piękne do wakacji ;))) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-20, 21:48   #1171
synek1
Raczkowanie

Dot.: piękne do wakacji ;)))

WRóCILAM-
O rany wróciłam wczoraj od rodziców dobrze że byłam tam tylko trzy dni bo gdybym była dłużej to cały wysiłek poszedł by na marne tak tylko w połowie.Zero diety Zero ćwiczeń i tylko jeden wielki leń no i to jedzenie????
Stary 2007-03-20, 22:19   #1172
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suzuranka Pokaż wiadomość
KOchane... a dla mnie jeszcze się miejsce znajdzie??
U mnie to jest tak, że ja już "zeszłam" z 72 do 50 kilo obecnie,
wow jestem pod wrazeniem, jak tego dokonalas? ile czasu ci to zajelo? jaka dietka i i jakie cwiczonka ile czasu na dzien ??? i ile masz wzrostu?
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 00:32   #1173
tusia425
Raczkowanie

GG do tusia425
Wink Dot.: piękne do wakacji ;)))

Byłam dziś w mieście i kupiłam taką dobrą polską pasztetową i polski chlebek...........Ale się powstrzymałam i nic nie tknęłam
Za to zjadłam sobie rybkę i sałatkę śmieciową. (tan,z wszystkich warzyw jakie mam pod rekagórek,pomidor,rzodk iew,sałata) I też było pycha.

Nie wiem jak sobie radzicie gdy złapie was ochota na coś słodkiego,albo inną kaloryczną bombe??

Nie śmiejcie sie tylko ale ja myję ząbki,albo wychodzę z kuchni,albo włączam TV i patrzę na te podrygujące szkapy na MTV i myślę, ze też tak kiedyś będę wyglądć. Nie ,że może będę,ale NA PEWNO BĘDĘ!!!!!!!!!! Ja tam wierzę w nas wszystkie.
Jak latem nad jeziorkiem wyskoczymy w bikini to dopiero ludziom gały na wierzch wyjdą, jakie z nas zaje.... laski....
tusia425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 07:36   #1174
itrusta
Zadomowienie

U mnie dzis 3 dzien bez slodkiego <jupi>
A jak sobie radze?? Pije soki owocowe i owoce jem...
Cholera czemu ja zawsze trafiam jak tu pusto

Tusia jasne ze bedziemy
Mi sie marzy w tym roku Slowacja, jak zarobimy odpowiednia ilosc kasy z moim menem to pojedziemy, no i wiadomo trzeba sie jakos prezentowac
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 07:58   #1175
MartiniBianco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itrusta Pokaż wiadomość
U mnie dzis 3 dzien bez slodkiego <jupi>
A jak sobie radze?? Pije soki owocowe i owoce jem...
Soki owocowe sa słodzone czasem wypicie szklanki ma wiecej kcal niż jakiś batonik więc radze uważac, bo moze sie okazać to syzyfowa pracą
Proponuje soki wyciskane samemu w domu są zdrowsze i nie zawierają konserwantów i smaczne
Stary 2007-03-21, 08:44   #1176
itrusta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartiniBianco Pokaż wiadomość
Soki owocowe sa słodzone czasem wypicie szklanki ma wiecej kcal niż jakiś batonik więc radze uważac, bo moze sie okazać to syzyfowa pracą
Proponuje soki wyciskane samemu w domu są zdrowsze i nie zawierają konserwantów i smaczne
Tak tak wiem i uwazam.... no i wyciskam sama
Stary 2007-03-21, 10:06   #1177
Giovanna1987
Raczkowanie

Witam, witam Dziś jest mój 6 dzień diety , a co za tym idzie również 6 dzień bez słodyczy Dawno tyle nie wytrzymałam Miałam dziś o 8.00 iść na siłownię, ale ledwo co wstałam z łóżka, a pozatym dostałam okresu :/ Na szczęście niedawno przyszedł Pan listonosz i przyniósł 2 paczki z allegro (3 paski i 2 poczwórne cienie Isadora) więc humor mi się poprawił Co prawda na siłownie dziś raczej już nie pójdę, ale za to wieczorkiem mam trening, tak więc poćwicze jednak
Choć tak często Cię mam na końcu języka..."

Giovanna1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 10:12   #1178
Giovanna1987
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny mam pytanie. Jak to jest z wagą przed okresem...? Czy waga wtedy jest wyższa niż normalnie...?
I jeszcze chciałam ponowić moje pytanie w sprawie diety. Czy mogę sobie pozwolić na zjedzenie codziennie serka Danio, banana i innych owoców...?

