|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Musiałam wyprasować bo wygladały po praniu jak by ktos je przemielił i wypluł.. |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
boli Cię jeszcze? mi na taki ból pomagają leki rozkurczowe. |
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasi chłopcy po prostu będą grzeczni, a nie naładowani mięchem
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- No cóż, wypadło na Ciebie
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo o ile w ciągu roku za wodę płacimy grosze, to za prąd bardzo dużo, a mamy szambo, więc wypompowywanie i wywożenie go to dodatkowe koszta.Cytat:
Miałam robioną scyntygrafię, ale nic złego nie wyszło, jedynie torbiel na kości łonowej, a ortopeda stwierdził, że to od kręgosłupa. Teraz w ciąży też bolą, ale to od dłuuugiego leżenia. Gorzej z żebrami
|
|
#2645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co się stało? Biedna Z. ![]() dużo zdrowka dla Małej Cytat:
![]() Cytat:
x lat temu jak nie interesowały mnie składy kosmetyków to używałam tej oliwki w żelu i bardzo ją lubiłam zapach ma piękny.. ale ogólnie to tragediaCytat:
![]() super, czekamy na fotki
|
||||
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
vvgh - ja też czekam na chłopca i też mnie wcale do mięsa nie ciągnie, znacznie bardziej do ryb,
ash - bo widzę że jesteś tu ekspertką od wielorazowych pieluch, powiedz mi proszę bo już się trochę gubię co mam kupić i ile żeby chociaż spróbować - najlepiej po prostu jeśli możesz wklej mi link do jakiegoś sklepu i tych artykułów lub szczegółowo napisz, bo widziałam już otulacze, wkładki, majtki wielorazowe, pieluchy, zdurniałam co do czego i po co.. np. czy do otulacza wsadza się wkładkę? wkładkę i pieluszkę? samą pieluszkę? będę po stokroć zobowiązana
|
|
|
|
#2647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JUż sie nie mogę doczekać uwielbiam tą Bosacką
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj cały dzień siedzę sama..
![]() Tż musiał wyjechać ![]() ale zostawił nam czekoladki i karteczkę - ajj.. On jest taki kochany oczywiście mam zakaz wychodzenia z domu i nakaz odpoczywania ![]() więc jak przystało na posłuszną Żonkę zaszyłam się w łóżku przed tv i szyję ŻYRAFKĘ ![]() jejjj... jak fajnie tak się polenić
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja planuje kupić "zestaw testowy" z linka i potem zamówic to co mi najbardziej odpowiada.. |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh no to nie wiem teraztak, całą wyprawkę u 5 sprzedawców wszystkie artykuły higieniczne, pieluchy i inne pierdółki, razem z przewijakiem z wanienką (komoda Ceba) i łóżkiem z całym wyposażeniem daliśmy 1700 zł z hakiem...brakuje tylko wózka ja też nie negocjowałam tylko tu któraś mi podpowiedziała że miała za darmo wysyłke i gratisy a ja glupia dałam za kuriera i nawet do głowy mi nie przyszło żeby negocjować i napisałam do nich maila że licze na jakieś gratisy,
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:34 |
|
|
|
|
#2651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pokaż żyrafkę!
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Już teraz bardzo delikatnie, a też zaczęło się po wycieczce samochodem, wzięłam dodatkową dawkę magnezu i fenoterolu, mam nadzieje, że jutro już przejdzie no i jutro wizyta więc się okaże czy coś złego się dzieje
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mężuś zamruczał coś przez sen, zarzucił sobie rękę na czoło i śpi w jakiejś takiej dziwnej pozycji
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupujemy tkaną (jeszcze to potwierdzę po testach, ale raczej tu się wiele nie zmieni). A w prezencie dostaniemy takie nosidło: http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne które będziemy używać już później, po 6 m-cu życia. I pewnie głównie mąż będzie preferował nosidło, bo do mnie chusta wciąż przemawia bardzo
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
candace zdrówka dla córci...co się jej stało? Eh, mój mały od 2 tygodni też chory i od dzisiaj antybiotyk dostał, bo ma zapalenie oskrzeli ostatecznie....:/ Zaraził się ode mnie, ja właśnie kończę antybiotyk...
