
Stary 2013-03-11, 15:06   #3134
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

Biedna Dragusia, znów musi czekać, oby już nie długo
Stary 2013-03-11, 15:08   #3135
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Też muszę jechać do labolatorium oddać krew i mocz, ale nie chce mi się może jutro
haha tylko nie rob tak jak JA ... mialam te badanie zrobic w 32 tyg i pozniej w 36 ... ale jakos tak mi sie Zapominalo ze dop w 37 dzis dalam
no ale lepiej pozniej niz wcale

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z 3h wycieczki do lekarza - pozwiedzałam sobie miasto z okien autobusu Tak jak się obawiałam standardowo nic się nie dzieje, może urodzę dziś a może za tydzień. Podły nastrój mi trochę przeszedł, może dlatego że jest paskudna pogoda i w sumie to jechać w ten śnieg i ślizgawicę na porodówkę nie chcę. Teraz przeszłam w stan zobojętnienia i po prostu czekam.
oj tam URODZISZ na pewno ... ale trzeba czekac

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

ej no JAJA se robia co nie ...?? wiadomo ze lepiej jak sie sama akcja rozwinie ALE jest juz 12dni po ...

mi kumpela opowiadala jak tutaj w Norge na szczescie nie w Bergen tylko w miescie obok ... pojechala 12dni po terminie ... ZERO USG nic ... na nast dzien dali jej OKsy i 4 dni jej wywolywali
laske prawie rozerwalo ... od srodka bo okazlo sie ze mlody na 4,700 i 62 cm ... urodzil sie ''prawie'' martwy 45 min go reanimowali
wiec sorry za duzo sie slyszy przypadkow - ja bym na jej miejscu zadzwonila do innego szpitala i spytala sie jak oni sie na taka sytuacje zapatruja ... zapyatc zawsze mozna

Cytat:
Kobietki ja ugotowałam tż obiad wiec jak wróci z pracy to niech sobie odgrzewa bo ja zmykam na 15.30 do fryzjera i wróce Piękna

hihi - wez to z drugiejs trony ze Jeszcze z domu nie wyszlas do tego fryzerja ... bo pewnie MAZ by sie troche zdziwil na ''obiad''

Dobra wstalam .... a jaka wyspana jestem ohohoh - pelna energi szkoda ze nic sie robic nie chce
odgrzalam se obiad ... i zalegam przed Lapkiem

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:11   #3136
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak? A ja rzuciłam okiem na Twój post i myślę: papieża już wybrali? Chyba powinnam się zdrzemnąć...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:13   #3137
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziwne u mnie lekarz móił ze jak cc to lepiej zrobić zanim się akcja porodowa zacznie
Ale u Ciebie Małpko, to był jednak inny przypadek, bo chyba z tego co pamiętam coś nie tak z łożyskiem było na końcówce i chcieli uniknąc pewnie powtórki z rozrywki

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bylam w Poradni, ale Pani doktor która dziś przyjmowala jakaś taka nieżyvciowa była, nadmiar pacjentów ją wykończył chyba, bo mi się pyta po co przyszlam- mówię ze lekarz mnie skierował, ze względu na skurcze i stawianie się macicy i do ustalenia terminu cc. Stwierdzila że skurcze teraz to jest normalka jakby się coś działo to IP, jeśli nie to 21.03 przyjść do poradni a cc prawdopodobnie 26.03- chyba ze do tego czasu cos się wydarzy. Też mi nowiny zasadziła
takie wizyty to masakra

Cytat:
No nie, wyobraź sobie, że swoje rzeczy piorę w proszku, który wiem, że mnie nie uczuli.
Ale idąc Twoim tokiem myślenia, to najlepiej swoje i dziecka rzeczy prać w normalnym proszku, persilu, wizirze, E czy jakimś tam innym.
Mi się wydaje jednak, że rzeczy dziecka, z którymi on zawsze ma największy kontakt to są najważniejsze żeby były wyprane w czymś co Mu nie będzie szkodziło.
Nie wiem jak Ty szłaś tym moim tokiem rozumowania, bo idąc moim to w dobrym proszku dla skóry wrażliwej prałabym wszytko, a nie mocowała się irracjonalnie z płatkami, skoro jak rozumiem planujesz dziecko nosić na rękach / przytulać i inne Chyba, że nie planujesz... Albo w tym który nie uczula Ciebie, skoro masz taką wrażliwą skórę - to musi być chyba ok ?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie w laboratorium, u diabetologa i ktg, ledwo żyję
To już nie na moje siły takie wojaże. Ponad pół dnia mi to zajęło, dobrze, że TŻ wziął sobie wolne i pojechał ze mną.
Na Ktg jeden, jedyny skurcz i cisza na pokładzie... aż dziwne bo w 29t jak byłam 3 razy to zawsze pełno skurczy a teraz gdzie już prawie końcówka zero...
Mnie czeka taka środa.. jak sobie pomyślę, to aż mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej, czytam Was od prawie początku i chciałam zwrócić uwagę... ObserwujeCie aleś Ty jesteś zjadliwa jak ktoś tylko napisze coś nie po Twojej mysli to zaraz atak. Zluzuj majty troche bo wychodzisz na taką co to wszystkie rozumy zjadła. Nawet jak masz coś mądrego do napisania to można delikatniej a nie takie zaczepialskie teksty... Oby to były tylko hormony bo jak zawsze taka jesteś milusińska to mało fajnie
No strasznie się przejęłam, co jakaś anonimka z internetu ma do powiedzenia na temat moich postów Napisz do Brawo, może ktoś się tam przejmie Wiesz, jak jakieś działania mają sens, to człowiek nie boi się dyskusji o nich