Stary 2007-03-21, 10:15   #1179
Vegetka
Zakorzenienie

w czasie okresu wazymy troche wiecej
owoce powinnas jesc codziennie ale raczej nie banan a co do tego serka Danio to chyba lepszy bedzie jakis naturalny jogurt, albo twarog
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 10:26   #1180
Giovanna1987
Raczkowanie

Dobrze wiedzieć o tej wadze
Co do owoców to jem je codziennie, tylko chciałam wiedzieć, czy mogę jeść więcej i 1 banana dziennie w dni treningowe (bo sporo ćwiczę).
Co do twarogu to nie przeochodzi mi przez gardło, a chciałam do śniadania coś jeszcze wprowadzić i pomyślałam o Daniu bo jest smaczny, a często mam problemy ze zjedzeniem śniadania bo nie czuję rano wogóle głodu.

Stary 2007-03-21, 11:01   #1181
Enaffi
Wtajemniczenie

NoLQa-I zaczynam 4 dzień bez slodyczymam nadzieje że pujdzie mi tak łatwo jak te dwa dni

tusia425-Ja sobie wysiskam soki ze swierzych owoców jak mam ochote na cos slodkiego albo robiesobie koktail-truskawki (mrozone) i jogurt naturalny 0% pycha!!
Taaaak tez sobie czesto mysle o jezioze, slicznym bikini

Giovanna1987-ja przed okresem waże 2-3kg wiecej, ale okres mija i waga sie cofa
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 11:21   #1182
Vegetka
Zakorzenienie

giovanna to moze serek wiejski, albo normalne jogurty naturalne o danio juz bylo kiedys na forum ze to raczej nie jest dobry pomysl
Stary 2007-03-21, 11:41   #1183
ratta
Wtajemniczenie

A dlaczego banana nie można jeść? Rano na przykład albo po treningu?
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 11:56   #1184
serena.avon
Rozeznanie

Dziewczyny czy i ja moge sie przylaczyc? Od dlugiego czasum planuje zrzucic z 3-5 kg i nie mam motywacji Moze razem bedzie latwiej? Ok wiec od dzis zero slodyczy! Duzo warzyw duzo owocow duzo wody mineralnej i duzo ruchu! Problem tylko w tym ze mam dosc czesto napady na cos slodkiego... co wtedy robicie? i co do zmian to jeszcze jedno i najwazniejsze - rzucam palenie. najwyzsza pora. Czy ktorejs z was sie to udalo? Jak powstrzymywalyscie glod na papierosa?
serena.avon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 12:15   #1185
Vegetka
Zakorzenienie

jezeli bedziesz prowaadzic madre i zdrowe odzywianie nie bedziesz miala napadow glodu i na slodkie
Stary 2007-03-21, 12:58   #1186
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez serena.avon Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy i ja moge sie przylaczyc? Od dlugiego czasum planuje zrzucic z 3-5 kg i nie mam motywacji Moze razem bedzie latwiej? Ok wiec od dzis zero slodyczy! Duzo warzyw duzo owocow duzo wody mineralnej i duzo ruchu! Problem tylko w tym ze mam dosc czesto napady na cos slodkiego... co wtedy robicie? i co do zmian to jeszcze jedno i najwazniejsze - rzucam palenie. najwyzsza pora. Czy ktorejs z was sie to udalo? Jak powstrzymywalyscie glod na papierosa?
Jedz regularnie i przyrzadzaj zdrowe posilki jedz duzo warzyw a napady glodu znikna a jesli już to zrób sobie sok ze świerzych owoców lub warzyw

Witamy w klubie
Stary 2007-03-21, 14:01   #1187
Smile_Smile
BAN stały

ja przyznam ze palilam papierosy 4 lata i osttani rok to juz chyba paczke dziennie, ciagle tylko mslalam kiedy by tu zapalic ehh i nagle pewnego dnia rzucilam je, po prostu koniec od jednego papietosa- pomyslalam, ten jest ostatni i juz. Minely 2 lata i od tej jednej fajki nie palilam ani troszke, nawet chyba bym teraz nie mogla. Oczywiscie zanim rzucilam chyba z 30 razy wczesniej probowalam, meczylo mnie juz to. Ale najbradziej to chyba rzucilam ze wzgledu na zdrowie, ze strachu przed chorobami, z takich rozsadkowych "pobudek" inaczej chyba NIC by nie zadzialalo,oczywiscie do tego wiele innych zalet ze np. nie smierdzi fajkami. POWODZENIA!
A dzis 3 dzien dietki, jak narazie ser bialy na sniadanie i capuccino (wlasnie czy wiecie moze jaki jest jego wplyw. czy bardzo kaloryczne??) a teraz cos na obiad skonsumuje,chyba jakies warzywa z serii :"warzywa na patelnie"