ada ja też mam problemy ze spaniem, ale głównie rano, czasami się po 4 budzę i już nie zasypiam...eh No i dzisiaj byłam u lekarza. Lekarz stwierdził, że szyjki to ja już prawie nie mam..... |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym rodzeniem to wstrzymaj się jeszcze troszkę dłużej niż tydzień ![]() Cytat:
dzięki ![]() a linkiem oczywiście nie pogardzimy, ja jeszcze nie kupiłam chusty ]jeszcze nie skończona i właśnie się kapnęłam że źle tasiemki wszyłam, muszę poprawić
|
||
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie dziewuszki w jakim proszku pierzecie ciuszki? lovela?jelp? dzidziuś?
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
esh wiedziałam żeby zrobić zdjęcia samemu. no nic, póki co mężowe fotki
![]() https://picasaweb.google.com/1025024...65118561/Pokoj na początku stare fotki. |
|
|
|
#2662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odkąd zaczęłam używać oliwek i emulsji Rossmanowskich skończyły się problemy z pękającymi naczynkami na brzuchu i oby już tak zostało
|
|
#2663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co sądzicie o firmie Ziaja, Linomag, Nivea i Bambino?? z Ziaji wziełam płyn z oliwką do kąpieli i samą oliwkę (jeszcze nie wiem czy będę używać oliwki najwyżej na sobie), z Linomagu mam zasypke i krem, z Nivea chusteczki a z Bambino dwa kremy, w tym jeden z tlenkiem cynku. Wczoraj weszłam na jakąś stronke gdzie dziewczyna zrobiła przegląd tych wszystkich chemikaliów i wyszło że nie sa najgorsze ale że syf generalnie;/ i teraz mam wątpliwości..wg jej analizy wyszlo że zostaje tylko seria z Rossmana ta niemiecka. Obecnie mam tylko oliwke z tej firmy.. |
||
|
|
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty nie będziesz tej flaneli używać do pieluszkowania więc prasować możesz bez uszczerbku na jakości ![]() Cytat:
Poza tym polecam forum chusty.info - skarbnica wiedzy Ja planuje zacząć od takiego zestawu: pieluszki tetrowe x 50 (140g) pieluszki flanelowe x 5 otulacze newborn/kieszonki x 2 (?) otulacze x 5 kieszonki x 5 (mam 9 ale to dlatego, że kupiłam w zestawie) wkłady bambusowe 100% x 10 wkłady bambus + mikrofibra x 10 wkłady polarkowe 'sucha pieluszka' x 20 papierki na kupki x 2op antybakteryjny dodatek do prania mydło odplamiające wiaderko na pieluchy zapinki snappy x2 olejek z drzewa herbacianego woreczek na pieluszki x 2 Choć może to się jeszcze zmodyfikować
|
||||
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ciekawe po kim, bo my w sumie byliśmy grzeczni
![]() Cytat:
![]() A tam w łóżku śpioszek to ty?
