|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
to jest poprzedni x-lander 2010/2011 tylko wymienili wkładkę. Widziałam na allegro że żeby odświeżyć wygląd tego poprzedniego modelu zamieniają te kolorowe wkładki do spacerówek np do czarnej też jest pomarańczowa wkładka- a pierwotnie pomarańczowa była tylko w tym szarym modelu. W modelu 2012/2013 nie ma takiej kolorystyki. Co więcej felgi w kołach mają grafitowe. Chociaż jakoś teraz miało już wchodzić to żeby koła były do wyboru albo czarne albo srebrne bo nie wszystkim się te ciemne podobały
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
papuga, bardzo mi przykro ze tak sie miedzy wami dupowato zaczelo ukladac. moze faktycznie za duzo rzeczy sie na niego zwalilo? ciaza, zmiana mieszkania, brak pracy bo z tego co pamietam to nie pracuje? o ile mi sie cos nie pomylilo. zapewne go to przeroslo, moze faktycznie powinniscie sobie jakas krotka przerwe zrobic
ciezko cokolwiek doradzic.
|
|
|
|
#4383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nauczysz je zasypiać w kompletnej ciszy tak że tylko na paluszkach będziesz mogła chodzić to ja ci współczuję dzidzia jak zaśnie to normalnie możesz koło niej gadać na głos i ja tak zamierzam- żeby sobie nie myślała że jak w pustelni zaczniemy żyćTakiej postawy nauczyła mnie taka kuzynka niedaleko nas mieszkająca- ma trójkę dzieci i żadne nie było uczone żeby chodzić cicho przy nim. To trzecie nie ma już nawet wyboru bo mając dwóch małych starszych braci jest skazana na hałas w domu- a mimo wszystko smacznie sobie zasypia
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
My po prostu mamy taką zarabistą wnęke, w której teraz stoi nasze łóżko i jeszcze komoda. 2x1,60 a jak postawić "drzwi" to nawet 2x2,30.... Więc jakiś sens może by to miało. TŻ szaleje i już rozrysował kilka projektów
![]() Tancerka no to mnie pocieszyłas. całkiem szczerze to nie miałam styczności z neimowlakiem od wielu lat a te wiele lat temu to nie byłam na tyle zainteresowana tematem żeby się zastanawiać i dopytywac
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-03-11 o 18:57 |
|
|
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Wspiera bardzo ale o pewnych sprawach też nie chce jej mówić..
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Filip ma 1,5r i jeszcze widzę że wszystko przynosi do salonu i siedzi z nami. Cytat:
Cytat:
Trochę jednak rozregulowało mu się spanie, ale to jak już był bardziej kumaty i widział, że rodzice nie śpią- to czemu on by mial spac Poza tym matka wariatka sprawdza w ciągu dnia i nocy czy dziecko oddycha, czy nie ulalo, nie zasikało i ciągle gdzieś się obok kręci więc ja na początku też bym się nie martwiła. Od kiedy mieszkamy w mieszkaniu gdzie mamy osobno sypialnię i pokój widzę plus tego, że dziecko śpi w innym pokoju a ja sobie spokojnie odpoczywam w innym. Na pewno jest to duże ułatwienie, ale jak nie ma innej opcji to wszystko do przejścia i przyzwyczajenia
|
|||
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-03-11 o 19:04 |
|
|
|
|
#4390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli można niedrogo się wybudować. Super oby tak dalej![]() Ja puki co od czasu do czasu gram w totka i rmf może los się do mnie uśmiechnie, któregoś dnia ![]() Cytat:
Cytat:
My też mamy jeden pokój, bo mieszkamy u teściów. Chyba będziemy musieli wynieść biurko, bo ciasno będzie, a musimy oprócz łóżeczka kupić komodę na rzeczy dzidzi. Z innej beczki. Czy też Wam tak wszystko z rąk leci? normalnie taka się niezdarna zrobiłam, że aż jestem zła na siebie. Rozsypałam wykałaczki na brudną podłogę. Dzisiaj wypadły mi tabletki z ręki, spadała pokrywka z garczka, spadł nóż i wiele wiele innych |
|||
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy 2 pokoje ale w malym juz spia dzieci. Najmlodsze plamuje tak do roczku w duzym pokoju. Do czasu karmienia piersia i czestego budzenia sie jest to pomysl jak znalazl |
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj tak też mi wszystko leci z rąk. I wkurza mnei to niemożliwie A do kuchni to prawie nie wchodzę, drażnią mnie zapachy.... ;/---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Dzięki Monia, fajnie przeczytac opinię doświadczonej mamy To może i ja zasugeruję Tżowi wstrzymanie się ze stawianiem ściany i kolejne przemyślenie tematu. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dziewczyny, czy Was też tak bola sutki? masakra, zwłaszcza lewy....;/ co można z tym zrobić? ;>
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie za 100 punktow: co to jest ten palak?
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, chyba paŁĄk? L i A z polskimi znaczkami?;>
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/kolorowy-pluszowy-...060559945.html
![]() siostra ma taki ale kupiła używany -->bardzo fajnyhttp://allegro.pl/tiny-love-luk-palak-z-zabawkami-sloneczny-spacer-i3070937676.html Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-03-11 o 19:53 |
|
|
|
#4397 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a sutki w 4, 5 tygodniu ciąży straaaasznie mnie swędziały ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zaczął pomagać w domu, jeśli kłamie, to bardzo sprawnie , ale mam nadzieję, że już nie, zajmuje się Edzikiem, jak mu wypomnę, że mnie nie szanuje i tego, że jestem w ciąży, to się uspokaja. Gdybym go nie wyrzuciła z domu pewnie nadal by mnie okłamywał i wszystko musiałabym robić sama ![]() Może rodzice pomogli by Ci finansowo jakąś chwilę? palak czy pałąk? ![]() Brak polskich znaków potrafi być mylący
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Klusko
|
#4400 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze a propos spania dziecka: BROŃ WAS SIŁO WYŻSZA, ŻEBY NA PALUSZKACH CHODZIĆ KOŁO ŚPIĄCEGO DZIECKA!!
Popełniłam ten błąd i kilka miesięcy musiałam przyzwyczajać do hałasów (głównie Klub Malucha pomógł, bo tam nie było opcji "cisza"), bo ja to się DOSŁOWNIE bałam wodę w wc spuścić, bo młody się budził Teraz dziecko będzie spać przy odkurzaczu, zmywarce, pralce i smażeniu ![]() Nie ma innej opcji
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, ale już masz duże bobo
kiedy ja będę miała takie widoczki do podziwiania.... bo mojej szarej kropki na czarnym tle to nie potrafię jakoś zbyt długo oglądac ;P ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Tak jest!
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak reakcja tż? Dobrze pamiętam, że dziś pierwszy raz miał widzieć? ![]() Cytat:
Nie znam chyba ani jednej mamy, co by od urodzenia kołdry używała ![]() Ja mam 4 rożki na pierwsze 3 m-ce, potem śpiworki w 3 rozmiarach, dopiero po roczku kołderka pójdzie w ruch. Takie maluszki bardzo lubią być szczelnie opatulone, a kołderka tego nie daje. Poza tym maleństwo może niechcący zakryć sobie buzię, a samo się nie wykopie spod kołdry. Tak samo poduszka, zaleca się koło 2 rż dać dziecku i nie wcześniej. No chyba, że u Ciebie się to sprawdziło
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-03-11 o 19:55 |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był ze mną pierwszy raz i jak widziałam jego oczka to się mało nie popłakałam-taki zakochany
|
|
#4406 | ||
|
dryfuję słowami
|
JESTEM!! wyczekałam się na tramwaj z 30min, ale warto było! dostałam ze 3 kartki różnych dziwnych wskaźników, ale najważniejsze były 2 zdania. pierwsze w środku, że wyniki są w normie, i drugie pod koniec, że wynik jest ujemny i ryzyko wad małe
![]() aż z radości kupiłam nam dobry sok i będziemy z dzidziem pić ![]() piszecie o snach erotycznych, tez mi sie zdarzylo.. a dziś przed poobiednią drzemką słyszałam którąś sąsiadkę w gorących uniesieniach, jej krzyki posuwisto-zwrotne rozchodziły się po cały pionie ... Cytat:
![]() ale żeby nie było, nie chce się wymądrzeć, każde dziecko jest inne... my na razie też wynajmujemy kawalerkę, ale pojawił się pomysł żeby kupić coś swojego. mamy pieniądze uzbierane jeszcze z wrocławskich czasów i mały kredyt gotówkowy do tego (hipoteki nie dostaniemy). nie wiem czy starczy na 2 pokoje, niby są mieszkanka w granicach 37m kw., które mają 2 pokoje, ale z tych cen trzeba byłoby wynegocjować jeszcze jakąś obniżke żeby starczyło nam, musimy poszukać, bo jak sobie wyliczyliśmy to czynsz + rata wyjdzie tam samo albo i taniej co teraz wynajem tej kawalerki. mam nadzieję, że się uda ![]() Cytat:
współczuję. nie wyobrażam sobie żebym teraz jeszcze nie miała wsparcia w mężu. u mnie z kontaktem z rodzicami na bakier, więc sama psychiczne bym oszalała.mam nadzieję, że masz kogoś kto rozumie mam też nadzieje, że bez względu na to jak się między Wami poukłada, że ani Ty, ani dziecko nie ucierpi na tym
|
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: jestem za!!!!Mały spał przy hałasach, tv lub radiu , zawsze coś chodziło.Niestety później trochę się zmieniło bo do zasypiania musi byc cisza a potem to już tv moze być włączony
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to sorry, coś pomieszałam.Wspaniałe uczucie patrzeć na takiego faceta, co? ![]() Mój już był przy drugim mniej przejęty, ale przy pierwszym oboje się prawie poryczeliśmy I jak lekarz spytał, czy pierwsza ciąża, to tż na to: "Nie, pierwsza ciąża została w domu z babcią" Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Tancia why mi nie powiedziałaś o nim
muszę go zobaczyć na żywo 

a jak nauczysz je zasypiać w kompletnej ciszy tak że tylko na paluszkach będziesz mogła chodzić to ja ci współczuję

acha i gondola jest mala.
I nikt nam finansowo nie pomaga.Tż ostatnio liczył i wydaliśmy póki co 108 tyś( ale w tym jest wliczone wszystko nawet gwoździe i takie tam najmniejsze duperele). Więc nie jest źle zakładając ze sa dwie solidne płyty (solidne zbrojenie) dachówka(czyli automatycznie dach droższy) i okna w drodze
oby tak dalej

masakra, zwłaszcza lewy....;/ co można z tym zrobić? ;>

, ale mam nadzieję, że już nie, zajmuje się Edzikiem, jak mu wypomnę, że mnie nie szanuje i tego, że jestem w ciąży, to się uspokaja. Gdybym go nie wyrzuciła z domu pewnie nadal by mnie okłamywał i wszystko musiałabym robić sama 

klask i: jestem za!!!!
a to sorry, coś pomieszałam.