aha i potwierdzam opinie ze jezeli zdrowo sie odzywia to traci sie wogole ochote na slodycze, jest cos takiego ze jezeli zjem duzo weglowodanow to pozniej mam ataki glodu, szczegolnie na weglowodany, slodycze. A jak sie je duzo bialka, i zdrowe weglowodany w malych ilosciach to zupelnie tarci sie ochote na cos slodkiego. Trzeba sie tylko przemeczyc 2 - 3 dni .
Stary 2007-03-21, 14:17   #1188
Giovanna1987
Raczkowanie

Vegetka dzięki za pomoc.

Stary 2007-03-21, 14:33   #1189
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giovanna1987 Pokaż wiadomość
Vegetka dzięki za pomoc.
Stary 2007-03-21, 14:52   #1190
synek1
Raczkowanie

Ja jak na razie tez nie zjadłam nic słodkiego a miodzio to tez sie zalicza do słodkiego bo jak tak to jadłam grzankę z miodkiem
Stary 2007-03-21, 15:08   #1191
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Enaffi Mamy potwiedzenie kolejnego dnia ?

Radzia A ty gdzie ucieklas Bo cos Cie tu nie widze

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 15:16   #1192
serena.avon
Rozeznanie

No wlasnie ja tez juz z 100 raz przymierzam sie do rzucenia tego g***na. I rowniez ze wzgledu na zdrowie. Chcialabym glebiej oddychac nie meczyc sie tak szybko... a Tu du***a bo nie ma sie sily a oddycha plytko:/ Postaram sie odzywiac maksymalnie zdrowo i wierze ze te kilka pierwszych dni bedzie najgorszych a pozniej juz z gorki bardzo bym chciala zeby mi sie udalo... Dziewczyny a powiedzcie - prowadzicie jakies zeszyty posilkow gdzie zapisujecie co i o ktorej zjadlyscie? czy to pomaga?

P.S. Mysle ze cappucino nie jest zlym pomyslem nie wazne czy kaloryczne czy nie. zaleca sie picie jednej kawki dziennie - to podobno zmniejsza prawdopodobienstwo zachorowania na raka czegos tam
serena.avon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 16:18   #1193
itrusta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enaffi Pokaż wiadomość
Jedz regularnie i przyrzadzaj zdrowe posilki jedz duzo warzyw a napady glodu znikna a jesli już to zrób sobie sok ze świerzych owoców lub warzyw

Witamy w klubie
Dokladnie, nic dodac nic ujac Ja rowniez witam ...

Dzis mialam pierwsze jazdy ale jestem z siebie dumna Wogole ladny dzis dzien pomimo tego ***anego okresu , w trakcie okresu i przed wage mam z 2 kg wieksza, wogole ciagle czuje glod... pomimo iz wtedy jem dosc duzo.. Ah te kobiece problemy
Giovanna gratuluje 6 dnia tak 3mac
Co do banana uwazam ze raz za jakis czas a nawet jeden dziennie (oczywiscie jesli miescimy sie w naszych zalozeniach) nie zaszkodzi jakos specjalnie...
Stary 2007-03-21, 16:33   #1194
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
Enaffi Mamy potwiedzenie kolejnego dnia ?

Radzia A ty gdzie ucieklas Bo cos Cie tu nie widze

Potwierdzam kolejny dzień jeszcze sie nie skonczył ale nic nie mam w planach żadnego wypadu a w domciu nie mam nic slodkiego chyba ze Tzet przywiezie cos dobrego ale to juz mnie nie dotyczy a on sobie niech wcina

Ja jestem po obiedzie warzywka na patelni z ryzem brazowym i jajko

A dzisiejsze ćwiczonka standard:8 minabs,8min arms,30 min rowerek
Stary 2007-03-21, 16:45   #1195
Giovanna1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itrusta Pokaż wiadomość
Dokladnie, nic dodac nic ujac Ja rowniez witam ...