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WINDI KATETER REKTALNY 1 SZT NAJLEPSZY NA KOLKĘ PODKŁAD CERATA PIELUCHO-CERATKA FLANELOWA 50X120 CHUSTECZKI NIVEA BABY SOFT&CREAM BABYONO SZCZOTKA NATURALNE MIĘKKIE WŁOSIE GRZEBYK NUBY ASPIRATOR GRUSZKA DO NOSA I UCHA 0m+ LINOMAG KREM BOBO A+E OD PIERWSZYCH DNI ŻYCIA MAJTKI SIATKOWE SENI M / L WIELORAZOWE PO PORODZIE PIELUCHO-CERATKI FLANELOWE 50X60 PODKŁADY MILUSIE x2 BIAŁY JELEŃ MYDŁO MYDEŁKO 500ml HIPOALERGICZNE LINOMAG ŻEL DO MYCIA CIAŁA I GŁOWY 2w1 HIT! SPRAY DO NOSKA A NOSEFRIDA OD 1 DNIA ŻYCIA PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE 60X80 TETRA 10 SZTUK !! PŁATKI KOSMETYCZNE DZIDZIUŚ CLEANIC 60 szt COTTON NUBY GRYZACZEK DO PODAWANIA POKARMU NIBBLER KOLORY JEDNORAZOWE NAKŁADKI SEDESOWE 12 SZTUK W ETUI ZIAJKA ZIAJA KREM DLA NIEMOWLĄT DO BUZI 50 ml CHUSTECZKI DO HIGIEMY INTYMNEJ BELLA MEDICA 10 szt HIT! PODUSZKA DLA MAMY PRZED I PO PORODZIE TY I MY MATEX POKROWIEC NA PRZEWIJAK FROTTE KOŁYSKA WÓZEK FOLIA PRZECIWDESZCZOWA NA FOTELIK NOSIDŁO SUPER ! ZIAJKA LANO-MAŚĆ PIELĘGNACJA BRODAWEK SUTKOWYCH SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 5 SZT BABYONO POJEMNIK NA KAŻDY SMOCZEK SERDUSZKO BPA 0% LINOMAG PUDER OD PIERWSZYCH DNI ŻYCIA ZIAJKA OLIWKA DLA DZIECI I NIEMOWLĄT 270 ml HIT TERMOOPAKOWANIE BABYONO POJEDYNCZE PASUJE DO AVENT PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA AKUKU GRZECHOTKA EDUKACYJNA 2 WZORY SUPER ZAWIESZKA SMYCZ DO SMOCZKÓW 4 WZORY BABYONO PHILIPS AVENT LAKTATOR NATURAL + GRATISY DLA MAMY CLEANIC PATYCZKI DLA DZIECI 60 PROFILOWANE KINDII AVENT POJEMNIK POJEMNIKI VIA 240 ml POKRYWKI KOMPRESY GAZIKI NIEJAŁOWE 5 X 5 cm 100 SZTUK TERMOMETR KĄPIELOWY ŻÓŁTA ŻYRAFKA BABYONO KOMPRESY GAZIKI JAŁOWE DO UCZU I PĘPKA 5 SZTUK x10 MATA MATERAC MATERACYK DO KAPIELI + 2GĄBKI GRATIS ZIAJKA PŁYN DO KĄPIELI NATŁUSZCZAJĄCY 370ml rodzyneczki RAJSTOPKI dziewczęce ŻAKARDOWE kolory r.68-74 YO! AVENT ortodontyczny smoczek uspokajający 0-6m 1szt FRIDA Aspirator do noska NAJLEPSZY plus 4 FILTRY MYDŁO do kąpieli w płynie BĄBELKOWA COLA Ziaja SUSZARKA DO BUTELEK SMOCZKÓW Canpol NOWOŚĆ SZCZOTECZKA do zębów na palec BABYONO + etui Śliczna OPASKA Z KWIATUSZKIEM biała różowa NEW GRYZAK DZIĄSEŁKO skuteczny 0%Bpa BABYONO tanio OTULACZEK PO KĄPIELI okrycie Z KAPTUREM TyiMy Grzechotka WELUROWA KWIATUSZEK mięciutka *1146 SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr Avent BUTELKA 330 ML + smoczek + przykrywka 0%Bpa FILTRY Zestaw filtrów do aspiratora FRIDA 10sztuk x3 JOHNSON'S BABY Wkładki LAKTACYJNE 2x50szt=100SZTUK MAJTKI poporodowe M/L 5 szt CANPOL 9/600 TANIO! ja mam Jelp taki mały na próbę i dzisiaj dostałam gratis z Jelpa płyn do płukania więc fajnie sie złożyło
|
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superr fote dswajjjjCytat:
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
vil84
ten wózek macie nowy??? ładny. ale ci zazdroszcze że już łożeczko złożone i pokoik urządzony, a my w rozsypce, na wiosnę (marzec-kwiecień) dopiero będziemy malowanie robić.. nie wiem jak sie tż wyrobi ze wszystkim no ale to juz jego głowa w tym
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:48 |
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

ja też już odliczam do tego 18

zapach ma piękny.. ale ogólnie to tragedia

jak się oswoję z maluszkiem i w ogóle wiązaniem to przejdę na tkaną, pewnie kwestia kilku dni