Zaciazona - ale właśnie Dragusia miała jakieś przeboje z tym terminem, że w końcu chyba ten termin 28 to był nie aktualny tylko ten 5.03 - dłużej niż do 19 też jej nie będą trzymać.
Stary 2013-03-11, 15:15   #3138
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Taaak? A ja rzuciłam okiem na Twój post i myślę: papieża już wybrali? Chyba powinnam się zdrzemnąć...
Hahaha uśmiałam się

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:22   #3139
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJKA Dziołszki

Brawo za 34, 35 i 39 tydzień! klask i:

Cytat:
A to u mnie rozciąganie to rozciąganie, bez ćmienia... no nic w środę na ktg to zobaczymy co jest co .
a widzisz... to mi jeszcze ćmienie dochodzi Dzisiaj rano to już nawet zakrawało na lekki ból
Też jutro KTG-uję się

Cytat:
dobra ... póki mam czas to serwuję opis porodu
BAJEROZA!

Myślisz, że jak powiem w szpitalu: Poproszę to samo co Nestelle to też mi tak ładnie pójdzie?

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a to przytulanki z kotem jak mała wczoraj nam padła i mieliśmy chwile tylko dla siebie, mruczał Tymkowi do brzucha
o jak fajnie

Nagraj mruczanki kici i będziesz małemu puszczać jako kołysanki prenatalne

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

Eh... Powiem szczerze, że wolałabym już iść pod nóż. Skoro jest 4,5kg to rodzić nie będzie. Dziewczyna się stresuje - czym tez może akcję porodową trochę opóźniać...
Ja mimo wszystko byłabym pełna obaw, że niby się zacznie i poleci szybko na CC, a oni jednak puszczą naturalnie... albo coś z małym się (TFU TFU) nie tak stanie!
Oj biedna ta nasza Dragusia

Cytat:

ale siwy biały czy siwy ciemny? bo wiesz... jutro konklawe startuje (brzmi to jakby się olimpiada zaczynała,.... chociaz poniekąd podobny sport:P) więc może jakieś proroctwo!

A ja dziewczyny wróciłam od lekarza... i jakby to ująć... olał mnie! Powiedział, że jak nic mi się dziać nie będzie to mam już nie przychodzić do niego Tylko zadzwonić albo smsa napisać jak urodzę
Spytał kiedy mi brzuch opadł... na co ja wielkie gały: OPADŁ? A OPADŁ??? szkoda, że tego nie czułam... i nie widzę...
Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!
Powiedział, że zachęca do naturalnych metod, aby akcja nabrała tempa (bo przy moim AFI to już wskazane) - a najbardziej naturalne jest co? Mąż

Wstawiłam pieluchy do prania, na obiad krem z brokuła bo nie mam siły nic gotować... zrobiłam dzisiaj setki milionów km za kółkiem i padam z nóg! A do tego mam fajną książkę (przynajmniej tak się zapowiada) więc przyjmuję kierunek łóżka!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:24   #3140
mariolci
Rozeznanie

Biedna Dragusia, same nerwy dają w kość na pewno, ale miejmy nadzieje jest pod dobrą i fachową opieką, a w nieskonczonosć jej trzymac nie będą, chociaz sama to wolałabym miec zrobioną cesarkę wczesniej od ręki a nie leżeć , myśleć i stresować się nie potrzebnie
A jej maleństwo duze , ciekawe czy pomiary się sprawdzą

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:24   #3141
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

Nie wiem jak Ty szłaś tym moim tokiem rozumowania, bo idąc moim to w dobrym proszku dla skóry wrażliwej prałabym wszytko, a nie mocowała się irracjonalnie z płatkami, skoro jak rozumiem planujesz dziecko nosić na rękach / przytulać i inne Chyba, że nie planujesz... Albo w tym który nie uczula Ciebie, skoro masz taką wrażliwą skórę - to musi być chyba ok ?