Dzis mialam pierwsze jazdy ale jestem z siebie dumna Wogole ladny dzis dzien pomimo tego ***anego okresu , w trakcie okresu i przed wage mam z 2 kg wieksza, wogole ciagle czuje glod... pomimo iz wtedy jem dosc duzo.. Ah te kobiece problemy
Giovanna gratuluje 6 dnia tak 3mac
Co do banana uwazam ze raz za jakis czas a nawet jeden dziennie (oczywiscie jesli miescimy sie w naszych zalozeniach) nie zaszkodzi jakos specjalnie...
Dziekuję Widze, że nam się zgrało Też nienawidzę tych dni , a jeszcze w sobotę jadę na zawody, to już całkiem przesrane

Stary 2007-03-21, 16:53   #1196
Smile_Smile
BAN stały

Co do dzienniku posilkow: wydaje mi sie ze takie ciągle myslenie o jedzeniu tylko utrudnia nam odchudzanie, skupianie sie tylko na tym. Trzeba zajac sie czyms innym, nie myslec o tym. wedlug mnie zapisywanie tego a nawet liczenie kalorii paradoksalnie bardzoo nam utrudnia odchudzanie. Najlepiej nie myslec. Wogole. Mowie tak bo mialam podobnie przy opisanym juz rzucaniu palenia, ja rzucilam z dnia na dzien i nawet nie liczylam ktory to juz dzien jestem BEZ, po prostu tak jakby to nagle zniknelo z mojego zycia. Tylko znajomi mi mowili: "oo juz 2 tygodnie nie palisz". Zero myslenia, zero liczenia ktory to juz dzien, tak jakby nigdy tego nie bylo. Moze z dietą jest podobnie. Zapomnijmy o jedzeniu, o tym ze "nie jemy" jak wczesniej, nie jemy slodyczy, wogole trzeba zapomniec o jedzeniu jako lekarstwie na problemy czy stres. Wogole oduczmy objadania sie. Ja zauwazylam ze w stresie zawsze siegam po jedzenie. trzeba przerwac ten łancuch i schematyczne reagowanie, zastapic to jedzenie czyms innym. U mnie np. dobrze dziala włączenie allegro i ogladanie ciuchow,kosmetykow, llicytowanie czy kupowanie czegos itp

Ale wiecie co mnie najbardziej chyba zniechecia do odchudzania??? fakt ze mam tyle ciuchow i czasem tez drogich, jakies fajne ktore strasznie lubie, a jak schudne to bedzie to na mnie wisiec jak worek po kartoflach i ze bede musiala kupowac wszystko od nowa .Wiem ze ze skarjnosci w skarjnosc mysle chyba......ale to jakos mnie zniecheca momentami:| wy tez tak macie?
Stary 2007-03-21, 17:07   #1197
itrusta
Zadomowienie

Moje bylyby nawet znosne gdyby nie ten bol, bez ibupromu max kilku tabletek na dobe nie da rady.... no ale coz widocznie tak juz musi byc
Stary 2007-03-21, 17:12   #1198
Giovanna1987
Raczkowanie

Też biorę ibuprom (tylko on mi pomaga), ale tylko pierwszego dnia. Później jest już dobrze No niestety tak musi być, ale za to kobiety żyją dłużej niż mężczyźni.

Stary 2007-03-21, 17:15   #1199
itrusta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile Pokaż wiadomość
Ale wiecie co mnie najbardziej chyba zniechecia do odchudzania??? fakt ze mam tyle ciuchow i czasem tez drogich, jakies fajne ktore strasznie lubie, a jak schudne to bedzie to na mnie wisiec jak worek po kartoflach i ze bede musiala kupowac wszystko od nowa .Wiem ze ze skarjnosci w skarjnosc mysle chyba......ale to jakos mnie zniecheca momentami:| wy tez tak macie?
Hmm nie mam takiego problemu bo nie mam az tyle ciuchow, pozatym pocieszam sie tym ze jak schudne to jest pare mniejszych wiec znow tamte beda normalnie pasowac, a te jedynie bd troszke luzniejsze..

Ide sie troszke poucze pozniej cwiczenia prysznic i sen ....
Do jutra dziewczyny
Stary 2007-03-21, 17:22   #1200
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Cytat:
Napisane przez Enaffi Pokaż wiadomość
Potwierdzam kolejny dzień jeszcze sie nie skonczył ale nic nie mam w planach żadnego wypadu a w domciu nie mam nic slodkiego chyba ze Tzet przywiezie cos dobrego ale to juz mnie nie dotyczy a on sobie niech wcina

Ja jestem po obiedzie warzywka na patelni z ryzem brazowym i jajko

A dzisiejsze ćwiczonka standard:8 minabs,8min arms,30 min rowerek
Okej, potwierdzone

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości