|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: piękne do wakacji ;)))
WRóCILAM-
O rany wróciłam wczoraj od rodziców dobrze że byłam tam tylko trzy dni bo gdybym była dłużej to cały wysiłek poszedł by na marne tak tylko w połowie.Zero diety Zero ćwiczeń i tylko jeden wielki leń no i to jedzenie????
|
|
#1172 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w mieście i kupiłam taką dobrą polską pasztetową i polski chlebek...........Ale się powstrzymałam i nic nie tknęłam
Za to zjadłam sobie rybkę i sałatkę śmieciową. (tan,z wszystkich warzyw jakie mam pod reka górek,pomidor,rzodk iew,sałata) I też było pycha.Nie wiem jak sobie radzicie gdy złapie was ochota na coś słodkiego,albo inną kaloryczną bombe?? Nie śmiejcie sie tylko ale ja myję ząbki,albo wychodzę z kuchni,albo włączam TV i patrzę na te podrygujące szkapy na MTV i myślę, ze też tak kiedyś będę wyglądć. Nie ,że może będę,ale NA PEWNO BĘDĘ!!!!!!!!!! Jak latem nad jeziorkiem wyskoczymy w bikini to dopiero ludziom gały na wierzch wyjdą, jakie z nas zaje.... laski.... |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis 3 dzien bez slodkiego <jupi>
![]() A jak sobie radze?? Pije soki owocowe i owoce jem... Cholera czemu ja zawsze trafiam jak tu pusto ![]() Tusia jasne ze bedziemy ![]() Mi sie marzy w tym roku Slowacja, jak zarobimy odpowiednia ilosc kasy z moim menem to pojedziemy, no i wiadomo trzeba sie jakos prezentowac
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc radze uważac, bo moze sie okazać to syzyfowa pracą Proponuje soki wyciskane samemu w domu są zdrowsze i nie zawierają konserwantów i smaczne
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i uwazam.... no i wyciskam sama
|
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam
Dziś jest mój 6 dzień diety , a co za tym idzie również 6 dzień bez słodyczy Dawno tyle nie wytrzymałam Miałam dziś o 8.00 iść na siłownię, ale ledwo co wstałam z łóżka, a pozatym dostałam okresu :/ Na szczęście niedawno przyszedł Pan listonosz i przyniósł 2 paczki z allegro ) więc humor mi się poprawił Co prawda na siłownie dziś raczej już nie pójdę, ale za to wieczorkiem mam trening, tak więc poćwicze jednak
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie dziewczyny mam pytanie. Jak to jest z wagą przed okresem...? Czy waga wtedy jest wyższa niż normalnie...?
![]() I jeszcze chciałam ponowić moje pytanie w sprawie diety. Czy mogę sobie pozwolić na zjedzenie codziennie serka Danio, banana i innych owoców...?
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
w czasie okresu wazymy troche wiecej
owoce powinnas jesc codziennie ale raczej nie banan a co do tego serka Danio to chyba lepszy bedzie jakis naturalny jogurt, albo twarog
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze wiedzieć o tej wadze
![]() Co do owoców to jem je codziennie, tylko chciałam wiedzieć, czy mogę jeść więcej i 1 banana dziennie w dni treningowe (bo sporo ćwiczę). Co do twarogu to nie przeochodzi mi przez gardło, a chciałam do śniadania coś jeszcze wprowadzić i pomyślałam o Daniu bo jest smaczny, a często mam problemy ze zjedzeniem śniadania bo nie czuję rano wogóle głodu.
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
NoLQa-I zaczynam 4 dzień bez slodyczy
tusia425-Ja sobie wysiskam soki ze swierzych owoców jak mam ochote na cos slodkiego albo robiesobie koktail-truskawki (mrozone) i jogurt naturalny 0% pycha!! Taaaak tez sobie czesto mysle o jezioze, slicznym bikini Giovanna1987-ja przed okresem waże 2-3kg wiecej, ale okres mija i waga sie cofa |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
giovanna
to moze serek wiejski, albo normalne jogurty naturalne o danio juz bylo kiedys na forum ze to raczej nie jest dobry pomysl
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego banana nie można jeść? Rano na przykład albo po treningu?
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy i ja moge sie przylaczyc? Od dlugiego czasum planuje zrzucic z 3-5 kg i nie mam motywacji
Moze razem bedzie latwiej? Ok wiec od dzis zero slodyczy! Duzo warzyw duzo owocow duzo wody mineralnej i duzo ruchu! Problem tylko w tym ze mam dosc czesto napady na cos slodkiego... co wtedy robicie? i co do zmian to jeszcze jedno i najwazniejsze - rzucam palenie. najwyzsza pora. Czy ktorejs z was sie to udalo? Jak powstrzymywalyscie glod na papierosa?
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli bedziesz prowaadzic madre i zdrowe odzywianie nie bedziesz miala napadow glodu i na slodkie
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy w klubie |
|
|
|
|
|
#1187 |
|
BAN stały
|
ja przyznam ze palilam papierosy 4 lata i osttani rok to juz chyba paczke dziennie, ciagle tylko mslalam kiedy by tu zapalic ehh i nagle pewnego dnia rzucilam je, po prostu koniec od jednego papietosa- pomyslalam, ten jest ostatni i juz. Minely 2 lata i od tej jednej fajki nie palilam ani troszke, nawet chyba bym teraz nie mogla. Oczywiscie zanim rzucilam chyba z 30 razy wczesniej probowalam, meczylo mnie juz to. Ale najbradziej to chyba rzucilam ze wzgledu na zdrowie, ze strachu przed chorobami, z takich rozsadkowych "pobudek"
inaczej chyba NIC by nie zadzialalo,oczywiscie do tego wiele innych zalet ze np. nie smierdzi fajkami. POWODZENIA!A dzis 3 dzien dietki, jak narazie ser bialy na sniadanie i capuccino (wlasnie czy wiecie moze jaki jest jego wplyw. czy bardzo kaloryczne??) a teraz cos na obiad skonsumuje,chyba jakies warzywa z serii :"warzywa na patelnie" ![]() aha i potwierdzam opinie ze jezeli zdrowo sie odzywia to traci sie wogole ochote na slodycze, jest cos takiego ze jezeli zjem duzo weglowodanow to pozniej mam ataki glodu, szczegolnie na weglowodany, slodycze. A jak sie je duzo bialka, i zdrowe weglowodany w malych ilosciach to zupelnie tarci sie ochote na cos slodkiego. Trzeba sie tylko przemeczyc 2 - 3 dni . |
|
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Vegetka
dzięki za pomoc.
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak na razie tez nie zjadłam nic słodkiego a miodzio to tez sie zalicza do słodkiego bo jak tak to jadłam grzankę z miodkiem
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie ja tez juz z 100 raz przymierzam sie do rzucenia tego g***na. I rowniez ze wzgledu na zdrowie. Chcialabym glebiej oddychac nie meczyc sie tak szybko... a Tu du***a bo nie ma sie sily a oddycha plytko:/ Postaram sie odzywiac maksymalnie zdrowo i wierze ze te kilka pierwszych dni bedzie najgorszych a pozniej juz z gorki
bardzo bym chciala zeby mi sie udalo... Dziewczyny a powiedzcie - prowadzicie jakies zeszyty posilkow gdzie zapisujecie co i o ktorej zjadlyscie? czy to pomaga?![]() P.S. Mysle ze cappucino nie jest zlym pomyslem nie wazne czy kaloryczne czy nie. zaleca sie picie jednej kawki dziennie - to podobno zmniejsza prawdopodobienstwo zachorowania na raka czegos tam
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rowniez witam ...Dzis mialam pierwsze jazdy ale jestem z siebie dumna Wogole ladny dzis dzien pomimo tego ***anego okresu , w trakcie okresu i przed wage mam z 2 kg wieksza, wogole ciagle czuje glod... pomimo iz wtedy jem dosc duzo.. Ah te kobiece problemy Giovanna gratuluje 6 dnia tak 3mac ![]() Co do banana uwazam ze raz za jakis czas a nawet jeden dziennie (oczywiscie jesli miescimy sie w naszych zalozeniach) nie zaszkodzi jakos specjalnie... |
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potwierdzam kolejny dzień Ja jestem po obiedzie warzywka na patelni z ryzem brazowym i jajko A dzisiejsze ćwiczonka standard:8 minabs,8min arms,30 min rowerek
|
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze, że nam się zgrało , a jeszcze w sobotę jadę na zawody, to już całkiem przesrane
|
|
|
#1196 |
|
BAN stały
|
Co do dzienniku posilkow: wydaje mi sie ze takie ciągle myslenie o jedzeniu tylko utrudnia nam odchudzanie, skupianie sie tylko na tym. Trzeba zajac sie czyms innym, nie myslec o tym. wedlug mnie zapisywanie tego a nawet liczenie kalorii paradoksalnie bardzoo nam utrudnia odchudzanie. Najlepiej nie myslec. Wogole. Mowie tak bo mialam podobnie przy opisanym juz rzucaniu palenia, ja rzucilam z dnia na dzien i nawet nie liczylam ktory to juz dzien jestem BEZ, po prostu tak jakby to nagle zniknelo z mojego zycia. Tylko znajomi mi mowili: "oo juz 2 tygodnie nie palisz". Zero myslenia, zero liczenia ktory to juz dzien, tak jakby nigdy tego nie bylo. Moze z dietą jest podobnie. Zapomnijmy o jedzeniu, o tym ze "nie jemy" jak wczesniej, nie jemy slodyczy, wogole trzeba zapomniec o jedzeniu jako lekarstwie na problemy czy stres. Wogole oduczmy objadania sie. Ja zauwazylam ze w stresie zawsze siegam po jedzenie. trzeba przerwac ten łancuch
i schematyczne reagowanie, zastapic to jedzenie czyms innym. U mnie np. dobrze dziala włączenie allegro i ogladanie ciuchow,kosmetykow, llicytowanie czy kupowanie czegos itp Ale wiecie co mnie najbardziej chyba zniechecia do odchudzania??? fakt ze mam tyle ciuchow i czasem tez drogich, jakies fajne ktore strasznie lubie, a jak schudne to bedzie to na mnie wisiec jak worek po kartoflach i ze bede musiala kupowac wszystko od nowa .Wiem ze ze skarjnosci w skarjnosc mysle chyba......ale to jakos mnie zniecheca momentami:| wy tez tak macie? |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Moje bylyby nawet znosne gdyby nie ten bol, bez ibupromu max kilku tabletek na dobe nie da rady.... no ale coz widocznie tak juz musi byc
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Też biorę ibuprom (tylko on mi pomaga), ale tylko pierwszego dnia. Później jest już dobrze
No niestety tak musi być, ale za to kobiety żyją dłużej niż mężczyźni.
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ide sie troszke poucze pozniej cwiczenia prysznic i sen .... Do jutra dziewczyny
|
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

górek,pomidor,rzodk iew,sałata) I też było pycha.
więc radze uważac, bo moze sie okazać to syzyfowa pracą
Dziś jest mój 6 dzień diety
) więc humor mi się poprawił 

Bo cos Cie tu nie widze
, a jeszcze w sobotę jadę na zawody, to już całkiem przesrane