No strasznie się przejęłam, co jakaś anonimka z internetu ma do powiedzenia na temat moich postów Napisz do Brawo, może ktoś się tam przejmie Wiesz, jak jakieś działania mają sens, to człowiek nie boi się dyskusji o nich
No właśnie człowiek się nie boi dyskusji, ale jak widać z Tobą trudno dyskutować. Ty masz zapewne "najlepsze" zdanie na wszystko i każdy inny jak ma inne to jest beee.

Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, to powinnam, wszystkim znajomym, rodzinie i tym którzy będą mojego Szkraba nosić czy przytulać, nakazać pranie swoich ciuchów tylko w proszku który ja im narzucę.
Chciałam jedynie porady, bo myślałam, że na tym forum właśnie się nimi wymieniacie, ale z Twojej strony dostałam jedynie sarkastyczną wypowiedź.

Zresztą, ja pytałam jak dozować płatki, ile ich dawać na jedno pranie, a nie czy stosować czy nie.
Więc jak się nie ma zdania i doświadczenia - to może lepiej się w ogóle nie wypowiadać!!

......................
Małpka - glosuję codziennie po 3 razy trzymam kciuki za wygraną !!

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-11 o 15:31
Stary 2013-03-11, 15:26   #3142
jolanT
Zadomowienie

hej mamusie!

dziewczyny czytam Was, nadrabiam ale od jakiegoś czasu zupełnie nie mam weny żeby cokolwiek napisać!! Patrzę w ten ekran i normalnie co chcę napisać to zapominam o czym, albo się rozkojarzę czymś innym..
taka czarna dziura!
no ale wolę nic nie pisać niż pisać, żeby cokolwiek napisać czy jakoś tak..

Cytat:
bidulka miejmy nadzieję że szybko się rozkręci i zrobią cc

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

yy tak więc witam w klubie.. co prawda nie spaliłam niczego ale wczoraj na ten przykład serwowałam kawę mrożoną i podałam ją- bez kawy mrożonej tzn. do mleka nie wsypałam i podałam samo mleko z bitą śmietaną na górze! dobrze, że tylko dla mnie i męża bo jakbym taki numer wycięła przy gościach to bym się spaliła hahha

Małpka- głosuję dziennie
Nestelle- jesteś mamą na medal! opis porodu jak jakiś pikuś!
Dragusia- ehh to czekanie..
ja chyba bym z tego czekania dostała szału..

w nocy jakieś dziwne skurcze mnie dziś dopadły.. na szczęście tylko trzy.. wstałam bo jakoś mnie poty obleciały, pochodziłam, napiłam się i przeszło!

aa i mam pytanie do Was..
słyszałyście o firmie Play Gro? może któraś z Was ma zabawki z tej firmy?
mój mąż zamówił taką krowę: http://www.playgro.com/shop/item/cli...tle/stage-2-3m
i jest super!
bardzo przypomina mi Lamazę..
mają też zawieszki, maty, grzechotki i wiele innych i zastanawiam się czy jeszcze na czymś oka nie zawiesić..

pozdrawiam

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:41   #3143
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny wróciłam od lekarza... i jakby to ująć... olał mnie! Powiedział, że jak nic mi się dziać nie będzie to mam już nie przychodzić do niego Tylko zadzwonić albo smsa napisać jak urodzę
Spytał kiedy mi brzuch opadł... na co ja wielkie gały: OPADŁ? A OPADŁ??? szkoda, że tego nie czułam... i nie widzę...
Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!
Powiedział, że zachęca do naturalnych metod, aby akcja nabrała tempa (bo przy moim AFI to już wskazane) - a najbardziej naturalne jest co? Mąż
o rany... no ładnie ! Teraz to mnie stresujesz... no ale kiedyś to się musiała zacząć dziać !

Cytat:
Zresztą, ja pytałam jak dozować płatki, ile ich dawać na jedno pranie, a nie czy stosować czy nie.
Więc jak się nie ma zdania i doświadczenia - to może lepiej się w ogóle nie wypowiadać!!
Strasznie się uniosłaś niepotrzebnie, bo zapytałam czy inne rzeczy w tym też pierzesz, a tu histeria na nie wiadomo jaką skalę czy ja Ci każę coś jakoś prać ? czy nie prać ? ja zapytałam, ty foch Zdanie miałam właśnie więc wypowiedziałam, sorry, jeśli liczyłaś tylko na aplauz

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa i mam pytanie do Was..
słyszałyście o firmie Play Gro? może któraś z Was ma zabawki z tej firmy?
mój mąż zamówił taką krowę: http://www.playgro.com/shop/item/cli...tle/stage-2-3m
i jest super!
bardzo przypomina mi Lamazę..
mają też zawieszki, maty, grzechotki i wiele innych i zastanawiam się czy jeszcze na czymś oka nie zawiesić..

pozdrawiam
fajne ! ciekawe czy są w pl, ja nie wiem, ale przyznam że nie badałam jakoś szczególnie rynku zabawek w pl więc nie wiem nawet czy są czy nie są dostępne.
Stary 2013-03-11, 15:44   #3144
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

o rany... no ładnie ! Teraz to mnie stresujesz... no ale kiedyś to się musiała zacząć dziać !

Strasznie się uniosłaś niepotrzebnie, bo zapytałam czy inne rzeczy w tym też pierzesz, a tu histeria na nie wiadomo jaką skalę czy ja Ci każę coś jakoś prać ? czy nie prać ? ja zapytałam, ty foch Zdanie miałam właśnie więc wypowiedziałam, sorry, jeśli liczyłaś tylko na aplauz

fajne ! ciekawe czy są w pl, ja nie wiem, ale przyznam że nie badałam jakoś szczególnie rynku zabawek w pl więc nie wiem nawet czy są czy nie są dostępne.
Ciekawe czy sama wsadzasz kanapę do pralki jak proponowałaś kmagg81

Zresztą to Twój stały schemat - sarkastyczny komentarz, a potem texty, że ktoś się niepotrzebnie unosi, bo Ty przecież wiesz WSZYSTKO!

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:49   #3145
Leonikowa
Rozeznanie

Nestelle, Takinna, Kwiatuszek, Klementyna, Pani22ka

GRATULACJE:cm ok:

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Torresa
cudny

Cytat:
pytanie do mamuś jak ubieracie maluszki po domu? same śpiochy czy pod to bodziak(długi rekaw, krótki? ) czy bodziak i kaftanik?
ja zakładam body z długim rękawem i pół śpiochy

Dragusia trzymam kciuki

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:51   #3146
monicca1989
Zakorzenienie

Czytam teraz co można jeść karmiąc piersią itp artykuły i jedna rzecz mnie zaciekawiła, bo piszę, że można czekoladę białą hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada...
Bo ja już tak się nie mogę doczekać nn kawałeczek czekolady, czegoś słodkiego, serniczka jej na prawdę coś mnie dzisiaj dopadło
http://parenting.pl/portal/dieta-matki-karmiacej
Stary 2013-03-11, 15:51   #3147
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

bidula..
ja też bym wolała już mieć tą cesarkę, bo to irytujące jest strasznie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:53   #3148
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

"Jak rozumiem, wszystkie Twoje i chłopa rzeczy, koce, kanapy też prałaś w płatach ?"

Szkoda, że nie nadmieniłaś tu jeszcze dywanów, zasłon, i obić mebli.

Powiem Ci, że jeśli to jest zwykłe, normalne pytanie bez nutki sarkazmu - to ja chyba naprawdę niepotrzebnie na to forum wchodziłam. Ja mam trochę inna definicję co do normalnych zapytań.

Ja tylko prosiłam o poradę ile płatków dać. Doskonale wiem jakie rzeczy w czym mam prać.

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-11 o 15:54
Stary 2013-03-11, 15:55   #3149
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
wiadomość od Dragusi:

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Czytam teraz co można jeść karmiąc piersią itp artykuły i jedna rzecz mnie zaciekawiła, bo piszę, że można czekoladę białą hmm... ciekawe dlaczego białą wolno a ciemnej nie powinno się? Myślałam, że czekolada to czekolada...
Bo ja już tak się nie mogę doczekać nn kawałeczek czekolady, czegoś słodkiego, serniczka jej na prawdę coś mnie dzisiaj dopadło
http://parenting.pl/portal/dieta-matki-karmiacej
Bo biala czekolada to nie czekolada - tylko tluszcz z cukrem
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 16:00   #3150
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, tu nie chodzi o to czy sie przejmiesz, czy nie. Poprostu jesteś strasznie czepialska, śledziłam wiele mamusiowych wątków i nie spotkałam takiej wredoty jak Ty ;p troche dystansu i przemyśl to co napisałam po prostu. Jak ktos tylko zwróci Ci uwagę że się czepiasz to zaraz się rzucasz że to tylko twoje zdanie i nie wiedziałaś ze oczekiwała ta osoba poklepania po plecach. No sorry ale można milej napisać swoje zdanie. Może czerpiesz jakąś dziką satysfakcję z tego że kogoś podkurzysz? Jak scarlett? A co do brawo to preferuję ciekawszą prasę, za to widzę że Ty czytasz skoro wiesz że mogą się tym zainteresować
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości